Komássy DossziéNyílt levél az MSZP Józsefvárosi Elnökének

Kedves Komássy Ákos! Időtlen idők óta regnálsz a Nyolcker MSZP Elnökeként, indultál kétszer polgármesterjelöltként, egyszer országgyűlésiként, a Józsefvárosi Önkormányzat listán bejutott képviselője vagy. Sokévnyi vezetői munkádat a Nyolcker múlt vasárnap 9,5%-os eredménnyel "díjazta".
Az MSZP minden politikusa a megújulásról beszél, ekként Te is. Nézzük, hogy milyen következtetést is vontál le az országosan, és Budapesten is igen gyenge eredményből, amit azonban Te a 9,5%-os kerületi eredménnyel abszolút alulmúltál. Idézek Tőled:

"Ezen a választáson a magyar baloldal ismét alulmaradt. Két tapasztalattal lettünk vasárnap gazdagabbak: meg kellett élnünk, hogy milyen, amikor a baloldali választók nem bíznak a baloldali politika és politikusok sikerében, így többnyire otthon maradnak. Különösen igaz ez a Magyar Szocialista Párt választóira. Másodsorban tudomásul kell vennünk, hogy az egykori MSZP szétesett, egység nélkül pedig jelentéktelen kis pártokra foszlik az, ami a demokratikus baloldalból megmaradt. A mára kialakult helyzetben halaszthatatlan a tanulságok levonása...

... A választók, választóink kritikusak voltak. Üzentek. Újrakezdeni csak úgy lehet, ha ezt az üzenetet megértjük. A mi küldetésünk most az, hogy Magyarország hosszútávú, sikeres jövőjét, az azt megvalósító politikai erőt létrehozzuk, újrateremtsük. Ez hazánk érdeke, de ez Európa érdeke is."


Lépjünk azon túl, hogy e szövegedben szokás szerint szó sincs saját személyes felelősségvállalásodról, pedighát Mesterházy országos szinten Hozzád képest sikerember, és azon se akadjunk fönn, hogy a DK-t és az Együttet "jelentéktelen kis pártoknak nevezted". Illetve azért utóbbira annyit: mind a DK, mind az Együtt a kerületben többszázalékos vereséget mért az Általad sokéve egyszemélyi vezetőként irányított MSZP-re, tehát ha Ők szerinted jelentéktelenek, akkor asaját eredményedet ezzel egyenesen katasztrofálisnak minősítetted. Nézzük inkább azt, hogy mit reagáltak ezen írásodra a kerület közelismerten független civil bloggerei. Tisztázzuk: egyik sem az én spanom, de ezt csak a kerületen kívüli Olvasók kedvéért rögzítem, mert a Nyolckerben az illetők köztudottan a semleges pólust képviselik. Tehát nézzük az Ő reakcióikat:

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2014.05.29. 14:56:56

remélem te is hamarosan pártelnököd példáját követed - vagy kivársz addig, amíg fel nem vesznek a fideszbe..?

bodis.lajos · http://szervezetelemzes.blog.hu/ 2014.05.30. 12:38:46


... Az önkormányzati ellenzék, főleg az MSZP képviselői közül ketten, az egyik a pártelnök, mostanra szerintem nem különböztethetők meg a többségi döntéshozóktól. És nem azért, mert a többség döntései olyan jók. Hanem mert a szerepüket abban látják, hogy a többség döntéseit védelmezzék a civil kritikákkal szemben, miszerint a rossz önkormányzati döntések és mulasztások különösen a sérülékeny társadalmi csoportokat veszélyeztetik. Amikor mégis kritikára ragadtatják magukat, szó szerint remegő hangon (történetesen a választási előkészületek Fidesznek kedvező helyi alakítása ügyeiben, ami elvileg a létérdekeit sérti a pártjuknak), akkor hagynak magukból bohócot csinálni, aztán már nem is érdekli őket az ügy.

Az elmúlt években mondanivaló szempontjából egyre inkább kiürült a helyi párt. Egy-két képviselő és bizottsági tag, két-három aktivista és szimpatizáns kivételével a helyi párt a nyilvánosság számára nem létezik. Mintha sem pro, sem kontra nem érdekelne senkit, beleértve a saját híveiket, mit csinálnak a helyi szocialisták. A legfurcsább az, hogy mióta elkezdődtek választási kampányok, ez csak tovább gyengült. A helyi szervezet bejáratott fórumát megszüntették, a parlamenti választások óta a helyi vezetők eltűntek, az elnök családi eseményeket posztol és néhány központi eseményen asszisztál, amelyek semmilyen konkrét társadalmi probléma megoldásáról nem szólnak, pláne helyben.

ultimahora 2014.05.30. 16:00:31

"A mára kialakult helyzetben halaszthatatlan a tanulságok levonása" - írod, majd szemrebbenés nélkül folytatod az "önmagával küzdő, hosszútávra készülődő magyar baloldal" avas közhelyeivel, és meghallani véled a kritikus választó "üzenetét."

Ákos, ha ti valóban meghallanátok az üzenetet, amit "választóink küldtek," hát kiesne a "toll" a kezetekből, amivel ilyeneket írtok. S nem annyira az "üzenet" esetleges durva hangneme miatt, de inkább az abban megfogalmazódó tehetetlenség, köldöknézés és ordító inkompetencia láttán érzett és kifejezésre jutó lesajnálás és megvetés miatt...

... De nektek, szoci polgártársaim, akiknek némaságánál csak vaksága és süketsége nagyobb, s csak a bőven ömlő közhelyforrással próbáljátok oltani az égő elégedetlenség lángját, legalább egyik érzékszerveteket sürgősen gyógyíttatni kéne!
Válasszatok, válasszatok, míg nem késő!


Nos, a Nyolcker három legismertebb, legelismertebb civil véleményformálója írja ezeketválaszként Neked, kedves Komássy Ákos. Az Olvasóknak mondom, hogy terjedelmi okból kivettem a válaszokból részeket, de egyszerű megállapítani, hogy vajon ezzel belenyúltam-e az eredeti mondanivalóba, csak meg kell nézni az adott helyen az eredeti beírásokat. Itt a link, csak kattintás, és már mehet is.

Nos, Ákos sokat írtam már az elmúlt két évben arról hogy árultad el ellenzéki társaidat, hogy lettélKocsis Máté által havi 250 ezerrel megfizetett tanácsadó, hogy akadályoztad meg, hogy a kerületi polgárok ellen folytatott tiltott megfigyelésekre vizsgálóbizottság jöhessen létre, hogy mondtál le az utolsó pillanatban ellenzéki tüntetésen felszólalást, hogy ültél be társtettesnek a Fideszes közbeszerzések bizottságába. Ezeket Olvasóim már ismerik, aki még nem, az a narancssárga kiemelésekre kattintva rögtön megismerkedhet Komássy Ákos elmúlt évekbeli politikai tevékenységének tényeivel.

Kedves Ákos! Az MSZP Nyolckeres lezuhanásának felelősségét más nyakába nem varrhatod. Öt éve vagy annak minden ponton rögzítetten egyszemélyi vezetője, és mivel még a budapesti és az országos eredményeket is jelentősen sikerült alulmúlnod, ezért aztán még felsőbb szintre sem mutogathatsz saját kudarcod elkenéséért. A Nyolckerben az MSZP gyakorlatilag megsemmisült, az LMP szintjén van, még a Jobbik is elvert Benneteket, ami azért Budapesten máshol nem igazán történt meg. A kerület 5. pártja vagytok vasárnap óta, ez a tény. Ha van személyes vezetői kudarc, akkor ez az.


Térjünk akkor vissza a saját írásodra. Szerinted részt vehet-e egy Magadfajta rommábukott politikusbárminek az újjáépítésébn? Kérdem ezt azért, mert Magad romboltad le, amit most szeretnél újraépíteni. Vajon mennyire lesz hiteles az MSZP megújulása, ha az csak az országos vezető szintjén történik meg, de helyben Te maradsz az elnök, vagy épp elindulsz polgármesterjelöltként, mint azt még jelen pillanatban is hirdeted Magadról? Az egész országban Te buktál a legnagyobbat az eredmények alapján az MSZP-s középszintű vezetők közül. És nem először, ugyanis az országgyűlési választáson is már megbuktál, mikor az ősbalos Nyolckert sikerült simán elveszteni a Narancsokkal szemben, úgy, hogy az ugyanolyan szociológiájú szomszédos kerületekben mindenütt simán nyert a baloldalCsak Nálad vesztett.


Kedves Ákos! Ha van valaki, aki szisztematikusan porrá rombolta egy 80 ezer fős településen az MSZP hitelét, akkor az Te vagy. Gondolom erkölcsi alapon a Te lemondásodnak meg kellett volna előzni Mesterházyét, ugyanis Hozzád képest Ő egész jó eredményeket ért el országosan.Lemondasz-e, Komássy Ákos? De nem, ne is mondjál le, megtapasztaltam, és a kerület minden baloldali választója is, hogy Te arra egyszerűen fizikailag vagy képtelen. De úgyis lesz alulról felfelé menő tisztújítás az MSZP-ben, magyarul a Nyolcker MSZP Szervezetében is egy hónapon belül elnökválasztás lesz. Van-e ahhoz gyomrod, hogy ilyen katasztrofális sokévnyi elnöki tevékenység után ismét megpróbálj kerületi elnökké válni? Nem gondolod-e, hogy amíg Te akárcsaka legkisebb szerepet is viszed a Józsefvárosi Szocialistáknál, addig tökmindegy, ki lesz az Országos Elnökötök, mert a kerület lakói a Te jelenléted alapján fogják megítélni a Szegfű megújulásának igaz, vagy hamis voltát? Megpróbálod-e Magad ismét följátszani az önkormányzati választási lista élére, hogy bár épp Miattad az MSZP-nek mindösszesen 1600 szavazója maradt, de Te még épp bejussál?

Kedves Komássy Ákos! Pártelnökként, képviselőként, kétszeres polgármesterjelöltként, országgyűlési jelöltként Te vagy az MSZP egyetlen közismert politikusa Józsefvároban. Téged ismer mindenki és aszerint ítél a Szegfűről. Hogy pontosabb legyek: ítélt.

Megértetted az Ítéletet?

A FIDESZ 2/3 Titkosügynöke

Nakérem, míg mi, a Kormányváltás pártjai és szavazói azon görcsölünk, hogy vajon mi lesz Miskolcon, meg Kunhalmi Ágival, merthogy ezen múlik a Fidesz kétharmad, elsiklottunk egy olyan eredmény fölött, ami vérlázító, és önmagában is az Árulás fogalmát meríti ki.Tessenek megnézni jól ezt a budapesti választási eredményekről szóló térképet. A Duna pesti oldalán simán, biztos fölénnyel hoztuk a belső kerületeket. Az 5. választókerületben Rogán eleve verhetetlen volt, de azért Kerék-Bárczy vitézül küzdve jó eredményt ért el, pláne ha azt vesszük, hogy itt indult Schiffer is, és elszívott vagy 5%-nyi szavazót a Kormányváltástól. Csakhát tetszenek látni azt a csúnya narancssárga behorpadást a Vörös színű győzelemfolyam bal oldalán? Na az ott a Nagy Baj. Mert sikerült olyan kerületet is elvesztenünk, a 6-ost, amit vagy 3 ezer szavazattal nyerhettünk volna. De nem nyertük meg, hanem elvesztettük, és ezért most olyanoktól kell várnunk az eredményt, akik sokkal esélytelenebb helyzetből próbálják megakadályozni a Narancskétharmadot.

Kérem szépen, a Nyolckert és a Kilenckert vesztettük elŐsbalos kerületeket. Mindezt úgy, hogy egy nevenincs Fidesz jelölt indult, egy bizonyos Vass Imre. Ismeri a Kedves Olvasó? Fenét ismeri, sokadik vonalbeli, helyi kötődés nélküli átlagfidesznyik. Nem Kocsis indult, aki polgármesteri széke miatt nehéz falat lett volna, hanem egy lúzerAkiből győztes lett. Az igazán súlyos a Fidesz kétharmad lehetséges megakadályozásának elszabotálása mellett az, hogy egyébként kiváló jelöltünk volt ott: Pál Tibor. Erős Ferencvárosi és általános politikai múlttal. És vesztett, és legkevésbé Ő ezért a felelős. A felelőst úgy hívják: Komássy Ákos. Emlékeznek rá, ugye? Írtam már Róla elégszer, kiabáltam hosszú időn át, hogy ha Ő ott működhet, abból nagy baj leszÉs lett.

Ez a Komássy Ákos az MSZP Nyolckeres Elnöke. Nem az MSZP-t akarom és fogom ütni, mert az Ő bűnük csak annyi, hogy megtűrik az ilyen tehetségtelen Vérnarancs kakukktojásokat addig, amígrájuk nem omlik a mennyezet. De most rájuk omlott. Olyan Ősbalos kerületeket sikerült elveszteniKomássy Ákos Nyolckeres MSZP Elnök kétes regnálásának következtében, ahol 3000 szavazattal simán nyernünk kellett volna. Tessék, itt a budapesti kerületek szavazatszáma, nézzék meg a 6-ost. Drámai.


Komássy 2009 óta vezeti a kerületi MSZP-t. Indult sok választáson, mindannyiszor pocsékul szerepelt, a helyi MSZP a vezetése alatt elsorvadt, már egy taggyűlésre sem tud 30 embernél többet összetrombitálni. De ez eddig csak teljes tehetségtelenségét bizonyítaná, ami még csakcsak elviselhető lenne. De ennél sokkal rosszabb a helyzet. Ez az a Komássy Ákos, aki még 2011-ben 100 ezer forintos havi költségtérítést akart fölmarkolni a Fideszes Kocsis Máté polgármestertől a semmireKocsis persze elhajtotta a toszba. De ez is milyen már, mikor egy elvileg ellenzéki vezető a Fidesznyik vezérnél kuncsorog lóvéért, nem?

Csakhogy ennél ez a tehetségtelen nímand tovább is ment: Józsefváros történelmének legnagyobb ellenzéki tüntetésén az előzetesen leegyeztetettek ellenére nem volt hajlandó felszólalnimagára haragítva ezzel közvetlenül 250 aktív, és kockázatvállaó nyolckeres embert. Akik aztán perszehírét is vitték ennek az árulásnak. És láss csodát, rövidesen Komássy Ákos kapott Kocsis Mátétól egy jól fizető tanácsadói helyet. Havi 250 ezer forintért. Jéééé. Az ellenzék legnagyobb pártjának vezetője egyben Kocsis kegyétől függő tanácsadó. Mellesleg minden létező valódi ellenzéki akciót megakadályoz, a testével védi Kocsist. Rajtakaptuk a Fidesznyik garnitúrát, hogy tiltott megfigyeléseket végez. Sajtó odaszervezve, vizsgálóbizottság létrehozására az előterjesztés megtéve. Ki az aki az előterjesztést visszavonta? Komássy Ákos. Tetszenek érteni? A vizsgálóbizottság fölállításáról szóló szavazást az MSZP helyi elnöke akadályozta meg.


Folyamatosan megírtam az utóbbi másfél évben a viselt dolgait, hogy legalább az MSZP-t figyelmeztessem: nagy baj lesz abból, ha egy tehetségtelen és Kocsis által megvett műellenzéki pártelnököt megtart a pozíciójában. A tények annyira zavarták, hogy először a kerületi MSZP fórumáról kitiltott, majd a blogjukról is kitiltott, és végül a kerületi honlapjuk fórumát nemes egyszerűséggel ez év február elején fölszámolta. És pont az történt, amiről másfél éve beszélek. Az MSZP és a Kormányváltás súlyos árat fizetett ennek a tehetségtelen kakukktojásanak apozícióban hagyásávalElvesztettünk két olyan kerületet, két Ősbalos kerületet, amit lazán nyerni kellett volna. Pál Tibor nem a saját hibája miatt vesztett. Komássy Őt is beáldozta, hogy valahogy a székében maradjon, és kapja Kocsistól a folyamatos Júdáspénzt.

Jön az önkormányzati választás, és ott már nem egy ismeretlen Fidesz jelöltet kéne majd megverni, hanem a Fidesz egyik Nagyágyúját, Kocsis Mátét, aki polgármesterként regnál. Vajonmeddig tűri még az MSZP, hogy újabb és újabb, súlyosnál súlyosabb vereségeket szenvedjen az ellenzék egy Komássy Ákos miatt? Nézzék meg kérem, hogy értékeli Őmaga a katasztrofális eredményt. Itt a Fészbuk profilja. Ma reggel még az én hozzászólásom is ott volt, ami a tényekre szorítkozott: betettem az adatsort és a térképet. Tetszenek most látni? Nem. Ugyanis ezt is kicenzúrázta. Ő menekül a valóság elől és Pártját, és Szövetségeseit is vesztes helyzetbe hozza folyamatosan. Kocsis ezért fizeti, és meg is hálálja a Narancsbizalmat.

Meddig tűrjük még???

Mivan???

08.szabogabor 2014.02.20. 07:08

Zuschlaggal, Hagyóval mikor tetszenek majd együtt kampányolni, Kedves Összefogás? Ugyehogy semikor, remélem. De akkor mi a frászt keres az egyik legesélyesebb Összefogás Jelölt kampányában állandó arcként egy agyonkompromittálódott, a Fidesz által bármikor leüthető kétes figura?
Ukrajnáról akartam írni, meg annak magyar vonatkozásairól, kábé benne is volt a fejemben a dolog. Aztán a reggeli ébredési rítus részeként egyszercsak vagy 50 lájkkal megláttam a fészbukon ezt a képet. Nacsezmeg, kávé-cigi páros félrenyelve, Ukrajna téma törölve.
gügye mosolyú szemüveges fiatalember a kép közepén Komássy Ákos. ANyolcker Zuschlagja. A Fidesz által bármelyik pillanatban leüthető Kocsis-szolga. Akit le is fognak ütni a kampány-finisben, mert már nincs rá szükségük.
Hát Kegyeteknek tényleg elment a józan esze? Ne higyjenek nekem, oké, de legalább olvasgassanak bele a Nyolcker civil blogjaiba. A politikailag semlegesekbe. Komássy egy időzített bomba, egy Fideszember MSZP kabátban. És ami még súlyosabb: ott mosolyog Pál Tibor, nyerésesélyes Összefogás Jelölt mellett közvetlenül.
Figyelmeztettem már korábban cikkben: a Csóka életveszélyesKonkrét kompromittáló dokumentum van Kocsis Máté kezében Róla. Bármikor felhasználható, és lehet struccpolitizálni, meg reménykedni, de a finisben úgy föl fogják használni, mint a szél.
Ezzel az emberrel együtt kampányolni, na az a biztos vereség. Ez az ember az, aki az utolsó pillanatban lemondta a részvételt a Nyolcker történetének legnagyobb ellenzéki tüntetésén. Ez az ember, aki hálából Kocsis Mátétól frissen létrehozott tanácsadó-testületi alelnökséget kapott havi 250 ezer forintért. Ez az ember, aki aktív közreműködője a Fidesznyik Közbeszerzési Mutyinak.
Ez az ember, aki megakadályozta egy Kocsis elleni vizsgálóbizottság létrehozását, mikor egy igen csúnya tiltott megfigyelési ügyet sikerült a kerületi ellenzéknek föltárni. Ez az ember, aki ellenzékieket jelent fölKocsist pedig a testével védi.
Ez az ember, akinek kerületi elnöksége alatt az MSZP gyakorlatilag megsemmisült. Ez az ember, aki akkor volt a Fiatal Baloldal Elnöke, mikor Zuschlag éppen annak alelnökeként csinálta a bizniszt. Hát szóljon már valaki az Összefogásnak, de leginkább a Pál Tibornak, hogy ha ezt az embert viszi magával a kampányában, akkor veszteni fog.
Én szóltam.


213. Komássy

Címkék: mszp józsefváros szabó gábor kesztyűgyár komássy ákos kocsis máté

05.jpgHát akkor menjünk tovább. Ha Pintérhez képest Kocsis egy nagyságrenddel kisebb, akkor betartva ezt a lefelé ugrálós logikát, Komássy következik.

Félreértés ne essék, úgy ahogy Kocsisban megvolt a lehetőség, hogy Valaki legyen, csak egy életre elpuskázta, Komássy már az a nagyságrend, akiben ilyen lehetőség nem is volt. De mivel neves szereplője az elmúlt évek helyi ügyeinek, ezért aztán megér egy önálló történetet.

Tulajdonképpen annyira azért nem meglepő, hogy Komássyt Kocsis maga alá gyűrte. Kicsit megzsarolta, kicsit megvásárolta. És most van Neki egy ilyenje, jáccogathat vele kedvére.

Azt tudni kell, hogy mi, még Mátékával a JVSZ előtti korszakban eldöntöttük: Komássy jó nekünk. Mármint úgy, mint helyi Szocielnök. Felkészülvén azon várható forgatókönyvekre, mikor a Fidesz már ellenzékben lesz, de Kocsisnak meg kell nyernie a polgármester-választást, fontos volt, hogy ki lesz az ellenjelölt. És Komássy-ra mint kívánatos, megtartandó személyre tekintettünk.

Jártam be eleget az mszp8-ra, hogy vitára kényszerítsem Komássy-t, bemutatva ezzel alkalmatlanságát a sajátjai előtt. Más akkor még úgysem olvasta a Szoci Honlapot, mint pár aktív párttag, így a célközönség épp Ők voltak.
komassy200910.jpg
Ám ahogy épp állandó provokatív jelenlétem valódi vitákat hozott, és ahogy a Hajléktalaügyi Népszavazás kampánya megkezdődött, egyszercsak elkezdett radikálisan nőni a látogatottság. És onnantól egyensúlyoznom kellett. Néha ugyanis érezhetően annyira gyenge volt a Delikvens, hogy fölmerült: esetleg találnak maguk közül valakit, aki alkalmasabb lehet. És ez nem lett volna jó forgatókönyv.

A vájtfülűbbek észre is vették, szóvá is tették, hogy mily visszafogottra vettem a témákat és a támadóéleket egy időben. Nos ennek ez volt az oka. Meg ne bukjon Komássy. Mert amíg Ő van, addig gyenge Fidesz háttérrel is meg tudjuk nyerni Kocsissal a polgármesterválasztást.

Koncepciózusság, szervezeti gondolkodás, kisugárzás. Nagyjából ezek egy vezető politikus alap-képességei. Meg egyfajta nyertes-fíling. És ezek egyike sem volt meg Ákosunkban. És ha az ellenfelet meg lehet választani, akkor az legyen minél gyöngébb. Szóval kiszemelt örökös ellenfelünk Komássy lett.

Valahogy elképzelhetetlen volt, hogy bármikor nyerjen egy ki-ki meccset. Nagyjából úgy számoltunk, hogy Komássy, mint ellenjelölt, az kb. 15 százaléknyi szoci szavazót tud Mátékához átvinni. És ezzel a valójában 30 százalékos bónusszal még akár pártháttér nélkül is nyerhet bármikor Kocsis. És hát mondom, az első időkben az volt az elfogadott közös koncepciónk, hogy a polgármesterség a fontos, a Párt meg nem.
komassy2009a.jpg
Úgyhogy ment a húzdmegerszdmeg játszma. Ütögetni Komássy-t de csak finoman, hogy meg ne bukjon.

Csakhát ahogy Mátéka elsorvadt, elkurvult, és én rávágtam az ajtót, akkor ugyanezzel a kihívással kerültem szembe. Hogy nincs komoly ellenzéki vezér. Keresett a lemondásom után a Zalánon keresztül Komássy, így aztán fölhívtam és mondtam: üljünk össze. De én egy megbeszélésre nem csevegni megyek. Fölkészülten, végiggondolva az érdekeket és alternatívákat.

Éshát szűk volt a forgatókönyv. Egy friss és erős csalódással a hátam mögött, hogy egy amúgy tehetséges és kezdetben morális fiatalemberből mi lett, az már föl sem merült, hogy én mégegyszer másból polgármestert építsek föl. Az életben ha volt egyáltalán főnököm, azt mindig én választottam magam fölé. Namost ez Komássy-val eleve nem működő gondolatkör volt. Elképzeltem magamban azt a helyzetet, amikor Ákosunk polgármester, én meg alpolgármester, vagy tanácsadó, vagy valami. Háááát... naugye.

Úgyhogy ez a lehetséges verziókat igencsak leszűkítette. Magammal viszem, mint alpolgármestert, próbálok belőle kihozni esetleges rejtett képességeket, de ha már művésszé nem is faragható, legalább csinálok belőle egy jó iparost. Akire kellő felügyelet mellett rábízható egy ágazat, lesz stalluma, büszkélkedhet vele, oké.

Úgyhogy eleve kizárásos alapon kezdtük a megbeszélést. Én nem vagyok a mellébeszélések híve, gondolom ez kiderült már. Úgyhogy mondtam is Neki: induljunk együtt, buktassuk meg Mátékát, én leszek a közös polgármester-jelölt, Ő az alpolgármester, Ő hozza a szegfűt én minden mást. Program, aktivisták, szervezettség, kampány, ez az én dolgom, lesz több, mint amit valaha látott. Ő meg hozzápecsételi az MSZP logót, és simán nyerünk. A képviselő-testületben az MSZP-jé a dominancia, a 12 egyéni képviselői körzetből 8 a szociké, négy az enyém, de a 4-ből bevállalok két bukó körzetet.

Sima SZDSZ-MSZP jellegű megállapodás, belső arányok rendben. Vihető, nyerhető, és ami a lényeg, nem kell semmit csinálnia, csak akkor besegíteni, ha fontos, hogy a harcban a szegfű is megjelenjen. Merthát azért jobb, ha nem aktívkodja magát túl, mert abból csak elcseszés lesz.

Ez a konstrukció tetszett is Neki. Nem annyira szeret dolgozni, meg felelősséget vállalni, az gyorsan ki is derült, és hát ez épp így jó. Lehet rendesen kormányozni a Várost, megcsinálni végre normálisan, amit Mátéka elbaltázott, és Komássy nyugodtan ünnepeltetheti magát, fontoskodhat, látványozhat. A lecsökkent szoci aktivista-hálózat gyenge ereje nem fog kijönni, mert az Egyesület csapatai fogják a terepet vinni.

Szóval Komássy sikeres pártelnök lesz egy sikeres városban.

Hát, a második összeülésen ebben meg is állapodtunk. Aszerint is mentünk tovább. Csakhát az együttműködésben azért néha Neki is kellett valamit csinálni. Kapacitáltam, hogy kezdjen el a testületben aktívkodni. Hogy ne a semmiről, hanem valamikről, konkrétan és keményen kérdezzen. Ehhez a háttérben meg is termeltem az alapanyagokat, amiket mind meg is kapott, meg meg is beszéltük.
komassy2012_testuleti1.jpg
Tőlem jött az az ötlet is, hogy menjen be kamera a testületre, hogy a szoci tagság lelkesíthető legyen, mert Elnöke elkezd politizálni, és szívatni Kocsist. Ugyanis az azért világos volt, hogy ráfér némi építés Ákosunkra saját tagsága előtt is, mert három súlyos, Kocsistól elszenvedett vereség után nem tűnt éppen túl acélosnak.

Valójában azonba ellúzerkedte a dolgokat. Pontos, célzott, megalapozott kérdések voltak elé letéve, a háttér hozzáadva, hogy fölkészült legyen. De épp lustasága miatt sosem volt elég fölkészült. És mindig belerögtönzött a kérdéseknél, amivel persze pont a lényegi éleket sikerült eltompítania. Volt egy csomó téma, amit ha úgy használ föl, ahogy mondtam, akkor Kocsis ott semmisül meg a sajátjai előtt a testületen, a kamera előtt. De mindig elbénázta, ezért mindig kisiklott Kocsis, aki persze pontosan tudta, hogy ezek a kérdések honnan származnak, és nyilván föllélegzett, hogy milyen bénán vannak előadva.

Szóval elég nyögvenyelős volt a sztori. Vállalt Ákosunk mindenféle határidőket, hogy szeptemberre - 2012 - kész a saját programjuk, hogy fölállnak a szoci aktivista emberek, meg minden ilyesmi.

Valójában meg semmi nem történt arrafelé. Mentem előre, mint a gőzgép, de állandóan le kellett lassítanom, és kicsit előrelökdösni, hogy legalább a minimál-feladatát végezze már el, mert anélkül nem fog sikerülni. Látván Ákosunk nyögdécselős szerepléseit, passzivitását, egyre több kérdést kaptam az Egyesületben is, hogy tulképp mire is jó a Komássy. Én meg mondtam nekik, hogy csak nyugi, képzem a Gyereket, lesz ez még jobb is. Nem lett. Belátom. Dehát hozott anyagból dolgozunk, ez van.

A Teleki téri közbeszerzésbe, majd az egész közbeszerzésbe való beszállása, a tüntetésen való nem fölszólalása, holott még előző nap a Szoci Elnökség döntött is erről, azok már csak nettó árulások voltak. Érezhető volt, hogy valami történt a háttérben, passzívnak addig is passzív volt, de onnantól már kifejezetten akadályozni próbált. Valszeg akkor állapodtak meg Kocsissal a Kesztyűgyári Mutyiról. Amit aztán rövidesen, február elejétől realizáltak is.
padfest_komassy.jpg
Hogy mi lesz Vele? A Papírügy elsodorja, szerintem már érzi is. Gyakorlatilag Kocsishoz menekült előlem, csakhát Kocsis közben Pintér ölelő karjaiba szaladt. Úgyhogy most együtt remegnek a Vitézkék.

Igazából Komássy a politikában ennyi volt. A kérdés nem az Ő ilyetén sorsa, hanem az, hogy vajon magával rántja-e a Helyi Szocikat egy újabb és immár megsemmisítő önkormányzati vereségbe. Mert az Ő sorsa kevéssé lényeges, megméretett és könnyűnek találtatott, oké. De a Szocik újabb elbukása az a végüket is jelenti a kerületben, és ez nem jó forgatókönyv a Városra nézve.

Ennyit Komássyról. Egy posztot, na nem alpolgármesterit, csak blogosat, azért megérdemelt..
szabogabor 2013-05-11


188. Egyenszilárdság, Elvtársak...

Címkék: mszp fidesz közpénz ellenzék józsefváros komássy ákos kocsis máté

03.jpgNo, van itt ez a Komássy Ügy. Tök ugyanolyan, mint a Fidesznyik parlamenti képviselők botrányos költségtérítéses ügyei. Mikor van a delikvensnek például budapesti lakása, de azért fölmar párszázezret havonta mégis lakbérre.
És hát ilyen esetekben az MSZP veri a tamtamot, és joggal. Nahát, csak hogy segítsek: Komássy épp ugyanezt tette. A helyi MSZP Elnök színlelt munkaszerződés alapján hazug igazolással sokkal több költségtérítést markol föl, mint bármelyik Fidesznyik.

És nem is keveset. Azért egy parlamenti képviselő két nagyságrenddel van följebb a Hatalom Ranglétráján, mint egy önkormányzati, és hát mégis a lopási nagyságrend hasonló. A Fidesznyik országosoknak párszázezer, a helyi Szocinak meg százezer.

Ha ezekután jó szokásotok szerint megint összezártok, akkor kiállítjátok Magatokról a korrupciós bizonyítványt. Ha a Tietek lop, akkor oké, csak ha a Fidesznyik, akkor csúnya az Ügy. Ez így tökhiteltelen ám, csak szólok.
penz1.jpg
Ha azt gondoljátok, hogy ezt az Ügyet meg lehet úszni, akkor rosszul gondoljátok. Nem az összeg nagysága ebben a dráma, bár az a havi százezer épp jól jönne sokaknak, akik valódi munkát szeretnének érte végezni, és elméletileg épp a Szociknak kéne Őket képviselni. Mátéka sokmilliós lenyúlásaihoz képest az összeg nem nagy. Csakhogy ezt most nem Fidesznyik csinálja. Hanem Szoci. És aki ellenzékben is lopcsalhazudik, az mit tenne kormányon, sokszoros lehetőségekkel a kezében? Vajon megengedhati-e magának egy Ellenzéki Pártelnök, hogy eladja magát a - Komássyt idézve - fülkeforradalmároknak, majd ezáltal zsarolhatóvá válik, és menekülésként aztán újra eladja magát?

Ha megengedheti, akkor ezt azért teheti, mert Ti megengeditek Neki. A régebbi Szocik emlékeznek rá, mikor a helyi SZDSZ-ben 1999 és 2002 között meglehetős nagytakarítást végeztem. Korábbi befolyásos képviselők lettek kihajintva, mert a Szociknak igaza volt velük kapcsolatban: tarthatatlanok voltak. Ezért aztán nem összezártunk körülöttük, nem megvédtük Őket akolmelegben, hanem kitakarítottuk Őket. És ez a helyi SZDSZ felpörgésében anno döntő szerepet játszott. Nem javaslok Nektek olyat, amit magam ne tettem volna meg hasonló helyzetben. Én ugyanis a hitelesség alapjának az Egyenszilárdságot tartom. Vagyis nem iszom bort, ha vizet prédikálok.

Ha 2014-ben a Fideszt le akarjuk váltani, akkor ahhoz létező és működő, és nem rajtakapható Szoci helyi szervezetre lesz szükség. Az elmúlt három évben Komássy vezényletével semmi politikailag értelmezhető tevékenységet nem végeztetek. Nem erősödtetek, inkább gyengültetek. És a Komássy nemcsak vezetőnek bizonyult alkalmatlannak, hanem bizony korrupt is. És épp azok vették meg, akiket le kéne váltanunk. Bármikor újra megzsarolhatják, ugyanis ahol van egy ügy a háttérben, sunyiban, ott van bizony több is.

Ez az Ügy ebben a pillanatban még csak Komássy Ügye. Még nem az MSZP-jé. Ha az MSZP útilaput köt Helyi Elnökének talpára, akkor marad is Komássynál a labda. Ha most megint összezártok, akkor ez már az MSZP ügye is lesz. Ugyanis az a csoport, amelyik elfogadhatónak minősíti Komássy tetteit, az a saját értékrendjét is megmutatja.

Úgyhogy ésszel. Ne pusztuljatok bele Elnökötök hibás habitusába...
szabogabor 2013-04-10


167. Árulás

Címkék: sajtó mszp önkormányzat józsefváros testületi ülés komássy ákosvizsgálóbizottság kocsis máté ács péter szili balázs tiltott megfigyelés zsiga ottó

07.jpgEz a legszoftabb és legtárgyilagosabb cím, amit Komássy Ákos kerületi MSZP elnök mai képviselő-testületi mutatványának adhatok. És tényleg visszafogott és cizellált vagyok, mikor ezt mondom.

Tehát. Tegnap a Stop.hu-n megjelent a Kocsis-gate ügy első nagy cikke. Trencséni Dávid újságíró tollából. Iszonyatos olvasottsági adatokat produkált, az egyszem Zimány Linda kivételével még a bulvárhíreket is simán kenterbe verte.
Konkrétan egy nap után a Stop.hu második legolvasottabb cikke volt. Az oda belinkelt videókat rengetegen nézték meg. A cikk átütötte ezzel a kerület határait, az ügy országos terjedése elkezdődött.

Szili Balázsnak támadt egy remek ötlete. Mivel Neki is föltűnt, hogy Ács vizsgálja a tiltott felvételek ügyében Ácsot, ezért aztán úgy döntött: előterjesztést ír, hogy a Képviselő-testület állítson föl vizsgálóbizottságot az Ügy valós felderítésére. Merthogy minden ponton látszik, hogy Kocsis Máté Bandája azt húzza-halasztja, el akarja tussolni, mert bizony veszélyben vannak. És egyre nagyobb veszélyben.
Úgyhogy Balázs reggel írt egy előterjesztést, és E-mailt írt egyszerre kettőnknek, Komássy Ákosnak és nekem, hogy mi az általános és a szakmai véleményünk. Továbbá kérte, hogy a Stop-tól mozgósítsam a Kocsis-gaten rajtalévő Trencséni Dávid újságírót.
Gyorsan megtettem kiegészítéseimet, kikerestem a törvényi hivatkozásokat és átküldtem ugyancsak mindkettőjüknek E-mailen ezeket. Rábeszéltem a Stop-os újságírót, hogy ismét jöjjön el - emlékezzünk csak, a két héttel ezelőtti testületi ülésről is tudósított, nagyjából ez volt az első országos szintű ellenzéki híradás egy képviselő-testületi ülésről. Rábeszéltem még a két Rigó Rádiós szerkesztőt is, akiket családjaikkal együtt megfigyeltek, hogy jöjjenek be velem, mert ma itt ki fognak értük állni, és jelenlétükkel tegyék nehezebbé Balázs előterjesztésének elutasítását.

Mert persze várható volt, hogy többségi szavazással a Fidesznyikek nem fogják engedni egy kiegyensúlyozott összetételű vizsgáló-bizottság felállítását. És hát az ilyen persze önmagáért beszél. Hiszen egy normális polgármester, ha nincs benne nyakig a megfigyelési buliban, akkor elsőként akar a végére járni, hogy mi is történt itt. De ha nem elsőre, akkor legalább hozzájárul egy Képviselő-testületi vizsgálóbizottság fölállításához.

Ha ezt nem teszi, ha bármilyen indokkal nem engedi napirendi szavazásra bocsájtani, akkor ezzel gyakorlatilag beismerő vallomást tesz. És onnantól magára húzza az egész sztorit. És ugye nem kell mondanom, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatóján keresztül magán a Fideszen is mekkora fogást lehet találni egy eltussolni akart megfigyelési üggyel.

Jöttek be velem a Rigó Rádiósok, jött Trencséni Dávid a Stop.hu-tól. Hiszen az Ügyet elindították, és ha Kocsis Máté nem engedi napirendre venni a Vizsgálóbizottság fölállítását, akkor az bizony erős címlapsztori. No, hát ez eddig nemdebár tiszta ügy, hajrá Szocik, hajrá Balázs, hajrá Ákos, hajrá média.

És innentől jön az, ami megmagyarázhatatlan. Illetve amivel megmagyarázható, azzal inkább nem akarom megmagyarázni. Kocsisék pont azt tették, ami várható volt tőlük. Ács be se mert jönni testületi ülésre, nyilván védik, hogy ne kelljen a számonkérés elé állnia. Összedrótoztak egy jogi véleményt, sok ostobasággal. Csakhát egyéni képviselői indítványt bizony akkor is föl kell tenni szavazásra, ha azzal a jegyző, vagy a polgármester nem ért egyet. Ez az egyik legfontosabb képviselői jogosítvány: nem lehet jogászkodással elhallgattatni egy képviselőt sem.

Úgyhogy ment tovább a műsor a várható mederben. Kocsis elrendelt egy kis olvasási szünetet. Majd folytatódott az ülés, és elmondta, hogy jogilag problémás és majd ők legközelebbre azt jól megcsinálják, és az milyen jó lesz. De persze ettől még föl kell tennie szavazásra. És hát innentől jött volna a Csapda. Mert fölteszi szavazásra, a Fidesznyikek Mátékával az élen leszavazzák. Nincs vizsgálóbizottság, nyilvánvaló, hogy nyakig sárosak a Fidesznyikek és Mátéka a megfigyelési botrányban, mehet a címlapsztori, akár támadhatja is már az MSZP szóvivője a Fidesz kommunikációs igazgatóját az eltussolás döntésben testet öltött tényével.

Ám ekkor Komássy Ákos szót kért. És szépen elmondta, hogy akkor most Ő ezt az indítványt visszavonja, merthogy köszöni szépen Polgármester Úrnak, hogy majd Ő jól előkészíti legközelebbre, vagy valamikorra a Vizsgálóbizottságot, úgyhogy nem kell szavazni, megvárják szépen a Polgármester Urat.

Polgármester Úr hálás mosollyal nyugtázta Komássy Ákos neki dobott mentőövét. Nem kellett szavaztatnia, nem kellett leszavaztatnia a vizsgálóbizottságot, kapott egy kis levegőt. Mondjuk úgy, hogy ez a gesztus Komássy Ákostól oly szép volt, hogy szinte szájból szájba lélegeztetés önfeláldozásának tűnt.

Komássy Ákos megmentette Kocsis Mátét. No persze nem végleg, de megtette a saját mozgásterében, amit megtehetett, hogy Kocsis Polgármester időt nyerhessen. Mert persze arra van most a legnagyobb szükségük. Próbálják elvarrni a szálakat, megsemmisíteni minden bizonyítékot, amit csak lehet.

És Komássy Ákos megadta Kocsis Máténak, amire az a legjobban vágyik: időt, bőséggel. Ja meg persze nem lesz ma Stop.hu címlapsztori. Ja meg persze az MSZP sajtófőnöke nem tudja telibe verni a Fidesz kommunikációs igazgatóján keresztül a Fideszt. Mellesleg a Rigó Rádiósok kaptak egy közvetlen élményt, milyen az, ha Komássy Ákos áll ki értük. Ezt már egyszer a tüntetési nem felszólalásnál megérezték, de ami itt történt, az kristálytisztává tett számukra mindent.

Csak néztünk egymásra, Trencséni Dávid, a Stop.hu-tól, Zsiga Ottó és Zsiga Tamás a Rigó Rádiótól, meg én. Nem írom le, miket mondtak, mert nem tartozik a nyilvánosságra. Nekem mondták, de Komássy Ákosról.

Elárultad, Komássy Ákos az előterjesztéssel megdolgozó képviselőtársadat, Szili Balázst, elárultad a megfigyelteket, elárultad az általam berángatott újságírót, napersze engem is, meg a saját pártközpontodat.
Ügyes vagy.

Nincs vizsgálóbizottság. Nincs cikk. Nincs országos muníció. Hát így tényleg lehetetlen bárkit megbuktatni Mélyen Tisztelt Komássy Ákos Elnök Úr. Pláne olyat, akit a tetteid alapján a testeddel védesz.

Amit ma tettél, arra nincs bocsánat.
szabogabor 2013-03-06


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése