2015. április 1., szerda

Ha harc, hát legyen harc!

Ha öt napig nem írok blogot, meg amúgyis távoltartom magam a nettől, annak oka van. Ne tessenek sem riadozni, sem örömködni, nem a sitten voltam. Tudatos gondolkodási szünetet tartottam, mert az OGYM elért egy kritikus ponthoz, amikor meg kell állni, és végigfilózni mindent.




Előző cikkem a Bíróság Narancseltiprásáról épp jó zárszava volt egy korszaknak. Nyolc hónapon át a Kossuth térért vívott harcunkban volt egy szövetségesünk, a függetlenség és demokrácia utolsó védőbástyája: a Fővárosi Törvényszék. Minden saját korábbi döntésével szembement, mikor megtiltotta a május 1. utáni Téren maradásunkat, innentől már maradéka sincs a jogállamnak, nettó diktatúrában élünk. Van persze jogi játszadozásra tér, ki is fundáltam, el is mondtam a Mozgalom legaktívabb Őrzőinek a terepen: két-három naponként bead egy aktivistánk valami célra egy párnapos tüntetést ugyanoda, azt nehéz lesz betiltani, és folyamatosan töltjük a teret ezekkel az egymásutáni rendezvényekkel. 60 tagunk vállalta, ez azt jelenti, hogy 180 további napra, azaz félévre még biztosan ott tudnánk maradni. A kérdés az, ami miatt gondolkodási szünet kellett mind nekem, mind az OGYM-nek, hogy AKARJUNK-E maradni.


Bezony. Nem könnyű kérdés, pláne azoknak, akik vérrel-verítékkel tartották a frontot az egyre fokozódó Narancsagresszióval szemben. De nincsenek tabuk, legalábbis az OGYM-ben nincsenek, így aztán a háttérben a Mozgalom magja szombat óta ezt a kérdést rágja, meg persze az összes többit, amit szintén meg kell válaszolnunk, hogy egy igent vagy nemet mondhassunk a Téren maradásra. Először is azt kellett átgondolni, hogy amit eddig elértünk, és amit nem, milyen arányban áll egymással. A tusványosi Orbánduma után mentünk ki, tiltakozva az illeberális állam azóta valósággá vált eszméje ellen. Vártuk, hogy a magukat ellenzékinek tartó szervezetek is velünk jönnek, hátha megtörténik az a csoda, hogy sikerül valamre időben reagálni, és a megfelelő módon. Nem, nem sikerült, és már nem is fog sikerülni. Az elmúlt hét hónap konkrét történései ugyanis vitathatatlanná tették, hogy csak olyanok találhatók, akik magukat ellenzékinek nevezik, de valójában azt sem tudják, hogy mit jelent ez a szó, nemhogy aszerint cselekednének.


Egészen január végéig roppant barátságosak voltunk mindenkihez, pártokhoz, tüntetésszervezőkhöz, egyoldalú gesztusok tömegét tettük, hátha fölébresztjük bennük a szolidaritást, és az aktív ellenállás igényét. De öt hónapnyi hiábavaló kísérletezés után rá kellett jönnünk, hogy igaz, amit hihetetlennek tartottunk: az ellenzék éppúgy minket tart a leküzdendő ellenfélnek, mint Orbánék. Dőltek hozzánk a csendes háttérinfók, hogy cselekedeteink média-agyonhallgatása nem valami véletlen dolog, hanem az ellenzékinek nevezett parlamenti pártok kapcsolati tőkéjének ellenünk való felhasználása. Betojtak ugyanis, hogyha esetleg sikeresen tudunk mozgósítani, akkor kiderül a Nép számára, hogy nemcsak a Narancsok játszanak bábszínházat, hanem az összes parlamenti párt. Az "ellenzékiek" gyűlölték az aktivitásunkat, a cselekedeteinket, mert megmutatta az Ő ugyanilyen tevékenységeik teljes hiányát. Éppúgy érdekük minket eltávolítani a Térről, mint a Narancsoknak, nem kell ide új politikai szereplő, még a végén megdől a rendszer, aztán oda a nehezen megszerzett biztos politikai megélhetés.


Csakhát a naivitásnak is van határa: mikor egy ideje pontosan tudjuk, hogy a háttérben éppúgy próbálnak minket elpusztítani a parlamenti "ellenzék" pártjai, mint a Felcsúti Spicli Bandája, akkor csak a hülye várja meg békésen a kivégzést. És erről szól a cím: ha harc, hát legyen harc. Az OGYM ellen folytatott Narancsvezénylésű rendőrakciók során senki nem állt ki mellettünk, ezzel aztán végképp bebizonyítva, hogy tökmindegy az "ellenzékieknek", hogy rendőrállam van-e, vagy demokrácia, a lényeg csak annyi, hogy abban legyen politikai megélhetés a számukra is. Az európai demokrata ugyanis az alkotmányos alapelvek mellett akkor is kiáll, ha azt egyébként olyanokkal szemben tiporják el, akiket nem kedvel. Van pár ember, akivel kifejezetten rossz a viszonyom, de ha Őket érné hasonló támadás, mint minket immár sokadszor a Kossuthon, én bizony ott lennék szolidarítani velük. Hát Ők meg nincsenek, töknemértik Európát, az agyukban éppúgy Balkán van, meg a mi kutyánk kölyke ostoba tézise, mint a Narancsokéban.


Szóval azért mentünk ki anno a Kossuthra, hogy a saját bőrünkön mutassuk meg: a valóságban Magyaroszág már diktatúra. Ezt a célunkat elértük, minden létező hatósági, bírósági, politikai játszma megtörtént velünk szemben, ami egy autokratikus államban szokott. Csakhogy lett egy járulékos eredménye is az egész kintlétünknek: az is bebizonyosodott, hogy az "ellenzék" nem ellenzék, csak biodíszlet Orbánországban, nemhogy fölhevíteni nem hajlandó a Népet egy idő előtti Narancsűzésre, de aktívan részt vesz a népharag lecsillapításában. Éppúgy része a spontán kezdeményezések eltiprásának, mint a Fidesz, csak Ők csendestársként végzik el a piszkos munkát. Elértük a Téren, amit akartunk, sőt többet is, ideje a tapasztalásainkat az eddiginél szélesebb körben is megosztani a nyilvánossággal. A Téren agyon lehet hallgatni minket, de ha akciózunk, akkor nem, legjobb példa erre a március 15-i Orbánhackelő akciónk. Megvan persze az ellenzéki pártoktól a "kérés" a média felé, hogy kussoljanak az OGYM-ről, de ha valami komolyat dobunk, arról mégiscsak kénytelenek hírt adni, mert nem tudhatják, hogy ki más teszi meg, ha Ők nem, és esetleg lemaradnak a hírversenyben.


Hátjó, ám legyen. Amúgyis megkezdtük a Cselekvő Ellenzék megszervezését, akkor most minden erőnket erre fordítjuk. A Kossuth téri táborunk fönntartása nagyon komoly kapacitást köt le, harminc legelkötelezettebb Mozgalmárunk őrzi folyamatos szolgálatszervezésben, kimerítő feladat, valóban csak a legkiválóbbak bírják ki. Ha viszont akciózni kezdünk, akkor minden erőnkre szükség lesz, hogy üssön, amit teszünk, és akkor a Kossuthot őrző legaktívabb embereinkre gyakorlatilag nem számíthatnánk. Úgyhogy tegnap, többnapnyi gondolkodás után a Téren meghoztuk a szükséges döntéseket. Először is: nem maradunk tovább a Téren, április 30-cal onnan elmegyünk. Felszabaduló erőforrásainkat polgári engedetlenségi akciókra fordítjuk, megbánják még, akik velünk szórakoztak, vágyni fognak arra a békés időszakra, amikor csak a Téren kellett számolni velünk. És hogy ellenségeink számára a legrosszabb hírrel fejezzem be: április 29-én a Kossuthon az OGYM létrehoz egy pártot, a nevét már tudjuk, a céljait is, de addig nem mondjuk meg, bocsi. Ha úgy bántatok velünk, kedves megélhetési ellenzékiek, mint konkurensekkel, akkor mostantól mi is úgy állunk mindannyiótokhoz. A Nép Nálatok többet érdemel. Sokkal.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 


52 megjegyzés:

  1. Szvsz jó döntés: a volt TV-sek évekig tüntettek az mtva előtt, talán még most is, de semmit nem értek el és senki nem támogatja őket.

    En azt gondolom, hogy nem ilyen módon kellene folytatni, meg ertelme sem sok volt.

    Most még van arra idő, hogy bejárja az országot az ogym is és próbáljon olyanokat megszólítani, akiket a többi pártnak nem igazán sikerült.

    Kisipari munkával ugyanis nem lehet a nagyipar konkurenciájává válni.
    Egy sátorból 100 emberrel nem lehet hatalomba kerülni, mégha az a Kossuth téren áll is, de azt mondani sem, hogy MI képviseljük igazán a népet.
    Ez egy demokráciában nem így működik - szerencsére.

    Ha az ogym ki tud alakítani egy országos szervezetet, ami - mint Orbán annak idején mondta - egyszerre lép, ha megjön az üzenet, az - és csak az - mutatja meg a legitimitast és az erőt.

    Ezt a munkát eleddig csak a Fidesz és a Jobbik végezte el - ezért tartanak ott, ahol.

    Lehet választani őket, mert "ott vannak" helyben.

    A többieknek marad a "független" jelöltek támogatása...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tény, de ehhez komoly erőforrások kellenek, a jó szándékból, lelkesedésből sajnos pontosan annyira futja, amennyit az OGYM az elmúlt hónapokban (vagy a számomra sokkal szimpatikusabb TESZ a választások előtt) fel tudott mutatni.

      A Fideszt annak idején Soros támogatta - tudják is jól, kitől kell félni egy diktátornak. Lásd Kövér László nyilatkozata az új liberális, civilnek látszó erőről az SZDSZ árnyékából... érdekes, ez PONTOSAN fedi a korai Fidesz-t, amelynek anno ő is tagja volt :-)

      A Jobbik vitorláját nem kis eséllyel Putyinék dagasztják. Csak tessék megfigyelni a konszolidálódást és az új jelszavakat, itt az önkéntes hörgősmetál bandából profi zenekart faragnak. Kár lenne arról álmodozni, hogy ez ingyen van, és nem kérnek cserébe semmit.

      EZ ellen lépne fel a jelenlegi hozzáállásával az OGYM???
      A Dávid-Góliát meccsek nekem is szimpatikusak, de itt és most számos okból nem fogadnék rájuk. Ezt a végkifejletet a kitelepüléskor is lehetett látni, de hiába próbáltam akkor érdemben megvitatni, ezt a kört (ismét számos okból) nem akarom újra lefutni. Ugyanakkor el kell ismernem: a netadós pörgés felfutásában lehetett szerepe az OGYM által mutatott mintának. Ezt nem láttam előre, és szerintem már ezért megérte. Lehet, hogy a "harc" is hoz valami újat.

      Törlés
  2. Dübörögjön a harc a lábunk alatt, emeld magasra a zászló rudat,és mi fogjuk a kezed és segítünk benne,el tipornának,ha nem így lenne,Vágjunk bele,hogy az eddigi munkádnak legyen értelme.A kezedet csak egy cél vezesse, mindenek előtt a haza szeretete.Ezt kéri tőled az OGYM egész serege!!! Egy lépést sem hátra, CSAK ELŐRE!!!

    VálaszTörlés
  3. Egy korszak a részünkre le záródott !!! DE nem végleg és mi az eddigi munkádat ,a sokszor meg torpedózott harcodat arra fogjuk fel használni,hogy a további dolgainkban meg mutatkozzon,hogy nem volt hiába való az elképzeléseid.Esküvel tettük hitelessé,hogy ezen az úton tovább megyünk!!!!A meg tett utat meg az irányt köszönjük!!!

    VálaszTörlés
  4. Pályinkásjóreggelit! ... eddigi "közéleti" életem során nem voltam 1 pártnak sem tagja, "csak" aktív támogatója, ezután sem lesz másképp, DE az OGYM bekarmolhat magának +2főt és a háttérünket! ... felkészültünk, eltakarítjuk a mocskot a 93e. nkm-ről, és az "üzenet" Sir Winston Leonard Spencer Churchill után szabadon: Nem ígérhetek/ígérhetünk/ mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket! ... CSAK A DEMOKRÁCIA! Hajrá OGYM!

    VálaszTörlés
  5. Gábor! Nagy hős vagy az OGYM-ért!!!!!

    VálaszTörlés
  6. A Szőlősiné ellenforradalmának ismertetése,és annak leverése is elmaradt!

    VálaszTörlés
  7. Tuareg annyi embert és a hozzá fűződő kapcsolatát saját verzióban előadva tette már köz szemlére, hogy mi a csudáért csodálkozik, ha a mostani által vezetett mozgalom éppen miatta a személye megbízhatósági problémái miatt nem kapott támogatást.
    Most a tagok hiába tartják pályán--egy sértődése esetén bizonyára közszájra tenné azokat , akikben ma megbízik. Erre példa az előélete. Nem kell csodálkozni és más okot keresni a háttérben

    VálaszTörlés
  8. Szép napot Mindenkinek!
    Zsuzska mit gondol? Teljes mértékben támogatja Gábort és az OGYM-et. Ugyan egy kicsit most távol voltam, de mindenről időben megkaptam az információkat.
    Elég sok tapasztalatot szerzett már a csapat ahhoz, hogy belevágjon egy párt alapításba. Jövőbeni pártunknak is ugyan az lesz a célja mint az OGYM-nek. Orbán rendszer megdöntése és a teljes demokrácia visszaállítása.
    Aki velünk tartott az továbbra is bízzon bennünk! Támogasson és érezzük azt, hogy nem vagyunk egyedül.
    Hajrá OGYM! Hajrá Köztársaság!
    Ébresztő magyarok májustól új szelek fujdogálnak.........

    VálaszTörlés
  9. A helyzetértékelés téves. Nem az vezetett az elszigetelődésünkhöz, ami a blogban van. De a döntésekkel és az új céllal egyetértek.

    VálaszTörlés
  10. A pártalapításnak örülök. Akármikor is lesznek választások, legalább 2 fő szavazótok lesz Tiranából is... :)

    A polgári engedetlenségről: Én már leírtam ezt egyszer Büki Zoltánékkal kapcsolatban, de megismétlem: Ebből a narancshatalom megdöntéséből csak akkor nem lesz polgárháború vérrel, ha az egész ország számára nevetségessé válik a narancshatalom. Ennek egyik módja a következő:

    OK, Bükiék útlezárásait letiltották, néhányszor próbálkoztak, de hamar feloszlatták őket. Nem is ezt kell csinálni szerintem, hanem a következőképpen: Kell csinálni egy grafikát „MAGYARORSZÁG LASSABBAN TELJESÍT”, vagy „MAGYARORSZÁG JOBBAN LASSÍT” felirattal, vagy valami más szlogennel. Ezt a neten közzétenni. Az akcióban aki részt akar venni bárhol az országban, az kinyomtatja magának egy A/4-es lapra, és felragasztja belülről a kocsija hátsó szélvédőjére. Ezután SEMMI MÁST nem kell tenni, csak mindig, mindenhova (ahova úgyis menne az illető) LASSAN, ÓVATOSAN közlekedni, NAGYON LASSAN. Ha ehhez egyre többen csatlakoznak, egész Magyarország lelassul. És teljesen véletlenszerű időpontokban és helyeken lesznek ezek a lassítások, mert minden autós csinálja a saját megszokott napi dolgát, csak kicsit korábban indul el az adott útjára. Ez lehet városon belül, lehet autópályán, lehet főútvonalon, bárhol, ahol nincsen kirakva a „Kötelező legkisebb sebesség” tábla (ilyennel én még Magyarországon élőben nem találkoztam). És az óvatos közlekedésért nem büntethet a rendőr... DDD

    Persze ez csak az egyik módja a fideszkormány nevetségessé tételének, nekem ez az ötlet jutott az eszembe, egészen biztosan másoknak más ötletek fognak az eszükbe jutni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha Tiranàban vagy,élvezd a Dajti bárjànak füllesztő légkörét..Kellemes.Az individualista ,türelmetlen magyarok nem fognak időt elbaszni lassításra,egy senki által nem tisztelt "vezér" kedvéért.Akik nem kedvelik a fideszistákat,azok sem.Nem jó az écesz..

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Voltam már ott jónéhányszor a több, mint 3,5 év alatt (azóta lakunk itt családostól). Meg egyébként 10 éve járkálunk ebbe az országba, csak 3,5 éve itt is lakunk. :)
      De vannak sokkal jobb helyek is itt a környéken.

      Visszatérve a témára: Nem tudom, hogy miért nem aktív a magyar társadalom túlnyomó része, én nagyon nagy sajnálattal nézem ezt. Ha itt egy ilyen Orbán -féle csak a SZÁZADA geciséget megcsinálná ezzel a néppel, mint amit Orbán megcsinált eddig, itt már régen előkerülnének a fegyverek, és nem lenne szükség polgári engedetlenségre... Ezt egyébként az albán nép be is mutatta élőben 1997-ben. Azóta az itteni politikusok tudják, hogy hol a helyük, mert megtanulták (már amelyik életben maradt)...

      Törlés
    4. Hát igen.Volt idő,hogy rendszeresen járkáltam Albàniába.A Shali Berisha,a Genz Polo stb.sorstársak (barátfélék) voltak.Irigyellek,hogy sokat vagy ott.Nálunk folytatódik az OGYMes "forradalom",a fiatalos,(de még szereleméhes!) nagymamák nézegetik a Szabó blogjának (ki tudja kiről) készült nyitókèpét,és azt gondolják-"hátha engem vàlaszt a Vezér.."És ez erőt ad,szabadidő meg sok van,a gyerekek nagyok már..Férj vagy nincs már rég,vagy van,de màst (tud csak már) kúrni.És most a féltett,öregecske autóikkal kell (majd!) elállniuk az utat,amit ugyan a Zoli majd gyorsan felad,(megtévesztés az egész,ő az új Budaházy Gyuri) de kockáztatni kell,hogy a geci(!) Pintér kifizetteti a tréleres elszállítást,ha a Valenta Laci (rá vallana) ezt találnà ki büntetésül..Szóval èlvezd Albániát,Magyarisztán meg nem szabadult fel a kozmopolita elnyomás alól-bár a brókerek már menekülnek,talán magukkal viszik a nagyeszű Szíjártó Petit is..

      Törlés
    5. Hello Anarhista Amatőrök! Magatok is láthatjátok, nem tudtatok jelet hagyni magatok után. Nincs jövő képetek, nincs programotok egyáltalán. Mi a fenét akartok csinálni? Nem vettétek észre hogy benneteket NEM VETTÜNK ÉSZRE? AMATŐR HÜLYE GYEREK szerepét játszátok. Úgy tűnik nincs kenyér gondotok! Menjetek vissza oda, ahonnan ide küldtek benneteket!

      Törlés
  11. A Béni arca arab "terroristáé".Lorándból meg Szabóból virtuálisan kettő van.A Szölősiné is dezinformàció.Mi van itt?Gyurcsányi ,Szilvássy "etikus"(bár valójàban nem az) hackere szórakozik,mint az UDZ Rtvel?Mi lesz a Mozgalommal?Az illegalitasból le le csap partizán módjára,mint Ságvári(Spitzer) Endre,akinek 32 neve volt? Nem szivesen lennék az ellenség helyében..

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Ugye én is azon Tuareg kritikusok közé tartozom akik Őt jó bloggernek, de csapnivaló nemzetvezetőnek tartják.
    Most mégis megdicsérem ezt az írást, mert ez nem nekünk szól, hanem annak a 30 mindenre elszánt hívőnek akik még hisznek abban, hogy az elhasználódott fekete pulóver alatt ott lapul a piros-sárga póló nagy "S" betűvel a mellkasán. Ezeknek a zsuzskáknak és nyuszikáknak kell most az ige, hogy nem hiába idézték fel emlékeiket az úttörő táborról, és örizték a vásznat a téren. Ők azok akik nem vadkempingelésnek fogták fel ezt a játékot, hanem elhitték, hogy egy valódi nezetvezetőt szolgálnak aki nem tud akkora baromságot állítani amire ne ne tudnának helyeslően bólogatni!
    Szóval, nem érdekes az, hogy az érvelésnek és a felsorlt okoknak NULLA a valóságtartalma! Persze, hogy nem ezért nem állt szóba velük senki a hivatalos ellenzék oldaláról!
    A lényeg, hogy most kelett valamit írni ha már volt olyan szerencséjük, hogy Bíróság bedobta neki a mentőövet!

    VálaszTörlés
  14. A józan ész, a sikertelenség belátása nem tudta eltakarítani ezt a sátor tábort . Az idő megoldotta....

    VálaszTörlés
  15. A rendszerváltás pártjai, a korábban nálunk sohasem létezett demokratikus kultúra, a nemzet sorsa, felemelkedése iránti belső elkötelezettség, morális alap hiánya miatt, hibás tévútra vitték a fiatal, erőtlen magyar demokráciát. Sajnos az elmúlt huszonöt év helyben járása, a mára kialakult tragikus helyzet, fényesen bizonyítja az állításom igaz voltát. A fő hiba az, hogy mindnyájunk közös érdeke helyett, a pártok, klikkek, sokszor személyes ambíciók kerülnek képviseletre. Az önkormányzati, parlamenti, közigazgatási , a hozzájuk kapcsolódó vállalati tisztségeket maguk közt elosztva, a közösség erőforrásait kisajátítva, sokszor saját zsebbe átjátszva, mára lecsövesítették az országot. A politika presztízse jelentéktelenné vált, a választók millió maradnak távol a választásoktól a kiábrándultság és egy számukra is elfogadható jövőkép hiánya miatt. Mindenképpen indokolt egy igazi néppárt létrehozása, amely valódi változást képvisel.
    Ha párttá szerveződik az OGYM, akkor az legyen igazi, a többiek mentalitásától különböző párt. A demokratikus centralizmus, a kollektív bölcsesség, a közös érdek konszenzuson alapuló következetes képviselete, nyíltság, a kényes kérdésekre adandó válaszokat felvállaló, nem egy vezérre épülő elvek jellemezzék. Ezt szolgáló szervezeti, működési szabályzatot kell alkotnia.
    Fel lehet és kell kötni a gatyát, óriási ellenszélben, a megosztott és tájékozatlan társadalom viszonyai között kell megvetnie a lábát.
    Készítendő programjának a társadalmi, gazdasági viszonyok pontos analíziséből, és nem a vágyálmokból kell ki indulnia, a taktikai és stratégia céljait kitűznie.
    Innen szép nyerni!

    VálaszTörlés
  16. "Az elmúlt hét hónap konkrét történései ugyanis vitathatatlanná tették, hogy csak olyanok találhatók, akik magukat ellenzékinek nevezik, de valójában azt sem tudják, hogy mit jelent ez a szó, nemhogy aszerint cselekednének."
    Na én itt látom a LÉNYEGET!
    Valaminek a vége - valaminek a kezdete!
    Ami van: -egy "tökös" elszánt okos és értelmes vezető
    - sok sok tapasztalat, olyan, amivel a "futottak még" kategóriába tartozó ellenzéki, erőlködő, namajdmijólodamondunk, csoportok nem rendelkeznek
    - egy homogén "kemény maggal" és sok sok szimpatizánssal!

    És ez nem kevés. Amit az "ellenzéki csoportok" és a spermatömeg reakciói mutatnak a legjobb bizonyítéka a nyámnyila töketlenségnek! (akinek nem inge ne vegye magára, akinek meg igen, az gyorsan öltözzön fel!!! /Hofi/ ) !!!
    A párt jó ötlet! Sok minden kell hozzá, (pl. pénz) de ami fontosabb ideológia! Rövid - tömör - érthető. Érthetően azok számára, akik érdekében és akikért alakul!
    Hitet kell adni azoknak, akik erre már szinte képtelenek! Hitet, célt, eszméket, programot!

    Úgy tűnik, (és a face-n is egyre inkább hangot kap) a konfrontáció elkerülhetetlen! Ez belátható.
    Frontot kell nyitni, Népfrontot!!! (nem feltétlen hazafias). Kellenek szabadcsapatok! Ha rákényszerülnek ebben a kibas...ott "szabad" országban, akkor illegalításba is.

    És ami megkerülhetetlen; az internet ereje!
    Már láthattuk mire képes mennyire hatékonyan használható, és egyre több helyre eljut azokhoz, akiknek lételemük lesz, a jövőjük építőköve, és a virtuálisból anyagi valóság! ( ez már ideológia? :) )
    Végül. Csak a fejét üssed, meg ne sántuljon!!!!! :D

    VálaszTörlés
  17. A politikusoknak (bármelyik oldalon) nem éri meg támogatni senkit, akitől félnie kell.
    Az igazságért való harc magányos műfaj.
    A jó oldal az, hogy nincs nagy tolongás.
    Tisztelet a cselekvőknek.
    HAjrá!

    VálaszTörlés
  18. "A Nép Nálatok többet érdemel. Sokkal."(Tuareg)
    Vajon a "Nép" melyik része? Amelyik most kiszorult a hatalomból és arra acsingózik, vagy az, amelyik még sohase élvezte a hatalom áldásais, de új pártokat gründolva oda szeretne kerülni a mézesbödönhöz? Már megszámolni sem tudom a sok új pártot, nemzetmentő társaságot, miközben a sokat emlegetett "Nép" legértelmesebb és legkreatívabb része rég búcsút intett a hazai mocsárnak, a legkizsákmányoltabb és legnyomorultabbá tett milliók meg mozdulni se tudnak, úgy beleragadtak a hazugságok és a képmutatás népnemzeti csapdáiba! :(
    Látni szeretném azt a 10 parancsolatot, azt a 12 pontot, amit az OGYM tűzön vízen át garantálni mer, amire az új Magyarországot alapozni lehet, ami valóban a "KÖZ" érdeke és nem a PÉNZ-urak kiszolgálása, nem a régi rossz egy újabb álarca lesz csak, de nem látom. Nem látom, mert a népre hivatkozás mögé bármit oda lehet varázsolni, nem látom, mert a zsarnokság félelmetes kaméleon és mert ahogy Illyés olyan tökéletesen megfogalmazta, "Te magad is zsarnokság vagy!" - és tényleg. "Mindenki szem a láncban", miközben szabadnak képzeli magát, miközben közérdekről prédikál, miközben szebb jövőt fest eléd... De a szebb jövőt senki más nem teremtheti meg neked, csakis saját magad. Ha megérted, hogy a mocsat is Te teremtetted, hogy neked kell lecsapolnod, bevetned az élet MAGjaival, neked kell megtalálnod önmagadban a teremtŐ erőt, ahogy azt Teréz anya is rég megfogalmazta: "Ha mindenki rendet tenne a saját portáján, az egész világban rend lenne! - Ezzel kéne hát kezdeni...<3
    Mire volt jó a sok tüntetgetés? Józanul gondolkodva a legjobb jóakarat mellett is igazán, csak pofázásra és indulatok stimulálására, meg persze a hatalom naprakész informálására a határaikról… Mire lesz jó egy új párt? A régi módon csakis további szalámizásra... :(
    (Szvsz PuZsu!)

    VálaszTörlés
  19. A Szabó mindig is ügyesen ki tudott farolni az általa megjósolt de soha be nem teljesült próféciáiból. Kíváncsi leszek az engedetlenségi akciókra...:D Bztos jól fogunk még szórakozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen.De a Szabónak mindeközben meg kell felelni a bele szerelmes(!) fiatalos nagymamàk (a támogatók kemény magja)elvárásainak a verbàlis mezőben.Jól fogunk szórakozni..

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ez az engedetlenségi akció is olyan lesz mint a március 15-ei alkotmányozó nemzetgyűlése! Az jó volt! :-)
      Még a környező utcákat is lefoglalta ahhoz a 20 emberhez aki elment!

      Törlés
    4. Tuareg jó stratéga. 2018-ban az OGYM nagy durranásra készül!

      Törlés
    5. Normális esetben jó ötlet lenne ez az új párt. Csakhogy az OGYM pont azért alakult, mert Orbánék törvénytelenül kormányoznak. Ez 18-ra sem fog megváltozni. Ergp semmi esélye sem lesz sem ennek az új pártnak, sem a többi már meglévőnek leváltani őket.

      Törlés
  20. Az OGYM megalapítása bátor ötlet és cselekedet volt, ezt remélem sokan elismerik.
    Lehetőséget hordoz(zott) magában, amit más társadalmi kezdeményezések másként ítéltek meg. A meglévő pártok viszonyulása meg egyre érthetőbbé válik.
    Azzal hogy párt alakul e mozgalom bázisán, vegyes érzéseim vannak.
    Mindenesetre drukkolok az alapító(k)nak, és bízom az ötletességükben, bátorságukban.
    Kívánom ne olyanok legyenek, mint amiből 12 egy tucat.

    VálaszTörlés
  21. Orbán urunk ismét egy fontos csatát nyert meg. Most éppen az OGYM destruktív gang-jét sikerült megsemmisíteni. Nap mint nap elfogott a düh, látván a Kossuth téri gyalázatos cigánytábort. Így legalább nem fogok szívinfarktust kapni - Tuareg viszont igen, nikotin/koffein kombótól.
    Lobogónk lobog, villámlik a kardunk. Fut a gaz Tuareg előttünk, hisz Fideszesek vagyunk.

    Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ez a kis paródia! :-)
      Jól modellezted, hogyan gondolkodnak a diktátor seggnyalói!

      Törlés
    2. Ez nem vicc!!!!!!!!!!!!!!
      Irány Auswitz!!!!!!!!!

      Törlés
    3. Rohadt náci! 2015-ben Európa közepén nem engedhetők meg az ilyen ordas eszmék!!

      NAZIS RAUS!!!!!!!!!!!!

      Törlés
    4. Veterán!
      Nem tudsz átverni! Én tudom, hogy nagyon hülyék a fideszes seggnyalók, a hülyeségnek is van egy fizikai korlátja! És persze ez a katonai diktátor profilképed is nagyon árulkodó! Ha jól látom a Saddam Hussein van rajta.
      Tehát hiába játszod még a nácit is, látszik, hogy te nem vagy geci mint az Orbán, te kis vicces gyerek! :-)

      Törlés
  22. "Demokraták,ébresztő!"(féleszű Feri)

    VálaszTörlés
  23. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  24. Hahn (Kakas) Endre mint Mediàn felmérte,a fővárosban minden második ember "antiszemita".Ennek a nàci csürhének nehéz lesz akciózó brigádot szervezni,mert a volt szadeszost előbb fogják pofán verni ha ugrál,mint vezetőt követni..

    VálaszTörlés
  25. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  26. Aha.!! Nem lesz ez jó, de próbáljátok.

    VálaszTörlés
  27. Aha.!! Nem lesz ez jó, de próbáljátok.

    VálaszTörlés
  28. Na úgylátom a népek elfeledkeztek Dr. Rostás Béni megindító költeményéről. Van benne lélek, pátosz, gondolat. Csak gratulálni tudok az Béninek, szerintem nem az orvosira kellett volna mennie, lenne inkább buzi BTK-s!

    Dr. Rostás Béni

    Óda Tuareghez

    Hozsánna neked oh Sopron város géniusza
    Demokrácia őrszeme, antifasiszták ékköve.
    Te vagy az, ki élted élvén felédsz egy célért,
    Te vagy az, ki erkölcs Evereszt csúcsára jutottál,
    Onnan lángolsz, utat mutatsz és istápolsz.
    Humánumod megigéz, erőt ad a harchoz.
    Alázattal kérlek segíts, nagy vezérünk Szabó Gábor.

    Kossuth téri szónoklataid hevülete megborzongat,
    Lánglelked újabb és újabb csatákba hív a narancsok ellen.
    A győzelem bizonyos, OGYM-ünk győzni fog.
    Bölcs útmutatásod, nyóckerben edződött acélos szellemed,
    Lenyűgöz, megbabonáz, rabul ejt.
    Tuaregek, Tuarege leborulunk előtted.

    /Csepel sziget 2015/

    VálaszTörlés
  29. Számomra az üzenet lényege: a "relalitás" felismerése: 2018. előtt reménytelen... párttá kell alakulni...
    Összevetve Gábor korábbi terveivel/jóslataival, van benne "dialektika", de...
    Magam, nagyon sajnálom, de már egyre inkább sötéten látom a jövőt:
    http://www.jatektan.hu/fustbement_joslat.html
    :-(

    VálaszTörlés
  30. Várjuk a "harcos stratégiát".Pártra annyi a lehetőség,mint Bokros Lajosnak.(Ők hárman vannak-a Pusztai Erzsike,aki helyettesként,60 évesen,széthullott családdal a Lajossal kúr,+Antall volt titkára,aki valamiért hozzájuk csapódott.Ők a "moma").Hogy a keményen dolgozó kisemberek egy hasonló formációhoz csapódjanak-kizárt.Lásd-a Bajnai féle kisérlet után maradt zsidógyökerű töredékek.De drukkolunk a "pártnak",jól fogunk általa is szórakozni.(a Zsuzskát javaslom valamilyen posztra,nagyon aktív és lelkes!)És hiányoljuk a húsvéti gyújtó hangú blogot,ami az orbánisták gyors megfutamodását vetíti elő..

    VálaszTörlés