2015. február 21., szombat

Márpedig a Jobbikot meg kell állítani

Mielőtt egy komolyabb témakörbe belevágok, meg szoktam várni, mások arról mit írnak. Ha a hivatalos politika és sajtó valamit jól elkap, akkor inkább nem foglalkozom vele, van bőséggel írni és tennivaló. De ahogy látom, Jobbik ügyben teljes az értetlenség, és a melléduma.




Minden dolgot lehet addig elemezgetni, hogy végül már magát a megválaszolandó kérdést is elfelejtik az írók és az olvasók. A létező elemzések Jobbik ügyben pont ilyenek: már a fenntartható fejlődésnél, meg a nagy világmegmentési koncepciónál tartunk, csak épp a lényegről nem beszélünk. Hát akkor beszéljünk róla. A Jobbik nem önmaga miatt jön fölfelé havonta újabb százalékokat nyerve a bizonytalan szavazók közül. Nem önmaguktól okosabbak és erősebbek a demokrata ellenfeleknél, hanem csak relatíve azok: gyenge demokrata alternatíva szüli a széljobber előretörést. Ráadásul a netadóval indult, és mostanra kifulladt tüntetéshullám annak koncepciótlansága miatt ismétcsak a Jobbiknak hoz, és senki másnak. A társadalmunk politikai apátiába zuhant az elmúlt években, és a tüntetések arra jók voltak, hogy felébresszék: a szűzlányt meg ha fölhorgasztjuk, akkor nem hagyhatjuk úgy, mert akkor a szomszéd fiúnál talál megnyugvást. (Civilizált voltam?) Pont ez történt a tüntető tömegekkel: kimentek Orbán ellen, aztán rácsodálkoztak, amennyi hülyeséget és oda nem illő dolgot hallottak, aztán meg hazaküldték Őket. Hát, sikerrel, mostanra haza is mentek.


De nem nyugodtak le, egyszerűen csak nem látják, hogy a bennük szunnyadó, fölébresztett politikai aktivitást milyen módon fordíthatnák át értelmes tettekre. A hátamon föláll a szőr, mikor a Népet birkázzák: pont megvan a magához való eszük, ha jó dolgokat mondanak nekik, és tetterőt éreznek valahol, akkor csatlakoznak. Ám azt ne várjuk el, hogy akadémiai székfoglalókat olvasgassanak, és kihámozzák a bonyolult mondatszerkezetekből a lényeget: nem fogják, és igazuk is van. A politika alapfeladata, hogy érthetően mondjon el fontos összefüggéseket. Csakhát ahhoz őszintének kell lenni, a lényeget elkerülő mellédumákból, a valódi tettek hiányából könnyen leveszi az átlagpolgár, hogy hülyének nézik. És bár a Jobbik sem tesz túl sok mindent, de legalább tesz valamit, és nettó módon, egyszerű mondatokkal dumál, és ez még akkor is igaz, ha amit tesz, és amit mond, az pont nem az, amire az országnak szüksége volna. A Jobbik egyszerű igazságai hazugságok, de mivel nincsenek vele szemben egyszerű demokrata igazságok, ezért aztán mégis az Ő szövegeik érvényesülnek.


A veszélyességük pedig napról napra nagyobb: a Fidesz készen van, ahová jutottak, onnan fölállni nem lehet, de az elment szavazóik a többi bizonytalannal együtt nem fognak a világ végéig várni, hogy valahová csatlakozzanak. És a magyar közmorál olyan, hogy hajlamos az erőshöz csatlakozni, ebből meg aztán annyi következik, hogy ha a Jobbik, amelyik már most is bír annyi támogatóval, mint a hivatalos demokrata ellenzék összesen, még tovább erősödik, akkor egyszercsak kap még hozzá félmillió szavazót az erőshöz húzás miatt, és akkor kalapkabát. A parlamenti ellenzék kivárásra játszik, az nagyjából mostanra mindenki számára nyilvánvaló. Hogy mire vár, azt kérdezze meg olyan tőlük, akinek talán válaszolnak is, ugyanis az eddigi kivárásuk pont azt a nemkívánatos eredményt szülte, amiről írok. Nulla új támogatót nyertek múlt év áprilisa óta, egymás között szeletelgetik az egyre avasabb tortát, pedig az se nagyobb, se finomabb nem lesz attól, ha újabb születésnapi gyertyákat szúrnak a tetejébe.


A Jobbikot meg kell állítani, és azt csak úgy lehet megtenni, ha a mellédumás semmittevő sajtónyilatkozat-dömping helyére cselekvő és őszinte demokrata politikát állítunk. El kell kezdeni az országot fölszántani, lesz még pár tüntetés Budapesten, de azoknak is csak akkor lesz már értelme, ha a későbbi cselekvéseknek és szervezéseknek adnak kezdőlökést. El kell kezdeni a demokrata aktivizmust vidéken, éspedig olyan emberekkel, akik nem kollaborálnak a Fidesszel. Büki Zoliék autósblokádja - a hatóságok persze elmeszelték, de az egy dolog, akik meg menni akarnak, mennek így is - olyan TETT, ami látszani fog, és megmozgatja az országot. A Szolidaritásnak is vannak vidéki csoportjai, az OGYM is eljutott abba a szervezési fázisba, hogy integráljuk a támogatóink háromnegyedét jelentő vidékieket. A DEKA szintén szervezkedik, és a parlamenti szinten impotens ellenzéki pártoknak is vannak aktív és tisztességes helyi csoportjai és emberei. Meg kell találni azokat az embereket vidéken, akik mögé mindezen szerveződések összefogva beállhatnak, ha kell, egyenként.


Ahol a Szolidaritásnak van ilyen embere, azt kell támogatni, ahol a DEKA rendelkezik ilyennel, akkor azt, ha Bükiéknek van, akkor Őt. Ha valamelyik parlamenti pártnak, ha a MoMának, az OGYM-nek, mindegy, csak viharos gyorsasággal hiteles és tisztességes embereket kell keresni, akiket aztán cselekvő, aktivista módon kell támogatni. Egyszerűen nem várhatunk, aki ezt nem érti, hanem lapít és kivárásra játszik, az percenként erősíti meg újabb szimpatizánsokkal a Jobbik táborát. EMBEREKET kell fölépítenünk az egész országban, hogy legyen alternatíva mindenütt, mert amíg ilyen nincs, addig szépen tempósan araszolunk a széljobber szakadék felé. Nincs ma az országban olyan szervezet, amelyik egyedül képes lenne erre a feladatra, ezért kell helyről helyre, városról városra megtalálni a közösen támogatható embereket, és mögéjük tenni mindannyiunk egyesített cselekvő erejét. Mert a Fidesz megbukik, de ha így megy tovább, akkor megkapjuk a még rosszabbat. Kevés az időnk, de most még tehetünk ellenük. Vagy inkább: magunkért, mindannyiunkért.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


17 megjegyzés:

  1. Szerintem a Szolidarítással összefogva nagyon ütőképes alakulatot lehet összehozni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak egyet tudok érteni VELED !!!

      Törlés
    2. a mondata helyesen, aktuálisan: Szerintem a Szolidarítással összefogva nagyon ütőképes alakulatot lehetett volna összehozni! ... sajnos a Szolidaritást direkt szétverték, pont ezért ... ek. mint mindig SzGT most is "CSAK" a tényeket, a valót írja ... HA lesz egyszer "elszámoltatás", visszamenőleg 1989ig, a felcsúticsodag@ci és bandája után a második vonalban a mostani "ellenzéki" pártok vezetőit kell elővenni és bírói szinten rájuk borítani a xart! ... elkeserítő, hogy mennyire nem képesek belátni, hogy ha a jobbik kerül vezető pozicióba az felér majd egy 3.4."zsidótörvénnyel és természetesen a fidessnevű diktátoros maffia úgyanúgy csak a háttérből fog rabolni ... néha azt gondolom, hogy meg kell/ene/ tapasztalnia az embereknek azt az érzést és akkor talán magukhoz nyúlnának ... :(

      Törlés
  2. Nehéz lenne ellenvetésekkel élni az itt leírtakkal kapcsolatban, ezért, és mert a valóságtartalma vitathatatlan, csatlakozom

    VálaszTörlés
  3. Szép hétvégét Mindenkinek!
    Megint egy valós írást kaptunk Gábortól. Teljesen igaz, hogy meg kell találni azokat az embereket vidéken és a városokban akik tenni akarnak a mostani hatalom ellen. A Jobbik megint csak a mézesmadzagot húzogatja el az emberek szeme előtt.
    Ha megszereznék a hatalmat akkor rosszabb lenne mint a mostani. Sok-sok kirekesztéssel, származással kapcsolatos megszorításokkal, üldözéssel párosulna.
    Remélem sokan végig gondolják a politikájukat és inkább csatlakoznak olyan emberekhez akik nem ezt a nézetet vallják.
    Hajrá Köztársaság! Ébresztő Magyarország!
    Hajrá MI!!!

    VálaszTörlés
  4. Jó írás???? Tökéletes írás...lájk, lájk,lájk....

    VálaszTörlés
  5. Én azért érzek némi ellentmondást az írásban:
    "A hátamon föláll a szőr, mikor a Népet birkázzák: pont megvan a magához való eszük, ha jó dolgokat mondanak nekik, ...
    A Jobbik egyszerű igazságai hazugságok..."
    Tehát vagy mégis birkák az emberek, és nem veszik észre, hogy a Jobbik egyszerű, érthető módon, de hazugságot tálal eléjük, vagy tényleg nem birkák, de nem is hazugságot mond a Jobbik...

    VálaszTörlés
  6. Két észrevételem van. A népnek, vagyis az egyéneknek nem tilos önállóan gondolkodni! Ámde mivel nem megy nekik, érdemes volna részletezni, miért lesz a jobbik rosszabb, mint most!

    VálaszTörlés
  7. Milyen lelkületű az a nép, ami a nácik utolsó csatlósa volt, és amely nem néz szembe a múltjával, mindig másokra mutogat? Önkritika és fejlődési szándék nincs egyéni, ezért társadalmi szinten sem. Ez az ország mentálisan rákos, és az egyénekben burjánzó sötétség és gyűlölet az oka. Akiknek tetszik a jobbik, azokkal nagy a baj, azok most is leszarnák, ha embertársaikat a származásuk miatt üldöznék. A " nem tehetek semmit, merottagyerek" lenne a védekezés. A jobber előszeretettel használja pajzsnak a gyereket, ha felmerül a kêrdés, hogy miért lusta változtatni az életén, ha elégedetlen. Bűnbakot keresni könnyebb! A sötét oldal n igényel energiabefektetést, és a jobber lusta.

    VálaszTörlés
  8. Minden szó így iagaz, dolgozni kell, járni a vidéket, persze könnyebb begurulni z ATV. müsoraiba vendégként, ami még egyetlen új szavazatot sem hozott.

    VálaszTörlés
  9. A jobbik egy veszélyes, hazug rasszista, radikalista párt! Soha nem juthat hatalomra! A cikk tökéletes!

    VálaszTörlés
  10. Az a baj, hogy a Jobbik a kertek alatt van, igenis félni kell tőle!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon igaza volt Magyar Györgynek amikor elmesélte egy német pap történetét! Mindíg kívűlálló maradt amikor elvitték különbözö indokok alapján az embereket, mondván, hogy Ő nem tartozik közéjük. És amikor a végén érte jöttek már senki sem volt aki a védelmére kelhetett volna!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon jól értelmezhető írás! Mindenütt osztva!

    VálaszTörlés
  13. "hiteles és tisztességes embereket kell keresni, akiket aztán cselekvő, aktivista módon kell támogatni. Egyszerűen nem várhatunk, aki ezt nem érti, hanem lapít és kivárásra játszik, az percenként erősíti meg újabb szimpatizánsokkal a Jobbik táborát."

    jó reggelt végre - de még most sem teljesen értitek.. a jobbik fele is ugyanis szintén fidesz a másik fele pedig... kisgazdapárt lessz ha még elmékszünk hogyan zajlott a dolog , de a lényeg orbán sokkal jobban fogja magát érezni a természetesen jobb oldalra tolódott illiberáris fideszben ..szelekálhatja a köznép közmunkásait ...a jobboldali karhatalom eszközei mögött /jah és a dk és az lmp is csak fizetett ellenzék -diszlet/
    -mint anno írtam... minden töketlenség ....életveszélyes

    minden újabb célnélküli tömegrendezvény .. össze hivjuk hazaküldjük .../ közben pedig...csak semmi rendbontás és semmi konkrét tett sincs/ - tömeget ki kell szolgálni- nézétek meg a netadóra hivó videót..ésszel ...youtube.. -ki volt szolgálva a tömeg !!
    s ezt követte a mégnagyobb tüntetés.. mert érdemes volt tüntetni .. nemtudták másnap ugyanúgy folytatni az életet... a tömeg megkapta amit akart, megmutathatta az erejét
    /mindenki tudta hogy ő bizony odahányni-haragot kifejezni ...megy számitástechnikai kacatokkal- mi másért cipelné, mint hogy kellemetlenséget kokozzon vele .../

    természetes következmény hogy a jobboldaliak táborát az elégedetlenek táplálják bár
    igaz mindenütt a ner emberei vannak ...van keresi valónk mert ez a haltalmi réteg kb 25 ezer ember / akinél tényleg jól tejesít a fidesz , s mint látható veszprémből ... másvilágban élnek ,tehát nem rendelkeznek kézzelfogható racionális dolgokkal .. csak hatalmi eszközökkel...ezzel kel vissza élni a polggári engedetelenség minél több féle módján !viccesen humorosan médiásan!! szervezni szervezni találkozni eléri hogy az emberek beszélgessenek, vonulni hogy összegyülhessenek ...feadatokat adni hogy tehessenek
    sokadszor is...a civileket, meglévő mozgalmak embereit és a külömbözö gazdasági müvészeti szakmai szervezeteket kell összehozni...akik hozzák az ujabb szervezőket - hátteret és ötleteket... ha ezt nem tudjátok megtenni sajnos , csak rontotok az országos helyzeten-árkok / polgárháború nem játék mindenki felelősége /, mégpedig sokat
    az az....nem akárhol vagytok ,ország főterén... nagyon gáz töketlenkedni

    VálaszTörlés
  14. Itt az a baj hogy akármelyik pártot nézem az egyforma rossz, ezért nehéz választani.

    VálaszTörlés