2016. március 11., péntek

Többet ésszel!

Jó lenne, ha akik írni tudnak, és teszik, meg van hozzá 100-nál több olvasójuk is, kicsit gondolkodnának, mielőtt sikeresen szétmállasztják a tanárok mögé épp fölsorakozó össznépi egységet.




Nem baj, ha valaki nem érti a tömeglélektant, meg a politikát, azért vannak a közírók, hogy sokféle módon megmutassák a valóságot, aztán abból úgyis kijön valami a végére. De az baj, ha olyanokról, akikről olvasóik azt hiszik, hogy értenek hozzá, kiderül, hogy egy frászt. Ennél komolyabb baj, hogy az olvasóik elbizonytalanodnak, és ez otthon tarthatja Őket olyan kulcsfontosságú eseménynél, mint a március 15-i Tanártüntetés lesz. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul, főleg ne tanítson a számára láthatóan idegen nyelven. Ehhh. Elmagyarázom a lehető legegyszerűbb módon, hogy miért is jó a Tanártüntetés ÚGY AHOGY VAN, és miért nem lát az orránál tovább, aki épp ellene beszél.


Mindenki azt várja évek óta, hogy a semmiből kiemelkedjen végre VALAMI, ami mögé oda lehet állni. Mert láthatóan és mérhetően a Nép döntő része kivár, passzivitásba menekül, vagy épp jobbhíján bemond pártokat a közvéleménykutatásokon. Ez a szitu meg egyvalakinek jó: Orbánnak. Nincs valódi ellenzéke, mert ami a Nép felé látszik, az a parlamentben melegszik, folyamatosan csökkenő népszerűséggel, amik meg keletkeznek, azok vagy elhalnak, vagy olyan szembeszélben tudnak csak haladni, amin döntő többségük menet közben elvérzik. Ilyen közállapotok között MINDIG Orbán nyer, tessék már észrevenni. A Nép passzív fele SENKIT nem támogat, a Fidesznyik meg Jobbikos szimpatizánsok többsége is csak addig marad a pártjánál, amíg a másik oldalon ott van Gyurcsány, Tóbiás, meg a többi elhiteltelenedett figura, akikre rámutatva össze tudják tartani a nyájat. Utóbbiak maradék tábora is csak addig van meg, míg nincs olyan, akikre nem a kisebb rossz elvén szavazhatna, hanem valódi megújulást képes hozni, mozgósítóerejükről terepen kiderült, hogy az NINCS.


Ennek a bebástyázott, körbelövészárkozott rendszernek a legnagyobb hasznélvezője a Diktátor, de mindenki más is, aki ilyen-olyan módon benne van a megélhetési láncban. Orbán a Gyurcsánnyal való riogatással tudja egyben tartani a táborát, Gyurcsányék az Orbánnal való riogatással a jóval kisebb csapatukat. Ebben csak egyvalaki nem jár jól: a Nép. És akkor lőn CSODA: a tanárok belázadnak. Sarkukra állnak, és azt mondják: EDDIG, és nem tovább. És vállalják az ezzel járó kockázatokat, kapják is azóta az egzisztenciális fenyegetéseket, karaktergyilkosságokat, miegymást. Orbánék betojnak, mert tudják: most nem tudnak Gyurcsánnyal riogatni, mert nulla köze van az eseményekhez. Megpróbálják azért, meg egyáltalán: minden a nyilvánosság felé látszó Főtanarat bele próbálnak keverni valamelyik parlamenti műellenzéki pártba. Ugyanis pontosan tudják: ha ez sikerül, és a Tanárlázadást MSZP-síteni, DK-sítani, miegymásítani tudják, akkor a Tanárok mögül elfogy a Nép. Az a Nép, amelyik OLDALSEMLEGESEN sorakozik föl mögéjük. Ott van a tüntetéseken a Fidesz-szimpatizáns tanár is, mert abban egyetért, hogy az oktatást a Rezsim lezüllesztette.


Tessenek bátran megnézni a Tanárlázadás támogatottságát közvéleménykutatásokban. A Nép háromnegyede Nekik ad igazat, és még a Fidesz támogatók kétharmada is. Elismétlem: a Fidesz-támogatók KÉTHARMADA is. És ezek az emberek hajlandóak szembemenni a saját Pártjukkal, mert inkább pedagógusok, szülők és egyetemisták, mintsem Fidesznyikek. Kezitcsókolom, HÁT NEM PONT ERRE VÁRUNK RÉGÓTA? Hogy eljöjjön egy olyan erő egy olyan témában, amelyikban még Orbán támogatóinak is világossá válik, hogy váltani kell? Itt a szétvert oktatásügy, mellette a lerombolt egészségügy, meg a többi. És ezekben a TÉMÁKBAN a Nép többsége a Rezsimet kárhoztatja. És ahogy kiderül az E TÉMÁKRÓL folyó csatákban, hogy a Diktátor az általa fölállított RENDSZER jellegénél fogva nem ad engedményeket, a ma még Fidesz-szimpatizánsok is saját ágazatuk megoldatlan problémája miatt otthagyják pártszimpátiájukat. És nem azért, hogy más, létezőhöz csatlakozzanak, hanem azért, mert a saját bőrükön rájöttek: ez így nem mehet tovább.


SOHA nem fognak becsatlakozni se egy MSZP-hez, se egy DK-hoz, de egy olyan új, a szakmai érdekképviseletekből felálló VALAMIHEZ igen, amelyik a jogos, és elfogadott ágazati követeléseket egységes országprogrammá formálja. Ehhez azonban idő kell, és kitartás: a szakmai utakat türelmesen végig kell járni, mert CSAK ÍGY derülhet ki MINDENKI számára, hogy a Diktátor csak egy akaratot ismer: a sajátját. És mikor ez a pillanat eljön, és nem is oly sokára eljön, akkor hirtelen ott lesz egy, az ágazati szakszervezeti vezetőkből összeállt hiteles, és országmentő tervvel rendelkező ÚJ ELLENZÉK, amit az eddig Fidesz, Jobbik, MSZP, DK, meg hasonló szimpatizánsok döntő többsége is támogatni tud, és nem jobbhíján, a kisebb rossz elvén, hanem őszintén, és teljes szívvel. És akkor lesz Magyar Köztársaság, lesz nemzeti felemelkedés, a létező politikai "elit" meg végre eltakarodik a búbánatba, egy része magától. egy része meg vaskarpereccel. És pont ETTŐL fosnak Orbánék, ezért hirdetnek vészhelyzetet, hát akkor tán értse meg MINDENKI: segíteni kell a Tanárokat, nem pedig ostoba okoskodásokkal aláásni, amit tesznek.

Ők ugyanis ésszel csinálják. 


12 megjegyzés:

  1. Rendjén is volna ez az írás, én sem írnék, óhajtanék jobbat, csak hát valamit elfelejtettél egykomám. A tüntetés szervező, kvázi nem a tanárok, hogy Ők bizony nem akarnak kormányt váltani. Ez pedig nem túl bonyolult, nyakatekert, csavaros észjárással megfogalmazott kijelentő mondat egyértelmű üzenet: nem akarunk kormányváltást!
    Érted?
    Nem fogott pisztolyt a fejükhöz senki – legalább is remélem – mégis kimondták, vagyis, hogy leírták, pedig erről akár kussolhattak volna, de Ők egyenesek kimondták. Nem azt mondták,hogy…nyamnyam…nyam,,nahát, nem eszik olyan forrón a kását, meg előtte még ezt vagy azt meg kell csinálnunk, el kell érnünk. Nem! Ők ki mondták, pedig a kutya sem kérdezte tőlük.

    Erre pedig több választ is lehet írni, de a lényeget illetően csak egy válasz lehet, ez így nemfog menni!
    Az én válaszom erre ez volt:

    Igen Tisztel Pilzek és Puklik!
    Ezekért a nyilatkozataitokért azt írnám legszívesebben, hogy óriási naivitásról tesztek tanúbizonyságot, de mivel tanáremberekről van szó, nem itt keresem az okát ennek az óriási tévedéseteknek. Ne gondoljátok, hogy Orbánnék képesek visszafordulni a 18. századi áporodott világukból. Nyilván azt sem gondolhatja komolyan senki, hogy ez a politikai, csak az oktatásra érvényes, és akkor még szóba sem hoztam, azt a sok aljasságot, amit ez a rezsim elkövetett. Ugyanúgy fogtok járni, mint a rendvédelmisek, mint a tűzoltók, mint a Szolidaritás Mozgalom. A szemükben „kádárhuszárok” lesztek és azok is maradtok, ha nem rosszabb mint a terroristák, már ki is mondták!
    Ha arra gondoltatok, hogy az oktatáson kívül nem érdekel benneteket, a fékek és ellensúlyok leépítése, a magyarországi demokrácia, nem érdekel a sajtószabadság, nem érdekel, ez a nyílt színi rablás, ami hazánkban folyik, akkor azt hiszem el sem kellett volna kezdenetek ezt az egészet.
    ÉS még valamit, ha azt hiszitek, hogy ha nem áll mellétek a társadalmi többség, akkor bármilyen eredményt is elérhettetek volna, tévedtek! Azok, akik ott voltak a téren és azok is, akik nem és, egyébként elég hangosan ennek a rezsimnek a távozását követelték, igen, jól hallottátok, ott a zuhogó esőbben a téren is!!
    Ha nem álltok a nép mellé, semmit nem csináltatok, és semmit nem fogtok elérni!
    "Gratulálok" a szervezőknek, nem előrébb, hanem még hátrább vitték a tüntetés kezdési időpontját, így a vidékiek akár Pesten is aludhatnak.
    Szégyen, ami itt, a tüntetés címén zajlik. A szervezők tényleg azt akarják, hogy ne legyünk ott?!



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akik képtelenek meghaladni a megörökölt szekértáborosdit, azok Orbán fölényét konzerválják. :)

      Törlés
    2. A fentiekkel annyiban egyetértek, hogy Kónyáék és Árokék beszopták, a tüntetés időpontja a praktikusnál (lehet)később van.
      Ámde, hogy a tanároknak kimondottan nem céljuk a kormányváltás (bár igényük bizonyára nekik is volna rá) nagyon is célszerünek tartom, mivel így következetesen, a politikai megbélyegzés sokkal alacsonyabb kockázatával kitarthatnak a szakmai céljaik mellett. És azt kívánom: egy jottányit se engedjenek belőlük.
      Ha így eredményt érnek el, azzal precedenst teremtenek (ettől egyébként jobban fél a hatalom mint a kormányváltó szándéktól) más szakmai közösségeknek is és, vagy végig megy a társadalmon a normális irányba fordulás, vagy összeérnek a javító szándékú mozgalmak és kormányvált(oz)ás valósul(hat) meg.
      A pedagógusok az eddig tanúsított magatartásukkal a nép mellett állnak és most a népen a sor, hogy most a tanárok, aztán az egészségügyiek, aztán a közszolgálatiak, aztán a többi, szakmai alapon kidolgozott, reális követelésekre mozgalmasodók --ha kell sztrájkolók-- mellé álljon.

      Törlés
    3. Miklós!

      Miért felfoghatatlan a te számosra is, hogy a tanárok mellé, az oktatás reformja mellé ált oda az ország 75%-a, és nem a kormányváltás mellé!
      Ha és amennyiben a tanárok sikerrel járnak, akkor az lehet majd az első lépés a kormány ellen! Sikítok az idegtől, amikor azt hiszitek, hogy csak azért mert ti is ott voltatok, már ti mondhatjátok meg hogy a tanárok mit is csinálhatnak, holott, az előző tüntetés is kifejezetten az oktatásról szólt!
      A tüntetés szervezői pedig a tanárok!
      Az hogy a résztvevők EGY RÉSZE nem csak az oktatásért, hanem a rendszer ellen is tüntettek, még nem jelenti azt hogy a tanároknak igazodniuk kell hozzájuk!
      Nem jelenti azt hogy az élére kellene állniuk egy a kormány megdöntését megcélzó mozgalomnak!
      Már csak azért sem, mert most még az egész tanár lázadás elbukhat egy ilyen elhamarkodott lépésen! Fogadjuk el a tanár lázadást annak ami,(a mi szempontunkból)egy felvilágosító, mozgósító kampánynak, az inaktívak, és az ingadozó fideszesek részére!
      Te egy lépésben akarsz mattot adni a kormánynak, ami lehetetlen, ám de követeled, hogy mindenki támogasson!
      Ez hülyeség!
      Még annyit, hogy a sok fenyegetőző, önmagát demokratának vélő emberke elfelejtkezett már az eredeti célról, ami az oktatás színvonalának a javítása!
      Talán próbáld meg az eredeti nézőpontot felvenni, és azért támogasd a tanárokat amiért küzdenek, ne azért, hogy a te álmaidat valóra váltsák!

      Törlés
  2. Ha jól értelmezem: támogassuk a pedagógusok mozgalmát mindenféle okoskodás ellenére, mert ők hoztak a felszínre egy olyan problémát, aminek a megoldására tett kísérletük széles körű támogatottságra talált a társadalomban. Még a Fidesz szimpatizánsok is nagy számban támogatják, tehát ők is be tudnak állni egy rendszerhiba felszámolásának támogatói közé. Végső soron ezen az úton elkezdhető a rendszer lebontása nem pártok által vezényelt politikai síkon, hanem civil vezetésű szakmai alapon. Nem szabad tehát „ostoba okoskodásokkal aláásni” amit a pedagógusok tesznek, „ők ugyanis ésszel csinálják”. Tételezzük fel, hogy ez így van, tehát ésszel csinálják. Akkor milyen meggondolásból hangozhatott el a következő mondat Pilz Olivértől? "Mi nem kormányt, hanem oktatási rendszert akarunk váltani"
    TUAREG érvelése a saját logikája szerint következetes, de, hogy mennyire van összhangban a valósággal, azt majd a jövő igazolja vagy cáfolja. Az minden esetre kiderül a gondolatmenetéből, célja az, lehetőleg minél nagyobb és egységesebb akaratot tükröző tömegdemonstráció szülessen a forradalom ünnepén. Aztán, hogy a Le Bon által leírt tömeg milyen spontán reakciókat fog produkálni majd meglátjuk.:)

    VálaszTörlés
  3. Nem vitatkozok senkivel, és pontosan ezért nem fejtek ki ellenpropagandát a tüntetéssel kapcsolatban.
    Leírtam a véleményem és felhívtam a figyelmüket néhány fontos körülményre, tényre. Úgy, ahogyan Thomas írja: "A pudding...."
    Majd visszatérünk rá, és utólag nem kell elnézést kérjetek, mert akkor már felesleges…

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kicsit azért vitatkozol és egy kicsit duzzogsz.
      Az utóbbiért kár.
      Sokan vélekednek hozzád hasonlóan, pedig érdemes lenne a társadalmi folyamatok alakítását a fel- és megfogható oldaláról indítani, kezelni és nem mindent a "politika" maszlagjával leöntve szétdumálni.

      Törlés
  4. Azt gondolom, hogy Bartus László mindenre kiterjedően alapos választ adott mindannyitoknak,helyettem is.
    https://nepszava.us/bartus-laszlo-rabok-legyunk/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tetteünk föl kérdést Bartusnak, úgyhogy max annyit mondhatsz: leírta a véleményét. Ezúttal éppoly tévesen, mint előző cikkében. :)

      Törlés