2016. augusztus 12., péntek

Mindet!

Ez a leggyakoribb szó, amit országos korrupció-ellenes aláírásgyűjtésünkön hallunk. Odajön a tüntetési sátorhoz a polgár, és megkérdezi: de mindet, ugye? És ilyenkor ronggyá korrumpálódott politikai "elitünk" egészének eltakarítására gondol.




Ötödik helyszínünkön vagyunk épp, Pécsen, nagyjából 600 aláírásnál tartunk, ami kezdésnek nem épp rossz, sőt. Arra pedig biztosan elég, hogy néhány nyilvánvaló következtetést levonjunk. Először is: az emberek 70 %-ának nincs netje. Sem fészbuk, sem email, sem semmi. Telefonszám a leggyakoribb kapcsolattartási adat, néha az sincs, akkor jön a lakcím. Elsőre ez meglepő lehet, akik gyakran vannak a neten, és résztvesznek az ott folyó vitákban, azt hihetik: ott nyomul a egész ország. Hát egy fenét. Az ország több mint kétharmada mit sem tud a fészbukról, a csoportokról, oldalakról, eseményekről, így aztán minden ott folyó tevékenységet kellő kritikával kell kezelnünk.


Mert 600, véletlenszerűen a mintába kerülő polgár, az biz erősen reprezentatív. Ha az Ő 70 %-uknál nincs net, akkor az ország 70 %-ánál sincs. Megfordítva pedig: a fészbuk nyüzsgőnek tűnő közélete csak a társadalmunk kevesebb mint egyharmadának köszönhető, a politikailag legaktívabbak ott vannak, ez oké, de a Nép valós gondolatairól vajmi kevés infót kaphatunk ily módon. Ahhoz bizony utcára kell menni, jó, egyértelmű kérdéseket föltenni, és azoknak mélyebb jelentéstartományait is átbeszélni a delikvenssel. És így jutunk el a lényegig. A fészbukon leföl rohangáló különféle pártszimpatizáns valakicsodák azt akarják elhitetni: elfogadható a kisebb léptékű lopás, ha azt hozzánk közelebb állók követik el.


Írják, lájkolják, kommentelik az elmúlt 26 év demokrata kormányainak és parlamenti többségeinek kínos magyarázkodásait a körükben is meglehetősen gyakori lopásokkal kapcsolatban. Azt mondják, mitöbb, súlykolják, és egymást erősítve kánonná formálják: fogadjuk el a kisebb rablókat, hogy megszabaduljunk a legnagyobbaktól. Ugrabugráló handabandázásukkal azt akarják elhitetni: Ők a Nép hangja, tessen mindenkinek beállni a kisebb gazemberek támogatói közé, mert ha nem, akkor marad a Rezsim. És sokan be is dőlnek ennek a kommunikációs trükknek. Hát mi, meg mindazok, akik élőben, utcán, nonstop módon folytatunk sokszáz polgárral megbeszéléseket, tudjuk: NEM ez a Nép hangja. Ez csak megélhetési politikusok sleppjének vágyálma, és semmi több.


A NÉP HANGJA ugyanis ez: MINDET! Igen, Orbánt, Gyurcsányt, Megyót, Vonát, Schiffert, meg a többi cégéres gazembert, akik a rendszerváltást puszta generációváltássá silányították, és erkölcsi normáikban rosszabbá váltak még a letűnt Kádár Rendszer csinovnyikjainál is. A Népnek a korrupcióval van tele a töke, és MINDAZOKKAL, akik ebben részt vettek, és részt vesznek. Mindet akarják eltakarítani, mert kezdenek ráébredni: ha magát a magatartást nem pusztítjuk ki úgy, hogy írmagja se maradjon, akkor bármikor újrakezdődhet. És a kis lopásból lesz a nagy, és a kis gazemberből a nagystílű országrabló. Úgyhogy kedves, vagy inkább szánalmas pártkatonák, jól figyeljetek. Nemcsak a nagyobbik rosszat, és a legtöbbet rablókat kívánja a Nép sittre vágni.

Hanem MINDET.


4 megjegyzés:

  1. ..és én is ott akarom,nem szeretném látni őket!Amsitten,teljes vagyon elkobzással együtt!!!!!!

    VálaszTörlés

  2. idáig háromféle FANnal találkoztam. A legtöbb a fidesz fanja volt, A következő a DK-s fanok voltak és volt még pár bizonytalan MSZP-s fan. Ez ideig 1 darab jobbikos fannal találkoztam az aláírási körutunkon. Ma határoztam el, hogy minden fanról megpróbálok fotót készíteni és közzé tenni.

    VálaszTörlés
  3. Azt olvasom, hogy kikkel nem, akkor már megkérdezném, hogy kikkel igen ?

    VálaszTörlés