2014. július 16., szerda

Ha Hofi Géza élne...

Ha Hofi Géza élne, akkor ez a DK elleni Pancserpuccs nagyjából az első napon kifulladt volna. Elég lett volna Tőle két mondat, meg egy kacsintás, aztán a másodvonalbeli megmondóemberek önrehabilitációs kísérlete hamvábahol.




Hofi Géza persze egyszeri és utánozhatatlan, s mint ilyen helyettesíthetetlen is. Hogy mit mondott volna az utsó két hét sajtókampányára, és annak szereplőire, sosem tudjuk kitalálni, merthát a Hofi az Hofi. De most kicsit hunyjuk le a szemünket és képzeljük el, amint épp színpadon van, mikor Hell Nagy István Pancserpuccs indító írása a hvg.hu-n megjelenik. Hofi mai szóval élve interaktív volt, mindig bevonta a közönséget is a mókába. És akkor játsszunk Hofisat egy pillanatra és képzeljük el, amint egy néző benyögi, hogy a Hell Nagy kilépett a DK-ból. Nagyjából ilyesmit válaszolt volna Hofi: "Mér, eddig benne volt?" Oszt a kitört hullámzó röhögés helyretette volna gyorsan, aminek a helyretételéhez nekünk, a sokkal tehetségtelenebbeknek hetekre van szükségünk.

Aztán jött volna a következő "hír", hogy Fodor Gábor a Pártjával nem vesz részt az Ellenállás Napján. Sőt mitöbb, Miskolcon önállóan indul, és "megméretteti" magát. Nagyjából ilyen lehetett volna Hofi válasza: "Mivel Tesókáim, logarléccel?" De mint mondtam, Ő utánozhatatlan, nem is próbálom tovább kitalálni a kitalálhatatlant, mert a lényeg csak annyi: jó lenne, ha valami józan paraszti eszű ember lenne a csúcsértelmiségi véleményformáló, nem pedig futottak még kategóriás közérdektelenek töltenék ki az űrt. Mert józan paraszti ésszel azért néhány dolog sokkal tisztább ám, mint aminek ez a csapatocska láttatni szeretné. Elsőként mondjuk az: Orbán legyűréséhez Népre lesz szükség. Milliós tömegre, akik először elkezdik megtölteni majd az utcákat, hogy fölbátorodva, sereggé szerveződve végül a szavazóurnáknál döntsék romba Narania Urainak Birodalmát.


Tömeget meg aligha a Fodorok, Hellek, Horngáborok, Rózsamisik fognak összehozni, az gondolom elsőre is nyilvánvaló, merthát ez a kör már megmutatta mit tud: 1% alá süppedt SZDSZ-t. Európában, amire oly szeretettel hivatkoznak, ennyire ronggyábukott politikusok maguktól elhúznak, és találnak valami alkalmazotti munkakört, ha már vezetőnek alkalmatlannak bizonyultak. Dehát Ők beszélnek Európáról, meg beszélnek liberalizmusról, ja rasszizmusról, meg demokráciáról is, csakhát épp saját kontrollvesztésük a legfőbb bizonyítéka, hogy nem igazán értik azt, amiről beszélnek. Tömeghatást szeretnének elérni olyanok, akikről már a Nép többször is Ítéletet mondott, és a sufniba rakta Őket. Asszem jobb lesz az Ellenzéknek is, meg a Népnek is, ha ott is tartjuk Őket: ahol Ők fölhangosodnak, onnan menekül a Nép egyszerű gyermeke.

Van még persze körülöttük pár magát közvéleményformálónak tartó értelmiségi Közeg is. Ők marhára rezonálnak, abban nagyok, mert roppant szenzitívek is, csakhát itt is beköszön ám a Valóság. Mikor pár Népszavás most épp megmondja a frankót, akkor csak nézek ki a fejemből: ha olyan klassz srácok vagytok, és annyira igazatok van, akkor miért is nekünk kell összekalapozni Nektek a puszta léteteket? Merthát azért a sajtó is piaci alapon működik ám, bármennyire is nyomják le Orbánék, ésha egy újságnak elolvad az olvasóközönsége, az azért leginkább az újság színvonalát minősíti ám, nem az olvasókét. Mikor az én ingyen írt Blogomnak több olvasója van, mint a Népszavának, akkor azért hátrébb az agarakkal, Uraim: tán először gondoljátok végig a saját véleményeteket, mielőtt másokét szeretnétek formálni.


A Magyar Narancsnak is van pár újságírója, aki most a DK-ra gyógyult, egyelőre azért úgy tűnik, hogy az általában realista liberális szerkesztőségben még nem Ők a többség. De persze még mondhatnék pár sajtóorgánumot, de azért arra fölhívnám a figyelmet, hogy még a nagy netes hírportálok együttes kéthetes kampánya is csak arra volt elég, hogy épp betolja a Schiffer és Környéke Kft.-t a Parlamentbe, úgyhogy azért erős korlátaitok vannak ám a Népbutításban. Meghát ugyebár a Táblás Marci sem a piacról él, művészeti tevékenységei a Norvég Alap támogatása nélkül gyors állfölkopást eredményeznének. Szóval vissza a Hofi Géza féle józanészhez, Srácok. Nemtom olvastátok-e, hogy a DK szimpatizánsi köre netes aktivitásban már jócskán megelőzte az addig verhetetlennek tartott Jobbikét.

Ezt meg Nektek, sajtómunkásoknak ugye nem kell elmagyaráznom, mit jelent, ha mégis, akkor tessék: a közügyek iránt legaktívabban érdeklődő emberekből jön össze a DK szavazótábora. Mi olvasunk Titeket, mi tartunk el Titeket, aztán ha még rasszistáztok, antidemokratáztok, meg általában is mocskoltok minket, akkor esetleg megsértődünk ám, mert van egy határ. Tudjátok, emberből vagyunk, jó lesz ezt fölfognotok. Mi vagyunk a Ti rezonálóközegetek, és minél inkább hergeltek minket, annál kevésbé fogunk foglalkozni Veletek. Aztán ha betelik a pohár, akkor elkezd majd elfogyni a klikkszám, meg az előfizetés, meg ilyesmi. Aztán hirtelen rájöttök, hogy épp a saját olvasóbázisotokat sikerült elvadítanotok Magatoktól. Éshát akkor jön a Hofi Géza, és már nem is mond semmit.

Csak kacsint egyet.


6 megjegyzés:

  1. Igaz, hogy már hajnal van, de szellemes :)

    VálaszTörlés
  2. Nem lehet a nép akarata ellenére tartósan a politikai színpadon fennmaradni. Pláne nem választást nyerni. Jól látod Gábor, és asztom' jól látta meg Gyurcsány is. Ezek meg remélem eltűnnek a süllyesztőbe, ahová valók. Nagyon jók a meglátásaid a netes közönséggel kapcsolatban is. :)

    VálaszTörlés
  3. Szép napot Gábor! Egyetértek azzal amit leírtál, addig amig blogod pörög nem igazán néznek más olvasni való után a szabadon gondolkodó emberek. Sok embernek már elege van az elferdített valóságból. A tömjénfüstöt eregető cikkekből, amik a csak a felszínt kapirgálják. Nincsenek a sorok között megbújó sorok ahol a valóságot lehetne olvasni. Az igazmondás szelleme palackba lett zárva...........

    VálaszTörlés
  4. https://www.youtube.com/watch?v=4rtrqydCmDY

    VálaszTörlés
  5. Szerintem érdemes lenne a két kérdést világosan elválasztani.
    a) rasszista-e Pásztor, cigányozik-e a DK stb. Ez az egyszerűbb kérdés, itt is sokat olvashattunk róla -- kb. azt, hogy az a pc nyelvezet, amit egy befolyásos értelmiségi csoport erőltet, életidegen és kontraproduktív, megsértése nem rasszizmus (bár a betartása nyilván kifejezi a rasszizmus elleni erős elkötelezettséget)
    b) lehet-e engedményeket tenni a népnek? Ez nehéz ügy. Ha valaki nem akar választást nyerni, hanem megelégszik a saját, tisztességesnek érzett álláspontjának megjelenítésével (ilyennek látszik az LMP), akkor nem szükséges. Ha viszont kormányozni akar egy csapat, és nem alkuszik a nép földhözragadtságával, akkor marad a forradalmi megoldás. Ami tűnhet vonzónak, de az élcsapatok eddig kibírhatatlanoknak bizonyultak, ha hosszabb időre hatalmat kaptak.
    Tehát egy győzni akaró, demokratikus pártnak marad a kompromisszum. A nagy kérdés: miben és meddig?

    VálaszTörlés
  6. Na, most akkor mi van, lefestik az E-PM ablakait is?
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t1.0-9/q71/s720x720/10494582_803617216328935_855980614049447035_n.jpg

    VálaszTörlés