2015. április 6., hétfő

Nem kitalálni. Betartani!

Ki az a barom, aki még húsvét hétfőn is blogot ír közügyileg. Csakhát munka van, április 29-én pártot alapítunk, addig meg az elvi alapvetését rögzíteni kell, tegnap netmentes napot tartottam, kemény hetünk volt, ideje továbbhaladni.




Kicsit össze is kell magam szedni, mert alapvetően lelki lény volnék, és föl kell dolgoznom pár dolgot, mégpedig sietősen. Az alapvető csalódás annyi: nagyjából az OGYM-en kívül nem akar itt senki 2018 előtt Orbántűzni. Nekem meg télleg tele van a tököm a Rezsimmel, ha elképzelem, hogy még három évig a Dilis vigyorgó képét kell nézegetni, és nem az van aláírva, hogy a Grazi Ápolt, hanem az, hogy Miniszterelnök, na ez nem tolerálható. Pedig láthatóan kénytelen vagyok tudomásul venni, mert a realitás az, hogy hiába szervezünk valódi ellenzéki pártot, az sem fog megerősödni annyira pár hónap alatt, hogy eltakaríthassuk a Felcsúti Spiclit. És a legszarabb az egészben az, hogy nem azért trónolhat még három évig, mert oly különlegesen képességes, hanem azért, mert a parlamenti "ellenzék" szintén nem akar 2018-ig semmit csinálni. És köztük is van pár ember, akikben bíztam, hát, mit ne mondjak: hiba volt. A Térre augusztusben nem azért mentünk ki, hogy magunk eltakarítsuk Orbánt, hanem azért, hogy katalizátorai legyünk az ellenállásnak. Csakhát pont kiderült, hogy nincs mit katalizálni, az "ellenzék" max a változásoknak hajlandó ellenállni, nem a Narancsoknak.


Valójában az Orbánbanda gyenge, mint a harmat, ha akárcsak a létező demokrata erők valóban célul tűznék ki az eltávolításukat, simán sikerülne. Na, de ennyi volt a kesergő, csak nehéz a magamfajta ténykedvelő bloggernek túllépni azon, hogy miért nem azt teszik már megint, amit kéne. Kritizálták az OGYM-et anno sokat, hogy kikaparjuk majd másnak a gesztenyét: megszervezzük az ellenállást, de ha sikeres a dolog, akkor majd az előrehozott választásokon a semmittevők kerülnek újra pozícióba. Persze, igazuk volt, de nem volt könnyű túllépni a kisebb rossz szellemiségén még nekem sem. Egyszerűen annyira gusztustalan a Narancsbanda, a gátlástalan, melldöngető szabadrablásukkal, hogy el tudtam volna fogadni, hogy szürke csinovnyikok vegyék inkább vissza az Országot. A terv ennyi volt: Orbántűzünk, szavazunk a kisebb rosszra, hazamegyünk, blogot írok, megmaradunk lövészárokban összeérett baráti körnek, dolgunkat elvégeztük, pihi. Hát bassza meg, ehhez képest most meg neki kell állni, hogy a következő három évben magunk megtegyük mindazt, amit simán el tudott volna végezni más is. Ehhh. Úgy kellett ez, mint malacnak a kés, ja, ez húsvéti utalás lett volna.


Nade vissza a címhez, meg a megalapítandó ellenzéki párt alapvetéséhez. Valójában nem nagy ügy, hogy mit is kell csinálni az Országgal. Nem kitalálni kell, hanem mindazt, amiket már mások kitaláltak, és tőlünk Nyugatra sikeresnek bizonyult, azt átvenni. Nem kell a hülye duma, hogy a magyar viszonyok olyannyira mások, hogy saját utat kell járni: épp azt járjuk, kösz, nem ízlik. Kiegyeznék egy jó kis német, vagy francia közerkölcsű társadalommal, mert sajnos pont mindenben, amiben különbözünk tőlük, na azokra ne legyünk büszkék. A legalapvetőbb dolgokat kell a helyére tenni, nem elbonyolítani kell a problémákat a közérthetetlenségig, hanem megoldani azokat. Szabadverseny, emberi jogok, humanitás, szolidaritás, csókolom, mindet ismerjük, csak nem gyakoroljuk. A dráma az, hogy ezt eddig minden párt képviselte, a probléma csak annyi, hogy amíg ellenzékben volt, mert ahogy kormányra került, alig bírt lefarolni róla. Jöttek ugyanis a spanok, kellett a biznisz, a pártbekötött kontraszelektált csinovnyikok meg szabadversenyben éhenhalnak, így aztán kellett nekik némi előnyt adni másokkal szemben


A hatóságok, a média pártsemlegességét is mind csak addig szerette, amíg hatalomra nem került, nem Orbánék kezdték a haverok mindenhová bepottyantását, csak Ők vitték a gusztustalanságig tökélyre. Szóval ezért a fönti cím: ha egyszer a politika hatalomra kerülve ugyanazt tenné, mint amiről ellenzékben beszélt, akkor rendben is lenne az Ország. Amire mi az április végén létrehozásra kerülő pártunkkal vállalkozunk az annyi: nem lesz kettős mérce semmiben, az új politika alapfeladata az életünk politikátlanítása. Semmi keresnivalója a hatóságok munkájában, nem haveri ügyészek, meg zsaruk kellenek, hanem olyanok, akiket hagyunk dolgozni, nem akarjuk megmondani nekik, ki a jó meg a rossz. Az alapfeladatunk annyi lesz, hogy "szakmásítsuk" az Országot: egyáltalán ne számítson semilyen döntésnél, hogy ki kinek a kije, milyen kötődései vannak, tisztességes és alkalmas-e, ennyi a kérdés, ha meg igen a válasz, akkor szabad az út. Ja, tudom, naiv vagyok. De csaxólok, hogy ha vigyázó szemünket nyugatra fordítjuk, ott azért többé levésbé ez műxik. Tán épp ezért sikeresek, nemde. Egyszóval: politikátlanítani fogunk.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


65 megjegyzés:

  1. Gábor! Nagyon érdekesen és igazságokat írtál !!!! :) Nagyon szerintjunk,hogy persze,kell elhozni a Nyugatot az egész Magyarországra!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Az egyszrű emberekhez kell fordulni és közérthetően rávilágítani a jelenlegi rendszer minden hibájára! az ellenzékinek álcázott megélhetési politikusokat pedig el kell felejteni!!!

    VálaszTörlés
  3. Az emberek nem ostobák, ha érthetően elmagyarázzák nekik, hogy mire számíthatnak ha nem csinálnak semmit meg fogják érteni!

    VálaszTörlés
  4. Jézus,a Szabó meghirdette a Szadesz "Kék könyvét" másodszor.Csak ne emlékeznénk,kik is "jöttek" 94 után ,no és mit müveltek ekkor akkor.Az elkurvult "fideszvilág" ennek a válaszreakciója..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem a "Kék könyvvel" volt a baj.

      Törlés
    2. Igaz.Viszont azokkal baj volt,akik félrecseszték az ígéreteket,becsapták az eredeti szavazóikat,és az Apró klánig "merítettek vissza" ,akiknek a mi ( féleszű ) Ferink a srtómanjaként "kormányzott".Ugye az a Feri,akihez a mi Szabónk szívesen törleszkedett volna,de nem volt "fogadókeszség".Csaxólok-(ahogy a Gáborunk mondana) az eredeti szadeszben azért felülreprezentáltak voltak a "fogorvosok",akiket szerényen "kárpitosnak" kellett nevezni,amiként a mi Pető Ivánunk nevezetes szüleit.Szóval túl sok a keserü emléke a keményen dolgozó kisembereinknek,hogy gyanakvók legyenek az ilyen olyan mesével jelentkező "kárpitosokat" szemben..Ceterum censeo:Nem jó ez az ècesz..

      Törlés
    3. Egy ideje keresek bármi érdemi mondanivalót abban, amiket írogatsz. Nem találtam. A szadeszos fogorvos nem épp intellektuális teljesítmény, más meg nincs. Mondjuk széljobbertől ez is valami.

      Törlés
    4. Nem bonyolult csak be kell tartani:Európai jogállam,létbiztonság,szolidarítás.

      Törlés
    5. Köszönöm a civilizált válaszod.A szadeszos fogorvos valóban szimbólum,de igen udvarias.Az érdemi mondanivaló ( pl a szadeszhoz kapcsolható becsapás és árulás) az cáfolhatatlan trivialitás-ma már.Miután az elképzeléseid óhatatlanul hjaznak a szadeszre-(hiszen még a Csécsei idején is kitartottál közöttük,nem zavarván,hogy az első választás ígéreteit és akkori szavazóikat teljesen megtagadták,amely tényt a túlsúlyos sajtójuk a keményen dolgozó kisemberek elöl ügyesen elfedett.)Szerintem "Kókista"voltál,mert a haug kókler "üzletember" kevésbé sértett,mint a fideszhez törleszkedő köcsög Gulyás Józsi..(akiről tudni kell,az első idökben annyira buzgó volt,hogy a rabbiképzőbe akart iratkozni goj lèttére..A Rugási Gyuszi ugrott egy hátast tőle..)No,ezektöl a dolgoktól és múlttól nehéz neked szabadulni,"Tuareg".Es ugye Jean Paul Sartre könyvéből tudjuk,nem mindegy a "Vezér gyermekkora"..

      Törlés
    6. Elárulni a szadeszt? Itt van a kutya elásva! A szadeszosok fúrják Gábort mindenütt.
      Angyalom, a szadesz volt az áruló, elárulta a szavazóit! Féltudású, nagymellényű, belterjes társaság, akik leszarták az országot, a politikához nem értettek, még ami jót csináltak volna, azt is elszúrták. A dogmatikus liberalizmusukkal elérték, hogy virágzik a fasiszta jobboldal (mert ugye, az életem árán is megvédem az ellenfelem jogát a szabad véleménynyilvánításra). Elmentek ti a csudába.

      Törlés
    7. Jól mondod,Ida.Àllapotaink lezüllése,és az orszàg kirablása a pàrthoz köthető.A nálunk SZERENCSÉSEBB SZOMSZÉDOKNÁL NEM VOLT SZADESZ,illetve a mögötte meghúzódó GYÜLÖLKÖDŐ BOSSZÚSZOMJAS "diaszpóra"..

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. Soha nem voltam 2013-ig, egy pártnak a tagja sem!
      Biztos ti jobban látjátok, hisz belülről.más lehet, mint kintről.
      Én nem védem Gábort, hisz nem épp kedvesen váltunk meg egymástól a csoportjaiban, de azt meg kell jegyeznem, hogy az SZDSZ-ben nem hülyegyerekek ültek anno.
      Egyetlen olyan hibájukat látom ami közös mindegyikben akiket ismerek személyesen is, hogy végtelen nagy az egoj.uk, és ezért 99%-ban kompromisszum képtelenek!
      Mivel jó a memóriám, most ismétlem magam NsgyZoltánPéte. Lehet, hogy okosnak tartja magát de ha Gyurcsány "féleszű) is, maga örülhetne, ha az övének csak a tizedével rendelkezne! (lehet, hogy most kevesebbet írtam, mint minap!), de a hsz-ei alapján ítéltem...

      Törlés
    10. Szevasz Marianna.Köszönöm az őszinte véleményed.Valóban,egyeseknek nagy sz egójuk,és kompromisszumkèptelenek.Sajnos,a bennuk (volt szadeszvezérek) munkáló magyargyűlölet (tisztelet a kivételnek) nagyon ártalmas is.A Feri a gyilkos Apró klán nélkül ugye te is tudod egy lett volna a szoci tolvajok közül,és sosem minelnök-ami az orszàg szégyene.(A Nagy Imre,aki okosabb volt a gyurcsányinál,aki a Caolát elkefélte,nos nem lett politikus,és a szakdogáját sem a sógotéról másolta,pedig matematikusnak tanult,nem technika -biológia (gombvarrás-szarvasbogár) àlt isk tanítószakon.))Szóval a féleszű Ferivel sokan nem cserélnélnénk,és agyilag zokninak tartjuk..

      Törlés
    11. Szevasz Marianna.Köszönöm az őszinte véleményed.Valóban,egyeseknek nagy sz egójuk,és kompromisszumkèptelenek.Sajnos,a bennuk (volt szadeszvezérek) munkáló magyargyűlölet (tisztelet a kivételnek) nagyon ártalmas is.A Feri a gyilkos Apró klán nélkül ugye te is tudod egy lett volna a szoci tolvajok közül,és sosem minelnök-ami az orszàg szégyene.(A Nagy Imre,aki okosabb volt a gyurcsányinál,aki a Caolát elkefélte,nos nem lett politikus,és a szakdogáját sem a sógotéról másolta,pedig matematikusnak tanult,nem technika -biológia (gombvarrás-szarvasbogár) àlt isk tanítószakon.))Szóval a féleszű Ferivel sokan nem cserélnélnénk,és agyilag zokninak tartjuk..

      Törlés
  5. Kezdődjék az aprómunkja!
    Leírni, terjeszteni, meggyőzni.

    Erre lenne most nagyon jó a Kossuth tér.

    VálaszTörlés
  6. kemény menet lesz, rendszeresen olvasgatom a 42 -t néha egy szó miatt egymást nyírják napokig. az, hogy tolarencia szinte ismeretlen fogalom

    VálaszTörlés
  7. A kitűzött cél elérése ugyanazon okoknál fogva legalább olyan nehéz lesz, mint a Kossuth téri kormányváltó nemzetgyűlés összehozása. (ellenérdekeltség, féltékenység, rivalizáló számítás...mind a beépült parlament ellenzék mind a feltörekvő politikusodó "civilek" részéről)
    Nehéz hiszen elvtelenül felhasznált politikai képességekkel a szakmai képességet, teljesítményt ellensúlyozni, lenyomni, eltéríteni, megkérdőjelezni...stb; bármikor lehet ebben a társadalmi légkörben. Ennek a magatartásnak lett a kárvallottja pl.: Bajnai Gordon.
    Mégis magam is úgy gondolom már jó ideje: nincs más megoldás.
    Számomra az mindenképpen szakmailag hiteles közszereplő lesz, aki a Magyar polip két kötetében, vádirattal felérően megfogalmazott disznóságok megszüntetését, reparálását felvállalja és zászlajára tűzi. (Juhász Péter erre jó példa az ötker szintjén.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden önkormányzatban juhászpéterek, de ahhoz kellenek a magyargyörgyök az ügyészségre is...No meg a mentelmi bizottságokban is. Mondjuk a vidaildikótlanítás sem lenne rossz...

      Törlés
  8. Politikátlanítani a politikát...Szabó feltalálta a fából vaskarikát. Némi politikatudományi alapozás nem ártana.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem alapozni kell, a tudományos politizálás ide vezetett. Most a becsületes politikai fonalat kell felvenni, valamint nem árt a fenti blogot értelmező olvasással olvasni és elemezni egy kicsit a logika mezején. Aztán ha valamit nem értessz, akkor konkrét kérdéseket fel tehetsz, szívesen válaszolok. Ha gondolod, kijöhetsz a Kossuth térre és szívesen tovább magyarázom...

      Törlés
    2. Kedves Komiszszar!

      Ha esetleg újra elolvasod az írást, amihez hozzászóltál, akkor észreveszed, hogy nem a politika, hanem
      a média, a hatóságok, az ügyészségek, a rendőrség politkátlanításról van benne szó.
      Vagy te úgy gondolod, hogy helyes, hogy az egyiket hagyják hetekig flangálni miután százmilliárdokat sikkasztott, a másikat láncon beviszik, majd bűnjelként felmutatják a vásárolt tamponokat? És végtelenül sorolhatóak a Fidesz bűnei, ahogy mindig, mindenütt politikai alapon osztogat és hoz pozicióba. (Sajnos még a tudományos állami díjak elosztásába is beleviszi a politikát a viktátor.)

      Törlés
  9. Nos, három dolog szükséges a tiszta közélethez. A politikai befolyásoltság mentes, hiteles közsajtó, a politikamentes szakmai alapon működő igazság szolgáltatás, főleg ügyészség és a mentelmi jog lehető leggyorsabb felfüggezsztésének lehetősége, klönösen a btk-s ügyekben...A civil erő közben kialakul. Hiszek az evolúcióban, még ha vannak is zsákutcák. Most abban van a magyar politikai közélet. Ennek a helyzetnek is meg vannak az okai, de azzal most nem szabad komolyan foglalkozni, ha zsákutcában vagy, akkor vagy visszatolatsz, vagy új irányt keresel magadnak. Vissza csak a legközelebbi kereszteződésig szabad menni. A zsákutcának pedig vannak példái közelebbről is, az egyket nevezhetjük akár DEKA-nak is...

    VálaszTörlés
  10. Gábor, szépek ezek, viszont két sorozatot ajánlok mindenki figyelmébe:
    - Igenis, Miniszter Úr!
    - Drót (The Wire, 4. - 5. évad). Ezek az újoncok "betörését" mutatják be a politika világában.

    Én szurkolok! És megnézem, hogy haladtok és vagy Rátok, vagy a MoMa-ra adom a voksom legközelebb! :)

    Az ország életének és a bíróságok-ügyészségek politikátlanításával mélyen egyetértek! De talán majd az unokánk vagy dédunokánk...

    VálaszTörlés
  11. " A magyarországi antifasiszta mozgalomban általánosan elterjedt az ún. „elitellenesség” is (melyben szintén felfedezhető az antiszemita kontextus), a tudományos kutatásokban is felesleges „elefántcsonttorony-vitákat” vagy „okostojáskodást” vélnek felfedezni, s ezért sokan elvetik a tudományos definíciókat."
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6805%3Ahol-vannak-az-antifasisztak-magyarorszagon-6622&catid=9%3Avendegek&Itemid=134

    Így aztán könnyű félrevezetni a türelmetleneket.
    Politikátlan politika--ez a legszebb e műfajban!
    Olvasni kell, és úgy utat keresni

    VálaszTörlés
  12. A helyzet az, hogy lusta, érdekvezérelt, irigy és elfásult a magyar nép nagy része. A 40-évig döngölt Marxizmus után semmiféle ideológia nem fogant meg a társadalomban!. Illúziókat kerget 3 magyar 4felé!
    A kompromisszumkészség mint a fehér holló, a szolidaritás meg ismeretlen a köztudatban! A tudatban!!! És ez nagy baj. Mindenki jó okot talál arra, hogy mit mért nem lehet megcsinálni. Aki meg cselekedni akar, arra rátámadnak a csahosok! Mert ugatni könnyü,úgy gondoljuk lehet is - hisz szólásszabadság van?! - de a jó öreg mondás szerint a kutya ugat a karaván halad! Lehet engem megfeszíteni, de akkor is kimondom mi magyarok BIRKA NÉP vagyunk. Szolgalelkű birkák, akik akkor bégetnek igazán ha már zabálni se tudnak! Akkor már baj van, akkor aztán van fikázás dögivel! De hogy a jászolig elmenjenek legalább ahhoz már lusták!
    Egyetlen jellemzője van a magyar többségnek. Ha megdöglött a lovam, dögöljön meg a szomszédé is!
    Ettől van orgazmus! A kárörvendés az egyetlen fellehető és meghatározó érzület!
    Így -igen - nehéz lesz! Főleg üresfejű katatón ellenzék nélkül.
    De! Meg kell csinálni, együtt-egymásért keresve a megoldást, mert egy dolog teljesen nyilvánvaló! Nincs lejjebb, és elkerülhetetlen a konfrontáció-frontáció-front. Fel kell venni a kesztyűt, mert azt is ellopják!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. László! Igazad van! Ezt a gondolatkört Geszti Péter egy dalba öntötte:
      https://www.youtube.com/watch?v=qDgX4m9r69Y

      Törlés
  13. Az OGYM megalapítása óta nem tudott tekintetbe vehető támogatói bázist kiépíteni. Még a Kossuth téri cirkuszolásuk se törte át a médiablokkot. Nem tudom a párttá alakulás mennyiben fogja előmozdítani a Tuareg csapat sikerét. Ennek a botcsinálta OGYM -vezér Dr. Szabó Gábornak maximum 50-100 híve van. Ami még elkeserítőbb, a szervezeten belül nincsenek gondolkodó emberek, ilyen kis aktív (de fiatalos!) nagyikákkal aligha lehet csatát nyerni. Az egyetlen "értelmiségi" a csapatban a jó öreg Tuareg. Biztos élvezi az intellektuális monopóliumát. Így ebben a közegben ő lehet a number one. Frankó kis személyi kultuszt épített ki az OGYM-en belül, ellentmondást nem tűr, ha valaki kritikát mer megfogalmazni, azt már rögtön ellenségként kezeli.
    Az egész vadkempinges bohóckodás kizárólag Tuareg egójáról szól. Valójában semmi köze nincs az elvekhez, vagy Orbán rendszere elleni protestáláshoz. Szabó Gábor egocentrikus személyiség profillal rendelkezik, habár a kvalitásai nem predesztinálták arra, hogy nagyot alkosson. Azért hozta létre az OGYM-et, hogy saját maga vezért játszhasson, ami a való életben már nem lehet. Sajnos Tuareg teremtett egy kis világot magának ami csupán illúzió. A baj csak az,hogy lázálmába másokat is belerángatott, akik tényleg hisznek a soproni "géniusznak".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fideszesveterán: szerda Kossuth tér és beszélhetsz egy értelmiségivel a Kossuthról...

      Törlés
    2. Jézus.Csak nem te vagy a Gulyás Józsi?

      Törlés
    3. Jézus.Csak nem te vagy a Gulyás Józsi?

      Törlés
  14. Öreg! meg venetár! Mindenki a saját idoljából indul ki! Ugy beszélsz Tuaregről, hogy behelyettesítve az általad is fényesre nyalt seggű viktorkáddal, egész értelmiségszagú szar lesz belőle! :( Olvass inkább Hegelt, ha nem kapsz kiütést a dialektikától! Igy van ez vebnetár veterán! A demencia kellemetlen dolog, nem kéne ennyire villogni vele! Pááááá....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. László! Én sok mindenben nem értek egyet a Fidszes veteránnal, meg nem is tudom mikor viccel és mikor komoly, de amit most írt a Tuaregről az nagyon helytállónak tűnik.Legalábbis az álomvilágról és az egóról írtak minden képen!

      Törlés
  15. Ilyet mostanában-különösen a nagypolitikába készülőtől - nem hallottam,hogy a programja része a politikátlanítás.De ez ránk fér,mert már az óvodások is politizálnak.A másik a "szakértelem".Ennyi dilettáns államtitkár, államtitkár helyettes,miniszter még a szociban sem volt.Az unikum a futsalminiszter,de a gazdasági se kutya,aki egy éve még rubel vásárlást javasolt befektetési céllal.Igazából nehéz bárkit kiemelni,mert egyik hülyébb,mint a másik.Csurka bon mot-ja tovább él:a szakértelem ócska bolsevista trükk.Na erre figyelemmel van pártunk és kormányunk!

    VálaszTörlés
  16. Szabó Gábor Tuareg valójában egy szánni való ember. A józsefvárosi politikai karrierjének, ha úgy tetszik biztos egzisztenciájának lőttek amikor összebalhézott "Hugyosmátéval". Nincs gyereke, rendes családja. Itt van a negyvenes éveiben és gyakorlatilag semmit nem tud felmutatni az életben. Na ezért kell a sértett egójának az OGYM- hogy úgy érezhesse ér valamit az életben, hatással van dolgokra. Ki kell élnie az elfolytott vezetői ambícióit, csak az a gond, hogy a képességei nem korrelálnak az önmagáról alkotott képpel.
    El kéne gondolkozni, vajon miért határolódik el tőle az (összes!) ellenzéki gondolkodó.
    Azért az elég gáz, hogy aki 94' óta politizál, 2015-ben gondolatban odáig jut, hogy népgyűlésen meg lehet buktatni egy kormányt. Ez a Tuareg hihetetlenül gyermekded lélek. Bezzeg amikor jönne a tetemre hívás, akkor mindig meghátrál, lásd pl. az Ultimátum Napjának lefújását, vagy azt amikor bejelentette, hogy indul a Józsefvárosban - végül azt sem kockáztatta meg.

    VálaszTörlés
  17. Joe!
    Nem akarom védeni Gábort, mert nincs rá szüksége! Nem az a fajta! De gondolj bele... álmok és szenvedély nélkül, instabil személyiséggel, menjen az ember a csirkegyárba a szalag mellé! ( Bocs azoktól akik érintettek, nélkülük sose zabálnék pipihúst) ne eszmék és elvek "lovagjának" !!! Azt kéne már tisztán látnunk, hogy a tett halála az okoskodás ( bocsi Hamlet) és ez itt és most már húsbavágó kérdés, vagy menjünk a "lecsóba" bamba nyáladzó arccal, vinnyogva és fikázva másokat, elvtelenül elfásultan és kiégve!?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éri Laci!

      Az a gond veletek, hogy nem tudtok megbékülni a magyar valósággal. Hiába szeretnétek mozgósítani, ha az emberek NEM kérnek belőletek. Az a nagy harci helyzet, hogy a nép nagy része apolitikus, akik meg elmennek szavazni azok meg a jobboldalra teszik az x-et.
      Mindenesetre nem az OGYM fogja elhozni az ellenzéknek az üdvözítő lendületet.

      Törlés
    2. László! Én azért azt nem gondolnám, hogy azért mert a Gábornak instabil a személyisége ezért menjen a csirkegyárba a szalag mellé!
      Azzal az egy dologgal értettem egyt a veteránnal, hogy ez a 30 tagú OGYM kizárólag a Tuareg egójáról szól és azon a leendő párttagoknak is el kellene gondolkodnia, hogy miért nem tudott kialakulni a tömegbázisának illetve oldaltól függetlenül miért olyan nagy az elutasítottsága!
      Egy példa: Mkor hangosan néztem a korábban itt belinkelt videót, a lányom megállt mögöttem mikor a Tuareg beszélt és azt kérdezte, hogy "Ki ez az alkesz?". Ő akkor láta először! Számomra nem az a baj vele, hogy egy elkeseredett lecsúszott ember vergődését látom, hanem az hogy az egykori szilárd meggyőződésének is bármikor képes "bebizonyítani" az ellenkezőjét. Jó példa erre, hogy először megindokolja, hogy miért nem jó egy helyben tüntetni és vonulni kell, hogy többen lássák, kicsivel később meg pont az ellenkezőjét bizonygatja.

      Törlés
    3. Közismerten absztinens vagyok nagyjából 8 éve, Dzsoji. ;) Egyszer ne csinálnál magadból hülét...

      Törlés
    4. Nem tudom ki ivott meg húzóra egy fél üveg Finlandiát a Vaskapuban........
      Az nem 8 éve volt.....

      Törlés
  18. Gábor ha még férfinak tartja magát (és nem hadvezért játszó hülyegyereknek), és van még benne emberi méltóság akkor visszamegy fogorvosnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vajon Orbánék miért nem a tanult szakmájukat gyakorolják?
      Talán fogalmuk sincs róla? :P

      Törlés
  19. Hát,Gábor,ha az ittení hívek véleményeit szemlézzük-"mi a faszom" párt lesz ebböl,ahogy Dájcs Tompi,a fideszista "geci" mondanà.Egy elnökséget még csak csak lehetne az unatkozó ( de szereleméhes!) jólkinéző nagyikból-dehát kik lennének a talpasok?"Kifújt" az "OGYM",a nyúlfogú Dési János sem ajánlkozik "szóvivőnk" amint a féleszű Ferinél.Be kell látni,ezt a partyt a "Hugyosmáté" nyerte,és haza lehet tolni a biciklit.Élősködős,fönökösködős státuszt a Máté után senki nem fog kínalni,kár volt azt nyakasságból elbaszni.Ceterum censeo:Lehet barátkozni a gondolattal,hogy valamelyik "kozmopolita" barát visszasegítsen a szakmába,a gojok büzös szàjàban turkálni,hogy a nyóckeres ciganyokat ne említsem,akik a " parát" sem kúrják az emberhez,de az elölhagyott tárcádat elvinnék..Sajnos,ez a helyzet.Mentőtétel:Vakaki gazdagabb,szereleméhes mamit választhatsz a készletből,aki egy darabig eltart- de ott a pöccsel kell helytállni,ami egy idő után gáz,és az örökséget féltő csalág kiutál..Sic transit gloria Mundi..

    VálaszTörlés
  20. Szerintem minden terméknél, legyen az autó vagy egy társadalmi struktúra, különféle szerepekre van szükség. Vannak mérnökök, akik kitalálják és pontosan megtervezik, van egy csomó munkás, aki legyártja és összerakja az alkatrészeket, és vannak marketingesek, akik a tömegnek képesek eladni az egymástól annyira nem is különböző típusokat.
    A gond akkor van, amikor a kikiáltó azt hiszi, ő mérnök, mert elolvasott három brosúrát és NYELVTANILAG helyes (tartalmilag persze értékelhetetlen, de kit érdekel?) mondatokat tud alkotni szakkifejezésekből. Ezen felbuzdulva a köré gyűlt tömeggel is elhiteti, hogy ők mind mérnökök ("Ti mind egyéniségek vagytok!" - Brian élete megvan?), akik majd kitalálják a tutit, és parancsba adják a gyárnak, hogy ilyet kérünk. Ennek a levét isszuk huszonöt éve, de ez az "OGYM-párt" se több.
    Kedves Tuareg, fel kéne nőni végre és elfogadni, hogy amikor te a fogtömés mikéntjét tanultad, addig voltak, akik egy ország társadalmának destabilizálását elemezték elméleti és gyakorlati példákon. Te ma nem a szakmádban tevékenykedsz - ők viszont IGEN. Nyilván nem csak neked szól: nem ártana végre ezen elgondolkodni.

    Három idézet - három mondat.

    "Népek kormányaikkal való diszharmóniáját harmóniába hozni mindig nehéz, még akkor is, ha a vezetők és a vezetettek – amennyire lehet – világosan látnak. Ha azonban a népek rövidlátással vannak megverve, a hatalmon lévők pedig egyenesen vakok, akkor a harmónia megteremtése némiképp bizony meghaladja az emberi erőt, s ilyenkor dönt a véletlen, a világszellem, a magasabb fény, a fátum, az Isten." (Széchenyi István)

    "Tat tvam asi" - TE is AZ vagy (Chandogya Upanishad).

    "Az ész nélkül lázadó szükségszerűen annak malmára hajtja a vizet, aki ellen küzd."

    Ez utóbbi saját termés, ezért kérdeztem meg tőled nyolc hónappal ezelőtt, hogy miben új, amit mondasz, van-e terved győzelem és vereség esetére (utóbbit valószínűsítettem, de nincs szerepem abban, hogy bekövetkezett, csak én értek is a helyzetelemzéshez, racionális gondolkodáshoz).
    A sátortáborozással és múltaddal jó muníciót adtál a kormánynak az "álcivilek" elleni izgatáshoz, éltek is vele jócskán, és hiába alakulsz most párttá, ezt a bélyeget sokáig sütögetik még olyanokra, akik valóban társadalmi célokért próbálnak tevékenykedni (a kormány motivációival ellentétben, és ez rossz PR, mert "jók" csak "ők" lehetnek, igazuk csak "nekik" lehet).
    Sajnos nem tudod felfogni: Orbán Viktor rendszere a mai magyar társadalom természetes álmaira épül, még ha nem is tetszik; az általad Paradicsomnak tekintett "nyugat" ugyanúgy nem működik már, mint az általa megváltóként kezelt "keleti modell".

    ---

    Személyes kiegészítés: több, mint hat évet töltöttem azzal, hogy Magyarország társadalmi folyamatait kommentáltam, elemzéseket és "jóslatokat" készítettem, kapcsolatot kerestem és javaslatokat tettem számomra hitelesnek tűnő szakértőkkel magánúton, illetve kommunikálni próbáltam közösségi felületeken. Ennek méltó megkoronázása az itt töltött nyolc hónapom, amelyet a totális sikertelenség mellett komoly tapasztalatnak tekintek. Mivel itt fecsegtem mostanában, itt is köszönök el tőletek, súlyosan idézőjeles "gondolkodók".

    Szép álmokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szavadnak állj! (Nem fogsz hiányozni.)

      Törlés
    2. Nagyon szerintjunk,hogy még kell tovább "Nyugattal,, együtt harcolni a "Kelet,,ellen!!!!!!!!!!!!!!!!

      Törlés
  21. Kedves Loránd
    Szívemből gratulálok az írásodhoz. Egyben bocsánatot is kérek, hogy pár napja beírtam a nevedet a " véleményszabadság tarka virágai" közé. Megkevert az ál Lóránd is, nem tagadom. Nem figyeltem eléggé. Van ilyen, meg a korral is jár(hat). Kissé furcsa volt, de azt gondoltam... No, elköszönök én is innen, mint olvasó és kommentelő is. Nem mond már nekem semmi újat ez a blog. Maradok PuPunál, Ferynél, Shepherdnél... stb, és a "hajnalvilág"-nál is többször leszek látogató. :-)

    VálaszTörlés
  22. Én hallottam Magyar Györgyöt a Kossuth téren egy hideg délutánon.
    Hallottam Tegnap az ATV-n, amikor helyre tette a nagyképű, hazug fővárosi főügyész kormolását.
    Látok okot reménykedni a "szakmaiság" jegyében bárki legyen is az (kivétel a hivatásos politikus) csak értsen ahhoz amit csinál, és csak érjem meg.

    A nagyzoltán? péter meg miért ilyen ocsmányul, gyűlölettől fröcsögve írja meg a véleményét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szevasz nemóvatod.Hidd el,nincs bennem semmi gyűlölet.Amikor a rendszerváltás idején közöm volt a nagypolitikához,akkor sem hivatkoztam rá soha,hogy a nagyapám 1950 ben a tszszervezéskor agyonverték az ávósok-ami tán tudod,gyülölködő,zsidógyökerű társasàg volt.Tudod,csak szomorúságot érzek,hogy a 25 èves álmsinkból sz lett,ami.A liberális faszságokban nem hiszek,megismervén a képviselőiket személyesen.A Szabónak meg úgy teszek jót,hogy a kemèny realitás talaján elemzem a dolgait.Ha hizelegnék neki,mint a belé szerelmes (és ráèrö,még csinos,sexre sóvàrgó) nagyik,az "ÓGYMesek"-azzal csak tévútra vezetném,és ártanék neki-amit nem szeretnék..

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ha jót akarsz vele tenni, ajánlj fel neki egy kamu állást, szép fizetéssel. Hadd legyen megint olyan státusza mint a "Hugyosmáté"(akiből ő csinált embert állítólag) alatt.

      Törlés
    4. Nem tudok kamu állást-ha lenne,magamnak ajánlanám fel.A Mátét csodálom,hogy nem látta-törvényszerű,hogy a Szabó ellene fordul előbb utóbb.Hiszen az ő renomèját faragta a nagyratörő dolgaival,amit -láthatta volna-fékezni kènyszerül.Naív fasz volt a Màté.A Szabónak az a sorsa,hogy átmenjen a megaláztatàsok stációin-ami egy hiú fasznak rossz,és ő hiú,mint az àllat.Ugye a OGYMes nagyikat megkúrogathatja,de csak titokban-ha valamelyik mellett kikötne,a többi néhány megsértődne..Ismerem ezt 89ből..Az a szerencséje a mi emberünknek,hogy Pesten nagy a "poncicterek" sűrűsége,és a Tóra szellemében majd megmenti valaki..A Slomó esetleg szerez neki egy ösztöndíjjat a Dániel Péter mellé..Ez a realitás.

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. NZP!
      Szevasz!
      Még ha el is fogadnám a kritikai atitűdödet; a "szájad" az: kontraproduktív.
      Kár a zsidózásért is.

      Törlés
    7. Szia nemóvatos!Ugye tudod,hogy a közéletben kavaró "gyűlöletzsidaink" az nagy problèma.(nem a Kón bàcsi meg a Swarz néniről van szó,akik ugye a mindenkori szdszre szavaznak,de a közèletet nem mérgezik,ahogy a lovas Semjén Zsoltink mondta vot)A "gyülölethuszárok" -at magam is elitélem,de a zsidó mivoltukat nagyfokú empátiával kezelem.Ahogy láttad is volt.Ennyi belefér szerintem..

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. Helló NZP!
      Nem tudlak és már nem is akarlak pallérozni, pedig érdemesnek tartalak a figyelemre.
      Általában végig gondolom az írásaidat, miként pl.: Kedves Lorándét, NagyLaciét, mozigépészét..stb., (még ha csak egyszer teszed is be), de a "szájad"...?!
      Ha gondolod töröljél (fölös bejegyzést, szájat, ....)
      Az antipárthoz mentem: nemo

      Törlés
    10. Tisztelem az őszinteséged!Komolyan!Hidd el,a valóságot írom,csak egy másik aspektusból,mint a Szabó.Mint 89-es veterán,sokat láttam és tudok-és nem vagyok a szolgàja senkinek..

      Törlés
    11. Tisztelem az őszinteséged!Komolyan!Hidd el,a valóságot írom,csak egy másik aspektusból,mint a Szabó.Mint 89-es veterán,sokat láttam és tudok-és nem vagyok a szolgàja senkinek..

      Törlés
  23. Én azért cáfolnám Tuareg 8 éves absztinenciáját.
    Múlt héten együtt rúgtunk be a Vaskapuban. Nem emlékszel????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vaskapuban? Az nem zárt még be? Én úgy tudom már hónapok óta nem műödik!
      A Tuareg szerintem nem alkoholista, csak úgy néz ki és úgy beszél! A probléma nem ezzel van!

      Törlés
  24. Szerintem sem alkoholista Szabó. Ő alapból, alkohol nélkül tudja produkálni azt amit egy alkesz csak rásegítővel...De valóban úgy néz ki, na meg a szaga is olyan!

    VálaszTörlés
  25. Itt a bizonyíték, hogy nem beszélek mellé:
    http://coub.com/view/5s8u1

    VálaszTörlés