2015. február 16., hétfő

24 - Rendőrállam vagy Demokrácia?

Cikkem közzétételének pillanatához képest pont 24 óra múlva, az éjszaka csendjében, hajnali 3 órakor a TEK meg fogja kezdeni Kossuth téri állandó tüntetésünk sátrainak lebontását Putyin érkezésére hivatkozva. Azt tudjuk, hogy a Felcsúti Geci diktatúrát épít, a demokratikus ellenzék következő 24 órányi tevékenységéből pedig tiszta képet kapunk arról, hogy képes lesz-e akaratát végigvinni.




Kezdjünk először jóhírekkel. A tegnapi Demokratikus Kerekasztal (DEKA) nyilatkozatot fogadott el:

"A Demokratikus Kerekasztal állásfoglalása, 2015. február 15.

Az AB 3/2013. február 14-i határozatával egybehangzóan a DEKA nem tekinti egy demokratikus társadalommal összhangban lévőnek a politikai véleménynyilvánításra irányuló békés gyülekezést pusztán azon okból korlátozni, hogy azt védett személyek jelenlétében kívánják megtartani. A DEKA visszamenőleg elítéli a Kunigunda utcai éhségsztrájk-tábor, majd a Szabadság téri szoborellenes mozgalom tagjainak hatósági vegzálását, újabb keletűen elítéli a MostMi Pollack Mihály téri tüntetésének betiltását, a Merkel-látogatással kapcsolatos Astoria melletti flashmob ellehetetlenítését. A DEKA elítéli a Kossuth téren jogerős bírósági határozat birtokában demonstráló Ország Gyűlése Mozgalom (OGYM) tagjainak rendszeres zaklatását.

Kelt a DEKA 3. plenáris gyűlésének egyhangú határozataként."


A TASZ fölvállalta a Merkel látogatáskor történt első rendőrattak ügyében a jogi képviseletünket, Bokros Lajos kezdetektől kiállt mellettünk, és nemcsak felszólalóként, hanem egy tüntetőként a sok közül is résztvett Kossuth téri tiltakozó demonstrációnkon, legutóbb pedig Magyar György, aki nemcsak ügyvédként, hanem politikai közszereplőként is jelentős súllyal bír, ugyanezt tette. Magam több korábbi cikkben is leírtam a konkrét törvénysértéseket, bármilyen nem Narancsalkalmazásban álló alkotmányjogász azzal percek alatt egyetért. Szóval az alaphelyzet kristálytiszta, és előbb-utóbb bíróságokon is ítéletekhez vezet, de az Orbán Rendszerrel szemben pusztán jogi úton föllépni aligha vezet el annak eltűnéséig. A megroppantásukhoz, és a méltó helyükre - szigorított fegyház - juttatásukhoz bizony elsősorban politikai ellenállásra van szükség, ami annál kisebb kockázatú, minél inkább a jog is az ellenállók oldalán van, ez esetünkben pedig adott. A politikán tehát a sor: valljon színt, hogy puszta szóvirágokat növeszt, vagy pedig hajlandó valós és kritikus helyzetben tenni is a megtámadottakért.


Hogy a szokásos Tuaregezésbe elmenő érzelmi érveléseknek gátat szabjak, most elviszem elvi síkra a következő éjszaka eseményeit: nem Tuareg, nem az OGYM, hanem egy jogerősen, bírósági jóváhagyással működő nonstop tüntetés várható föloszlatása a téma. Ugyanis mindegy, hogy ki csinálja, vagy hogy ki ellen csinálják: egy demokrata az alkotmányos alapjogok érvényesülését mindenki számára garantálja, tekintet nélkül arra, hogy egyébként szereti, nem szereti az illető(ke)t, vagy épp mit gondol, vagy állít róla. A demokrácia nem személyfüggő fogalom, hanem elvek, és ahhoz igazodó gyakorlatok összessége: vagy MINDENKIRE vonatkozik annak minden létező joga és eljárása, vagy nem demokrácia többé. Akik ezt a roppant egyszerű alaptételt nem ismerik, vagy képtelenek elfogadni, azoknak nem tudok segíteni: egyszerűen nem értik a DEMOKRÁCIA fogalmát.


Tehát a helyzet adott: egy jogerős tüntetés feloszlatását fogja megkezdeni a TEK 24 óra múlva. Alkotmányos alapjog sérül, amiből nem maradt túl sok már eddig sem, ha ezt a szűk maradványt nem védik meg a demokraták, akkor az éjszaka sötétjében besurranó tolvajok ellophatják ezt is. Vannak önmagukat demokratáknak valló parlamenti képviselőink, mentelmi joggal fölvértezve, adnak is ki nyilatkozatokat Putyin érkezése kapcsán. Nem Putyin persze a valós veszély, hanem a Felcsúti Geci, aki utat nyit Putyinnak, hisz bármit akarhatna a Cáratyuska, ha lepattanna a magyar politikáról. De nemcsak utat nyit a jelenlegi Hatalom, hanem még fizikailag is elsöpri azokat, akik ez ellen ágálnak: konkrétan a Kossuth téri állandó demonstrációt. Az a parlamenti képviselő, aki komolyan veszi, amit mond Putyin és Orbán ügyében, most kint lesz éjjel személyében is, hogy tettekkel igazolja szavai komolyságát. Azok a tüntetésszervezők, akik mára pont Putyin és Orbán témájában hívtak össze demonstrációt, szintén hitet tehetnek, hogy szónoklataikat valós helyzetben, gyakorlati tettekre is hajlandók-e beváltani.


A ma éjszaka igazi tétje nem az, hogy megteszik-e a Felcsúti Geci szolgái, amit parancsba kaptak, mert megteszik. A ma éjszaka tétje az, hogy ezt mennyire könnyen tehetik meg, és kik azok, akik ezt megpróbálják megnehezíteni. A ma éjszaka nem azért kritikus, mert ismét tüntetést oszlatnak, és nem is azért, hogy aztán újra fölállításra kerülnek-e az elbontott sátrak. Fölállításra kerülnek, immár harmadszor két héten belül, az OGYM sem megfélemlíteni, sem kifárasztani nem hagyja magát, ha kell százszor is helyreáll az eredeti állapot. A ma éjszaka azért kritikus, mert fehéren-feketén megmutatja, hogy mennyi esély van az Orbán Rendszer mielőbbi összeomlasztására. Alkotmányos alapjogok elleni folyamatos támadás zajlik, jogerős bírósági határozatok letiprásával, és szűnni nem akaróan. Ennél egyszerűbb és tisztább helyzet nincs: demokraták, pláne politikai közszereplők ezt nem hagyhatják. Bízunk benne, hogy nem is hagyják.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


67 megjegyzés:

  1. A dolog erről szól!Meglátjuk!

    VálaszTörlés
  2. Akkor most a Gurmai Zita fián fordul meg minden.Oda megy e ma este ,hogy elcipeltesse magát a sátorból.Iványi,a "legszegényebbek" képviselője a csodafegyver.Olyan nehéz,hogy nem bírná el 2 TEKes.NEKI KELLENE ODAMENNIE..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muszáj személyeskedéssel megrontani egymás "szájízét" ?

      Törlés
  3. Ha az ellenzéki pártok és a különböző tüntetés szervezők nem állnak ki az OGYM, mellett, akkor tovább nincs miről tárgyalni velük!

    VálaszTörlés
  4. Big Sultán: mi a baj? akarsz róla beszélni?

    VálaszTörlés
  5. Most kiderül, hogy ki a demokrata és igazi ellenzéki! Saját magukról állítják ki a bizonyítványt!

    VálaszTörlés
  6. A mai cím feltevésed nagyon költőire sikeredett!

    VálaszTörlés
  7. Kik nincsenek mellettük, saját maguk ellen vannak.

    Miénk itt a tér tüntetés: http://youtu.be/xya_wkc8m9M

    VálaszTörlés
  8. Itt már összefogásról vajmi keveset lehet beszélni érzékelve az eddigi tényeket, DE volna egy apró szó amit úgy neveznek hogy szolidaritás az hol akadt el? és mikor vált képtelenné?? Mivel ezek nem kitalált történések itt minden pontja a valóságot tükrözi !!! Kérdés,hogy szó nélkül elnézik e és szemet be hunyva el sétálnak ezek mellett ,vagy kellő képen át értékelik,hogy a következő törvénytelenségekben ŐK is részesei lehetnek,mert nincs szándékukban itt meg állni!!!??

    VálaszTörlés
  9. " Ha a józan ész ennyit nem fog fel!!!! Meglásd,TE következel!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva!én már kételkedem abban,hogy rajtunk kivül van még valakinek is józan esze??????????????,,,

      Törlés
  10. Gábor! Átmentél te már sajnos rég a röhej kategóriájába.. ,
    Anno nagy -nagy együttműködési megállapodást kötöttél Orbán erőszak szervezeteivel, melynek keretében füttyentésre költöztetek többször is a térről….
    Most akkor?!?!?
    Már ezzel eljátszottál minden jogalapot a jövőre nézve, hisz azok az alkalmak nem élvez nagyobb védelmet, mint egy-egy kiemelten védett személy!
    Az pedig egyenesen visszataszító, hogy a kisded játékodhoz bele kívánsz rángatni valóban tisztességes szándékú civileket és felelős ellenzéki pártokat és képviselőket.
    Az hogy ők nem állnak ki melletted– aki tulajdonképpen Orbán leghasznosabb ellenzéke vagy, akit mutogathat ha kell… - nem érzelmi, hanem nagyon is elvi kérdés! Bajuk van veled… talán mint „demokratával”
    Te kívánsz ítélkezni felettük?!
    Mi a túró az ami téged erre felhatalmaz!? Semmi!!! A leggyengébb láncszem vagy a történetben, lásd be.-. a megvezetett híveiddel együtt!
    Na és ezen még az sem változtat, hogy a DEKA a tüntetések kapcsán született nyilatkozata végén úgy mellesleg az OGYMet is megemlíti, mint vegzáltat.. Amit nem említ, ( csak gondol...) az a Jófiúk nyóckeres hajléktalan politikája.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orbán leghasznosabb ellenzéke vagy, akit mutogathat ha kell…" - irod.
      Nem ugy tunik, hogy Orban nagyon akarna mutogatni az OGyM satrait.
      Vagy ugy gondolod, azert szedeti le minden fonok latogatasakor, hogy szetszedve jobban meg tudjak tekinteni. Mert nem ertik, mibol van ez, hogy nem lehet elpusztitani. Mert nem lehet. Neked sem fog sikerulni, hiaba fekazod naponta teljes munkaidoben.

      Törlés
    2. Chepajti, megint sokadszor égeted magad porrá. Ha minimálisat tudnál a gyülekezési jogról, akkor tudnád, hogy semmiféle nagy együttműködési megállapodás nincs, ugyanis kéthavonta a meccs újrakezdődik, olvasgass blogot visszafelé, kevesebb poroltóra lesz szükséged. Akkor mentünk el, mikor nemzeti ünnep miatt mennünk kellett, és akkor is csak bírósági határozat után. Kiemelten védett személyekre helyben kötöttünk megállapodást, ugyanis minden esetben OTT voltunk a Merkel látogatásig a helyszínen még elmennünk sem kellett, nmhogy sátrat bontottak volna. Ha pedig Orbán olyannyira bírna minket, akkor nem akart volna törvényt módosítni miattunk, és nem kezdene mostanában bele a rendszeres eltávolításunkba. Ahány mondatot leírsz, annyi tévedés, alapvető információk hiánya, logikai mimimum hiánya, és a többi, gyengusz vagy még trollnak is. ;)

      Törlés
    3. Valószínű te is azok közé az "álamipógárok" közé tartozol akiket fent említettem!!!

      Törlés
    4. Che Guevara ! Köszönöm, hogy megröhögtettél ! Jól esett egy kis vidámság !

      Törlés
    5. Gábor! Még hogy én égetem magam? :DDD Még ha így lenne is -ami persze nincs így- nem igazán van jelentősége. Az az igazi égés amikor a királyról kiderül majd hogy esztelen! :)))
      fodi is röhögött.... Ő is troll? :DDD

      Törlés
  11. Szép hetet kívánok Mindenkinek!
    Putyin látogatása alkalmával már napok óta folyik a biztonsági intézkedések sorozata. Lásd csatornafedél lehegesztése, az adott napon (holnap) az lezárt területen iskola bezárás, lakók kijárási tilalma.
    Már csak a Kossuth tér újra takarítása várat magára. Többször feltettük a kérdést magunknak miért az éjszaka leple alatt teszik meg ezt? A válasz roppant egyszerű napközben tele van a tér kíváncsi turistákkal, akik vinnék a hírt a felcsúti diktatórikus rendszeréről.
    Az éjszakában csak azokkal kell megküzdeni akik nyíltan vállalják arcukat, hangot adnak a nem tetszésüknek.
    A többi "demokrata" meg hallgat......, úgy tesz mint aki mindent rendben lévőnek talál. Struccpolitika, homokba dugóm a fejem és nem láttok semmit sem.
    Jó lenne ha tényleg elvonatkoztatnának Tuaregtől, az O.GY.M-től, megjelennének a téren kiállnának a demokráciáért.
    Hajrá alvó DEMOKRATÁK meg lehet mutatni, hogy ébren vagytok és nem a homokba van dugva a fejetek. Láttok, hallatok és éreztek minden apró rezdülést.
    Vár benneteket a Kossuth tér!!!
    A mai tüntetést be lehet vinni és ott lehet tartani józan beszéddel :)
    Hajrá DEMOKRATÁK! Hajrá Köztársaság!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "..Demokraták,ébbressztőőő.."(féleszű Feri)

      Törlés
    2. "Jó lenne ha tényleg elvonatkoztatnának Tuaregtől, az O.GY.M-től"
      Zsuzska! Ezek szerint már te is rájöttél, hogy nem a mozgalommal meg az elért céllal van a gond hanem Tuareggel!
      Egy demokratának az ilyen "elvonatkoztatás" nem megy! Tuareg mit tett mikor sérültek a hajléktalanok jogai? Szerinted beült ülősztrájkolni? Nem! Ő volt az aki elvitette az alkotmányos jogokért sztrájkolókat!
      Aki demokrata az a kisujját se fogja megmozdítani a Tuaregért, és ha nem ő allna a csoport élén hanem pl. Te akkor már rég ott lenne az ellenzék, én is ott állnék köztetek ma éjjel! De sajnos amíg a Tuareg köztetek van addig egyedül maradtok! Ez nem csak az én véleményem, ma éjjel te is meggyőződhetsz róla!
      Hajrá Zsuzska! Én neked szurkolok, mert a cél amiért kiállsz azt csak támogatni tudom!

      Törlés
    3. Pál kedves, magam vonatkoztattam el Tuaregtől, tán olvasd el újra a cikket, vagy épp először. :)

      Törlés
    4. Lehet hogy te magadtól elvonatkoztatsz..csak mások nem tudnak tőled elvonatkoztatni...

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. A csőlátásúakért, és az asszociációs képességek hiányáért nem én felelek bocs. ;)

      Törlés
    7. A "filozófus" mindig magányos, Platón is megmondta.

      Törlés
    8. Nem mindig, kérdés miről filozofál, ld Sun Tzu :D

      Törlés
    9. Sun Tzu elsősorban hadvezér volt, és nem filozófus.

      Törlés
    10. T. Szegedi Pál ! Demokratának tartom magam ! És jéééé ! Mozog a kezem !

      Törlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Szent igaz minden szó Tisztel Tuareg... Két kérdés azonban felmerült bennem, a Kossuth tériek, szimpatizánsaik, valamint támogató szervezetek, elég nagy tömeget és erőt jelentenek -e, a Párttal, szemben. A második amely kifejezetten félelmet kelt bennem, az az, hogy egyértelműen látszik hogy a Párt, láthatóan nem a demokratikus elveket képviseli. Mivel az állam az egyetlen -a Párt- amely az összes létező bűncselekményt következmény nélkül elkövetheti, ezért számomra félelemre ad okot, -az előzőek tükrében- ez a fúrcsa "játék" amit Önök végeznek. Persze minden forradalomban vannak mártírok. Meglátásom szerint az Önök mostani eszköze pontosan -e felé megy el, azaz, olyat tenni ami a demokratikus elveknek megfelel, és amit a Párt nem tolerál. Azaz a Párt diktatórikus berendezkedésű, egyszemélyi vezetéssel, a hatalmi ágak egybemosódásával. Érzékeny határvonal, én a Párt helyébe biztos hogy megtalálnám a módját, ebben az esetben hogy megoldjam, pláne az előzőek tükrében..... Bár én kicsit lehet jobban tartok a hatalomtól, mint az átlag, mégis úgy éreztem hogy a nézőpontomat leírom, hátha hozzáad valamit a nagy egészhez... Kívánom, ne mártíromság legyen a vége, hanem a demokratikus elvek szerint, erőszak, és aggressziómentesen zajlódjon le a csendes forradalom....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves druszám, azt hiszem, jó helyen kapisgálsz.. részben.. Mert jól látod, hogy pontosan az a CÉL, hogy a jelenlegi rendszer valós tulajdonságai közérthetően láthatóak legyenek.. mindenki számára nyilvánvalóak.. Ehhez nem kell sem mártíromság (tudod-e TE, mit is jelent ez a fogalom??), de még mazochizmus sem.. csak egy kis DEMOKRATA kockázatvállalás.. (demokrata: ld Bibó). És nagyon jól mutatod be, hogy vannak akik "tartanak" - azaz félnek!! a hatalomtól.. ÉS éppen nekik szól a MI permanens demonstrációnk: Nem kell félni!! Ki lehet menni, tiltakozni.. amikor úgy érzik hogy KELL!! Szól ez ugyanakkor a jogkövetőknek is..hogy láthassák, mit is ér a "sajátjog" - akár az Alaptörvény "kőbevésett" alapjainak a saját(os) betartása-benemtartása.. Hogy láthassa mindenki, milyen is ez a rendszer.. hogy ébredjenek rá, hogy az ő saját jogai (alapjogai) IS ugyanerre a sorsra juthatnak.. ha csak nézi.. ha csak fél.. ha csak félig, vagy féligse tiltakozik a jogsértések ellen.. És ez egy lassú folyamat.. A sok megfélemlített vagy azégtudjamialapjánkételkedő/fikázó/relativizáló IS ráébredhet, higy egy ilyen demokráciaellenes folyamatot (a jelen hatalom gyakorlatát!!) NEM LEHET CAK ÚGY ABBAHAGYNI - tehát amikor rájuk kerül majd a sor, már senki nem lesz, aki szót emeljen értük.. MOST kell csatlakozni..még idejében!! (hogy ne legyenek mártírok, hogy azokra már ne legyen szükség.. mert egy szint után már lehetséges hogy kell...)

      Törlés
  14. Hogy őszinte legyek, meglepődnék, ha a mai tüntetés a Kossuth-on végződne. A Gulyás tesók és a többi tüntetés szervező, kivétel talán Bükki Zoltán, a "majdan"ira játszanak és nem a most-ra. Ettől ilyen tesze-tosza, eseményről eseményre embervesztőbbek a szervezéseik és sajnos a Jobbik irányába terelgetik a nem szélsőséges, de változást akaró, bennük viszont csalódott embereket. Ezek tények.
    De bár ne legyen igazam :) eddig mindenesetre engedélyezett útvonalon a sétálunk-sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk, majd békésen hazamegyünk elve nem sok változást generált. Sőt.. Segített elfeledtetni, kitiltási botrányt, NAVot, csapot meg papot és ezek még ma is meg holnap is meg azután is besétálnak a hatalomba és rombolnak.
    Erről jut eszembe Bükki Zoliék támogatást érdemelnek. Engedély megvonás ellenére vonulni akarnak..
    Talán ideje lenne már megújulni mindenkinek és NEM EZEK ELLEN, HANEM MAGUNKÉRT ÉS MINDANNYIUNKÉRT kiállni, uram bocsá' összefogni és nagytakarítást csinálni végre, de ügyesen. Mert a Jobbik tendencia nem jobb tendencia, azt ne veszítsük szem elől.

    VálaszTörlés
  15. A morális jog mindíg előrébb való a törvényes jognál. A piros lámpa tipikus esete. Mikor emberek állnak a piros lámpánál de egy gépjármű sincs közel s távol, valaki el fog indúlni, és sokan követni fogják. Ez a morális jog, erőssége. Habár a törvény előírja nem szabad átmenni, amint valaki megszegi ezt a törvényt lesznek akik követik. Képbejön az osztott felelősség.... Stb... Stb.... Nos a remény jutott eszembe... A remény, pozitív lehetőség bekövetkezésének elvárása a jövő történéseivel szemben. Sajnos a remény okot ad arra a könnyelműségre is, hogy elvakultak legyünk. A remény álltal nyújtott kép elhomályosítja a jelen veszélyeit. Ha át akarok jutni egy szakadékon, és nem tudom képes vagyok -e tugrani felette, a remény miatt próbálom meg.... A remény három aspektusa :-D van egy helyzet amin változtatni akarok, van egy akadály ami előttem van, és van egy állapot amibe el szeretnék jutni. A remény miatt értékeljük úgy hogy eljuthatunk oda... Hogy hogy kapcsolódik mindez ide? Hát csak úgy hogy sok sok embert kell befolyásolni hogy a morális jogukat évényesítsék, egy olyan politikai helyzetet létrehozva amely élehetőbb körülményeket biztosít. A hátráltató tényező ebben a helyzetben, nem tudni, hogy az önök piros lámpájánál van -e térfigyelő kamera (aki érti érti), és hogy mekkora a szakadék, és milyen mély amit át kell ugrani...
    A másik elgondolkodtató kérdés.... Mi lehet ennek a vége? Mártíromság? Forradalom? Békés hatalomátvétel? Az ideális az lenne, ha megszületne egy gyermek, az olyan végzettségeket szerezne, amelyet alkalmazva képes lenne megteremteni családjának az anyagi biztonságot, és hozzájárúlna a társadalom számára az egészségügyhöz oktatáshoz, és közbiztonsághoz, valamint jogbiztosnágohoz egyaránt. Hagy ne részletezzem, minek milyennek kellene lennie... :-) Legyen sikeretek.... És utánna? Illetve hogy reménykedni tudjon bárki is.... Mi az a kép amit el lehet a mai magyar politika megváltoztatásával érni? Ha én ugyanazon elveket továbbviszem amiért itt erőfeszítések történnek, akkor csak egyet fogadok el. A normális életet. Hogyan lehetne elérni hogy Magyarországon belátható időn belül 20-30-50-100- éven belül jobb lesz a helyzet, és nem csak az új Iphon miatt? Erre van már perspektíva?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Pásztor István!
      Kedves Pásztor István
      Az ideális az lenne, ha megszületne egy gyermek, az olyan végzettségeket szerezne, amelyet alkalmazva képes lenne megteremteni családjának az anyagi biztonságot, és hozzájárúlna a társadalom számára az egészségügyhöz oktatáshoz, és közbiztonsághoz, valamint jogbiztosnágohoz - ezt írod. Ilyen soha nem lesz, hgy ez mindenkinek sikerüljön (még a nálunk gazdagabb országokban sem). D ez az igenis elvárható, hogy születésekor mindenki egyenlő esélyeket kapjon! Ez az ami most nincs meg.

      Törlés
    2. 1/ ld fentebbi válaszom
      2/ a szakadékugráshoz egyetlen feltétel kell, ha mérlegelek: Át tudom-e ugrani.. DE vannak más szempontok/helyzetek is: itt a szakadék, nem tudom hogy át tudom-e ugrani, DE mögöttem/körülöttem ég a száraz bozót.. választhatok: Megégek; Összetöröm magam; Átjutok.
      Az emberek közötti különbség jól látszik abból, ki mit választ..(én a magam részéről a lassú elégést választanám legkevésbé..)
      És egy kiegészítés: Az általad jelzett ideális megoldás IS a túlparton van..
      Üdvözöllek...

      Törlés
  16. Mikor az egész Fővárost hermetikusan lezárják Putyin miatt, a légtérrel együtt, ahol közben vadászgépek köröznek, Te a sátracskádon problémázol. Hát ne csodálkozz, ha akkor pofonnal zavarnak el hajnal háromkor bármilyen engedetlenség láttán, hogy a Parlament lépcsője adja a másikat.. Gulyásék ha nem is lesznek ott, Te majd szépen eljátszod helyettük a karhatalom által meghurcolt bántalmazott ripacsot. Tán nem most kéne rinyálni. Akkor minek költöztél ki az állami ünnepeken? Az még annyira sem volt nemzetbiztonsági ügy. Akkor verhetted volna Magad. Most nem. Én senkinek nem javaslom, hogy éppen pont most próbáljon ujjat húzni a TEK-kel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..és mindebből majd hamis önigazolást gyártasz, hogy lám látszatellenzék van Mo-n. Nem tisztességes..

      Törlés
    2. Gáborunkat ismerve ez az egész színészkedés. Ezzel magát és a mozgalmat akarja boostolni. Végül is rendben van szerintem, amúgy is önálló politikai tényező akar lenni, most majd lehet sajtóhír belőle. Ha meg is veretik magukat esti RTL Klub Híradó is lehozhatja :)

      Törlés
    3. Nehéz a felfogásod sverde: akkor költöztünk ki, mikor arról bíróság határozott. Tudod, van a jogállamnak még maradéka. Most pedig nem engedik, hogy a bíróság időben döntéseket hozzon. Persze a nyárspolgárt alapelvek nem érdeklik, csak akkor, ha majd azok hiánya miatt épp vele csesznek ki.

      Törlés
    4. Tekintve, hogy két havonta meghosszabbított demonstrációd elég rendhagyó formában zajlik, a bíróság figyelme sem terjedt ki mindenre. Biztos vagyok benne, az április kilenc utáni engedélyben szerepelni fog: "Meg még amit a TEK jónak lát".. Amúgy elég tesze-tosza ez a TASZ.. még szerencse, hogy nem az oxigént adagolja ilyen tempóban.. :D

      Törlés
    5. Na,most lett elegem ezekből a "demokratákból"!!!

      Törlés
    6. Tünde, Te ott állsz majd hajnalban a sátorban, mikor megérkezik a TEK? Esetleg fiad, lányod, párod is? Mert ha nem, akkor inkább hallgass!

      Törlés
    7. sverde: vannak elvekért küzdő bátor, nem megalkuvó emberek. Bár számodra oly érthetetlenek, mint az UFO-k, de vannak. Miattuk nem ősközösségben húzogat a hajadnál fogva másik néggyel együtt az alfahím. Gyáva vagy, rendben, nem túl okos, rendben, de olyat még nem láttam, hogy valaki ezt büszkén hirdesse is. Eddig.

      Törlés
    8. Csúsztatsz sverde.. Putyin tudvalevőleg nagy célpont, tehát a légtér és az aknafedél jogos.. DE a sátorba akár egy osztag TEKes is beülhet.. nem jelent hasonló kockázatot. Az, hogy nem akarod megérteni, mi is a jelentősége, hogy a törvényben IS garantált bírósági lehetőséget eleve ellehetetlenítik, felfogható mentális problémának is (nálad..) DE a jelek (összbenyomás!!) szerint nem (csak) az!!

      Törlés
    9. Ostoba, gyáva, megalkuvó. Rendben, vállalom. Én ezt valóban így gondolom. Hogy olyan védelmi helyzetekben, ahol a TEK köteles 100%-os biztonságban tudni magas rangú politikai személyeket, az emberi élet védelme, ami szintén alapjog sőt un. anyajog, felül írhat más alapjogokat, mint például a gyülekezési jog. A sátraid akadályozzák a Tér teljes átláthatóságát. Igen nagy politikai konfliktust okozna egy nem kellően biztosított akármilyen atrocitással járó merényletkísérlet. De legyél vagány! Szaladj be holnap egymagad a térre! :) Biz' Isten bekerülsz a történelem könyvekbe! Úgyis csak ezt szeretnéd! Amúgy meg ki tudja.. lehet én a hajamnál fogva szeretem.. Osztjónapot!

      Törlés
  17. Helló Nem Mindenkinek!A fanyalgókat nem tisztelem meg a köszöntéssel!Amit én lényeges kérdésnek látok,hogy a baloldalt,demokráciát képviselő pártok,mozgalmak felébrednek-e egyáltalán!Ha nem akkor "egyedül"is meg kell kísérelni a köztársaság és Demokrácia eszméinek gyakorlati megvalósítását!Szerintem nagymértékű összefogásra és széles média támogatásra lenne szükség,hogy a legtávolabbi falvakba is eljusson a Demokrácia és Köztársaság valamint ezek előnyeinek híre is!Veletek vagyok én is,Hajrá O.GY.M.!

    VálaszTörlés
  18. Mindenkinek! (Aki demokratának érzi magát.)
    " Fanatikus hívei egy demokratikus politikusnak és pártnak nincsenek. Egy demokratikus politikusnak naponta meg kell küzdenie az elfogadásért, egy demokratikus párt létformája az állandó vita, a vélemények és a gondolatok szabad áramlása." ( Bartus László )
    Ezt ugyanúgy szem előtt kell(ene) tartania civil szervezetek, mozgalmak, csoportok tagjainak, és azok szervezőinek, vezetőinek egyaránt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyurcsányról írta Bartus, csak nem fúrod most már Gyurcsányt is? :D

      Törlés
    2. Gyurcsány vonatkozásában valószinűleg hűlyeség amit Bartus írt, de hogy rád vonatkoztatva tökéletesen igaz, az biztos. :)))

      Törlés
    3. Gábor
      Látod az idézett mondatban a DK nevet, vagy Gyurcsányét? Bartus ezt minden demokratikus pártra és annak vezetőjére vonatkoztatja. Ha olvastad volna, akkor nem így válaszolnál. A "fúrás" meg nem egyenlő a jószándékú, kulturált stílusú, építő kritikával, nem is beszélve a véleménynyilvánítás szabadságáról. Ez utóbbiakkal a DK-ban lehet élni. Még Bartus írásával is egyet lehet érteni, nem tesznek/tettek ki érte a DK-ból. :)) A furkálók mellé természetesen egyetlen ellenzéki parlamenti demokrata párt sem áll oda.

      Törlés
    4. Sajnos ismét nem sikerült igazat mondanod. Na, játsszunk egy kicsit: mi a cikk címe, Kedves Anikó? A másik meg: Te voltál az első buzgó lájkolója annak a csoportban, amelyik a DK tagok aszerinti szelektálására jött létre, hogy ki OGYM-es és ki nem köztük. A porráégett Dudás Péter hozta létre. Jajjj, miért kell Téged ezredszer is rajtakapnom, már az egész OGYM rajtad röhög...

      Törlés
    5. Gábor
      Nem tudtad elolvasni a cikk címét? :DD Nem hallottál még egy cikken belüli pár soros általánosításról? Dehogynem! De úgy gondolod, ilyet csak te tehetsz, más nem. :)) Valakivel összekeversz. Amit leírtál, annak az ellenkezőjét megtalálod a "Nyílt levél.... blogod alatti kommentfelületeden. Elfelejtetted letörölni. Ennyi, ami az én "szelektálásomat" illeti. Ki ég porrá, és ki sem, azt meg várjuk meg. Tudom, hogy ez a mai megint nem a te napod. Persze, hogy frusztrált vagy, meg is értem. Ami meg az "egész" OGyM nevetgélését illeti... hát, nincsenek rengetegen. Mindig uazok őrködnek. Tudom, mert ott voltam közöttük, nem is csak 1-2x. Nem bántam meg. :)) Sajnálom őket. Nekem is nagy csalódás volt, az lesz nekik is. Meg olvasgatok is néha az Oázisban, merthogy nyílt. Nincs emlegetve a nevem. :)) Lehet, máshol igen, ezek szerint ők ráérnek. :)) Nevessenek, egészséges a nevetés, azt mondják. Jó időt kívánok holnapra, más téren meg további kitartást, jó egészéget mindnyájatoknak!

      Törlés
  19. Itt a TASZ videóban közölt jogi álláspontja, nézegesse a pár szuperjogász troll :)

    https://www.youtube.com/watch?v=dgcXRUuzQd0

    VálaszTörlés
  20. http://magyarnarancs.hu/belpol/tek-es-tuntetesoszlatas-lesz-februar-17-en-ejjel-a-kossuth-teren-93773
    Hát ez meg mi? Hát már idáig süllyedtünk? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sverde
      Ebben a cikkében a demokrata pártokról, kiemelten a DK-ról, Gyurcsányról ír Bartus. Kulturált stílusban szembesíti 1-2 nyilatkozatával, azzal ellentétes tettével. Sokan egyetértünk vele, mert tények, amikkel alátámasztja. ( Baj, hogy nem voltunk elég hangosak a választások előtt azzal a véleményünkkel, hogy a DK ne induljon el a választásokon, erősödjön. Beálltunk a sorba, annak ellenére, hogy belül tudtuk, esély sincs legyőzni Orbánt. Szokták mondani, " a remény hal meg..." Már erősebbek lennénk jóval, és a választók előtt sem tűnne a DK is biodíszletnek. )

      Törlés
  21. Sverde
    http://huppa.hu/szabo-gabor/martircsinalok/ (Nem Tuareg írta, egy másik Sz. Gábor írása.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük olvasatlan netes fórumok ismeretlen szerzőinek linkjét, tán így elolvassák...

      Törlés
    2. Bizony, bizony elolvasták. Sőt, a "huppa..." osztását is láttam több csoportban, kommenttel. ( Nem én voltam! ) Nálam csak az idővonalamon van. :))

      Törlés
  22. Na ez az igazi égés! Jobban tette volna Tuareg, ha megint kiegyezik a hatalommal ... De most nem....
    Hiába fenyegette meg a jónépet, hogy szarosseggűnek fogja kinevezni nindazokat akik nem mennek neki "ellenállni" , azok inkább felvállalták...

    Pedig mindent bedobott szegény... Fellármázta a szerkesztőségeket, nagy bulit ígérve, de csak nem lett belőle a nap hőse! Na meg ma sem sikerült őkelmének, hogy a "tüntetés politikai hasznát lefölözze" Na de majd máskor.... :)))

    Ma biztosan 10 millióan olvassák a posztját :DDDD( na és neki ez a lényeg!!!)

    A csóri hívek meg hiába várták fagyoskodva az általa beígért nagy népi ellenállást..... De hát elmondták itt már sokan, hogy ez Szabóval nem fog menni...
    "csaxolok" :DDD
    A Huppa cik meg egy szuper látlelet. Ajánlom a hívek figyelmébe..

    VálaszTörlés
  23. A huppa cikk valóban látlelet, annak írójáról, meg íratójáról. ;) Akik kicsit is képben vannak a történésekkel kapcsolatban, azoknál max. az jön le, hogy a puszta névazonosságon túl mekkorák is a különbségek. A többi meg a szokásos Che féle hordalék, Nálad többször még troll nem égett porrá, dehát nem is azért fizetnek, hogy igazad legyen, nemdebár ;)

    Trollocskák, megint nem hallgattok rám, teleírjátok a falamat, pedig párszor szóltam már, hogy a minőségre koncentráljatok, mert ha az nem megy, csak a terjedelmes szöszmötölés, akkor méretre szablak Titeket. Újfent szólok, utoljára, aztán röptetni foglak Titeket, önkontroll, vagy gözborotva, az itt a kérdés...

    VálaszTörlés
  24. Gabi inkább arról regélj mi volt hajnalban, mert nagy a médiacsönd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Narancsvideó fönn a neten, majd este lesz blog, tudod éjjel fönn voltam ;)

      Törlés
  25. Sajnos nem értették a trollok, a blog történetében másodszor fölfüggesztve a kommentelés, egyenként fogom beengedni a megírt kommenteket, okos nem a saját kárán tanul, én szóltam :)

    VálaszTörlés
  26. Kis segítség a trollok kézikönyvéből, ha el akarjátok legközelebb kerülni, hogy így járjatok, ahogy most épp jártatok. Tanulmányozzátok figyemesen.

    1. A troll örül, ha magánfalon eltűrik, tapsikol örömében, hogy a blogger által megteremtett olvasóközönség egy részétől így figyelmet kap, amit egyébként nem kapna meg.

    2. A troll épp ezért alkalmazkodik a helyi viszonyokhoz, nem uralja el a kommentfalat, mert azzal távoltartja az érdemi hozzászólást tenni akarókat, amit a blogger úgysem fog engedni.

    3. A troll megpróbál úgy csinálni, mintha hozzászólásának lenne bármi köze a cikkhez, amihez hozzászól, ha másról akar beszélni, akkor saját blogot nyit, és elnyeri saját olvasóinak rokonszenvét.

    4. A troll nem falkázik: nem dobálja más trollokkal oda vissza az offtopik labdácskákat, mert a kommentfal továbbra sem erre van.

    5. A troll nem használja reklámfelületként a blogger kommentfalát.

    6. Tehát a troll megpróbál ügyesen fúrni-faragni, ez a feladata, ha viszont ezt a fentiek betartásával képtelen megtenni, akkor nem elégséges a tehetsége, keressen más munkát.

    Remélem segítettem. :)

    VálaszTörlés