2015. február 10., kedd

Rendőrállam 2.0 - Újra letámadták a sátrainkat

Ma hajnali 2:00 órakor a rendőrség ismét lezárta a Kossuthot és lebontotta az OGYM sátrait. Az ürügy most a grúz miniszterelnök jövetele volt, a gáz az, hogy mikor az azonos diplomáciai kategóriájú azeri elnök jött, mégcsak el sem kellett jönnünk, nemhogy az infrastruktúránkat rombolták volna le.




Igazi mocskos kis történet, tele hazugságokkal, ellentmondásokkal, törvénytelenségekkel, a Kossuthon immár másodszor söpört át a keleti szél. Gondolom most az a fázis következik, mikor az összes ex-szovjet tagállam vezetője szépen sorjázva szívességi látogatást tesz, hogy arra hivatkozva újra meg újra el lehessen minket távolítani. Hátha megunjuk, elfáradunk, megatöbbi, de csaxólok: nem, holnap reggel ismét építkezünk, és mindannyiszor, ahányszor megteszik, újra és újra. És természetesen bírósághoz fordulunk, és a nyilvánvaló törvénytelenségek halmozódása egyre súlyosabb ítéleteket eredményez majd. Ezt, ami zajlik, jogi nyelven valahogy úgy hívják: a gyülekezési jog korlátozása, és hivatali visszaélés, mindkettő bűncselekmény, és annál súlyosabb minősítésű, minél tudatosabban, célzottabban és gyakrabban követik el. Nem szakzsargonban meg az, ami történik, sokkal rövidebben is kifejezhető: rendőrbűnözés. Persze nem a zsaruk itt az igazi hunyók, a Felcsúti Geci nem bírja tovább a gyűrődést, és mennek a parancsok a háttérben, hogy tüntessétek már el ezeket a sátrazós gerillákat a szeme elől, mert még összeomlik a Keresztapa, oszt akkor oda a megélhetés. Elmesélem mi történt az elmúlt két napban, aztán mindenkinek világos lesz, hogy beköszöntött a sötétség.


Vasárnap délután kopogtatott egy kedélyes kis rendőrkülönítmény a Kossuth téren a sátraink "ajtaján", hogy hoztak egy papírt, át kéne venni. Nem vették át az OGYM épp őrségben lévő tagjai, ugyanis már profik a hatósági játszmázások kivédésében: bármely ránk vonatkozó hivatalos határozatot kizárólag én vehetek át, személyesen, vagy email-en postázva. Hat hónapja meccselünk a BRFK-val, tudják Ők pontosan a rendet, mikor épp elutasították valaminket első körben, akkor jött a futár oda, ahol épp voltam, vagy küldtek egy emailt, ugyanis CSAK ez a kézbesítés útja, és ezt pontosan tudják. Meg mi is, cumi. Eleve egy vasárnap délután menni, szombati tüntetési nap után: nyilvánvaló volt mindenkinek - a zsaruknak is, hisz 6 hónapja ismerik a szokásainkat - hogy nem leszek ott, és hogy ez az egyetlen időszak, mikor kikapcsolom a mobilomat is, hogy behozzam a heti alváshátralékot. Úgyhogy az Őrzőink lepattintották a rendőröket, mondták, hogy csak tessenek a Tuareghez menni, ahogy szoktak, és kézbesíteni azt, amit szeretnének. Zsaruék meg mondták, hogy persze, okés, hívnak, jönnek. Aztán állítólag hívtak, de nem jöttek, pedig pontosan tudják hol lakom, és nemcsak azért mert házkutattak nálam, hanem azért is, mert tüntetéssel kapcsolatos papírt is hoztak már házhoz. Nem jöttek, és a másik hivatalos értesítési csatornára, az email-re sem jött semmi.


Úgyhogy szépen vártam hétfő reggeli munkakezdésig, és hívtam a BRFK-t, hogy na, van-e valami közlendőjük, mert nemhivatalosan úgy hallom, hogy volna. S lőn, negyed órán belül megkaptam az email-fiókomba a cuccot. És itt egy pillanatra megállunk, és magyarázok egy kicsit, hogy érezhetővé váljon a szarkavarás teljes bűze. Van három rendőri szerv, egymástól független: TEK, Készenléti Rendőrség, BRFK. Ezek közül egyedül a legutóbbinak van jogosultsága a gyülekezési jogi ügyekben eljárni, Ők a főváros területén az elsőfokú hatóság, a másik kettőnek NINCS ilyen hatásköre. Ezt a Merkel látogatás előtti éjszakán be is tartották: ott a TEK rendelte el a biztonsági intézkedést, és a BRFK volt a végrehajtó, Ők bontották le a sátrakat, ugyanis a sátraink a gyülekezési jog alá tartoznak, s mint mondtam, más rendőri szervnek arra nincs ráhatása, már törvényesen. A ma hajnali bontásnál nem a TEK volt a parancskiadó, gondolom Ők is tudják, hogy nem tesz majd jót Nekik a Bíróságon, ha mindig Ők ismételgetik a törvénysértéseket, most a Készenléti Rendőrséggel hozatták meg a Geci emberei a biztonsági intézkedést. Namost jogszerűen ilyenkor az a helyzet, hogy a BRFK értesül a Készenléti Rendőrség döntéséről és mérlegelni kezd, merthát nekik közben a kétharmados gyülekezési törvény szerint szerzett jogunkra is figyelemmel kell lenni. 


Mint mondtam: MÉRLEGEL, behív egy hivatalos, jegyzőkönyvezett egyeztetésre, hogy tudunk-e kompromisszumot kötni, majd EZEKUTÁN dönt, és a döntését végrehajtja. A helyzet az, hogy ilyen kötelező egyeztetésre nem került sor, arra meghívást sem kaptam, pedig hétfőn, miután telefonos kérésemre csak átküldték a pakkot, magam kértem ilyet, amire eddig a pillanatig még csak nem is reagáltak. Törvénysértés/1. kipipálva, mehetünk tovább a következőre. A Készenléti Rendőrség biztonsági határozata NEM tartalmaz sátorbontásra vonatkozó utasítást: az kizárólag a személyek mozgásának korlátozásáról szól. Ezt egészítette ki a BRFK egy sátorbontásra vonatkozó határozattal, aminél a következő probléma van: azon nincs ott az aláírása az egyedül döntésre jogosult Budapesti Rendőrfőkapitánynak. Tövénysértés/2., mehetünk tovább. Konzultáltam persze a nap folyamán többször a TASZ-szal, mert Merkeles lebontásunk ügyében Ők viszik a jogi képviseletünket, és fölkészültem az éjszakai attakra, volt kint velünk kamera, média, miegymás. Éjfélre összegyűltünk, és 2:00 órakor érkeztek is a Rendőrgórék. Az előre lebeszélt terv szerint tájékoztattam Őket, hogy az intézkedésükről folyamatosan felvételeket készítünk, és bírósági eljárást kezdeményezünk, fizikai ellenállást nem tanusítunk, de nem is működünk együtt, tudomásul vették, és belevágtunk a dokumentált csevejbe.


Itt kezdődtek az igazán komoly gondok. Mint mondtam, demonstrációnk ügyében KIZÁRÓLAG a BRFK jogosult eljárni, más rendőri szerv nem illetékes. Ehhez képest az intézkedés parancsnoka egy alezredes volt - nevet nem mondok, nem akarok sosem beosztottat cseszegetni - a Készenléti Rendőrségtől. Kértem Tőle BRFK-ás parancsnokot, mert fájdalom a Készenlétiek NEM illetékesek a tüntetésünk ügyében. Hát, BRFK-s az nem volt, legalábbis az intézkedés irányításában nem volt szerepe. Kértem a Készenlétistől a BRFK határozatot, amit én email-en korábban Főkapitányi aláírás nélkül megkaptam: na arra hümmögtek egy sort, hogy olyan nincs is. De van, mondtam, merthát ott van a gépemen, bocsi, tán tessenek igazat mondani, jobb lesz az mindenkinek. Ehelyett a kezembe nyomták a Készenléti Rendőrség biztonsági határozatát, hogy itt van, tessék, e pillanatban postáztuk. És akkor itt a hatalmas gáz: a Készenléti Rendőrség biztonsági határozata NEM tartalmaz sátorbontásra még csak utalást sem, ehhez képest a szállító teherautók a bontó melósokkal együtt már ott álltak a téren.


A BRFK aláírás nélküli határozata tartalmazta a sátorbontást, de arra meg azt mondták, hogy olyan nincs is, azért én fölrakom ide képernyőmentéssel azt, ami szerintük nincs. A lényeg, röviden összefoglalva: egy olyan rendőri szerv, amelyik nem rendelkezik semmiféle jogosítvánnyal a tüntetésünk infratsruktúrájával kapcsolatban végrehajtott egy olyan utasítást, amiben nem szerepel sátorbontás, és úgy, hogy magára a végrehajtásra sincs jogosítványa. Törvénysértés/3-4-5. kipipálva, van még, de elég ide ennyi. És mégegyszer mondom: a most érkező grúz elnökkel AZONOS diplomáciai és személyi védelmi besorolású azeri elnök érkezésekor nemhogy a sátrainkat nem kellett elbontani, de még magunk is ott lehettünk személyesen a Téren, betartva a biztonságiak kéréseit. Kilóg a lópata, töknyilvánaló hogy a rendőri erőszak ellenünk, és nem a grúz elnök valós biztonsági igényét kielégítendő került elrendelésre. Ja, azt meg csak szenyózásból mondom Rendőrurak, hogy a nagy kapkodásban a Szalay utcát elfelejtettétek lezárni, pedig onnan fogjátok hozni a grúzt, mint eddig az összes olyan politikai górét, akiknél nem kellett elhagynunk a Teret. Pótoljátok gyorsan, nehogy miattatok baj legyen. Na, holnap építkezünk, közben türelmesen várjuk, hogy a Parlamentben az ellenzéki pártok tesznek-e valamit a rendőrbűnözés ellen, vagy az továbbra is csak ránk, meg a TASZ-ra marad.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


31 megjegyzés:

  1. Tökéletesen dokumentált jogsértések sora, amiből látszik a totális dilettantizmus, ami pedig a diktatúrák egyik biztos jele. Már a sajt maguk által fabrikált törvényeik betartása sem fontos.
    Szomorú vagyok, hogy ide süllyedt a hazám, Magyarország!

    VálaszTörlés
  2. Szebb napot kívánok!
    Mai nappal végleg világos lett, hogy DIKTATÚRA van hazánkban. Az azeri elnök látogatása alkalmával kint tartózkodtam a téren. Sorra érkeztek az autók mi kint álltunk a sátrak előtt és beszélgettünk. Egyetlen biztonsági ember sem jött oda szólni, hogy nem tartózkodhatunk kint a sátor előtt.
    Végig néztük az elnökök bevonulását, majd az az azeri elnök távozását is.
    Ezek szerint akkor még nem voltunk "tüskék a köröm alatt".
    Na ezek után nyugodtan kijelentem, hogy egyre sötétebb lesz itt minden. Mélyebbre süllyedünk mint gondolnánk.
    Ébresztő végre fel kellene ébredni!
    Magyarország Ébresztő!
    Hajrá Köztársaság! Vivát O.GY.M !

    VálaszTörlés
  3. Hirtelen!!! Valóban be köszöntött a sötétség!! Mivel a felsoróltakból egy is bőven elég ahhoz,hogy meg ismerkedjenek a törvénytelenség helyre igazításával!!!! CSAK úgy érzékelem,hogy le fog maradni a csapatom erkölcsi elégtétele,hogy is van ez uraim??? Vagy az nem számít persze mi tudjuk és ismerjük,hogy milyen rangnál kezdődik az erkölcsi helyrehozataluk!!! DE vigasztalom magukat meg szerkesztem a kellő döntést és nem kérek az önök segítségéből semmit Csak még annyit ,hogy jegyezzék meg jól ezt a dátumot!!!!

    VálaszTörlés
  4. HA NEM EREDETI ÁLLAPOTÁBAN ADJÁK ÁT A SÁTRAINKAT, AKKOR FEL KELL NEKIK SZÁMOLNI A MUNKADÍJAT ÉS AMENNYIBEN SÉRÜLT VALAMELYIK ELEM ANNAK AZ ELLENÉRTÉKÉT KELL KÉRNI A BÍRÓSÁGTÓL!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért, mindenhogyan kártérítést kell követelni,nem csak anyagit, erkölcsit is!

      Törlés
  5. Az OGYM Miskolci szervezete nevében tiltakozom/tiltakozunk anya- és testvérszervezetünk általunk is támogatott demonstrációjának törvénytelen megzavarása, zaklatása, ellehetetlenítése ellen.Felszólítjuk a Belügyminisztert, hogy a hatás/felügyeleti körébe tartozó rendőri szervezetek túlkapásait, törvénysértő eljárásaikat szíveskedjen kivizsgálni, azok felelőseit felelősségre vonni, valamint hatáskörében intézkedni, hogy hasonló esetek (zaklatás, törvénysértő eljárások, stb) a továbbiakban ne történhessenek, s fenti intézkedései eredményét az érintettek mellett a nyilvánossággal is közölni.
    Szíves intézkedéseit és az arról szóló nyilvános közleményét előre is köszönjük.
    Az OGYM Miskolci szervezete
    2015 február 10
    Szent-Király István elnök

    VálaszTörlés
  6. Gábor, milyen címre lehet/érdemes ezt a tiltakozást elküldeni?? (címlista, esetleg címzett neve, stb..)

    VálaszTörlés
  7. Na akkor MOSTAN!Minden adott,dokumentálva!A HARC más területeken folytatódik!Vizsgázik a a független jog rendszerünk!De most másodszor vizsgázik az e l l e n z é k, hogy tudniillik,egyáltalán van-e!

    VálaszTörlés
  8. Helló Mindenki!-Éljen a Köztársaság és dögöljön a diktatúrában kritika és kényszer nélkül részt vállaló,résztvevő, és minden kiszolgálója!Elég ebből a gerinctelen,sunyi,kéz-kezet mos rendszerből!Nagyon várom a "Tavaszi Vihart"és nem csak az időjárás fog változni.Vége lesz ezeknek a koton szökevényeknek!A hogy Királyhegy Pál mondta egykor,-Most lett elegem az egészből!

    VálaszTörlés
  9. Gábor: NINCS ellenzék. Bartusnak igaza van: kollaboránsok gyülekezete, felfordul a gyomrom tőlük. Mert ugye ennek az egésznek a következő az üzenete: lehet neked teljesen szabályosan bejelentett tüntetésed, ha a Felcsúti úgy gondolja, nincs kedve engedni, akkor rád küldi a TEK-et vagy a készenlétiseket.

    És ez a félelmetes. Lehet, hogy nem tájékozódtam jobban, de volt egyáltalán említés arról, hogy mi történt Veletek? Én nem emlékszem, hogy a DK vagy a szocik vagy BÁRKI, magát demokratának tartó képződmény felszólalt volna és hangot adott volna nemtetszésének.

    Te, én el fogok menni szavazni, de csak azért, hogy ne legyek kibic, de NINCS KIRE SZAVAZNOM!! Kire fogok szavazni?!?!

    És félreértés ne essék: ha egy neonáci alakulat tüntetne ott, akikkel nem értenék egyet, akkor is felháborítana, mert mindegy, miben hisz, egy elvileg demokráciában JOGA VAN kiállni azért, amiben hisz!!!!!

    ENNYIT az elvileg demokratákról. Se Gyurcsány, se Tóbiás, se semelyik nem demokrata. Mert ha ezt egyetlen szó nélkül hagyja, akkor én hogy hihetem el, hogy az én demokratikus jogaimért kiállnak?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Nem kellene nemzetközi bírósághoz fordulni?

    VálaszTörlés
  11. Az parlament ellenzéki(muhaha) képviselői a bírósági döntésre, mint mértékadó szélirányra várnak.
    Aztán majd meglátják.....
    Tényleg: a bíróság meddig cöcöghet a beadványon?
    Vagy összevárja még a 17-i vel és csomagban dönt?
    Minden esetre 16-án éjfél előtt számíts a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság biztosítási határozatára!

    VálaszTörlés
  12. Csak csendesen szeretném megjegyezni: Nekünk azzal kéne foglalkoznunk, hogy MI mit csináljunk (és hogyan).. Mert ha jól csináljuk, akkor jók vagyunk.. NEM KÉNE viszont azzal foglalkozni, hogy KI MIT NEM CSINÁL .. legfeljebb azért, hogyha ők nem, akkor ott nekünk jó lehetőségünk van!! Ha mi jól csináljuk, a tömegek ide fognak jönni..csatlakozni.. Ha másokat csesztetünk, EL FOGNAK MENNI.. innen, tőlünk.. és nem is jönnek.. vagy csak nagyon kevesen. Olyan nehéz ezt megérteni??? (az, hogy ki demokrata, ki nem, azaz ki hova tartozik, nem a mi dolgunk eldönteni.. HA MI azok vagyunk, akik ezt látják, jönnek.. Ha mi akarunk ilyesmiben dönteni, akkor nem.. mert az ilyen döntés nem demokratikus..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na pont ezért jelentéktelen az OGYM..

      Törlés
    2. Az OGYM pont anniyra jelentős, mint amennyire időarányosan annak kell lennie. :D

      Törlés
    3. Időarányosan..ja akkor még 15 évig ott táborozhattok :D

      Törlés
  13. Ezek a zsaruk mennyire lúzerek istenem...

    VálaszTörlés
  14. Már látom, hogy Szent-Királyi ki lesz rúgva! Hogy jön ő ahhoz hogy rászól a hívő demokrata hadra, amikor ők épp azt döntik el hogy kik is a demokraták és kik a Zorbán bérencek! Ennyi volt Szent-Királyi! Ki vagy rúgva!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért lenne kirúgva? A városi vezetőink nagy önállóságot kaptak, a minimálkonszenzuson túl - tudod, Demokrata Minimum - nyugodtan lehet saját véleményük, akár vitatkozhatnak is egymással, és ezt akár a nyilvános térben is megtehetik. Szelavi, Che ;)

      Törlés
    2. Kedves Che! Én eléggé felnőtt vagyok ahhoz, hogy ha kell, meg tudjam magam védeni.. és eléggé vén is ahhoz, hogy amiket írok, azt is.. Ha esetleg már nem megy, akkor lehetséges, hogy mást fogok felkérni, hogy védjen meg.. DE az a sejtésem, hogy az akkor SEM TE LESZEL.. (nálunk volt egy mondás: fogadatlan prókátornak ajtó mögött a helye!) Üdvözöllek..

      Törlés
  15. Gábor! Ennél sokkal különbekre is számíthattok, ugyanis rájöttek, hogy a társadalmi bázisotok nagyon szűk, ezért sebezhetőek vagytok, uganakkor rontjátok a tájképet az 1944-es állapotokra hajazó Kossuth téren. Nekem korábban is az volt a véleményem, hogy politikát kell csinálnotok (esetleg sátorozással egybekötve, ha annyira szeretitek a szabad levegőt). Nem tudom, emlékszel-e arra, hogy néhány hete megkérdeztem Tőled, hogy tudod-e, hogy hogyan halt meg Che Guevara. Nagyon kemény, hetyke választ kaptam, pedig talán el kellett volna gondolkodnod rajta. Most újra megkérdezhetném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most is azt kapnál, ugyanis evidens kockázatokról beszélsz, mondhatni föltaláltad a nyílást a szívószálon. Tudatosan vállalt kockázatok esetén aligha fogok rácsodálkozni, hogy azok léteznek...

      Törlés
    2. Che Guevara egy sztálinista gyilkos volt! A módszereivel még a bolíviai marxisták se értettek egyet.
      Talán annyi párhuzam van,hogy akkor ugyan úgy minden oldal elutasította agresszív módszereit, mint ahogy ma a demokratikus ellenzék is elutasítja Tuareg stílusát!
      Che még Castrónak is terhes volt!
      Tuareget nem fogják kinyírni mert azért Ő mindíg hangsúlyozza a jogkövető magatartást és soha nem vetemedne erőszakra! Na jó az a nemzetgyűlés vagy mi az nem a jogkövető kategória hanem inkább a vicces! :-)
      Tény hogy a bilíviai gerilla sok embert gyilkolt meg, Ő se csodálkozott a halálos ítéletén!

      Törlés
  16. Che Guevara
    Nem lesz kirúgva Szent-Királyi. Ott a válasz. "...-nyugodtan lehet saját véleményük, akár vitatkozhatnak is egymással (!!) és ezt akár a nyilvános térben is megtehetik.".... No, "...erre akár mérget is vehetsz!" :DD

    VálaszTörlés
  17. Mi lesz akkor itt március 14-én, amikor közismert mániája valakinek külföldi vezetőket hívni 15-re?

    VálaszTörlés
  18. Patai Zoltán
    Azt hiszem, most nem fog. Lehet, Erdélybe megy koszorúzni.

    VálaszTörlés
  19. Az azeri elnök esetében azért volt más az eljárás, mert a rendőrség nyilván helyesen mérte fel, hogy az azeri elnökre semmiféle veszélyt nem jelentenek az ott tüntetők. Az elnök és kísérete ugyanis megfelelően fel volt szerelkezve baltákkal, és meg tudta volna védeni magát szükség esetén.

    VálaszTörlés