2015. február 9., hétfő

Nyílt levél Hajdú János TEK-tábornoknak

Abban a kellemes helyzetben vagyok, hogy ezt most elég itt megírnom, nem kell hivatalosat is mellé küldenem, mert vagy két éve mindenemet megfigyelnek, olyan alaposan, hogy valszeg még a hajnövekedésem zaja is rögzítve van. Semmit nem érnek vele, de szeretnék hogy tudjam, tudom, ugorhatunk.




Mondjuk a mobilom egy napra szóló hálózatból való teljes kiütése a Kossuth téri TEK-attak idején tán kicsit túlzás volt, dehát a Fijjug, meg a szolgáik nem a cizellált módszereikről ismertek. Az se volt épp jogállami, hogy akkor nyomják a kezembe a Hajdú TEK Góré határozatát, mikor már megy a bontás, ez már komolyabb dolog, a TASZ rajta is van az ügyön. És persze közeledik a Putyinvizit, meglátogatja a Felcsúti Gecit, megvakargatja a hasát, és esetleg vet Neki néhány falatkát, vagy elveszi előle a tálkát, kitudja. Úgyhogy jobb felkészülni az ilyesmire, maga a levél erről fog szólni, de még egy kis előzmény azért. A Hajdú Jánost ismerem személyesen is, bár nem csevegtünk soha négyszemközt, 2007-ben én épp nyolckeres SZDSZ-frakcióvezető voltam, mikor Ő a kerületi Közbiztonsági és Köztisztasági Kht. Felügyelő Bizottságának elnöke. Fidesznyik többség volt a kerületben, oda ejtőernyőzték a mostanra már vezérőrnagy urat, mindeközben Orbán személyes testőre is volt. Volt egy jó kis sztori, mikor az Őt hivatalosan jelölő Gotthard Gábor Fidesznyik frakcióvezetőt - most a Hétker jegyzője -, egy kettejük közti vitában fölrakta Darth Vader stílusban a Polgármesteri Hivatal külső falára egyeztetés céljából, nade spongyát rá. Meg arra is, hogy mellette Orbán másik személyi testőre, Murányi László volt az említett Kht. ügyvezető igazgatója, akinek ügyeit kiástam, de persze elsikálták. Murányi is mostanra a TEK-ben van, jó kis hely, nemmondom. A képen jobb szélen Hajdú, eggyel balra Murányi, na menjünk tovább, levelezzünk akkor.


Kedves János!

Magam is tisztában vagyok azzal, hogy ami ajánlatot a következőkben teszek, azt nem fogod elfogadni, de szeretném ha a nyilvánosság felé egyértelmű lenne, hogy ki a rosszfiú. Aztán persze meglepődhetek, semmi sem kizárt ebben a műfajban, de valamiért nem hiszem, hogy a jogállam iránti elkötelezettséged fölülírná bármilyen helyzetben az Orbán iránti hűségedet. Ha így lett volna a Merkel látogatás előtt, akkor mint biztonsági főnöknek, a következőképpen kellett volna eljárnod, segítek, figyelj. Miközben Ti a német szolgálatokkal egyeztettetek, ami jó hónappal ezelőtt megkezdődött, épp eljuthattatok volna addig a pontig időben, hogy a sátrainkat a Kossuthon veszélyesnek találjátok. Merthát valóban kulcsponton vannak, tudjuk, azért vannak ott, a semmiért mi sem csatáznánk hónapok óta, Főnököd, a Felcsúti Geci lelki életének negatív befolyásolása kifejezetten a célunk, ez van. Szóval nagyjából az első kérdés egy ilyen szolgálatok közti egyeztetésen a parlamenti látogatás biztonsági előkészítése lehetett, lévén ott és akkor van a legtöbb védett személy egy helyen. Szóval lett volna épp egy hónapod, hogy valami sameszodon keresztül küldesz egy hivatalos levelet, hogy az egyeztetett biztonsági intézkedések része a sátraink lebontása, tegyük má' meg magunktól, köszi.


Franc tudja mi lett volna a válaszom, még az is lehet, hogy igent mondok, de előtte írtam volna a Német Nagykövetnek, hogy Ők akarják-e, mert ha igen, akkor oké, tudod, demokraták demokraták kéréseit teljesíteni szokták. Csakhát nem írtál Te semmit, csak bontottál, azt is elég sunyi módon, éjjel, azonnali hatállyal, és mindezt a Rendőrséggel elvégeztetve, nehogy bepiszkolódjon a kezetek. Szóval asszem, hogy épp azért nem jeleztél előre, nem kértél együttműködést, mert kiderült volna, hogy nem a németek akarják, ezt persze önmagában a Merkel látogatás videója is bizonyítja, mikor kiszállva az autóból körülnéz és rácsodálkozik, hogy sehol a sátrak, Viktorunk meg zavartan tessékeli gyorsan befelé a Parlamentbe. Szóval a Gecinek zavartuk annyira a lelkivilágát, hogy mindenképp el kellett bontani a Sátrakat, nem is akartatok Ti tárgyalni, erőt akartatok demonstrálni, nagyjából úgy, mint egy házkutatásnál, mikor a kezedbe nyomják a parancsot, oszt már hullanak is a könyvek lefelé a szekrényből. Ismerem a módszereiteket, bár ilyen eltökélten szubjektív ostobaságot valóban nem feltételeztem rólatok, remélem a Bíróság is meghökken majd a cselekedeteken. De ez még a közeljövő zenéje, ha lezárul a Putyinvizitig, akkor úgy, hanem, akkor meg úgy.


Naszóval itt az egyezségi ajánlatom, tessék, tanulmányozd. Te is tudod, én is tudom, hogy önmagában a sátrak, agyonátvizsgálva az égvilágon semmiféle biztonsági kockázatot nem jelentenek. Lezárjátok hermetikusan az egész Kossuthot 500 méteres körzetben, a házak ablakait mesterlövészek fogják, sok lakásban ügynökök lesznek, megatöbbi. Egyszerűen nem lesz ember, aki el tudna bújni a sátrakban, vagy azok fedezékében, mert még az arra járó pókot is eltapossátok. Sőt bizonyos szempontból még javítják is a biztonságot, mert valami mesterlövész rosszfiú esetleges szándékait a sátrak, mint látómező-szűkítő tényezők kifejezetten zavarják, a Ti körkörös védelmeteket meg egyáltalán nem. Meg persze azt is tudod, hogy lebontathatjátok megint, de egyrészt úgyis újraépítjük, másrészt meg most nem lesz annyira egyszerű dolgotok, mint volt. Szóval az első verzió, és ezt ajánlom figyelmedbe: Putyin parlamenti jövetele előtt 4 órával magunk elhagyjuk a Teret, senki az OGYM-ből nem marad ott, és csak akkor megyünk vissza, ha már a Ruszkigóré elporzott a Kossuth közeléből is. Cserébe Ti meg fönnhagyjátok a sátrakat, legalább be is poloskázhatjátok, márha vállaljátok annak kockázatát, hogy mi meg aztán átvizsgáltatjuk, oszt ha olyat találunk, ami nem odavaló, azt jól dokumentáltan közhírré tesszük.


A másik, nem ajánlott verzió számotokra: megint nem szóltok egy szót sem, mint a múltkor, csak külditek a rendőröket, de elképzelhető, hogy ott most nemkevés tüntető lesz épp akkor. És persze fizikai ellenállást nem fognak tanusítani - nem adunk ürügyet semmire -, de magunktól elmenni sem fogunk. Viszont mindent dokumentálunk az akcióról, és ha a magyar sajtó nagyobb része nem is, de a küldföldiek annál jobban érdeklődnek a Kossuth téri eseményekről, aztán lesznek majd klassz képsorok, amint többszáz rendőr viszi el az EU-zászlókba öltözött tüntetőket Putyin útjából, mindezt úgy, hogy ott sem kellett volna lenniük, ha Ti demokratikus módon járnátok el. Úgyis lesznek az európai híradókban tudósítások Putyin in Ungarn típusú címekkel, és jól fog mutatni, amint éppen viszik ki a Térről az ellen nem álló europer demokratákat. Mondjuk a szerkesztői kreativitás ilyesfajta címeket is szülhet: Orbán tisztára söpri az utat Putyin előtt. Hát nagyjából így állunk, természetesen törvényes keretek között cselekszünk, mint mindig, de azt gondolom megérted, hogy további részleteket a mindenki számára rosszabb verzióról nem árulok el. Demokráciában együttműködés van, kölcsönös kompromisszumok, diktatúrában meg erőszak, és polgári engedetlenség. Te választasz, dönts okosan.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 


35 megjegyzés:

  1. Gábor! Megerősítjünk harcolni az Orbán hazudó, erőszakosi diktatúra és polgári engedetlen ellen !!!!!!!!! Persze,hogy Hajdú Jánosnak kell alaposan gondolni,hogy Orbán nagyon rossz természetű,önző,diktátor !!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Helló Mindenki!Történelmi és irodalmi példák sokasága bizonyítja,hogy diktátoroknak és kegyenceiknek,drágán kell fizetniük a kis időre megszerzett (-nekünk már ez is túl sok...)diktatúrában kifejeződő önkényuralomért.most sem lesz másképp!Hajrá Köztársaság,és mindenki,aki mellette van,lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyancsak történelmi és irodalmi példák sokasága bizonyítja, hogy a fatökű ellenzék semmire se jut. A különböző ellenzéki mozgalmak nagyon változatosak, abban egyeznek meg mindössze, hogy a pártépítés és a helyi politikák unalmas, nehéz aprómunkáját nem akarják felvállalni. Ebben az LMP-től az MSZP-DK-PM-en keresztül az OGYM-ig egy húron pendültök. A jobbik megcsinálta, ott vannak mindenütt, most pl. Mezőtúron picsázták el a fityeszt (a "demokratikus alternatíva" a fasorban se volt). Így nem fog menni. Attól, hogy a Kossuth téren hintitek a zigét, még nem fog semmi megváltozni.

      Törlés
  3. Gábor!
    Gondolom, nyulat akarsz ugratni, de azért:
    Szombaton a téren 2 órát mondtál a Putyin érkezés előtt. Én ezt is sokallottam, mert "üres" sátrakat talál majd a TEK, amit meg "jéé, hát ezek meg mik itt?" felkiáltással eltakarítanak finoman: 1,5 óra alatt (durván: markolóval 20 perc).
    Most meg 4 órát ajánlasz? A három ügyeletes félrevonulásához 20 perc is elég a látogató központig.
    Vagy tényleg azt gondolod, hogy a Mi..cit megnyugtatja egy írásos megállapodás, amit a gárdaparancsnoka mutat fel az üres Kossuth tér helyett?
    Persze én azért drukkolok, hogy ne a "nem ajánlott verzió" realizálódjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 4 óra biztonságot nyújt nekik, számolgattam, sokminden lehetséges szempontjukat mérlegeltem, ez a megfelelő időintervallum. :)

      Törlés
    2. Szerintem a számolgatást, mérlegelést meghagyhattad volna aTEK-nek, de Te vagy a góré.
      Reménykedem a méltányos ajánlat, méltányos fogadtatásában.

      Törlés
    3. Minél nyitottabb és számukra elfogadhatóbb ajánlatot teszek, annál cikisebb elutasítani ;)

      Törlés
    4. De elfogják, nem tehetnek róla de gerinc nélkül qrva szar lehet nekik... :D

      Törlés
    5. Szerintem repültök, hacsak nem folyamodtok vmi cselhez..
      https://russianreport.files.wordpress.com/2013/04/putin-german-protest-2013-hanover.jpg
      Különben marad ez:
      http://wallstreetflaneur.com/wp-content/uploads/2014/01/putin-sniper.jpg
      ;)

      Törlés
  4. Ha egy csöpp esze van Hajdúnak akkor nem meri még egyszer ugyanazt megcsinálni, mint Merkel látogatása előtt! Nagyon helyes, hogy Te mindent törvényesen és együtt műkődést maximálisan tanúsítva jársz el !

    VálaszTörlés
  5. Kiváncsi vagyok nagyon a Bíróság véleményére, hogy jogosnak ítéli-e a sátorbontást?

    VálaszTörlés
  6. Csak arra kérlek pihenj is legalább egy kicsit ! Túl sokat vállalsz!

    VálaszTörlés
  7. Szép napot Mindenkinek!

    Kedves Gábor!

    Mint ahogy azt már megszoktuk Tőled, most is remekül megírtad amit kellett!!!
    A csuti gecihez nem fog eljutni, a sunyi alattomos talpnyaló csicska meg szarik rá!
    Nem tehetnek róla, genetikailag nem fejlődtek tovább, maradtak simán gecik!!!
    Mi meg vagyunk a GEK!!! ( GECI ELHÁRÍTÓ KÖZPONT )
    Röviden mindenki végzi a maga dolgát.
    Van aki törvényesen (nem a TEK).

    DE ÜZENEM A CSUTI GECINEK ÉS A TALPNYALÓINAK, HOGY SZARJATOK SÜNT!!!

    CSAKAZÉRTIS:
    ÉLJEN A DEMOKRÁCIA!!!
    HAJRÁ KÖZTÁRSASÁG!!!
    HAJRÁ OGYM!!!

    VálaszTörlés
  8. Benéné! Miért nem szavanként kommentelsz? Nem értem! :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk az az avatárkép se semmi...picit eszelős :D

      Törlés
  9. Amikor van egy Simicska, akkor nem TEKölni kéne!

    Bartus cikke:
    http://nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-orban-g.html

    A TEK csak azért cirkuszol, hogy az ellene való küzdelem elvonja az erődet.

    Tudják ők jól, hogy törvénytelen amit csinálnak, és győzni fogsz, csak addig bontogatják a sátraoat, az emberek meg egyszercsak megúnják újrafelépíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kovács Péter: Nem ismered az OGYM embereit, nem fogják megunni az újjá építést. Mint ahogy a költözést sem unták meg.

      Törlés
  10. Amikor van egy Simicska, akkor nem TEKölni kéne!

    Bartus cikke:
    http://nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-orban-g.html

    A TEK csak azért cirkuszol, hogy az ellene való küzdelem elvonja az erődet.

    Tudják ők jól, hogy törvénytelen amit csinálnak, és győzni fogsz, csak addig bontogatják a sátraoat, az emberek meg egyszercsak megúnják újrafelépíteni.

    VálaszTörlés
  11. Gábor! A testváladék emlegetését hagyd meg Simicskának, ennél Te intelligensebb vagy! :-) Hajrá Demokraták! :-D

    VálaszTörlés
  12. Hagyjátok már ezt a Simicskát!! Látványos jól megrendezett színjáték hanghatásokkal lényegi lépések nélkül.. parádés szereposztás, meg minden.. FIGYELEMELTERELÉS.. hogy ne má a sokkal cikisebb dolgokat piszkálgassa a sok ember.. ájultan várja, mit is tesz a KÉT NAGY-- Marhaság.. Átverőshow mindkettőjük életbenmaradása érdekében!! közös megegyezéssel!! (és közös rendezésben!!)
    Ha OV bukik, akkor vele Simicska is!! és Simicska már eddig is megbuktathatta volna (VOLNA!!) OV-t.. ha akarja..(AKARJA??) nougye..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szent- Királyi István Ugyanaz a véleményem. Elterelés. ( Közben meg vígan lopnak/lophatnak tovább.) Tegyük fel, ténylegesen összerúgták a port. Tudni fogják, meddig szálljon/szállhat, hogy ne okozzon "környezetszennyezést. Azt gondolom, itt csak Pintér buktathatna. Ő meg nem fog!

      Törlés
  13. Tippelek: sem ezt, sem azt nem fogják választani.
    Két nappal előbb "műveleti térületté" nyilvánítják az egész teret és kisöpörnek onnan mindenkit sátrastól, mindenestől. (Persze az erről szóló határozatot is úgy fogják átadni, mint a házkutatási parancsot ;) )
    Szóval, mire ti oda akarnátok menni passzív ellenállást tanusítani, már rég le lesz zárva az egész tér.
    Ne legyen igazam! ;)

    VálaszTörlés
  14. Pláne hogy Gabi megint kipofázta a haditervet....sosem tanul..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Honnan tudod, hogy mit milyen céllal pofázok ki? ;) Nem két lépésre sakkozunk, kolléga úr...

      Törlés
    2. Persze. Mindig ezt mondod, aztán megszívod. Nem értem miért kell mindent kiblogolni.

      Törlés
    3. Majd a holnapi blogból megtudsz ezt-azt, zajlanak ám közben összefüggő események. Időzítés. A megszívos-nem szívod kérdéskört pedig csak az ítélheti meg, aki tudja, hogy mi a cél ;)

      Törlés
  15. Gábor "Alapból" optimista vagyok. Így arra szavazok, át fogják gondolni. Ami a kibeszélést illeti...feltételezem, meglepi van a tarsolyodban. / Az EU- zászlós "kabátot" én nem árultam volna el, de, Te tudod./ Felcsúti Mercit írtam volna vagy Gueci-t. No, azt kívánom, ne kelljen költözni!

    VálaszTörlés
  16. Egyébként én nem értek a politikához, sajnos elég irodalmat olvastam erről hogy fogalmam se legyen mi az. A kérdésem az lenne, hogy ha a választott képviselők visszaélnek a hatalommal, akkor akik megválasztották őket, miért kell, hogy betartsák a szabályokat. Azaz ha az Orbán Viktor nevezetű munkanélküli, (hiszen a munkahelyén törvénytelentül tartózkodik) és hajléktalan (hiszen kb.: teljes vagyonelkozást kellene kapnia ha az álltala véghezvitt nép ellenes bűntetteket mérlegeljük) szóval ha ez a férfi az O. Viktor ha visszaélt a nép bizalmával, és az -e közben nyert hatalmával akkor a nép miért nem erőszakosan váltja le? Miért nincs ellene merénylet, vagy erőszakos hatalomtól való megfosztás? Tényleg nem értem.... Miért kell békés úton, hiszen -ő sem békés úton veszi ki a nép zsebéből a pénzt. Én már mentesűltem, én külföldön élek. A múltammal nehéz belegondolni mi lett volna ha otthon maradok... Afganisztán Kosovo, Felderítő Zászlóaljba szolgáltam csapatnál, és kilátástalanná tették az egykori katonai hivatást.... Mit érdemel az ilyen ember? Szerintem semmi jót, békés tárgyalást semmiképp... Engem se kérdeztek meg annak idején mit szólok a nyugdíjam eltörléséért, vagy hogy tiszthelyettesből, altiszt megnevezés lett. A népet se kérdezték meg, hogy akar -e pakson mégegy atomreaktort, vagy erőművet vagy mit. Az alkotmány megváltoztatását is önkényesen követték el. De az biztos hogy nem békés úton. Az aggresszió, az elnyomás, a félretájékoztatás, nem a béke eszközei.... Akkor miért kell békés úton eltávolítani? Miért ne lehetne fegyveres úton? Vagy annyira még nem rossz? Minden hónappal kb. 5-6 esetenként 50-60 év hitelfizetés a nép számára amíg a hatalmon van az O. Viktor hajléktalan munkanélküli ... A Globális Elhárítás Centrális Irányítójának képzeli magát.... Hát nagy G.E.C.I. az biztos.... :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orbán kilövése nagyon nem tanácsos. Ne feledjük, amit csinálnak, szervezetten csinálják, és ha sikerülne is a kilövés, 24 órán belül meg van az utódja, csak valószínűleg megszaporodnának a halálos balesetek, meg az öngyilkosságok. Az erőszakos hatalomátvétel meg azzal járna (ahogy azt ábor már leírta), hogy meg kellene ölni pár ezer embert, akinek csak az a bűne, hogy félre vezették, és persze ők is megölnének pár ezer igazi demokratát. Na ez felesleges vérontás lenne. Marad tehát a törvényes kormány buktatás.

      Törlés