2014. július 1., kedd

Úgy bánj velük, mint ellenségeiddel

Az önkormányzati választáson sok DK-s képviselő fog beülni helyi képviselőtestületekbe. Nagyrészük ellenzéki oldalra kerül, és először lép be az önkormányzatnak nevezett érdekközösségbe. És mind a DK, mind az Ország sorsa azon múlik, hogy az Új Emberek Új Politikát hoznak-e, vagy pedig belesimulnak a régibe.



Az Önkormányzatok döntő többsége Narania Urainak helytartósága, semmi több. Pont ugyanúgy a képükre formálták mindet, mint országos szinten a birtokaikat: a vezető hivatalnokoktól az intézmény és cégvezetőkig kizárólag Fidesznyik káderek találhatók. Vagy úgy gyártották őket a droidgyárban és bevitték Őket mint jókatonákat, vagy egykor gerinces embereket tettek vazallussá. És nincs kegyelem, nincs középre húzás: a legkisebb illojalitás is azonnali retorziót von maga után. Ugyanez a helyzet a politikai felépítményben is: a legtöbb helyen az ellenzék meg lett félemlítve és/vagy vásárolva, ha rosszalkodnak, nincsenek bizottsági, intézményi, céges helyek, és akkor oda a megélhetés. Ez az a környezet, amibe egy frissen megválasztott DK-s képviselő bekerül, és ember legyen a talpán, ha meg tudja tartani identitását, és elvégzi azt a feladatot, amire valójában megválasztották.


Az önkormányzati politikában mindig van brancsosodás: a képviselők nincsenek olyan távol a választókerületük népétől, mint az országgyűlésiek, közéjük mennek haza, mellettük vásárolnak a boltban, ésatöbbi. Előfordul, hogy a Narancsos Képviselő, meg az ellenzéki ugyanabban a házban lakik, közös a barátaik nagyrésze, szóval nem egyszerű az élet. És a legegyszerűbb és legolcsóbb belesimítási technika, amit Fideszék alkalmaznak, az a haverkodás. Buksisimogatós, "majd én segítek Neked, hogy kiismerd Magad nálunk" dumák, sörözgetések és a többi. Éshát aki frissen kerül be, és még azt sem tudja, hol a folyosón a vécé, azt bizony ilyesmikkel könnyű felpuhítani. Aztán persze jönnek a brancsosodás közben az ajánlatok, hogy volnának ám bizottsági helyek, meg ha van ismerősöd, tudnánk ám neki állást szerezni, meg a meghívás a polgármesteri irodába, ahol a barátságos polgármester mosolygó munkatársai gyűrűjében nyal egy kicsit Neked.

Ebből persze egy hang sem őszinte, nyugi, mind megtervezett politikai manipuláció, Narancsék félnek az ellenzéktől, és náluk a kassza kulcsa: egy megvett ellenzéki képviselő többet ér nekik, mint egy saját, ugyanis kritikus pillanatokban oda tud állni a Narancsok mellé, hogy megvédje Őket a külső kritikáktól. Ha esetleg nem vezet eredményre az induló eszköztár, akkor majd jönnek az "ellenzéki" képviselőtársak, hogy "beszéljenek a fejeddel". Szocik főleg, régóta részei a megélhetési rendszernek, és majd kapsz tőlük nagy bölcsességeket a megdönthetetlen hatalomról, az egzisztenciális biztonságról, meg a "józan kompromisszumokról". És ha eddig nem tudtad, majd megtapasztalod, hogy a Narancshatalomnak helyben, a képviselőtestületben már nincs ellenzéke: egy brancs, egy érdekközösség, különböző pártpajzsok mögé bújva. Szar élmény lesz, készülj föl rá, legalább a meglepetés ereje ne söpörjön el.


Szóval vagy része leszel a Rendszernek, vagy egyedül maradsz. Ezt Neked kell eldöntened, Morpheus egy kék és egy piros kapszulát eléd rak, de a választás a Tiéd. Hagyod-e megvenni a lelked - jó árat fognak fizetni érte, üzletemberek a Narancsok -, vagy szembeszállsz ezzel az egész pöcegödörrel. Ha az előzőt választod, akkor nincs miről beszélnünk a továbbiakban, és ha tömegesen azt választják majd a DK-s képviselők, akkor soha nem lesz Váltópárt a DK. Ha viszont van bátorságod az utóbbit tenni, és akként kezelni Őket, amik: Ellenségekként, akkor van a Számodra pár javaslatom. Először is: a Narancsok gyávák, olyanok mint a sakálok: csapatban erősek, de egyénenként fosósak. A legfőbb eszközük a lelki terror, a fenyegetés minden formája, ám ugyanezt ellenük is tudod fordítani, ugyanis blöffölnek. Ha nem vagy hajlandó félni tőlük, akkor Ők fognak félni Tőled. És ha jól csinálod, akkor egyszerre válsz számukra rettegett ellenféllé, és választóközönséged számára a Jövő Reménységévé.

Ne a képviselőtestületben politizálj, az csak előadás, használd föllépésekre, de a lényeg az utca és a háttéraktivitás. Vannak képviselői jogosítványaid: betekinthetsz bármilyen önkormányzati iratba, kikérheted azokat, interpellálhatsz, kérdéseket intézhetsz vezető tisztségviselőkhöz, meg egy rakás egyéb. A Narancsok lopnak, és szervezetten lopnak, azt meg még az Ő profizmusukkal sem tudják teljesen eltüntetni. Ha figyelsz, gyorsan átlátod majd, hogy mely önkormányzati cégeken keresztül mennek a lenyúlások, nosza, kezdd el Őket zaklatni, és vidd végig az ügyeket. Lesz elég bűzlő dolog, az irataikat szerezd be, mélyülj el bennük, eleinte nehéz lesz, később már könnyen kiszúrod a lényeges momemtumokat. Tegyél föl kérdést a polgármesternek, a cégvezetőknek, a jegyzőnek, és elégtelen válaszaik esetén - mind az lesz, mellébeszélés, terelés, meglátod majd -, fáradj be a rendőrkapitányságra és tegyél följelentést. Nem, nem fogják kinyomozni, de beszarnak.


Minden ügy elfektetésének ugyanis ára van: ha a rendőrség szőnyeg alá söpri a feljelentésedet, csendben, a háttérben megkéri a polgármestertől annak az árát. És minél több Ügyet viszel el feljelentésig, annál cikisebb lesz ez a polgármesternek, és egyre többen fogják tudni, hogy szívességeket kér, és az egyre több tanú egyre veszélyesebb Rájuk nézve. Indíts blogot, írd meg a történeteidet, segíts a választóidnak, hogy lássák, mit teszel. Ha olyan témát találsz, ami könnyen kommunikálható, irány az utca: tüntetés, nem baj ha csak 30 ember lesz ott, majd lesz az több is. És ezeket: az iratkikéréseket, a kérdéseket, a feljelentéseket, a blognyilvánosságot és az utcai aktivizmust hangold össze. A Narancsok, meg műellenzéki spanjaik rettegni fognak Tőled, a Nép pedig látni fogja, hogy végre van egy ellenzéki képviselő, aki nem része az Összpárti Mutyinak. Tekintélyed lesz, hiteles leszel, és csak idő és a bátorságod és szorgalmad kérdése, hogy ezen az úton meddig jutsz el. Ha jól csinálod, Te leszel az, aki végül Polgármesterként kihajítod az egész szemetet a politikai hulladékgyűjtőbe. Rajtad múlik, más nem dönthet helyetted, de ennyi a legfontosabb tanácsom:

Úgy bánj velük, mint ellenségeiddel.


17 megjegyzés:

  1. Jó reggelt Gábor!
    Tudod mi jutott a cikk olvasása után első gondolatként eszembe? Nyugodtan nevess! Ez:
    "Ez a harc lesz a végső...". Tudniillik, ha ezt nem teszik meg, akkor az alagutat se fogjuk látni, nem hogy a végén a fényt, ami esetleg egy pislákoló gyeretya, amit fáklyává, majd óriási tűzzé kéne, lehetne szítani, de ha mégis valami fény derengene ott akkor az a gyorsvonat lesz, ami olyan sebességgel jön, mint még soha. A vezetőjét nem fogja érdekelni, hogy azt a gyorsulást már se a mozdony, se a pálya nem bírja, hogy ennek katasztrófa lesz a vége. Ezeket Orbán kamikazei fognak vezetni, csak ők nem fogják tudni, hogy ők kamikazék. S akkor mindent elsöpörnek velünk együtt. Mert: "A képmutatóknak nincs szüksége az igazakra, csak azokra, akik az igazaknak látszóknak tapsolnak.." és "Nem elég tisztességesnek lenni, hanem annak is kell látszani. "Nem elég tisztességesnek lenni, hanem annak is kell látszani." Talán még ez is ide passzol: "Minden alku megfelezett nyereség."
    Szóval.... nehéz helyzet lesz, ha a DK-ok eljutnak abba az "útkereszteződésbe", ahol viszont dönteni kell! Ott jól kell tudni dönteni, hogy tovább élehessen a remény, hogy valaha is teljességgel megerősödhessenek! De sok sikert hozzá nekik, erőt és kitartást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon tetszik a költői hasonlatod, amit tökéletesen igaznak tartok. Tényleg egyetlen reménységünk a DK, és óriási a felelősség van a helyi és országos vezetőkön, h. megfelelő embereket választanak-e ki. A fidszesek mind zsarolható emberek, hiszen éppen azért vannak pozícióban, mert így lehet őket kézben és féken tartani. (és ezért gyávák) Megkapják a jutalmukat, de senki nem érezheti biztonságban magát. A jövendő önk. képviselőkön múlik - jó volna, ha csak a DK sorsa, de igazad van, az ország sorsa is. Föl kéne erre készíteni őket. Sőt, - nem szentségtörés, amit mondok, - én pszichológiai teszttel is tisztáznám a karakterüket, vannak-e olyanok, akik bírják a gyűrődést. Aki nem, - nem rosszak, csak éppen alkalmatlanok a feladatra. Aki alkalmas, azt is folyamatosan támogatni kell, mert a nyomás nagy lesz. Ennek a végletekig elcsigázott és reményvesztett társadalomnak szüksége van arra a hite, hogy van, akire érdemes szavazni 4 év múlva, mert különben a rettenet vár mindnyájunkra.

      Törlés
  2. Bocsánat, most látom, hogy az egyik idézetet kétszer is leírtam! Mondjuk elég jó mondás, de nem azért, hanem talán még a reggeli álmosság az oka! Bocsánat! :

    VálaszTörlés
  3. A félelmem, kedves Tuareg:
    Aki az általad leírtakkal a képviselő jelölté válása előtt nem volt tisztában és úgy vág bele, arról mindez sajnos lepereg.
    Merthogy az önálló identitást az egzisztenciális biztonság alapozza meg, és hát nézzük meg politikusi körökben hogy áll ez?
    Igaz ügyet szolgálni manapság komoly áldozatvállalást, elhivatottságot, munkabírást igényel.
    Az ilyen kvalitásokkal rendelkezők száma miatt tart ott a demokrácia ahol.

    Egyébként meg kíváncsian várom a DK viszonyulását a korábban tett ajánlatodhoz. Remélem beszámolsz róla.

    VálaszTörlés
  4. Gábor a reggeli teámat megittam mig olvastam a bloggodat.Megint nagyon jó rátappíntottál a DK pozicióba kerülésének problémájára.Én mint tudod alapító tagja vagyok a DK-nak.Eleinte mint DK vezető majd tag végül mint pártonkívüli nagyon jól megismertem a környezetemben élő és velem vagy nélkülem tevékenykedő DK tagokat helyi vezetőket.Igen a legtöbb DK tag vezető csak azért lépett be a DK-ba,hogyha majd netán a DK hatalom közelébe kerül,már előre azon töri a fejét hogy ő is valami poziciót szerezen.Igen a hatalom közelébe kerülnek,mint Ők is mint emberek,mert érdek írányította a legtöbbjüket a DK tagságra.Öszintén megmondom,hogy a környezetembe került DK tagaok vezetők legtöbbjét az vezérelte a DK-ba,hogy célja valamilyen formában megvalósúljon.Ezeket az embereket ismerve a legtöbbjük igen korumpálhatók!Természetesen ezt név szerint nem lehet leírni,de én mindig a magam módján megmondtam,hogy Téged nem a szíved vezérelt a DK-ba,hanem az érdek.Természetesen így nagyon sok DK tag,vezető nem szeretett engem,mert nem lehetett nem átlátni a szitán.Részben ennek is az áldozata lettem a helyi DK környezetemben,mert én mindig szókímondó voltam,mint Gyurcsány.Ha itt a Facén is a kommentekben leírtam ehez hasonlókat,mindig az volt a válasz a tudélékos fotel forradalmároktól,hogy Józsi bácsi már megint elfelejtetted beveni a gyógyszereket,vagy ehez hasonlot írtak.Igen a környezetembe is van,vannak olyan DK tagok,mikor a Fidesz 2010-ben hatalomra került,már meglévő baloldali vezetőket azzal tartotották maguk környezetében,hogy legyál a mi emberünk,tisztogassál a pozciód által és Téged kedvencünknek tartunk.Igen nagyon sok volt baloldali vezető ezt végre is hajtotta,de a legvégén ő került lapátra.Van olyan DK vezető aki így került a DK-ba,természetesen itt is vezető pozicióra törve.Na én ezeknek az embereknek a múltját ismerve mindig megmondtam a magamét.Van olyan vezető is aki beépülve a DK-ba adja a drótot a Fidesz felé és lassítja a DK tevékenységét.Az ilyen emberek nem szeretik,ha egy olyan ember van köztük aki át lát a szitán és még meg is mondja nekik.Az elöbb vagy útóbb ki lesz penderítve a DK-ból,mint én.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk Te nem ezért kerültél ki a dk-ból!
      Te szerencsétlen képet raktál fel és szerencsétlen aláírást tettél mellé!
      a dk-nak lett magyarázkodni valója általa :(

      Törlés
    2. Kedves Gönczi úr, ha ezt ilyen jól és világosan látja, ennyi mindent tud, erről miért nem világosítja föl Gyurcsány Ferencet, kik azok akik a fidesznek köpik be a belső dolgokat, talán tudnia kéne róla !!! Nem gondolja?????

      Törlés
  5. Jó reggelt Gábor! Hát elég keményre sikerült ez az írás is. Abban igazad van, hogy így lehetne megállítani a fidesznyikek tombolását az önkormányzatoknál. Sok jelölnek fel kell vérteznie magát a támadások ellen. Reménykedjünk abban, hogy lesznek azért olyanok is akik érdek nélkül melléjük állnak segítenek végig vinni a tiszta kéz politikát.

    VálaszTörlés
  6. A mai nap jó híre: Magyar Bálint lehet a demokratikus ellenzés főpolgi jelöltje!
    http://nepszava.hu/cikk/1025646-magyar-balint-lehet-a-jelolt
    Eddig nem láthattunk jobb jelöltet! Ő mögé valóban fel lehetne sorakozni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt inkább nem kommentálom...

      Törlés
    2. Magyar Bálint jelölésének Tarlós örülne a legjobban, mert Bálint esélytelen lenne vele szemben.

      Törlés
    3. Gorbacsov nem ér rá? Már csak a megújulás erősítése érdekében, esetleg Németh Miklós? Édesjóistenem, Fodorgabi sztorija pár hónap alatt elfelejtésre került... De inkább hagyjuk...

      Törlés
    4. Gábor, de maga szerint kit kéne jelölniük, adjon tippeket a főpolgármester-jelölt személyére, komolyan kíváncsi lennék kit tartana alkalmasnak:-))))
      Ki lenne aki eltakarítaná Tarlóst végre????

      Törlés
    5. Alföldi Robi, Eszenyi Enikő, Vágó István, Bajnai, vagy maga Gyurcsány.

      Törlés
    6. Civilként az első kettő oké, mivel gazdasági vezetésből jók.
      Feri sajnos nem verné Tarlóst (még).
      Bajnai talán, ha már politikust akarnak jelölni.
      Vágó István inkább maradjon a műsorok-vezetésénél. Szkeptikus embert inkább ne akarjunk polginak... :)

      Törlés
  7. Az írása megint tökéletes, minden DK-s jelölt kezébe adnám, hogy eszerint dolgozzon és működjön megválasztása esetén:-))))
    Csak egy picit tartok az emberi pitiánerségtől, gyengeségtől, beszariságtól. Olyan kevés kemény ember van, aki tudja állni a sarat, még akkor is, ha fél, de ugyanakkor reménykedem is naiv módon, hátha... hátha... sokan akarják majd a változást, hogy ezek eltűnjenek innen a színről örökre és megkeményítik magukat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszont a DK sikeressége vonzani fogja a puhatestűeket is.
      Valahogy szűrniük kellene majd a belépőket, mielőtt megfertőzi valaki az almot...
      Nagyon sokat rontana egy hiteltelen jelölt a választásokon.

      Törlés