2014. június 30., hétfő

Kocsis Máté Szuperjegyzője

A Hölgy a képen Kocsis Máté jobbkeze, Ő hozta meg a Szabadság téri emlékmű tüntetőinek vegzálását megalapozó határozatot és nettó zsidógyűlölő. És Ő lett a múlt héten az Év Jegyzője. Nem, nem viccelek, tényleg.




Korábbi Róla szóló cikkem itt található. Rimán Edinának hívják, 5 évvel ezelőtt Kocsis Máté titkárnője volt, majd menetből alpolgármesterré avanzsált, és két éve nyomta be Kocsis a Jegyői Székbe. Nincs jogi végzettsége. Államigazgatási Főikolát végzett mikor alpolgármester volt, és abban a pillanatban, ahogy elvégezte, már Jegyző is lett. És most akkor megismétlem: Rimán Edina, a jogi diplomával nem rendelkező, a jegyzői posztot mindössze kétéve betöltő nettó rasszista Hölgyemény múlt hét óta az Év Jegyzője. Mondjuk a demokrácia számára ez az év amúgyis elég szar, és lesz ez még rosszabb is, de ez a megtisztelő cím egy arra teljességgel érdemtelen valakinek, ez olyan, mint egy el nem múló tüdőgyulladás. Egy súlyos tünet, ami bizony még súlyosabb háttérbetegségre utal: többnyire rák gyengíti le azt a szervezetet, ami aztán ilyeneket produkál. Ha volnának kétségei bárkinek, hogy az Ország csaknem halálosan beteg, akkor ne legyenek: Rimán Edina Év Jegyzője címe fölveti az emberben a gondolatot, hogy vajon lehet-e még ennél lejjebb.

Történeteim időnként összefutnak egy vágányra, és ez esetben pont ez történik: írtam Kocsis Mátéval való bírósági randevúnkról mostanság, és a tárgyalásra került Ügyről is szóltam ott néhány szót. Xantus Judit nyolckeres exjegyző meghurcolásának kísérlete zajlik, és akkor rakjuk össze a képet. Ez a Hölgy, ez az évjegyzője, ez áll az egész mögött. Ő akarja eltakarítani elődjét a föld színéről, mintahogy korábban is ez volt a célja, csak egy ideig meg tudtam akadályozni bármiáron való érvényesülését. Szóval Rimán Edina, Kocsis Máté Jegyzője valójában ugyanolyan súlyú szereplő a nyolckeres mocskos történetekben, mint Kocsis önmaga. Nagy szerepe volt abban, hogy az ifjú titánból az a gyorsan kiégett amorális zombi lett, akit a képernyőn naponta láthatunk. Csakhát Ő bujkálós típus, mérgezi a környezetét, a beosztottait, a kerületet, ha a középkorban lennénk, Lucrezia Borgia kispályás méregkeverőnek tűnne Rimán Edina mellett. Úgyhogy bemutatom ezt a villámkarriert.


2008-ban kezdődött. A Nyolckert akkor nagykoalícióban irányítottuk: a gyakorlatban kettészakított Fidesz normálisabb fele Kocsis Máté vezetésével, a kettészakadt Helyiszocik normálisabb fele Molnár György vezetésével, és az SZDSZ az én vezetésemmel. Miénk volt a képviselőtestületi többség, hetente egyszer rendeztük a fontos döntéseket konszenzussal egy pár órás megbeszélésen, a napi rutint pedig Kocsis és én folytattuk. Xantus Judit Jegyző a szövetségesünk volt: megosztott politikai helyzetben, mikor a túloldalon is Fidesznyikek meg Exszocik vannak, fontos, hogy a politikai többség akarata tovább tudjon gördülni az apparátuson. Xantus Judit Jegyző pedig vállalta ezt a feladatot, így megállapodtunk Vele, hogy 2010 végéig, amíg a polgármesterválasztás le nem bonyolódik, Ő marad a Jegyzőnk. Ezeken a heti döntéshozatali megbeszéléseken vezette a jegyzőkönyvet Rimán Edina, mint Kocsis titkárnője. Bele nem igen szólt, jobban is tette, sem a témákat, sem azok mélységét nem nagyon látta át, dehát nem is ez volt a feladata.

Ahogy ezek az értekezletek váltak minden kerületi szereplő számára nyilvánvalóan a valós döntéshozatali hellyé, úgy kezdett fölértékelődni a jegyzőkönyvvezető személye. Hisz ha hetenként 40 döntést hozunk, akkor pár hónappal később már csak a jegyzőkönyv emlékszik pontosan, hogy miben is állapodtunk meg. Megbíztunk Rimán Edinában, ha Kocsis Máté Őt szemelte ki közös írásos memóriánknak, ám legyen. Ahogy szépen gyarapodtak a jegyzőkönyvekkel telt irattartók, Kocsis úgy döntött, hogy a végrehajtás ellenőrzésére és a döntéselőkészítésre 3 titkárnőjét egy Kabinetbe szervezi, és ennek vezetője lett Rimán Edina. Jogos lépés egyébként, hiszen a döntéseket aztán a végrehajtóknál számon kell kérni, és azt nem a politikai górék teszik, hanem a közvetlen munkatársaik. Mégiscsak más, ha egy Hivatali Ügyosztályvezetőhöz a Kabinetfőnök és nem a titkárnő megy be egyeztetni, nemde. Csakhát itt szaladt el Rimán Edinával a ménes.


Xantus Judit Jegyző ugyanis a Polgármesteri Hivatal vezetőjeként azt tette, ami dolga: a döntéseinket rendszerbe szervezte és továbbította a végrehajtást végző önkormányzati alrendszereknek. Rimán Kabinetfőnök feladata annyi lett volna, hogy ellenőrizze ezt a folyamatot, ha hibát észlel, szól a Jegyzőnek, ha onnan lepattan, akkor pedig fordul Kocsis Máté frakcióvezető-alpolgármesterhez. Csakhát a mi drágajó kabinetfőnökünk nem az a típus, aki ismerné a hatáskör fogalmát. Szinte azonnal elkezdett utasításokat adni Xantus Judit háta mögött, esetenként kifejezetten az Ő munkáját keresztbe verve, és egyre gyakrabban észleltem, hogy nem a Mi döntéseink végrehajtása a célja, hanem saját kútfőből kezd tevékenykedni, és a poltikai döntéshozatalt csak hivatkozási alapnak használja. Szépen elkezdett dőlni hozzám mindenünnen az információ, hogy Edinácska fáradhatatlanul rója az irodákat, és bármi hülyeséget talál ki, azt azonnal mint a Mi, esetenként mint Kocsis Máté akaratát mutatja be. Úgyhogy szépen leültem Mátékával, és elmondtam Neki, hogy csípje vissza kicsit Speedy Gonzalest, mielőtt korlátoltságával szétveri az olajozott működést.


Akkoriban még Kocsis rám hallgatott elsősorban, meghát amúgyis nagykoalíciós irányítás volt, az meg kijelölte a mozgásterét. Úgyhogy pár ilyen esetben szépen Edinácska le lett állítva, valszeg Mindenki értette volna ezekből, hogy nem a megyei bajnokságból válogatnak a NBA csúcs-csapatai. Mondom Mindenki, de ebbe Rimán Úrhölgy nem tartozik bele. Minden tockos után tartott egy kis szünetet és aztán rótta tovább a köreit. Tulajdonképpen egy fegyvere volt és van: a Duruzsolás. És ezzel az idők folyamán teljesen hatalmába kerítette Kocsist. Ha kellett, napi 24 órában tapadt rá Mátékára és csak mondta és mondta, és Kocsis kényelmi, és konfliktus-kerülési okokból inkább rábólintott erre a nyomulásra, a Kiscsaj meg szépen kitöltötte az általa lassan kiterjesztett hatalmi vákuumot. Bezárta Kocsist az irodájába, egyre kevésbé lehetett vele négyszemközt beszélni, és mindenhol mint Kocsis akaratközvetítője lépett föl. Ügyes na, lássuk be, bár ehhez kellett az, hogy Mátéka még éretlen volt, és hagyta magát saját szerepéből kiszorítani.

Mindenkit lassan elmart Kocsis mellől, én voltam az egyetlen olyan, akivel ezt nem sikerült megtennie. Kocsis még csak tanulta a politikai vezetést, egyszerűen jobban szüksége volt rám, mint Edinára, így aztán két évig, a 2010-es polgármester-választásig fönn tudtuk tartani a kerület kormányzását, bár nem volt könnyű. De hamár velem nem tudott mit kezdeni, akkor legalább mindent megtett, hogy Xantus Judit Jegyzőt aláássa és végül kinyírja. Duruzsolt, duruzsolt, 2010 elejétől kezdve már érezhető volt Kocsison ennek a hatása. rendszeresen előjött azzal, hogy szabaduljunk meg Xantustól, én meg rendszeres kértem Tőle okokat, amik meg nem voltak. Nyilvánvaló volt, hogy Rimán beszél már Kocsis szájával, ezért aztán időnként leültünk hármasban, hogy Mátéka előtt mossam föl a padlót a Kisnémberrel. Egy ilyen beszélgetés hatása pár hétig kitartott, aztán kezdődött újra. De végül elérte a célját, mert annak ellenére, hogy megállapodtunk 2008-ban, hogy Xantus marad a Jegyző a polgármester-választásig, az előtt két hónappal végül kirúgásra került.


Na, kicsit akkor gyorsítunk, mielőt elfogynak a betűk a billentyűzeten. 2010-ben Kocsis 4 évre megválasztott polgármester lett, Rimán Edina pedig alpolgármester. A Jegyzői széket nem töltötték be, törvényi okokból rendszeresen kiírták a pályázatot, és aztán mindannyiszor érvénytelenné is nyilvánították. Kocsis húzta az időt, várta, hogy Rimán Edina megszerezze az államigazgatási végzettséget, és amint ez megtörtént, már nyerte is a soros pályázatot, és azóta Ő a Jegyző. Kocsis közben parlamenti képviselő, bizottságelnök, meg komigazgató lett, nagyjából percei vannak a kerület ügyeire, így aztán a Nyolckert valójában nem Ő, hanem egykori titkárnője irányítja. Élet-halál ura, a hivatalnokok rettegik és gyűlölik, és mostanra a szakértelem az utolsó prioritás lett a végrehajtó apparátusban. Szóval az a helyzet, hogy mikor Kocsis Mátéra néz a T. Olvasó, akkor valójában már csak egy humán karosszériát lát, amit elfoglalt egy professzionális testrabló. Rimán Edina, Kocsis titkárnője irányítja Budapest egyik legnagyobb kerületét, és egyben saját főnökét is: ügyes Kislány, nem mondom.

Ő az Év Jegyzője.


52 megjegyzés:

  1. Jó reggelt! Azt hiszem,hogy az általad leírtak talán nem is egyedi eset. Ez mehet az országban nagyban is. Oda ültetnek a főnök mellé - mindegy is milyen főnökről beszélünk - egy hozzá nem értő - törekvő, buta, de az éppeni hatalaomhoz hű, és meghajolni tudó, bólintani tudó és "igen főnök"-öt, vagyis utasítást végrehajtó személyt. Ha meg nincs utasítás, akkor megy a saját kútfeje után. Sokszor talán még a megbízójának sem jó, azt is zavarba hozó személyt, akit sokszor kell a hülyeségéből "kimosni", de ezt nem róják föl neki addig, amíg hithű, nem kérdez, csak végrehajt. Tipukis fidesz beosztott... Szerintem és sajnos...:(

    VálaszTörlés
  2. Na és mi a nevezettek párkapcsolati helyzete? Küllemre összeillenének.

    VálaszTörlés
  3. Tisztelt Szabó Úr! Tudott Ön 2002-2006 között politikusként a korrupciós és pártfinanszírozási kérdésekről? Tett feljelentést ilyen ügyekben?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Egyenes Beszéd!
    Az egyik hiba nem teszi a másikat tolerálhatóvá!
    Ez a tipikus terelés, a következő mondatban már nem ERRŐL a témáról lesz szó, hanem ARRÓL.
    Különben: EZ A TÉMA véres mai valóság! Véres kaki! (bocsánat a kifejezésért!!)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Katalin!

    Szerintem a véres valóság az, hogy a most lincselés alatt álló jegyző legalább megpróbált valamit tenni a korrupció ellen és ezzel sok-sok ember és egy kiterjedt gazdasági érdekhálózat érdekeit sérti súlyosan. A jelek szerint azonban legalább elismerik a munkáját. Kérlek, el ne higgyed azt a mesét, hogy a Szabó úr ne tudott volna azokról az érdekhálózatokról és ügyletekről, amelyek a kerületet évtizedekig fojtogatták. Csak véleményem szerint – a jegyzővel ellentétben – Szabó úr hasznosítani akarta/akarja/ és hasznosítani is fogja ezen érdekhálózatokat, aktuális érdekeinek megfelelően. A jegyző legalább megpróbál valamit tenni annak érdekében, hogy tiszta, jogszerű helyzet jöjjön létre. Ez persze pokoli dühöt vált ki ezen érdekhálózatok eddig kivételezetten kezelt tagjaiból. Ne tévesszen meg az, hogy a Szabó úr „csak” hatalmat akar. A hatalom és a pénz korlátlanul átváltható. Amikor Szabó úrnak volt hatalma, érdemben semmit sem tett ezen hálózatok ellen (mivel véleményem szerint maga is masszívan része a problémának, nem pedig a megoldása).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözlöm a Polgármesteri Hivatal kommunikációs munkatársát friss regelésű nickjén. Gondoltam, hogy Edinácska küld valakit. :)))

      Törlés
    2. Én komolyan kíváncsi vagyok a másik oldal érveire, de eddig csak lózunggal szolgáltak. :D

      Törlés
    3. Szabó! Ahhoz képest, hogy máshol mennyire szeretsz trollkodni, te még mindig nem tudod mit jelent! Nem linkelem be, keress rá!
      Egy biztos, hogy ha valaki a témához szól hozzá és azt nem provokatívan és nem ingerlően teszi az nem troll. A blogokban elfogadott dolog a nick nevek használata és nem illik azonosítgatni!
      Ha egyszer netán kifordulna a világ a helyéből és a megzakkant választók téged ültetnének a polgármesteri székbe, akkor mit tennél egy közmeghallgatáson?? Pl ha valaki kínos kérdést tesz fel neked? Trollnak nyílvánítod azt is, majd egy sötétített ablakú Grand Cherokee Jeeppel elszállíttatod a magánhadseregeddel? Egy idő után tényleg csak elégedett polgárok lesznek! Miért csak addig vagy demokrata amíg a te véleményedet kell elmondani?

      Törlés
    4. Netlaw, kevesebb felkiáltójelet és kérdőjelet használj, mert ez így túl egyszerű. Ja, voltam párszor közmeghallgatáson, válaszoltam is a kérdésekre, amikor Te még épp a Fideszben játszadoztál, mielőtt Pásztor Irénke fölvett volna az MSZP-be és végül megérkeztél volna oda, ahol most vagy. Biztos akarsz ilyet játszani? ;)

      Törlés
    5. A Szabadság térrel kapcsolatos tevékenysége nem tudom, hogyan kapcsolódik a fent említettekhez, kedves Egyenes Beszéd!
      A többiről beszélgessen Gáborral, mint ahogy gondolom , ez a feladata...

      Törlés
    6. Kati, Edinácska van a vonal végén. ;)

      Törlés
  6. Ha nincs jogi végzettsége, akkor mi a tököm alapján lehet alkalmas jegyzőnek?
    Esetleg Kocsis töke miatt? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem az a probléma, hogy nincs meg a szükséges végzettsége mert ha az nem lenne rendben akkor attól már harsogna a net! Az jó kérdés, hogy az alkalmazásának van-e szexuális vetülete, mert egy dekoratív nőnél ha akarjuk, ha nem mindig ez a kérdés jön elő.

      Egyébként meg nekem nincs azzal semmi problémám, ha megjelenik itt a terítéken lévő hölgy is közvetlenül vagy közvetve! Gábor is így tenne ha máshol Ő feküdne a boncasztalon.csak nem azzal kéne kibújni a válasz alól, hogy frissen lett regelve a nick, mert az olyan gyerekes!

      Törlés
    2. Ugyan Joe, nem gondolod, hogy trollal érdemi vitát fogok folytatni? :)))

      Törlés
    3. Akik a küzdelmedet e blogon kísérik figyelemmel és a nyócker múltbéli hivatali dolgairól kevés információval bírnak azoknak ez azért vékonyka válasz. Vagy tévedek?

      Törlés
    4. Csak miattad, nemóvatos: nem voltak 2002 és 2006 között általam tudott korrupciós történetek, kísérletek voltak, amiket meg is akadályoztam. De ezt csak Neked, mert trollokkal továbbra sem fogok érdemi vitát folytatni, ugyansi ha megteszem, Ők tematizálják a blogot, pedig nem az övék :)))

      Törlés
    5. Azért üthetett ez a téma ismét, ha ilyen gyorsan és sokan rárepülnek... ;)

      Törlés
    6. Nem csak engem nyugtattál meg. Köszönöm és hajrá!

      Törlés
    7. Ismerem a trolljaimat, régi motorosok, már a stílusokból azonnal lejön. ;)

      Törlés
  7. Kedves Gábor!

    Pár év múlva, ha megnyugodtál, akkor majd kérlek olvassad el, hogy miket írsz.

    Ha mindez csak kommunikációs manipuláció a vélt szavazóid agymosására, hergelésére, akkor érthető a dolog, hiszen elvileg ez a választott szakmád, de ha komolyan gondolod ezeket a kirohanásokat a becsületesen a köz érdekében dolgozó emberekkel szemben, akkor tényleg nem vagy különb annál, ami ellen azt hiszed, hogy küzdesz.

    Arra kérlek, hogy legalább a minimális emberi méltóságot adjad meg azoknak, akik nem közszereplők, még ha nem is kedveled őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Becsületesen, a köz érdekében dolgozó nem közszereplők esetén így járok. Csakhogy itt Rimán Edináról van szó, Őrá meg fönti fogalmak egyike sem illik. ;)

      Törlés
    2. Hmmm... MIért van olyan érzésem, Kedves Egyenes Beszéd, hogy Te vagy cikkem szereplője? Tudod, az "olvassad" és az "adjad", meg a körbefogalmazós érzelgős stílus olyan Edinás... ;)

      Törlés
    3. Az ilyen üstökös életpálya modell mindig gyanús. ;)

      Törlés
  8. Sirák fia könyve 28. fejezet

    Aki bosszút áll, azon bosszút áll az Úr is, kemény számadást tart vele bűneiért. Bocsáss meg a másik embernek, ha vétett, imádkozz, s neked is megbocsátják vétked.

    Ha nem is hiszel benne, de etikai útmutatónak szerintem jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szekuláris államban politikai kérdésekben számodra hosszabb távon inkább a BTK-t ajánlom. ;)

      Törlés
    2. A mostani rezsim elvtelen kiszolgálóinak nem jár megbocsátás, csak valódi elszámoltatás.

      Törlés
  9. Kedves Gábor!

    2002-2006 között is forgattad a Btk-t? Ugye nem annyira? Vagy az nem volt szekuláris állam akkortájt? Vagy nem volt jogállam? Vagy akkor még nem voltak elveid? Vagy az akkori elveid a mostani elveid? Vagy inkább az a baj, hogy akkor volt hatalmad és lehetőséged, most meg már nincsen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye mennyire nincs mondanivalód? ;)

      Törlés
    2. Ha jól tudom az 2002 és 2006 között adta el az önkormányzat pl. a mai STEX-et. Az ügyben hány feljelentés született? Kellett, hogy tudjál róla mennyire ár alatt lett eladva! És az csak egy mutyi volt a sok közül, aztán lehet haladni tovább a körút túloldalára...

      Törlés
    3. Mégcsak tagja sem voltam a Gazdasági Bizottságnak, tudod egy frakcióvezető-tanácsnok az nem helyiségeladásokkal foglalkozik... De azért csak hajrá. ;)

      Törlés
  10. Nem tudom ki ez az Egyenes Beszéd, de gyanítom Gábor igazad lesz. A stílus (gondolom, Te jól ismered) árulkodó, főleg, ha úgy használ bizonyos szavakat, ahogy mások nem. Újra olvastam a jegyzeted, de érdekes módon nyomát nem találom benne annak, amire válaszolt. Vajon miért ?

    VálaszTörlés
  11. Kedves Gábor!

    Elnézést, nem akarom tematizálni a blogodat, természetesen emberi jogod sérteni más emberi méltóságát személyes bosszú és/vagy politikai propaganda céljából (...tényleg?).

    Ha kérhetlek kifejtenéd részletesen ezt (Te írtad): „nem voltak 2002 és 2006 között általam tudott korrupciós történetek, kísérletek voltak, amiket meg is akadályoztam.„

    Ezek szerint rajtad futott keresztül minden korrupciós kísérlet és te ezt mind meggátoltad? És mit szóltak ehhez a többiek? Mármint tudod, akik szerinted is kísérleteket tettek a korrupcióra (Te mondtad)? Ha nem beszélsz róla, mert tilos, én megértem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minimállogikát, ha kérhetem. Ha megpróbáltak a mézesbödönhöz közelíteni és arról tudomást szereztem, megállítottam. Amiről nem tudtam, azt meg nem, tudod, azért mert nem tudtam. Nem lettél okosabb Edinám, igaz bátrabb sem. Tényleg betegségre hivatkozva nem mertél elmenni a saját magad által gründolt ügyben elmenni tanúskodni?

      Törlés
  12. Kedves Gábor!

    Szerintem nem valószínű, hogy az év jegyzője időt szánna rád, de ha ez a tudat a saját fontosságodat erősíti...

    Azt írtad, hogy „Ha megpróbáltak a mézesbödönhöz közelíteni és arról tudomást szereztem, megállítottam.”.

    Miért nem tettél feljelentést?

    Tehát tudtad azt, hogy az akkori rendszer megkerülhetetlen része volt a korrupció?

    Akkor hogyan minősítenéd magad: az akkori rezsim elvtelen kiszolgálója voltál vagy voltak elveid is?

    És mi volt az elved? Hogy ha nem tudok róla, akkor nem is vagyok felelős érte? Ha nem kapok belőle, akkor nincs is korrupció?

    Miért nem tettél feljelentéseket, ha tényleg megállítottál korrupciós ügyeket?

    Miért nem „gründoltál” ügyeket? Csak nem voltál résztvevő akkor mégis a nagy csend fenntartásában? Vagy akkor tilos volt feljelentéseket tenni? El sem jutott volna egy korrupciós feljelentés az ügyészig? Vagy mi volt a gond?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Edina! Ha megelőzöd a korrupciót, mint én tettem, akkor mi a feljelentés tárgya? (minimál-logika, bitte, továbbra is)

      Törlés
  13. Kedves Gábor!

    Ez fantasztikus!

    Te pusztán a jelenléted útján képes vagy a korrupciót megelőzni!

    Ez talán jobb, mint a vízen járás.

    Nem kell figyelem, vizsgálat, sok munka, feljelentés, rendőrség, per, börtön, csupán elég az, ha az adófizetők Rád bízzák a pénzüket!

    Hogy erre még senki sem jött rá a világon! Hogy ez milyen egyszerű!

    Tudsz további csodákat is?

    Egy ilyen farmon kell téged imádni vagy havonta egyszer láthatják a hívők a családjukat is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, mikor már nem tudom megelőzni, akkor lemondok. Ezt tettem 2007-ben is és ezt tettem 2011-ben is. Nekem nem probléma. És ha már megelőzni nem tudom, akkor bizony elkezdem üldözni. Ti lesztek az áldozatai. ;)

      Törlés
    2. Mellesleg Te szabályosan rettegsz a Bíróságon, a Zsidai Ügyben mellettem ültél tanúvallomás közben, és ami kéztördelést ott végeztél, az nem volt gyenge. Mi lesz Veled, ha én foglak kérdezni? Tudod, a Komássy Ügyben ezt nem tudod majd elkerülni... Persze Xantus Ügyben sem. Magad vagy a gyenge pont a koncepciós játszmáitokban, és gondoskodom róla, hogy ki is derüljön.

      Törlés
  14. Kedves Gábor!

    Nem értelek. Te elfutsz, ha nem tudod megakadályozni a korrupciót?

    2007-ben és 2011-ben is elfutottál?

    Ez a megoldás? Strucctaktika? Menekülés?

    Magára hagyod a hajót? Vagy bosszúból el akarod süllyeszteni?

    Milyen kapitány lennél te?

    Nők és gyerekek előtt a mentőcsónakban, elsőnek hagyja el a fedélzetet?

    Vagy csak védtelen (jegyző)nőkkel szemben érzed magad eléggé magabiztosnak? (Mellesleg nem Edina a nevem, de rendkívül élveztem ezt a mellévetődés-sort, kb. ennyire vagy tévedhetetlen ;) ).

    VálaszTörlés
  15. Nem Edinám,. nem elfutok, hanem nem veszek benne részt, majd pedig utólag mindig visszatérek, és elrendezem azok sorsát, akik elkurvultak. Mint 2009-ben tettem, és mint legkésőbb 2016-ban Veletek is tenni fogom. Nem marad soha orvosolatlan, dehát tudod Te ezt... :)

    VálaszTörlés
  16. Kedves Gábor!

    Saccolhatok?

    2018-ban megint dobbantasz és kereszteshadjáratba kezdesz az aktuális ellenséggel szemben...

    ...”meglepetés”...

    Ha így akarod élni az életed, az a te dolgod, szabad országban élünk, de miért zavarod azoknak az embereknek az életét, akik napi keserves munkával valósítják meg azt, amiről te csak beszélni fogsz egész életedben?

    VálaszTörlés
  17. Amit Ti megvalósítotok, az a város lezüllesztése. Hát bizony, ezt egyre súlyosbodó mértékben zavarni is fogom. De még mennyire... ;) Na, sajna most mennem kell, de csak írogass, jó kis kordokumentum lesz ez még egyszer.

    VálaszTörlés
  18. mindenesetre az elgondolkoztató, hogy valakit friss államigazgatási főiskolai végzettséggel egy nagy budapesti kerület jegyzőjének nevezzenek ki. Még az agglomerációban is előfeltétel a jogi végzettség a jegyzői kinevezéshez ÉS szakmai gyakorlat. Persze ez itt orbanisztán, ahol a nemzeti fejlesztési miniszternek is csak OKJ felsőfokú végzettsége volt. Az év jegyzője kitüntetés nem egy nagy kaland - kaptak itt már virtigli nácik is állami elismerést. Kérdés, ki gyakorlatozik a Rimán felfuttatásán. Vannak ennek itt nálunk hagyományai, szövőnők, vízvezetékszerelők az országgyűlésben, egyébként a valamikori népjóléti miniszter is szövőnő volt.... hajrá, előre a lenini úton.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen! Itt most restaurálják az 50-es éveket a fiúk! Nem kell se iskolai végzettség se feddhetetlen múlt. Annak idején az AVH-ban is előny volt az SS múlt most is előny a komcsi titkosszolgáltnál eltöltöt idő! Aki még most se látja, hogy Viktor bandája mit épít az vak!

      Törlés
  19. Egy okos NŐ mindent el tud érni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A buta-dögös könnyebben.

      Törlés
    2. ...és az okos-dögos meg a legkönnyebben!

      Törlés
    3. R.Edina melyik feltételnek felel meg szerinted? :)

      Törlés
    4. Én még élőben nem láttam,de fotójáról az jöl le, hogy egészen dögös a csaj!
      A Gábor írásából meg az jön le, hogy okos is! Ugyanis ezt a pályát amit Ő leírt szimpán a dögös kinézettel nem lehet elérni!
      Persze ez még nem menti fel őt az alól amit tesz, főleg a rasszista kijelentései elítélendők, de most nem ezt kérdezted.

      Törlés
    5. Akkor válasszuk szét a bölcsességet és az okosságot. Szerintem inkább ravasz és számító, mint a kígyó a leírtak alapján.

      Törlés