2014. július 31., csütörtök

Orbán sorsa csak rajtunk múlik

Bátor kijelentés, pedig igaz, ugyanis tények és törvényszerűségek felhasználásával nem is oly lehetetlen feladat Narania Urának eltakarítása. Elvileg vagyunk ehhez elegen, tehát a tömeg megvan, a kérdés az, hogy akaratunk is van-e hozzá.





Számolgassunk: van ugyebár 2,1 millió Narancsnyik az Országban, de mint épp a közvéleménykutatók jelzik, meg mint az RTL Klub beindulásával az várható is volt, szépen elkezd apadni a számuk. És azt a Fidesztábort se gondoljuk valami monolitikus tömegnek: egy részük minden létező ellenzéki politikust büdöskomcsinak tart, másrészük meg az erősebbhez húzás miatt dekkol náluk, harmadik része pedig munkahelyének megtartása miatt csinál úgy, mintha. Namost azért egy tízmilliós országban, ha tömegesíteni kezdünk, akkor ez a szavazótömeg az utcán kisebbségbe kerülhet, megmutatva passzív 4 millió Hontársunknak, hogy az erősebb, a tömegesebb, az már nem a Narancs. Azt persze láttuk, hogy egy-egy alkalomra ezernyi szervezési eszközzel - média, meg lóvéhegyek - össze tudnak trombitálni 100 ezer embert, csakhát Ők sem tudják Őket huzamosabb ideig ott tartani. Ha mi viszont igen, és állandó jelenlétben le tudjuk Őket győzni, akkor könnyen láthatóvá válik a fölényünk. És ez biz nem abszolút szavazótömb mérettől, hanem a létező támogatók puszta akaratától és kitartásától függ. Hogy kedvenc műfajomból hozzak némi hadászati példát: a ruszkiknak a dicső szovjet múltban mindig mindenből sokkal több volt, mint az amerikaiknak, csakhát a darabszám mellett ott volt két kínos tény: az eszközök fele a használhatatlan roncs kategóriába esett, a többi nagyrészének meg a minősége biz gyengécske volt. Így aztán papíron, statisztikákban a ruszki volt az erős, csakhát végül mégiscsak a Szovjetúnió ment a levesbe és nem az Egyesült Államok.


Számoljunk most saját, legkönnyebben mobilizálható erőforrásunkkal: a demokratikus ellenzék budapesti szavazótömbjével. Mindenhol lefelé fogok becsülni, nehogy szó érje a ház elejét, meg vágyálom, meg ilyen sumákdumák. Van valóságosan 400 ezer demokrata szavazó Budapesten. Jelzem, ha nem lenne, és ez a szám, mint minimumérték nem lenne közelfogadott, akkor az ellenzéki pártok nem mennének rá a Főpolgármesteri poszt elnyerésére, mert minek. De mivel rámennek, ezért aztán joggal gondolom, hogy rendelkeznek olyan közvéleménykutatási adatokkal, melyek alapján azt teszik, amit. Úgyhogy matekozzunk ezzel a 400 ezer fővárosi demokrata szavazóval. Álmodjunk egy pillanatra: mindegyikük fölfogja, hogy csak rajta múlik az Orbánűzés, ezért hajlandó némi áldozatot hozni a keserűmagyarkodás helyett. Mind eljön a Kossuth térre augusztus 8-án, és azzal a kellemes logisztikai szituációval szembesülünk, hogy az egész Belváros csurig van demokratákkal. Annak épp lenne némi médiavisszhangja, és nemcsak országon belül, a vidéken apátiában élő 4 millió emberünknek is fölkapódna a feje, hogy nahát ezazémár valami.


Ehhez semmi más nem kell, mint akarat, nemdebár. Meg némi bizalom a többiek iránt: nem abból kiindulni, hogy a másik úgyis otthonmarad, tehát én is, hanem az ellenkezőjéből: megyek, mert bízom abban, hogy a másik is jönni fog. És ha pusztán a saját gondolati sémánkat ilyen módon megváltoztatnánk, már remegne is minden porcikája Narania Urainak. Éshát persze ebben az esetben az állásféltés már hiteltelen opció: 100 ezernyi embert nem lehet egyenként megfigyelni, aztán egzisztenciálisan levadászni, nincs a világon akkora és olyan profizmusú államapparátus, amelyik akár ennek csak a töredékére is képes lenne. És akkor menjünk tovább az álmodozásban, aztán persze elmondom, hogy akarok ebből az álomból úgy fölébredni, hogy a Valóságban folytatódjon. Szóval 400 ezer fővárosi demokrata fogja a saját súlypontját és fölemeli, és kerek 8 órát az életéből a gyakorlatban is arra áldoz, hogy Orbánt eltakarítsa. Aztán a hatalmas tömegélménytől, a Hatalom tele gatyájának átható illatától bódultan rájön, hogy ez jó, és megint akar ilyet. Ezért aztán a következő hétvégén megint kijön, és megint lesz diadal, meg világsajtó, meg a passzívak számára remény, Orbánék számára meg TEK mögé bújt bunkerrettegés.


Úgyhogy a rosszhírem az annyi, hogy nem Orbánék uralkodnak fölöttünk, hanem mi hagyjuk lenyomni magunkat. A fővárosi demokraták döntő része nem képes bevállalni heti 8 órát a 168 órából, hogy európai demokráciában éljen, és amíg erre nem képes, addig nem is fog abban élni. Inkább ír, olvas, tévét néz, jajongbusong, és megmondja a feleségnek/férjnek a tutifrankót, így az indulatból családi veszekedés és nem Orbánűzés lesz. Namost az a helyzet kéremszépen, hogy én meg roppant konok módon eltökéltem, hogy ezt meg fogom valósítani. Igen, tessenek röhögni, kacarászni, kiváló, cizellált publicisztikákat írni a gonosz Orbánról, hátha valaki még nem tudja a nyilvánvalót. Csaxólok, mindenki tudja, de azért csak tessék, valamiből kell enni meg rezsit fizetni, mégha az puszta habverés is mostanra. Csakhát amikor augusztus 8-án az Ország Gyűlése Mozgalom belevág Orbán megdöntésébe, akkor ennek alapbázisát fogja a Kossuth téren megteremteni. Ne tessék azt hinni, hogy erőszakmentességünk az valami kedélyes kvaterkázásban meg szónoklatok hallgatásában fog testet ölteni: egy fenét, az nem én vagyok, az nem mi vagyunk.



Játszani fogunk a Hatalommal, amihez a Kossuth téri tábort csak a Demokrácia Erődjeként fogjuk használni: onnan indulunk portyázni, tesztelgetni a Hatalom tűrőképességét. Pontosan ismerem, hogy mit lehet megtenni törvényesen és azt is, hogy hol vannak a törvényileg nem szabályozható bonyolult élethelyzetek kiskapui. És békésen, de kreatívan és eltökélten remek kis ötletek tömegét fogjuk élőben kivitelezni. Mozgás, sétálgatás, különböző helyszínek meglátogatása, nevezzük folyamatos de törvényes zavarkeltésnek. A Blogom mostanra annyi helyre eljut, amennyire egy állandó információforrásnak el kell jutnia, és mint látható az elmúlt napokból, mostantól erre is használom. Az a helyzet ugyanis, hogyha a fővárosi demokrata polgár épp ráér pár órácskára, hogy Orbánnak bemutasson, akkor perpillanat ezt nem tudja hol megtenni, de gondoskodunk róla, hogy nálunk ezt bármikor megtehesse. Namost 400 ezer demokrata szavazóból ha csak 1 százaléknyian gondolják mondjuk egy kedélyes péntek délután, hogy kijönnének kicsit demokrata levegőt szívni a hasonszőrűek társaságába olvadva, az biz már 4 ezer ember. Ja, az meg pont annyi, mint anno a Hallgatói Hálózat Orbánfosató menetein volt.


Aztán akkor mi is menetelünk kicsit erre-arra, meg kitalálunk egyéb finom kis aktivitásokat, nem fogunk unatkozni. Aztán előbb-utóbb csak látni fogja a demokrata szavazótábor, hogy nem sikertelenségre ítélt lúzerkedés megy a Kossuth téren, hanem nagyon is aktív és kreatív hatalomellenes pszichoterror. A polgárok spontán tömegaktusait demokráciában képtelenség megszüntetni, nemdemokráciában már más persze a helyzet, de minél korábban kezdünk bele a Hatalom szívatásába, annál kisebb az esélye hogy diktatórikus módszereket mernének alkalmazni. Tetszenek tudni, nehogy parancsmegtagadás legyen a vége, mert akkor jön az ukrán forgatókönyv, és akkor esetleg a TEK is roppant kicsinek és amatőrnek bizonyulhat. Szóval a feladatom, az Ország Gyűlése Mozgalom küldetése ez: nyilvánvalóvá tenni az ellenzéki demokratáknak, hogy csak rajtunk múlik Orbán lelkiállapota, és hatalmának stabilitása. És olyan lelkületű akarnokok, mint Orbán és Bandája aligha fogják hosszan bírni, hogy egy növekvő létszámú Közösség egyszerűen játszik velük és semmibe veszi Őket. És aki a nyugalmát elveszti, és fejveszett cselekvésbe kezd, az bizony a Hatalmát is elveszti.


Ez a tervem, ez a tervünk, az első két napban 440 önkéntes csatlakozott hozzánk és ennél számosabb az egyelőre a nyilvánosságban nevüket nem fölvállaló csatlakozók tábora. Itt gyülekezünk: Ország Gyűlése Mozgalom fészbuk csoport.

Tessenek jelentkezni.



30 megjegyzés:

  1. Nos Gábor nagyon csodálatos és helyén való a ma reggeli blogodnak.Ebben az írásodban,mi nem baj,csak a fővárosi emberekről írsz.No én megkezdtem itt Nyíregyházán a szervezkedést az Ország Gyűlése Mozgalomba.Mint már írtam,akivel beszéltem mindenki azt mondta,hogy ott a helyem.Itt nálunk a demokrata pártok színte nulláára redukálta magát a közismert okokból.Csak egyet mondok,itt nálunk Nyíregyházán,de mondhatnám az egész Szabolcsba a Fidesz diktatorikus hatalma a legerősebb az országba.Magyarrul levanak bénitva a demokratikus pártok.Nos ennek ellenére megkezdtem a szervezkedést,mert minden porcikámmal a diktatorikus,fasiszta Orbán rezsim leváltása a fobiám.Az O.GY.M.-ban is megprobáltam mindent megteni a csoport sikeréért.Igen ez a csoport civil kezdeményezés,de ahogy észre vettem a tagok zöme valamilyen pártban van ami nem baj.Söt az a jó,hogy mindenki tagja legyen a Mozgalmunknak.Tegnap betettem a csoportban Gyurcsány Ferenc Nyíregyházi látogatásáról egy saját magam készitetigen nagy sikerű foto sorozatot.Nem gondoltam,hogy ilyen nagy ellenszenvet vált ki Gyurcsány személye.mivel mozgalmunk kiteljesítére a késöbbiek során elengedhetetlen.Gyurcsány és a DK lesz az aki elsőként csatlakozik a Mozgalmunkhoz.Na ezután jött a ellen kommentek áradata ellenem,hogy ez civil kezdeményezés a pártoknak semmi keresni valójuk itt a Mozgalmukba.Én megértem a rövid látásukat,de azt már nem ahogy lealjasítottak odáig,hogy én egy szocialistából lett fidesznyik vagyok.Kijelentem,én soha nem voltam az MSZMP és a MSZP tagja.Igaz mindig bal oldali gondolkodású voltam és vagyok és ennek a szellemében is szavaztam mindig.A politikai aktivitásom a Szolidaritásban kezdödött,amely a Nyíregyházi és a Szabolcsi Szolidaritás volt a legerősebb az országban.Közben minden demokratikus Fővárosi demokratikus megmozduláson ott voltam.Jártam a Demokratikus Platform,Chárta rendezvényeire és előadásaikra,mint demokrata.A DK megalakulásakor azonnal beléptem a DK pártba,mert ez demokrata pártként alakult és mint demokrata ott igen hasznos tudok lenni.Közben a Szolidaritásban is tevékenykedtem igen nagy intenzitással.De azt mondani és így megsérteni,mint tegnap este a O:GY:M: csoportban,hogy szocialistából lett fidesznyik vagyok,ez már sok nekem és azonnal kiléptem a csoportból.Ez nem azt jelenti,hogy ellene vagyok a csoportnak.Söt nagyon drukolok hogy síkerüljön a fasiszta Orbán diktátort elzavarni.Most ezek után minden tevékenységet aba hagyom a csoportam,mivel ki is zártam magam a csoportból.Ezekután magányosan vivom meg a magam harcát a fasiszta,diktattorikus Orbán rezsim ellen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lefidesznyikezésedet nem láttam, ezért kár volt kilépned, mindenki mondhat hülyeségeket, ez egy ekkora, és ráadásul most induló szervezetnél elkerülhetetlen. A Gyurcsány képsor berakása az hiba volt, mert pártsemleges a szerveződés, és bár magam is DK támogató vagyok, de azt oda nem viszem be. A Pártok majd csatlakozhatnak, várjuk Őket szeretettel, de semilyen pártreklám a csoportban nem lehetséges, mert a minimálkonszenzust képviseljük, és ha sikerrel akarunk járni, akkor csak azt, és semmi mást. A vidéki demokratákra meg persze pont ugyanúgy szükségünk van, de az írásomban a legkönnyebben mobilizálható fővárosiakról beszélek, mert nekik lenne a legkönnyebb megmozdulni. Várlak vissza a csoportba, ha mindenki megsértődne egy hülye beírástól, neki sem érdemes indulnunk. Ennél nagyobb a tét. :)

      Törlés
    2. Gábor a Szolidaritás Mozgalomban a legmobilizáltabb a vidék volt,90-10 ellenében,hogy én itt és most megcáfolom.Ez nagyon nagy tévedés számodra.A DK úgy szintén a vidék volt igen nagy fölénybe.

      Törlés
    3. Tudom, de nekem ahhoz, hogy folyamatosan rengetegen legyünk a nap 24 órájában Budapest közepén, meg kell mozdítanom a fővárosiakat. A vidékiek nehezebben tudják megoldani az ottmaradást. :)

      Törlés
    4. Az MTVA Kuningundai éhségsztrájkolok többségben vidékiek voltak,magam is 4 alkalommal voltam ott hossabb ídőre.Ezt ígazolni tudja Balázs és Magyar Kati.Vagy a másik oldalon a traktoros megmozduást a vídék vezette igen nagy fölénnyel.Tehát egyáltalán nem szabad a vídéket leminösiteni.Maguk a Pestiek mondták,hogy igen kényelmes ilyen területen a Főváros.Én magam és az általam szervezett csoportom is akár évekig i mobilizálhatóak,mivel a nyugdíjas fegyveres testületből szerveztem volna zömét.

      Törlés
    5. Félreésztesz Jóska. Nem minősítem le a vidékieket, sőt nagyon is számítok rájuk. Épp hogy a pestieket akarom az eddiginál nagyobb aktivitásra késztetni.

      Törlés
    6. A tököm tele van azzal, hogy nem megy át harmadszorra sem a válaszom Jószinak! Ha ez sikerül, akkor inkább az Oázisban találkozunk.

      Törlés
    7. Nagy a látogatottsági terhelés, meg szerintem van némi háttérterhelés is :D

      Törlés
  2. Az elképzelés tökéletes. A kivitelezés, remélem ugyanilyen tökéletes lesz.
    Hajrá Gábor. Hajrá OGYM. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt, ezen az esős napon:) Nagyon jó olvasni, számokkal alátámasztva, no pláne!
    Én kb. minden rendezvényre a választások előtt így mentem, hogy most! Most aztán tényleg..., de most már igazán... Aztán mindig a legörbül számat vettem észre, meg, hogy kevesen vagyunk, mint mackó sajtban a brummogás. Imádkozni nem tudok, ez kiesett, minden nap nem tudok kimenni Pesten lakó létemre se. Pestnek igen csak a szélén lakok, másfél ó, mire beverekedem magam a belvárosba. Szóval egyszer-egyszer sikerülni fog. Félek mégis az eddigi tapasztalataim miatt. Legyen Gábor igazad, legyünk sokan, legyünk emlékezetesek legalább! Szorítok!

    VálaszTörlés
  4. Elolvasva a blogodat -a demonstráció megvalósitásának módját- a kérdésem újra csak az: minek ide a mára teljesen leamortizálódott és már hitelüket vesztett "demokrata"-pártok? Ugyan miért ez a hozzájuk való oly nagy ragaszkodás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán azért, mert a Fidesz csatlakozására nem igen lehet számítani :)
      Az ellenzék csatlakozása pedig szükségszerű lenne...

      Törlés
    2. Valóban!
      A Fidesz és annak teljes ellenzéke egy akol, amit úgy hivnak, hogy a magyar parlament.
      Miközben itt a civil-szervezés folyik, addig a mi drágajó legradikálisabban demokrata ellenzéki pártunknak ez a legnagyobb problémája:
      http://www.atv.hu/videok/video-20140730-gr

      Törlés
    3. A Demokrata nem vesztett!" Demokrata "nélkül nincs Demokrácia !! Ami pedig most van az egyiksem. Erre a diktatúrára meg nincs szüksége ! Csak ennyi

      Törlés
  5. Jó reggelt Gábor ! Sajnálom hogy Gönczi József kiszállt a szervezésből. Mivel az O.GY.M-ben van egy kis rálátásom a tagok összetételére elmondanám hogy inkább vidékiek vannak többségében.Nagyon sok fajta pártból és csoportból jelentkeztek be. Tenni akarnak mert elegük van a tökölésből, elegük van a reménytelenségből. Ha a fővárosiak csak annyit tudnak tenni, hogy minden nap 5-600 fő megmutatja magát a Fehérház előtt nyerésre állhat a dolog, és itt lehet számolni azzal, hogy a vidékiek inkább hétvégén támogatják azokat akik hét közben jelen vannak. De mig a fővárosi akár 3-4 órát tud ott lenni naponta ezt nem várhatjuk el a vidékiektől,Hisz az idejük egyrészét utazással vagy annak megszervezésével töltik. Nem lenézzük őket, hanem tiszteljük és becsüljük a tenni akarásukat Szóval várjuk a vidékieket is tárt karokkal egész héten ott a helyük a fővárosiak mellett. Folytasd a megkezdett munkádat és várunk vissza a M.O.Gy tagjai közé. Gondolom Gábor egyetért velem.

    VálaszTörlés
  6. Könyörgök mindenkinek akit érint! Ne csináljuk ezt! Mindenkinek vannak sérelmei. Mindenki számára vannak ellenszenves pártok, politikusok....de ha ezen rágódunk, hogy ki kivel nem hajlandó összefogni akkor soha nem fog változni semmi! Igaza van Gábornak! Ennél most már sokkal nagyobb a tét.Szükségünk van mindenkire a,ki vissza akarja állítani a demokráciát.
    Remélem a Szoldaritás meg a Millások elsőként csatlakoznak majd.

    VálaszTörlés
  7. "nem Orbánék uralkodnak fölöttünk, hanem mi hagyjuk lenyomni magunkat"

    nálam ez a lényeg, hogy mindenki hagyja magát valamennyire egy kis kiflicsücskéért elnyomni.

    3200 járműre van szükség és minden településről hozni 10 embert (értelem szerűen a járművek száma azért ilyen magas, hogy jó sok legyen, tudom, hogy kevesebb busszal is meg lehet oldani kb 5-tel kell osztani.) Az így Budapestre szállított 32000 ember követelje ki a budapestiek szolidaritását, hogy akkor már ők is hajlandóak legyenek moccanni. Sőt, befogadnak olyan vidékieket, akik itt maradnának a folyamatos tüntetésre. Elég, ha tisztálkodási, és pihenési lehetőséget kapnak, hogy ne a téren kelljen igazából aludni. Most a fenti sorok alapján belegondoltam, hogy a CÖF-nek (pfúj) mennyibe kerül egy bék"a"menet.

    ez most egy ilyen szösszenet lett, nem akartam mélyebben belemenni.........

    VálaszTörlés
  8. Válaszok
    1. Komisszár, ez nem forradalom, hanem polgári engedetlenség. Ez nem az ironizálás ideje. Évek óta buzdítják a fideszeseket gyújtogatásra egy nótával (http://kanadaihirlap.com/2014/04/12/aki-nem-a-fideszre-szavazott-azt-bent-kell-hagyni-az-ego-hazban/), és most ott tartunk, hogy másodjára gyújtották fel Macskássy Izolda műtermét és lakását, mert kormányellenes kijelentéseket tett. (http://nepszava.hu/cikk/1028880-felgyujtottak-macskassy-izolda-otthonat---fotok/)

      Aki még most sem fogja fel, mennyire komoly a helyzet, és kiröhögi azokat, akik viszont igen, és ráadásul cselekedni is akarnak, az a fidesz szekerét tolja, a fasizálódást támogatja. Vagy szimplán hülye.

      Törlés
    2. Komisszár az állandó trollom. ;)

      Törlés
  9. A vidékiek helyzete,sokkal rosszabb!A mindenki ismer mindenkit a meglévő félelmeket,még göcsösebbé teszi!De a kíváncsiság nagy hajtóerő,és ha személyesen megtapasztalják,az eseményt,idő kérdése,és " vérszemet " kapnak!A mai kommunikációs rendszer,segíti a folyamatot!

    VálaszTörlés
  10. Szerintem az önkormányzati választásokon csak civil jelölteket kellene indítani polgármesternek.

    CIVIL ÖNKORMÁNYZATOT! Elég volt a pártok háttéralkuiból. A pártalapú várospolitikából. A településeket túlnyomó többségben pártonkívüliek lakják. Miért ne képviselhetné őket pártonkívüli.
    Tudom, tudom, a pártok nem véletlenül vannak - de most Magyarországon kivételes helyzet van.

    Egy civil jelölt mögött felsorakozhat a teljes ellenzék, nem presztízsvesztés egyik pártnak sem, mert nem a másik párt jelöltjét támogatja.
    Szerintem Budapesten sincs más esély, mint független főpolgármester jelöltet indítani, és ami a fővárosra igaz, miért ne lehetne igaz a több településre?

    Persze borzasztó nehéz lenne ezt megetetni az ellenzéki pártokkal, de csak meg kellen próbálni...

    VálaszTörlés
  11. Kedves Gábor!


    "Ország Gyűlése Egyesületet 10 ember alapítja meg, és nem vesz föl a továbbiakbaEn tagokat. A 10 Alapító Atya: Tóbiás József, Gyurcsány Ferenc, Szigetvári Viktor, Schiffer András, Fodor Gábor, Bokros Lajos, Majtényi László, Alföldi Róbert, Kuncze Gábor, Tóta W. Árpád."

    Egyeztettél a felsoroltakkal? Valóban egyetért a terveddel miden pártfőnök?
    Mikor alakul meg az egyesület?

    Ha igen és létrejön valóba az Egyesület, amely nem más, mint a régen várt ÖSSZEFOGÁS, akkor még mindig nem világos, hogy kikre és milyen pártokra fogunk szavazni a következő - remélhetőleg 2018 előtti - választáson?
    Merthogy szavazni csak pártokra és jelöltekre lehet, egyesületre nem.
    Meg fognak tudni egyezni a pártok, hogy hol ki induljon, pártjelölt, vagy független?

    Ezt érzem a terv leggyengébb pontjának!!!

    Mert permanensen tüntetni - ugyan nem egyszerű - de van jó esély a kivitelezésre.


    Mi lesz az önkormányzati választásokon.

    Mit fog tenni az Egyesületed? Mert NEM MARADHAT KI BELŐLE.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Döbbenetesen erős a reakció a kezdeményezésre, ezért aztán megyünk a saját utunkon, és ha a pártok látják, hogy a szavazóik ott vannak a Kossuth téren, kénytelenek lesznek abbahagyni a nyaralást, és csatlakozni. A B Terv működik már. :)

      Törlés
  12. Na valami csak történik máris beindult egy SZG ellenes blog :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ez az első, anno is volt már egy ForróLángos néven, azt a Huth Gergely csinálta, a PestiSrácokos góré. Már a helye sincs meg, csak a mentéseim róla. Megnéztem ezt a frisset, nem Fidesznyik de mindegy, mert erősen ingerküszöb alatti, eléri a hasznoshülye szintet. :)

      Törlés