2014. július 5., szombat

Miskolc Pásztora

Pásztor nem rasszista. A rasszista jelzőt 20 éve aggatja rá ugyanaz a szociológus és publicista kör mindenkire, aki tényszerűen akar beszélni a cigányságról. Kulcsszerepük van abban, hogy a Jobbik elvehette és kifacsarva szitokszóvá tette a cigányt.




Baj akkor van, ha terepen valódi politikai vezetői szerepet soha nem vitt emberek akarják megmondani a frankót a döntéseket vérrel verítékkel meghozó és azokért felelősséget vállaló valódi politikusoknak. Ennél már csak az a nagyobb baj, ha a valódi politikusok meg ettől betojnak. Azoknak az embereknek, akik most egy rossz mondat miatt nagyokat verbálgyilkolnak, kilépnek, belépnek annyit mondanék: okoztatok Ti már elég kárt a megbélyegzéseitekkel, benne vagytok a Jobbik megerősödésében legalább felerészben. Hagyjátok ezt abba, 20 éven át tartó ostobaság gerjesztőiként elértétek, hogy nem lehet őszintén beszélni a cigányságról, így aztán a Jobbik tematikája vált az uralkodóvá. Ésha Pásztor kapcsán kell a tabut oldani, és most kell azt megtenni, akkor legyen ez az Ügy, és legyen ez a Személy, akinél újrakezdjük a racionális gondolkodást, hogy visszavegyük a témát a széljobbtól, ahová Ti odadobtátok.


Súlyos problémák vannak a cigány-fehér együttélésben, és abban ugyanakkora szerepet játszik a cigányság, mint a fehérség. Ördögi körben mozgunk, mert a létező és tettekben megnyilvánuló rasszizmus kiszorítja a cigányságot a munkavállalásból, jelentős részük pedig a megélhetési bűnözés felé fordul, amivel aztán tovább növeli "a cigány az lop" hamis sztereotípiát, magyarul a rasszizmust, és így tovább. A hülyeség csimborasszója, mikor már egy rendőrkapitánynak is meg akarjátok tiltani, hogy létező rasszjegyek alapján beazonosítson létező bűncselekményeket elkövető létező bűnözői kört. Marhára átestetek a ló túloldalára, illetve inkább azt mondom: a ló túloldalán éltek. Ti vagytok azok, akik jöttetek tüntetni hozzánk a Nyolckerbe, hogy nyilatkozhassatok önkényes lakásfoglalók kilakoltatásánál, hogy az micsoda dráma. SZDSZ-es önkormányzatot rasszistáztatok, mert azt sem tudtátok miről beszéltek: ha egy percre gondolkodtok, és nem csak beszéltek, akkor rájöttetek volna: miközben ugyanarra a lakásra ezer cigánycsalád vár, törvénytisztelő módon, pályázva, és azt egy épp Borsodból megjött család erőszakkal lefoglalja, akkor valójában a bűnöző cigányt véditek a tisztességes cigányok tömegével szemben. De mi voltunk a rasszisták, napersze.


És most megint ugyanezt csináljátok. Megint azt sem tudjátok, miről is beszéltek. Utánanéztetek annak, hogy Pásztor rendőrkapitányként milyen cselekvési normákat követett? Tudjátok az ám a helyzet, hogy egy nagyváros rendőrkapitánya ha valóban rasszista, akkor nagyon csúnyán ki tud cseszni a cigányokkal. Tette ezt a Pásztor vezette rendőrség? Nem, nem tette. Az embert meg elsősorban a tettei minősítik, nem a szövegei, pláne ha a szociológus-publicista kör alig várja, hogy nekieshessen egy rossz mondatnak. Betiltottátok a cigány szót, úgy mint az amerikaiak anno az alkoholt. Ott maffia nőtt ki a tabuteremtésből, itt meg a Jobbik. Nem Pásztor erősíti a Jobbikot, aki ELUTASÍTJA az Ő támogatói ajánlatukat, hanem Ti, akik egy normális, és a tetteivel bizonyítottan NEM rasszista embert akartok egy rossz mondat miatt lekaraktergyilkolni.


A miskolci közvéleménykutatások szerint Pásztor meg tudja verni a valóban, tetteivel bizonyítottan rasszista Fidesznyik polgármestert. Hogy pontosak legyünk: csak Ő tudja megverni. És akkor most emlékeztetlek Titeket, hogy érveltetek az országgyűlési választás előtt ugyanilyen doktriner módon az Összefogás, mint kisebbik rossz mellett. Nyomtátok ezerrel, hogy jójó, az MSZP ugyan nem csinált semmit, meg épp a Fidesszel biznyákol két évtizede, kicsit épp ipari méretekben, de akkor is: minden jobb, mint Orbán. Hát akkor most alkalmazzátok Magatokra a saját elveteket: minden jobb, mint a valóban rasszista Fidesznyik góré nem? Vagy most akkor mégsem? Személyhez az elvet, kollégák, ez lenne a liberalizmus? Hát nem, ez a nettó hülyeség és nem a liberalizmus, kezitcsókolom. A valóság az, hogy van egy ember, aki mondott egy rossz mondatot 5 éve, de rendőrkapitányi tetteiben sok éven át meg a rasszizmus nyomát sem sikerült fölfedezni. A valóság az, hogy ez az ember tudja egyedül legyőzni saját miskolci közelfogadottsága okán az épp a cigányok kitelepítésére készülő Főfidesznyiket.

Kitartás DK, kitartás miskolciak, ideje tiszta vizet önteni a pohárba.


14 megjegyzés:

  1. Na végre! Tudtam én, hogy tudsz te jó cikket is írni! Gratula!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem meg csak jót tud. Legalábbis eddig:) Legtöbbet meg is osztok.
      Igy keveredtem én is ide, a DK oldalon valaki megosztotta, és itt is maradtam. Értékes , nagyon jó írások.

      Törlés
    2. Szia Gábor! Helyes! Egy cigány se kéri ki magának, hogy ő cigány.... Sőt! Ők büszkék (többnyire) a száramzásukra. Különben meg, összefogást, család szeretetét lenne bőven mit tanulnia az ún. fehéreknek, no pláne azoknak a vak komondort tartóknak. A cigány ember mindig, minden helyzetben kiáll a családja, a haverja, az ismerőse mellett minden helyzetben. Ez ma szebb szóval úgy hívják, szolidáris! No, nekünk fehéreknek legalább ezt az egy tulajdonságukat kéne megtanulni, s ha sikerült, akkor már nem rasszistáznának sokak egy más (valamiért más) ember láttán. Már arról nem is beszélve, hogy a cigányokkal való együttélés elősegítésében, sikerében nekünk pont annyi, vagy még több is a felelősségünk, mint nekik. Ha Miskolcon az emberek úgy látják, igenis válasszák meg Pásztor urat, legyen, adjanak neki egy esélyt. Ő a tetteivel már sok-sok esetben bizonyított, amit mi (bocsánat a kivételektől - mindig vannak) még nem tettünk meg.

      Törlés
  2. "Azoknak az embereknek, akik most egy rossz mondat miatt nagyokat verbálgyilkolnak..."

    Csak MOST gond ez?! Hogy 2009-ben Gyurcsány Ferenc hányingerkeltőnek tartotta Pásztor igaz szavait, az nem gond? Arról nem is kell beszélni?!
    Mert megint - itt is - a melléduma megy!!!
    A legtöbben nem azt vitatjuk, hogy Pásztor anno rasszista kijelentést tett vagy sem. Azt a játszmát már simán buktuk 2009-ben! Túl vagyunk rajta, erre ismét behozzuk a közbeszédbe!
    Ferenc felköpött, majd aláállt!

    Nem hiszem el, hogy nincsen egy értelmes vezető a DK-ban, aki szólna, hogy b@sszátok meg, Pásztor lehet, hogy jó jelölt, helyben tisztelik-becsülik, de olyan magas lasztit dobunk fel a személyével, hogy nem győzünk a lecsapások elöl ugrálni!
    A lőtéri sánta kutyát sem érdekli, hogy Pásztor utálja vagy sem a cigányokat! Jobb oldalon okosan nem mennek bele a miskolciakat érintő fontos kérdés boncolgatásába! Még az m1-en is csak az volt a HÍR, hogy az inkriminált mondathoz anno milyen megjegyzést fűzött Gyurcsány 2009-ben!!!

    Ismét jót gyurcsányozhatnak jobb oldalon, mert Pásztort támogatta a DK. Mert "megint hazugságon", de legalábbis erős véleményváltáson kaptuk - mondják - Fletót! Ezzel jól ellesznek egy darabig, a választásokon meg ismét bedobják.
    Kellett ez?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. MIndenre Gyurcsányoznak, nem kell ahhoz ürügy.

      Törlés
    2. Azért úgy "könnyebb picit" gyurcsányozni, ha némi anyagot is adnak hozzá!

      Törlés
  3. Helyi Polgármester jelöléseknél továbbra is ez a véleményem:
    "Polgármester jelölés és támogatás vonatkozásában, bízni kell a helyiek bölcsességében, nem a központból meghatározni, hogy ki a megfelelő.
    lassan olyanok leszünk mint a Fidesz, csak Orbán tudja a tutit, a többi meg vakon végrehajtja.
    Az a gond, hogy a demokratikus oldalon csak egyetlen ember van, aki "átlátja", hogy mi lenne a teendő, az GYURCSÁNY FERENC, de sikeresen engedtük lejáratni a Fidesz-KDNP által."

    A Központok szervező és megállapodó képessége április 6.i választásnál volt az elsődleges, most nincs jelentősége. Hangsúlyozom NINCS jelentősége.

    VálaszTörlés
  4. Jó reggelt Gábor! Teljesen egyetértek a cikkel amit írtál. Nem az ország más részén élők határozzák meg egy adott város, falu polgármester jelöltjét. Azok az emberek akik ott élnek, ismerik a helyzetet, elég felnőttek ahhoz, hogy eldöntsék kit szeretnének támogatni. A cigányság nyíltan vállalja saját magát, büszke emberek. Büszkék identitásukra, nagyon sok cigányt ítélnek el azért mert egy rétegük képtelen a normális együttélésre. Ugyanakkor a "fehérek" között is van olyan réteg amelyik képtelen a normális együttélésre. Ők nem esnek ugyanolyan kategóriába mint a cigányok, nekik "megengedett" az elhajlás. Nem kellene kétféle mércével mérni a magyarokat. Mindenkinek áll a zászló, hogy változtasson a helyzetén. Csak gratulálni tudok a miskolci emberek hozzáállásához.

    VálaszTörlés
  5. Szarvas Koppány Bendegúz azt írta Andrassew Iván posztjában, hogy a DK-nak nincs cigányokkal kapcsolatos programja, Pásztornak van elképzelése (én ugyan azt sem olvastam, de biztos az én hibámból és nem azért, mert nem írta le sehol) - de 24 éve már annyi - sorra meg nem valósított - elképzelést támogattattak velünk, hogy azt gondolom, ennek az ideje lejárt. Nálam legalábbis. Nem szeretem látni Gyurcsány és a DK pávatáncát. Ami meg Pásztort illeti, lehet ezt magyarázni, radírozni, tupírozni, csak legyen, aki beveszi. Mert ha egy tollas úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az nem lehet erdei csíz.

    VálaszTörlés
  6. Ideje lenne már a Gyurcsány a hibás abban hagyni ! Az ég világon semmi értelme nincs neki csak az , hogy mocskolódjanak ! . Orbán viktor saját céljára használta amihez igen csak értenek így érvényesültek csak.Eben segítettek a fideszes szavazók! Ha valaki hazudott az igen csak a fidesz volt.

    VálaszTörlés
  7. Ferenc majd kimászik ebből a Pásztorral kapcsolatban magának ásott gödörből (is).
    Itt most a miskolciakról és velük P.A.-ról szól a történet.
    Jól tennék a központok ha hagynák a helyben érdekelteket tenni a dolgukat.
    Nem kell(ene) az önkormányzati választásokból országos politikai iszapbirkózást csinálni a csinovnyikok megélhetése kedvéért.

    VálaszTörlés
  8. Ebben igazat adok. A beszari politikusok váltották le 2009-ben, akik attól féltek, hogy a "széplelkek" kör rájuk száll. A fenébe éljetek velük ti s ne a belvárosból szónokoljatok emberi jogokról, rasszizmusról, bélyegezzetek meg embereket. Ezt csináljátok két évtizede, s lám fantasztikus eredményeket értetek el. Minden rosszabb lett. Nem vagyok rasszista, mindenre vonatkozik, ha a rendőr megjelenik, nem rátámadni, üvölteni vele, hanem kuss legyen. Ja, különben a rendőröket is ti bátortalanítottátok el. Nem mernek intézkedni.

    VálaszTörlés
  9. Kis emlékezetfrissítés: http://www.boon.hu/nem-a-varosorseg-teremtett-rendet-az-avason/news-20090131-10044148

    VálaszTörlés
  10. Mondjuk ez elég ciki...
    http://index.hu/belfold/2014/07/08/pasztor_albert_ugy_magyarazza_a_ciganyozasat_hogy_letagadja/

    VálaszTörlés