2016. február 22., hétfő

Fehérgallérosok kockásingben

Ebben az országban a nyilasokból lettek az ávósok. Ebben az országban a legbőszebb Kádárszolgákból lettek Orbán leghívebb csatlósai. Van pár jótanácsom, hogyan kerüljük el a Rezsim eltakarításakor, hogy annak fönntartói utólag magukat a megbuktatók közé sorolhassák.




1989-ben a kezünkben volt a lehetőség, pont ugyanúgy, mint a szomszédos országoknak. A hidegháború a ruszkik gazdasági-társadalmi összeroppanásával végetért, Kelet-Európa fölszabadult, és magunk választhattunk, merre indulunk. És mi azt választottuk, hogy megbocsájtunk. Én speciel nem, mert elég hülyén éreztem magam, mikor szamizdatíró, és osztogató létemre együtt kellett ünnepelnem 1990. október 23-án azokkal a korábbi Párt, meg Kiszgórékkal, akik engem ezért el akartak kapni. De alkalmazkodtam a többséghez, hátha Ők az okosabbak, és a történelmi megbocsájtás szükséges dolog. Na, visszanézve az elmúlt 26 évet, azt kell mondjam: a történelmi megbocsájtásnál nagyobb baromságot nem is csinálhattunk volna. A környező országok elhajtották az exkomcsi górékat, lecsukták, kitiltották a közéletből, meg kell nézni, hol tartanak. Mindegyiknél előrébb álltunk - mi voltunk a legvidámabb barakk, Moszkva kirakatországa - aztán mostanra mindegyik lehagyott bennünket minden értelemben. Társadalmunk kirablásából feltőkésített új, feudalisztikus felépítésű uralkodó osztályunkban, és annak krémjében, a Bábparlamentben több az egykori Párt, meg Kisztitkár, mint aki nem. Hogy is mondjam: ezt elbasztuk.


Még rövidebben: ezek ugyanazok. Mint Bródy mondta vala. És ha nem vigyázunk, akkor megint ugyanazok lesznek. Az átöltözést már elkezdték, ideje lerángatni a kockásinget azokról, akik azt fehérgallérjuk elrejtésére használják. És erre nemcsak erkölcsi, hanem merőben praktikus okból is szükség van. Álljunk meg egy pillanatra, tessenek elképzelni a következő szitut: a Kossuth téri 30 ezres esenyős tüntetésen mondjuk Galló Piroska, vagy Sándor Mária bejelenti: a következő felszólaló: Gyurcsány Ferenc. Nyugi, mondom CSAK ELKÉPZELNI tessék. Nagyjából annyi történt volna, hogy az aznapi kongresszusukról egy órácskára átugrott ötszáz DK tag hallelujázni kezd, a 30 ezer fő nagyobb része meg némán hazaindul. A maradék meg a szervezők iránti lojalitásból végigállja, aztán úgy megy haza: ennyi volt, megint nyert a Rezsim. És akkor eleve annyiban is maradt volna a sztori: volt egy szép tüntetés, de nincs kockásingesedés, nincsenek szimpátiatüntetések, sztrájk-készültség, meg az ország Népének meginduló összefogása. De eddig tartott a horror-sztori: szerencsére ugyanis a Szakszervezet vezetőitől mi sem állt távolabb, minthogy ilyesmit tegyenek.


Tessenek végiggondolni, mit is jelent valójában, hogy a tanárok követeléseit még a Fidesz szavazók nagyobb része is támogatja. Azt is tessék megérteni, miért is gondolja a Jobbik, hogy nekik is kockásingbe kéne bújni. Rémegyszerű: beszartak mindahányan, ugyanis szavazótáboruk nagyobb részét gyorsan elvesztik, ha az "ellenfelet" nem Gyurcsánynak, vagy Tóbiásnak hívják. Mind a Fidesznek, mind a Jobbiknak úgy kell Gyurcsány, mint egy falat kenyér: bármi hülyeséget csinálnak - és mást sem csinálnak, mint azt - csak rámutatnak TereFerire: Őt akarjátok vissza? És nem, dehogy akarják. Azt kell mindenkinek fölfogni: Gyurcsány tényleg lottóötös Orbán és Vona számára. Ő a leghatékonyabb fegyver az Orbán és Vonahívek egybentartására. Persze ez figyelmen kívül hagyható lenne, ha egyébként a DK szavazóbázisa nagy iramban növekedne, dehát nemhogy nem növekszik semilyen iramban, hanem stabil csökkenést mutat, ugyanis a demokraták is átlátták már, hogy az állandó taktikázás és naponta változó elvek nem vezetnek sehová. Gyurcsány, meg a DK Orbán leghatékonyabb táborösszetartó fegyvere, ha ezt be tetszenek látni, máris előrébb vagyunk az Orbánűzéssel.


Merthát mi a frászt tehet Orbán, meg Vona, ha a Szakszervezeteket vezető Amazoncsapat nem kötődik egyetlen mostani párthoz sem? Vona megpróbál a hátukra mászni, nehogy elveszítse szavazóinak felét, mert nagyjából ennyien vannak pusztán azért Nála, mert nem találtak választható alternatívát. Orbánék meg megpróbálják valahogy belekavarni a Tanárlázadás emblematikus személyeit MSZP, vagy DK kapcsolatokba. Görcsös igyekezet, nem is működik, a Kockásinges Forradalom eszméje terjed, mint az erdőtűz. Orbán és Vona politikai halála egy hiteles, NEM a létező parlamenti pártpatkóból jövő ellenzék létrejöttekor következik be. Persze, ez együttjár a TELJES jelenlegi megélhetési fehérgalléros banda bukásával. És épp azért lett hirtelen hatalmas tömeg a Szakszervezetek mögött, és épp azért terjed a Kockásinges Forradalom eszméje, mert nem köthető senkihez és semmihez a mostaniak közül. És ameddig ez így is marad, addig napról napra gyengülni fog a Rezsim, és gyorsan eltakaríthatóvá válik. Úgyhogy csak annyit kérek a Szakszervezetek vezetőitől: ugyanúgy tartsátok távol mindentől a Megélhetési Pártvezéreket, mint eddig. A TereFeri féléknek meg csak annyi: vegyétek szépen le a kockásinget, mert mögélátunk.

Fehérgallérosok kockásingben.


8 megjegyzés:

  1. Lassan viszontlátom itten egykori téziseimet, csak kifordítva :) Mert teljesen egyet értek azzal, hogy a történelmi megbocsájtásnál nagyobb marhaságot tényleg nem csináltunk volna, csak én az időpontját cirka húsz évvel visszább tolnám, amikor Kádár bátyánk meghirdette, hogy aki nincs direktbe ellenünk, az velünk van:) így aztán az előzőekben gondosan Deklasszált Döbrögik retyerutyája szépen visszaevickélhetett, és beférkőzhetett pártba/pozíciókba, és megdöntve a szocialista vívmányokat, előbb csak korrumpálta az egész mozgalmat, aztán ledöntötte a még álló társadalmi korlátokat is, hogy teljes mértékű visszarendeződést hozhasson össze. Szóval szorgos munkával elértük a száz évvel ezelőtti állapotot. Szóval nem ezek ugyanazok, hanem azok ugyanezek :) Nem a mocskos kommonistákból lettek 90-es évek után keresztény urak, hanem jóval elébb már az úri réteg öltözködött kommonyista álruhába. Aztán rendszerváltáskor csak levetették feleslegessé vált jelmezeiket. De az abszolút krémre még ez sem vonatkozik igazán. Ottan jobbára csak szerencsevadászok csücsülhetnek, akik nyomják a tömegbázisuknak tetsző szpiccset meg imázst. És közben rabolnak rendületlenül. :) Ferike az meg Ferike. Illik a hosszú orrához a kockás ing

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin Erzsébet Nagy! A blogbejegyzés első mondata: "Ebben az országban a nyilasokból lettek az ávósok.".

      Törlés
    2. Na és, Drága Fény? (Ha ez saját fotód, igazán szívesen válaszolok, de tényleg.) Az az első mondat, csak az igazamat támasztja alá, azzal a kiegészítéssel, hogy az átvedlés dátumának kezdetét még húsz évvel hátrébb tolhatjuk. A cikk így indul, de aztán nem ebben a szellemben folytatódik. A másik pedig az, hogy a meggyőződéses 45-ös kommunisták pedig az olyan meztéllábas parasztgyerekekből lettek pl. mint apukám, aki épp a kádári konszolidácó idején válhatott gyárvezetővé, és aki még egy kosár szőlőt is képes volt visszautasítani, amit hála jeléül kaphatott volna, nemhogy hülyére lopkodta volna magát. És aki azzal a mondattal ment a halálba 2003-ban, hogy az egész életének semmi értelme nem volt. És aki még megkapta a Pro urbe díjat a munkásságáért, mielőtt a későbbi rendszerváltók eltakarították az útjukból. Ezért hördülök föl, mikor ezt a mostani népnyúzó gárdát a kádár rendszerével rokonítják :) Holott az apám -félék unokáiból nem az új Döbrögik lesznek, hanem stock investigatorok Kóhn bácsinál, Közép-Angliában :) Kb. így lejt a pálya. Sztem a Tuareg látásmódja eléggé rétegműfaj Magyarországon. Nem is tudom hirtelen mihez csatoljam. Talán a Kossuth által megsegélt liberális zsidó réteghez. Ez most részemről nem libsizés és zsidózás, csak történelmi perspektívába való "állítási kísérlet." Nekem már csak ez maradt :)

      Törlés
  2. Azért választotta a sokaság a megbocsátást, mert a legvidámabb barakk voltunk. Nálunk a 'zemberek soha nem rühellték úgy igazán a diktatúrát. :(

    Talán majd most...

    VálaszTörlés
  3. való igaz, 45 után vajh, honnét a pitchából került elő annyi "hithű" kommunista?:)))

    VálaszTörlés
  4. Régi mondás:
    "A vályú marad, csak a disznók változnak"

    Magyarországon csak annyi a különbség, hogy általában a disznók sem...

    VálaszTörlés
  5. Akkor itt most mindenki a politikai (megélhetési) elitünkről(???) beszél?
    Miért nem hagyjuk már őket a francba mikor végre feléledni látszik a szakszervezeti mozgalom, ami mindig is a munkaerejükből élők érdekképviseletére volt hivatott és tette is ezt, amíg károsan át nem politizálódott.
    Szóljon most már a beszéd azokról és azoktól akiknek a hozzáadott érték előállításához és nem a feléléséhez, eltüntetéséhez, félremagyarázásához, elTA(h)Ósításához van közük.
    És ne akarjuk mindenáron és mihamarabb politizálásnak nevezni azt amikor valakik szakmai alapon és érvekkel, normális érdekeket képviselnek és egyszerűen csak jobbítani akarják azt, amihez értenek.
    Amit a mindenhez (így aztán semmihez sem igazán) értő megélhetési politikusok elk..tak.
    KEN apukája is csak az akkori politikusok szirén hangja miatt hihette (jobb híján) magát kommunistának holott valójában "csak" egy rendes, becsületes, alkotó ember lehetett, aki nyilvánvalóan nem élt hiába, de a sok dumafranci még Őt is megingathatta a meggyőződésében.

    VálaszTörlés
  6. 1945 előtt volt Magyarországon 10 millió nyilas-náci,1945 után lett Magyarországon 10 millió partizán, 1990 után lett 10 millió keresztény Magyarországon! Mi lesz orbán bukása után?

    VálaszTörlés