2014. július 10., csütörtök

Díszcigányok

Najó, mivel ismét hakniznak a senkit sem képviselő, de mégis a cigányság nevében beszélő megélhetésiek, akkor most ezügyben is öntsünk tiszta vizet a pohárba. Szami Radics Béla, Setét Jenő Brada, Horváth Aladár, Rólatok lesz szó, mert mi már találkoztunk, ugyebár.




Szami Radics Béla épp most szólított föl a szombati Demokrata Tüntetés bojkottjára. Nyugi, semmi jelentősége nincs, Szami Radics Béla mögött ugyanis csak akkor állnak cigányok, ha eléjük tolakodik. Mint tette ezt 2012. november 21-én a Nyolckerben az általam Kocsis Máté ellen szervezett tüntetésen, aminek sem szervezője, sem felszólalója nem volt, ugyanis szóba sem jött, mert nem antirasszista vagy bármi ilyen témáról szólt. Viszont a 250 emberből legalább a fele cigány volt, akik miattam jöttek ki, engem meghallgatni, mint a Nyolcker civil ellenzéki vezetőjét. Egyszercsak Szami Radics Béla megjelent, az amúgy az én hívásomra ott lévő média kameráiból egyet gyorsan megkeresett, és vadul elkezdett nyilatkozni súlyos butaságokat, mivel azt sem tudta, hogy mi a rendezvény témája. Elmondta a szokásos paneleket, kicsit a kameramann se értette, hogy egy összkerületi, Kocsis polgármester elleni tüntetésen mi a rákról is dumál Szami Radics, de jól kiszövegelte magát olyan tüntetésen, ahol sok cigány is volt, csak épp egyik sem vele, vagy miatta jött, azt se tudták, hogy ki a fene az a csóka.

Ja, egyébként a rasszistázóbajnok a Meleg Büszkeség napjáról a következőt írta: "nézzél már meg egy pár felvételt a youtube-on ezekről a parádékról..részegen vagy bekábítószerezve üvöltik bele a kamerába, hogy milyen jótszoptak az este és hogy milyen jól farba tetoválták őket ...ugye nem haragszolha az ilyen állatokat leköcsögözöm, és lebuzizom ..és még csak véletlenül semvállalok velük sorsközösséget ..de te csak nyugodtan tegyed". Ennyit Szami Radicsról, aki ha sok cigányt lát együtt, rögtön beáll eléjük, hogy a nevükben nyilatkozhasson, amíg a cigányok egyszer meg nem unják a kamuzást, meg a felhatalmazásuk nélkül nevükben nyomott süketelést.


Azon a tüntetésen találkoztam Setét Jenő Bradával is, Vele legalább azért ott volt 5 cigány, bár azok sem miatta, mintahogy a tüntetés résztvevői közül sem tudta senki, hogy kicsoda Ő. De biztos nagyon tetszett Neki, hogy milyen sok cigány gyűlt össze egy tüntetésre, ezért aztán szépen két nappal később felhívott, és elég fura stílusban előadta, hogy Ő akkor most ott volt a tüntetésen és akkor most irányítsam a "cigányaimat" az Ő tüntetésére, mert épp most szervez országos cigánymegmozdulást a Parlament elé. Hopp, nem tudtam, hogy Setét Jenő Brada birkáknak tekinti a cigányokat, akiket terelgetni lehet, gondolom a Gazdájuknak tekintett, azért fordult hozzám. A magam stílusában jeleztem Neki, hogy mi a véleményem a húskereskedelemről, és hogy nem szállok be az etnobizniszbe, mikor egymáshoz küldözgetik a pár Őket támogató cigányt, hogy némi tömeget mutathassanak. Persze Ő elmagyarázta, hogy ez náluk így szokás, én meg elmagyaráztam, hogy épp azért támogat engem egy tüntetésen ilyen nagylétszámú cigánycsapat, mert én meg nem bizniszelek velük. Mondta, hogy akkor Ő se jön többet, én meg mondtam, hogy eddig se hívtam. Aztán szépen megrendezte a nagy országos cigánydemonstrációját, amin mindösszesen - pontos adat, mert néztem - 17-en, mondom tizenheten voltak.


Miután Setét Jenő Bradát elhajtottam, a fészbukomon beküttyögött Horváth Aladár, aki a maga kenetteljes módján elmagyarázta, hogy szerinte nekem hogy kéne viselkednem. Az ilyet is marhára szeretem, gondolom ez már Olvasóimnak tiszta, így szépen elmagyaráztam azt a bonyolult összefüggést, hogy mögöttem ezért állnak valós tömegben igazi cigányok, mert én nem médiaháttérnek használom Őket, hanem a gyakorlatban, munkahelyteremtéssel, és amivel csak tudom segítem őket. Arra az apróságra is emlékeztettem, hogy nem véletlenül vannak abban a helyzetben Ők, a 20 éve látszó Díszcigányok, hogy valójában épp a cigányoknak van tele a hócipőjük Velük, ugyanis pontosan tudják, hogy a különböző hierarchiájú kisebbségi önkormányzatokban hogy megy a buli. Ja, meg mondjuk azért, mert látványtermelési okokból önkényesek kilakoltatásánál jönnek médiázni, ezzel meg kicsesznek azzal a többezer cigánnyal, akik törvényesen, pályázati úton várnak ugyanarra a lakásra, amit egy cigánycsalád feltört, és beköltözött. Magyarul egy kis médiázásért épp elárultak sokezer cigányt.

Mellesleg Horváth Aladár épp az Országgyűlési Választásra hozott létre bizniszpártot MCP néven, ami országosan összesen 8 ezer szavazatot kapott - kérdezem hogy vajh hogy gyűlt össze az ennél sokkal több ajánlás, hogy országos listát állíthassanak? És bár sokan jelezték, jeleztük Nekik, hogy ezzel az Összefogást gyengítik, de persze szokás szerint saját érdekeik sokkal erősebbek voltak az ország, meg a cigányság érdekeinél, úgyhogy fölmarkolták a közismerten hatalmas közlóvét, és elvittek az Összefogástól 8 ezer szavazót, amiből Nyolckeres volt mindössze 200. Namost Horváth Aladár Nyolckeres, ha 20 évnyi tevékenységét mindösszesen 200 szavazó díjazza, akkor nagyjából el lehet képzelni, hogy mit is gondolnak Róla a valódi cigányok. Ezek az emberek nem képviselik a cigányságot, nem is képviselték soha, ezek az emberek hivatkozási alapnak használják csak a cigányokat saját megélhetési céljaik elérésére. Egymást dicsőítik, szépen elmondják egymásról, hogy mekkora jogvédők is Ők, csakhát ez az egymáskaserolás elég cinkes, ugyanis a valós cigányságban meg azt sem tudják, hogy léteznek.


Szóval nem beszarni a bojkottjuktól, meg a nyilatkozataiktól mert mind kamu. Pontosan tudják, hogy 100 cigánynál többet, ha megfeszülnek sem tudnak egy helyre egyidőben odavinni, ezért aztán nem ellentüntetést szerveznek, mert közröhejbe torkollna, és kiderülne, hogy nulla támogatottságuk van az általuk szerintük képviseltek között. Ezért aztán "bojkottálnak", hogy a tüntetés után elmondják: sokezer cigány maradt otthon, mert Ők azt mondták. Egy frászt Pajtik, a cigányság tesz rátok magasról, terepre Ti nulla embert tudtok kivinni, nem is mertek ilyenbe belefogni, csak akkor ha néhány komoly ügyhöz mindenki fölcsatlakozik, mint például a Roma Holokauszt Napja. Ott sem Miattatok mennek ki az emberek, hanem saját maguk miatt, megpróbáltátok már saját tüntetéseitekre kivinni a cigányságot, de totál nem érdeklitek Őket. Itt az ideje akkor erről is beszélni és őszintén: a cigányságnak nincs valós kisebbségi képviselete, mert akik most ebben a szerepben tündökölnek, és tündököltek az elmúlt húsz évben, azok mögött semilyen támogatottság nincs. Na, aztán most lehet hisztizni tovább, a cigányság meg tán ráébred lassan, hogy kell nekik valós képviselet, és nem díszcigányokból. Ajánlom Nektek, Cigány Barátaim a Demokratikus Koalíciót.

Én Őket támogatom, és elvi alapon.


9 megjegyzés:

  1. Azért az egy kicsit elszomorító, hogy a cigány kisebbségnek nincs igazi képviselete. Minden párt csak kihasználja ezt a népcsoportot a saját céljai érdekében.
    Kire is számíthatnak? Talán senkire, így maguknak kell eldönteni, hogy ki mellé állnak ki szavazatukkal, az mellé aki azonnal ígér kenyeret (alamizsnaként), vagy azok mellé, akik munkalehetőséget ígérnek hosszútávra.
    Igen fejlődik a világ és nincs szükség annyi munkáskézre, mert a munkafolyamatokban a kézi munkaerőt felváltja a gép, az viszont több ember munkáját elvégzi. Marad leginkább a mezőgazdaság, se ott meg nem a kisgazdaságokat, hanem a középméretű gazdaságokat támogatja a kormány. Magyarországon is sok olyan terület van, ahol nem érdemes, vagy nem lehet géppel művelni a földet, de inkább parlagon hagyják heverni, mint azt megszervezni, hogy ott dolgozhassanak az emberek.

    VálaszTörlés
  2. És akkor Farkas Flóriánról még szó sem esett. De nekem van egy emlékezetes cikkem, s abból idézek ide néhány sort (2013.május 08.):
    "Raduly József egyértelműen kiáll Orbán Viktor kormányának politikája mellett, mert közlése szerint ő még egyetlenegy kormánytól nem látott ilyen pozitív hozzáállást. „Még ilyen miniszterelnököt nem hallottam, aki azt mondja, hogy nem akar olyat hallani, hogy hátrányos helyzetben lévő cigány gyerek azért nem tanul, mert nincs pénz. Ez egy államférfihoz méltó kijelentés. Tehát tudás nélkül nincs eredmény” – hangoztatta."
    Itt a cikk, a Magyar Hírlap hozta:
    http://tinyurl.com/nj8flsx
    Ennyit erről....:(

    VálaszTörlés
  3. Schiffer mai ATV-s hisztije is megérne egy ilyen eszmefuttatást, kedves Gábor. Nehezen emészti meg, hogy a DK csúnyán lenyomta az EP-s választáson.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem veszik észre, hogy már mennyire kontraproduktív a DK-zás. :D MIndenki a DK-ról beszél, annak meg van negatív hatása is, de főleg pozitív. ;)

      Törlés
    2. Schiffer ostorozza és öncélúnak mondja a hatalom szerzés prioritását. Pláne hogy néki ilyen potenciálja nincs.
      Igaza attól még lehet, miként Mátyás király Mujkója is mondott hasznosítható szempontokat.

      Törlés
    3. Reggel azon jópofiztak a műsorvezetővel, hogy mennyire fel van háborodva, miközben látszott rajta, repes a boldogságtól, hogy Gyurcsányozhat egy kicsit.

      Törlés
    4. Schiffer általában nehezen emészt meg mindent, mert tele van sértettséggel, gyűlölettel a meg nem értett próféta méltatlankodásával! Kisstílű, felfuvalkodott, és mérhetetlenül nem érti a dolgokat: látszik, hogy szétveti az ideg tehetetlen haragjában és féltékenységében, nem bírja befogni a száját, minden tartását vesztve köhög és káromkodik - tudja, hogy ha megfeszül is Gy. félenergiával is lenyomja, és ez ellen nem tud mit tenni, bármit felhozhat Gy. ellen, ő folyamatosan távolodik, Feri meg jön fel mint a talajvíz.
      Élete nagy műve, a "zöldpártimegmondóemberé" - és látnia kell, hogy nincs rá kereslet - már Szél Bernadettel a háta mögött sem ! Hízik rendesen, mostanára be kellett volna érnie, ehelyett csak süketel visszhang nélkül és max. Simon Andrást hozza/hozta lázba vagy 15 perc erejéig ! Szar lehet neki....

      Törlés
  4. Igy van, ahogy írtad :-))) Teljesen egyetértek:-))))

    VálaszTörlés
  5. Akkor most ez az írás egy kampányfogás volt a Demokratikus Koalíció részére, vagy csak három közismert cigány személy lejáratására irányult? Furcsa egy látás mód! Véleményem, hogy ne, nem cigány személyek mondják már meg a cigányságnak, hogy ők mit is gondolnak egyes cigány értelmiségiekről. a Magyarság a rendszerváltás óta próbálja megmagyarázni miért is jobb, ha Ő képviseli a cigány kisebbséget, mint saját maga. 25 éve húzzuk ezt az igát és ahogy érzékeljük erre kell felkészülnünk, még több évtizeden át. László Mészáros véleményével teljes mértékben egyet értek. Jobban szerettem volna, ha már a díszcigányról esik szó, megemlítésre kerül Farkas Flórián neve és a többi roma politikus akik élvezik valamilyen párt szimpátiáját! Miért is nem jött szóba a fent nevesített utálatnak örvendő személy?Ha már a lejáratásról és az e fajta kampányfogásokról esik szó azt hiszem nem kell messzire menni, mivel a DK házatályán bőven van mit kapirgálni!

    VálaszTörlés