2015. február 17., kedd

Fehéren-feketén

A ma hajnali újabb rendőrattak választóvíz volt számomra és az OGYM számára, aszerint is készültünk föl rá. Mi valóban háborút vívunk az Orbán Rezsimmel, meg kellett tudnunk, hogy ki van velünk, mert jobb egy kisebb, de eltökélt sereg, mint egy zsoldosokból összetákolt nagy.




Előre eldöntöttük, hogy akkor folyamodunk a polgári engedetlenség módszeréhez, ha ahhoz lesznek szövetségeseink. Két hete vegzál minket a Felcsúti Geci államának összes hatósága, ronggyá tépve a kétharmados törvényeinket, de megtanultunk türelmesek lenni, volt rá az elmúlt fél évben időnk. A Putyin látogatás kapcsán hozott TEK intézkedés, és annak végrehajtása ha lehet, még jogsértőbb volt, mint az előzőek, dokumentáltuk, visszük Bíróságra, beérik majd a termés, idő kérdése, kivárjuk, kibírjuk. Az igazi kérdés ma hajnalban számunkra az volt, hogy vannak-e a parlamenti képviselők és a tüntetésszervezők között olyanok, akik saját önös érdekeiket képesek meghaladni, és kiállni olyanokért, akiket nyilvánvalóan diktatórikus lépésekkel próbálnak eltaposni. Nem érdemes e kérdésben jogászkodásba menekülni, itt a TASZ saját rövid videója, velünk foglalkozik, elvszerűen mint mindig, kristálytiszta a jogi helyzet. Persze a fizetett apparátussal bíró parlamenti ellenzéki pártok is pontosan tudják ezt, és a megmaradt tüntetésszervezők is, így részükről puszta döntés kérdése volt, hogy bármily módon szolidaritásukat fejezik-e a ki azokkal, akiket Orbán az egyes számú közellenséggé tett, és karhatalmával fenyeget, merőben gyakorlati módon.


Az Orbán Rezsimmel szemben ugyanis minden demokratának kötelessége föllépni, és kiállni azok mellett, akiket alapvető szabadságjogaikban korlátoznak. Akik ezt nem teszik, azok ezzel megmutatják, mire is számíthat Tőlük az egyedi választópolgár, ha helyzete hasonlóan kritikusra fordul. És épp ez volt a ma hajnal igazi kérdése: lássuk fehéren-feketén, hogy vannak-e a parlamentben olyan ellenzéki képviselők, vannak-e olyan tüntetésszervezők, akiktől a Nép valóban elvárhatja, hogy kiálljanak érte. Kiderült: nincsenek. De egy se. Bloggerként egy ideje nehéz helyzetben voltam, ugyanis annak a lesújtó véleményemnek, ami tapasztalati alapon kialakult a hivatalos ellenzékről, csak módjával adhattam hangot. Más dolog ugyanis valamit tudni, és megint más bizonyítani tudni: el kellett tűrnöm az OGYM vezetőjeként az elmúlt két hétben zajló nyilvánvaló ellenzéki agyonhallgató kollaborációt, hogy mindenkinek, aki nekem fontos önmagától felnyílhasson a szeme: a parlamenti ellenzék nem létezik, puszta biodíszlet a Bábszínházban, nappali melegedőnek használják az épületet, és még jó pénzt is kapnak hozzá. És ma hajnali háromkor tulajdonképpen megnyugodhattam: igen, "ellenzéki honatyáink" és maradék tüntetésszervezőink csalhatatlanul bemutatták valódi énjüket. A semmitakaró semmittevést.


Az országosan ismert közéleti szereplők közül röviden fölsorolhatom, kik akarnak itt egyáltalán Orbánt buktatni: Bokros Lajos, Magyar György, Demokratikus Kerekasztal és OGYM. Oszt kezitcsókolom, ennyi azon politikai főszereplők listája, akik tesznek is a jogállam mielőbbi helyreállításáért, nem csak pótcselekszenek. Ma hajnali három órától lehet aztán már bármit kamuzni, az OGYM sokszáznyi aktivistája a saját bőrén tapasztalhatta meg a "hivatalos ellenzék" semmitérő voltát. Mi pedig őszintén, és hittel politizálunk, és a továbbiakban nem fogjuk saját erkölcsi tőkénket egy percig sem erodálni olyanoknak szóló szövetségi, vagy együttműködési ajánlatokkal, akiknek tevékenységét már a Nép beárazta. Lehet nyugodtan még egy ideig homokba dugni a fejet, amíg a Jobbik rá nem töri a demokratákra az ajtót: nem azért jön föl viharos sebességgel, mert olyan remekül politizálnak, hanem azért, mert a látható ellenzék nem politizál sehogy. A Fideszből tömegével jönnek el a szavazók, és eleve van egy milliós tábor, amelyik csak egyben biztos: sem Orbán, sem a mostani parlamenti ellenzék. Ha pedig a demokratáknak egy új, aktivista politikával nem sikerül ezt az együttesen többmilliós tábort maga mellé állítani, akkor a Jobbikhoz fognak megérkezni, aztán akkor az ajtók záródnak.


Botrány lesz ebből az írásomból? Nanáhogy, persze, nemkicsit, nagyon. Lesz Tuaregezés? Mint a szél. Csak hajnali három óra óta nem érdekel. A tét ugyanis nem az, hogy ki mit mond rólam, vagy az OGYM-ről, hanem ennél sokkal komolyabb: meg tudjuk-e állítani a Jobbikot, vagy pedig semmitakaró semmittevéssel magunk hurokba hajtjuk a fejünket. A tüntetésszervezők addig hurcolászták céltalan performanszokkal a tömeget, hogy az elfogyott: 100 ezerből tegnapra 2 ezerre apadt, ez most egy időre ennyi volt, lehet a kasszához fáradni. A parlamenti ellenzéki pártok egy kanyi szavazót nem szereztek múlt év áprilisa óta, pedig görcsösen próbálják rohanó folyóként bemutatni békalencsés állóvizüket. Lehet tehát bátran Tuaregezni, a tényeken az mit sem változtat: a mai hivatalos ellenzék nem áll ki a gyakorlatban a szabadságjogok megmaradt minimumának védelmében, és képtelen a választók megszólítására. Párton belüli és egymás közötti konfliktusok vívásával múlatják az időt, miközben mellesleg az Ország percről percre fasizálódik, megy Nyugatról Keletre, és szegényedik el. Szóval röviden: Veletek ez nem fog menni Srácok. Nélkületek meg igen. Úgyhogy akkor bele is vágtunk, kösz a semmit.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


15 megjegyzés:

  1. A Jobbik jelenségre ( jön fel nagy sebességgel) hívom fel én is a népet, de talán te Gábor kilendíted a sárba ragadt szekeret!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyílnak a szemek, ahogy figyelem az embereket.
      Csak nem tudom eldönteni, hogy a jobb, vagy a bal szemük nyílik e...
      Ma beszélgettem valakivel. Végül megkaptam, hogy anarchista vagyok, mert nem hajtok fejet...
      (jó estét Tanár Úr!)

      Törlés
  2. Gábornak:
    Az éjszakai "segítségre" nem is igazán számítottunk, mivel az esti tüntetést hamar lezavarták, majd béke veletek menjetek haza. Ennyire tellett, többre már nem futotta.
    Nagy csalódás volt a "demokratikus ellenzék" hozzá állása. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ők is csak egy "sima" fotelforradalmárok. Melegből, számítógép előtt lehet osztani az igét.
    Tiszteltet a kivételnek akiket Gábor a cikkben megemlít.
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    Nem utolsó sorban: Ébresztő "demokratikus fotelforradalmárok" !!

    VálaszTörlés
  3. Úgy gondolom, hogy nekünk menni kell a saját utunkon (ld 3 pontunk).. a jó úton.. és ha ott jól megyünk, jól csináljuk azt, amit tennünk kell, akkor nem lesz más választás: aki előre akar menni, az csatlakozik..Egyénileg vagy szervezetileg. Tehát a MI dolgunk a JÓ út és az azon való HALADÁS.. Nem másokra várni.. keresni, megtalálni/kijelölni, és követni.. Mint a karaván.. Nem törődni a kutyákkal (akár ugatnak akár nem), a MI DOLGUNK a haladás.. Nem azt nézni, ki jön vagy ki nem (értem én, nagyonis, hogy közösen, együtt könnyebb, célravezetőbb.. lehetne ..) hanem menni.. haladni a célunk felé.. Ha csak erre tudunk koncentrálni, ebbe fektetjük energiáinkat, akkor messzebb jutunk.. és hamarabb is.. így talán többen láthatják, merre is megyünk.. és jönnek velünk.. Tudjuk, értjük, hogy csak együtt, közös erőfeszítésekkel juthatunk el a célig.. DE most azért, mert kevesen vagyunk, nem szabad, nem lehet leállni.. és nem szabad azzal tölteni az időnket, hogy ki mit vagy mit nem csinál.. A lényeg: MI csináljuk!!! és ha a jópélda ragadós, van remény..más nincs.. Tehát csülökre!!!

    VálaszTörlés
  4. Második OGYM Erőd brutális támadása után volt egy kirohanásom a demokratikus pártok és a civil mozgalmak,szervezetek ellen,mivel teljes mértékben híányolta a szolidaritást az OGYM mellett.Gábor kivárt,még adott egy esélyt a demokratikus pártoknak és a civil szervezetek,mozgalmak ébredésének.Igen Gábr jogosan írta ezt a blogot ebben a formában.Az Ország Gyűlése Mozgalom a DEKA együtt müködésével a demokratikus pártok és egyébb civil mozgalmak nélkül teljes mértékben azon fog munkálkodni,hogy a Jobbik fasiszta pártjának megdöntéséért tesz hatalmas erőt,természetesen e mellett a fasistat,diktatórikus Orbán rezsim eltávolítását a hatalomból.Igérem a magam erejével mindent megteszek,hogy az OGYM síkere vigye ,amire a Parlamenti pártok és a civil mozgalmak képtelenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gönz József ! Persze, nagyon régen észrevettünk,hogy Fidesz-KDNP - Jobbik titokban közösen fogalkoznak a koalícióért!!!!!!!!??? :/ :/ Jobbik fasisztázik együtt Orbánnal !!!!!!!! :/ :/ Utáljunk Őket !!!!!!!!! :/ :/ Még tovább harcoljunk az Orbán-rezsim ellen !!!!!!!!! Reméljünk,hogy DK-OGYM-MoMa -MSZP-PM-DEKA sikeresen mükődik győzni az Európával együtt!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :)

      Törlés
    2. Szerintem félreérted, amit Tuareg írt. Ez a poszt pont arról szól, hogy a parlamentben üldögélő pártokat el lehet felejteni. A "ellenzéki" pártokat is!

      Törlés
  5. Az a nagy büdös helyzet, hogy ha a Parlamentben melegedő senkiházi "ellenzékre" vagy a magyar állampolgárok nagyobbik felét alkotó birkákra hagynánk a kormány megbuktatását, akkor itt még vagy 20 évig semmi nem történne. A sok idióta barom meg még jópofát is vág hozzá, hogy kábé egy haszonállat szintjén áll a magyar mátrixban és éppen asszisztál ahhoz, hogy ellopják a jelenét és a jövöjét. Szégyen. (köp)

    VálaszTörlés
  6. Szerbusztok Demokraták!!!

    Nyert az előre jósólt papírforma. (Sajnos)
    EZ A MAGYAR ELLENZÉK ÉS A TÜNTETÉSSZERVEZŐ BANDA, BECSÓKÓLHATJA A LAGYMATAG TAGBASZAKATT LÓNAK A FASZÁT!!!
    ANNYIT ÉRNEK MINT AZ ESTI/ÉJSZAKAI PRODUKCIÓJUK!!!
    ORBÁNBÉRENC SENKIHÁZI SZAR ALAKOK!!!
    És akkor még finoman fogalmaztam!!!

    De sebaj, nem nézünk hátra megyünk előre!!!

    Hajrá Demokraták!!!
    Hajrá OGYM!!! azaz MI!!!

    VálaszTörlés
  7. KHM! Ha valaminek a létéről nem tudunk az nem jelenti azt, hogy az a valami nem létezik!
    Vannak más támogató civil csoportok is, még ha ez hajnalban nem is volt szembetűnő.
    Egyébként egyetértek az írás mondandójával.
    Annak elleneére, hogy szkepszisem van az OGYM-mel szemben, mégis azt mondom: Hajrá OGYM! Hajrá KHM! ;)

    Egyébként : www.demosz.org

    VálaszTörlés
  8. Az OGYM sátrainak lebontása Putyin látogatása előt:

    http://youtu.be/6aV3XOB85Wo

    VálaszTörlés
  9. Helló Mindenki!Szomorú történet,és gyanítom az érdeklődés csekélyke volta tükrözi a realitásokat,miben jelen esetben én nem hiszek,mert mindezen tények ellenére bízom a mozgalomban,láthatóan,ha lassan is, de terjed!Csodák nincsenek,de egyszer az ország egészében jön egy olyan pont amikor kitör a vihar!Addig tegyük a dolgunkat,hirdessük a céljainkat és mutassuk a jövőképet,minden "hangszeren" közvetítsük az üzeneteinket és gyűjtsük a további lehetséges szövetségeseket.Hajrá európai Magyarország,hajrá O.GY.M.

    VálaszTörlés
  10. Én úgy gondolom, hogy nem kell tovább foglalkozni az ún. megélhetési ellenzéki pártokkal! És nincs kivétel egy sem!Az emberek nem ostobák, most látták, hogy csak dumálnak, de eszük ágában sincs harcolni a szegényekért, és a sok népnyúzó törvény ellen.Egyetlen dolog érdekli őket minél kevesebb munkával minél többet keresni!

    VálaszTörlés
  11. Egy gond van velünk, magyarokkal: az előítélet.

    Pedig mem azt kellene mézni, ki mondja, hanem azt, MIT MOND.

    És ha igaza van, követni az úton. Mert az OGYM tett már lépéseket azon az úton, amely Orbán megbuktatásához vezet. Ha ezt az utat járná a parlameni ellenzék is, már sokkal messzebbre jutottak volna. E helyett még mindig keresik önmagukat, dce valahogy nem találják: Mindig a régi "énjükkel" találják szemben magukat.

    A XXI. század viszont új kihívásokkal áll elő. aki ezekkel neen tud mit kezdeni, az úhatatlanul lépéshátrányba kerül. Így fordulhat elő az a faramuci helyzet, hogy a báránybőrbe bújt jobbik aratja le mindazt a babért, amit a Fidesz - KDNP elvesztett, mert a magukat demokratáknak nevező pártok KIVÉTEL NÉLKÜL egymást teszik meg bűnbaknak és nem hajlandók szembenézni a XXI. századi kihívásokkal.

    Addig, amíg a sajűt hűázatáján nem tesznek rendet a pártok, képtelenek az új helyzethez igazodni.

    Egyetlen párt van, aki túl van a szembenézésen: A Demokratikus Koalíció. Viszont mág itt sem alakult ki az a megfelelő parnerkapcsolat, amelyben a széleskörú összefogásé lenne a főszerep. Pont az előítéletek miatt!

    Több figyelmet érdemelnének azok a civil kezdeményezések, akik már eddig is felmutattak valamilyen eredményt. Ezek közé tartozik pl. az OGYM mozgalom is.

    VálaszTörlés