2015. február 12., csütörtök

Ez rosszul sült el, Geci!

Na, talajmenti hülyegyerek, nézegetheted tovább a sátrainkat a Kossuthon, tegnap délután öt óra óta ugyanis újra állnak, jobbak, erősebbek, mint valaha, kösz az edzést, egyre gyorsabban, profibban építjük újra, és egyre vidámabban, ugyanis közben röhögünk Rajtad. 




Ha nem borult volna el mostanra az elméd, rájönnél, hogy mekkora károkat okozol ezekkel az éjszakai sátorbontós rendőrakciókkal saját Magadnak. Maradék agyad, aminek Habony a neve, most úgyis azzal van elfoglalva, hogy a Rád leselkedő legnagyobb veszélyt: Simicskát valahogy kivédje, úgyhogy elmondom helyette Neked, hogy cseszel ki Magaddal, egyre fokozódó mértékben. Először is: vigyáztál egy ideig arra, hogy a demokrácia látszatát fönntartsd, miközben enyveskezű zsoldosaid szépen lassan, de azért tempósan lenyúlják az országot. Kemény gyógyszerekkel szétlőtt elméd egyetlen létező hatalomtechnikai elve a feudalizmus: ha lassan mindent királyi, vagy hűbérúri tulajdonba veszel a földektől a trafikokon át a kaja-, piakereskedelemig, akkor nem kell erőszak, hisz mindenki Nálad fog dolgozni, azt rúgsz ki, akit akarsz. Ezt a módszert Cáratyuskádtól nyúlod, de csaxólok: neki van egy hatalmas területű és népességű országa roppant ásványkincsvagyonnal, ha nem is a régi, de azért ütős hadsereggel, Ő egy ideig kibírja, ha pofozzák, de Neked semmid sincs a tőlünk összerabolt lóvédon kívül. De még mindig több esélyed lett volna ilyen lopakodó szoftdiktatúrával túlélned, mint azzal a nyilvánvaló formával, amibe épp most vágsz bele a Kossuth téri sátraink rendszeres rendőrtámadásaival. Történelemtanulmányaid idegrendszered már lepusztult részében hagytak nyomot, így elfelejtetted, hogy az országunkban diktatúra csak külső hadsereggel volt fönntartható, így aztán közeleg a nap, amikor rádlépünk, oszt platty.


Mert itt jön a második óriási hibád: oly kis pont a Kossuth téri tüntetés az egész országot csendben lenyúlni akarásod dimenziójához képest, hogy racionálisan simán hagynod kéne. Törvényeket sérteni a semmi miatt, ez ostobaság, és mégnagyobb ostobaság az, hogy akikkel ezeket az akciókat végrehajtatod, azok maguk is tudják, hogy tilosban járnak. Annyi rendőrtiszttel kellett már kekeckednem, és szívatnom Őket, hogy az már szinte fáj: többségük becsületes ember, puszta állásféltésből teszik, amit a Fősameszaid kiadnak Nekik, de közben rühellnek ám Téged rendesen, épp azért, mert lelkükben rendőrök maradtak, nem elfelejtve, miért is lettek azok. Én sokat dolgoztam zsarukkal, bírom Őket, és utálom, hogy Miattad genyóznom kell velük, és ahogy látom, Ők is utálják, hogy Miattad törvényeket kell sérteniük, miközben inkább szeretnék azokat betartatni. Lassan nem találsz majd olyan rendőrt, aki hajlandó lesz az éjszakai szarságaidat végrehajtani, mindenki szabadságra vagy betegállományba megy, mert inkább lelécelnek, minthogy Bíróságon kössenek ki, és a farok rossz oldalán. Ja, közbevetőleg, Simicska már kinyírt Téged, puszta idő kérdése, mikor fogják ugyanazok a zsaruk kéjes elégtétellel a csuklódra pattintani a karperecet, akiket most csicskáztatsz. Tudod, mikor a Lajos kimondta a varázsszót: Geci, és nem tettél azonnali becsületsértési feljelentést, stratégiai hibát követtél el. Ugyanis innentől ez a neved, és mikor már 10 millió ember nevez így, akkor elmúlik a félelem légköre. Tudod, a közröhej megfojtja a diktatúrát.


Mondom a harmadik aspektusát, hogy miért ordas baromság a sátorbontogatásod. Tudod Geci, az a helyzet hogy marha nehéz helyzetbe hozod a joviálisan szötyörgő ellenzéket. Nagyrésze kollaborál Veled, mind országosan, mind helyi szinteken, gyávaságból, lustaságból, anyagi érdekből, Te is tudod, én is tudom, és egyre többen tudják. Hogy pontosan mekkora a kollaboránsok aránya az ellenzéken belül, az viszont eddig nem derült ki fehéren-feketén. De most ki fog: olyan nyilvánvaló a tövénysértés-tömeg, amit velünk szemben elkövettek, hogy arra egy valódi ellenzéknek reagálni kell. Ez ugyanis nem Tuareg, meg OGYM-probléma, hanem minden demokrata problémája: az ennyire demonstratív, keleti típusú nettó jogtiprás demokratáktól még akkor sem maradhat válasz nélkül, ha közben rühellnek engem, meg az OGYM-et. Úgyhogy ostobaságodnak hála, rövidesen kiderül, ki a valódi, és ki Őfelsége látszatellenzéke. Parlamenti felszólalás, interpelláció, a Rendészeti Bizottság azonnali összehívása, nemzetközi sajtótájékoztató, meg még ezernyi eszköz van a parlamenti ellenzék kezében, hogy kiálljon a demokrácia maradékának védelmében. Mivel Putyinnál is nyilvánvalóan eljátsszuk a bontás-építés játékot, legkésőbb addig el is válik a búza az ocsútól, látod tudok én szépen is beszélni, mondhattam volna nyersebben is. Mert tudd Geci, a Népet egy ideig lehet hülyíteni, de azért megvan a magához való esze, és nem szereti ha a kisebbet bántják, meg azt se, ha azok lapítanak, akiket nem erre szavaztak be a Bábszínházba. És mostanában épp megteszed azt a szívességet, hogy kideríted: ki van valójában ellened, és ki eszik csendben, a hátsóudvarban a tányérkádból. Na, ennyit tudtam segíteni, hülyegyerek.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 


42 megjegyzés:

  1. Helló Mindenki!Elég a jogtiprásból!Elég a nép megtévesztés kísérleteiből!Elég a diktatúrából!Szabad demokratikus Köztársaságot akarunk,nem egy hűbéruralmi szolgasorsot!Magyarok, saját és leszármazottaid érdekében mozduljatok ti is,A lehetséges összes módon,fejezd ki a tiltakozásod és,hogy ezt te sem akarod,jöjjön az O.GY.M.-által szervezett "Tavaszi Vihar".Éljen a Köztársaság,zavarjuk el ezeket az ingyenélő tolvajokat,örökre!

    VálaszTörlés
  2. Ez kemény, egyértelmű és világos. HAJRÁ OGYM.

    VálaszTörlés
  3. Gábor! Kár volt nagy betűvel írnod azt,hohy geci!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gábor! Ha ez valamit segít szórjátok szét. Szerintem, ha nevetségessé vállnak az a legrosszabb nekik. A nevem jó lenne, ha lemaradna, ez sajnos piszkos anyagi dolgok miatt van.

    Kedves Lakótársak!
    Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy Putyin elvtárs látogatása előtt senki ne gerjesszen hangulatokat.Semmilyen formában sem. A kormányunk, tartsa meg őket Isten jó egészségben, bár én ennek a klerikális maszlagnak nem dőlök be, inkább a kalapkúrát választom. Na szóval a derék kormány teszi a dolgát, ahhoz nekünk semmi közünk sincsen. Mindenki sepregessen a saját portája körül, de ott aztán minden úgy ragyogjon ám, ahogy az illik. Tüntetésről meg szó sem lehet, hát mit gondolnak néhányan magukról. Tüntetni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes. Tessék csak példát venni a CÖF-ről. Ők mindig betartják a párt utasításait, aztán úgy tiltakoznak. Nem ám csak úgy a hasukra csapnak, aztán óbégatnak. Sok pénzbe kerül az országnak egy ilyen szervezet, nem szabad felelőtlen módon tönkretenni a munkájukat. Jómagam az első sorban szoktam vonulni, persze csak akkor ha jó az idő. A múltkor is úgy kiabáltam, hogy két napra elment a hangom. A Turgenyev úr meg csak szépen bontsa le a sátrait mert én magam fogok ott rendet teremteni, az ÁVH-s, jaj, hogy a macska rúgja meg, mindig belekeveredek. Szóval a TEK-es elvtársakkal. Az ÁVH csak kicsúszott a számon, na. Nyelvbotlás volt, elnézést. Szóval menjen máshová kempingezni és ne mérgezze a gyönyörűen helyreállított Kossuth terünk levegőjét. Meg még a népünk, a dolgozó népünk által megválasztott becsületes kormányot is ócsárolja. Hogy jön ő ehhez. Ezzel bizony, csak a hazánk vérét szívó imprealistáknak kedvez. Biztos a kiflijét is a Tescóba veszi meg. Nem kérünk az ilyen felforgató elemekből. Úgyis tudjuk merről fúj a szél, hiszen a civileket, akarom mondani az ármánykodókat is Amerikából pénzelik. Ha valaki ilyesmit tapasztal az azonnal tegyen becsületes magyar ember módjára névtelen feljelentést. Tessék már végre tudomásul venni, hogy tetszik, nem tetszik hazánk virágzik és gyarapszik. Aki nem így látja, az gaz áruló. Nincsen helye a becsületes dolgozó emberek között. A rezsicsökkentést persze szemrebbenés nélkül elfogadja. Tessék most már tisztessége magyar ember módjára viselkedni. A lányok meg ne rúzsozzák a szájukat, mert úgy néznek ki, mint a paprikajancsik, a fiúk pedig mars a borbélyhoz.
    Erőt, egészséget kívánok: Simon bá' tömbbizalmi
    A névtelen feljelentéseket hozzám is lehet hozni, majd én elviszem, ezzel nem kell fáradniuk.

    VálaszTörlés
  5. Gábor! Ami ki fog derülni hamarosan az az, hogy mindenki kollaboráns, csak te meg az OGYMed nem :-)))) Igy aztán mitől is nem csak a te problémád meg a "láng őrzőinek (nevetek!) a sorozatos bontás építés?
    Mindíg visszaengednek, hisz ti leoptimizáljátok őket! Néha ezért hálából kicsesznek egy kicsit veletek . De csak a látszat kedvéért. :-)))

    Március 15.-én nagy tünti lesz a Szabad sajtó útján, a Kossuth téren meg megint sátrat bontanak majd, ti meg siránkoztok, hogy tönkreteszik a játékotokat.
    Az istennek sem akarod észrevenni, hogy a kutyának sem kellesz, meg az önfényezésed sem.
    Nem felejtik el neked a Józsefvárosi dicsó multad...
    Legfeljebb a pár tucatnyi rajongódnak kellesz... többnyire néhány elhanyagolt és szeretethiányos Maminak és Papinak.

    De majd csak rájöttök,hogy ez a sátorozósdi ráadásul még Orbánnak sem jut el az ingerküszöbéig, hiába képzelegsz és szősz legendát a bohóckodásotokhoz.

    Nagyobb hír, ütősebb, és jobban gyilkolja a maffia bandát Rogántóni égetése a Keletiben féltucat aktivistával, vagy a játék pénz ragasztás a Fidelitászosok iroda ajtajára...

    Faszorrú tuaregek szerintem azok, akik az oázis árnyékában várnak a csodára. (Néha szavaznak a főtuaregről, aminek a végeredménye borítékolható, hisz aki nem rár szavazna, kírúgod! :DDD ) Közben a karaván halad...:-))))) vagy nem...de mindenképpen nagyobb közérdeklődést kiváltva..
    Ja! Jut eszembe! Az a Budapest Beaconos Lestyánszky Ádám bloggerféleségnek mennyiért korpás a haja? Vagy csak úgy egyszerüen ilyen? :DDDD Még egy Szilyra sem fussa? DDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Légyszíves csatlakozzatok a blokádhoz Március 1 kezdünk 17:00 ma dönt a bíróság az engedélyezésről keressétek Büki Zolit Facebook on. Köszönöm mindannyiunk nevében.

      Törlés
    2. Minden ponton csatlakozunk, városi szervezeteink is. ;)

      Törlés
    3. Che, valami hitelességi bibi csak van a demokratikus ellenzékkel, ha a Jobbik már egyedül több szavazóval bír, mint Ők együtt, nemde, és csak egymás között mászkálnak a szavazóik, de nem gyarapodnak összességében egy darabbal sem, pedig a Fidesz1,1 millió szavazót vesztett...

      Törlés
    4. Gábor! Itt már mindenhol csak "hitelességi bibi" van....De neked ezen fordítani szinte kizárt. Ahhoz nem elég hússzor elmesélni a múltad. Huszadszorra is ugyan az a baj vele... Sajnos nem tudom rá az orvosságot Doktor úr,... de amikor egy-egy rózsaszinezett sztoridat olvasom, mintha a fogamat húznák... :DDD

      Törlés
  6. Kedves Mindenki.

    A törvénysértő bontásnál kint voltam, sajnos tegnap az építésben nem tudtam segíteni.
    (Előre jeleztem, mert hivatalos dolgom volt, amit nem mondhattam le.)

    A bontásnál szinte minden úgy történt ahogy azt picivel éjfél után Gáborunk előre elmondta!

    Innen is üzenem a Gecinek és bandájának.: FASZIKÁIM JÓ SPORTEMBEREK VAGYTOK!!!
    FŐLEG A VEZÍRGECI!!! UJABBAH HÁZHOZ JÖTTÖK A LÓFASZÉRT!!! Gratulálok!!!

    HAJRÁ OGYM!!!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Che...
    Írásodból nagyon kivehető, hogy lila fingod sincs az OGYM-ről...
    Köszönjük megtisztelő soraidat, legyen szép napod...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak lila fingom van róla! :DDD
      Remélem a te napod is szép volt :))))

      Törlés
  8. Che Guevara bolíviai próbálkozása valóban sokkal ütősebb volt mint az OGYM "csendes" tiltakozása egy diktatúra ellen (.MI így gondoljuk,...... csendesen :-) És ez már önmagában is több mint a hős Guevara fölényeskedő fikázása. Ugye felesleges megkérdeznem hogy TE jóbátyám mit is tettél az utóbbi időkben azért hogy Magyarország egy élhető országgá váljon?? Kik azok az emberek,csoportok akikkel szívesen együtt működnél?? Ha van ilyen akkor miért nem vagy ott hogy lendületes tenni akarásoddal végre történjen már valami !! Miért gondolod azt hogy az többet ér ha folyton arról harsogsz hogy mi miért nem jó? Szerinted ez a járható út??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt gondolom, hogy a járható út az Oázisból kifelé vezet :))
      De sok minden szépet és ütőset tapasztalok meg rajta nap mint nap. Tudod én nem szeretek gubbasztani egy sátorban....

      Törlés
  9. El lehet sétálni Gábor / TUAREG írása mellett ,mert eddig is be hunyt szemmel jártál és nem biztos hogy eredményhez vezet neked ha olyan dologra nem figyelsz fel ami a napnál is világosabb tudod az igaz hogy több féle igazság létezik DE a tiédet sehol nem jegyzik azt nekem el hiheted de majd magadon kénytelen leszel el hinni,hogy mikor?? megmondom mikor jönnek érted és el mondatják veled többször is ,hogy miért is adtad el a hazádat??? Most talán de csak talán még van egy pár percetek,hogy valamit vissza hozzatok abból amit el hazardíroztatok ÉN mint szerény blog író nem reflektálok már rég azokra akik ki mérték a demokráciát és el adták olcsón a szabadságot / HA ÉRTETTÉL belőle valamit is jelentkezz egy eurós zászlóval a miénk mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenféle rossz szándék nélkül, elég viccesen fogalmaztál, szóval elég nehezen érthető. :)

      Törlés
    2. (biztosan már hat a reggeli fogalmazásgátló..)

      Törlés
  10. Figyelj!!!! Hamar el fog érkezni meg lásd az az idő,mikor a hazaárulókat egy csokorba kötik ezt most jegyezd meg,még árkon innen állsz!!!!????

    VálaszTörlés
  11. Jóérzésem fejezem ki Kedvesek. Először is az eluralkodó jókedv miatt, amire bizony minden okunk megvan. Másodszor mert a jókedvből származó hatványozott plusz energiát jó irányba fordítjátok. A tiszeletem már sokszor kifejeztem, nem is szűnök meg ismételni :)
    Harmadszor ismételt jóérzéssel tölt el hogy trolljaink is ( idézem szabadon ) házhoz jönnek a lófaszért :D Helyes.
    "Che Guevara" benézted, mint sokan mások is, de ne ríjál, azért szeretünk :D
    Gábor ! Kösz hogy okot adtál a viháncolásra : " rádlépünk, oszt platty" :D Fergeteges vagy.

    VálaszTörlés
  12. Ízléstelen hangvételű, torzult stilisztikájú írás. És mivel ilyen a külalak, tartalmilag sem vehető komolyan. Durva, sértő, az intelligencia leghalványabb szikráját is nélkülőző fogalmazvány. És mint ilyen, Téged is minősít. Ne csodálkozz, ha nem vesznek komolyan. Sem ellenzéki sem kormánypárti oldalon. A fehér asztal közelébe sem engednélek tárgyalni, mert félnék, hogy az asztalra köpsz, és az orrodat túrod beszélgetés közben. "Le style, c'est l'homme." Azért ezt ne felejtsük. Tehát kinek mije és hogyan sül el, és annak mi a végterméke nem épp a politikai elit szóhasználata. Pedig Te nagyon annak tartod Magad.. Hát légyszíves..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasd újra, hátha megérted. :) Ja, fehér asztalnál meg ültem már eleget ahhoz, hogy ne akarjak többé ott ülni. Mivel Te viszont nem, így aztán nem tudod, mi ott az uralkodó tartalom, meg stílus, jobb is így Neked. A nyárspolgár diszkrét bája.

      Törlés
    2. Miért? Eddig ki vette komolyan Gabi barátunkat? Senki. Csak egy sima szabadszájú blogger, van még ilyenből néhány tucat. Bár igaz Ők nem akarnak a Kossuth téren alkotmányozni :)

      Törlés
    3. Politikai elit? A hatalmat bitorló büdös parasztokat talán elitnek tartod? Aki lebüdösbogarazza a tüntetőket? Aki öregeket rúg hasba és női táskával jár? Akik nőket sértegetnek a Parlamentben? Tuareg csak idézte a nevet, amit egyik harácsoló maffiatag ragasztott a másikra. És hát rászáradt...A büdös trollok sem jóízlést, sem illemet nem kaphatnak pénzért, igaz, keresetük sincs rá! Ahhoz gyerekszoba kellett volna, nem cigányputri! Geczyt a kancigány apja szíjjal és rugdosással " nevelte", íme az eredmény!

      Törlés
    4. Gábor Szabó2015. február 12. 10:47
      Tartalmilag már nem is értékeltem, mert nálam már a külalak megbukott.

      L. Orosz2015. február 12. 11:02
      Megismétlem: "Tehát kinek mije és hogyan sül el, és annak mi a végterméke nem épp a politikai elit szóhasználata." Tekintettel arra, hogy az ő szókincsük is ily szegényes, ők sem azok. A "Politikai Elit" Ma nem létezik Magyarországon, de mindenki véli, hogy hozzájuk tartozik. :D

      Törlés
    5. Kedves sverde, ahogy olvastam a hszed, én is ugyanarra gondoltam, amit TE említesz: A stílus maga az ember.. A hszeid/megnyilvánulásaid bizony megérnének egy stílustanulmányozást.. csakhogy (saját egyik szakmámban alap!) belülről bizonyos dolgok nem észrevehetőek.. tehát TE sem tudod ezt a tükröt önmagadnak előszedni.. Nagy kár...
      Amúgy meg csak halkan említem: EZ a stílus most a "Fideszenbelüli".. csak éppen (micsoda blaszfémia!!) átvételre került.. (tényleg felháborító!!).. Én személy szerint nagyon remélem, hogy a Fidesszel meg a jelenleg hatalmon lévőkkel együtt távozik közéletünkből..Nekem se Simicska, se Orbán, se (nem folytatom a hosszú névsort!!), de még ez a terminológia/stílus sem fog hiányozni olyan nagyon..(ha mégis, majd kiheverem, ne aggódj!)

      Törlés
    6. Szóval szerinted jelenleg ez az adekvát stílus, és ez a jó irány. Tükör nélkül is jól látom, hogy engem ez viszolyogtat. Nem nyárspolgári affektálás, de nekem ez a stílus túl nyers, túl durva, és főleg nem illik a helyzet komolyságához. De hagyjuk. Itt úgysem lehet úgy kritikát megfogalmazni, hogy az egyáltalán megfontolásra kerüljön. És főleg! Disszonáns azzal a túlzottan választékos, rendőrt leiskolázó, áljogtudományos beszéddel, amit a parancsot teljesíteni köteles rendőrökkel szemben hallhattunk. Egy biztos, egyik sem lehet az igazi. :D Talán elő kéne venni az eredetit és akkor nem lógna ki sem a lószerszám sem a kapanyél egyik végnyílásból se.. ;) ..és számomra itt téma OFF.

      Törlés
    7. Sverde
      Egyetértve. Aki egy demokrata civil mozgalom vezetője, annak nem szabadna írásának stílusát a Simicska- nyilatkozat szintjére leengednie. Akkor sem, ha tényleg felháborítótó/elkeserítő, hogy már két alkalommal nem éppen a törvényességnek megfelelően jártak el. / Lehetne felsorolni szabadszájú újságírókat, bloggereket, de ők nem állnak láthatóan tiltakozó, demokrata csoportok élén. Egy vezetőtől a példamutatás elvárható lenne ezen a téren is. Szerintem. /

      Törlés
    8. Kis segítség az utsó két kommentre, hátha így, a szövegből kiemelve sikerül megérteni, mit miért, de ha nem hát nem...

      "Tudod, mikor a Lajos kimondta a varázsszót: Geci, és nem tettél azonnali becsületsértési feljelentést, stratégiai hibát követtél el. Ugyanis innentől ez a neved, és mikor már 10 millió ember nevez így, akkor elmúlik a félelem légköre. Tudod, a közröhej megfojtja a diktatúrát."

      Törlés
    9. Igazad van Gábor! Nekem sincs úgy általában bajom a jelzőkkel! A Gecikkel annál inkább :D

      Törlés
  13. Egy semleges komment: igazatok van abban, hogy van vitatható része az intézkedésnek, de azért az objektivitás talaján is kellene maradni. A grúz elnök és az azeri elnök lehet, hogy hasonló kategória, de a magyar jog a precedens fogalmát nem ismeri, tehát egyikre-másikra hivatkozni felesleges, valamint tudtommal van erre valamilyen irányelv, tehát írott jogforrás is van, ilyenkor pedig az az irányadó. Persze lehet, hogy abban sem írja elő semmi a fenti intézkedés szükségességét, de ebben az esetben nem a precedenst kell előrángatni, hanem az idevágó irányelvet.

    Másrészt éjszakai orvtámadásra hivatkozni megint elég furcsa. Ahogy írtad, vasárnap megpróbálták kézbesíteni a rendőrségi papírt, kicsit furcsán, kicsit mismásolva, de megpróbálták. Ebből te már tudomást szereztél a tervezett intézkedésről, ami ugyan nem hivatalos értesítés, de azt sem lehet mondani, hogy orvtámadás lett volna. Az értesítés és abból fakadóan a jogszerűség vitatható, de sunyi hátbatámadásnak semmiképp sem nevezném. Az éjszakai bontási időpont pedig szerintem annak tudható be (legalább is nekem perpill úgy tűnik), hogy nektek minél kevesebb időre kelljen elmenni. De egyébként ez is "vizsgálható". Putyin érkezésekor tuti, hogy megint költözködés lesz, gondolom akkor már értesítés is lesz időben, akkor tessék megmondani, hogy ti előző nap délben kéritek a rendőri intézkedés végrehajtását, mert csak akkor oldható meg a jelenléted és a leltározás. Ha az én verzióm az igaz, akkor minden további gond nélkül rábólintanak és akkor még csak plusz embereket sem kell fizetniük éjszaka :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasgasd a vonatkozó joganyagot, aztán írj, jobb lesz az mindenkinek. :) Nem kell találgatnod, meg kitalálnod, le vagyon írva, én ismerem, Te nem, de akkor meg miről is tudnánk érdemben vitázni?

      Törlés
    2. Nem a joganyag tartalmáról szerettem volna vitázni, sőt, vitázni sem igazán akarok, mindössze felhívtam a figyelmedet, hogy ha elérhető írott jogi anyag egy bizonyos helyzetre, akkor nem alkalmazható a precedensre való hivatkozás. Esetleg ha szabad törvényértelmezésre ad lehetőséget a megfogalmazás, akkor működik, de főleg angolszász országokban, MO-n viszont nem.

      Az éjszakai demagógiáról persze egy szót sem szóltál. Tudod, olyan ez, mintha mindenképp keresnél valamit a hozzászólásomban, amibe bele tudsz kötni, csak hogy ne kelljen érdemben válaszolni.

      Egyébként gratulálok, nagyon ügyes: hergeljük a népet, miközben a fele sem igaz annak, amit mondtál, vagy nem úgy igaz, ahogy elmondtad. Az értesítésnél tudtál hivatkozni a ráutaló magatartásra, amikor a kézbesítés teljesülését vitattad, de érdekes módon az éjszakai orvtámadás esetében fel sem merült a rendőrök ráutaló magatartása, hogy így vagy úgy, de kézbesítsék a dokumentumot.

      Törlés
  14. " Súlyos gondjom" lett"!Hogyan tudják forditani a büdös disznót,az életet adó fehérjének,az eszement gyereknek,stb.ízes magyar változatait?

    VálaszTörlés
  15. Alaptörvény, hogy minden hatás megteremti az adott az ellenhatását.. csak amíg pl a fizikában ez azonnal, a sokkal bonyolultabb társadalomban késleltetve jelentkezik.. ezért nem mindig lehet összekapcsolni a hatás-ellenhatás párokat.. Ez azért nem mentesít az érvényessége alól.. Sőt, még erősíti is.. (de ennek technikai/rendszerelméleti okait most túl hosszú lenne ITT kifejteni..) Tehát amit Gábor fent leírt, az bizonyíthatóan igaz..

    VálaszTörlés
  16. T. Sverde!
    Nem először találkozom már a hozzászólásaiddal ezen a blogon. Egyet nem értek: ha ennyire zavar Tuareg stílusa, írásainak mibenléte, akkor mi a bánatért olvasod, ráadásul kommenteled? Van ezer más blog, ahol bizonyára választékosabban fogalmaznak, ahol megfelelőbben stilizálják a mondanivalójukat a hozzászólók, ahol a Te szintednek és elvárásodnak megfelelő a stílus és a tartalom. Miért nem ott szaporítod a hozzászólások számát?
    Nem tisztem és nem feladatom Tuareg megvédése, ha szükségét érzi, szerintem megvédi saját magát, de azért pár gondolatot engedj meg!
    1. Ha valaki nem beszél arabusul, akkor ne példálóddzon arabusul! „Le style est l'homme même” a helyes francia kifejezés. Pardonnez-moi!
    2. Ízléstelen hangvétel? Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! (Nem dakota, de igaz közmondás…)
    3. Torzult stilisztika? „A stilisztika a nyelvtudomány egyik ága. A szóbeli és írásbeli kifejezésmód eszközeit, ismérveit és törvényszerűségeit vizsgáló tudomány. A nyelv- és az irodalomtudomány köztes területén elhelyezkedő tudományág, amely a nyelvi kifejezőeszközök, kifejezésmódok több kommunikációs tényezőtől meghatározott sajátosságainak tanulmányozásával foglalkozik.” (Wikipedia) Miért kérsz számon egy ilyen emelkedett, tudományos ismertetőjegyet egy blogbejegyzésen?
    4. A külalak és a stilisztika két külön fogalom, vagyis evvel Te sikeresen összehasonlítottad az almát a görögdinnyével.
    5. Melyik tartalmi elemmel van gondod? Ja, ahhoz fel kéne fogni, végig kéne olvasni, amit Tuareg leírt, de Te elakadtál a csúti kancigány jelzőjénél, amit legszorosabb harcostársa ragasztott rá, tehát bizonyára joggal használta ezt a jelzőt.
    Pedig ha valaki, hát Simicska „úr” bizonyára jobban ismeri ifjúkori barátjának viselt dolgait.
    Egyébként Te milyen jelzővel illetnél egy faluból a politika nagyszínpadára befurakodott, szotyizabáló, asszonyverő, a diplomáciai eseményeken is a farkát fogdosó surmó parasztot?
    6. Azt hiszem, Tuareg pontosan látta, hogy Te még az életben nem vettél részt igazi politikai fehérasztalos megbeszélésen. Szeretnélek felvilágosítani, hogy Simicska jelzője piskóta az ott elhangzó minősítések mellett, főleg a harmadik kör Johnnie Walker után.
    7. Végül – de nem utolsó sorban – érdekelne a véleményed Tuareg írásának eme részletéről: „Tudod, mikor a Lajos kimondta a varázsszót: Geci, és nem tettél azonnali becsületsértési feljelentést, stratégiai hibát követtél el. Ugyanis innentől ez a neved, és mikor már 10 millió ember nevez így, akkor elmúlik a félelem légköre. Tudod, a közröhej megfojtja a diktatúrát.”
    A Te magasröptű színvonalad szerint mi ebben a „Durva, sértő, az intelligencia leghalványabb szikráját is nélkülőző fogalmazvány.” (amúgy magyarul nélkülöző, de spongyát rá…)?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem szorul rá. :D Csak azért kommentálom, hogy meg ne pukkadj, hogy semmibe veszem magasröptű értekezéseidet. 1. http://hu.wikiquote.org/wiki/Francia_szállóigék
      Ha már Te is a wikipediából tanulsz stilisztikát.. :D (ezzel a 3. pontot is kimerítettük) 2. Ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel. 4. Átvitt értelemben értsd: "fogalmi külalak", a benne lévő szavak nyers értelme. 5. Egy megromlott viszony bizony elragadja a negatív érzelmeket, Te még sosem láttál "csúnya válást"? 6. Lehet, hogy nem ültem még fehér asztalnál, de amit Te felvázolsz az nem az általam politikai elitnek tartott emberek "fehér asztala", amúgy a kurvákat kihagytad.. :D 7. Sohasem fogja annyi ember mondani. Mindig csak 9millió 999ezer 999 lesz. Erről biztosíthatlak. Keress még tovább csomót a kákán, többnyire helyesen írok, néha meg elütöm és nem sikerűűl. Tudod, van ilyen. És (jajj bocs éssel nem kezdünk mondatot, rontom a blogot stilisztikailag.. :D), mielőtt kivetkőznék nyárspolgári önmagamból elmondom neked, hogy magasról teszek a véleményedre. Azt olvasok, amit akarok, ha ezt, akkor ezt, ahhoz kommentelek amihez akarok, ha ehhez, akkor ehhez, ha tetszik valami azt méltatom, ha meg nem kritizálom. Osztjónapot!

      Törlés
    2. T. Sverde!
      Igaz, demokrácia van (?), azt csinálsz, amit akarsz.
      Nem a Wikipédiáról vettem a fordítást, hanem saját kútfőből, lévén felsőfokú (diplomata) nyelvvizsgával rendelkezem. De ha akarod, vitatkozzunk nyugodtan...
      Én nem vagyok ennyire megbocsátó... én inkább kézigránáttal dobok vissza...
      "fogalmi külalak": ilyen kifejezés csak a sverde szótárban létezik...
      Láttam csúnya válást, de az ágytól-asztaltól szólt, nem egy világnézettől...
      Ebben igazad van, miszerint kis hazánkban nincs politikai elit.
      Ha 9.999.999 mondja, Te pedig nem, akkor szerinted ki áll közelebb az igazsághoz? Nem kell válaszolnod...

      Törlés
    3. Válaszolok, mert demokrácia van (?). Nekem nincs diplomata nyelvvizsgám, a wikipedia pedig egy egész jó gyűjtemény, bár sajna nem Te lektoráltad. Ha senki sem lenne megbocsájtó, úton útfélen hullák, kivájt szeműek és fogatlanok borítanák hazánk földjét. Milyen világnézet az, ahol a PÉNZ áll az ideák csúcsán?? Ugyan.. azt ne mondd már, hogy Simicska "világnézet" miatt hasonlott meg Orbánnal? Majd ha hallom, hogy a fenti számú ember egyszerre mondja, elgondolkodok az IGAZSÁGON. Addig meg tényleg nem válaszolok.. :)

      Törlés
  17. HI-hi Révész! Fordítsd le angolra, hogy GECI! ( de ne spermát vagy hasonlót! !!! ) Megbux vazze , te diploóoómata :DD

    VálaszTörlés