2014. október 9., csütörtök

Sztálingrád 2014

Sztálingrád pecsételte meg Hitler sorsát. A veszteségeken túl az igazi jelentősége abban állt, hogy összeomlott legyőzhetetlenségének mítosza, és ezért 3 év múlva Birodalma is. És most rajtunk múlik, hogy Budapest legyen Orbán Sztálingrádja.




Sun Tzu óta tudjuk, hogy a csaták azelőtt eldőlnek, mielőtt egyáltalán megvívnánk azokat. A terep megfelelő kiválasztása, a meglepetés ereje és a sereg harci morálja eleve meghatározza, hogy mi lesz végül a végeredmény. És egy választás valóban hadművelethez hasonlít leginkább, ahol a fegyverek erejét a szavazólapokra rakott ikszek helyettesítik, nem véletlen, hogy a kampány szó eredeti jelentése is hadjárat. És most az elmúlt négyév legjobb esélyű csatája előtt állunk, és rajtunk, budapestieken múlik, hogy Orbán Sztálingrádja lesz-e Budapest most vasárnap. Jól választottuk ki a terepet: még nagy áprilisi vereségünk idején is önmagában Budapesten erőegyensúlyban voltunk a Narancsokkal. Ha egyáltalán legyőzhetjük Őket, akkor azt pont itt tehetjük meg. A meglepetés erejét is felhasználhatjuk: hosszú idő alatt fölkészültek arra Orbánék, hogy Falust lejárassák, vagy épp agyonhallgassák, tették is. Aztán egyszercsak beugrott Bokros, és lőn kapkodás: Tarlós már egyre kínosabban próbál úgy tenni, mintha még mindig nem lenne igazi demokrata kihívója. Pedighát a Szonda angyalföldi közvéleménykutatása azt jelzi: már nagyon is van. Szóval a terepet most jól választottuk meg, és a meglepetés ereje is mellettünk állt csatasorba.


És akkor jöjjön a harmadik csatadöntő elem, mind közül a legfontosabb: a sereg harci morálja. Orbán egész politikai tevékenysége erre irányul: saját seregét legyőzhetetlennek láttatni, a demokraták hadát pedig demoralizált, agyonvert, esélytelen csőcseléknek. Mindaddig, amíg képes minden fontos kérdésben legyőzni minket, addig a Narancsok ki fognak tartani mellette: szabadon követik el köztörvényes bűneiket, mert legyőzhetetlenségük biztosítja számukra büntetlenségüket. Ennek a mítosznak az évtizedek alatt való fölépítésével persze Orbán csapdába manőverezte magát: sok esetben azért áll bele nyilvánvalóan irracionális ütközetekbe, mert már nem teheti meg, hogy ne álljon bele. Neki mindig győzni kell: az ellenzék ellen, az EU-val szemben, a világgal szemben. Egész kommunikációs gépezetének pedig ez a fő célja: az egyre nagyobb pofonokról is egyszerű hazudozással, sulykolással bebizonyítani, hogy valójában azok is győzelmek voltak. Pont ugyanaz történik, mint Goebbels idején a Sztálingrádi Csata után: a németek folyamatos vereségeire külön szókincset alkottak: sikeres arcvonalrövidítés, rugalmas elszakadás, sündisznóállás, katlancsata, meg ilyesmik, amik a megállíthatatlan visszavonulást voltak hivatottak sikerként megmutatni.


Orbán médiabirodalmának elsődleges feladata a Vezér tévedhetetlenségének és legyőzhetetlenségének bemutatása. És mivel egyre több a szívás, és egyre szaporább is lesz, így egyre szorosabbra kell fognia a gyeplőt a szócsövei fölött: erről, nem másról szól a Simicska elleni támadása: ki tudja, meddig maradnak hűségesek a Hívek, ha a vereségek ténye eljut a tudatukig. Kézivezérelni kell mindent, direkt, államhatalmi módon Kisgoebbelseken keresztül, hogy miért, arra a legjobb példa Navracsics EU-biztosi beégése. Európa gyakorlatice kicsinálta Navracsicsot és ezzel persze belengetett egy ordas méretűt Orbánnak, szegény Fideszsajtó azóta mást sem bír harsogni, mint hogy valójában mekkora győzelem is ez a Narancsok számára. És ez már kényszer a részükről: ezek a hamis győzelmi jelentések már nem 10 millió magyarnak szólnak, csak annak a kétmilliónak, akik Orbánt tartják trónon. Ha egyszer megérzik a vereség bűzét, szétesik gyorsan hatalomgyakorlásuk belső hűbérúri szövete: a meggyengült királyt többnyire saját főurai szokták aztán eltávolítani. Ha a Főnök nem mindenható, akkor a sameszai sem, és eljöhet a pillanat, amikor mindenkinek, aki részt vett és vesz az Országrablásban, felelnie kell tetteiért.


Minden nap látjuk az Ország Gyűlése Mozgalom Kossuth téri sátrainál, milyen betegesen reagálnak a Narancsok az ottlétünkre. Egyszerűen megbolondulnak, ordibálnak, rohangálnak a rendőrökhöz, hátha valahogy el bírnak onnan minket mozdítani. És mivel ez nem sikerül, még sokáig ott köröznek körülöttünk, és vörös fejjel, ökölbe szorult arccal közelítenek az agyvérzéshez. Először még nem értettük ezt az általános, és teljesen túllőtt reakciót: azt hittük, gyűlölet. Tévedtünk, ez nem gyűlölet, hanem sokkal mélyebb, sokkal rosszabb annál: félelem. Jelenlétünk ugyanis megkérdőjelezi bennük Orbán mindenhatóságát, és ez a tudatalattijukban azonnali görcsös vészreakciót vált ki: ha a Vezér nem mindenható, akkor Ők sem sebezhetetlenek. És akkor most térjünk vissza a vasárnapi önkormányzati választásra, és elsősorban Budapestre, a Főpolgármesteri Csatára. Ha Bokros nyer, az kommunikálhatatlan vereség lesz a Narancsoknak. Demszky állandó győzelmei okozták valószínűleg a legnagyobb harcimorál zuhanást a Narancstáborban, ezért kellett Budapestet minden eszközzel büntetni, aztán pedig Tarlóssal elfoglalni. Ha most visszavesszük, mikor épp hatalmuk csúcsán, sebezhetetlenségük tudatában fürdenek, akkor a Mindenhatóságuk Mítosza összeomlik. Sztálingrád után még évekig tartott a Háború, de valójában ott és akkor eldőlt. És csak rajtunk múlik, hogy Bokros mögé szavazatokkal fölsorakozva Orbán Sztálingrádjává változtassuk Budapestet. Rajtunk ne múljon.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


17 megjegyzés:

  1. Már megint eltünt az előbbi írásom! Már itt is cenzura van? Mert FACE már több esetben nem engedte megjelenni az írásomat, holott sem káromkodás, sem szmélyeskedés nem volt egyikben sem, csak megírtam az igazságot!

    VálaszTörlés
  2. Ha az az elkeseredett düh fog munkálni Vasárnap a budapestiekben amit jártamban-keltemben tapasztalok akkor 100 % hogy győzni fogunk!

    VálaszTörlés
  3. Apropó! GÁBOR KINN LESZEL MA A TÉREN?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A közlekedésem biztonsági okokból nem nyilvános információ :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  4. Ahogy közeledik az őnkormányzati választás egyre bízonyosabbá válik,hogy Fővárosnak Új polgármestere lesz Bokros Lajos személyébe.Ezt nagyon jól tudják Orbán szélverte bandái.Igen most a Fidesz káoszában kell elmenni minden Fővárosi szavazónak aki változást akar a Fővárosban és Magyarországon.Hajrá Fővárosiak.Hajrá Magyarország.

    VálaszTörlés
  5. Azt hiszem, már 2 milla sincs, akinek a Fidesz-"kommunikáció" szól. Ők azok a bizonyos csipkerózsikák, akiket úgysem lehet felébreszteni, mert kómában vannak. Meg kell várnunk, amíg maguktól felriadnak. A Magyar Krónikába nem oszthattalak, mert onnan kiléptem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Magyar Krónikába Gábor és/vagy én osztottuk elejétől fogva. Te csak nem vetted észre vagy nem érdekelt, hogy ránkosztottál.

      Törlés
  6. Ébresztő Budapest!
    Rajtatok most Magyarország szeme!! Nem visszahúzódni a kuckóba, hanem elmenni szavazni a fülkébe. A fülke magányában nem látják hova is rakod azt a bizonyos X-et. Ha a Főváros elesik akkor mindennek vége...........
    Hajrá Budapest! Hajrá Magyarok!
    Hajrá O.GY.M.!

    VálaszTörlés
  7. ...S ti, kik valljátok olyan gőgösen:
    Mienk a haza és mienk a jog!
    Hazátokkal mit tennétek vajon,
    Ha az ellenség ütne rajtatok?...
    De ezt kérdeznem! engedelmet kérek,
    Majd elfeledtem győri vitézségtek.
    Mikor emeltek már emlékszobort
    A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?

    Jogot a népnek, az emberiség
    Nagy szent nevében, adjatok jogot,
    S a hon nevében egyszersmind, amely
    Eldől, ha nem nyer új védoszlopot.
    Az alkotmány rózsája a tiétek,
    Tövíseit a nép közé vetétek;
    Ide a rózsa néhány levelét
    S vegyétek vissza a tövis felét!...

    Ezt írta Petőfi 1847-ben 1848-ban bizonyított a NÉP!
    Hajrá Budapest! Hajrá Magyarok!
    Hajrá O.GY.M.!
    N E V Á R D M E G !! kérem ezt a nép-nevében !

    VálaszTörlés
  8. Ébredj Magyar Nemzet!
    Ébredj Magyar Nemzet!
    Országodra törnek,
    el akarják venni
    Tőled ősi földed!
    Kufár rabló hordák
    vették meg a törvényt,
    becstelen csalással
    Rád hozták az önkényt.
    S az, kitől a békét
    s a jogot remélted,
    galádul eladott,
    s hátba támad Téged.
    Dölyfös úri népek!
    Kivel paroláztok?
    A Magyarok Istene
    egyszer lesújt rátok!
    Mit is várhat az a
    sanyargatott néptől,
    aki lehazudja
    csillagát az égről.
    Ébredj Magyar Nemzet,
    mert ütött az óra!
    Hogyha élni akarsz,
    jöjj a hívó szóra!
    Ne csak várd, hogy jöjjön
    az áhított Béke!
    Biztos, hogy Te mindent
    megtettél már érte?
    Ébresztő Magyarok
    szerte a Világban!
    Itt van Rátok szükség
    szép Magyar Hazában!
    Felemeljük újra
    lehajtott fejünket,
    vérünkkel is védjük
    szép Magyar Földünket!
    Varga Magdolna

    VálaszTörlés
  9. Verseket idézni már megtanultunk.
    a kérdés csak az, tenni is tud, akar-e tenni a szabadságért Budapest népe?

    Ha igen, itt az idő, MOST, vagy soha.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vidékiek is megtanultak idézni - a szendamondjáról, mint rendesen :)

      Bokros teendők

      Bokros teendőit képtelen ellátni,
      ezért hát a Tarlóst gyorsan le kell vált'ni.
      Budapestre ráfér egy frissítő csomag;
      orosz vodka helyett kis francia konyak.

      Narancsék uralmát ideje megtörni!
      Túl kényelmes volt már lazán hátradőlni,
      s élvezni az újabb stabil kétharmadot,
      amit az ellenzék maflán nekik adott.

      Egy tökös főpolgi sok mindent megtehet,
      bár sejtem: nem lesz ez egy diadalmenet.
      Viszont ő lehet majd, ki az első éket
      beveri, és aztán tágulnak a rések,

      megrepedeznek a narancssárga falak;
      bele is sápad majd a sok hitvány alak,
      megsejtve: a fideSS hatalmának vége,
      s néznek talpuk alá, hogy a máglya ég-e?

      Szaggatja-e a nép a rárakott láncot,
      s járatja-e velük már a haláltáncot?
      Ragadjon passzportot izzadó marokkal?
      Bissau-Guinea vár-e tárt karokkal?

      Bizony, BonsaiDuce uralmának annyi,
      és aki időben nem tud elillanni,
      ott ül majd Strasbourgban a vádlottak padján,
      a demokrácia újabb ünnepnapján.

      Tarlóst leváltani csak az első lépés,
      mitől felébred a báva magyar nép és
      eljutunk addig, hogy porba hull a Bálvány,
      hiába dicsérte sok Mikrofonállvány.

      Hallod, értelmiség? Csörög már a vekker!
      Nem-diktatúránknak is vége lesz egyszer!
      Lehet a sok csipát szemből kitörölni
      és a jogainkért végre már pörölni!

      Összefogás, vágod? Az lesz majd a nyerő!
      Millió honpolgár... Hívd úgy: nyugodt erő!
      Emlékezz: megmondta a Felcsúti Jani,
      hogy a népet, azt nem lehet leváltani!

      Fogjuk hát a szaván a kis akarnokot!
      Börtönbe, bitóra az őrült zsarnokot!
      Jöjjön hát mindenki, aki igaz magyar,
      s diktatúra helyett népuralmat akar!

      Törlés
  10. Minden szavazó Polgárnak!
    Budapest csak egy fél órát kér tőled,csak annyi időt amíg az X-et behúzod Bokros Lajos neve mellé.Ha ezt megteszed akkor elindul a vég kezdete! Nem mondom,hogy győztünk,de azt állítom,ha Budapestet visszavesszük,akkor a háború köztünk és a narancsok közt eldőlt,éspedig a Te, meg Te,meg mindenki javára,akitől az elmúlt négy és fél évben szinte mindent elloptak ezek a gátlástalan tolvajok. Természetesen a kerületek is nagyon-nagyon fontosak,és ha már ott vagytok akkor tudjátok kire kell szavazni? Természetesen az összefogás jelöltjeire. Rajtad múlik hát minden.Csak félóra,ennyi kell.

    VálaszTörlés
  11. Na, Szegeden már befosott a fidesz polgármester jelöltje. :)

    http://index.hu/belfold/2014/10/09/fidesz_szeged_kothencz/

    "A sajtótájékoztató csúcspontja az lehetett, amikor a Délmagyar tudósítója megkérdezte Kothencz Jánostól, nem fél-e, hogy a lépését megfutamodásnak tartják majd a jobboldali választók. A fideszes jelölt csak annyit válaszolt, hogy a sajtótájékoztatón
    nem lehet kérdezni."

    VálaszTörlés
  12. Aki most annyi fárdságot nem vesz, hogy elmenjen szavazni az utána ne síránkozzon! Tudom sokan vannak olyanok akik várják hogy mások kikaparják nekik a sült gesztenyét!

    VálaszTörlés
  13. Ha ilyen nyerésre álló helyzetben mégis veszítünk ,azért nem mmi leszünk a hibásak!

    VálaszTörlés