2015. május 21., csütörtök

Szórólap

Na, ez egy speckó blog lesz, itt írom meg azt a rövid anyagot, ami aztán némi képi, meg dizájntuninggal soktízezer példányban a következő évben a NAP aktivistái kezéből élő demonstrációinkon a Nép kezébe kerül. Úgyhogy most koncentrálok, csitt. ;)















Demokratikus, európai jogállamot! Ebben nincs alku!

Napról napra romlik az országunk állapota. Társadalmunkat szétverik, erkölcseit aláássák, gazdaságunk romokban, már nem hír az éhezés, a kilátástalanságból eredő öngyilkosság, a korrupció. A hazugság lett a norma, a rendszerváltás óta eltelt 25 év végeredménye nem egy európai köztársaság, hanem egy keleti önkényuralom, ahol keveseknek mindent szabad sokakkal szemben.

Fehérgalléros bűnözők által uralt állami erőszakszervezetek büntetik az ártatlanokat, és védik a törvények helyett a Keresztapákat. A bolti lopásért börtön, egész bolthálózatok lenyúlásáért pedig kitüntetés és milliárdos adományok járnak. Az Állam nem a Maffia ellen küzd, mert önmaga vált azzá: a bűnszervezet vezérkarát Kormánynak hívják, parlamentünk Bábszínházzá vált.

Mi, akik 9 hónapon át folyamatosan tüntettünk az Orbán Rezsim ellen a Parlament előtt, a Kossuth téren, pártot alapítottunk: a Nincs Alku Pártot. Rövidítése: NAP, és teszünk azért, hogy valóban mindenkinek jusson majd a melegéből. 9 hónapon át tapasztaltuk meg a saját bőrünkön a diktatúra jogtiprásait, erőszakszerveinek tevékenységét átéltük. És átéltük azt is, hogy a magukat demokratikus ellenzéknek nevező parlamenti pártok tétlenül és szótlanul tűrték a tőlük néhány méterre zajló nyílt pártállami erőfitogtatást.

Elegünk van a Maffiakormányból, a velük csendben mindenütt együttmutyizó látszatellenzékéből, Hitler és Szálasi őzikesimogató utódai: a Jobbik előretöréséből. Pártot alapítottunk, mert ha nem tesszük, itt soha nem történik semmi, legföljebb más színekben más arcok működtetik tovább a szabadrablás és csendes elnyomás jól bejáratott nagyüzemét.

Mi nem kötünk alkut erkölcsi és elvi kérdésekben, nem cseréljük parlamenti és önkormányzati pozíciókra a lelkünket és becsületünket. Mi voltunk azok, akik Orbánt március 15-én hívei körében kifütyültük, mi voltunk azok, akiknek jogerős tüntetését ötször oszlatták föl rendőri erőszakkal, a mi tagjaink is ott ültek azokban az autókban, amik az önkény elleni tiltakozásként útblokádokat állítottak fel.

Nem beszélünk az ellenállásról, hanem tesszük. Nem másoktól várjuk, hogy megoldják helyettünk a saját problémáinkat. Nem azt mondjuk: Előre!, hanem azt: Utánam! Elöl megyünk, vállaljuk a személyre szóló fizikai és egzisztenciális kockázatokat, mert valakiknek végre egy valaha bátor nép lelkét újra kell ébreszteni. Az utolsó pillanatban vagyunk ahhoz, hogy az országunkat újraélesszük. Tisztesség, őszinteség, emberség, bátorság. Mi ezeket az értékeket állítjuk helyre.

Tarts velünk, hogy a NAP mindenkire egyformán süssön!


58 megjegyzés:

  1. http://m.youtube.com/watch?v=Hnj9Gkl47CE&feature=youtu.be

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ami jó, az jó ... üvegtigris jó, NagyZoltanPeter rossz :p

      Törlés
    2. Utópia. Ráadásul olyan ember szájából, aki úgy mutat példát, hogy nem mutat. Akkor holnaptól én sem dolgozom, leülök a saját főteremre, szidom a rendszert, tőlem munkára koruk és egészségük miatt alkalmatlanabbaktól kérek ehhez anyagi támogatást, és egy bukott párt indulóját (amiért akkor Kókától biztos jó pénzt akasztott le) a mostani csecsszopóként még csak az ősi reflexek szintjén működő pártom fanatikusainak pengetem egy ócska gitáron. Hát ettől még ez a szegény Róka is értelmesebb!

      Törlés
    3. Szép sorjában: dolgozom, blogot írok, mint nyilván észrevetted, hisz Te sem a légüres térbe írod kommentjeidet, azt önkéntes előfizetés alapján teszem, ami annyit jelent, hogy nem zárok ki senkit az olvasók közül anyagi okokból, Kóka a barátom volt, mind a dalt, mind sok egyéb mást természetesen ingyen és örömmel tettem érte, a gitárt a Térre nem én hoztam ki, hanem megleptek vele, hogy játsszak rajta kicsit, és csak tedd nyugadtan Te is, amit én, mindezek mellett vállald ugyanazokat a kockázatokat és munkát, amit teszek. Amit írtál, abból csak Rólad sejlik föl egy végtelenül földhözragadt, dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitású szerencsétlen önsorsrontó.

      Törlés
    4. Melyik a Tied? http://unciklopedia.org/wiki/Van_két_tehened :D Jókaibablevi. Jó étvágyat.

      Törlés
  2. "Good Morning Sunsine,good Morning Vietnam"
    Hát Gábor a Kókának készített indulódat nem kellett volna betenni a lelkesítő szöveg alá,a lila gitárral.
    A (gyengébbek kedvéért) a Koka volt,akinek (oligarcha módjára!) a Sulinetet a Magyar Bálint monopolisztikusan a kezébe adott.(csak találgathatjuk,miként hálàlta meg a Koka-de dőlt a lé,ekkortályt dicsekedett a Rolexxel+a piros hekikopterrel.)
    Gábor-a Koka ugyanolyan suttyó "geciláda",mint a fideszisták màsodik (tolvajjá lett) vonala,akik ellen "harcolsz"
    Ő volt,aki minket békáknak nevezve nélkülünk akarta lecsapolni a mocsarunkat.
    Ő volt,akit a féleszű Feri "vákasztott ki" szadesz elnöknek,és ti (a bicskanyitogstó szövege ellenére)szolgáltatok ezerrel.
    Ő volt,aki a libás Gordonnal "szervezte" a Szerver Hotelt,ami ugyanolyan tankönyvi esete a hatalommal való visstaélèsnek,mint a féleszű Feri Fittelínaja volt az áfacsalásnak..
    Ezek az emberek ugyanazok,mint akiket a (nagyik élèn) el akarsz zavarni..
    Csakxóltam..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedve NZP, prózai módon hazudsz.. (egy kicsit részletesebben írtam le az előbb, de valahogy eltűnt.. így rövidítek). Amúgy az általam is sokmindenben bírált Magyar Bálint volt az egyetlen, aki a saját programját (Sulinet) végig is csinálta.. ezzel zárkózott fel az ország a világszint közelébe, amit azóta el is veszítettünk.. a többi is hazugság..legalábbis a lényege.. a kb 20% igazsággal, ami szted elviszi a többi valótlanságot is.. hát nem..

      Törlés
    2. Kedves SZKI.
      Esetleg érintve vagy sulinetileg?
      (A Bàlint valójában egy nagyon buta és nagyon hiú ember volt.Amikor a román kém Mucuska sexuàlisan (a beszédhibás Hillert is!) elcsábította,bizony úgy viselkedett,mint felènk Bivalybasznádon egy kani kutya..)
      A Sulinetet tisztessègesebben is meg lehetett volna csinàlni,(netán emlèxel "kakaóbiztos" számitógépre,ami még hazugságnak is gyenge volt..)a féleszű Feri baràtja Koka pedig egy imposztor..(sajnos,valamennyire müvelt vagyok ezekböl a fiúkból..)

      Törlés
    3. NZP, ilyenkor jön ki, mily felületesen látod a dolgokat. Kókáról fideszsajtó szinten tudsz bármit is, azt szajkózod, én meg ismerem. Nagy különbség. Ami t itt összeírtál, az bocsesz, de hülyeségtömeg. :)

      Törlés
    4. Valóban,a Kókáról voltak sajtóbéli hírek,ami volt bőven,amikor a gigászok "csatáját" vivta a (buzigyerekszerű) Fodorral.(amelyben is te "kókista" voltál.) Miniszteri "működése" az orszàg presztizsét nem szolgálta.Amiként a beosztottjàból ágyast csinált,azért a nagy Júeszében akár bajba került volna sexuális zaklatásert-ki tudhatja.Viszont NEM CÁFOLTAD,hogy a sulinetes Bálint jelzői milyenek..(hiú+buta.).Őt is ismerted.

      Törlés
    5. Magyar Bálintról írtam már blogot, annál szűkebb terjedelemben nem, mert félremagyarázható. És csaxólok, de gusztustalan, amit ismét magánéleti szálon művelsz, Kamilla ügyben. Szép nő, az már kiderült, hogy rákattansz mindenkire, van némi hiányod ezügyben, de kicsit jobban ismerem a kapcsolatukat, mint Te, annak aztán érdekhez köze nem volt: szerelemnek hívják ezt a fajta párkapcsolatot.

      Törlés
    6. Meggyőztél.Kamilla ok,nem téma a továbbiakban.Kakaóbiztos számgèp nem ok,Szerverhotek nem ok stb.(ezeket nem tudod kaserolni.)
      Uitz Béla hatású kiáltványod a kocsmàban (Bivalybasznàdon,már fanklubod is van itt) a keményen dolgozo kisemberek vitatják,estére "katonatanacsot" hoznak létre,amint 19ben a Kun Bèláèk..)

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Kóka "nagyvállalkozó".Szoftverekkel házal.Volt neki pl.valami appja,amivel le lehetettcfénykéoezni a csekket,és online feladni..Jellemző,hogy a qesztoros Szíjjártó rendezett neki diplomata(!) útlevelet.EZEK között nincs külömbség..A Kamillát ssjnàlhatjuk,akit hasznàl és kihasznál a gyalàzatos..

      Törlés
  5. Köszönöm szépen, én a melegről lemondok, helyette megelégednék már egyetlen válaszocskával is a többször felvetett, „gyere velem, én se megyek sehova” problémájára. Ám jó, tételezzük fel, a nép a nap hatására megvilágosodik, s lesz itt elsöprő többség. A nehezén máris túl vagyunk, már csak néhány apró, jelentéktelen ügyet kell megoldani, íGy valahogy, mutatom;
    áll a nép, egyhelyütt áll, erőst néz is, haragosan néz, oszt még arrébb se megyen tapodtat se. Órákon által.
    Eccör csak arra lesznek figyelmesek, hogy fut mán Orbán Viktor, mögötte meg az egész pereputty, Pintérestül, Lázárostul, de még a Szijjártó, meg az összes cimborájik, rendőrök, bírák, ügyészek, a sok firnyákos jogász, nyomozóhatósági személlek, fidesszes pógármesterek, TEKes fijúk, meg az olligarkák, újmágnássok, tarfikossok, meg a kétmillás csinyovnyik haduk, ki bolond lett vón eleddig is nem rájuk szavazni, papok, püspökök, de még a ministráns leginkék, a sok médijás, komédijás mind ott liheg!
    Oszt úgy meg vannak azok rémülve, hogy a cucialista évtzedek
    alatt felhalmozott népvagyont, amit zsebre vágtak nagy huncutul,
    (vagy tessék-lássék lepapírozták, hogy valami írás mégis legyík rólla, osztán meg fizettek is érette, meg nem is, úgy a tényleges pijaci ár tiz százalékat ha, esetleg,)
    hát mind hátra is hagyják!
    Futnak, oszt Belső- Ázsijáig meg sem állanak!
    Főjjék eztán az ujgur rokonyok fője, bajmolódjanak űk véllök!

    No, hogy a forradalom mán így mögesött, nagy hirtelen eléjök is senderedik a nagy semmibül egy rakat markos, deli legény, egyik makulátlanabb mint a másik, hírbül se ismerik azok a korrupcijót!Valahol Skandináviában, a vikingek között szocializálódhattak nyilván,
    de oszt ripsz-ropsz, oly hirtelen megalakíttyák azok az új kormányt, de még mán új alkotmánt is rittyentenek azon minutába,
    megállapodnak unijóval, multikkal, naatóval, puttyinnyal,
    -de azokkal is oly hirtelenség, hogy egynek eszibe nem jutna berzenkedni mindevégett.
    A népnek se esik bántódása,
    -másnap, ippeg, mint eddig, nyitáskor van friss zsemlye, kenyírke a bótba, de oszt ráadást megen 10 Ft 80 fillérbe kerül a 3 killós cipó, mint valaha;
    -harmadnap újra megnyílnak konzervgyárak, cukorgyárak, a bányászok uzsgyé a tárnákba, újra dübörög a kohászat,
    -negyednap újra alakulnak a tszcsék, államigazdaságok,
    - nemtúlképzett testvíreknek nagyszabású gátfelujitó közmunkaprogi indul;
    -ötödnap újra ingyenes lesz az oktatás, az egészségügybe özönleni kezdenek a humánus nővérkék, esküjüket szentnek tekintő orvosok (ja, a bérek még az első napon eurokomfortositva lettek)
    -hatodnap bevezetik a feltétel nélküli alapjövedelemet, ha ezek után se találnék mindenki magának munkát, nyomorék, rokkant se nélkülözhessen, a hajléktalanoknak megnyissák a sok üresen álló önkormis lakást, a elhagyott laktanyákat;
    -hetedik napon meg eltörlik nékünk a 25 OOO milliárdos államadósságunk, cserébe hogy ilyen kis ügyik voltunk.
    És Gabócával meg a régesrég hadrendbe állított milliónyi szittya vitézzel, mi legyen? Mert azok után, hogy ilyen jól megszervezték magukat, nem biztos hogy lemondanak a hatalom megszerzéséről, akármekkora is lesz itt- pikk-pakk!- a Kánaán.
    Hova intézni nékik a menekültjogot?
    -Palesztinába?--Iránba?
    -Szent Ilona szigetjére?
    Ugye remélhetem, hogy az eme kicsi kérdések megoldására alkalmas, talpig képzett szakembergárda, szellemi elit már ugrásra készen ott lapul a rekettyésben, amire rásüt tüzesen a nyári nap sugára? (csakis demokratikusan, mert persze erőszakszervezetre véletlen sem lesz szükség.)
    Joe bácsi, magában igazán csalódtam, gondultam, ha túl lesz az első sokkhatáson, meg a kilógónyelvűterepmunkásozta magát, majd tisztességes válaszokara számíthatok magától, ehelyt csak az agyonhallgatás. Na szép.De demokratikus, de nyitott,de emberi ,de tényleg. Pedig gitárom nekem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tehetsèg vsgy.Parti Nagy mesés..

      Törlés
    2. Kedves Katalin, csak egy kérdés Te merre voltál ezen idő alatt? Kritikát megfogalmazni és számon kérni azt amit a "nagy"elődök elcsesztek nem szép dolog. Csaxolok

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Katalin, leborulok nagyság(a)od előtt :)

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Logikailag hibás konstrukció egy háromhetes párttól azt elvárni, amire az évek óta működők sem bizonyultak képesnek. Te sem újszölöttként kezdtél verseket írni ;)

      Törlés
    2. És ez meg is látszik Gábor, nem is mindig sikerül..(mármint a versírásra gondolok..) Vannak, akiknk szakmunka és vannak akiknek a lelkükben szól a zene. Amúgy pedig éppen jó lesz az a semmi, ami azután jön, ami ezek után következhet. Azért megpróbálom egyszerűen magyarázni, hogy a nemzet csapongva modoroskodó régies magyarját nehezen és nem is annyira pontosan használó csalogánymadara is megértse: Egy normális gyermek kihordásához is szükség van kb kilenc hónapra. Egy pártot megszervezni úgy, hogy közben még a cél felé is navigálni, esetleg több is. A szárnyaló lelkek mellett igencsak elkelnek azok az egyszerű (tudjukmilyen) terepmunkások is, akik azokkal a dolgokkal bíbelődnek, amivel a keritikus szemű szárnyaló madarak fogalalkoznak bár, de megtenni nem nagyon hajlandóak. Most ebben a blogban viszonylag egyszerű szöveg jelent meg. Feldolgozásában bármilyen problémája akadna bárkinek, szívesen segítek. Csak tudjuk már meg végre, mit nem lehet benne érteni? Csalogánymadaram... És külön köszönöm, hogy tényezővé tett a hozzászólásában, nagyon megtisztelő...Nos Gábor jelen esetben e logika emlegetése egy kicsit magas lécnek számított...

      Törlés
    3. ..Katalin !Visszanézve a 25 évet nem előre menetelt a magyar, ez látszik az oktatáson (gimnáziumokból szakmunkás iskolát csinálnak),egészségügy (orvos,nővér hiány ,lerobbant kórházak,hosszú várólista ,ha kibírja a beteg),az ország dolgozóinak 60% közmunkás vagy minimálbére, nettó havi 50ez/ft ill 66ez/ft most, sorolhatnám,apámtól,nagybátyáimtól,régi újságokból olvastam,hallottam ,az 50 -es évek borzalmairól ,és arról,hogy az értelmiség(újságírók,írók,költök,művészek) abban az időben nem hallgatott hanem a maga módján harcolt s vitte a Szabadság fáklyáját,s a vége 56-os dicsőség,,Kérdezem hol van az értelmiség kiknek az dolga ,ha bajban van a NEMZET fényt adjon a többségnek az elnyomottaknak ,s vigyék a zászlót,s a NÉP csatlakozik ..most amikor Magyarország nyomorban vergődik, nagy szükség lenne rájuk..Szégyelljék magukat ..

      Törlés
    4. No, most asztán kaptam a pofámba, de legalább nem hiába téptem azt. Alig muris, hogy én rajtam van számon kérve a logika, holott bár reakciókat kaptam, de választ nem, jószerével, csak Tuareg elvtárs megjegyzése vonatkozott tárgyszerűen az enyimre, amúgy csak a szokásos effektek: terítékre került művészi tehetségem, észbeli képességem, eddig megjárt életutam, s leginkább pejoratív mellékzöngékkel. Ez ám a szuperlogika, a vitakultúra, s a remek emberi törzsalapanyag. Vélem, attól függetlenül, hogy én milyen költő vagyok s mióta is, mennyire okos kislány, eddigi életutammal mennyire szolgáltam a haza üdvét, mivel mulatom mostanában időmet, alapítottam-é magam is pártot, még jogom és lehetőségem van rákérdezni egy már megalakult programjának részleteire, módus vivendiére, s rákérdezhetek az általam érzékelt ellentmondásokra is.
      Kedves Tuareg, valóban logikai hiba lenne maradéktalanul elvárni és számon kérni egy szinte ösztönös protestmozgalomból most alakult párttól mindezeket, de én ilyet nem is tettem, én továbbra és makacsul egy már most kirajzolódó kettős ellentmondásra vonatkozólag szeretnék eligazítást kapni, ami ráadást a párt két alapelvéből - úgymint következetesség és demokratikusság- következik.
      Nevesül, ha a választásokon való részvételével legitimálja a mostani államhatalmat, akkor a jövőre vonatkozólag saját magát köti gúzsba (a párt), ugyanis meggyőződésem, hogy ezt a hatalmat békés úton és erőszak nélkül „demokratikusan” sem eltávolítani, sem távol tartani nem lehet majd, sőt érdemi reformokat sem lehet végrehajtani, tekintve tömegbázisukat, kiépített hálózatukat, gazdasági és egyéb erejüket. Ezért, ha valóban következetesen be akarom váltani a hozzám fűzött reményeket,(én,a párt) olyan eszközöket leszek majd kénytelen alkalmazni, ami kilövi a demokrata alapkövet alólam, sőt még az én törekvéseim lesznek „joggal” illegitimnek nyilváníthatók, mivel a választásokon való részvétellel magam is elismertem előzőleg a most regnálók törvényes mivoltát.
      Ha viszont már most- tekintettel a későbbiekre-, szükséggel és ráadást joggal illegitimnek nyilvánítom a mostaniakat, akkor eleve el sem indulhatok a választásokon- ugyebár következetesség…
      Ám ha mégis elindulok, és az átalakításhoz szükséges erőszakot sem kultiválom, akkor viszont egy képviselővel is igenis foglaljam el a megnyert mandátumot, és prédikáljam jámborul ott bent is az egyedül üdvözítő utat (demokratikusság ÉS következetesség)
      Joe bácsi, drága, RUBINTOS ARANYMADARAM, ez már szerelem, ráadást kölcsönös, minek is titkolnánk ?
      Válaszban már nemigen reménykedem a felvetésemmel kapcsolatban, így tovább nem is forszírozom,én már azt is díjazom, hogy a góré által őszinte elismerésre került, hogy valójában még(jelenlegi stádiumban) ők sem tudják, mi francot kezdhetnek majd ténylegesen ezzel a szarhalmazzal, ez már nekem szimpatikus, egy protestszavazatra asszem elegendő motiváció...
      Kedves Géza, az 56-os aztán nagy dicsőség volt? sztem még azt sem tudni mi volt egyáltalán, a realitásérzék súlyos hiánya, talán annyi bizonyos. Ha nincs ideológiai alap, ha nincs központilag előírt progresszió,honnan lenne munkálkodó sereglet? Itt csak individuumok vannak, rendszerváltás óta ez a szlogen és a praxis, vagy a nyakadon a kés vagy a kezedben, vagy burzsuj vagy,vagy proli, akár diplomád van hozzá, akár analfabéta vagy, az értelmiség kihalt állatfaj..illetve a kormány által létre hozott,fizetett tapsoló körök mégis vannak, lehet, őket hívják most annak?

      Törlés
    5. A NAP tevékenysége nem a végrehajtó hatalom mindneképpen való gyakorlásáról, hanem annak demokrata keretek közé tereléséről szól. A Fidesz a választójogi törvényt saját akkori erejéhez szabta, de az könnyen visszaüthet: kis többslégből is lehet akár kétharmad is, azért tehát elindulunk a választáson. Ha azonban nem hozható össze elvi politikára többség, akkor nem hitelesítjük a jelenlétünkkkel a cirkuszt, hanem megyünk vissza az utcára. A végrehajtó hatalmat olyanok kezébe kívánjuk adni Kormány szinten, akik egy adott terület szakértői, tekintet nélkül arra, hogy van-e pártjuk, vgay nincs, ugyanis másképp az ország legjobb agyai soha nem fognak abba a pozícióba kerülni, hogy komoly ráhatásuk legyen a történésekre. A feladatunk a demokratikus játékszabályok parlamenti beállítása, és a végrahajtó hatalom ellenőrzése.

      Törlés
    6. Milyen érdekes az élet.
      Egy mozgalom éppen most alakul párttá, de nem tör vagy csak bizonyos feltételekkel parlamenti szerepre.
      Egy párt éppen most alakul mozgalommá mert a parlamentbe jutásért folytatott versenyben való részvétel ténye ellenérv velük szemben a vetélytársak szájában.
      Mindkettő kiemelt célja a rasszista, náci jelenségek politikai szereplők feltárása, harc ellenük.
      És van egy párt amelynek alelnöke tervet kotyogott ki egy választási nyerés esetére, a halaszthatatlan tennivalókról.
      Talán ha közeledés valósulna meg az éceszgéberek között, KNE és NZP is derűsebben látná az esélyeket.
      A tanácstalan választókról már nem is beszélve.

      Törlés
    7. Gondolod,van 10 ember aki a Smuckot képes komolyan venni?Még a Noszticzius Judit sem..

      Törlés
    8. Nini válasz, mikor már lemondtam róla. Oké, akkor megalkuszom, vonatkozzék a következetesség a céltartásra, nem pedig a játékszabályok betartására. (Kint is vagyok, bent is vagyok.)
      A többi meg, vagyis a békés út járhatósága, mindig szegény papám jut eszembe, akit a 80-as évek elején én is kérdőre vontam a diktatúrás megoldásokért (lévén 45-ös kommunista.) Erre Ő csak annyit jegyzett meg;- no, az sem volt véletlen – és békésen tovább szalonnázott. Az elmúlt 25 fényében azt kell mondjam, hogy tényleg nem lehetett az...

      azért én kívánok olyan kiváló kormányra kerülő koponyákat, akik elméjük erejének parittyáival sorra levadásszák majd a böhöm góliátokat, megnyíló társadalmi féreglyukakat, amiken keresztül hirtelen lehetségessé válik az A-ból B-be jutás, aztán az eddigiekkel ellentétes irányú tömegpszichózist, és nagy adag jószerencsét. Mert a hiányolt értelmiség kapcsán ötlött eszembe, hogy ezeknek a tetveknek tuti, hogy külön gárdájuk lehet ráállítva arra, mit lehetne még meglovasítani, hogy lehet a törvényi hátteret módosítani hozzá, milyen ideológiát kerekítsenek melléje, hogy egyben tartsák a bólogatóbázisukat továbbra is, a vezérnek milyen frázisokat kell pufogtatni a díszbeszédeiben ehhez, és hogyan tudják úgy tematizálni a közbeszédet, hogy felmorzsolják a társadalom maradék ellenállását, s biztos arra is van állomány, szétzúzni az efféle kezdeményezéseket, ha mégis létrejönnének.

      Törlés
  7. Persze,kell és lehet zavarni az Orbánékot,Fideszt-KDNP-t + Vonáékot,Jobbikot !!!!!!!!!!!!!!!!

    Gábor! Nagyon jól gitározoltál !!!
    Még az EU zászlóért HAJRÁ,HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  8. Az okvetetlenkedő hozzászólások bizonytalanná tesznek! Nem tudom eldönteni, sírjak vagy nevessek? Természetesen híve vagyok a szólásszabadságnak, a kulturált véleménynyilvánításnak.
    Van itt két Voltaire idézet, a mondandóm szempontjából összefüggenek.
    "A legtöbb ember nem elég okos, vagy nem elég buta ahhoz, hogy boldog legyen."
    "Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
    Úgy látszik, hogy egyeseknek szövegértési gondjaik vannak. A bejegyzés címe: SZÓRÓLAP.
    Tehát nem pártprogram, nem szól arról, hol fog megállni 9-es Metró, hol megy át a díszkő járda a parki gyepen. Egy rövid bemutatkozás, ismertető, a többi párttól markánsan különböző mentalitású pártról, amely át akarja törni a médiafüggönyt, az ismeretlenséget. Ennyi. Egyfajta exhibicionizmus az, ha nem a tárgyról mondunk, akár szellemes, és nem mindig rosszindulatú véleményt. A bejegyzés szövegéből ezzel egyetértek, ezzel nem! Értelmetlen és lehetetlen mindenről egyszerre beszélni. "A költők és a boldog emberek képesek tüzet gyújtani." Képletesen és fizikailag is. Csak megkérdezem, nem rossz érzés boldogtalannak,csalódottnak, kiábrándultnak, cinikusnak, reménytelennek, cselekvőképtelennek lenni? Mi kényszerít valakit arra, hogy a nihilt terjessze?
    Ugyanakkor nem gondolom, hogy a másképpen gondolkodók, más életérzéssel megáldott, vagy megvert honfitársaim az ellenségeim lennének.

    VálaszTörlés
  9. NZP. Magyar Bálint, Kóka, Hiller, Fodor, fe-Feri meg Kamilla előráncigálásával is nyilván a NAP-ért aggódik és mindezt nevelő szándékkal teszi.
    Kedves Loránd meg kétszer törölte a hsz-ét.
    Lefogadom, hogy ez az érte haragvás már Neki is sok lehetett.
    Nekem mindenképp az és sajnálom, hogy a segítő szándék valahogy ügyesen palástolva vagyon.
    A szórólap fogadtatására --a győri turné után-- kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jobbító szándék természetes.A szadeszos arcok elrettentő példaként merültek fel-legyen a sorsuk a "szétszórattatás" (gulat)..

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Nemóvatos! Ez szépen ült, gratula.

      Törlés
    4. Nem egészen. Egy ideje már csak agyat mosni járok ide, de most kiakasztóan nehéz feladatot adtam magamnak, és elfelejtettem, mennyire felesleges beleszólni ebbe a (hangsúlyozom: szerintem) oldaltól függetlenül nagyobbrészt értelmetlen szócséplésbe. Szerencsére időben észbe kaptam. Elnézést kérek mindenkitől, kussolok tovább :-)

      Törlés
    5. Lóri, nincs igazad. A félhomályban gyertyát gyujtani sosem fölösleges.

      Törlés
    6. Nyilván te sokkal jobban látod a helyzetemet, tehát meg tudod mondani, mikor van igazam. Nyilván ostobaság is az alábbiakkal mentegetőznöm...

      1: Ez itt (az én fogalmaim szerint) teljes sötétség, 2: a fény célponttá is tesz, és nekem sok vesztenivalóm van ahhoz képest, amit a tapasztalatok alapján itt elérhetek, 3: számos területen sokkal jobban hasznosul a (nekem is véges) időm, 4: megígértem magamnak, hogy nem ugatok itt (mindent elmondtam már, amit fontosnak tartottam).

      "Istenem, adj nekem türelmet, hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni,
      Bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok,
      És bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni."

      Megpróbáltam, kudarcot vallottam (itt is), tekerek tovább ott, ahol van esélyem. Süss fel, NAP...

      Törlés
    7. Igazad van, lehet eltúloztam a kijelentést, de a mondandóm lényege bár finomitva ugyanaz. Szóltál, mert szükségét érezted. Jól tetted. Fölös e látványosan meghirdetett önmarcangolás. Időd is van, helyed is van s amit beidéztél, axiómaként kellene értelmezni...

      Törlés
  10. Beszéljünk a lényegről. A Szórólap jó, benne van minden ami kell, és nincs benne semmi fölösleges. Kókát hagyjuk. Ő már nem oszt nem szoroz, bármit is tett annak idején.

    VálaszTörlés
  11. "némi képi, meg dizájntuninggal"
    Remélem a kreatív csapaton nem változtatsz! Ugye az csinálja majd aki a logót tervezte!
    Az valami eszméletlenül visszaadja a párt lényegét, azaz a bohócság és a gagyi gicses ötvözetét! Ha ilyen lesz a szórólap is akkor őrzöd meg a kiforrott arculatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne szakérts Joe, három győztes fullkerületi polgármesterválasztást abszolváltam kampányfőnökként ugyanott, ahol egy önkormányzati képviselői körzetben Neked az amúgyis az EP választáshoz képest megfelelőződött számú DK-szavazóból a legkevesebbet sikerült begyűjtened. Ez egy brutálisan jó logo, választást lehet nyerni vele, de nem megyek bele miért, úgyse fognád föl. :)

      Törlés
    2. A logó gagyi. Giccses, átláthatatlan, sorolhatnám. Kérdezz meg egy komolyabb marketing szakembert, vagy reklámgrafikust.

      Törlés
    3. Komisszár, szerintem ha a használójának tetszik az elég! Gondolom max meg akarják duplázni a tagságot, hogy elérjék a 60 főt!
      Ahogy elnézem a célközönség is kajálja rendesen ezt a papagáj stílust, az meg, hogy kislétszámú ez a célközönség kit érdekel, ha a szeretett vezír meg van elégedve! :-)

      Törlés
    4. Kösz, hosszú időn át a legjobbakkal volt szerencsém dolgozni, én voltam a megrendelő, ám hogy aztán melyik mellett döntöttem, az meg az én felelősségem volt, ugyanis a kampányokat nem a marketingeseknek kellett megnyerni, hanem nekem. Úgyhogy többtízezer emberen volt alkalmam 10 éven át élesben tesztelni, mi működik és mi nem. A logo olyan mint a foci, mindneki ért hozzá, csakhát a valóság meg az, hogy összekeverik a saját ízlésüket a várható tömeges fogadtatással, ez meg elég amatőr dolog, nemde. :)

      Törlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. " valóság meg az, hogy összekeverik a saját ízlésüket a várható tömeges fogadtatással, ez meg elég amatőr dolog, nemde. :)"

    Tökéletesen rátapintottál a lényegre. Lehetne egyfajta önkritika is magadfelé.

    VálaszTörlés
  14. Majd ha lesz időm, elmagyarázom nektek, hogy mi a logo, mint olyan valójában. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De addig fejtsétek ki, szerintetek mi az, azt lássuk azt a szakértelmet ;)

      Törlés
    2. Te félreértesz! A valóságban nincs olyan hogy jó logo meg rossz logó, mert ez célcsoport kérdése.
      Ez a mostani logo is megszólít egy célközönséget, csak mi valamiért azt hittük, hogy te nem a míves feliratos konyhai falvédők és színes üveghalak mellett élő Győzike és Jimmy rajongókat akarod elérni.
      http://szhelyi.blogin.hu/files/2015/01/1.jpg
      Szerintem a Bivalybasznádi dolgozó kisemberek többsége is kedveli ezt a stílust.

      Törlés
    3. Na, az első mondatod már tartalmaz némi részigazságot. De tessenek kifejtősebbre, meg kicsit összetettebre venni, ha már szakérteni teccenek :D

      Törlés
    4. Segítek kicsit egy zenei példával. nagyjábül 1984 körül volt először hallható a magyar rádióban a Metallica. A hozzátok hasonlóan a saját ízlésüket a publikuméval összekeverők rámondták: húúúú de szar. Csakhát aki meg bírt tudással, tapasztalattal tömneglélektani téren, mert élesben megszerezte, az meg azt mondta: ez biz ütni fog rövidesen. Oszt úgy is lett. Tessenek a tanulságot levonni, aztán ennyi.

      Törlés
    5. Most megnéztem a videót is! Az is összhangban van az elérendő célcsoport vágyálmaival. Nagyon jól ki lett találva az a sártól alig kilátszó bakancs!
      Az jeleképezi a sáros munkagödörből éppen kiszáló dolgozó kisembert akiknek a szavazatára számítasz.
      Csak arra vagyok kiváncsi, hogy azon a szép száraz napon ott a Kossuth téren, hogy csináltátok? Gondolom lavórban kevertetek egy kis sarat, azt megtapostad úgy hogy azért felül kilátszódjon a cipő eredeti színe is. Orbánról is készítettek ilyen képet az árvíz idején, azt is sokan bekajálták! Sok mindenre képes ez a munkásember imidzs.

      Törlés
  15. Látod Joe, ezért nem lesz semmi a pártodból végül, mert így gondolkodtok. Műanyagból vagytok, a látszatra figyeltek, de semmi valós, élő tartalom már nincs bennetek. Tudod hogy történt? Spontánul. Tudod 9 hónap élő állandó Kossuth jó csapatot épített, lakva ismeri meg az ember a másikat, mi nem színészkedünk. Győrt megbeszélni gyűltünk össze, Indián legnagyobb lánya kihozta a gitárját, hogy próbljam ki, Megtörtént, kicsit zenélgettünk, ha már újra kézbe vettem a hathúrost. Erről a csapatból csináltak jópáran képeket, meg kis videókat. Aztán a kreatív főnökünknek eszébe jutott, hogy a Kék a szíve számomra épp lehetne a képekből csinálni klippet. A bakancsom meg valódi, nem díszholmi, 3 éves, és sok olyat látott már, amit Te el se tudsz képzelni, a bőr kicserződött, nem sáros. Hát ennyit rólad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na jó! Persze hogy tudtam nem direkt vetted fel azt a csukát!
      Csak próbáltalak kimenteni, mert a videón elég szarul néz ki. Valószínüleg ha 3 éven keresztül én is csak egy cipőt hordanék akkor az is így nézne ki.

      Törlés
    2. Kösz, de nem akarunk másoknak tűnni, mint akik vagyunk. Ezt hívják őszinteségnek, javaslom néha kipróbálni. ;)

      Törlés
  16. Föl Endre! Béla! föl magyar!
    Pozsonyhoz kell a férfikar:

    Vörösmarti után szabadon-nem Pozsonyhoz,Győrhöz!

    VálaszTörlés