LMP Dosszié

Schiffer: dilettáns vagy hazudozó?

08.szabogabor 2014.04.01. 00:24

Az LMP vezére a Neki föltett kínos kérdéseimet kénytelen volt megválaszolni. Ha nem is közvetlenül nekem, de az ATV-ben Rónai Egonnak már igen. Válaszai alapján csak egy kérdés maradt: vajon hazudozó, vagy politikai dilettáns-e Schiffer András.
Az Ügyet rengetegen olvasták, az minden létező magyar médiát meg is járt.Jakabfy Tamás, az LMP listáin előkelő helyen szereplő Schiffer-kedvenc országgyűlési jelölt több mint 2 millió forintot vett föl Kocsis Mátétól - gondolom nem kell bemutatni -, hogy a Nyolcker önkormányzati cégér alatt futtatottNarancsmédiájának tanácsokat adjon. Ráadásul Jakabfy úgy nyilatkozott, hogy annak a pénznek a nagy részét meg sem tartja, kerületi civilek kérdéseire adott válaszaiból pedig egyértelművé vált, hogy azok az LMP feketekasszájába vándorolnak kampánycélokra.
Ez a történet mindennél jobban világítja meg az LMP valós jellegét. Egy Fidesz által az ellenzéki szavazók megosztása érdekében életben tartott bizniszpárt. Pont olyan, mint a többi hasonló, azóta már tömeges ajánlóhamisításon kapott kamupárt, annyi csak a különbség, hogy Ők régebbiek. Az a néhány százaléknyi szavazat, amit a Kormányváltó Erőktől elszívhatnak ahhoz kevés, hogy akár a Parlament közelébe jussanak, de ahhoz elég, hogy épp annyi hiányozzon Orbánék minél nagyobb fölényű legyőzéséhez.
Nos nézzük akkor, mit hordott össze Schiffer András az ATV stúdiójábanRónai Egon kényelmetlen kérdéseire. Első gondolatköre ennyi volt: más is csinál ilyesmit. Mármint hogy más párt. Ez persze az év vicce, hisz épp arra helyezik a hangsúlyt Schifferék, hogy Ők MÁS, mint a többi. Naakkor most kicsit szusszanjunk, miután a roppant kínos válasz megforgatta a gyomrunkat. Szóval Schiffer szerint Ők nem MÁS, mint a többi. Bocsi, ez nem egy csavaros következtetés, hanem Schiffer önmaga mondta ki. Jó, tudomásul vettük.
Már ezis nagyon ciki, de sajnos ennél még sokkal rosszabb a helyzet. Ugyanis ilyet, mint az LMP Jakabfy esetén, semelyik más párt nem csinál. Egyse. Hogy egy Totális Cenzúra alatt működő helyi önkormányzati médiacégnek - éves 250 milliónyi közpénz, nem apróság - egy magát ellenzékinek nevező vezető politikus adjon tanácsokat: nem, ilyesmit senki más nem csinál. Ehhez az LMP kell. Mégis milyen tanácsokat lehet adni a helyi Magyar Nemzetnek? Hogymilyen kamumocskot kell a címlapra tenni a valódi ellenzékről? Vagy hogy lehetgyorsítani a cenzúra folyamatát? Esetleg hogy lehet mindenhová lelkes Fidesz-aktivistákat és szavazókat retusálni?
Schiffer András hazudott. Semelyik másik ellenzéki párt nem vesz részt a Fideszes Médiaközpont működésében társtettesként. Csak az LMP. Csak Jakabfy Tamás, Schiffer kedvence. Ha viszont ezt a gyakorlatot elfogadhatónak értékelik, akkor célszerű lenne utánanézni, hogy maga Schiffer nem kap-e zsíros tanácsadói cupákokat a Magyar Nemzettől, a Magyar Hírlaptól, vagy épp a HírTV-től. Mert ez ugyanaz.
Beszél aztán Schiffer Nagy Dühös Zavarában még sok csacskaságot. Azt mondja, hogy más pártoknak is vannak TANÁCSNOKAI. Ja, Andriskám Drága, azok vannak. Mert azoknak a hangzás hasonlóságán kívül semmi köze nincs a TANÁCSADÓKHOZ. A TANÁCSNOK egy magasszintű önkormányzati pozíció.Nagyjából egyenrangú egy alpolgármesterrel, csak kevésbé látszik. Míg az alpolgármestereket a polgármester javaslata alapján, addig a Tanácsnokot saját maga akaratából választja az Önkormányzat Képviselőtestülete. Miniszteri besorolásnak felel meg helyi szinten: egy egész ágazat irányítása a Tanácsnok feladata. Négy éven át voltam Közrendvédelmi Tanácsnok a Nyolckerben, Schifferrel szemben én tudom, miről beszélek.
A Tanácsnok az egy valós politikai szerep komoly felelősséggel és munkával. A tanácsadó egy Fideszes Médiacégnél meg a Cenzúra Szolgája, akit azért fizetnek, hogy hallgasson, és a jelenlétével hitelesítse, hogy nemcsak a Fidesz érdekeit szolgálja a kerületi média. Fügefalevélhivatkozási alap, tetszenek érteni. Hogy mikor az Igazi Ellenzék szembesíti a Fideszt a közszolgálati sajtó teljes egyoldalúságával és cenzúrájával, akkor a Vérnarancsok azt mondhassák: nemis egyoldalú, mert lám, benne van egy LMP-s is. Hát erre kelletek Ti, Kedves Schiffer András a maradék Pártoddal együtt. Hogy védjétek a Felcsúti Bandáját a testetekkel, és hogy támadjátok, megosszátok az Ellenzéket.
Beszélt még a Schiffer sok egyéb ostobaságot is. Felügyelő Bizottságokkal próbálta összemosni a Médiatanácsadóságot. Nem, kérem alássan, a Felügyelő Bizottság is valódi Önkormányzati tevékenységet végző emberek gyülekezete, amely olyan közfeladatok törvényességét ellenőrzi, mint a közterületek, az önkormányzati bérlakás-állomány fönntartása, üzemeltetése. A Felügyelő Bizottságok tagjai a teljes magánvagyonukkal felelnek az általuk felügyelt cég tevékenységéért, és mellesleg valós munkájukért és felelősségükért sokkal kevesebbet tesznek zsebre, mint az LMP-s Jakabfy a saját társcenzori tevékenységéért.
Drágajó Schiffer Úr. Önmaga kijelentette, hogy Önök nem más mint a többi. Köszönjük, tán akkor a kampányukban is ezt mondja, és ne cáfolja nap mint nap saját magát. Schiffer Úr, Ön vagy tudatosan, hazug módon kevert össze egymástól teljesen eltérő jellegű és feladatú önkormányzati munkaköröket, vagy 4 éve regnáló közismert és felelős politikusként semmit sem tud az önkormányzatok működéséről. Ha utóbbi, akkor mégis mire próbálja alapozni az LMP "szakértő" voltát? Ha Ön alapvető betűket nem ismer az Ábécéből, akkor nem kéne másokat olvasni tanítania, ugye?
Schiffer Úr, Önök tényszerűen vagy semmihez sem értenek, vagy hazudoznak. Önök tényszerűen milliókat kapnak a Fidesztől, mely összeget ismétcsak tényszerűen feketekasszájukba vándoroltatnak. Önöktényszerűen a cenzúra fönntartásában segédkeznek, az Önök kampányáttényszerűen a Fidesz finanszírozza. A cikkemet azzal kezdtem, hogy Ön és a Pártja dilettáns vagy hazudozó. De tudja, ahogy végigírtam ezt a posztot kellett jönnöm, hogy nem vagy, hanem is.
Dilettáns hazudozó.Nyílt levél Schiffer Andrásnak - FRISSÍTVE

08.szabogabor 2014.03.22. 08:31

Tisztelt Schiffer Úr! Tegnap véletlenül, vagy ki tudja véletlenül-e összefutottunk egy beszélgetés kapcsán a nettérben. Mivel amúgyis szándékomban állt Öntől, mint az LMP vezetőjétől pár dolgot megkérdezni, ezért ezt most meg is teszem.
beszélgetés, melynek Ön csendes résztvevője volt köztem és Jakabfy Tamás, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje között zajlott. Ön egy lájkkal járult hozzá Jakabfy Jelölt Úr álláspontjához, és mivel Ön volt az egyetlen aki ezt tette, ezért aztán igencsak valószínű, hogy mind a beszélgetésünk tartalmát, mind annak előzményeit ismeri. De az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így személyesen Önnek is felteszem azokat a kérdéseket, melyekre érdemi választ Jakabfy Tamástól hónapok óta nem kapok.
Érdemit, mondom. Válaszkísérletek voltak, ám azok a válasz szó közelfogadott jelentésétől igencsak távol állnak. S mivel Ön tegnapi személyes kiállásával megerősítette azon meggyőződésemet, hogy Jakabfy Tamás nem egy az Önök sok jelöltje közül, hanem inkább az Ön által különösen preferált jelöltek egyike, így tán alappal gondolom, hogy Öntől ezügyekben érdemi választ kapok. Az LMP országgyűlési képviselőjelöltjéről, országos listájának 15-ik helyezettjéről, Európai Parlamenti listájának 5. helyen rangsorolt szereplőjéről kérdezem, válaszainak tehát súlya van, mintahogy azok esetleges elmaradásának is. Tehát, a kérdéseim:
Tisztelt Schiffer Úr:
1. Tudomása van-e arról, hogy Kocsis Máté, a Fidesz Kommunikációs Igazgatója a 8. kerület polgármestereként múltév júniusában kerületi médiacéget hozott létre évi 250 milliós költségvetéssel?
2. Tudomása van-e arról, hogy ez a médiacég tartja kezében a 8. kerület minden önkormányzati sajtókiadványát?
3. Tudomása van-e arról, hogy ezen kiadványok a Fidesztől megszokott módon a közszolgálatiság minimumát sem tartják be, hanem kizárólag Kocsis Máté és a Fidesz érdekeit tartják szem előtt, cenzúrájuk foka, szerkesztési gyakorlatuk a Rákosi korszakhoz méltó?
4. Tudomása van-e arról, hogy az LMP többszörös képviselőjelöltjét, önkormányzati képviselőjét, Jakabfy Tamást Kocsis Máté javaslatára ezen cég tanácsadóként alkalmazza havi 250 ezer forint megbízási díjjal?
5. Tudomása van-e arról, hogy tanácsadóként és Felügyelő Bizottsági tagként e Fideszes médiacégben kizárólag Fideszesek és a Jobbik kerületi elnöke, Fővárosi Frakcióvezetője, Losonczy Pál kapott helyet az LMP mellett?
6. Tudomása van-e arról, hogy eddig már több mint kétmillió forintnyi közpénzt vett föl Jakabfy Tamás LMP képviselőjelölt a Fideszes médiacégtől?
7. Tudomása van-e arról, hogy ezen összegről úgy nyilatkozott, hogy annak nagy részét meg sem tartja?
8. Tudomása van-e arról, hogy helyi civilek kérdéseire válaszolva képtelen volt eloszlatni azt a gyanút, hogy valójában ez a pénz az LMP feketekasszájába vándorol és az LMP titkos pártfinanszírozásának részét képezi?
9. Tudomása van-e arról, hogy Jakabfy Tamás LMP többszörös jelölt a mai napigképtelen volt bemutatni bármely havi teljesítés-igazolást munkájának jellegéről és tartalmáról, az erre vonatkozó nyilvános kérdéseket minden alkalommal elhárította?
10. Amennyiben mindezekről Ön eddig nem bírt tudomással, visszalépteti-e pártja, az LMP Jakabfy Tamás országgyűlési képviselő-jelöltet, törli-e országos listájának 15. és Európai Parlamenti listájának 5. helyéről?
11. Amennyiben Ön mindezekről tud, akkor mivel magyarázza azon nyilatkozatait melyek a Fidesztől való távolságtartásról, a valódi ellenzéki magatartásról és az átlátható kampányfinanszírozásról szólnak?
12. Hajlandó-e utólag beszámolni arról, hogy mire célzott Jakabfy Tamás azon kijelentésével, hogy a 2 milliós összeg nagyobbik részét nem tartja meg, és lehetővé teszi-e hogy a Fidesz Sajtócége által kiállított teljesítés-igazolásokba betekinthessünk?
Nos, ez épp egy tucat kérdés. Várom válaszait, akár itt a Blogon, akár fészbukos felületemen. Válaszainak elmaradása értelemszerűen szintén önálló jelentéssel és jelentőséggel bír.
 
Köszönöm a figyelmét, a tegnapit éppúgy, mint a valószínű mostanit.
Üdvözlöm.

FRISSÍTÉS!!!

Nem, még nem Schiffer válaszolt, bár ahogy elnézem az olvasó-számlálót, nehéz lesz elkerülnie a választ. Hanem közben újabb kis LMP-sztori történt. Íme:
Van ugyebár Hajósi Virág nevű liberális eredetű hölgy, aki egy hónapjanagyhirtelen LMP-fan lett, ez a neten sokfelé követhető. Egyik - egyébként részemről normál mederben folyó - beszélgetésünk közben letiltottVálaszulletiltottam. Ő az egyetlen akivel ilyesmit tettem bármikor. Mint mondtam: válaszul.
Nos tegnap beléptem a Viva la république! Éljen a Köztársaság! nevű fészbuk-csoportba. Fölvettek, de egy admin azonnal nekem rontott privátban, folytattunk egy kis vitát. Ma rendeztük a problémát, elnézést kért, én pedig mondtam, hogy minden rendben. A privátban szólt, hogy admin tiltása kizárással jár. Tudomásul vettem, mivel mint mondtam életemben összesen egy embert tiltottam le VÁLASZUL a LETILTÁSOMRA: Hajósi Virág újdonsült LMP-st, és bevallom nem gondoltam arra, hogy Ő ott admin.
Nos az imént ebből a csoportból üzenetet kaptam ismét csak privátban egy harmadik admintól, mely szerint mivel nem tartottam be az admin tiltásra vonatkozó szabályt, ezért kitiltottak. De ismételten nem mondták meg, ki is az admin, akit tiltottam. Így aztán magam jutottam arra a föltételezésre hogy valszeg Hajósi Virág lehetett az. Mivel mást én nem tiltottam le.
Nos, olvasóim közül sokan tagjai annak a csoportnak, legyetek szívesek kérdezzétek meg ott, hogy:
1. A Köztársasági Csoport normái szerint való-e, hogy megbüntetünk valakit aki jóhiszeműen jár el.
2. A Csoport normái szerint való-e, hogy a konkrét problémára, névvel megjelölve nem hívjuk föl a figyelmet, hanem azt ürügyként használjuk föl valamely admin személyes ellenszenvének kiélésére.
3. Pofára, avagy elvszerűen megy-e a moderálás?
4. Van-e összefüggés a mai Schiffer-levelem és Hajósi Virág sunyi akciójaközött?
Ha ezeket a kérdéseket a csoportban fölteszitek, kíváncsi lennék a válaszokra. Mondjuk úgy, hogy ez az eljárás akár azt a címet is kaphatná: Köztársaság LMP módra.

FOLYTATÁS!!!

Mondjuk ennek adok egy önálló címet, talán legyen ez:

Egy LMP-s jellemrajza

Hajósi Virág nevű exliberális exállandó exvitapartnerem ugyanis épp átéli a föntebb említett fészbuk csoportban, hogy esik szét valami, aminek tévesen a Köztársaság szót választották címként, de valójában egy kizárólag kettős mércéket és magánprioritásokat alkalmazó LMP-s Úrhölgy napi szeszélye az egyetlen valósan érvényesített alapelv.
A rólam a csoportban folyó vitát megkaptam, azt elmentettem, néhány dolgot elmesélek belőle, mert sokatmondó. Egy LMP-s Csoportfőadmin gyakorlati viselkedésének bemutatása következik, vitahelyzetben.
1. Az egyik admin, épp akitől az első figyelmeztetést kaptam, de aztán rendeztük viszonyunkat kiállt mellettem a vitában. Ezért Hajósi Virág Főadmin az Ő adminisztrátori jogait azonnal elvette. Elvszerűség és véleményszabadságLMP módra.
2. Sérelmezi, hogy olyan helyen írok róla, ahol Ő nem tud reagálni, de amiket írok, azok alapján följelent. Nos, mivel a csoportból kitiltott, így magam sem tudok ott reagálni a folyamatos hazudozásaira, ezért aztán érdekes a panasza.Én valóban nem tudok ott reagálni rá, mert ténylegesen ki vagyok tiltva, itt a Blogon viszont Ő éppúgy nincs kitiltva, mintahogy senki sem lett, mióta a Blog működik.
feljelentéssel való fenyegetés meg nyilván rettenetesen meg fog viselni, mivel eddig Kocsis Mátéék 47 darabot tettek ellenem, hazajárok a rendőrségre, Bíróságokra, nekem aztán tökmindegy, hogy csak a Fidesszel, vagy annak LMP-s csatlósával is meg kell mérkőznöm a Bíróságon. Szegénykém.
3. Szabott egy olyan feltételt, mely szerint ha a Vele szemben válaszként alkalmazott tiltást föloldom, visszavesz a csoportba. Nos a tiltást föloldottam, erre figyelmeztették is a csoportban, amire azonnal újabb feltételeket kezdett szabniszavátszegve. Nem újdonság, LMP-s Főadminoktól tapasztaltam már ilyet. Újabb feltétele pedig az lett volna, hogy innen a Blogról töröljem a róla szóló részt. Hehe. Kicsit tán elszállt Vele a táltos. A saját kis csoportjában azt pepecsel, amit jólesik, de cenzori hajlamai itt sajnos nem okozhatnak számára kielégülést.
Persze jeleztem, hogy eszem ágában sincs visszamenni egy olyan csoportba, aminek a neve csak tévesen tartalmazza a Köztársaság szóthelyesebb elnevezése inkább ez lenne:
Orbánisztán Zöldben.

1 megjegyzés:

  1. Adott időszakban nekem is hasonló érzéseim, megérzéseim voltak ezzel a párttal és vezetőjével. Ha a memóriám nem csal,akkor talán az önkormányzati választások után fakadt ki nagynénje Schifferre, és nyilvános üzenetben tette a helyére,úri nő módjára. Szégyenemben én,
    elbujdokoltam volna, ha
    ilyen szégyent hozok a családomra.
    okoltam volna. ha a családomra.
    VálaszTörlés