2014. július 12., szombat

A Valóság Napja

Ma délután, Mi, demokraták, összegyűlünk a Demokratikus Koalíció hívó szavára a Batthyány Örökmécsesnél, és megkezdjük az utca visszafoglalását Azoktól, hogy majd mindenhonnan elűzhessük Őket. Tesszük ezt magunkért, az Országért, mert csak a dumából, főleg a fals és sok dumából nem lesz Narancsfacsarás.




A legutóbbi DK tüntetésen voltunk kábé ezren, ma ennél többen leszünk már, ebben biztos vagyok. Nem akarom bántani a másik két létező ellenzéki pártot - Együtt, MSZP -, hogy nem szálltak be a szervezésbe, sőt, de van azért ennek némi haszna is: kiderül, ki mennyit ér a valóságban. Ja, az LMP-t, meg a Fodorpártot nem tartom ellenzéki pártnak, utóbbit még csak pártnak sem, legföljebb kártyakörnek, cinkelt lapokkal, úgyhogy Őket eleve nem is hiányolom. A lényeg a lényeg: a DK fölvállalta egyedül, hogy belekezd a Narancsok elleni utcai harcba - nyugi, átvitt értelemben -, és ezt sok demokrata várta már. Minél többen vagyunk így, induláskor, annál jobb, mert akik ma még otthon fognak ülni, azok is láthatják, amint az ellenzékiek képesek tömeget képezni, és előbb-utóbb úgyis csatlakoznak hozzánk. Ha ma ezren leszünk, akkor egy év múlva 10 ezren, ha ma 10 ezren, akkor egy év múlva 100 ezren. Ez történelmi nap lesz, ma még nem annak tűnik persze, de majd 2018-ban, mikor a választás éjszakáján egy rommá vert Narancshorda helyét hintjük be sóval, akkor majd visszaemlékezhetünk: ma kezdődött, és azok kezdték, akik ma ott lesznek.


Persze jól ismerjük a magyar néplelket, a győzelmek után hirtelen megszaporodnak azok, akik már akkor is ott voltak, amikor, tudjuk hogy lett utólag 1 millió partizán Magyarországon, meg a rendszerváltás után hogy lett egymillió a Kádár rendszert korábban belülről bomlasztók száma. Ha ma valóban ott lennének azok, akik majd 4 év múlva tutira fogják mondani, hogy Ők biz velünk voltak, akkor asszem az egész Ötödik Kerületben egy tűt nem lehetne leejteni a milliós, tömött tömegben. Nadehát tudjuk, ez így működött mindig, és még jóideig így is fog, és inkább legyen majd utólag egymillió Batthyány Örökmécseses Demokrata egy győzelem után, mint egyse egy újabb vereség következtében. Persze magunk között azért ez számítani fog: sokan ismerjük már egymást arcról, ma személyesen is összefutunk, újabb erőt adva a másiknak, és Mindannyiunknak a következő napok folyamatos bozótharcaihoz. Aztán majd 2018 után elnéző és megbocsájtó mosollyal nyugtázzuk azok tolakodását, akik majd akkor elmagyarázzák, hogy is lobogtatták a zászlót az első sorban ma.


Lesz egy érdekes momentuma a mai útkezdésnek. Át fogunk menni a Szabadság térre az "Emlékműhöz", és az furcsa egy szitu lesz. Ugyanis épp az "Emlékmű" ellen tiltakozók egy része aktív szervezője a mostanában a DK és Gyurcsány ellen folytatott lejárató hadjáratnak. Más kérdés, hogy szerintem épp ez a része - Zoltai Andrea, Édler Eszter, Sali Judit, Rózsamisi - igazából egy ideje már saját performanszuk háttereként használják csak az Ügyet, és ezzel valszeg el is érik, hogy soha ne legyenek többen az ott tartozkodók pár tucat tiltakozónál. Sokan, sőt asszem rengetegen vagyunk úgy, hogy az Ügyért kimennénk, csak nem abban a társaságban, akik a jelenlétünket saját csendes politikai céljuk tömegesítő tényezőjeként akarják fölhasználni. Nem mindegy, hogy egy Ügyet kik és hogy képviselnek, gondolom, ezt a közügyekre akár csak érintőlegesen is érzékeny Olvasóimnak nem kell elmagyaráznom.


Szóval érdekes lesz, amint az "Emlékműnél" most először valódi tömeg jelenik majd meg. Érdekes lesz ez az Ügy szempontjából is, és érdekes lesz az utóbbi napok rasszistázó hecckampánya okán is. Egyszerűen kíváncsi vagyok arra, hogy a magukat "Szabadság térieknek" nevező kör hogy fog reagálni a tömeg megérkezésére. Hisz persze ott egy perc alatt kiderül a valóság: kik hányan vannak, éshát alsóhangon százszor annyi ember fog megérkezni a Szabadság térre, mint amennyien ott vannak. És Zoltai Andreáéknak el kell dönteniük, mi számukra a fontosabb: az "Emlékmű" elleni tiltakozás hatásossága, hisz ezrek már adnak nyomatékot az Ügynek, aminek néhány tucat ember meg nem. Ha az Ügy a fontos számukra, akkor örömmel fogják nyugtázni, hogy igazi, valós demokrata tömeg áll ki ezért, és ez esetben nyilván csatlakoznak hozzánk. Ha meg fontosabb Nekik saját performanszuk és egoépítésük, akkor persze ott is folytatni fogják azt, amit napok óta tesznek: a DK, a tagok, a szimpatizánsok és a tüntetők rasszistázását. Az Ő döntésük lesz, és amikor azt meghozzák, és viselkedésükben e döntésük testet ölt, akkor megtudjuk majd valós szándékaikat. Kiderül, hogy a "Szabadság tériek" önmaguk, vagy az "Emlékmű" miatt vannak-e ott.

Kíváncsian várom.


10 megjegyzés:

  1. Én a 3. rendezvényre megyek el. Mindig bennem van egy kicsi félsz, hogy nem leszünk elegen, de eddig két alkalommal kellemesen csalódtam. Remélem ma sem lesz ez másképpen. Tartok az ellenpropaganda sikerességétől és ezért tízszeresen szeretném, ha meg tudnánk mutatni, hogy sikertelenek voltak az elriasztó tetteik, szavaik. Hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ott leszek és viszek még egy embert.

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=BFP4dDheqHY

      Vigyetek egyet helyettem is. Köszönöm.

      Törlés
    3. És mi számít kritikus tömegnek?

      Törlés
    4. Egyelőre az amelyik sokasodást képes generálni.

      Törlés
  2. Ott leszek, viszem a férjem! :)

    VálaszTörlés
  3. Az LMP mióta ellenzéki párt??

    VálaszTörlés
  4. Ez a mai nap picit cinkesre sikeredett....http://index.hu/belfold/2014/07/12/ekkora_lecket_demokrataknak_meg_nem_adtak_fel/

    VálaszTörlés
  5. Gulyás Márton egy pojáca és akkor még finom voltam, amikor jellemeztem.

    VálaszTörlés