2016. április 18., hétfő

Elszámoltatás

Addig a pontig nagy az összhang az ellenzéki térfélen, hogy a Felcsúti Gazember bukása után szükség lesz elszámoltatásra. De persze abban is látszólag egyhangú a kórus, hogy buknia kell. Csakhát az ördög mindig a részletekben vigyorog.




Múltkor már írtam a Rezsimbuktatás létező forgatókönyveiről, meg a közöttük levő föloldhatatlan ellentmondásról. Javaslom újraolvasni (katt ide), mert az elszámoltatásról szóló rész is érthetőbb lesz. Bár első ránézésre ez is oly egyszerűnek tűnik: ellopták az országot, visszavesszük, börtönbe velük, slussz, mehet az életfogytos fegyház, azon nem fogunk összeveszni, hogy Sopronkőhida, vagy a Csillagbörtön legyen a Vérnarancsok végleges otthona. A gond megintcsak ott kezdődik, hogy választás, vagy forradalom útján kerül eltakarításra a Rezsim. Diktatúrát ugyan választáson sosem takarítottak el, de most legyünk álnaivak, és tegyünk úgy, mintha. Tessenek parancsolni, ínyencfalat a választási győzelemben reménykedőknek: a Szabó feltételes módban hajlandó erről is írni. Na, de eddig tartott az öröm, mert aztán jól megnyertük a választást, és akkor szembesülünk pár aprósággal. Legelőször is legyünk roppant nagyvonalúak magunkhoz, tételezzük föl, hogy a Rezsim annyira hülye, hogy megenged egy választást a két szép szemünkért, és ráadásul azon kétharmaddal nyerünk.


Mondom, rendes vagyok most, kétharmadunk van, juppijééj, kezdhetünk Alkotmányozni. Annak részeként első lépésben az alapvető jogállami szabályokat helyreállítani. És belerúgunk az első kavicsokba, kicsit megfájdulnak tőlük a lábujjaink. Vagy nem is kicsit. Ugyanis ott dekkol mindenütt, a Főügyészségtől a Nemzeti Bankon át az Alkotmánybíróságig az összes Orbáncsicska határozott idejű, jó hosszú mandátummal. Kirúgni csak úgy lehet Őket, ha az Alkotmányba erre külön paragrafusokat teszünk, oké. Csakhát akkor magunk sem tartjuk be az alapelvet: Alkotmánnyal nem szórakozunk, azt egyedi esetekre nem módosítgatjuk. Napersze ha nem módosítjuk, akkor marad a Poltpetya, meg az Alkotmánybíróság, már eddig is megmutatták, mily hatékonyak az Orbánbanda szemetének felkutatásában és kiporszívózásában. Hát, semennyire. Ha Ők maradnak, akkor egy fityinget sem látunk vissza az elrabolt országunkból, és egy napnyi sittet sem fognak a Narancsmaffiára kiszabni.


Szóval menniük kell, nincs mese, muszáj kicsit belemászni az Alkotmány személyre szabásába. De ám legyen, bár az nem túl jó érv, hogy ha Nekik lehetett, akkor Nekünk is, merthát tudtommal nem akarunk hozzájuk hasonlítani, mert akkor minek is kergetjük el Őket. Ja, bocs, nem kergetjük, választásokon verjük meg Őket kétharmaddal, majd elfelejtettem. Na, de Alkotmányt megpoltoztuk, megmatolcsyztuk, nagytakarítás, mehetnek az új ügyészek szabad kézzel a mutyikra, gyerünk fiúklányok. Tisztakezű bírók várják Őket, lássuk, mire megyünk együtt. Nem lesz azért sétagalopp politikától független ügyészeket találni, meg bírókat sem, mellesleg főrendőröket dettó. Azt meg remélem el szeretnénk kerülni, ha megintcsak annyi változás lenne, hogy az Ő kutyáik helyére a mieink kerüljenek. Bár ha már Alkotmányoztunk is személyreszabottan, Fidesz-módra, akkor végülis miért ne, leporoljuk a Narancsok által kirúgott miembereinket, aztán gyeplő a csatamének közé. Kicsit egyre fidesznyikebb a folyamat, de lesz ez még rosszabb is, nyugi.


Egy kis bosszúvágy nem is árt nyomozásoknál, nekilendülnek a jól seprő új seprűk, mert komolyan veszik, amit a politikai főnökség mond nekik: szabad a kezetek, találjátok meg a bűnösöket, ne legyetek tekintettel se istenre, se emberre. Nem is lesznek. Illetve pontosítsunk: nem is lennének. Csakhát kapnak egy telefont, aztán egyre többet, ahogy haladnak az egyes ügyek mélyére. Kiderül, hogy azokban a fránya közbeszerzésekben mind országosan, mind az önkormányzatoknál nemcsak Fidesznyikek szavaztak igenekkel ám. Hanem biz a mostani ellenzékiek is, akik közben már Új Hatalomként a megbízást adják a felderítésre. És minden kemény ügyben lesz ilyen szál. Mert a Narancsok gondoskodtak róla, hogy legyen. Mindig is jóval előbbre terveztek mindenkinél, nem barátságból vettek meg tucatszám ellenzékieket, hanem viszonossági elven: ha én megyek a sittre, Te is jössz velem. Az elköltött többezer milliárdnyi EU-támogatási forintnál mindenhol meg fogják találni a csúcsnyomozók, aztán meg az ügyészek az Új Hatalom embereit is.


Kész az ördögi kör. Vagy lesitteljük a Narancsokat jogállami módon, de akkor a mostani ellenzék igen jelentős részét is, vagy maradnak mind szabadlábon. Volt már pár hatalomváltás, felületkaparászáson kívül sosem történt semmi. A Puch-Simicska alku óta szépen kifejlődött a párthatárokon átnyúló, egymás számára büntetlenségi garanciákat nyújtó mutyiközösség. És minden elmaradt elszámoltatás csak növelte a Nép elkeseredését, és a politikából való kiábrándulását. Pedig ezek a mostani fiúk már nagyon túltolták a biciklit, ha ezután sem lesz kemény elszámoltatás, akkor az Új Hatalom néhány hónap alatt megbukik. Orbánék ugyanis döngetni fogják a mellüket: na látjátok, nem loptunk mi semmit, hisz még vádat sem emeltek ellenünk, és pont úgy játszadoztok az Alkotmánnyal, mint mi tettük: személyre szóló döntésekhez igazítjátok, és saját embereiteket dobáljátok mindenhová. És akkor ott állunk, és nézzük, amint Orbán megdicsőülve utcai százezrek élén eltakarítja a Mieinket. Mert Neki van ilyenhez bátorsága.

Nekünk miért nincs?


9 megjegyzés:

  1. Na most már az is látja a következő évtizede(ke)t aki eddig reménykedett valamiben.
    Jön az ÁFA, a rezsi csökkentés, a nullszaldós költségvetés, a béremelés, a pénz az eü-be, az oktatásba.....
    Itt forradalom? még a neten sem lesz.
    Ahhoz még mindig túl jól élünk, hogy csak a láncaink vesztését kockáztatnánk. Pláne ha arany(ozott).

    VálaszTörlés
  2. Jó meglátás....valós gondolatok.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem meg, ha egyszer megbukik az Orbán rezsim, vagy megbuktatják, nem lesz elszámoltatás. Persze lesznek vizsgálatok,néha talán perek is,mellyel az új rendszer páváskodik, de igazi elszámoltatás nem igen. Még hozzá azért, mert az elmúlt húsz évben erre nem akadt példa. A politikus mindig amolyan szent tehén volt, akivel nem ajánlatos ujjat húzni. Gondoljunk bele abba a rettenetes szervilizmusba, mikor a szocialista kormány idején dajcs tomika fenn akadt a trafipaxon,erre a rendőrség érthetetlen,és sokak szerint megmagyarázhatatlan módon ejtette az ügyet. Pedig dehogy megmagyarázhatatlan. A rend őrei, kik amugy szeretnek erőt és hatalmat gyakorolni, és fitogtatni, hisz végül is ez a dolguk, hirtelen, ahogy felsejlett a politikus nyakkendős figurája, úgy őszintén, mondjuk ki, összeszarták magukat. Persze bár ne így legyen.

    VálaszTörlés
  4. Nem véletlenül zavartak el mindenkit nyugdíjba... Most már mindenhol, az idők végeztéig az ő embereik ülnek, 8-9 évre kinevezve, hiába is próbálna bárki bármit is "vissza-" vagy "újra" csinálni, erre nem lesz lehetőség, mert elkaszálják. Szerintem a demokratikus leváltás egyszerűen szóba se jöhet, nincs kivel, 6 millió választó 8 millió felé húz. Majd ha tényleg csak az éhkopp marad, akkor jöhet a kasza, kapa, lámpavas, de hogy utána mi lesz? Anarchia! Akkor már egy katonai puccs is jobb lenne, mert azzal ki lehetne húzni addig, amíg feláll először egy szakértői ideiglenes kormány, aztán x idő után egy valóban demokratikusan választott. Csak mire ide jutunk, megdöglik az összes lúd, és csak 60 felettiek maradnak az országban, mert ők már a kutyának sem kellenek.

    VálaszTörlés
  5. Vegyük már elő a Józan Eszünket ! A forradalmat sikerülne gyorsan leverni ! Marad a Fülke Forradalom ! Hogy a Választások mikor legyenek azt kizárólag a NÉPNEK , NEKÜNK VAN JOGUNK ELDÖNTENI !!! Nem kell sokáig keresni , hogy kiderüljön , hogy a 2014 es választással jogtalanul került hatalomra a jelenlegi rezsim . NEMCSAK A PARLAMENTI KÉPVISELŐK , HANEM A POLT PÉTEREK IS JOGTALANUL BITOROLJÁK A HELYÜKET !!! Csak a Józan Paraszti Eszünket kell elővenni ! Orbán Viktorék már túl sok kárt okoztak Nekünk ! Nem várhatjuk azt , hogy Mások oldják meg a MI PROBLÉMÁINKAT ! A Mi Viktorunk egyből a NEMZETI SZUVERINITÁSUNK MEGTÁMADÁSÁRÓL HABRATYOLNA !!! Fel kell ébresztenünk a Zembereket ! Rá kell jönniök , hogy mit tettek és mit tesznek velünk a fityiszes fiuk ! TÖBB KÁRT MÁR NE OKOZZANAK !!!

    VálaszTörlés
  6. Vége a dalnak. (Ha továbbgondoljuk.)

    VálaszTörlés
  7. Miért lenne vége a dalnak?! Van megoldás, azért van szürke a buksiban, hogy gondolkodjunk, és persze értő, a demokráciához elkötelezett, és nem utolsó sorban már bizonyított alkotmányjogászok, jogászok, filozófusok véleményét kikérjük! Milyen dolog az úgy nekimenni az előttünk álló hatalmas feladatnak, hogy "úgy sem sikerül, úgyis ezek jönnek vissza.."stb. És milyen megalkuvó gondolatmenet az kedves Tuareg barátom, hogy amennyiben a "mi" közöttünk (jellemzően az eddigi ellenzési pártok) találnak érintett, bűnös kapcsolatot, akkor állj minden, töke van a menyasszonynak!? Akkor tököstől megy a menyasszony is a megérdemelt intézménybe!! Fuhhh...ideges lettem...előre feladni valamit...fuhhh

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pont nem adom föl, csak nem vagyok naiv, veled ellentétben :)

      Törlés