2015. február 23., hétfő

Megint jőnek, kopogtatnak...

Fogok Kész Zoltán veszprémi választási győzelméről is mondani pár dolgot olyan aspektusból, amit valószínűleg mások nem írnak meg, de van egy sürgős ügy, azzal kezdek: holnap hajnali 2 órakor megint jön a Készenléti Rendőrség lebontani a Kossuth téri OGYM sátrakat.




Most a török miniszterelnök jön, ha volna némi történelemtudása a Felcsúti Gecinek, akkor inkább hagyná a sátrainkat, ugyanis a világhódító oszmán birodalomban még a szultán is akkor volt tökös legény, ha maga is terepen töltötte a sereggel együtt ideje nagyobb részét: sátorban. De ha nem hát nem, megint készül majd jópár bizonyító erejű videó az újabb éjszakai törvénysértés-tömegről, ugyanis megint minden tekintetben leverik hatóságék a lécet. Ismét elmaradt a kötelező egyeztetés, már megint nem sikerült betartani a 72 órás fellebbezési határidőt, újfent nem védi a BRFK a gyülekezési jogot, pedig törvényi kötelessége, hanem egyszerű parancsvégrehajtója a Készenléti Rendőrségnek, ami megintcsak tilos gyülekezési jogi kérdésekben. De hát ezeket már összefoglaltam korábbi írásokban, a TASZ is videóban, az ismétlődés miatt tovább súlyosbodik a tényállás, az egyenruhás elkövetők meg várhatják majd a bírósági döntéseket, aztán meg az azokon alapuló ítéleteket, mert nehéz lesz elkerülniük, hogy legyenek. Mondom ezt annak ellenére, hogy az autósblokád ügyében - amit gyakorlatice gondolkodás nélkül tiltottak be - már a bíróság is kezd jogállamtól idegen döntéseket hozni, illetve a Rendőrség nyilvánvalóan jogsértő határozatait jóváhagyni, ez meg nem jó jel.


Tudnivaló, hogy a gyülekezési jog megengedi a tüntetni szándékozók akaratának részletes elemzését. Magyarul, ha valaki autósblokádot akar, és azt sok helyszínen és egyszerre, akkor az nyugodtan részekre bontható és egyenként mérlegelhető: bizonyos helyek elutasítást kapnak, másikak meg jóváhagyást. Már jogállamban persze, de nem nálunk: úgy ahogy van, cakli pakli, mindenféle érdemi elemzés nélkül sikerült mind a rendőrségnek, mind a bíróságnak megtiltani az autósblokádot, azt meg meséljék be a kedves édesanyjuknak, hogy nem találtak egy darab elfogadható helyszínt és időpontot sem. Mert egyébként kötelességük lett volna keresni ilyet, mint mondtam, részletekbe menően kellett volna mérlegelniük, nekik ugyanis nem a tüntetések betiltása, hanem a kompromisszumos lehetővé tétele volna a feladatuk, de már Orbánisztán amúgyis gázos törvényeit sem tartják be. A gyülekezés joga ugyanis a szólásszabadság jogával egyenértékű demokratikus alapjog, az állam feladata annak garantálása, nem pedig ellehetetlenítése. Az az állam, amelyik pedig azt teszi, amit épp tesz, az nem demokrácia többé, és nem szavakban, hanem tettekben váltott át diktatúrára.


Eddig csak a Kossuth téri állandó tüntetést csapkodták a diktatúra széllökései, most már az autósblokád is tiltott tevékenységgé vált, a maradék tüntetésszervezők meg ha épp ráérnének, rájöhetnének, hogy Ők következnek nemsokára. De ne legyünk telhetetlenek, per pillanat két bizonyítottan közellenség van: Büki Zoltán az autósblokáddal, meg jómagam a Kossuth téri OGYM sátrakkal. Jó, vettük, hát akkor szépen azt tesszük, amit értelmes demokraták szoktak: ha együtt kapjuk a támadást, akkor együtt megyünk azzal szembe. Úgyhogy holnap hajnalban a Zsaruság lebontja a sátrainkat, másnap meg mi visszaépítjük, és aztán ahogy áll a tábor, beüzemeljük a hangosításunkat, és tartunk egy együttes tüntetést délután ötkor a Kossuthon. Büki Zoli sem az a típus, aki hagyja magát lehatóságozni, engem sem abból a fából faragtak, és egyikünk sem magányos már, van épp pár ember, akik velünk jönnek, ha hívjuk Őket. És most hívjuk: február 25-e szerdán, délután 17 órakor tüntetést tartunk a Kossuthon a gyülekezési jog eltiprása ellen, Büki Zoli és én leszünk a vezérszónokok, és lesznek még ehhez társaink mind a mikrofonnál, mind a tömegben. 


Remek alkalom lesz ugyanis, hogy élőben, akár kiscsoportos körökben szót váltsunk a tüntetés előtt és után a további tennivalókról, mert a hatóság autósblokádot megtiltó döntése az egy dolog, az ezzel szembeni polgári engedetlenség az meg egy másik, úgyhogy lesz is mit megdumálni a Téren. És akkor itt vissza Kész Zoltán veszprémi győzelmére. Nekem speciel ebből nem az a legfontosabb, hogy megszűnt a kétharmad, mert az csak matematikailag szűnt meg: van elég csendestársuk a parlamentben ahhoz, hogy továbbra is kétharmadozzanak. Az már lényegesebb, hogy Fidesznyik körzetben sikerült elverni a Narancsokat, ennek lesz tovagyűrűző hatása, nagy lehet most a pánik a Felcsúti Geci köreiben: eltűnt a verhetetlenség mítosza, tiszta Sztálingrád. Még lényegesebb, hogy mielőtt a támogató pártok mind kijelentik, hogy Ők nyertek, rögzítsük: nem Ők nyertek, hanem Kész Zoltán FÜGGETLEN jelölt, akit a pártok is támogattak. Persze, nem nyert volna nélkülük, de a szavazók jelentős része nem azért, hanem annak ellenére szavazott az önmagában is kiváló jelöltre, hogy azt a parlamenti ellenzék támogatta.


És itt jön a leglényegesebb momentum: most, hogy Kész Zoli parlamenti képviselő lett, már elmondhatom, hogy van végre egy olyan parlamenti képviselő, aki már részt vállalt Kossuth téri tüntetésen. Valszeg emlékezni teccenek: január 10-én levelet küldött a gyülekezési jog törvényi korlátozásának bejelentett Fideszakarata elleni tüntetésünkre, amit magam olvastam föl. Ugyanaznap volt Veszprémben egésznapos kampányrendezvénye, személyesen nem tudott jönni, de megtisztelte a terepellenállókat egy személyes üzenettel. És jó lenne, ha Kész Zoli ilyen is maradna: nem hagyná magát a következő időkben ugyanolyan passzív apparatcsikká szürkíteni, mint a parlamenti ellenzék létező tagjai, szükség volna ugyanis arra, hogy a Bábszínházban végre valaki ne Orbán marionett-figurája legyen. Épp ezért Őt most nem is fogom zaklatni, hogy jöjjön ki szolidarítani a szerdai tiltakozó-gyűlésünkre, vívja csak meg a függetlenségi háborúját a háttérben, hosszabb távon ez a fontosabb. De az operettellenzék minden tagját ezúton ismét meghívom: bizonyítsák be, hogy nem fölöslegesen juttattuk be Őket a Parlamentbe, és dobja össze az ország a fizetésüket. Kötelességük lenne ugyanis kiállni a gyülekezési jog eltiprásával szemben, aki megteszi, jól teszi, aki nem, annak meg osztjónapot. A tüntetés meghívója ITT (katt).

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


10 megjegyzés:

  1. Az OGYM sátrainak lebontása Putyin látogatásakor, az ellenzékről, a civil tüntetésszervezőkről:

    http://youtu.be/6aV3XOB85Wo

    VálaszTörlés
  2. Szép hetet Mindenkinek!
    Újabb dolgos hét kezdődik! Úgy látszik még nem unják a vegzálást, még nem vették észre a csutiék, hogy akár hányszor bontják a Kossuth téri demokráciáért tüntetők sátrát azt mindig újra- és újra felépítik.
    Minden egyes bontás után erősebbek és szebbek lesznek a sátrak. Profi csapatunk van már ehhez. A szerdai sátorépítés után pedig megint lesz egy tüntetésünk, kiegészülve az autós blokád tüntetőivel. Két olyan ember fog beszédet tartani akik már tapasztalatot szereztek az önkény uralom túlkapásaival szemben.
    Kész Zoltánnak és a választóinak pedig hatalmas nagy gratuláció! Megmutatták a kis zembereknek, hogy igen is lehet változtatni a regnáló hatalom összetételén. Habár ezeknek mindig van valami a tarsolyukban, hogy a nekik nem tetsző dolgokat szerintük helyes mederbe tereljék.
    Ébresztő Emberek! A mi pénzükből élnek nagyon jó!! Közben a mi gyerekeink, unokáink pedig éheznek, közmunkások és munkanélküliek.
    Hajrá Köztársaság! Ébresztő Magyarok!!
    Vivát MI !!

    VálaszTörlés
  3. Hajrá!!! Nagyon örüljünk Kész Zoltán sikeresen belépni a baloldali párti képviselőért a Parlamentbe és persze kell megszüntelni a Fidesz-KDNP-Jobbik kétharmadot!!!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Ha újra épitenek a sátrakat,akkor még legszebb lesz a sátrak !!!!!! :)

    VálaszTörlés
  5. érdekes: egyetlen számmal ellátott rendőrjelvény sem volt... formaruha igen, de annak a hitelesítése??????

    VálaszTörlés
  6. http://gepnarancs.hu/2015/02/veszprem-es-ami-utana-jon/

    VálaszTörlés
  7. Most már minden héten meghívnak valakit? Azt gondolom, amíg nem lesz polgári engedetlenség a téren, s egyenként el nem "szállítanak" benneteket, nem lesztek híranyag itthon.( A külföld szerintem nem nyom a latban.) Ha elég nagy segerlet volna a téren, szerdán... Persze, nem könnyű már azt sem kimondani, hogy: "vállalom," megtenni pedig
    még nehezebb. Csak akkor lehet, ha sokan lesztek. Reméljük.

    VálaszTörlés
  8. A bíróságtól mikor várható érdemi döntés?

    VálaszTörlés