2015. február 20., péntek

A tavasz utolsó pillanata

Március 1-én lesz az országos útblokád, tegnap ennek az utolsó előkészítő eseménye volt: 100 autós felvonulás keresztbe-kasul Budapesten. Az OGYM 8 autóval csatlakozott, láttunk még Szolidaritást, de főleg tenniakaró magánemberek sorakoztak föl.




A főszervező Büki Zoliékkal ugyanazt játssza a rendőrhatóság, mint velünk szokták: minden kérelmük betiltva, alapból mehetnek a bíróságra, ennek meg aztán következményei lesznek. Arról külön nem akarok regélni, hogy egy európai jogállamban olyan nincs, hogy minden tilos: kompromisszumot mindig lehet kötni a különböző közérdekek között, puszta szándék kérdése az egész. Tudjuk, látjuk, tapasztaljuk: rendőrállam van, csakhát ez meg akár szeretik, akár nem, megszüli a maga polgári engedetlenségét. A kuktára sem véletlenül szerelnek szelepet, ha a túlnyomás egy részét nem engedik szabadon, akkor egyszercsak bumm, aztán a kuktának is annyi. Szóval ha a Geci Rezsimjének volna némi esze, ami már egy ideje elment, akkor egy részét az autósblokádnak engedélyeznék, mert a végén azt fogják észrevenni, hogy spontán blokádok lesznek, aztán lehet kapkodni, meg fejet falba verni. A tegnapi budapesti felvonulás pedig megmutatta, hogy bizony, igencsak hatékony lehet még egy százautós szervezettségű egységes föllépés is, nemhogy egy országos méretű, többezer autóval. Bedugult a város, volt aki emiatt szentségelt, nem is kevesen, de voltak kicsit összetettebb gondolkodású egyedek is, akik rájöttek, hogy értük is szól a menet.


Sokszor elmondtam, leírtam, fogom is, amíg csak kell: a Geci azért terjesztheti az országos kórt, mert vele szemben nincs társadalmi szintű összetartás. Az eddigi tüntetésszervezőknél, a parlamenti ellenzéknél számunkra már a gyakorlatban kiderült, hogy egy szempontot ismernek: a saját szűk érdeküket. Gondolom azért a helyi szervezeteik ennél okosabbak, az OGYM-nél is látjuk, hogy nem mindenhol követik az országos semmittevési és agyonhallgatási gyakorlatot. Tegnap sem láttam a menetben egy pártfőnököt sem, meg a tüntetésszervezők közül sem tűnt föl senki, nem csatlakoznak olyan dologhoz, ami nem az Ő bulijuk, láthatóan fontosabb Nekik a ki csinálja kérdése, mint a mit csinál. De persze inkább lepődjek meg: legyen úgy, hogy az OGYM-hez nem, mert a Tuareg az feketeseggű, de a Büki az okés, és oda fölsorakoznak, örülni fogok ilyen fejleménynek, mert fontos volna. Az országos blokád ugyanis valóban az elcseszett őszi-téli forradalomnak az utolsó lehetősége, hogy be lehessen még egy komoly ütést vinni a Geci Rezsimjének. És nem mindegy, hogy hányan vesznek majd benne részt, hogy milyen eltökéltséggel, és milyen szervezetek képviseletében.


És persze van egy ugyanilyen fontos szempont: egy országos blokád beakasztja sok helyen a közlekedést, így aztán sokan kárvallottnak érzik majd magukat. Most nem a zsigeri Vérnarancsokról beszélek, volt pár az utcán, meg az autókban a tegnapi vonuláson, Ők nem érdekesek, meg úgyis agyvérzést kapnak, fogy az egyatábor egyazászló. Hanem azokról, akik egyébként a Nép Orbánűzni akaró nagyobbik részéhez tartoznak: velük kéne megértetni március 1-ig, hogy pillanatnyi kellemetlenségeik elviselése szükséges ahhoz, hogy az Országot vissza lehessen téríteni az európai jogállam útjára. És ebben óriási a média és az ellenzéki pártok felelőssége: ha támogatják Bükiéket, és segítenek addig és akkor elmagyarázni, hogy magasabb szempontból kell nézni a történéseket, és nem a pillanatnak élni, akkor a blokád eredményes lesz, és minden várható vegzálás ellenére képes lesz újra fölhorgasztani a Nép ellenállását, és megrendíteni a Geci Rezsimjét. Szóval nagy a tét, tessenek úgy hozzáállni: lehet bátran Tuaregezni, OGYM-ezni, kibírjuk, mexoktuk, de közben meg beállni Büki blokádjába mellszélességgel, mert az Országért küzdenek, tehát mindannyiunkért.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!




FRISSÍTÉS!!!

3 minivideó a felvonulásról, kocsiból, saját mobillal csinálva, a hangulat érzékeltetésére.







7 megjegyzés:

  1. Valóban ez lenne a tavasz utolsó pillanata? Nem hiszem, addig még sok embernek ki fog nyilni a szeme és büszkén be fog állni az autós útblokád mellé. Hisz egy pár órányi kényelmetlenség meg hozza a gyümölcsét, újra feléled a lángocska. Nem hagyjuk, hogy a parázs elaludjon. Hajrá 2015.március 1. Az O.GY.M. meg addig is teszi a dolgát a nemzet főterén a Mostanon!
    Hajrá Köztársaság, Hajrá Magyarok, Ébresztő emberek !

    VálaszTörlés
  2. Össze kell fogni. A CÉL a lényeg.. és NEM FÉLNI, mert ugye a demokrata nem fél.. a nemdemokrata meg a félelmet terjeszti.. ijesztget.. betilt.. vagy betilttat.. esetleg csak fitymál.. vagy ellentéteket, kételyeket szít.. NE HAGYJUK!! KI KELL ÁLLNUNK - ÖNMAGUNKÉRT, GYERMEKEINKÉRT, UNOKÁINKÉRT, MAGYARORSZÁGÉRT, A JÖVŐNKÉRT!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Fontos, hogy kiálljatok magatokért.
      De azon elgondolkodtatok már, hogy miután győztetek ki és kikből fog kormányt alakítani?

      Törlés
    2. Talán nem túlzott elvárás, hogy akad e hazában 10 értelmes és becsületes ember! Nem szentírás, hogy csak botcsinálta politikusukból lehet kormányt alakítani!Úgyhogy nyugodjon meg Uram lesz kormányunk és nem is akármilyen!!!!!

      Törlés
    3. Sajnos nem nyugtatott meg hölgyem. Én pont attól félek, hogy nem akármilyen lesz az a kormány.

      Törlés
  3. Gábor.Amit leírtál az mind nagyon szép.Itt Nyíregyházán a pártok nem is akarnak hallani róla.Gondoltam,hogy a civilek közt probálkozok.150-200 embert megkérdeztem akinek autója van,hogy szerveznénk március 1.-én egy autós blokádot.Elmondtam a célomat,hogy Nyíregyháza bekötő útjait március 1-én 0 óra 0 perckor teljesen lezárnánk.Sokan elküldtek az anyámba,van aki azt mondta,hogy nekem családom van stb.Szóval 1 ember nem mondta,hogy igen,ok benne vagyok.Itt bíztos,hogy nem lesz semmi ebből.

    VálaszTörlés