2014. július 10., csütörtök

Highway to Hell

Visszanőtt, ami összetartozik, a tragédia szerzői komédiába fordultak, a Hell Nagy István féle demonstratív pártkilépő pedig a legjobb dolog, ami mostanában a DK-val történhetett. Veszik 100 DK-s a 10 ezer párttagból, és megérkezik vagy 100 ezer új szavazó, csókolom.



Ha valaki még kíváncsi az Apokalipszisnek nekifeszült, de végül cicaharcba súlytalanodott Hell Nagy István körére, az megtalálja a fészbukos oldalán: ott az egész egykori Fodor-féle Gizella utcai Pártközpont. Oszt lehet tagadni, hogy nincs is ám összeesküvés, meg szegény becsületes ezmegaz, a tények mások, higgyenek a saját szemüknek, és ennyi. Fodor ATV-s nyilatkozata, Horváth Aladár feltűnése, a bejelentés, hogy Miskolcon mind a Fodorpárt, mind a Helyi Kisebbségi Önkormányzat önálló polgármester-jelölttel indul: ezek töknyilvánvalóan részei a színjátéknak. Csakhát itt jön elő az, ha valamit olyanok szerveznek, akik életükben nem értek el még részsikereket sem a politikában. Ahol Fodor megjelenik, ott gyorsan kiszárad a fű, éshát ezek az emberek, akik anno, meg most is körbezsongják, na ezek se nyertek még soha választást sehol. Akinek ilyen munkatársai, meg tanácsadói vannak, eleve kudarcra ítélt, és ez persze megint átjön.


De ugorjunk is tovább Tőlük, persze kavarják még kicsit a szart, mert ez lételemük, meg mondanak majd csőlátású ostobaságokat, de ez is megszokott. Életükben először ugyanis tettek valami hasznosat, még akkor is, ha nem ez volt a szándékuk. Pár év múlva, mikor a Demokratikus Koalíció Váltópártként elhajtja Viktort a rákba, lesznek majd páran, akik emlékezni fognak: az erősödés igazából itt, ebben a pillanatban kezdődött. A politikai bátorság, a fontos konfliktusok fölvállalása mindig többet hoz, mint visz. És egyedül a DK mert teljes mellszélességgel beleállni abba, hogy végre egy lekaraktergyilkolni akart ember kapcsán fölvállalja az őszinte beszédet a cigánysággal kapcsolatos problémákról. Aki tabut dönt, az persze kap az arcára a tabuteremtőktől, ebben nincs semmi meglepő, aztán persze a tabudöntés meg új gondolatokat és tetteket szül, és előreviszi, nem pedig hátráltatja a fejlődést. A Fodor-Hell Klub szerint lapos a Föld, egészségükre, de ártalmas tevékenységüknek egy haszna van: látszik, hogy a DK az, amelyik ki meri mondani, hogy a Föld bizony gömbölyű.


Sokszázezernyi olyan ember él ebben az Országban, akiknek hétköznapi, valós problémát okoz a cigányokkal való együttélés. Aztán vagy igazuk van, vagy nincs, az egy jó kérdés, de egy biztos: ha erről beszélni szerettek volna, nem hallgatta meg Őket más csak a Jobbik. Ne lepődjünk meg, ha ilyen egyoldalú politikai közegben sokan közülük oda is sodródtak: kaptak legalább válaszokat, mégha azok a válaszok teljességgel elfogadhatatlanok, akkor is. És ottragadtak, és mindaddig ott is maradnak, ameddig nem lesz ebben a témában más politikai erő, amelyikkel lehet őszintén beszélni. Mertha viszont végre van ilyen erő, a Demokratikus Koalíció, akkor a kérdéseikre, amiket végre föltehetnek demokrata pártnak is, igazi, európai válaszokat is kaphatnak. De amíg a kérdezés is le volt tabusítva, addig az ilyen válaszok elmondásának lehetősége is tiltott tevékenységnek minősült. Mert bizony vannak európai válaszok, és vagyunk páran az országban, akik különböző helyeken - magam a Nyolckerben - ezeket a válaszokat a gyakorlati politikában is meg tudtuk adni, és valóságra is tudtuk váltani.


Igaz, nem tévéműsorokba jártunk szenvelegni, csak épp megcsináltuk, amiről mások csak beszéltek. A Beszélő Fejek Köre hasznosnak bizonyult: polarizálta a politikát, elváltak a tabusítók és a gyávák az őszintéktől és bátraktól. És maga a téma bekerült a politikai közbeszéd tengelyébe, és eljut minden emberhez, hogy a DK többé nem fogja megkerülni ezt a létező problémát. És mivel a többi demokratikus párt továbbra is sunnyog, így a DK pillanatokon belül behozhatatlan helyzeti előnyre tesz szert az ellenzéki térfélen. Ha a DK letesz az asztalra egy közérthetően rövid munkahelyteremtési és közrendvédelmi csomagot, akkor arra mindenki oda fog figyelni, mert nyilvánvaló lesz: nem beszél mellé. A többiek meg csak ügyködjenek a rózsaszín ködevésen, kutyát nem fogja érdekelni a mondanivalójuk, mintahogy eddig sem érdekelte. Szóval ezek a Politikai Lúzerek most nagy jót tettek a DK-val, innentől pedig a közérdeklődés megvan. Persze, az értelmiség 1%-nyi hangosbemondói majd jól kiátkoznak Titeket, csakhát nem véletlenül vannak a kiátkozók 1%-nyian.


Miskolc és Pásztor Albert jelképpé vált és annak is kell tekinteni. Ilyen előzmények után a Nép leginkább a DK jelöltjének tekinti, hisz valós, nyilvános kiállást országos léptékben csak a DK-tól kapott. Ha ősszel nyer, az azonnal meghúzza fölfelé és nemkicsit a Demokratikus Koalíciót, de ha veszít, akkor is kirívóan jó eredményt fog elérni, egy nem épp a győzelmeket sorakoztató országos önkormányzati választáson. Ha politikai technológia, kampányolás szempontjából nézzük, akkor a DK igazi országos arca az önkormányzati választásokra Gyurcsány mellett épp Pásztor Albert lehet. Közérthető, 25 éven át tabusított, és most fölszabadult témában egy jelkép, amely a DK-ra országosan is az őszinte, a problémákkal szembenéző, és azokat nem elhallgató párt identitását adja. Pásztor Albert egy kincs, és a Fodor-Hell Klub tette azzá. Nem kell rájuk haragudni többé, nincs miért: végre valami hasznosat is letettek az asztalra, még akkor is, ha nem ez volt a szándékuk. A DK elindul fölfelé, az Ő körük meg a légüres semmibe süllyed. Ezt az utat Magatoknak választottátok, jó mulatást.

Highway to Hell, gudbáj, és easy rider...


8 megjegyzés:

  1. http://www.atv.hu/videok/video-20140709-eorsi-matyas
    más az állam képviseletében fellépő vezető megszólalása és más magánemberek között!

    csakhogy e kettősségre a népet tanítani kell és az az írástudók felelőssége kell legyen!
    No ez elmaradt --
    az ügy most is leredukálódott----
    jogvédésért a jogvédésért magáért

    VálaszTörlés
  2. "Pásztor Albert egy kincs"

    Mondjuk legyen egy gyémánt darabka aminek "csiszolásához" a média most szeretne hozzáfogni.
    Ha nem vigyáz rá a DK. nem briliáns lesz belőle hanem valami ipari szerszám hegye, ami egy idő után kicsorbul és leselejtezik
    ....................................................
    "csakhogy e kettősségre a népet tanítani kel"......
    A népet a kettősségre soha nem lehet megtanítani. A nép az egyenes beszédet műveli és még Örsi M. is majdnem belebonyolódott. A riporter meg igyekezett a kettősségből magának erényt kovácsolni.

    Amszterdamban nem így csiszolják a gyémántot.

    A Hellekfodorokgulyások... sosem adják fel, mivel a kavarásból élnek, ami lám néha hasznos is lehet, de erről a haszonról én szívesen lemondanék mivel nagyon is esetleges. A károkozás kockázata és valószínűsége viszont túl magas.

    VálaszTörlés
  3. Én egyáltalán nem vagyok boldog a "klikkesedésért", s azok ilyenfajta kilépéséért. Lehet nem egyetérteni egy döntéssel vagy igen. Ha nem ért vele egyet, akkor az úgy kell elintézni, ahogy Bauer Tamás tette, emberi módon, nem ilyet-meg olyan beszélve a pártról. No, meg lehet úgy is mint Hell tette, hogy dübörgően bevágja maga mögött a DK ajtaját, aztán már alig várja, hogy szűkebb körét is, a sajtót is erről értesítse, most mindegy is, hogy ebben kinek van igaza. Aztán vagy ezzel a tettel, vagy még külön beszélgetésen a szűkebb baráti körét is meggyőzi igazáról - ami vagy nincs, vagy van - (szerintem nincs!) és azok követik őt.Teszi ezt Gyurcsány fényképesze: László Vince Polgári és még az általalm nagyra becsült Andrassew is - nem a tőle megszokott, csendes, ám irónikus írói hangján (hangosan, kikelve magából) - megteszi ezt. Követi Csillag Ádám.... Nem tudom,hogy meddig fog ez a lavina görgetődni, de most talán Eőrsi István nyilatkozata megállíthatja, ebben bízom. Talán Ő még az, akire nem lehet csak úgy simán rasszistát kiáltani. Nekem az ő véleménye régen és most is etalon volt. A média megnyilvánulásai szintén azok. Hogy jól-e? Majd az idő megmondja. Számomra pont azért szimpatikus a DK mert különböző politikusokat, s azok véleményüket a jobbítás szándékával mondták el, csatlakoztak a DK-hoz. Jól megvannak különféle nézeteikkel, vitáikkal, a jobbítás szándékával. S a más véleményt lehetett elmondani is: ezt egészen normálisan, emberi módon tenni, lásd fentebb Bauer Tamás. Hiszem, hogy továbbra is ezt az elvet követik, s így lesz. Én hiszem, hogy a DK "vezérkara" és a helyben lévők jól döntöttek, én még morzsának is kevés vagyok ugyan, de velük értek egyet. S hiszem, hogy jó döntés volt, hogy csak ez volt a jó döntés!

    VálaszTörlés
  4. Kérdés: mi között döntött jól a DK? Ahogy Gréczy-t olvastam, Pásztor és Pásztor között.
    Valamint Pásztornak még a kampányban kell bizonyitania...ez is elhangzott. .Szerintem, ha megválasztják, egész munkásságával...
    . Itt jön a történetbe a hit. Én hiszek benne, hogy kiderül, azoknak van igazunk, akik belé helyeztük a bizalmat..mindentől függetlenül...
    A cigány polgármesterjelölt állítása pedig ugyan az, mint az MCP alakíítása volt,, nagy hiba!

    VálaszTörlés
  5. Gábor.Én mint nagy Facebookos olvasó,megosztó,mármint a posztokak enyire fényesen nem látom a Pásztor ímádatot.Jó-jó formálodni fog még az emberek hozzáállása,hogy Pásztort elfogadják,de a többség Pásztort rasztistáza.Tudom,hogy az emberek gyenge politikai rálátásuk is közre játszik.Én maximálisan egyet értek az írásoddal és drukolok Pásztornak,no meg a DK-nak,hogy sikerüljön Miskolc polgármestere lenni.No ez az AC/DC klippel nagyon szíven találtál,mert még vénségemre is őrült rajongója vagyok nekik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. milyen "többség" József Gönczi? az 10-15 fodor -párti aki a facebookon hisztizik ? Ugyan . A "többség" ősszel megfogja szavazni Pásztort Miskolcon! Reményeink szerint!

      Törlés
  6. Mátyás Király azért volt a NÉP szemében igazságos, mert köztük járva, meghallgatta őket és talán valamit tenni is tudott az érdekükben.

    Most sem kér mást a NÉP, csak hallgassák meg a problémáikat és aki tud segíteni, vagy lehetősége van rá, az tegyen meg mindent, hogy boldogulni tudjon a becsületes része.

    Ilyen szavak, hogy rasszista, neonáci, meg hasonlók nem érdekli a mélyszegénységben élőket, de az igen, hogy mit ehet ebédre. Könnyű az ilyen embereket befolyásolni, hergelni a másik tábor ellen, hisz elég csak egy pici ígéret a jövőt illetően és azt készpénznek veszik, hogy megvalósul.

    VálaszTörlés
  7. Korabeli "előadásban", az utolsó bejegyzésre külön felhivnám a figyelmet, amit a cigány vajda mond:

    http://www.nemzetihang.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=1938

    VálaszTörlés