2016. március 14., hétfő

Nyugi

Nekem aztán minden okom megvolna, hogy arra buzdítsak: nosza, rugaszkodjunk neki, és holnap délután rohanjuk le a Parlamentet, meg minden fontos középületet. De mégsem ezt javaslom, és ennek oka van.
Nem újdonság, ha forradalmi törvényszerűségekről írok, mégcsak fel sem kellett találnom a spanyolviaszt: tele van az elmúlt negyedszázadnyi történelem sikeres forradalmakkal, Romániától Egyiptomon át Ukrajnáig. Meg persze egy csomó sikertelennel is. Tapasztalatból tudjuk mi működik a gyakorlatban, és mi az, ami csak fantaszták képzeletében, és csak addig, míg tömeges véráldozattal el nem bukik. Kezdjük azzal, ami biztosan nem járható út. Holnap délután összegyűlik soktízezer ember a Kossuthon, eddig oké, megrohamozza a Parlamentet, a karhatalom félre-, vagy átáll, miénk a Parlament, szuper. Nép bennvan, próbál nem gyújtogatni meg rombolni, mint a focihuligánok tették 2006-ban a tévészékházban, helyette kipróbálják, milyen ülés esik a bársonyszékekben, megatöbbi kötelező program. És aztán... És aztán semmi. Orbánék mozgósítják saját civiljeiket, akik egy ilyen helyzetben mozdulni is fognak, merthát meg kell védeni a Zistenüket. Mástól már nem nagyon cihelődnek, többségük érzi, hogy elhal lassan a Felcsúti Megváltó csodatévő ereje, de egy ilyen attak megújítja eltökéltségüket, és megindulnak. 


Tízezrek a tízezrek ellen, átállt alakulatok a nem átálltak ellen, piff-puff, halottak, barikádok, és a többi: röviden ezt a káoszt úgy hívják: POLGÁRHÁBORÚ. Ez is lejátszható persze, valaki majd nyer a végén, de nem tudjuk ki, és azt sem, milyen áron. A hadászatban az ilyen áldozattal kivívott győzelmet vereségértékűnek nevezik, történelmiesen: pirruszi győzelem a megfelelő fogalom. Olyan sérüléseket szenved közben a nemzet, amit nem fog kiheverni, lesznek győzök és legyőzöttek, bosszúk, leszámolások, magánsérelmek közakarattá emelése, megatöbbi. Ha nincs más út, persze be kell vállalni, de csak akkor, ha tényleg kimerült a lehetőségek tárháza. Csakhát nem merült ki, sőt. Ha vértelen és maradandó módon akarjuk leküzdeni a Diktátort, akkor meg kell rendíteni a hátországát. Igazi hátországa pedig nem fölhalmozott rettenetes vagyona és klientúrája, hanem az a 2 millió magyar, aki még mindig Őt támogatja. Ebből a 2 millióból tán a negyede, aki valóban Hozzá tartozik, erős gazdasági, kapcsolati szálakkal. De másfél millió, az igazi tömeg még mindig azért, mert hisz Benne, bár a hite már erősen rendül megfele.


Nyilvánvalóak a káoszjelek a kormányzásnak nevezett valamiben, és már lehetetlen nem észrevenni, hogy a hatalom fél. Terrortörvény belebegtetés, TEK-lezárás, migrációs vészhelyzet, azt ne higgyük, hogy a Narancsszimpatizánsok nem érzik ennek a játszmának a bűzlő mivoltát. Ők is átélik a szétrohadt oktatás, elkorhadt egészségügy, szanaszét vagdosott szociális védőháló minden nyűgét. Már csak egy dolog tartja Őket ott: az alternatíva hiánya. Ezért Gyurcsányoznak, Tóbiásoznak mindig Orbánék, ha gáz van: tudják, hogy amíg azt képesek felmutatni: Orbán vagy Gyurcsány, addig megmarad a 2 millió emberük. Ezért próbálják meg a Tanárlázadás kulcsszereplőit is bevinni ebbe a kerettörténetbe, mert tudják: ha olyan új erő jelenik meg, aminél már nem használnak az ördögűző varázsigék, akkor elolvad a tábor. Mit tudnak kezdeni egy olyan mozgalommal, ami mögött terepre is kimenő tízezrek állnak, amit a Nép háromnegyede támogat, még a Fidesz szavazók kétharmada is, és nem kötődik semilyen módon Gyurcsányhoz, Tóbiáshoz, meg a többi régi motoroshoz? Semmit. És pont ettől ijedtek meg, de nagyon.


A Tanárlázadás mindössze kéthónapos, és már többet ért el, mint eddig bármiféle ellenzékinek mondható tevékenység az elmúlt hat évben. Hátrál a Hatalom, próbál valahol megkapaszkodni, de láthatóan sikertelenül. Tehát kimondhatjuk: a Tanarak JÓL CSINÁLJÁK. Jobban bármelyikünknél. Nem mi tudunk akkora tömeget mozgósítani, nem mitőlünk fosik a Felcsúti Bűnbanda, nem minket támogat a Narancsszavazók kétharmada, hanem a Tanarakat. Hát akkor meg azt javallom a józan ész nevében: bízzunk bennük. Én legalábbis hajlamos vagyok arra, hogy elismerjem, ha valakik nálam valamit jobban csinálnak, és ugyanezt kérem mindenki mástól is. Adjunk időt a mindössze kéthónapos, és máris a Hatalom rettegéséhez vezetett Tanárlázadásnak. Ha hat évig elvolt az "ellenzékiek" többsége, mint a befőtt, akkor ne a tanarakon akarja számonkérni saját korábbi tetteinek hiányát. Bízzunk bennük, támogassuk Őket, ne tanácsokat adjunk, hanem segítséget. Most például annyit, hogy aki csak bír legyen ott a Tanártüntetésen, aztán ha sztrájk lesz, adjunk nekik türelmet és megértést. Aztán majd ha Ők azt mondják: gyerünk, hegyibe, akkor majd azt tegyük. Addig meg:

Nyugi.


9 megjegyzés:

 1. Egyetértek ,jó meglátások!! ÉRTELMES OKOS ÍRÁS!

  VálaszTörlés
 2. A tanárok jól csinálják. Minden okuk meg van rá. Felgyűlt bennük a sok éves csalódás. Mert őket hitegette az orbán-kormány. A diákok is mellettük vannak, mert ők a saját bőrükön érzik, hogy ez az oktatási rendszer alapjaiban rossz. Tanárok vigyázzatok! Ez a kormány szereti elhúzni az orrunk előtt a mézesmadzagot. Ígérget, sőt még törvényt is alkot. DE.... A saját törvényüket sem szokták betartani! Volt már rá példa.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csatlakozva:
   ha tehetném, felhívnám a tanárok figyelmét a Palkovics nevezetű biorobotra, aminek még a hangképzése is inkább hasonlít egy gépre mint egy oktatásért dolgozó emberre.
   Mindezt a "szrájkoló" tanárnő kapcsán, végleg meggyőzően bizonyította.
   Komolyan tárgyalni? Talán csak az "őt" beprogramozóval lenne érdemes.
   Félek, hogy az nem a Balogh tiszteletes, ezért a nyomás további fokozására is fel kell készülniük.

   Törlés
 3. Szerintem is jó írás, csak egy bibit találtam benne. Mond a haldoklónak akinek percei vannak hátra, hogy várjon tavaszig mert nem nyílt még ki a kedvenc virágja amiből a koszorúját akarod csináltatni?

  VálaszTörlés
 4. Egyértelmüen a lehetőlegjobb taktika ,mindenképpen összeforrunk a tanarakkal !

  VálaszTörlés
 5. Így van Gábor, én is így gondolom! Ezért áztunk bőrig a Kossuth téren és ezért fogunk holnap is(?) - pedig nem vagyunk közvetlenül érintettek! ����

  VálaszTörlés
 6. Hatalmas változáson ment át a kommunikációd, ami nekem nagyon tetszik! Nem tudom hogy több támogatót hoz-e, ez a nyugodtabb, megfontoltabb hozzáállás de hogy értelmesebbeket azt valószínűsítem. Félre ne érts, értem én, hogy ha valakit minden oldalról támadnak, az agresszívebben reagál! Túl léptél rajta, és jobb lettél tőle! Grat!

  VálaszTörlés
 7. Tényleg NYUGI és SZAKMAISÁGgal alátámasztott hitelesség, érthetőség hisz' erős lesz a rendőri biztosítás a tanártüntetésen, de azt is látni kell, hogy az erőszak szervezetek közül csak az Orbán, a Kövér (és a Matolcsy) gárda van megfizetve.
  Annak idején, az 50-es években az erőszak monopólium "harcosait" meg lehetett fizetni központilag biztosított viharkabáttal, krumplival, hússal, lakással, gyereknek óvodával, családtagnak állással, később vonalas telefonnal, autókiutalással...
  De most???? Mit kapnak? Például a kevesek arrogáns hatalmaskodási lehetőségén, a trafipax mögötti szundizás, a modern járőrautó kényelmén kívül?
  Ők nem írnak nyílt levelet, pedig ott sincs minden rendben a "kréta körül". (kifizetetlen túlszolgálat, értelmetlen vezénylés, feleslegesen zavart, alulfinanszírozott családi élet, eszement, szakszerűtlen parancs(nok)ok, a csókos gyártó érdekéből változtatott egyenruha a rendőr költségre, életpályamese....)
  Nem zárható ki, hogy akik a csilli-villi láthatósági mellényt viselik a tüntetésen lélekben a tüntetőkkel vannak és drukkonak nekünk. Bíznak a szakmák, a hivatások sikerében.
  Azt (is) kívánom: Legyen méltó a ma délutáni tömeg erre a bizalomra és reményre!

  VálaszTörlés
 8. Majdnem egyet lrtünk Gábor. De kihagytad a számításból azt, hogy sokan csak megfélemlítésből, ill. anyagi megfontolásból szavaznak rájuk, ill. sokan nem mennek el szavazni. Ha egy erős alternatíva jelentkezik, ezek mind átállnak. Marad 3-500.000 meggyőződéses fidesznyik, akikben már benne vannak azok, akik a rendszer kegyencei, és a fizetésük függ tőlük.

  VálaszTörlés