2014. július 11., péntek

Ami nem öl meg, az erősít

Schiffer, Fodor, Hell, Index, hvg.hu, megatöbbi lövi ezerrel a DK-t, meg persze a Ferit magát. Volt ám már ilyen, csaxólok. Múltév szeptemberében, mikor az MSZP-Együtt páros kihajította a DK-t az összefogásból, hogy aztán pár hónappal később visszakuncsorogjanak az éppen emiatt megerősödött párthoz mégis összefogni.




A DK akkor egy százalékon állt, az MSZP meg az Együtt caklipakli 25%-on, meg a bértollnokok is többen voltak. Szóval komoly támogatással bíró nehéztüzérség páncélosokkal az élen támadta a DK friss kis hadállásait, de mégsem tudtak áttörni, sőt, épp ezzel erősítették meg. Nézzük meg ugyanezt a mostani támadásokra: Van egy LMP, nem túl vaskos, van egy Fodorpárt - mérhetetlen tartomány -, van egy a Népben közismeretlen Hellpista, Zoltai Andrea, meg piciny körük, meg két netes portál, oszt jónapot. A múlt szeptemberi kivégzési kísérlethez képest ez már inkább öngyilkos támadás a részükről: itt mostanra az erőfölény a védekező DK-nál van, a támadók meg magukon kívül igazából semmiféle valós tömegtámogatással nem rendelkeznek. A tömeglélektan ugyanis komoly dolog, oda kell rá figyelni: a közügyekben soha nem csak az számít, hogy MIT mondanak, hanem az is, hogy KI mondja.

És azért lássuk be, mikor az összesen 1 millió szavazóval rendelkező Mesterházy meg Bajnai semmizte le a DK-t, Újságíróklub, meg mindenamibelefér támogatással, az azért valóban nehéz helyzet volt. De ez a mostani, mikor a támadók mögött van 100 ezer ember egy tízmilliós országban, na ez eleve kudarcos sztori számukra. Ugyanis gondolkodjunk józan ésszel: a támadók hitelességéről, társadalmi beágyazottságáról épp az EP Választáson kaptunk pontos képet, éshát Hozzájuk képest a lepkefing az gáztámadás. Szóval olyanoktól, akikre a társadalom eleve úgy tekint, mint hiteltelen tényezőkre, nem kell ám tartani semennyire: minél többet mondják az ortodox hülyeségeiket, annál jobban a megtámadott mellé állítják a közvéleményt. Mondom, tökugyanaz a helyzet, csak mikroszkopikus méretben, mint múlt év szeptemberében. Akkor volt némi riadalom, pedig a tömeglélektan "legkisebb királyfi" vagy "Dávid és Góliát" elve akkor is működött. Beidézem most szó szerint akkori írásomat, 2013. szeptemberéből, mikor épp 1 millió ember támogatásával zúdult a megsemmisítő erejűnek szánt politikai és sajtóoffenzíva a DK-ra.


2013.09.11. 11:13tuholepblog

297. A Legkisebb Királyfi

Címkék: választás gyurcsány ferenc bajnai gordon ellenzék mesterházy attila

03.jpgEhhh, ezek a Hülyék - szerintem tegnap óta balos meg libsi blogokon, honlapokon nem kell kifejteni kikre gondolok -, ezek semmit se tudnak a Néplélekről. Pedig a Magyar az egy fura fajta ám. Nettó érzelmi lény, kis racionális mázzal, a hétköznapjaiban sok kis megalkuvással. De mindenkinél jobban szereti a Meséket.
Csodavár. Meg romantikus filmeket néz, meg olyan füzeteket olvas. Hősöket keres magának, ha már a saját életében nem mer azzá válni.

Éshát a Magyar Népmesék - azokon nőttem föl, rongyosra olvasva a 77 magyar népmesét - csaknem mind a Legkisebb Királyfiról szólnak. Mert végül az győzi le mindig a Sárkányt. Övé lesz a Királylány, de még fontosabb, hogy a Fele Királyság is. Néha fordítva, de ezek már a bonyolultabb történetek.
gyurcsany2013auto.jpg
Szóval Ezek a Hülyék - najó, gyengébbek kedvéért, az Atygordon Páros - ezek épp most csinálnak Mesehőst a Feriből. A Legkisebb Királyfit föltámasztották. Mert kisemmizték az örökségből a Bátyjai. És ez a Legkisebb Királyfi, ez nem ismeretlen. Volt már Ő Mesehős. Nem kicsit, nagyon. És legyőzte a Sárkányt. Pedighát mikor nekiindult annak idején, akkor elég esélytelennek tűnt. De aztán legyőzte.

Csakhát megint itt a Sárkány, több fejjel, mint valaha, és a Nagyobbik Bátyók meg nem mernek szembeszállni vele. Persze mondogatják, hogy majd egyszer, tutira, dehát a valódi tetteik épp a Sárkány Uralmát erősítik. Na ilyenkor jön a Legkisebb Királyfi. A kisemmi- zett, a megalázott, az elárult. És nekiindul. És a Magyar Lélek meg újra átélhet egy Mesét.

Várva várt Legkisebb Királyfija nem onnan érkezett meg, ahonnan szerette volna, nem is olyan kicsi már, nem is épp harmatosan friss, de egy biztos: nem lett rosszabb kardvívó az eltelt idők folyamán, és a bátorsága is megmaradt. Sőt.

És még egy valami a Magyar Lélekről. Hogy nem hülye. Legföljebb időnként annak tűnik. De azért a Magyarra mondják azt világszerte, hogy megvan a magához való esze. meg hogy a jég hátán is megél. Mondanak mást is, rosszabbat, de kicsit legyünk most naivak.

Szóval a mi Nem Hülye Népünk tegnap óta tudja, hogy marad még a Sárkány. Lesz itt még harácsolás, pusztítás, szüzek áldozása. De kap egy Reményt. Hogy nem mindig lesz ez Sárkányföld. Mert a Legkisebb Királyfit, aki már beérte volna azzal is, hogy kis harcedzett csapatával beszálljon a hadba, elüldözték. Nem kell az egyetlen ember, aki valaha már szembe mert szállni az Ezerfejűvel, és szemtől szemben belemártotta a kardját, és csaknem halálra sebezte.

Akik meg értik a Magyar lelket, azok tudják mi következik. Tegnaptól újra él a Legkisebb Királyfi, újra van Romantikus Hős, aki nekiindul a Hosszú Útnak, hogy végül legyőzze a Sárkányt. Újra van Remény.

Hogy mennyien lesznek ezért hálásak Nektek, Atygordon, azt majd meglátjátok az Út Kezdetén. Jövő áprilisban. És onnantól az már nem a Ti Utatok többé.
szabogabor 2013-09-11

Szóval ezt követtem el annak idején, éshát csontra bejött amit előrejeleztem, nemdebár. A tömeglélektan ugyanolyan erős törvényszerűségeket tartalmaz, mint a fizika a gravitációt. Bonyolultabbnak tűnik tán, de nem az: az emberek többsége hajlamos a támadott mellé állni, pláne akkor, ha látszik, hogy szervezett lejáratási kísérletről van szó, azt megalapozó tényszerű mondanivaló nélkül. Szóval csak annyit kérek: ha akkor hittetek a még szinte ismeretlen bloggernek, aki akkor voltam, és reménykedtetek hogy igazam lesz, mert mindenki az ellenkezőjét sulykolta, akkor most meg higgyetek a már nemismeretlen bloggernek, aki mostanra lettem. Ugyanaz a szitu, mint akkor volt, csak sokkal jobb helyzetben van a DK, és sokkal gyengébb az ellenfél, mint volt a múltév kritikus szeptemberében. Nem beszarni, nem hátrálni, nem kerülni a vitát, hanem beleállni és keményen, hadd lássa a Nép, hogy mi is a téma és kik is a támadók. Nemhogy gond nem lesz ebből, de egyenesen Adomány egy ilyen pancserpuccs a Demokratikus Koalíciónak, csak magabiztosan, az erő tudatában, mert mostanra már van.

Nekik meg valójában nincs.


14 megjegyzés:

  1. Szeretném Gábor, ha jövő ilyenkor is hoznád igazolásul a cikket, hogy igazad volt! A Hell valamiféle hógyolyót indított el, ezért többen is követték: Andrassew Iván, László Vince Polgári, Csillag Ádám.
    Nekik olvastam oldalaikat, (olvastam és írtam is nekik, hogy ne tegyék - még válaszra sem méltattak), s ott bizony sok barátjuk egyetértett velük. Aztán, hogy azok mit tettek, nem tudom, azt már nem írták ki oda, a lapjukat már nem néztem, hogy csak támogatók,vagy tagok voltak-e? De gondolom, hogy vittek magukkal néhány embert. Kiléptek. Nem is a létszámukkal van a bajom, meg hogy kiléptek. A hogyannal nem tudok megbékélni. Ha nem értettek vele egyet, ám legyen, menjenek. De azt a bizonyos ajtót, miért nem szépen csendben tették be magu után, miért kellett jó erősen bevágni, hogy ez a mai magyar média csámcsogjon rajta? Már régen nem lenne gumicsont akkor, ha ez szép csendben teszik, emberhez méltón. Akkor nem erről beszélnénk, hanem a Pető Intézetről, a készülő Nyugdíjtörvényről, talán Puchról, az újabban szóba került "szociális temetésről", a Népszaváról, Iványiékról, stb. Amely ügyek sokkal fontosabbak, mélyebben érintik az egész társadalmat, mint az, amit ez néhány ember kevert "vihart" egy lavór vízben. Én pl. szívesen látnék vitát a romák munkahelyteremtéséről, szociális helyzetükről (nem arról, hogy nyár közepén, kánikulában elzárják a vizüket!), az oktatásró, sőt az ő oktatásukról is, szóval nehezebb és talán előrébb vivő kérdések talán többet érnének az anyázástól, amit most kap a DK és persze megint Gyurcsány, hisz ő a hibás. Ő a hibás mindenért....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kilépések módja: direkt azt akarták, hogy jó hangosan szóljon, kövessék mások is a példájukat. Magyarul: bomlasszák a DK-t. De én azt gondolom, hogy akinek az elvei és az értékrendje a helyén van az erre nem figyel oda. Csak annyiban érdemesek a figyelemre, hogy erősen befolyásolják a közvéleményt...

      Törlés
  2. Igen a DK megalakulásakor ezért a Legkisebb királyért Gyurcsányért léptem be a DK-ba mint alapító tagként.Van egy kis rálátásom a magyar politikára és tudtam akor is és mostis,hogy Gyurcsány az aki valamit ér ebben a politikai paletán.Hisz Orbán is megmondta még a 80-as évek végén,hogy Gyurcsány az akire oda kell fígyelni,mert Gyurcsány az akiről még nagyon sokat fogunk hallani.Igen most minden reálisan gondolkodó demokratának erre az embere kellene öszpontosítani és nem pedig a demokratáknak cincálni.Én mondom akit kizárt a DK a pártból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kizártak, kedves József, mert a támadási felületet növelted, de továbbra is DK-snak tartunk, egészen addig, amíg Te is így akarod.

      Törlés
  3. Azért az indexet meg a hvg-t kicsit többen olvassák mint téged. Nem kellene lebecsülni őket. Egyébként a hvg online korábban nagy haverod volt, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sokan olvassák ezeket a hírportálokat, mint pl. én is, de sokszor nem értek velük egyet, ezzel szemben Gáborral többnyire azonos véleményen vagyok. Hányan lehetnek még így ezzel?

      Törlés
    2. Konkrétan a Hont volt a haverom, nem a hvg.hu, de épp a fóbiái miatt már nem tartjuk a kapcsot.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Gyurcsányfóbia :D Tök irracionális a Ferivel kapcsolatban.

      Törlés
  5. Azt hiszem a Hont egy kicsit már elszállt magától, túl sokszor hívták meg az ATV-be potenciális véleményformálóként, nos ez nem tett jót neki, elgondolkozhatna erről...
    Ebben az országban Gyurcsány az egyetlen jó értelemben vett, talponlévő, igazi politikus jelenleg, aki előre lát és előre gondolkodik, a többi nem az...mind szerencsétlen, kisstílű, pitiáner, hataloméhes, gyűlölködő, erőlködő, rosszindulatú stb. stb. nem folytatom.
    Akinek szeme van az látja ezt :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak ebben reménykedem - bár igazad lenne !

      Törlés
  6. Orbán véleménye Gyurcsányról 1989-ben (a Youtube-on is fent van)
    „A kiszesek közül nincsen normális, tárgyalóképes ember. Egyetlen ember van a kiszesek közül, akit én ismerek, akit komolyan kell venni, ha az ember tárgyal, mert az próbára teszi a képességét, az a Gyurcsány nevű ember. Az összes többi az komolytalan. Sajnálom, kedves kisz urak, ez a véleményem.
    Gyengék. A Szilvásy még az, aki még úgy ahogy… Az összes többi az…. Az alapvető képességek hiányoznak. Ők nem azt tanulták meg, ami, … nem politikussá szocializálódtak, ami egy nyílt vitában szükséges. Szóval belőlük azok a képességek hiányoznak. Szóval a Gyurcsányt leszámítva. Mondom, akiket én ismerek.”

    VálaszTörlés
  7. Tuareg!
    A háttérhatalom most építi a Magyarország nevű állam (ami nem a magyar állam) diktatúrájának ellenzékét, és Gyurcsány nem csak elfogadta ezt a dicstelen szerepet, de még tesz is érte, hogy ő legyen ezen udvari "ellenzék" vezetője.....
    Feri és a DK a diktatúra része!!!
    A KORMÁNY ellenzéke, és nem a diktatúra ellenzéke!
    Nagy különbség!
    Ti meg tegyetek úgy, mintha továbbra se értenétek, hogy miről beszélek....:-(((
    "peacekeeper"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogyne érteném, csak hülyeségnek tartom :)))

      Törlés