Hugyosmáté

2012.11.22. 16:31tuholepblog

111. Gyorshír képekkel

Címkék: tüntetés szabó gábor JóVáros rigó rádió


Ezekben a percekben kezdődik a mai napra Józsefváros polgármesterének, Kocsis Máténak a Hivatala elé a Baross utcába 16.30 órára meghirdetett "Kocsis! Budára!"tüntetés. A kezdés előtt egy órával már gyülekeztek, a résztvevők a kisteherautó platóján a Rigó Rádió triója hangolt.
DSCF4803.jpg
DSCF4839.jpg
DSCF4842.jpg


2012.11.26. 17:35tuholepblog

113. Hátsóajtós Kisvitéz

Címkék: videó tüntetés józsefváros testületi ülés kocsis máté JóVáros


07.jpgNo, így az elejére egy kis történelem. Tuholep nem szereti, mert mindig is úgy érezte, hogy a tapasztalatok valósága szűkítené a mozgásterét: ne szóljanak már bele a tények az Ő akaratába.

Na de persze a Valóság erősebb a Hiúságnál, így aztán lehet nem figyelembe venni a gravitációt, és kiugrani a harmadik emeletről, csak aztán kemény lesz a tapasztalat.

Szóval.

1941-ben a II. világháború kellős közepén a japán külügyminiszter Németországban járt. Hitlerék hívták, hisz akkor már fölkészültek arra, hogy megtámadják a Szovjetuniót, és jól jött volna Nekik, ha ugyanakkor a japánok meg hátbatámadják Sztálinékat. Napersze az ilyesmi azért nem oly egyszerű, hisz Japánt inkább az amerikaiak keleti jelenléte zavarta, az oroszok kevésbé, meghát nem is akartak megütközni a végtelen sztyeppék népével.

Úgyhogy Hitlerék tudták, hgy nem lesz könnyű dolgok a japánok meggyőzésével. Nagyot kell mondani, nagy közös érdekeket fölmutatni és akkor majd biztos beállnak a sorba. Így aztán Hitler a beszélgetés elején keményen kezdett. Annyit mondott: Nos, a háborút megnyertük... És hát persze folytatta volna, csak a Japán a maga halk, ám határozott módján beleszólt: rendben Birodalmi Vezér Úr, de akkor kik bombázzák Berlint?

Ugyanis az angolok addigra már rendszeresen bombázórajokat küldtek Németország fölé, és Hitler szerencsétlenségére épp akkor Berlint vették célba, és a tárgyalás alatt épp bombariadó volt... Úgyhogy a nagy vetítés megszakadt, a film gyorsan lepörgött. Az eredmény ismert, Japán az USÁ-t támadta meg, a ruszkikat békén hagyta, és aztán négy év múlva maradt egy ledózerolt Németország meg Japán a történelem színpadán.

Hát valami ilyesmi történik kicsiben nálunk, a Városban.

Sorjáznak befelé a Glogra, meg mindenhová a szokásos Tuholepi Trollok, és elmondják, hogy a Szabó mostaztán jól legyőzetett, hisz nem voltak ötszázan a tüntetésen. Ha most épp erre járna megint egy japán nagykövet, a maga csendes, ámde határozottan udvarias módján biztos föltenne pár kínos kérdést a helyi diktátornak. Pl. azt, hogyha Tuholep győzött, akkor épp hol található? Merthogy a győztes ünnepelni szokott, és hát a csatatéren persze, míg seregei üldözik a menekülőt. Naja, csakhogy ez a Tuholep seholse található.
Ugyanis rövid, - a videón látszik, hogy mennyire - kínos műmosolyos vergődés után elmenekült a csatatérről vezérkarával együtt. Napersze, van ennek következménye sok, az egyik, hogy klassz nevet érdemelt ki a Hős Vitéz, mit ezen írás címében már rögzítettem is, és gyakorta használni is fogom.

Szóval a Csütörtöki Csata kezdetekor a Hátsóajtós Kisvitéz talpnyalóival együtt elmenekül. Híre hamva seholse, megy piálni szokás szerint, nyilván ez majd általuk a "más fontos közmegbízatásának tett eleget" dumával lesz kimagyarázva.

Naja, innentől úgy tűnik a köz megválasztott vezetőjének bús piálása közmegbízatásnak lesz elnevezve. Végül is pusztán elnevezés kérdése, egy ideje a Hátsóajtós Kisvitéz már minden nap ilyen közmegbízatást végez, elég keményen.

Vagy megkérdezné a japán nagykövet a maga csendes, udvarias, ámde határozott módján: mióta bújik el a győztes a bunkerébe a csata előtt? Ugyanis hát Tuholepék odarendeltek, akit csak tudtak, és 100 emberre feltöltötték az Üléstermet. Látszik a felvételen, mennyi az annyi: kb. 50 hivatalnok, 10 civilruhás rendvédelmis - tapasztalt szem könnyen kiszúrja Őket - meg olyan 40 budai fidesznyik. És a duma a tűzoltósági zárlatról, hogy hát tele a terem, nem engedhetnek be senkit...

Napersze, az egész arról szólt, hogy én se mehessek be, hisz jeleztem itt előre, hogy esetleg fölsétálok, hogy a Hátsóajtós Kisvitéz szemébe nézzek. Kicsit elbaltázták, hisz újságírókat is kizártak ezzel, Ők meg az ilyet nem szeretik.

Szóval asszem, ez a Japán Nagykövet hazamenne az Ő főnökéhez és annyit mondana Neki: Tuholep elbukott. idegen testőrség mögé bújik, bunkerben él, és még onnan is elmenekül, ha kitör a csata. Úgyhogy lehet Róla elfelejtkezni, merthogy közben az Ostromlók meg vigadnak, saját józsefvárosi embereik nem épp szűkös jelenlétében, és bizony a csatatéren csak Ők maradnak, míg a Hátsóajtós Kisvitéz teljesen kiüríti a Piramist.

Nehéz lesz elmagyarázni, hogy az győz, aki épp menekülésben van. Párszor már megpróbáltak a történelemben ilyet - Hitlerék is Goebbels PR-miniszteren keresztül -, mikor is a folyamatos hátrálást eredményként próbálták bemutatni, és kiizzadtak pár szómágiát, pl. rugalmas elszakadás, diadalmas kiürítés, arcvonalrövidítés, satöbbi.

Csakhogy valami miatt mégis Németország lett ledózerolva, és a történelem sem Őket említi a győztesek között. A Csatát elvesztettétek, Tuholep, de ne félj, rendesek vagyunk: politikai hulláitokat gyorsan eltakarítjuk...
szabogabor 2012-11-26
***
P. s.: Egy Corvin-közi hős a hátsó ajtón át?! Ez nagyon nem vicces. Úgyhogy ne röhögjetek! Kérünk szépen. (A Szerkesztők)


2012.12.02. 03:13tuholepblog

118. Kocsis! Budára! II.

Címkék: tüntetés önkormányzat polgármester hivatal kocsis máté JóVáros


01.jpgDrága Barátom!

Mi, Józsefváros Népe óriási hibát követtünk el, mikor 2 évvel ezelőtt a Kocsis Máté nevű tapasztalatlan karrieristát polgármesterré megválasztottuk. Itt az ideje hibánkat jóvátennünk. Mióta Kocsis elfoglalta a Városunkat, megtapasztaltuk, mire képes. Növekszik a nyomor, elszabadult a bűnözés, az egekbe szöknek a lakbérek, elviselhetetlen a munkanélküliség.
Rászabadult a Nyomor és a Káosz Józsefvárosra, a Mi Városunkra, ahol a Kocsis Máté nevű karrierista megjelenése az addigi fejlődést leállította. A Város Pénzét már nem a Város Népére, hanem Kocsis Máté budai haveri körének zsíros megbízásaira költik, sokszázmillió forintot két kézzel tömve a zsebükbe.
Kocsis Máté már jó ideje valójában Budán él, nem csoda, hogy barátait is onnan toborozza. Ez a Budai Banda lecsapolja a Városunk vérét, elszegényít mindannyiunkat, kiszívja a Város életerejét. Mindeközben Kocsis Budai Bandája csürhének, mindenre alkalmatlangettólakóknak minősít minket, Józsefváros, a Mi Városunk igazi lakóit. Ideje ezt a Fiatal Bandafőnököt visszaküldeni oda, ahonnan megszállásunkat irányítja: Budára. Tele zsebű bandájával együtt.
kocsis_plakat1_1.jpg
November 22-én megtartottuk első tüntetésünket, és ezen az első tiltakozáson már 200-an voltunk. Soha Józsefvárosban ennyien még nem gyűltek össze, hogy kinyilvánítsák közös akaratukat. Annyit már elértünk, hogy még meg sem kezdődött a tüntetés, de a Kocsis nevű Budai Bandafőnök a Hivatal hátsó kapuján át távozott,elmenekülve a Városból, mely tévedésből Őt megválasztotta.

Az irány jó: az első tüntetés elég volt arra, hogy Kocsis rájöjjön: az Ő otthona Budán van. A következő tüntetéssel, tüntetésekkel kell elérnünk, hogy már ott is maradjon, Budai Bandája ölelő karjaiban.

Drága Barátom!

Tarts velünk december 18-án is, amikor a Polgármesteri Hivatal előtt délután 3 órától gyülekezve fél öttől megtartjuk következő békés, ámde határozott tüntetésünket. Hogy ne csak elmeneküljön a Budai Bandafőnök, hanem ott is maradjon.

Elég volt Kocsisból, elég volt a Nyomorból, elég volt a Káoszból.
Kocsis! Budára!
szabogabor 2012-12-01


2012.12.05. 08:37tuholepblog

119. Pletyka

Címkék: tüntetés lemondás józsefváros testületi ülés kocsis máté zentai oszkár


05.jpgSári néni, Mari néni, letye-petye-lepetye...
Oly hírek kaptak szárnyra, melyek szerint az én Tuhi Exhaverom nem elég, hogy a holnapi testületi ülést a szokásos délután 3 óra helyett reggel 9-re tette - ááááá, nincs betojva, dehogy - hanem a legközelebbit sem meri december 18-án megtartani, hanem egy nappal megcsúsztatja 19-re, hogy ne a tüntetés napján kelljen megint hátsóajtós mutatványt végeznie. Vajon igaz lesz?
Meg olyanokat is beszélnek a népek, hogy Tuhi kötött egy alkut a Pártközponttal, mely szerint oké, lelécel, és bokros kommunikációs teendői miatt lemond a polgármesterségről. Csak kikötötte, hogy előbb derüljön ki, hogy a Szabó vajon a hóban-fagyban is ki tudja-e vinni a Város Népét tüntetni, meg Ő mondhassa meg, ki lesz az utódjelölt - Zentai Oszi - és hogy valahogy intézzék el bűnügyezéssel a Szabót, hogy ne lehessen polgármester, mert akkor a kardjába dől a Kisvitéz.
kocsis20120731_1.jpg
Ilyen dolgokat beszélnek a népek errearra... Ezért foglalkoznak a glogon annyit a Nyolcaskák a szocik lelkivilágával, hogy gyorsan kimondassák valahogy velük, hogy nemnemnem, és semmiképp sem lehet a Szabó közös ellenzéki jelölt. Merthogy Tuhinak nagyon ketyeg az óra, és hát a bűnügyezés időzítését, meg sikerességét se így tervezte, meghát valami azt súgja Neki, hogy a Város Népe bizony hóban fagyban is kimegy ellene...
***
UPDATE - 2012.12.05. 10:37
Áttették december 18-áról a közmeghallgatást december 20-ára, egyben a korábbi - december 18-i hirdetményt eltüntették a kerületi honlapról  
A világ leggyávább polgármestere ül Józsefváros Székében. December 18-ra meghirdetem a tüntetést, mert aznap lesz Testületi Ülés, és Közmeghallgatás is. A Testületi Ülést átteszik 19-re a Közmeghallgatást 20-ra. Mátéka, lassan már annyira hozzám igazítod a tevékenységedet, hogy félek bármit leírni, nehogy egy sajtóhibámhoz igazítsd az életedet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése