2014. július 13., vasárnap

És eddig hol voltatok???

Az értelmiség egy magát liberálisként aposztrofáló része épp megmondósat játszik. Csak összekeverték az időt, meg a helyet. Most ugyanis nem 1989 van, és a DK nem az SZDSZ. Itt nem Ti vagytok az Alapító Atyák, így aztán elvárásaitok se nagyon lehetnek, bocsi.




Tamásgazsi egykori liberális, ma marxista filozófus, meg a Magyar Narancsból páran beszálltak a DK elleni offenzívába. Nincs ezzel semmi baj, mint írtam volt, ami nem öl meg, az megerősít, és ha a DK kibírta a Fidesz folyamatos támadásait, a többi ellenzéki párt célzott akcióit, akkor nem ettől fog összeroppanni, az biztos. Sőt, azt kell mondjam mai cikkem olvasottsági adatait elképedve nézegetve, hogy még sok ilyet, mert minden ilyen akciótok egyértelművé teszi, hogy a való élettől Ti már elszakadtatok, így aztán minden kritikátok csak hoz a DK-nak, az meg jó, köszi. De azért csak elmondom, hogy totál szerepzavarban forgolódtok, ugyanis az embernek azzal szemben lehetnek elvárásai, amiért már tett is valamit. És ezért kezdtem azzal, amivel: az SZDSZ-t annak idején Ti alapítottátok, oké, normális dolog, hogy meg akartátok mindig mondani, hogy mit is tegyen. Más kérdés, hogy doktriner igehirdetésetek végül annak megsemmisüléséhez vezetett, dehát a politika, meg az embejogi radikalizmus az más műfaj, kár volt összekeverni a kettőt.

Tudjátok, én nem úgy emléxem, hogy a Tamásgazsi, meg a Hontandris, meg a Hellpista Kör, Fodros-Rózsástól, meg a Schiffer és Környéke Tsz., meg a többi ilyesmi, az bármit segített volna a DK létrejöttében és megerősödésében. Én inkább úgy emléxem, hogy épp ez a kör volt az, amelyik 2006-tól kisujjeltartó cöcögéssel addig nyírta Gyurcsányt, hogy aztán megkapta helyette Orbánt. Napersze ebből sem tanultatok, merthát Ti magatokat tanárnak tekintitek, és nem vettétek közben észre, hogy az óráitokról lassan elszivárog a diáksereg. Ha valaki egyhevületben eljut a liberalizmustól a marxizmusig, akkor az azért ugye nem tévedhetetlen, merthát vagy akkor tévedett, vagy most, már józan paraszti ésszel. De nem baj, elég ha Mi tudjuk, hogy mennyit segítettetek Orbán hatalomra kerülésében, Nektek a politika bonyolult összefüggéseit nem is kell érteni, az Elefántcsonttornyaitok magasságából nem látszik a Nép, azt elhiszem.


De akkor mondom. A DK-t rettenetes ellenszélben néhány ember hozta létre, és folyamatos viharban, vagy inkább pergőtűzben elvitték odáig, ahol most tart. Ebben a folyamatban pedig Ti a szembeszél, és nem a segítő fuvallat szerepét töltöttétek be. Csak úgy józan igazságérzettel, parasztosan, mezei halandóként hadd kérdezzem meg Tőletek: milyen alapon vártok Ti el bármit a DK-tól? Marhára meg szeretnétek mostanság mondani, hogy mit is csináljon, merre is haladjon, csakhát Ti egy percig sem támogattátok, pedig lett volna rá módotok. Tudjátok, olyan ez, mint mikor valakik házat építenek, Ti végignézitek a kínlódást a munka közben, időnként beleszórtok egy kis hamut a betonkeverőbe, hátha szétesik, és mihelyt áll a ház, beköltöztök, fölrakjátok a lábatokat az asztalra, és kértek egy sört a házigazdától. Mondjuk spec ha ilyesmit nálam csinálna bárki, akkor ablakkeretestül, csörömpölve szakadó üveggel kísérve röptetném az ablakon keresztül, naja, de én egy agresszív elem vagyok. Csakhát az istenadta Nép meg ugyanezt tenné ám, ezért aztán minden józan ember számára gyomorforgató, amit csináltok.


Da ha ennyire marhára közötök nincs a DK folyamatos erősödéséhez, akkor tulképp miért is akarjátok meghatározni, mit tehet és mit nem? Megmondom én Nektek, Tesókáim. Azért, mert pontosan tudjátok, hogy a DK az egyetlen párt, amelyik megerősödhet annyira, hogy végül Orbántűzzön. Rátettétek a kártyáitokat korábban az LMP-re, nem jött be. Rátettétek aztán az Együttre, asse lett sikeres projekt. Fodor vár Titeket, de oda meg nem mentek, mert Ti is ismeritek Fodort. Szocik leszálló ágban, Ti meg repülőre szeretnétek szállni, nem lékett kapott hajóra. Az egész viselkedésetek közvetett bizonyítéka annak, hogy pontosan látjátok: a DK a jövő. Máskülönben minek foglalkoznátok Vele ennyit, ugye a józan paraszti ész azért fontosabb ám minden másnál a közügyekben. Csakhát a ciki az, hogy a DK minden ilyen támadásotokból eddig is jól jött ki, és azután is jól fog, ugyanis Ti rég elvesztettétek a kapcsolatot a Néplélekkel, így aztán akinek Ti nekiestek, annak ez csak hasznára lesz, nem kárára.

Meg szeretnétek mondani a DK-nak, hogy mit tehet és mit nem. Annak a DK-nak, amelynek megerősödése azért következett be, mert nem hallgatott Rátok. És mindaddig erősödni is fog, amíg ugyanígy tesz Veletek. Szeretnétek a DK-t elszigetelni, csakhogy nincs az a Valami, amire Nektek már igazából hatásotok lenne. Legföljebb hülyét csináltok Magatokból, elfogynak az olvasóitok, aztán mehettek stand up comedy fellépéseket vállalni, mert bohóccá váltok. Aztán majd eljön szépen az idő, mikor a DK leváltja Orbánt, és akkor a Tőletek oly jól ismert módon bekopogtattok a most legyilkolni szánt politikusokhoz, hogy némi támogatást kérjetek egykét alapítványnak, könyvnek, újságnak, filmnek, meg ilyesmi. Csakhát asszem meg fogtok lepődni, mert kihajítanak az ajtón. Aztán majd nem értitek, mi történt, de most sem értitek mi történik, úgyhogy ebben sem lesz semmi újdonság. Szeretnétek megmondani a tömegnek, hogy mit tehet és mit nem. Csakhát a tömeg meg józan paraszti eszű, arány-, és némi igazságérzettel rendelkező valódi emberekből jött és jön ám össze, és Ők is gondolnak valamit Rólatok. Nagyjából ennyit:

Nem kelletek.


24 megjegyzés:

  1. "Nem kelletek." Úgy legyen. Ámen. :-)

    VálaszTörlés
  2. Igen megint egy figyelem felkeltő cikk,amely fedi a jelenlegi politikai helyzetet. Nem vagyok DK tag csak egy támogató. Az értékhitéletembe ez a politikai hitvallás jön be.Elég volt a régi és régiből ujat létrehozó politikai nézetből, amely csak abból áll, hogy állandóan a médiában szerepelni és biztosítani a megélhetéshez szükséges anyagaikat. Féltek attól, hogy ti is az árokban találhatjátok magatokat. Törvényszerű, hogy ott fogtok felébredni. Húzzunk bele a DK-
    val!

    VálaszTörlés
  3. Ma már minden értelmes ember hasonló hangot üt meg. A Galamuson Láncos Vera "'A Pásztor ügy - ellenfényben" címü jegyzetéhez nekem is volt véleményem. Azt hiszem, ide is nagyon bepászol.

    Nagyonis reális megfogalmazása a jelen helyzetnek Láncos Vera írása. Különösen sokat nyom a latban a miskolci védőnő nyílt levele. Ehhez képest mi folyik országszerte? Egy helyiekhez köthető problémakör országosa szinten zajló szarkavarása. íyamiben a megszólaló magukat "értelmiséginek" vallók jobban tennék, ha ki se nyitnák a szájukat. "Ha nem szóltál volna, bülcs maradtál volna". Azt hiszem, sok logikusan gondolkodó ember számára világossá vált: A "megszólaló nagyokosok" többségének sikerült hülyét csinálni magából. Ami nem lenne baj, mert többségükről eddig is köztudott volt. A baj az, hogy ezzel MISKOLVNAK, az ott élőknek, és a mellettük kiállóknak is alaposan "befűtöttek". Szerintem akkor járunk el bölcsen, ha a véleményünk megmondása után hagyjuk lecsengeni az ügyet. Az idő majd igazolja, kinek van, volt igaza. Az öreg indiánok is bölcsek voltak: szerintők "Ne tégy a tűzre, hamarabb elhamvad a parázs". ezt javasolnám minden értelmesen gondolkodó demokrata számára. Hogy a "nagypofájuak" mit tesznek naponta hányszor? Erre van több igaz közmondás. "Bolondnak az Isten is megbocsájt", vagy "Kutyaugatás nem hallatszik az égig".

    Ha majd a józanul gondolkodó demokraták lesznek többségben, ezeknek a "nagypofájuaknak" már szavuk se lesz hol megszólalni. de addigel kell dönteni mindenkinek, kit támogat? Aki épít, vagy aki rombol. Nem nehéz a kérdés. Csak a fejünket arra kell használni, amire való

    VálaszTörlés
  4. Ez is olyan jó írás, mint az eddigiek. Az külön tetszik, hogy azonnal reagálsz, amint "helyzet" van. Olyan dolgokról is tudomást szerzek blogjaidból, amikről korábban nem tudtam. Azt külön köszönöm, hogy nagyon jó érveket adsz a kezembe, melyeket jól tudok használni a nem DK pártiakkal folytatott vitákban, de az eddig langyosak meggyőzéséhez is. Abba ne hagyd !!!

    VálaszTörlés
  5. Igaz Gábor! Jól látod ki mire voltak képesek!. Ez hoz a DK nak...Eredményt!!

    VálaszTörlés
  6. Ne becsüljétek le az elbizonytalanító szerepüket. Duruzsolásukkal sok elmét el tudnak vonni a józan gondolkodástól. Én nagyot csalódtam bennük már 2004-ben is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez bizony igaz. Már néhány DK-s prominens is lelépett.

      Törlés
  7. Csak így tovább Szigetvári Viktor! Még pár ilyen "ragyogó" stratégiai döntés és majd csak széthullik teljesen az E14PMkorszakváltókmegmittudoménhogymik nevű tákolmány.

    VálaszTörlés
  8. Szegény TGM Gyurcsányt és csapatát kizárta a baloldalból, mert megverték az egyetlen jelenlévő demokratát. http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140713_TGM_Kizarlak_a_Partbol
    Erre csak annyit tudok mondani, hogy elment a józan esze, ha volt egyáltalán.

    VálaszTörlés
  9. Ha a stilisztikai szimatom nem csal, akkor a "Szabó Gábor" néven közölt szöveget Gyurcsány írta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg az előző 500 írásomat is, gondolom. Cserélj orrot :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Az előző 500 írásodat nem olvastam (a következő 500-at sem fogom), ami a lényeg: (1) attól, hogy volt már 500 írásod, még nyugodtan lehetsz a Gyurcsány, ha viszont (2) nem a Gyurcsány vagy, akkor az annál nagyobb szégyen, ti. akkor úgy hasonulsz Gyurcsányhoz, mint ahogy annakidején Kádár közvetlen famulusai tanultak meg "kádárul" beszélni. Sőt dr. Maróthy még a mozgását, a járását is elsajátította szeretve tisztelt főnökének.
      *
      Újra elolvastam a szöveget (csodálom az orrom!), ha elemezném a szófűzéseidet, magad is meglepődnél.

      Törlés
    4. Elemezd légyszi, kösz :)

      Törlés
  10. Gábor tökéletesen látod ezeket, de majd, ha igazán felível a DK csillaga, amikor tíz meg tízezrek állnak majd a párt mögött akár tagként, akár potenciális szavazóként, ami reményeim szerint nagyon nincs messze, majd láthatjuk, hogy ez a mostani sok gyurcsányozó, ekéző, DK ellenző hogy fogja megpróbálni az odasimulást, hogy szeretnének majd részt kapni a sikerből és bizonygatják, hogy ők régen is... meg régen se... úgy gondolták stb,, hányinger lesz látni is ahogy egymás sarkát fogják taposni a nagy igyekezettől, hátha bárki is elfelejti, hogy milyen szerepük, szövegeik voltak most a kezdeteknél. Undorítóak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt mondod, "hányinger lesz". Jó, akkor elmondom néked, nyilván nem tudsz róla: Gyurcsánynak volt már hányingere. Most viszont nincsen hányingere; ugyanattól az embertől. Ám - ha igazad van, akkor - lesz még hányingere.
      Szóval, értem én ezt, csak nehogy a végén a DK-ból DOK legyen: Demokratikusan Okádók Koalíciója.
      Komolyra fordítva: ha valóban az a célotok, hogy szaporodjatok, sokasodjatok, akkor ne arról regélj (undorodva) a fórumon, hogy ti mennyire lehányjátok majd az újonnan jötteket, ti. az SZDSZ pontosan az efféle lehányós arisztokratizmustól hullott szanaszéjjel.

      Még egy megjegyzés (ha már a tanulságoknál tartunk): "Szabó Gábor" nemrég törölte (mintegy "lehányta") az egyik bejegyzésemet, később visszarakta. Na most, én ismerkedni, puhatolózni jöttem ide, s ez a szemi-likvidátori gesztus épp elég volt ahhoz, hogy úgy döntsek: nem támogatom a DK-t.
      Mindazonáltal a tanács nem kerül semmibe: tolerancia, tolerancia, tolerancia... és minimális hányinger.

      Törlés
    2. Soha nem törlök, ne hazudozz :D

      Törlés
    3. Szabó Gábor: „Soha nem törlök, ne hazudozz :D”

      1) Egyetlen hazugság még nem hazudozás. Nem árt, ha ezt a blogger (kvázi stiliszta) tudja, noha – belátom – nem is fontos különösképpen, tudniillik az a döntő, hogy a blogger megfelelő hatásfokkal legyen képes gyomrozni a politikai ellenséget.
      2) Mi az értelme a szerző közlésének? Ha ugyanis hazudtam (hazudozásaim közepette), automatikusan válok nevetségessé, hisz’ mindenki tudja: élesen kritikus kommentárok jelennek a szerző szövegeiről, s azokat ő soha nem törli.
      3) Miért kéne hazudnom? Tegyük föl, valóban hazudozó vagyok, de MOST éppen miért hazudtam? Hogy ártsak vele? Jó, de kinek akarnék ártani, és miért?
      4) Ehhez a laphoz a HVG-n keresztül jutottam (Tamás Gáspár Miklós kirohanását olvastam, s az egyik hozzászóló hivatkozott „Sz. G.” bejegyzésére), na, mondom, jól van, akkor nézzük, milyen emberek vannak a DK közvetlen háza táján! Ezért írtam a választ. Egy idő múlva eltűnt a hozzászólás, nem emlékszem pontosan a szavakra, valami ilyesmi állt a válaszbejegyzés helyén: ezt a megjegyzést a lap üzemeltetője törölte.
      Mármost három eset lehetséges: (1) vagy hazudok, (2) vagy teljesen szenilis vagyok, (3) vagy igazat állítok (ez utóbbi esetben pedig: vagy a szerző törölte a bejegyzést, vagy valami technikai malőr történt). Nincs több alternatíva, míg ami a lényeg: ha hazudtam, politikailag akkor sem ez a gyümölcsöző válasz: „ne hazudozz”; tudniillik ez nem csak bennem kelt visszatetszést, hanem mindenkiben, aki az ilyesféle durvulást elfogulatlanul olvassa. Ez maximum arra jó, hogy Gyurcsány ab ovo híveiben erősítse az ellenség iránti dühöt. Ami viszont (szerintem) ma már édeskevés.

      Szabó Gábor tárgyi cikke SZIMPLÁN konfrontatív. Tucatszöveg. Egyenesen következik belőle, hogy a szerző később élből hazugozza le a párt egyik potenciális szavazóját. Ettől persze elvileg lehet igaza Anikónak, közelesen „felível a DK csillaga”, s „tíz meg tízezrek állnak majd a párt mögött”, ez ELVILEG lehetséges, ám ami biztos: nem a fenti írás hatására következik be a fölívelés. Ismétlem: az efféle gagyi mondatok, „Bolondnak az Isten is megbocsájt”, KIZÁRÓLAG arra jók, hogy Anikóban megfelelő szinten tartsák a hányingert. Elképzelhetetlennek tartom, hogy tízezrével tóduljanak oda a választópolgárok, ahol primitíven átkozódó, szitkozódó, öklendezve fenyegetőző aktivistákat látnak. Ugyanis azt a merítési bázist, azokat az embereket, kiknek az efféle attitűd vonzó, már rég fölszívta a Jobbik, a Fidesz s persze a többi párt, közöttük a DK. Maradtak a „belgák”, a normális emberek, akiket Gyurcsány, Szabó Gábor, Anikó, „terlasz” nick… szövege, továbbá az utcai verekedés nem vonz, hanem épp ellenkezőleg: erősen taszít. (A tévében látott demokratikus ütlegek Anikó hányingerével tökéletesen korrelálnak.)

      De itt abba is hagyom, mielőtt teljesen röhejessé válnék; hiszen olyan embereknek igyekszem segíteni, akikhez nincs közöm, és hát valljuk meg, ellenszenvesek is, mármint nekem, notórius hazudozónak.
      Dixi.

      Törlés
    4. javítás: ... élesen kritikus kommentárok jelennek meg a szerző szövegeiről...

      Törlés
    5. A felségem elolvasta a fenti bejegyzést, azt mondta, a három "lehetséges eset" közül a (2)-es az adekvát. Szerinte teljesen szenilis vagyok már, szerinte a saját szövegem saját törlésével kevertem össze saját magam. Na most, ha valóban így történt, akkor is csak félig vagyok hibás, ti. egy betűhiba miatt töröltem az egész hozzászólást, mert (s most már óvatosan mondom: SZERINTEM) ezen a fórumon törölhető, de nem szerkeszthető a bejegyzés. Bár, lehet, hogy ebben is teljesen szenilis vagyok, nem jöttem rá, hogyan lehet szerkeszteni. Mindegy, ha hülye vagyok, a mondandóm LÉNYEGÉN az sem változtat, mert nem csak hülye vagyok ám, hanem okos is. Méghozzá nagyon!

      Törlés
  11. Vajon a DK vezetése mit szól Szabó úr kéretlen nyomulásához? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tehát szerinted minden DK-szimpatizáns, aki aktívan részt vesz a DK-életében, az egy kéretlen alak?

      Törlés
    2. Ez gyenge kiforgatása a szavaimnak. Gondold át mégegyszer.:)

      Törlés