2014. július 28., hétfő

Orbán megbuktatásának forgatókönyve

Tegnapi írásomban megígértem, hogy túllépek a puszta diagnózison, és leírom, hogyan lehet visszavenni az Országunkat Narania Urától. Nem cifrázom, ha megcsinálják akiknek kéne, akkor rendben van, ha meg nem, akkor magukra vessenek, magunkra vessünk.




Az ellenzék, az értelmiség, a pártok katasztrofális állapotban vannak. Egyszerűen nem létezik a jelen politikában az a minimum, amiben képesek lennének együttműködni, és Orbán tusványosi beszéde az utolsó alkalom, hogy mégis képesek legyenek erre. Megírom hogyan, aztán meglátjuk, hogy egy akkora inger, mint amit a demokráciagyilkos szónoklat valójában jelent, elég-e ahhoz, hogy a józan paraszti ész, a puszta életösztön fölülkerekedjen mindenkiben. Orbán persze megint tökéletesen időzített, hisz az önkormányzati kampányra készülve a helyi alkuk bonyolult hálózatában az egyes politikai erők egymással vívnak bozótharcot - nincs ezzel probléma, ez így működik -, és magában a kampányban is előtérbe próbálnak majd menni a másik rovására. Ezzel sincs gond, ez is így működik, a pártok versenye normális dolog. Csakhát épp akkor megkezdeni a demokrácia maradéka elleni utolsó csatát, mikor az ellenzék a választás miatt szükségszerűen megosztottabb mint bármikor máskor, na ez jó húzás Miviktorunktól.


Az egész magyar ellenzéki közélet az "egy kicsit így, egy kicsit úgy" elvén működik. Valaki bedob egy ötletet, és már jön is rá a reakció, hogy rendben, ám legyen, de azt még bele kéne rakni, hogy: ... Na és itt vége is dalnak, merthát ha az egyiknek lehet, akkor a másiknak is, és aztán annyira sokat raknak végül hozzá a beleszólók, hogy egyrészt a lényeg eltűnik, a kitaláló már rá sem ismer, és mellesleg mindenki összeveszik mindenkivel. Tökmindegy mi a kérdés, egyszerűen ez a nettó valóság, még azt a minimumot is nehéz megtalálni, amihez ne akarna azonnal valaki hozzátenni egy kis bármit, megnyitva a kaput a dolog teljes szétveréséhez. Úgyhogy most leírok egy forgatókönyvet, aminek sikeressége pusztán azon múlik, hogy képesek-e a politikai szereplők teljes önmérsékletet tanúsítani, nem elkezdeni formálgatni, mert akkor jön majd az öreg székelyes végkifejlet, mikor a petrencésrúdból a végére fogvájó lesz, addig megy a farigcsálás. Fogadjátok el, tegyétek meg úgy ahogy leírom, vagy bele se kezdjetek, aztán majd lehet sírniríni.


Orbán eltakarításához egy minimálakarat, és egy szervezet szükséges. A minimálakarat ennyi: választáson kétharmadot elérve visszatérni az eredeti Alkotmányhoz és választási törvényekhez, azok bármikori megváltoztatását magas részvételű népszavazáshoz kötni, és semmi más. Nem egy kis ezt még módosítsuk, meg azt még rakjuk bele: nem, pont ennyi és semmi több. Amikor ezt a parlamenti kétharmad eléri, önfeloszlatúj választásokat ír ki, és pont. Hogy egyszerre meg tudjunk felelni a pártokfelettiség kényszerének, és ugyanakkor a létező ellenzéki pártokat egybe tudjuk fogni e cél eléréséhez, ezért kell egy új szervezet. Nevezzük "Az Ország Gyűlése Egyesület"-nek. Jobbnyikoknak mondom, hogy fölösleges elrohanni a cégbíróságra levédetni a nevet előlünk, mert bármikor ki tudok találni hasonlókat akármekkora mennyiségben. Az Ország Gyűlése Egyesületet 10 ember alapítja meg, és nem vesz föl a továbbiakban tagokat. A 10 Alapító Atya: Tóbiás József, Gyurcsány Ferenc, Szigetvári Viktor, Schiffer András, Fodor Gábor, Bokros Lajos, Majtényi László, Alföldi Róbert, Kuncze Gábor, Tóta W. Árpád.


10 ember, ennyi kell egy egyesület megalapításához, semmi több. Ennyi, és Ezek: minden párt főnöke és 4 köztiszteletben álló személy. És pont ezek a személyek, mertha elkezdenek ezen is személyi alkukba belemenni, akkor a szokásos forgatókönyvvel ismét csak elkorhad a mag, mielőtt kikelhetne. Igen, mindenki talál ebben a listában olyan nevet, akitől azonnal rohan a vécére, én is, de önkorlátozás és kompromisszumkészség nélkül nem fog menni. Ha kell a demokrácia, akkor mindenkinek vissza kell csípni az egójából, és megtanulni egységesen működni. Az Egyesület célja ennyi: minden törvényes eszközzel visszállítani a demokratikus viszonyokat Magyarországon. És csak ennyi, megintcsak önkorlátozás, nem rakunk bele megosztó elemeket, ugyanis a minimálkonszenzust keressük és nem engedünk be részakaratokat. Az egyesület Elnöke és tisztségviselői csak a pártfőnökökön kívüli 4 emberből kerülhetnek ki, így elkerülhető a pártérdek megjelenése az Egyesület működésében.


Az Egyesület egyszer s mindenkorra tüntetési céllal lefoglalja a Kossuth teret, aztán a Szabadság teret, figyelve arra, hogy a nonstop tüntetési terület a közlekedést ne zavarja, elkerülve így az adminisztratív beavatkozás lehetőségét. Sátortábor, kisebb színpadok Hyde Park-szerűen, melegteás, zsíroskenyeres sátor, meg minden, ami egy állandó szabadtéri közösség működéséhez kell. Az Egyesület 10 tagja szépen a mögöttük álló pártok aktivistáit megszervezi, hogy ott a nap 24 órájában tartózkodjanak, és minél többen. Ez puszta logisztikai feladat, ha ebbe belebukunk, akkor ne akarjunk országot kormányozni. Gondolom teccenek érteni mi a cél: egy össznépi ellenzéki dzsemborit fölépíteni, ahol minden tenniakaró demokrata otthont talál, és a rengeteg tehetetlenségérzés értelmesen kerülhet föloldásra. Odavisszük a demokráciát a Parlament Bábszínházának az arcába, és jó szervezéssel első pillanattól sokan leszünk. És egyre többen, és egyre inkább Jelképpé fog válni az egész. Ezért az a neve ami: Az Ország Gyűlése.


Mindenki bátran szónokolhat a Hyde Parkban, fölléphet, bármit csinálhat, kivétel a 10 Alapító Atya: Ők kizárólag az eredeti célról beszélhetnek, megintcsak elkerülendő a pártpolitikai nyomulást. Nincs egy kicsit így, egy kicsit úgy, tessenek ezt fölfogni, vagy beledöglünk az okoskodásba. Persze ehhez kell pénz is. Kiváló, épp lesz egy Egyesületünk, és minden résztvevő párt szépen megszervezi, hogy minden létező embere, akinek politikából származó jövedelme van, annak a 10 százalékát folyamatosan befizeti az Egyesület kasszájába. Persze megint el lehet szarakodni azzal, hogy melyik pártnak van több parlamenti, önkormányzati képviselője, meg külső bizottsági tagja, szakértője, meg minden ilyesmi, meg azzal is lehet hetyegni, hogy miért pont 10%. Megint mondom: azért, mertha megint belekezdtek a finomításba, akkor megint fogvájót csiszoltok a petrencésrúdból. Szóval az Egyesületnek lesz bőven elég pénze, hogy Az Ország Gyűlését profin fönntartsa, és egyre nagyobb közösségi eseménnyé fog válni, és az Ország Népe számára is egy Jelképpé válik, amihez lehet csatlakozni. Külföldön is egyre nagyobb visszhangja lesz, politikai és médiaeseményként, és valamire emlékeztetek: minden demokratikus fordulat szerte a világban az utóbbi években központi fekvésű sátortáborokból indult el.


Leírtam, nem kívánok benne résztvenni, csak ottlévő emberként, nincs benne önérdekem. Ezért hallgassatok rám, ugyanis Nektek, akiknek ezt meg kéne csinálni bizony lehet benne önérdeketek, amit abban a pillanatban el is kezdetek érvényesíteni, ha akár csak egy picit is változtatni akartok a koncepción. Tudjátok, mindig ezt teszitek: az egyik akar egy milliméternyi változást, akkor a másik is beszáll, jön a harmadik, és szépen marhaokosan szétveritek a legyegyszerűbb dolgokat is. Hát most ne tegyétek. Utáljátok egymást nyugodtan, az Egyesület keretein, és a tüntetési területen kívül bátran verjétek szét egymás fejét, de járjatok el mindeközben legalább a középkor bölcsességének szintjén. Tudjátok: templomba nem viszünk fegyvert, és a Demokrácia Teploma lesz Az Ország Gyűlése a Kossuth téren, a Szabadság téren és minden központi helyen, mert ha jól csináljuk, ott bizony nem is oly sokára soktízezres állandó tömeg lesz. Szóval most kivételesen ne vitatkozzatok, csináljátok meg úgy ahogy leírtam, és pont úgy, vagy sehogy.

Jó munkát.


52 megjegyzés:

  1. Na.A szívem pulzusa nen tudom mennyi,de mielött megittam a reggeli teámat 67 volt.Most bíztos,hogy lényegesen több,majd megmérem,ha ezt a pár sort leírom.Gábor nagyon de nagyon jó látja, értelmezi és kivitelezésben is nagyon jó.Biztos,hogy van számos megoldás az Orbán diktatorikus rezsim megbuktatásához,de végre már betükön keresztül megindultl és még a további napokon folytatodni fog a kormány megbuktatása.Igen Gábor is rájött,szerintem tudta is,hogy demokratikus eszközökkel,íde értve a választásokat,nem lehet az Orbán diktatorikus rendszerét a maguk 2/3-adjukkal megbuktatni.Igen most és azonnal kezdjük el.A demokratikus pártoknak köteleségük megkezdeni az Orbán diktatura megbuktatásának a megkezdését.Az EU eleinte nem fog és nem is akar ebbe beavatkozni,de ha látja a szándékunk öszinteségét,mindent megfog tenni hogy a harcunk síkeres legyen.Igen ez már harc lesz,mert hatalmas összfogás és napok 24 órájában hatalmas nyomást gyakorolunk az Orbán diktatorikus kormányára.Lehetnek a kormány részéről ertőszakos megmozdulások.Erre számolni kell!!!De. ott van a rendőrség és a honvédség nem vezetői állománya,amit én magam is tudok,ha látják a harcunk komolyságának eredményét,azonnal mellénk fognak állni a többsége.Igen én már forradalmi lázban élek.Én,remélem az ország demokratái is így állnak a dologhoz ahogy Gábor no meg jómagam.DEMOKRÁCIA. Ez legyen a köszönésünk a győzelmünk végéig és azután is.

    VálaszTörlés
  2. Igen, igen. Így jó, ahogy van.

    VálaszTörlés
  3. Szép hetet Gábor! Hát igen, ez lenne a helyes út. Az Alapító Atyáknak el kellene fogadni a kinálkozó lehetőséget. A négy civil személye garancia lehetne. Kérdés, hogy a másik 6 ember mennyire tudja félre tenni saját önös érdekét. Egy ember biztos a többi bizonytalan. Az Önkormányzati választás előtt meg kell kezdeni a demonstrálást. Köszönjük a lényegre törő írásodat.

    VálaszTörlés
  4. A kávétól még nem, de Gábor írásától kinyílt a csipám:) Jóóóóóóóó! Nekem csak azt mondjátok meg, hogy melyik sátor melyi tartóját építsem, s hogyan. Megyek! Segítek. Tudom, hogy sokan, nagyon sokan jönnének segíteni, jó kis zsírosdeszkát enni is. Kenni is. DE, mámegin, DE!!! Még azt kéne megtudnom, hogy hogyan tudnám a fölsorolt embereket szépszóval, vagy ha azzal nem megy, mivel és hogyan odacitálni, hogy ott legyenek. Én még javasolnék melléjük egy embert, egy embert, aki ha látja, hogy valaki bedob valami gumicsontot, más ötletet - széles ragtapasszal - ragassza le a száját és lökdösse tovább az elkezdett úton. Nem kell ez, meg az! Igen, az kell, hogy ott legyen az ország, álljunk mögé, ezt és csak ezt a munkát segítsük erőnk teljes bedobásával! És egy kérésem van: ha lehet villámgyorsan kéne megtenni, és kitartani, de nem az első szelet kenyérig! Addig, míg a cél nem lapul a zsebünkben. Hát egyszer, de tényleg egyszer, akkor amikor még a demokrácia intézményéből a választásnak nevezett xar megmaradt, addig tegyünk, mert később már csak a stadionokba mehetünk, nem önszántunkból, visznek majd munkaszolgálatra. Ne várjuk meg!!! De, még mindig de:((((Gábor hogyan lehet a fölsorolt embereket leglább lrtesíteni erről, meggyőzni erről, hogy usgyi, nincs idő fogjunk neki, s álljanak ki elénk és csináljuk,. Még a legjobb, a legszimpatikusabban sem vagyok biztos, hogy olvassa a cikket és fejéhez kap: Tyyűűűű! Igaza van!!!!! Ezt viszont nekünk kéne megoldani. Én pl. Kunczéval a Kr-s időszaka alatt sokat beszélgettem választások óta nem nagyon látom. Még Kolláth-al vagyok kapcsolatban jobban, aki itt nem szerepel. Gábor!!! Ki és mit tesz azért és hogyan, hogy ez mindenkivel át tudd beszélni legalább egy óra erejéig, s meggyőzd arról, hogy azonnal fogjunk neki?? A szervezéshez idő kell, sok embert mozgatni szintén, ezt neked nem kell magyarázni. Szóval: ki, mit, mikor tegye amit kell, hogy ez létrjöjjön azonnal, mert rohadt türelmes vagyok!!!!!!!!!!!! Köszönöm, ha leírod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs az elírásért: ...értesíteni erről....

      Törlés
  5. Tökéletes írás !
    Egyetértek veled Gábor lépni kell végre .....

    VálaszTörlés
  6. Igen, ez az a BOJKOTT, amiről oly régóta papolunk itt egypáran + a pártok sziveskedjenek kivonulni a Parlamentből/parlamenti munkából + aktuálisan, az önkormányzati választást is bojkottálni kell...
    Azt se feledjük, ha ez a felhivás (vagy hasonló...) eljut a pártvezérekhez, akkor egyúttal "vizsgázik" is a mi mai ellenzékünk. Kiderül, hogy vagy Ők lesznek a demokrácia visszaállitói, vagy másoknak/ma még nem tudható hogy kiknek lesz ez a küldetésük...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, ez nem bojkott. Ennek ahhoz semmi köze.

      Törlés
    2. Valóban értelmetlen a mai politikusi osztálytól/pártoktól azt kérni -igy a cikkben megemlitett 10 atya többségétől is-, hogy mondjon le saját egzisztenciájának legitim alapjáról: a választásokról, a parlamenti munkáról, a stb.-ről, ami viszont egy bojkotthoz szintén szükséges lenne. Csak akkor pedig a kérdés mégis az, hogy igy akkor miként lehet rájuk bizni az utcai-tömegeket?

      Törlés
    3. A kettő között semmi összefüggés nincs. Írtam korábban Bartusnak nyílt levelet a bojkott nevű rémálom magyar valóságáról, arról tzöbbet mmost sem tudok és akarok mondani, benne van minden. Parancsolj:

      http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/04/valasz-bartus-laszlonak-bojkottugyben.html

      Törlés
    4. Elolvastam a küldött linkedet, négy probléma biztosan van vele:
      1., Addig amig egy diktatúrában valamiféle praktikumok szempontjai szerint politizál a magát demokratának tartó ellenzék, és nem jelenti azt ki, hogy viszont a fasisztoid eszméket minden körülmények között el kell utasitani, azaz megfeledkezik alapvető elvekről, azokat nem kommunikálja/stb., addig valóban a bojkott-ügye a tömegek számára nehezen lesz érthető...
      2., Ha van egy követendő elv/elmélet -és a bojkottnál jobbat eddig még senki nem ajánlott, csak ellenérvet annál inkább...- akkor az megfelelő emberekkel a gyakorlatban is végrehajtható, csak akarni kell. Könnyű belátni, hogy egzisztenciájukat féltő pártokkal ez nem fog menni, mégis belőlük (is) választottál "10 atyát"...
      3., Ha küldött link-edben a tömegek "alkalmatlanságát" vetetted fel, akkor most mire alapozod ebbéli cikkedben tett javaslatodat?...
      4., Ha viszont az általad most javasoltak jók, akkor annak ugyan mi az akadálya, hogy a pártok olyan további feltételeket szabjanak, amire a nép nem képes? pl. a parlamenti munka felfüggesztése...
      Bocs, hogy én is csak most jutottam a válaszhoz...

      Törlés
  7. Nincs mit variálni, a leírtak szerint kell megcsinálni.

    Örülné(-n)k ha Tuareg beszámolna a javaslata fogadtatásáról, utóéletéről, mert ha nem valósul meg tudnunk kéne, hogy ki(k) miatt nem,

    VálaszTörlés
  8. Az ötlet kiváló. Tudod, Gábor, nem minden ötleteddel értettem egyet, de ezzel maximálisan. Én CSAK ATTÓL FÉLEK, hogy mégse jön össze. És ahogy Bokros ma reggel mondta a tévében, a most működő rendszer csak forradalommal tud megváltozni. Csak úgy pukkadhat ki a Kisgömböc. Ahogy Dési írta a reggeli népszava.online-on.
    Őszintén remélem, hogy mégiscsak van valami értékesebb nyaka felül ebben a népben.
    Pedig az ötleted nem új. 10 éve biztosan mondogatjuk.... Most viszont már muszáj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden forgatókönyv annyit ér, amennyit betartanak belőle. ez is megvalósítható recept. Meg 100 más ötlet. Csak akkor kezdődnek a bajok, ha a sok "okos" mind ragaszkodik a saját hülyeségéhez. Ezért nem jött még létre az az EGYSÉGFRONT, ami nélkül nincs esélye a baloldalnak a jobboldali EGYSÉG /diktatúra/ negdöntésére. Van rá esély, hogy ha sokáig késik az ÖSSZEFOGÁS, a szép új STADIONOK a diktatúra eszközeként fognak szolgálni a DIKTÁTOR kezében hatalma megszilárditása céljából. A sport minősége, különös tekintettel a labdarugás szinvonalára soha nem fogja MEGTÖLTENI a stadionokat. Viszont az ellenállás megtörésére kiválóan alkalmas létesítmények. Erre példát statuált már Pinnochet tábornok. Lehet, hogy ez a rejtett célja Orbánnak? Nagy a valószínüsége..

      Törlés
    2. Kedves Várszegi Szilárd!
      A diktatúra nem a Fidesz, hanem a TELJES politikai "elit" diktatúrája. (Mert ha akarná, bármelyik ellenzéki párt vagy annak OGY. képviselője elindíthatná a diktatúrát felszámoló folyamatot. De nem teszik...)
      Az Egységfront (a mozgalom és az egyesület is) már létrejött. Én magam működtem közre a létrehozásában Kónya Péter Szolidaritás mozgalmával egy időben, 2011-ben.

      Törlés
  9. Nem osztom a hurráoptimizmust, mert 10 ember, az már tömeg. Ebben a tömegben meg vannak olyanok, akikben nem lehet bízni, vagy eleve mást akarnak, mint a másik 5-6. Az LMP soha nem fog ilyen akcióban részt venni, nem ez az ideológiájuk, nem ezért fizetik őket. Arról nem is beszélve, hogy van még jó pár ember, akit alapítónak lehetne, kellene jelölni.

    Szerintem minden politikai, társadalmi formáció végezze a maga értékrendje szerint a munkáját, gyűjtse a szavazókat, de mindig olyan állapotban kell lennie mindenkinek, hogy amikor összefogással, közös tettekkel kell tenni valamit, akkor ne tudjanak mindenféle apró kifogásokkal kibújni a "koalícióból".

    Nem Tuareg írásához tartozik, de a bojkottot jó lenne elfelejteni, mert az csak arra jó, hogy egyesek örüljenek annak, hogy ellenfeleik kiestek a parlamentből. Ennek semmi értelme. A pártoknak szüksége van a parlamenti részvétel által nyújtott szellemi és anyagi forrásra, anélkül lehúzhatnák a rolót. Különben is, ha a politikus bojkottál, akkor tessék, holnaptól én is bojkottálok, nem végzem tovább addig a munkám, amíg orbán van hatalmon. Mit érnék el vele?? Gondolom nem kell részleteznem.

    Természetesen ettől függetlenül, akár egy két szereplő kicserélésével, meg lehet kezdeni az írásban szereplő módon is egy ellenállást, aztán "majdan" azt mondjuk, onnan indult a szabadságharc.

    Végső véleményem, hogy nem ez a tuti tipp, hogy így kell csinálni, de értelme van annak, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonlót megalkossanak. Ártani nem ártana semmiképpen, már a párbeszéd folytatása miatt sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos pont erről a magyar átokról beszélek: egy kicsit máshogy, ne pont úgy. Ha rendszerben gondolkodnál. akkor rájönnél, hogy másik 10 millió magyarnak is lesznek még kiváló javító ötletei, és összességében sikerülne is lerombolni semmittevésbe szokás szerint ezt is. Nem, vagy így, vagy sehogy, oszt ennyi, eldöntendő, nem pedig kiegészítendő kérdés.

      Törlés
    2. Tetszik !!! Nagyon !!! Csinálják meg már végre !!!!!
      Remélem Próféta vagy !!!

      És jó lenne, ha senki nem okoskodna most, mert akkor eddig miért nem állt elő a hatalmas ötleteivel... ugye... ugye.

      Törlés
    3. Szerintem is jó ötlet, de az a 10 ember is elfogadná? Szerintem 1 biztos nem.

      Törlés
    4. Gábor, válaszoltál a bejelentéseddel, hogy magad is elkezded egyedül, ha kell. Ezt meg lehet tenni, valamilyen szinten támogatni is fogom, ha csak egy-két látogatással is a téren. De!, hozhatja a helyzet, hogy komolyabban is beszállnak többen, akik most, mint én is, kicsit szürkébbnek látják a magyar társadalmat ahhoz, hogy zavargást keltsenek. Mi nem vagyunk b közép, a mi oldalunkon békés emberek vannak. Minket nem tudnak egy stadionnal megfizetni, hogy menjünk törni zúzni.

      A másik 10 millióból egy vagy két ötlet pedig lehet, hogy tökéletessé teszi a folyamatot. Értem én, hogy félted az általad már több elméleti pályán végigjátszott és kidolgozott elképzelésed, de nem lehet kizárni senkit sem, hogy hozzá tegyen valamit. Abban a pillanatban, hogy valakinek a jó szándéka lehurrogásra kerül szereztél is egy ellendrukkert, ez az igazi átok, hogy nem tudunk, ahogy te írtad, közös nevezőre hozni legalapvetőbb dolgokat sem.

      Szóval, hogy még egyszer egy végső véleményt mondjak, ha valaki hirtelen felmutat egy olyan tömeget, amely azt a 10-20-30 embert rákényszeríti hogy hozza a polgárok mellé a politikai erőt is, egy és közös cél érdekében, annak nagyon nagy jövője lenne Magyarországon.

      Törlés
    5. Holnap reggel leírom, hogy pontosan hogy és mit fogok tenni, és én azt teszem, és ahogy a reakciókból látom netszerte pont tőlem várják, hogy leírjam, és megszervezzem. Tán pont azért, mert mindenkinek volt bőven ideje a remekebbnél remekebb gondolatait és terveit nyilvánosságra hozni, és mögé rakni a szervezést is, ám mint látható, nem élt vele. Nekiindulok, aki jön az jön, aki meg nem, az nem.

      Törlés
  10. Tuareg, az ötleted annyira egyszerű, hogy az már zseniális.
    Tényleg így történt több országban az elmúlt években.
    Valóban nagy megmérettetés lenne a politikusoknak, mivel a jelenlegi tevékenységük alapján a hatból minimum kettő, de inkább három - direkt nem írok neveket, ha olvassák a cikkedet, gondolkodjanak el rajta és önmagukon - belülről bomlasztaná az egyesületet csak azért, mert bekerült, ha meg kihagynák őket, kis sértettként kívülről támadnák azt pusztán azért, mert kihagyták őket a buliból.
    Van még egy pénzügyi szakember - itt is lehetne kekeckedni, hogy mért pont ő, a Bajnai illetve az Antall-kormánynak is volt jó pénzügyére - , egy jogász, egy meleg művész, meg egy értelmiségi. A meleg művésszel két legyet ütöttél egy csapásra, viszont az értelmi képességeivel kapcsolatban vannak fenntartásaim: a Heti Hetesben mindig ő volt a leggyengébb láncszem.
    Szóval most szép nagy tükröt tartottál mindegyik(ünk) arcába, ami azt mondja: vagy változtok és változtattok, vagy marad az, ami van.

    VálaszTörlés
  11. https://www.youtube.com/watch?v=FWAekbh0J9U

    VálaszTörlés
  12. Sztem meg ez a jó "demokratikus" recept, ha elfogadjuk, hogy Magyarországon még demokratikus berendezkedés van:

    Azt kéne végre megérteni a demokratikus oldalon, hogy a Fidesz szavazókat úgy sem lehet az Orbán imádatukból kimozdítani, a demokratikus szavazókat meg elég a program szinten megtartani, a fő erőt az általában "nemszavazók"-ra kell fordítani és azok közül meggyőzni az embereket, a saját sorsukon keresztül bemutatva, hogy miért érdemes, a demokratikus program megvalósítását elősegíteni. Igen ez nagy munka, hisz mindenkit személyesen kell megkeresni és meggyőzni, de nincs más út.
    A "csak a Fidesz" propagandát minden médiából öntik az emberekre és ezzel szembe kell menni. A konzervatívok nagyon szívesen szavaznak a demokratákra, mert jelenleg nincs egy ütős párt a kedvük szerint az MDF megszűnésével.
    A Liberálisok és a Jobbik "hívők" az a legjobb, ha kívül maradnak, a Jobbik a középre húzó vélemény változása ellenére, a Liberálisok meg az "erőszakosságuk" okán.

    (Na most következik a nagy felzúdulás és egyből megmutatkozik, hogy kik a "liberálisok"!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ott van egy igen lényeges pont László hozzászólásában. A nemszavazókat kell felébreszteni, ők pedig nem fognak egyből kaszát ragadni, mert már eddig is megtehették volna. Bennük nem akkora a forradalmi hevület, hogy most hirtelen barikádok tetejére ugorjanak, még akkor sem, ha nyomorban tengetik életüket.

      Sok kétkedő elő fog még kerülni és félek, nagy lesz a csalódás is.

      Törlés
    2. "...ez a jó "demokratikus" recept, ha elfogadjuk, hogy Magyarországon még demokratikus berendezkedés van:"

      Csak hát Magyarországon már diktatúra van, ráadásul egy másik állam diktatúrája.
      Ebből meg logikusan az következik, hogy ez nem egy "jó recept", mert pont a diktatúra megszüntetésére nem alkalmas.
      Csak arra alkalmas, hogy 2018-tól "baloldali" (liberális?) diktátora legyen a politikai "elit" Magyarország nevű diktatúrájának....
      És akkor azzal a diktatúrát elszenvedő magyarországi nép előrébb van?
      Megszűnt az ezer éves magyar állama, miközben tett is azért, hogy az új államnak egy baloldali diktátora legyen?
      Ez csak a káoszt hozná közelebb, nem a megoldást....

      Törlés
    3. Kedves E-from, elfelejtetted pontosan értelmezni, hogy mit írtam, bár idézed! Az enyémben szerepel a MÉG szó, amit Te simán figyelmen kívül hagysz.
      Demokráciában, csak demokratikus eszközökkel küzdünk!

      A Te felvetésed: "Csak hát Magyarországon már diktatúra van, ráadásul egy másik állam diktatúrája." diktatúrát említ, így oda más harcmodor dukál.
      Azon része a mondatodnak, amely más államot említ, annak ellenére is elfogadhatatlan számomra, hogy Orbán Viktor is állandóan az EU felől érkező "elnyomásról" beszél. Ne dőlj be a Miniszterelnöknek, hisz saját maga mondta, "ne azt figyeljék, hogy mit mondok, hanem azt, hogy mit cselekszem"
      Na ezek a cselekedetek sztem csapnivalóak, bár több mint 2 millió szavazó hitelt adott neki.

      Törlés
    4. E-front nem olvasta el a javaslatot. Baloldali diktátorról fantáziál. Uram, ne kavarjon.

      Törlés
  13. ezek tizen tudnak erről? Magadat miért nem sorolod közéjük Gábor?

    VálaszTörlés
  14. Az elképzelés mint program jó, és megoldást jelenthet. Csak nehogy olyan sorsra jusson, mint az a sokszáz (vagy még sokkal több!!) eddigi, amit "csak" szintén végre kellett volna hajtani.. Nagyon jó, hogy egy minimálcélt tűz ki, és annak eléréséig nincs kipofázás vagy módosítás, csak összefogásos végrehajtás.. ha azt elértük, akkor indul újra az óra.. a "politikai óra", ahol már pártszínekben lehet villogni és szavazatokra meg más ilyesmire vadászni.. Nekem nagyon rokon a Bokros-féle okt 23-i felvetéssel.. csak az azóta szerzett tapasztalatok alapján kissé szigorúbb.. Kedves Tuareg/Gábor, kívánom önmagamnak is, hogy sikerüljön.. sátram-hálózsákom van, ha kezdődik, megyek.. nemcsak magamért, hanem a jövőért, az országért.. mindannyiunkért.. már csak az a 10 ember kell hogy megértse és elfogadja, csinálja.. és sokan leszünk.. megláthatjuk, kik is az "országpártiak"..

    VálaszTörlés
  15. Kedves blogíró. Ajánlom figyelmedbe az EGYSÉGfront Egyesületet és annak bizonyítékait. Nincs ellenzék. Mára kiderült (bizonyítékokkal alátámasztva, melyeknek személyesen jártam utána), hogy csak diktatúra és az azt kiszolgáló politikai elit van és a magára maradt nép. A legnagyfokúbb naivitás és politikai vakság több, mint két évvel az alkotmányunk és államunk megpuccsolása után "ellenzékről" meg "demokratákról" beszélni. Ez egyenesen politikai analfabetizmus. A magyar nép Alkotmányos Ellenállása tavaly november 22-én lett nyilvánosan kihirdetve!!! Lehet csatlakozni. Vag nem. Csak akkor nem tudom hogy mihez, ha nem ehhez. Kívánok neked felelős tájékozódást és még inkább a blogodon keresztüli FELELŐS TÁJÉKOZTATÁST!

    Üdvözlettel: Máté Tamás / EGYSÉGfront Egyesület / Alkotmányos Ellenállás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Samat! szerintem csatlakozzatok az OGYM-hez. Ti is biztos sokat tettetek és tesztek, de az OGYM hatékonyabbnak tűnik.

      Törlés
  16. Vénemberként nem kívánok lövészárkokat ásni, de a gyermekeimért, az unokámért megteszem. Egyetértek azzal, hogy vagy úgy, ahogy a Gábor írta, vagy sehogy! A tett halála az okoskodás! Tegyük hát!!

    VálaszTörlés
  17. Végigolvastam minden hozzászólást, a legtöbbel egyet is értek.
    egyet, mint a legfontosabb szempontot kiemelnék:
    "A tett halála az okoskodás!"

    Nagyon igaza van a hozzászólónak.
    Legyen bármi a TERV, ha a megvalósításához nem áll hozzá a "nyomorultak" sokasága, fabatkát sem ér.

    Márpedig egy DIKTATÚRÁT, ami erőt sugall,
    csak ERŐ FELMUTATÁSÁVAL lehet legyőzni.

    "Gyáva népnek nincs hazája"!
    Ennál nagyobb Igazságot ebben az esetben nem találok a népi bölcsességek tárházában.

    VálaszTörlés
  18. Kedves Gábor!
    Egy jó magyar közmondást tudok erre a posztodra idézni:
    "Kibújik a szög a zsákból".
    Előbb-utóbb mindenkiről lehull a lepel, és kiderül, hogy ki valójában, kit és mit szolgál.
    Rólad ez most kiderült, Te magad kürtölted világgá...

    Tudod, már a cím is árulkodó.
    Pont azt mondod, amit az MSZP és a mögötte összeálló hazaáruló szoc-lib koalíció.
    Kormány(fő)váltást!
    Nem RENDSZER-váltásról beszélsz, nem a DIKTATÚRÁT akarod leváltani.
    Csak a diktátort, és a rendszerét - a Magyarország nevű államot (ami NEM a MAGYAR ÁLLAM), a magyarországi nép felett diktatúrát gyakorló államot - érintetlenül hagyva...

    Ugyanis a Magyarország Alaptörvénye nevű törvény nem teszi lehetővé az alkotmányozást, csak az "alaptörvénykezést". Tehát az állam nevén és alaptörvényén NEM TUDSZ változtatni.
    És ami a legfontosabb.
    Az EREDETI Alkotmányhoz NEM TUDSZ visszatérni, mert a Magyarország nevű államnak nincs eredeti Alkotmánya. Ez egy alaptörvénnyel létrehozott ÚJ Állam!
    Amire gondolsz alkotmányként, az a magyar államnak van. De ahhoz a Magyarország nevű államból NEM TUDSZ visszatérni, mert az egy MÁSIK ÁLLAM, a magyar Köztársaság nevű magyar állam. Amihez a Magyarország nevű állam politikusainak csak annyiban van közük, hogy azt akarják megszüntetni a diktatúrájukkal.
    De a Magyarország nevű állam politikusai, képviselői a magyar állam dolgaiba már nem tudnak beleszólni. Az alaptörvény megalkotásával, illetve a diktatúra választásán való részvételükkel KIIRATKOZTAK a magyar állam polgárai közül....

    Ez a posztod ezért értelmetlen így,(mert amit javasolsz az megvalósíthatatlan, és nem a választási győzelem hiánya miatt).
    Illetve így kap értelmet ez a jegyzet, mert leleplezett Téged is:
    Vagy fogalmad sincs a politikai helyzetről, vagy ugyanolyan hazug gazember vagy, mint a hazaáruló politikai elit tagjai....
    Hát sajnos, egyik se hízelgő Rád nézve.
    De hát ez van.
    Magad leplezted le magad, bemutatva, hogy hol állsz és hogyan gondolkodsz a diktatúráról...

    A javaslatod nem más, mint a diktatúra támogatása, a magyar állam és a magyar alkotmányos rend megszüntetésének kísérletéhez való csatlakozás.
    Ezzel egy szintre kerültél az ellenzékkel, akik egy szinten vannak Orbánnal.
    Ugyanazt a célt valósítod meg, mint ők, a hazaáruló, népét eláruló politikai "elit".
    Legfeljebb az eltérő helyzetetekből adódó eltérő eszközökkel.....:-(
    "peacekeeper"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves E-front az olvasottságomat ne használd a hülyeségeid folyamatos reklámozására, mert röptetlek.

      Törlés
    2. Amit itten leírtál csak homályos zagyvaság. Pont törlésre érdemes. Hogy ezt mégsem javasolnám, az az, mert pontos illusztrációja annak, amiről Gábor a posztjában írt. Mit tudtatok felmutatni eddig? Az okos "értelmiség" (értelmetlenség) Mit? Meg vagytok verve! Nem kicsit! Nagyon! Ez a realitás. Az utatok járhatatlan... és ez többszörösen bizonyított... még mindig nem fogtad föl?
      Ha pedig valaki más utat javasol, lehet csatlakozni, vagy nem csatlakozni... az eredmény pedig majd megmutatja, volt-e értelme. Kedves peacekeeper.... tükör!!!!

      Törlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  20. Tudod Gábor, törölni (meg ignorálni) bárki tud, elég sokan megtették már, tőled nagyobb emberek is, felsorolni is sokáig tartana. (Szanyi, Dániel, Kónya, Árok, a Galamus, stb.
    Egyszer szégyellni fogják...
    Megcáfolni azt amit írok, na ahhoz kellene egy kicsivel több, mint a sértett önérzet.
    Valami tudás vagy hasonló....:-(

    Tudod egy diktatúrát leváltani vagy a diktatúra rendszerét megtartani és a diktátort leváltani és a helyére ülni, na az két dolog.
    És Te napnál világosabban leírtad, hogy az utóbbit akarod.
    Nem tetszik, hogy a fejedre olvasom? Nem kitaláltam, Te írod magadról.
    Az a bajod, hogy észre veszem? Nem azért írtad, hogy lássák és olvassák?
    Már az is baj, ha valaki érti, hogy mit írsz?
    És ha törölsz, akkor nem ugyanúgy a diktatúrát támogatod?
    És ha törölsz, azt hiszed nem találkozol többet velem?
    Árok Kornél is azt hitte, hogy ha töröl, akkor többet nem találkozunk a politikában. Aztán az ellenzéki tárgyalásokon egy asztalnál ültünk, és újra fejére olvastam a diktatúra létrehozásában viselt felelősségüket.
    Tévedsz, ha azt hiszed, hogy megszabadulsz tőlem, ha törölsz. Legfeljebb itt, de ha kéred, többet nem írok ide. De találkozni nagyon is fogsz velem, hiába törölsz..
    Az Alkotmányos Ellenállásnak ugyanis én is alapítója vagyok.
    Te a diktatúra Kormányának udvari ellenzékét, a diktatúra részét szervezed mostantól.
    Mi a Diktatúra Ellenzékét szervezzük.
    Te a diktatúra kormányfőjét akarod leváltani, mi a diktatúrát fogjuk, annak udvari ellenzékével, azaz veletek együtt eltakarítani a magyar politikai életből...
    Te választottad, hogy hova állsz, én csak azt látom, hogy ki van mostantól a célkeresztemben a diktatúra oldalán...

    Nem a népszerűségedet használom ki, csupán be szeretném mutatni, hogy milyen álságosak a magukat demokratáknak nevezők, és meddig terjed a szólásszabadságotok.
    Nem káromkodtam, nem személyeskedtem, nem cikiztelek és nem aláztalak meg.
    Még csak nem is a véleményemet írtam, csak összefoglaltam, hogy Te most mit tettél a meghirdetett nem is tudom minek nevezzem akcióddal.

    Sokszor elmondtam, elmondom itt is újra.
    Nem várom, hogy vitatkozzatok velem, mert azt nem mertek.
    Megelégszem azzal, ha megcáfoljátok az állításaimat, a meglátásaimat.
    Sőt, akkor el is hallgatok....
    Csak hát a törléssel pont azt bizonyítanátok, hogy igazam van.
    Én ugyanis nem egy jobboldali elvakult fidesz-jobbik hívő vagyok, hanem egy volt baloldali proli.
    Csak a fejedre olvasom, amit írtál, amit teszel.
    Nem érzel magadban annyi erőt és annyi tudást, hogy megvédd a saját javaslatod?
    Én csak olyant javaslok nyilvánosan, amit magam nem tudok megcáfolni, tehát csak olyant javaslok, ami saját hitem és tudásom szerint általam támadhatatlan.
    Olyan várat építek, amit magam nem tudnék bevenni.
    Azért merek bárkinek, bárhol vitát ajánlani a nézeteimről!!
    Te nem bízol a saját javaslatodban, hogy kiállná a megmérettetés próbáját?
    Akkor miért akarod törölni az egyetlent, aki a hiányosságaidra hívja fel a figyelmet, amit kijavítva erősebb lehetnél?
    Tiszta logikátlan, hogy azt akarod törölni, aki átlátja, hogy mit is javasoltál.
    Vagy épp ez a baj?
    Csak szólnod kell, és már itt se vagyok.
    Aztán a sok félrevezetett baloldalinak tovább hintheted az igét....rajtam kívül nem sokan látták, hogy mit javasoltál....:-(
    Amit eddig írtam, az mentve van.
    Látni fogják, hogy miért törölnél.
    De nem kell töröljél, többet nem jövök.
    Már tudom, hogy ki vagy...:-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nem fogsz hiányozni, legalább nem kell átugornom az írásod.
      De azért várom Gábor válaszát, kiváncsi vagyok rá.

      Törlés
    2. E-Front:
      Te meg azt fogd fel, hogy Orbán addig csűri-csavarja az alaptörvénynek csúfolt alkotmányt, hogy ne lehessen demokratikusan, azaz alkotmányos módszerekkel leváltani.
      Szíved jogod beképzelni magadnak, hogy mit akar Gábor elérni, de ez csupán üres vádaskodás tények nélkül.

      Törlés
    3. Kollégának elgurult a gyógyszere:)

      Törlés
    4. A képviselőnek nincs alkotmányozó hatalma, ekképp az alaptörvény érvénytelen, jogilag semmis férc. Azzal, hogy az agymosásig ismételt 0rbán takarodj!-ot ismételgetitek, attól még nem fog helyreállni a törvénytelenül megváltoztatott alkotmányos jogrend. Maximum eltávolíttatjátok a bábfigurát (kétlem), de az érvénytelen alaptörvényt és az azzal létrehozott "Magyarország" nevű idegen államot, a diktatúrát magát érintetlenül hagyjátok. Mi értelme ennek? Mit nem lehet ezen érteni? Nem zavar az az ordító tény titeket, hogy az elmúlt három évben egyetlen egy "ellenzéki" párt, szervezet sem lépett fel az alkotmányos rend megváltoztatása vagy/és a kizárólagos hatalom gyakorlás ellen? Pedig az esküjüket az alkotmányos jogrend és az Alkotmány megtartására tették a Magyar Köztársaság államában! Hát nem gyanús, hogy semmit nem tettek, sőt, felesküdtek az alaptörvényre? Esetleg egy cáfolat? Mert ezek csak primitív személyeskedések, amit válasz néven eszközöltök. Vagy csak ennyi telik tőletek, "demokraták"...? A beszólogatás? Nem lenne sokkal egyszerűbb egy szabatos cáfolat, hogy elhallgattassatok minket? Mert a cáfolat előtt kénytelenek lennénk fejet hajtani.. De miért van az, hogy erre még csak kísérletet sem tesztek? Hát nem logikusabb és "demokratához" méltóbb lenne?

      Törlés
  21. Ugyan kedves lányok és fiuk. Ezek csupán álmodozások. Ébredjetek fel és lássátok a borzasztó valóságot. Szidták a Gyurcsány kormány, a Bajnaiét és most Vitya van műsoron. Senki nem lát az orránál tovább. Nincs ellenzék, nincs alternatíva, nincs program, ami valóban hihető. Felelős politikus nem ígér semmit, amire bukás vár.
    Mi pedig szeretjük a káoszt. Az ország fele nem fizet adót, az ország fele nem fizet betegbiztosítást az álam bevételének nagy része eltűnik a korrupció útvesztőiben. Így az állam mindenkiről két bőrt kell, hogy lehúzzon. Az államadóság marad, akárki ül a kormánynál. Senki nem kiabál, nem akar változatni, mert itt ez normális.
    Majd lesz váltás, ha a nép akarata itt van ezen is változtatni. Addig meg a vezetés lop, csal hazudik, visszaél a hatalommal mert megteheti.

    VálaszTörlés
  22. E-Front = Orbán rezsim bérenc, néhány mentálisan megzuhant követővel. Akik szintén betegesen akarnak valakik lenni, mint a vezetőjük, aki egyébként egy volt katona. Ez el is mond róla mindent. Valószínűsíthető, a pszichológiai tanulmányok sem állnak néhányuktól messze. Főbb ismertető jeleik, mindig minden kiforgatnak, magas lóról beszólogatás, állandó frusztrált felsőbbrendűség, erőszakos magatartás,a közösségi oldalakon akik ellent mondanak nekik azokat azonnal tiltják. Mindig lesik kutatják hol mit tudnak szétverni. Legutóbbi nagyobb akciójuk választások előtt volt. Céljuk és feladatuk az emberek összezavarása, elaprózása, ezzel elősegítve a legerősebb kezű diktatúra kialakulását fenntartását.

    VálaszTörlés
  23. Kedves Gábor,
    a programotokból sok mindennel nem értek egyet, de minden erőmmel támogatom.
    Cselekedni kell, nem csak pofázni.
    Helyben (Debrecen) tüntetek, vonulok, a szervezéshez már öreg vagyok.
    Javaslat; soha, senkit ne moderáljatok.Semmitől nem szabad félni.

    VálaszTörlés
  24. Szép lett volna, de a jelenlegi baloldali-liberális pártokkal csak veszteni lehet.
    Új, tiszta emberek kellenek.

    VálaszTörlés
  25. Ez a forgatókönyv egész jó, bár azt még nem látom, hogy az egyesület hogy jut be a parlamentbe kormányozni. Szerintem ez a hitvány csürhe nem fog lemondani akkor sem magától, ha minden nap százezer ember fog tüntetni a tereken. Én nem fogok hiányozni a tömegből, az biztos, de a tüntetésekkel egyidejűleg nem ártana egy általános, országos sztrájk sem, hogy megbénuljon az ország, talán a kényszerítő ereje is nagyobb lenne.

    VálaszTörlés
  26. Kb. annyira lehet téged komolyan venni, mint ez a cikket.
    De 10%!

    VálaszTörlés
  27. Szerintem a Szakszervezeteknek kellene fellépni mert ök tudnák alapvetöen megmozgatni a TÖMEGEKET
    A szakértöi Kormány majd ki alakitja a további Utat A pártok ne acsarkodjanak egymás ellen ha

    meg vannak osztva semmire nem jutnak Csak a VÁLASZTOKAT bizonytalanitják el.

    VálaszTörlés