2015. február 4., szerda

Újra áll a Demokrácia Erődje a Kossuth téren

Tegnap egész nap zajlott a TEK vasárnap éjjeli sátorbontó akciójának ellencsapása: több mint százan vettek részt az Ország Gyűlése Mozgalom Kossuth téri állandó demonstrációjának helyreállításában. A Demokrácia Erődje áll, pont ugyanúgy, pont ugyanott, ahol korábban: szívás van, Viktorgyerök.




Reggel 8 órai visszaszállításra kaptunk ígéretet a BRFK-tól, úgyhogy akkor mi már gyülekeztünk, de a cucc még nem volt sehol. Helyette jött pár rendőrtiszt, kínos zavarban: mégiscsak ciki, ha a Hatóság nem tartja be a saját szavát. Aztán gyorsan kiderült, hogy ezúttal nem a BRFK a hunyó. Tessenek megfogni a szék karfáját, mert ami történt olyan egy demokráciában egyszerűen nem történhet meg: a Parlament Hivatala KITILTOTTA a BRFK szállítójárműveit a Kossuth térről. Láttuk ugyanis, amint a cuccokat szállító kamionok szépen leparkolnak az Alkotmány utcában, oszt gondoltam, megkérdem már, hogy miért nem hozzák be ugyanúgy a Térre közvetlenül a holmit, mint amikor elvitték. Merthát vasárnap éjjel három kamion állt a Tér közepén, és közvetlenül pakoltak rájuk, most meg tőlünk 50 méterre a Téren kívül álltak meg, és a melósok kézikocsikkal kezdték el húzogatni a tonnányi felszerelést. Úgyhogy szépen hivatalos tájékoztatást kértem a zsaruktól, akik megadták a kötelezőt, kellő mundérvédelemmel persze: más Szerv tagadta meg a Rendőrségtől a belépési engedélyt. Namost a Tér kezelői joga a Parlament Hivataláé, tapasztaltuk párszor, mikor vegzáltak minket is, csakhát a gyülekezési jog meg erősebb pár Narancsbérencnél, úgyhogy mi kidobtuk Őket.


De Orbánisztánban, ahol a vasárnap éjjeli sátorbontó TEK-akcióval a demokrácia látszatát is megsemmisítették, most az is kiderült: egy Parlamenti Hivatal a Rendőrség fölött áll. Namost kezitcsókolom, a Rendőrség fölött jogállamban egyvalami áll: a Bíróság. A Rendőrség oda megy, ahová akar, és ebben a szándékában törvényesen senki sem akadályozhatja meg: ha a Kossuth térre akar bemenni, akkor bemegy, és kész. Van egy nemzetbiztonságilag védett zóna, aminél lehet kétséges a Rendőrség hatásköre, de ez a zóna a Parlament lánckordonjánál, a falához 10 méterre húzódik. Csakhát rendőreink a szállítójárműveikkel nem a nemzetbiztonsági zónába akartak bemenni, hanem a normál Kossuth térre, oda, ahová a Narancshaver rendezvényszervező cég lazán bármikor behajthat. Ami a tegnapi visszaszállításkor történt ugyanolyan súlyú törvénytelenség, mint a Sátraink sunyi letámadása: Narancshonban egy parlamenti hivatalnok kitilthatja a Rendőrséget a Nemzet Főteréről, ráadásul olyan alkalommal, mikor az a mi gyülekezési törvényben rögzített jogunkat állítja épp helyre. Úgyhogy az Orbánbanda tegnap már a saját zsaruit is megcsicskáztatta: tologathatták 50 métereken át a többtonnányi felszerelésünket, ahelyett, hogy lerakták volna közvetlenül a kamionról.


Úgyhogy szépen, apró lépésekben, kiskocsikkal elkezdték visszahozni a motyónkat, az első kisadag 9 óra körül ért be a Térre, ha rosszfiú lennék, akkor persze ezért most támadhatnám a BRFK-át, de eszem ágában sincs: Ők is megtapasztalták tegnap az Orbán Rezsim Törvényét: az írott jog nem létezik, ha Narancsparancsot akadályozna. Ha a BRFK a törvény szerint járt volna el, akkor rendőri intézkedés akadályozásáért simán bemehetett volna a Parlamentbe, és vezetőszáron vihette volna ki a Fideszszolgákat, ugyanis bűncselekményt követtek el, még pedig többrendbelit. Láttunk mi már sok mindent az elmúlt félévben a Kossuthon, de ilyet még nem, ezt megélni ismét csak az életreszóló, egyedi élmény kategóriája volt, lesz mit mesélni majd az unokáknak. Nade vissza az újjáépítéshez: 9 órakor már minimum 30-an voltunk a Téren, sok olyan ember is csatlakozott hozzánk tegnapi felhívásunkra, aki ki akarta venni a részét az Orbánnak szóló üzenet átadásában: NEM, Viktor, így ez nem fog Neked sikerülni. Ha Te lebontod, mi újraépítjük, szokd a gondolatát, hogy fölöttünk nincs hatalmad. Egész nap remek idő volt, profivá vált építőcsapatunkhoz a frissen csatlakozott segítők beilleszkedtek, így aztán este hatra végeztünk is: az Erőd áll, pont ugyanott, ahonnan lebontották, de ilyenkor mindig fejlesztünk is kicsit: magasabb és szélesebb színpad lesz már a szombati tüntetésre.


Szóval a Nép gyermekei jöttek segíteni, volt aki tolókocsival, hogy beletegyen egy kézmozdulatot mindannyiunk Demokrácia Erődjének helyreállításába, és még vidékről is felutaztak ezért. Akik közül viszont egy sem jött oda, még egy másodpercre sem, azok az ellenzéki parlamenti képviselők. 30 méter séta a kiváló időben, ebédszünetben tán belefért volna nemde, sebaj, igazán meglepetés nem ért minket, ugyanis a TEK-akció kapcsán sem jutott eszébe egyetlen parlamenti ellenzéki pártnak sem, hogy esetleg elítélje a rendőrállami erőszakot. Kiállt viszont mellettünk saját lehetőségei szerint a Klubrádió, a hvg.hu, a Magyar Narancs, a Budapest Beacon, és több blog, a TASZ pedig elvállalta a TEK-akció ügyében a jogi képviseletünket. Szóval tegnap ismét okosabbak lettünk atekintetben, hogy mit jelent az összefogás a gyakorlatban: ezt és ennyit, amit leírtam. Nade mondjunk jó hírt is, így a végére: korábbi nyílt levelemre Gyurcsány Ferenc képviseletében a DK pártigazgatójától választ kaptam. Hivatalos levél, az általam küldött szintén hivatalosra válaszul, a lényegét szószerint ideteszem:

"Tisztelt Dr. Szabó Gábor Úr!

Kérem engedje meg, hogy az Ön levelére Gyurcsány Ferenc nevében és felhatalmazásával én válaszoljak. 

Dudás Péter sem elnök úrtól, sem Kolber Istvántól nem kapott sem tanácsadói felkérést, sem ilyen típusú eseti vagy állandó megbízást."

Nyílt levelemet 30 ezren olvasták, így a választ is ugyanilyen publicitással teszem most közzé. Az OGYM-ből korábban több hasonszőrű pajtásával együtt épp sunyiságuk miatt kidobott, és azóta ellenünk folyamatosan kampányoló Dudás Péter nevű, a DK, és személyesen Gyurcsány nevében fellépni szerető net-trollról kiderült, hogy egy krónikus és ostoba hazudozó. Tudni tudtuk eddig is, csak mostantól már papírunk is van erről, kéretik az Illetőt a továbbiakban ennyire komolyan venni. Köszönjük a választ, minden ellenkező felvetéssel ellentétben mi azért számítottunk rá.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!

























47 megjegyzés:

  1. GRATULA!!!!!!! Ez bizony komoly győzelem.. a tüske újra ott van.. és közben sokan, nagyon sokan megismerkedhettek a jelenlegi (2/3os) hatalom természetével.. a sajtóban is terjedünk.. a Dudás-ügy tisztázódása is remélhetőleg véglegesen pontot tesz a félreértéseken alapuló feszültségeknek.. kialakulhat a szövetségi politikánknak megfelelő viszony.. Most nagyon szúrhatja a (nem is tudom, micsodájukat!!) jelenlétünk a Mostan (leánykori néven:Kossuth) téren.. Köszönet minden segítőnek és támogatónak!! Akkor jöhet a TASZ.. és a jogi tisztázás, ami így bizonyára nagy sajtónyilvánosságot is kap.. mostmár remélhetőleg belföldön is..

    VálaszTörlés
  2. Az Orbán fasiszta,diktatura közepete van egy demokratikus csoport,amelynek a neve ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM.Ez a mozgalom bebízonyította,hogy a jelenlegi diktaturában hősies cselekedetével jelen van a magyar forrami mozgalom magaslatán.Az ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM bebízonyította,hogy a diktatórikus hatalom törvénytelen módon szétver Demorácia sátrait újból törvényesen felállította.Ezzel bebízonyította,hogy az ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM hősies cselekedetet hajtott végre.Az ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM Demokrcia Erőd sátrai újból állnak a Parlament elött a Kossuth Lajos téren.Ezzel a cselekedettel a Mozgalmunk egy ütő képes forradalmi cselekedetet hajtott végre.Kérem a Parlamenti ellenzéki pártokat és a civil demokratikus mozgalmakat és szervezeteket,hogy ezek után egyenragú partnernak ismerjék el az ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALMAT.

    VálaszTörlés
  3. Gábor és József! Ez nagyon jól megerősíthetjenek a Demokrációért!!! :) Valóban Dudás Péter hazudó?? Ez biztos OGYM igazi párt!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM nem párt,hanem mozgalom.Én arra kértem az ellenzéki pártokat és civil mozgalmakat,szervezeteket,hogy tartsák egyennrangú félnek az ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALMAT.

      Törlés
  4. Szép napot kívánok Mindenkinek!
    Köszönet azoknak a társaknak, akik tegnap dacolva a diktatúrával újra felállították a Demokrácia Erődjét Bizonyítva a diktatúra nem tudja elsöpörni a lángocskánkat.
    Köszönjük azoknak, akik segítették, terjesztették az önkényes sátorbontásunkat.
    Most már a TASZ megkezdi a jogi uton való lépéseket. (Elég későn ébredtek fel, de felébredtek)
    Ezt a csatát is megnyerjük...... mert a tüske már nemcsak a körmük alatt van, hanem az egész lényüket szúrja.
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Ébredezők!
    Respekt O.GY.M !

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok az újra felépített erődhöz!
    Az persze - gondolom - mindenki számára világos, hogy 2 hét múlva, a Putyin látogatáskor ezt újra el fogja játszani a maffiaállam! Sajnos....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd Gabi odaláncolja magát a Széchenyi nevü tujához : D

      Törlés
    2. Majd Gabi odaláncolja magát a Széchenyi nevü tujához : D

      Törlés
  6. Végtelen büszke vagyok rátok! Hatalmas öngólt rúgtak! Az erkölcsi győzelem a tiétek, a miénk! Fog ez menni! Hajrá mi! Hajrá március 15!

    VálaszTörlés
  7. Nem fog menni!

    Egy demokráciában pártok versenyeznek és választások útján teszik azt. Ezt hozta a civilizáció---boldogabb országokban.
    Az OGYM pedig 100 000 ember feszólalásának ügyévé tenné ezt a jogot/eljárást!

    Miközben érhetenek el csatákat! a helyi csetepatéval az egész háború kimenetelét és célját veszélyeztetik! Önös célból.

    Ez a hatalmas baj!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most érkeztél a Földre?

      Törlés
    2. T. Márton Ottilia!
      Jelenleg az a helyzet kis hazánkban, hogy ez az alapvetés, melyet idéztél, nem működőképes.
      Jelenleg a társadalom igen nagy hányada számára egyik párt sem kínál olyan programot, ami hatására elmenne szavazni. Az eddig regnáló pártok oly mértékben aláásták a pártokba vetett hitet, hogy alkalmatlanok a nép képviseletére. A jelenlegi helyzetben csak két megoldás van: vagy hagyjuk, hogy a megvezetett fideszbirkák, meg megvett fidesznyaloncok szavazataival Orbán tovább uralkodjon, vagy elfogadunk egy civil szerveződést vezető erőnek, és a régi rendszer romjain felépülő új pártstruktúra segítségével próbálunk visszatérni a demokratikus jogállamisághoz.
      És jelenleg az OGYM az egyetlen olyan civil erő, aki az "Orbán, takarodj!" szlogenen kívül is tud elfogadható programot nyújtani.

      Törlés
    3. Kedves M.Ottilia, kedves R.Gábor, Mindkettőtök bejegyzésének van igazságtartalma…, van középút… és magam az OGyM követelésekkel is egyetértek!

      Gondom a programmal, a stratégiával van. Azt kellene már felismerni, hogy érdemi változás csak több lépcsőben érhető el:

      http://www.jatektan.hu/az_egyetlen_esely.html

      Ami sikerre vezethetne:

      0. Egy olyan civil FaceBokk-csoportot kell szervezni, amely alatt összegyűlhetünk legalább félmillióan olyanok, akik csalásnak tartják a 2014. évi választásokat és egységesen kiállnak az "ELÉG VOLT" mellett, egyszersmind: előzetesen beígérik/vállalják egy közös petíció aláírását, előre hozott választás követelésével.

      1. Ha összegyűlik 500.000 előzetes aláírási ígéret, akkor egy előre meghirdetett napon (pl. március 15-én) előre meghirdetett helyeken (városokban tereken ordítozás nélkül, békésen, de látványos, elszánt erőt mutatva) megszervezhető, hogy akár egyetlen nap mindannyian aláírjuk azt a petíciót, amely azonnal benyújtható Köztársasági Elnökünkhöz...(***)

      2. Az előre hozott választás kampányában pedig, a már félmilliósnál is nagyobb létszámú FaceBokk-csoportunk az elért első siker adta ismertsége alapján „véleményformálóként” meghirdetheti, hogy a bebetonozások miatt csak akkor lehet érdemi változás, ha a rezsimet 2/3-os többség küldi el… A kampányban különböző jövőképet ígérgető pártokra ezért nem szavazunk. Egységünk, közös egyetértésünk az „ELÉG VOLT”.
      Ez az "elég volt"-többségünk most csak arra az ellenzéki "rezsim-elküldő összefogásra" adja a voksait, amely tudomásul veszi és kötelezi magát, hogy 2/3-os felhatalmazása csupán 100 napra szól: az a feladata, hogy "kigombolja a kabátot" és előkészítse az "újragombolásra". Feloldja a bebetonozásokat, megteremtse az egyszerű többségi kormányzás lehetőségét, visszaállítsa a (kialakult helyzetnek megfelelő) kétfordulós választási szabályokat, majd a lemondásával kérje az újabb előre hozott választás kiírását az államfőtől...

      3. Aztán, talán már idén ősszel indulhat az az újrakezdés, amiben mind a régi, mind az időközben szerveződő új pártok versenybe szállhatnak programjaikkal. Újrakezdés, "újragombolás", mint 1990-ben... Elővenni felidézni és felhasználni a tapasztalatokat... média-egyensúly, fairplay kampány, stb.

      (***) Áder? Nem ostoba és (szerintem) tán különösebb "hálás-loyális" moralitással sem terhelt. Erőt látva, menekülhet a süllyedő hajóról, megdicsőülhet…, stb… Ezzel szemben, ha nem akceptálná a petíciót, akkor okkal-alappal emelkedne ki, és lenne egyetlen fókuszált céltáblája a szervezett aláírók dühének…

      Törlés
    4. A probléma a 0. ponttal van. Hogy érhető el a tömegesedés?
      Eddig a minimál konszenzus mentén az összes demokratikus erő felsorakozása lett volna a stratégia, de úgy néz ki, ez illúzió.
      A parlamenti megélhetési ellenzékre számítani lehetetlenség, de a civil összefogásnak sem látom sok jelét.

      Törlés
    5. Kedves K.Péter,
      igazad van a problémával...!
      Ámha, figyelted az utóbbi 3-4 hónap eseményeit, láthatod, hogy megosztottság nélküli tömeg csak egy jól megválasztott, egyszerűen megérthető/megmagyarázható követelés mögé szervezhető. Lásd Nyet-adó.
      Egyszersmind, a naponta nem politizáló civileket (akiket lekötnek a napi gondok, örömök, feladatok, stb.) elriasztja a balhé, az erőszakosság, mi több: rétegproblémára többségükben nem szolidárisak.
      A sérelmek közül tehát ki kell választani egy olyan prioritást, ami nem megosztó, cáfolhatatlanul megindokolható követelés. Aztán, ha ez mögé sem sikerül egységes tömeget felébreszteni, akkor... megérdemeljük... Persze olyat kell választani, ami a békés alkalmi elégedetleneket is és a türelmetleneket (erőszakosabbakat) is kielégítheti és persze mutat valami megoldás felé is. Ezért kellene egy józan (nem balhéra hívó) civil hangú gyülekező oldal, az egyetlen jól megválasztott prioritásra, annak magyarázatára, stb...
      Ha esetleg érdekel:
      http://www.jatektan.hu/netado_vege.html

      Törlés
  8. Helló Mindenki!Volt alkalmam tegnap a Klub rádió riportját Gáborral hallgatni,bár nem lehetek jelen,de a lehetséges hírforrásokat használom!Meg kell mondani semmi jogcímem,de mégis kicsit büszke is voltam,hogyha outsiderként is,de valami jó dolognak részese lehetek.Amit a dudási megnyilatkozáshoz fűznék,hogy van az a csárda,ahol egy dudás sem fér el!Üdvözlettel!Nagy Sándor

    VálaszTörlés
  9. Köszönet és Tisztelet azoknak akik a Demokrácia Erődjének visszaállításában részt vettek.

    Remélem, hogy a Putyin látogatásig nyilvánvalóvá válik a TEK-es intézkedés jogellenessége, és nem kell a jogállam(?) szégyenére a tábor rekonstrukciót megismételni. Bár?
    Amíg a hivatalos ellenzéknek, a város felett repkedő egy hajtóműves helikopter kockázata mellet, nem jut kapacitása ennek a hatósági jogtiprásnak a hangoztatására; a TASZ-nak igencsak kapaszkodnia kell a demonstrálók jogainak megvédéséért.

    A parlamenti illetékesek pitiáner packázása hű tükre a "közjogibajúszméltóság" mentális állapotának. Ezzel bizonyára növelték népszerűségüket az anyagmozgatási szektorban, de a mozgásszabadságukban (külföldre utazás) korlátozni szándékozott fegyveres állomány körében is.

    A pártelnök úr üzenete minimum elgondolkodtató az önjelölt "támogatók" és a neten szerveződő csoportok hitelessége tekintetében. Bizonyíték arra, hogy a Gábor által választott egyenes út a legrövidebb, még akkor is, ha az erdész rövidebbet ajánl az erdőn át. A határozott, egyértelmű kérdés; választ generál. A válasz ténye reménykeltő.

    VálaszTörlés
  10. Nekem tegnap óta egy olyan érzésem van mint ha valaki aki elesett az utcán azt meg nézzük és átlépve rajta tovább haladunk,/ a megnézést is erősen záró jelben teszem!!!/ Akkor most milyen titulust alkalmazzak a mi szövetségeseinkre??? És még arra az egyszerű tényre sem számítva,hogy ma én és holnap TE,Nem kedves hallgatólagos társaim Én mint IGAZI Demokrata nem fogom utánozni önöket mert kötelességem a segély nyújtás, minden felebarátom felé !!! Ezzel fogok demonstrálni,hogy mindenki érezze a különbséget ember és emberek között!! / NE legyen szükség rá!!!/ Egyet azért tudni kell önöknek hogy az én köreimben NEM található erre példa miért is?mert mást látnak ezen az oldalon!!! Reménykedem,hogy egyszer rá viszi önöket a józan felfogás,hogy tudunk érdemben egyeztetni dolgokról!!! Teljesüljön az elképzelésem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsika, de nem értem ! Miről is szól a bejegyzés ? Kikről ? K. Éva ! Részletezné ?

      Törlés
  11. ha az OGYM lenne a "civil erő"--akkor most már számosabbnak kéne lennie!
    de a pártok sem, meg a civilek sem fogadják .
    A célok rosszak!
    Orbánt csak választással lehet leváltani!
    Sokkal inkább meg kéne mutatni a népeknek az Orbán-rendszer mibenlétét-----elmagyarázni, hogy hova jutunk általa, mintsem pár száz embernek apró akciókat végrehajtani. Nem a OGYM a baj, hanem az hogy csak "helyi háború" A háborún belül--Bár a célja azonos, de így még rá is vigyázni kell az ütközetek közben.

    Sem mellé állni, sem negálni nem lehet! Ez a csapda! ezért blokkolja az erőket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ottilia!
      Próbállak megérteni.
      Netán az OGYM-et "domesztikálni" kellene?
      Vagy ez lehetetlen, hát szűnjön meg?

      Törlés
  12. Mindent,meg lehet változtatni CSAK egyet nem !!!! Az elvemet és a hazámhoz való hűségemet, Ha meg fogod a feléd nyújtott kezet,akkor az utunk a győzelemhez vezet!!!

    VálaszTörlés
  13. Hajrá TUAREG, nagyon örülök újabb hatalmas sikereteknek!!!!!!!! Ez a diktatúra abszolút jele, ha a rendőrséget se engedik be munkájukat végezni!!!!!!!! Annak is örülök, hogy sikerült a dudás ügyet tisztázni !!!!!!! Gyurcsányék is eltávolították az áruló dudást!!!!!! Nagyon jó volt az a megnyilatkozásod mikor az ellenzéki pártokat felkérted csatlakozásra!!!!!!

    VálaszTörlés
  14. Először is hagy fogalmazzam meg a dühömet ezzel mocskos maffiával szemben akik mindem bizonnyal jogtalanul , legalább is minden ésszerű ok nélkül lebontották a táborodat és a bíróság által is neked ítélt játszóteredet. Akár mennyire is nem szimpatikus nekem ez a sátoros tragikomédia, ez a lépés otromba, galád és felháborító... Na de már áll. Legalább is Putyin előestéjééig...

    VálaszTörlés
  15. Amúgy meg...
    Hogy is van ez Tuareg?
    Írod, hogy: "jó hírt is, így a végére: korábbi nyílt levelemre Gyurcsány Ferenc képviseletében a DK pártigazgatójától választ kaptam.” ( Felértékeltek! :DDD Én max azt gondoltam, hogy az aktuális ügyfélszolgálatos válaszol majd, :DDD )

    De valóban választ kaptál? Csakugyan? !

    Ezt kérdezted: „. Kérném tehát válaszát ebben az egy kérdésben: kicsoda Dudás Péter a DK-ban?”

    És a kapott válasz : "Dudás Péter sem elnök úrtól, sem Kolber Istvántól nem kapott sem tanácsadói felkérést, sem ilyen típusú eseti vagy állandó megbízást."

    Csakhogy a nyílt leveledben idézett „bizonyítékaid” szerint ennek soha sem állította senki sem az ellenkezőjét! :DDDD

    Úgy hogy most már két dolog világos.
    1. Dudás nem állította a bizonyítékaid szerint, hogy ő Gyurcsánytól vagy Kolbertől megbízatást kapott volna akármire…
    2. Csak Te állítottad, hogy a Dudás Gyurcsány megbízásából járt el akármiben….

    Tehát lehet hogy igaz Dudásra a mondatod: ”kiderült, hogy egy krónikus és ostoba hazudozó”
    De hogy te se vagy az igazmondás bajnoka, az bizonyos…
    Nagy szarturmix vagy te hallod! :DDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem lenne piskóta tudna olvasni:(az egyik idézett e-mailben)
      "D. Péter ezt a dolgot személyesen beszélte meg Ferivel."

      Törlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  17. Fordítva! az OGYM-nak kellene domesztikálódni!
    A demokrácia szabályai felé!
    Hogy szűnjön-e meg? Akkor mindenképpen, ha csak Orbánt akarja kivárni lemondásilag--miközben a háború megvívását korlátozza!
    Azok apró csaták amikor is a hatalom természetének morzsáit mutatja meg(Kossuth tér meg TEK meg Parlamenti Hivatal stb.) Csak ezek használhatók fel-----

    Csakhogy azt meg nem lehet felhasználni, csak jelzésértékű utalásokban.
    az OGYM célja pedig nem kompetens a demokrácia elveivel.
    Mert demokratikusan működik, de az elvei nem amiket elérni szándékozik nem a demokrácia szabályai szerint vannak kitalálva!
    (macska meg fára fel van mászva)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ottilia, van jogállami-demokratikus megoldás, lásd fentebb...!
      ..., vagy itt hosszabban:
      http://www.jatektan.hu/az_egyetlen_esely.html
      (reklám és kép nélkül leírt józan érvelés)

      Törlés
    2. Az OGYM el- és lefoglalt egy szimbolikus és tömeg felmutatására alkalmas helyszínt és kitartóan biztosítja azt. Ez és a hirdetett szándéka erkölcsi alap arra, hogy ne nézzenek át rajta.
      Nem az OGYM egyedül hirdeti március 15-t fordulatra tervezett időpontként .
      A demokrácia szabályai szerinti rendszerváltásra csak erős kreativitás ---pl. Nagylaci modellje--- mellett van(?) esély egy (lopakodó) diktatúrában, ezért kell az utcai erőfelmutatás is.
      Így hát én az OGYM, a DEKA, a VEDDKOMOLYAN.eu, a MOST MI....stb. egymásra találásában, össze- szelídülésében bízom, ezt óhajtom, mert nekem nem a pártok létével, hanem a jelenlegi elitjükkel van a bajom, akik egzisztenciális megfontolásokból a közjó feltétlen szolgálatától ódzkodnak.

      Törlés
    3. nemóvatos:Végre a régi, nagyon jó - olvasható - hozzá szólás. Most egyetértek Veled.

      Törlés
  18. ha anno az elkészített párttörvényt a fidesz konszenzusos belegyezésével sikerül tető alá hozni, akkor a helyzet ma átláthatóbb lenne.
    Én ugyanis biztosan hiszek a megelőző kormányok legfőkképpen erre irányuló --ha volt ilyen pénzlenyúlásában. Ma nem így van! Ma már nem a Párt (az mérsékelten) inkább a kistafirozandó képviselők a kedvezményezettek.
    Ezért a pártelitekkel nincs baj e téren.
    A pártelitekkel sincs baj!
    Sokkal inkább azzal van baj/hiátus, hogy fogalmunk sincs mit akrunk:
    szirizát? utánozni?
    nyugati polgári t
    Orbánit? vagy valami mást--ez nincs kitalálva és konszenzussal képviselve--a felsorolt ellenzéki csoportok sem tudják::csak valami mást élhetőt---node mi az amit elfogad és létrehoz a választáson kialakult többség?!

    Nem erre/ennek kimunkálására kéne az időt fordítani?

    A pártok választott vezetői pedig a közjót szolgálják---csak mind másféle alapon! Nekünk pedig választanunk kell, hogy miféle csoportosulásban látjuk az üdvözítőt. Akarjuk nem: választani kell--máskülönben céltalan az egész szervezkedés!
    Gyerünk filózni ezen (IS)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A pártok választott vezetői pedig a közjót szolgálják..."
      Ha ez így lenne akkor nem kellene állítanod:
      "Sokkal inkább azzal van baj/hiátus, hogy fogalmunk sincs mit akarunk:..."
      egyértelmű volna,
      "hogy miféle csoportosulásban látjuk az üdvözítőt."
      Úgyhogy én egy új elit kiválasztódásában és a választók öntudatra ébredésében bízom.

      Törlés
    2. Kedves Ottilia!

      Eddig SEMELYIK rendszerváltás utáni kormán nem épített ki féldiktatúrát Magyarországon!!! CSAK A FIDESZ!
      Így az első cél az, hogy ezt a féldiktatúrát meg kellene dönteni (nagyon helyesen gondolja ezt Gábor). Aztán MAJD, egy TÉNYLEGESEN szabad választásnál eldönthetnék a választópolgárok, hogy mit, és kit szeretnének!!!
      De ADDIG lehet itt csűrni-csavarni a szót, hogy egyezzünk meg RÉSZLETEKBEN, ugyan már miben??? Ha részletekbe menő egyeztetés van, akkor a magyar társadalom feldarabolódik!!! Ez egyébként normális dolog!
      DE: Orbán ezért nyert másodszorra (is) 2/3-ot!!! Merthogy neki van kevesebb, mint 2 millió szavazója! A többi 6 millió meg mindenféle külön utakon jár (egyébként nagyon helyesen, csak éppen ez a választásoknál nem sült el jól). Ha nem egyfordulós választás lett volna (tavaly), meg nem szűkítették volna le a képviselők létszámát, valamint nem rajzolták volna át a választási körzeteket, akkor most a Fidesznek nemhogy 2/3-a nem lenne, hanem ELLENZÉKBEN lenne!!! És lenne most egy koalíciós kormány Magyarországon, ami állna az MSZP-ből, a DK-ból, az Együtt-ből, az LMP-ből kb. Én pl. egyikkel sem szimpatizálok, de ez az én magánügyem. Tetejében most már több, mint 3 éve nem is Magyarországon élek. Én a tavalyi választásnál el sem mentem szavazni, meg a feleségem sem. Pedig megtehettük volna itt a nagykövetségen! De nem láttuk értelmét. Ha pl. a Kétfarkú Kutya Pártot nem lehetetlenítették volna el (most már azok is megnyerték a bírósági procedúrákat, és most már indulhatnak a következőkön), akkor állítom, hogy a külföldre ment magyarok jórésze rájuk szavazott volna (velem együtt) DACBÓL!
      De ez a féldiktatúra: Némely pártot el próbálnak lehetetleníteni, társadalmi szervezetek meg nem is indulhattak... És még sorolhatnám az új választási törvény rendelkezéseit...

      Szóval mi itt nagyon különbözően látjuk a dolgokat, és nagyon különböző pártokra, és egyéb képviselőkre szavaznánk, és ez NEM BAJ!
      A baj akkor van csak, ha egy diktátorhajlamú félázsiai ezzel visszaél!!!!
      És most ez van Magyarországon!!! ELŐSZÖR EZT kell valahogy rendbetenni! Aztán majd vitatkozhatunk egymás között arról, hogy én pl. libertariannak vallom magamat, Te meg nem is tudom, hogy minek!

      Törlés
  19. Törvényesen megtehetik, hogy nem engedik be a rendőrséget. Ajánlom figyelmedbe a 119/2014. kormányrendeletet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogász-e vagy? Mert akkor diploma összetép!
      Ha admin akkor nem.

      Törlés
    2. Nem vagyok jogasz, de sztem ha az lennek sem kellene visszaadni a diplomat. Le van irva, h a terulet felugyeloje az OGY-i hivatal, hozzajuk kell benyujtani egy hasznalatba veteli szerzodest, ha nem a felsorolt kivetelek miatt kerul megszervezesre valami. Akarhogy nezem a kiveteleket, az nincs benne, hogy rendorsegi teherautok pakolasi celzattal akarmikor bemehetnek, szoval az engedelykoteles, amit ha ugy latja kedve a foigazgatonak, siman visszautasithat :P

      Törlés
    3. Rendőri intézkedés történt gyülekezési jog helyreállítása érdekében. Valóban nem vagy jogász.

      Törlés
  20. Ez van ha Gabi jogászkodni kezd :)

    VálaszTörlés
  21. ez ostobaság elhinni vagy magunkra venni az /már bocs/ az un politikai elit által terjesztett vádat ...
    h nem tudjuk mit akarunk ?

    Köz- társaságot nem pedig politikai kiskirályokat vagy Magyarország kft.t
    ez a szervező erőnk és a célunk is nem gondolkozhatunk és nem is kell a HOGYAN-on de az árkolok betemetésén igen... sőt létérdekünk / majd ha eljutok Londonba megnézem mikor indul tovább járat és hová/
    .....viszont mindenkit meg kell hívni de nem a nemlétező politikai csatornákon hanem gazdasági , szociális kulturális csatornákon..
    szolidaritással- gyűjtéssel a szegényeket és a támogatókat .. ételgyűjtés- osztás= piknik
    gazdasági és korrupcióellenes munkaadói kérdés gyűjtéssel a dolgozókat és vállalkozókat
    nyilvános jogi vitákkal a jog-tiprottakat és hozzáértőket
    média szereplőkkel a közönséggel koncerttel ....majdan tér minden sarkán
    mindenképpen ki kéne lépni az egyszereplős hős mítoszból több hangú de egy célú részfeladatokat is ellátó szervezetté + a klíma mozgalmak megszólítsa
    nem maradhat az Ogym a saját korosztályában különben, egyedül marad /még ha néha fel is segítik az időst a villamosra.../ egyébként nem hasznossá hanem kifejezetten károssá sőt életveszélyessé fog válni..

    kb ahogyan vagy már most felkészül.... putyin érkezésre vagy nevetségessé válik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A saját rakétakilővő bázis építését, és a kisfókák világmegmentését kifelejtetted. Kapacitás-nak hívják a fogalmat, amit nem vettél figyelembe. Célnak meg a másikat.

      Törlés
    2. eddig 3x utaltam rá hogyan növelhetné az Ogym a létszámot s vele a tömeget a 26 pont lett volna amit múltkor tettetek .. politikusok szilvallatása/ előbb ettétek meg a pudingot mint az megfőtt... / zenészeket színészeket parodistákat írókat alapítvánnyi szakértőket a fórumokat kell a tömegnek kiközvetíteni...ők hozzák a szimpatizánsokat szervezőket is kapacitásról ennyi... csak így lehet az árkokat betetetni-
      de jó hír a tömeget létrehozni is

      Anikó Benkő... ha az Ogym kihívja maga ellen a Nert természetes h töketlensége a többi kezdeményezés kára is, a negatív tendencia erősödik.. nincs mit tenni ...ez az árkok további mélyítése...

      ...életveszélyes... hiszen törvényellenes Ogym s minden más kormányváltó szándék
      ma választásokon kívül....a határozott szándék ki fogja kényszeríteni a karhatalmak
      hozzáállását,de a mai az erőszervezet nem egységes, tovább nem részletezném
      remélem érthető ...

      Törlés
    3. Igen, sokszor elmondtad, hogy szerinted mit kéne tenni. Szerintem meg szerintünk meg nem ezt. Igaz, mi létező mozgalom vagyunk :)

      Törlés
    4. Gábor :A saját rakétakilővő bázis építését, és a kisfókák világmegmentését kifelejtetted. Kapacitás-nak hívják a fogalmat, amit nem vettél figyelembe. Célnak meg a másikat.

      ha nem kell a tömeg ...miről s minek beszélünk ?
      Nem írtam célt? olvasol is vagy csak vagdalkozol ?

      Gábor :igen, sokszor elmondtad, hogy szerinted mit kéne tenni. Szerintem meg szerintünk meg nem ezt. Igaz, mi létező mozgalom vagyunk :)
      értem, kívül tágasabb... nekem ez pont olyan mint jelenlegi un. demokrácia ....
      ez érv valóban ?
      létező mozgalom ? Gábor imázs központ :(
      sztem annyit figyelted az ellenfelet h máris olyanná váltál
      nem zaklatlak tovább.. jó utat ..
      de kérlek légy sokkal felelősségtejesebb a híveidért, hiszen ők ugyan a te védőfalad...
      de emberek

      Törlés
  22. irok Jók az ötleteid, de valóban, a felsoroltak megvalósítása kapacitás kérdése is.
    Abban viszont teljesen igazat adok neked, hogy " nem maradhat az OGyM a saját korosztályában, különben egyedül marad..." (Éppen ma ezt fejtegette egy fiatalember--Vigh Gábor Krisztián--- az egyik csoportban. ) Azt kifejtenéd részletesebben mit jelent, hogy " nem hasznossá, hanem kifejezetten károssá, sőt, életveszélyessé fog válni."

    VálaszTörlés
  23. Kedves OGYM, és Kedves Gábor!

    Gratula a kitartásotokhoz, innen a távolból is!

    Tudom (illetve el tudom képzelni), hogy nem volt egyszerű ezt a pár napot végigcsinálni.
    DE: Ennek is van előnye: Bízom benne, hogy mire Putyin jön, addigra a bíróság malmai "megőrlik" ezt a törvénytelenséget, és a csutitahó (elnézést a normális felcsútiaktól és alcsútiaktól, nem rájuk vonatkozik a jelző) még egyszer nem tudja ugyanezt eljátszani Veletek! És ez SZÁMÁRA lesz kellemetlenebb!!!
    HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ OGYM, HAJRÁ DEMOKRÁCIA!
    Drukkolok Nektek nagyon, meg a bíróságnak is, hogy időben legyen ítélet...

    VálaszTörlés