2014. július 20., vasárnap

Orbán szobra

Jelentem a Szabadság téri Valamivel Orbán megint hülyét csinált mindenkiből. És mindaddig ez így is lesz, amíg az Ellenzék meg nem tanul előre gondolkodni, és nem azonnali érzelmi reakciókat adni bármilyen sunyi húzására.




Azt teccenek hinni, hogy a Felcsútit egy percig is érdekli a történelem, a Holokauszt vagy bármi ilyen bonyolultabb dolog? Hát nem, marhára hidegen hagyja, illetve csak annyiban foglalkozik vele, amennyire azzal saját politikai haszonszerzését elősegíti. És a mi amatőr ellenzékünk ehhez remek partner, mert éppoly kiszámítható a reakciója bármely provokációra, mint a szorzótábla. Az egész Szoborügy jóelőre meg lett tervezve, pont éppúgy, mint az egész eddigi tevékenysége, amivel apró, de egyirányba ható lépések tömegével lassan, de biztosan betereli az Országot egy alkotmányos monarchia keretei közé, annak a szoftdiktatúra fajtájából. Mondom, itt minden meg lett tervezve jóelőre, és a tervnek része volt az ellenzék tevékenysége is. Szóval elmondom most Orbán szemszögéből ezt a történetet, aztán szokás szerint úgyis meglátja mindenki, hogy pont ez volt a terv, mert a következő napok előre látható eseményei igazolni fogják a tézisemet.


Politikai megközelítést alkalmazok, mivel mint mondtam, Orbánt sem a történelem, sem a szobrok nem érdeklik, max csak annyiban, hogy lehet valami spannak megrendelést adni, az meg gazdagítja a klientúrát. Orbán számára ez a szobor nem több, mint finom antiszemita játszma, csakhogy nem úgy, ahogy azt az ellenzék gondolja. Narania Ura e szobor kapcsán tudja megmutatni, hogy Vele szemben csak egy maroknyi ember áll, azok is mind zsidók, világpolgárok, fújjj az EU-nak, meg a bankoknak, meg ilyesmi alapon. Ő pedig az Igazmagyarok megtojásdobált koronázatlan királya, akit ismétcsak alaptalanul akarnak meghurcolni Azok, teccikérteni. És a mi drága jó ellenzékünk maradék nélkül, gyönyörűen eljátszotta azt a szerepet amit a ma Felcsúton röhögő Orbán-Habony Páros ebben a tragikomédiában kiosztott rá.


Nemtom felfogták-e a tüntetők, meg a szélesebb közvélemény, mit jelent az a látszólag kicsinyke változás a szobron: országalma került Gábriel Arkangyal kezébe. Nem volt ott, de ott lett, és pont akkor került oda, amikor oda kellett kerülnie. E nélkül az alma nélkül a szobor történelemhamisítás volt, ugyanis megpróbálta eltagadni a magyarok részvételét és felelősségét a Holokausztban. Csakhát ezzel az almával ez megváltozott: a Magyar Államot jelképező Gábriel odanyújtja a Birodalmi Sasnak az ezeréves királyság szimbólumát: tessék, Neked adom, önként és dalolva, Te Nagyragadozó. Innentől persze lehet tovább értelmezgetni, de előre szólok: gúnyos szájszélmosollyal fogják mindenféle Narnacsszóvivők végigmagyarázni a sajtót, hogy nem értik mi a probléma, hisz elismeri a szobor a magyar felelősséget.


És a Nép kajálni fogja. Ugyanis Narania Urainak fejjel körbenőtt szájai azt is el fogják mondani, hogy lám, Orbánúr micsoda kompromisszumkész, hisz egy puszta félreértést is hajlandó orvosolni, lám, ott az országalma, nem is értik, hogy mi a baj. És közben összekacsintanak a szavazóikkal, akik meg persze érteni fogják, hogy hehe, megin jólkibasztunk a zsidókkal. És az a rossz hírem, hogy az átlagember meg veszi majd a lapot. Mert a döntő többsége amúgy sem értette, miről szól ez az egész, nokaja, nomunka, marhára nem érdekli Őket egy bonyolult históriai összefüggés, meg annak jelképrendszere. Ehelyett azt látja, hogy zsidók egy maroknyi csapata randalírozik valahol Pesten, tojást meg kefírt dobál, és sajnos miattuk kordonnal kell körülvenni egy emlékművet.


Lehet azt hinni, és örülni neki, hogy azért szállították éjjel, és vasárnap, mert nem merték napközben. Lehet, csak épp hülyeség: része volt a tervnek, hogy előbb legyenek megírva a felháborodó cikkek, jelenjenek meg ellenzéki politikusok, mintsem valaki észrevenné az országalma megjelenését, és ezzel a Valami jelentésének megváltozását. Így aztán a ballibmédia megtette azt a szívességet, hogy országosra duzzasztotta az ügyet, ellenzéki politikusok megtették azt a szívességet, hogy tojásdobáló anyázók között szerepeljenek, meg még kicsit kordont is bontsanak. És a Mű kész, és a Mű az nem a szobor, hanem annak a Nép felé való elmagyarázása, és az alkotó nem szobrász, hanem az Orbán-Habony Páros. Mert holnaptól természetesen pont az lesz, amit mondok, ma még azért nem nyilatkoztak érdemben Naraniáék, mert megvárják, hogy minél nagyobb hülyét csináljon saját magából az Ellenzék.


És holnaptól megmutatják, és elmagyarázzák az országalma jelentését, mert kicsi és közérthető, ellentétben mindenféle Gábrielekkel, meg Birodalmi Sasokkal, és megmutatják az Ellenzék politikusait, amint kordonbontók és tojásdobálók között tetszelegnek, meg ráadásul zsidók is, azok meg ugye ilyen randalírozó típusok. Ezzel kimossák a szarból saját csendes részvételüket a korábbi szélsőjobbos randalírozásokból, megmutatják, hogy van két szélsőség, a széljobb, meg a pesti zsidók, és Ők, az Igazmagyarok vannak pontközépen, a nyugalom és kompromisszumkészség szobraiként. És a Nép ezt fogja látni, mert ezt akarják vele láttatni, és mert nem tudták volna ezt megcsinálni, ha az Ellenzék nem épp saját kinyírásával lenne elfoglalva.

Szép volt Orbán, szép volt Ellenzék.


18 megjegyzés:

  1. Az éjszakai szállításról nem kellene messzemenő következtetést levonnia senkinek sem, másképp ezt a logisztikai feladatot nem lehetett volna megoldani. A többi meg................

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Megint rátapintottál a lényegre, bárcsak ne lenne igazad

    VálaszTörlés
  4. Lehet, hogy valóban volt Orbánnak ilyen szándéka, mint amiket fent leírtál, de egy történelmi malőrnek, ami több mint 400 ezer magyar zsidó kiirtásához vezetett szobrot állítani AKKOR PEDIG FŐLEG orbitális hülyeség. És azt gondolom, hogy a zsidók oly mértékben áldozatai ennek, hogy bárhol, bármikor, bármilyen mértékben joguk van, volt és lesz ez ellen tiltakozni. És minden esetben megértéssel, és néma csenddel kell elviselnünk azt. És Orbánnak is. Ha valakinek kiirtják a családját és egész rokonságát nem mondhatjuk túlérzékenynek azért, ha megtépi azt, aki csak egy szóval is megemlékezik az őket kiirtó személyéről. Tehát országalma ide vagy oda, ezt a szoborállítást alapból bukta Orbán, még ha próbált is tompítania ennek sebeket felszaggató élén azzal, hogy Gábriel kezébe nyomta az országalmát. És nem is szabad kiengedni ebből a szorításból, ennek felelőssége alól, mert durva, tapintatlan, érzéketlen húzás volt. És szégyellje magát érte! Te, aki a szemet-szemét elvét vallod, ha törvényeid szerint jársz el, hetedíziglen kellene a fasiszták családját likvidálnod. Nem pedig megemlékezni róluk, hogy esetleg a hátországban hagyott SS-tiszt szegény szöszi kisfia ne adj' Isten apa nélkül nőtt fel. Szerintem ezt nagyon elszabta Orbán. Olyan szinten bántotta meg, sértette meg a zsidók soha fel nem dolgozható tragédiáját, ahogy csak mérhetetlenül ostoba ember teszi azt.

    VálaszTörlés
  5. ..éscsakhogy írásod elején az Ellenzék felé tett feddésedet megerősítsem: "És minden esetben megértéssel, és néma csenddel kell elviselnünk azt."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az erkölcsi alap és az ellenállás szükségessége nem kérdés. A kérdés az, hogy lehet-e azt jól csinálni, hogy Orbán valóban ellenállásként élje meg, avagy pedig rosszul, mint esetünkben...

      Törlés
    2. Hogy lehet azt jól csinálni? Tudod, hogy tudom, hogy tudod.. ;)

      Törlés
    3. Arra is sor kerül... :)

      Törlés
    4. Hát igen, csak mikor? Azok a karancslejtősi bányászok, akik '44-ben tevőlegesen is szembeszálltak a németekkel, nem tökölődnének ennyit. Tudnák, hogy hogyan lehet jól csinálni, s ha még élnének, a szobor már nem állna... Tudom, a turbómagyarok szemében ők most "komcsi hazaárulók" lennének.

      Törlés
  6. Szerintem Orbán szándékának érvényesülését még meg lehetne hekkelni. Nem szabad kiengedni
    az alól a nyomás alól, amia alá a "szabadságtériek" megpróbálták helyezni. Legkésőbb mostantól kellene olyan mértékben melléjük állni, hogy érezhető legyen: nem engedjük!!!
    Folytatni a tiltakozást,T És sverde fenti hsz-ének mondatait molinókon lobogtatni!!!

    VálaszTörlés
  7. Szia Gábor :-)

    Bizonyos dolgokban egyetértek veled+ van amiben nem. ))))

    Ez a szobor nem a zsidókról szól, ez csak Orbánról szól!
    Akarta, megcsinálta és pont leszar mindenkit.
    Ez a szobor, maga a diktatúra. Helyettesítsd be a sast Turulra, amibe bele születtél és máris neki van felajánlva az országalma.
    ..és teszi ezt Csaba királyfi, aki Orbán.

    de ez is csak okoskodás a részemről )))
    Orbán egy pöcs, szobra egy giccs!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a pöcs azért 15 éve tartja markában az egész politikát...

      Törlés
  8. Ez a szobor / csűrhetjük - csavarhatjuk / a diktatúra előrenyomulásának szobra. Orbán szobra. Alex-szal értek egyet: "Akarta, megcsinálta és pont leszar mindenkit."

    Hogy van-e, vagy nincs Gábriel kezében országalma, a lényegen nem változtat! Ebben az a legszebb, hogy Orbán ezzel kisajátítja magának Gábriel szerepében az országot, már csak a korona hiányzik a kompozícióból.

    Éedekes, de érthető a felvetés: "Ez a szobor, maga a diktatúra. Helyettesítsd be a sast Turulra, amibe bele születtél és máris neki van felajánlva az országalma.
    ..és teszi ezt Csaba királyfi, aki Orbán."

    Lehetne Imre herceg is, ha a történelem nem rendezi másképp. De ilyen apróságokon nem érdemes fennakadni. A lényeg az, hogy Orbán máris úgy viselkedik, mint Magyarország felkent királya! És ehhez az ellenzék Orbán kottájából játszotta a kisérőzenét.

    Ezen kell, kéne sürgősen változtatni. Nem szabadna Orbánt "emberszámba venni", hanem annak, ami: "Orbán egy pöcs, szobra egy giccs!"

    A valódi harc most fog kezdődni. Hogy mi lesz a végkimenetele, attól függ, mennyit tanul az ellenzék az eddig elért "eredményekből"? Ami ugye = a nullával.

    Ha azt akarjuk, hogy harcunknak EREDMÉNYE LEGYEN, le kell szállnunk a földre, a realitás talajára! Eredményes harcot vívni BÁRKIVEL csak egyenlő fegyverekkel lehet. Ne legyünk szégyenlősek!

    VálaszTörlés
  9. Nincs ma az ellenzékben Gyurcsányon kívül szellemi potenciál--fantázia4 összes kifejezésük: elfogadhatatlan undorító , vállalhatatlan. Nyáron rekkenő hőségben megszervezni egy ellenállás napját--és kivinni annyi embert---....
    és akkor azt nevetség tárgyává változtatni---csak a mi igazi létező ellenzékünk tud!---Egymással!

    elveszett generáció a mai! Fantázia és intellektuális képesség nélkül!
    Akinek meg van--- az meg avitt dolgokat tukmál a közre!
    A köz pedig választék híján fogyasztja , ami van!

    A kreatív szövegértelmezés pedig dúl!
    Ettől még a szobor áll!
    :(

    VálaszTörlés
  10. ...és mennyire JOGOS a molinó felirata!!!

    Engem csupán az irritál "kissé", hogy akik most nagy hangon "sajtótájékoztatnak" minket, ill. kinyilatkoztatnak e valóban alantas történelemhamisítás szellemi kútmérgezése ellen tiltakozva, azok vajon hogy képesek tükörbe nézni anélkül, hogy szembeköpnék önmagukat, ha eszükbe ötlik saját 25 éve szünet nélkül folytatott ugyanilyen hazug és gátlástalanul becstelen gyakorlatuk a szoc. rendszer megítéléséről???!
    Gyanítom, ez csak úgy lehetséges, ha kifejezetten szelektív memóriával áldotta meg őket a sors, netán egyenesen szenilisek, vagy esetleg a guiness rekordok könyvének "Népámítók" kategóriájában első helyére pályáznak - s azon belül is az "örökös bajnok" megtisztelő címre...
    Ugye, jól tévedek, mélyen tisztelt Niedermüller ÚRRR ?! :@

    VálaszTörlés
  11. Kedves Gábor!
    Tetszik az írásod. Szeretném bekopizni a 168óra fórumára, természetesen a neved és e link feltüntetésével. Kérem ehhez hozzájárulásodat.
    Üdv
    Humpty Bumpty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen, köszönöm, máskor nem is kell megkérdezni. :)

      Törlés
    2. Bumpty : Majd ne felejtsd elferdíteni a cikket! :D :D :D

      Törlés