2014. július 29., kedd

Az Ország Gyűlése Mozgalom

Tegnapi Orbánbuktató forgatókönyvemre két fontos reakció volt: bozóttűz gyorsaságú terjedés hihetetlen mennyiségű pozitív visszajelzéssel a Néptől, másrészt pedig a magukat demokratikusnak valló ellenzéki pártok részéről súlyos némaság.
Úgyhogy nem várok, nem várunk senkire, Augusztus 8-án, pénteken délután 4-kor kezdetét veszi Az Ország Gyűlése a Kossuth téren, és mindaddig tart, amíg Orbán Viktor hatalmon van. Jelen írásom egyszerre fölhívás a csatlakozásra, és Az Ország Gyűlése Mozgalom feladatának és működésének leírása. Bevezetésként még annyit: magam nem úgy terveztem, hogy Muszájherkulesként megcsináljam, amit nem nekem kéne, de nem az a típus vagyok, aki kitér egy kihívás elől, legyen az bármekkora. A tömeges pozitív reakció fő motívuma ennyi volt: ne várjunk pártokra, mert ha akarták volna, már megcsinálhattak volna valami hasonlót, de nem tették. Ezt pedig alátámasztotta kínos és általános hallgatásuk: mivel pontosan tudom, hogy a tegnap fölsorolt Alapító Atyák többségének asztalán mindennap ott landol friss írásom, ezért aztán minimum egy informális visszajelzés szükséges lett volna bármelyiküktől, hogy megpróbálják. Úgyhogy elindulunk, aztán ha a Nép összegyűlik nálunk, akkor úgysem lesz más lehetősége a pártjainknak, mint csatlakozni, és mi örömmel fogjuk várni Őket.


Az Ország Gyűlése Mozgalomnak kezdete van, de vége nincs: addig tart, amíg Orbán Viktor Magyarország vezetője, mindegy épp milyen minőségben teszi ezt. Békések vagyunk, az erőszakot elutasítjuk, és a jelenleg hatályban lévő törvények betartásával járunk el. A Mi sorsunk egyben lakmuszpapír is lesz: a mai jogszabályi környezet keretei között mindazt megtehetjük törvényesen, amit meg fogunk tenni: tarthatunk folyamatos, napi 24 órás, bármeddig tartó demonstrációt bármely közterületen. Van tapasztalatom tüntetések szervezésében, használni is fogom, tudom mit tehetünk és mit nem, tudom hogy kell ilyesmit úgy megcsinálni, hogy ne adjunk jogszerű fölhatalmazást adminisztratív eszközök ellenünk való alkalmazására. Ha mégis ilyesmire kerül sor, onnantól tettekben nyilvánul meg, hogy Magyarország diktatúra: mivel eszközünk a tömeg és a mindent dokumentáló nyilvánosság, ezért az ilyen jellegű esetleges hatalmi beavatkozások a szükséges válaszlépéseket vonják majd magukkal.


Gandhi példáját követjük: egyszerűen eltántoríthatatlanok vagyunk, pofonra nem reagálunk pofonnal, erőszakra erőszakkal: csak vagyunk, de mindaddig vagyunk, amíg Ők vannak. Látom, hogy mekkora az a tömeg, amelyik alig várja hogy tehessen legalább valamit, aminek értelme is van. Csatlakozni szeretnének, ki szeretnék venni a részüket a demokrácia helyreállításából, de nincs hova menniük akaratukat megmutatni. Augusztus 8-tól pedig lesz hová menniük: hozzánk. A célunk ennyi: kikényszeríteni a tömeg és a nyilvánosság erejével választások kiírását, elősegíteni, hogy azon az Orbánnal szemben fölsorakozó ellenzék 2/3-os győzelmet arasson - a mai választási törvények szerint ez könnyebb, mint korábban, tehát használjuk a Fidesz ellen a saját fegyverüket. Nem válunk Párttá, nem támogatunk egyetlen Pártot sem, csak egy Célt, és azokat, akik célunk maradéktalan megvalósítását vállalják. Célunk ennyi: a 2010-es Alkotmányos Rend visszaállítása: az akkori Alkotmány és választási jogszabályok változtatásmentes hatálybeléptetése, és ezen szabályok bármikori újraírásának 50%-os részvételű népszavazáshoz kötése. Ezek elérése után a Parlament föloszlatja magát és kiírja az immár demokratikus választást, ahol már a Pártok saját programjaikkal, önállóan vesznek részt, a mi feladatunk pedig véget ér.


Aki ennél kevesebbet, vagy többet akar, azt nem támogatjuk: részérdekek képviseletében, egy kicsit így, egy kicsit úgy politikai játszmákban nem leszünk partnerek. A demonstrációt magam jelentem be, magánszemélyként, nem alapítunk szervezetet, elkerülve ezzel a hatósági játszmázásokat. Egy demonstráción azok vehetnek részt, akik annak céljával egyetértenek: a provokátorokat, a céljainkat maradéktalanul fölvállalni nem tudókat a demonstrációról békésen, törvényes eszközökkel eltávolítjuk. Várunk minden olyan embert, szervezetet, pártot, bármit, akik célunkkal egyetértenek, ha máshogy nem megy, majd terepen, élőben összehozzuk az ellenzék azon minimálkonszenzusát, mely Orbán elűzésének feltétele. Élő, pezsgő környezetet teremtünk, és rugalmasak leszünk: a manipulációkat, vegzatúrákat hideg fejjel, ám határozottan kezeljük, a tömeg nem azért teremtődik meg, hogy azt más célokra megpróbálják fölhasználni.


Demokraták vagyunk, és ezt még akkor sem felejtjük el, ha épp profi szervezetet építünk. Mind a vezetés változtathatósága, mind az átláthatóság terén a lehetséges maximumot nyújtjuk tekintettel a működőképesség töretlen megőrzésére is. Ennek megfelelően minden hónap utolsó napján titkos szavazást tartunk a Mozgalom vezetőjéről. Szavazni azok szavazhatnak, akik a legaktívabb szereplői a Mozgalomnak, és mivel állandó demonstrációként működünk ezért ezt nem nehéz megítélni. Az állandóságot azok fogják leginkább képviselni, akik az éjszakát is a demonstráción töltik, és ehhez az alaptömeghez csatlakoznak napközben mindazok, akik jelenlétükkel akarják emelni erőnket, akár ha egy órára is. Akik adott hónapban legalább három éjszakát a Demonstráción töltöttek, azok vesznek részt a vezetőről szóló titkos szavazáson.


Amit teszünk, az nem játék, és nem színház, aki csatlakozik, annak tudnia kell mit vállal: utánanyúlhatnak a munkahelyén, kaphat finom fenyegetéseket, jelen állapot szerint ennél többet nem, de ennyit minden bizonnyal. Minél többen leszünk, annál nagyobb lesz ugyanakkor az egyén védettsége: minden hatalomnak van egy véges kapacitása, tízezer embernek már nem lehet utánanyúlni. Persze az eleje lesz a legnehezebb: szervesen fogjuk fölépíteni Az Ország Gyűlését, az elején kevesen, de kitartásunk megmutatásával egyre többen leszünk majd. Minél többen kezdünk, annál jobb, de a Mozgalom igazi ereje a tántoríthatatlan kitartásban van. Szükségünk lesz emberekre, eszközökre, pénzre, mindegyik erőforrásunkat a lehető legátláthatóbb módon fogjuk használni, mindenki megtalálhatja a részvétel neki megfelelő módját. A toborzás jelenleg egy zárt Fészbuk Csoportban folyik, ahová csak személyesen lehet jelentkezni, de annak tudatában, hogy a résztvevők nevei nyilvánosak, csak a megbeszélések nem. Az Ország Gyűlése Mozgalom a Bátrak Gyülekezete. Ha velünk tartasz, jelentkezz a csoportunkba ITT.

Demokraták, gyülekező!29 megjegyzés:

 1. Reggel még optimistán látom a világot:) Sikerüljön, sikerülnie kell, más megoldást nem látok, hisz még az aktívnak mondható DK is szeptemberre hirdetett megnyitót.
  Pegi már Ártunk Ormányának beszéde utáni másnap a tömegeknek kellett volna az utcán lennie, csak úgy spontán.... A Parlament előtt láncot alkotva, de egy lánc akkor mutatós, ha több soros. Na olyanra vágytam. Az ellenzék mondogat valamit, nem is hallik igazán sehol....Szóval hajrá, ha tudok ott leszek és támogatom! Ne hagyjuk, ne játszuk el az utolsó esélyt! Itt kérem (nem illik tudom!) Olvasságok Vacgabit!

  VálaszTörlés
 2. Jó reggelt Blogolvasok, Jó reggelt Gábor! Tegnap olvastam egy cikket, szeretett sámlis vezérünk megnyilatkozásával kapcsolatban. Abban az országban ahol ezt a szégyen nyilatkozatot tette mélységesen elítélték őt és az egész magyar népet. Fejére olvasták az összes hibáját, felszólították hagyja abba az uszítást a 15 millió magyar ember irányába. Azokat a pénzeket amivel a külhoni magyarságot támogatja júdáspénzként emlegetik. Nagyon sokan nem szeretnénk ha összemosnának velük és a nézetükkel. Nem vagyunk kirekesztők, rasszisták és főleg nem nácik. Szeretnénk a régi/új ALKOTMÁNYUNKAT visszakapni. Ezért hajlandóak vagyunk áldozatot is hozni. Márcsak rajtunk múlik, hogy sikerül e. Huzzunk bele és ne hagyjuk magunkat eltántoritani a felcsútitól és a bandájától............

  VálaszTörlés
 3. Egységben az erő! Kívánom,hogy minél többen legyünk,és végre tegyünk valamit azért, hogy ez a hataloméhes népség ne uralkodjon felettünk,és főleg ne tudja tovább rongálni ezt a kis országot!!!
  Szeretném látni újra látni nagy betűkkel .ÉLJEN A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG!!!!

  VálaszTörlés
 4. Egyetértünk! Éljen a Magyar Köztársaság!!!!!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 5. Az "ellenzéki pártok" részéről azért a nagy hallgatás, mert a Parlamentben éppen bő 1hónapja esküdtek fel az Újtákolmányra, azaz az orbáni-fasizmusra. Amennyiben most mégis szembe mennének saját korábbi esküjükkel, akkor az egyúttal a törvényesen fennálló állam- és rendszerellenes tettük/"hazaárulásuk" lenne -ami, mint tudjuk- üldözéssel, bebörtönzéssel, stb-következményekkel jár.
  Ugyanez vonatkozik mindazon állampolgárokra is, akik pl. a tavaszi választásokon részt vettek és igy legitimálták az újra hatalomba került diktatúrát.
  Ezt csak azért irom, hogy mindenki értse, augusztus 8.-tól hogyan fognak gondolkozni Orbánék!
  Két eshetőség lesz:
  - Felmérik a tiltakozó tömeg valódi politikai súlyát, és ha jelentéktelen itélik majd meg, akkor bemutatják a nagyvilágnak, hogy lám-lám itt demokrácia van, mert mindenki szabadon megnyilvánulhat. Igy váltok majd a diktatúra áldemokratikus biodiszletévé...
  - Ha pedig túlerősek lesztek, akkor pedig a Fradi-B közepet küldik rátok, jó esetben pedig a cöfös-békásokat...
  Ezért megoldás: csak egy valódi bojkott és egy új politikai elit lehet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Harmadik verzió: erősek leszünk, törvényesk leszünk és kitartóak, és előre gondolunk mindezekre, és tesszük amit elterveztünk. te megpróbálod a bojkottodat érvényesíteni, én meg azt, amit elterveztem. Aztán kiderül melyik eredményesebb, thats life...

   Törlés
  2. Gábor, ott a helyem, jelentkeztem.

   Törlés
  3. Negyedik opció: jól megveretitek magatokat Szőke Feriékkel és a Gárdával, ezután Pintér rendőrsége rendet tesz, végül pedig Orbán "megalapozott" államvédelmi intézkedések keretében korlátozza az alapvető jogokat. Mindehhez az ellenzék az alábbiak szerint viszonyul:
   http://www.atv.hu/videok/video-20140729-dk-visszalep-az-antiszemita-nagykovetjelolt
   http://www.atv.hu/videok/video-20140729-egyutt-pm-valami-eltort-tusnadfurdon
   A kérdés csak az, hogy ennek ugyan ki lesz majd a felelőse?...

   Törlés
  4. Megtiszteltetésnek venném, ha csatlakozhatnék a felelősség vállalásban.
   Úgy vélem nagyon sokan lennénk.

   Törlés
 6. Gábor! Részemről köszönet és hála az elszántságodért és a kitartásodért. Sokunknak akik kiábrándultak az összes pártokból ez az utolsó szalmaszál.Csak remélni tudom hogy az a sok ember aki a facebookon lájkol Téged,nem fog cserben hagyni! Hát most ki fog derülni! Mint ahogy az is, hogy az általunk támogatott politikus hogy fog viselkedni? Mindenesetre legalább meg kell próbálni!

  VálaszTörlés
 7. Gábor! Üdvözlöm az elképzelést, de úgy gondolom, hogy nem apró demonstrációkkal kellene operálni, mert azokra anyagi és időbeni akadályok miatt csak a helybeliek tudnak megmozdulni. Számtalanszor tapasztalhattuk, hogy az elaprózódás nem hozott megnyugtató eredményt, ami további közönyösséghez vezethet lásd: 2014-07-12. Sok sikert egy átfogó felvonuláshoz!

  VálaszTörlés
 8. Gábor.Ezt a pillanatott vártuk a családommal.Természetesen aug.8.-án 10 órára ott leszek,lehetöleg minnél több embert viszek Nyíregyházáról.

  VálaszTörlés
 9. Kedves Tuareg!

  Ezt a cikkedet a szendamonjá-n sikerült elolvasnom, aki nem csak közzétette, de csatlakozik és támogat.
  Ugyanott olvasható egy kissé hm, szarkasztikus figyelmeztetés is, hogy ha már ösze akarod hugyoztatni a Kossuth meg a Szabadság teret, akkor nem kéne megfeledkezni a mobil WC-kről, mint tették az Viktorék anno.
  Egy másik jó tipp egy kommentben, hogy mivel szendam már csatlakozott, nem ártana a többi ellenzéki bloggerrel is felvenni a kapcsolatot.
  És nem fogod elhinni, már egy vers is született a Mozgalomról!

  VálaszTörlés
 10. ISZONYATOS DOLGOK KAVAROGNAK !!

  VálaszTörlés
 11. Teljes meggyőződésemmel támogatlak benneteket és ahogy tudok, utazom hozzátok a fővárosba.

  VálaszTörlés
 12. http://www.atv.hu/videok/video-20140728-tamas-gaspar-miklos

  Most nagyon egyet értettem TGM kimondott gondolataival a magyar viszonyokról.

  Keresni fogom a lehetőséget, hogy segítsem a kezdeményezést, de szavazati jogot valószínűleg nem fogok tudni szerezni, mert nem fogok tudni ott éjszakázni.

  Drukkolok, hogy ne fulladjon érdektelenségbe a kezdeményezés, de nagyon-nagyon borúsan látom a sikerességének a lehetőségét. Bocsánat.

  VálaszTörlés
 13. A totális diktatúrát csakis az Uniós tagságunk miatt nem sikerül még abszolválnia. Amennyiben nem tér sürgősen észhez a magyar és áll ki saját érdekei mellet, külföldi támogatást sem remélhet saját sorsának javítására. Onnan ugyanis csak akkor számíthatunk támogatásra, ha látják többségben vannak a demokráciát szertő emberekés tenni akarnak saját szabadságukért. A baloldali demokratikus pártokat támogató szavazóknak ki kell állniuk saját pártjaik elé és rá kell őket kényszeríteni, hogy a választói akarat mentén politizáljanak, kerüljék a személyes ambíciókat és csakis az ország közös érdekében politizáljanak. Talán soha jobban nem kellett még a választói bölcsesség mint mos, mert a tusványosi" (őszöd) beszéd után van az a helyzet, most vagy soha!

  VálaszTörlés
 14. Gábor! Mondj egy olyan okot amiért pl a Tóbiásnak, vagy a Gyurcsánynak be kellett volna jelentkeznie nálad. Mert az, hogy Orbánt buktatni az kevés! Ezt Vóna is akarja?
  A felvázolt módszer (OGM) kisértetiesen hasonlít a szélsőjobb 2006-os kormánybuktató módszeréhez, még a te öltözéked is hasonlít a Budaházy Györgyéhez, csak te nem lófarkas vagy hanem bőrfejű.
  A 2006-os kossuth tériek is 24 órában Gyurcsány bukásáig tervezték a tüntetést, aztán csak arról híresültek el, hogy jól összeszarták és összehugyozták a parlament előtti teret. Te fogod fizetni a mobil WC-t, vagy majd mindig bekéredzkedtek a parlamentbe ha valakinek "dolga" akad?

  Így garantáltan nem lehet kormányt buktatni, csak közröhej tárgyává válni!

  VálaszTörlés
 15. Joe, Hitlernek is, neked is kétoldalt fül van a fejeden, középen meg orr (remélem). Te mégsem vagy olyan, mint Hitler (ezt is remélem).
  A helyzet pedig teljesen más, mint nyolc évvel ezelőtt volt. Természetesen senki nem mehet biztosra. Kockáztatni kell, a veszélyeket figyelembe kell venni, de teljesen kiiktatni nem lehet. Az egyik lehetséges veszély, hogy szétlövik az ember hátsóját. A másik, hogy kiröhögik. Ezt van, aki felvállalja, van, aki nem. Te nyilvánvalóan nem.
  Azt pedig, hogy lehet-e így kormányt buktatni, majd utólag kielemezzük. Váteszekkel teli a padlás, most cselekedni kell.

  VálaszTörlés
 16. Külföldön élek, így csak lélekben tudok Veletek lenni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csaba, én is, és még néhányan. Azt gondolom, jut nekünk is teendő.

   Törlés
 17. Gábor inkább maradj a blogolásnál, ha nem akarod kiröhögtetni magad. Ez nem a civilizálatlan arab világ vagy a széthulló Ukrajna. A tömegek állapota még fényévekre van egy ilyen tömeges elégedetlenkedéstől. A parlament melletti "kempelés" anno is inkább szánalmas volt. Egyszer kétszer még el lehet vinni pár ezer embert tüntetni, de a térre ültetni tízezreket...hát az nem itt fog megtörténni.

  VálaszTörlés
 18. Komisszár, Ön terepen működő, és egyúttal közvéleménykutató szociológus, hogy ilyen mélyen ismeri a tömegek állapotát?

  VálaszTörlés
 19. Kiss Ida!
  Én nem tartom magam vátesznek. Te pl meg tudod mondani a leírás alapján hogy a most tervezett tüntetés mely pontokban fog eltérni a 2006-os forgatókönyvtől? Persze azon kívül, hogy most nem a szentkorona fanklub tagjait várják hanem demokratákat!

  VálaszTörlés
 20. Kedves Joe, átaludtad az elmúlt nyolc évet?

  VálaszTörlés
 21. Miért? Csak az tud visszaemlékezni pontosan a 2006-os eseményekre aki átaludta az azóta eltelt időszakot?
  Te tényleg kívánod azt a blamás leégést a demokratáknak mint az akkori "Kossuth tériek" szenvedtek el ugyan ezzel a forgatókönyvvel?

  VálaszTörlés
 22. Joe Könnyű meg mondani, hogy ez a tüntetés mennyiben fog eltérni a 2006-os forgatókönyvétől. Nem lesz autógyújtogatás, kukák borogatása, a tv székházának ostromlása, kövek felszedése,a téren nem odaillő dolgok elvégzése..."Tovább is van, mondjam még?" Magyarán: akik abban részt akarnak/fognak venni, fegyelmezettek lesznek. Ha vki mégsem, tuti, hogy kiemelik maguk közül.Egyébként meg kritizálni könnyű, ha jobb ötleted nincs.A másik. Azt szokták mondani "Nem a ruha teszi az embert." /Aki ismeri Sz. Gábort, annak úgyis mindegy mit vesz fel. Aki meg nem, annak meg azért mindegy. :) / Végülis "Az ész a fontos nem a haj." :) Nem könnyű dolog ennek a megszervezése. Teljes embert kíván, és segítőket. Ha az indulás zökkenőmentes lesz, /s az lesz/ akkor atöbbi már menni fog. Felfigyel a média, jönnek, s akkor felbátorodik a nép is. A napi híradás fontos. Ezt meg ki ne tudná jobban, mint a szervező? Szakember, nem kell félteni. S hidd el, ha a média szimatot kap, megjelennek a pártok képviselői is, és mozgósítani fognak. Lehet, Gábor így éri el azt, amit a baloldal nem tud. Összedolgozni, egy célért, egy kiemelt célért, ami mindnyájunk érdeke. A köztársaságunk, a 2010-es alkotmányunk visszaszerzéséért. Ezért a célért érdemes mindenféle bántás okozta sérülést, vélt/valós sérelmet, egyéni ambíciót, pártérdeket félretenni. Érdemes? Kell is! Tehát,Joe! Ha Neked is fontosak a felsoroltak, akkor ha tudod, segítsd!

  VálaszTörlés
 23. Gábor Sok sikert hozzá! A pártok némasága vhogy nem döbbentett meg. Kivárnak. Ők nem mernek "kockáztatni". Tegnapig, sőt ma is azt gondoltam, csak a meggyőzés... Az is kell, nem azt modom, hogy nem. Pupunak is igaza van hogy ,,Építkezni, szervezni kell, hogy ott legyünk a legkisebb koszos faluban,--Felcsúton is--és az emberek hallgassanak a szavunkra....." /A többi is jó, tegnapi Illúzió nevű írása./ De ezt a "hallgassanak a szavunkra.." könnyebb elérni, ha mindenki tud arról, miért van a megmozdulás! Nem láttam ezt az írásodat egy olyan csop.ban, ahol ott volna a helye. /Szerintem. Az előzőt olvastam ott./Örülök, hogy Alexnél itt van./ Odaosztom. Mi is fogunk menni innen többen, akinek megoldható az "éjszakai műszak".

  VálaszTörlés