2016. július 15., péntek

Zsaruk

A Ligetvédők harcával kapcsolatban sokan fölvetették: miért nem állnak a Nép oldalára a rendőrök? Miért hagyják, hogy kopasz bűnözők csicskáztassák Őket? Persze, tudom, ez tabutéma. De nem nálam. Nosza.




Rengeteg rendőrt ismerek. Három évnyi Hatalom elleni terepharc, többtucatnyi feljelentés, nyomozás, házkutatás, rabosítás, sok tüntetés szervezése, és azok közül számos erőszakos feloszlatása, meg ilyesmik után az lenne a meglepő, ha nem ismerném a zsaruk világát. Ismerem, alaposan és közelről. És egyáltalán nem lehetetlen, hogy átálljanak egy kritikus helyzetben. Éppúgy utálja többségük a Rezsimet, mint mi, éppúgy károsultja annak a diktatórikus szabadrablásnak, mint mi, éppúgy aggódik a saját, családja és hazája jövőjéért, mint mi. És éppúgy szeretne olyan országban élni, ahol a demokratikus jogállam törvényeinek kell alávetnie magát, nem pedig politikai megrendelésre sorozatgyártott ügyészi parancsoknak.


De tisztázzuk: nem fognak átállni, amíg nem érzik az erőt bennünk. Álltam már sokszor rendőrsorfallal szemben, pár centiről nézve farkasszemet velük. Hallottam már sisakos rohamrendőrtől, egymásnak feszülés közben: legyetek már elegen, vazze! Mutogatta már készenléti rendőr a középső ujját a Parlament felé velünk együtt, nettó módon kifejezésre juttatva Orbánról, meg a Rendszeréről alkotott tömör véleményét. Mi szóltunk rá, hogy vigyázzon magára, mert az orrunkban növő szőrszálat is sejtenként megfigyelik a TEKlegények. Úgyhogy épp ezért nem fogok konkrét zsarukról beszélni, mert nem a velük való kibacás íratja velem a cikket.


A zsaruk elsöprő többsége becsületes és törvénykövető ember. A szemetet közülük átvette a TEK, meg a többi hasonszőrű pártosztag, ezzel jót tettek velük, meg persze velünk is. Egy jóideje már lesütött szemű zsarukkal találkozom terepen, éles helyzetben, a sisak mögött ott a szégyen. Pontosan tudják, mi történik, és azt is, mit kéne tenniük. És meg is fogják tenni. Ha a Nép is megteszi. Mert nem azt mondtam, hogy jobbak, mint mi, hanem azt: olyanok, mint mi. És amíg a Nép többsége nem megy utcára saját szabadsága és boldogulása érdekében, addig a zsaruk sem fognak átállni mellénk. Attól pedig egészen biztosan nem kell tartanunk, hogy éles fegyvert használnának ellenünk kritikus szituációban. Ha valaki közülük megpróbálná, Ő lenne a következő áldozat.


A rendőrök pont annyira részei a Rendszernek, mint mi. Ha elegen leszünk végre és elég eltökélten - a mennyiség az egy dolog, de a bátorság és kitartás az meg egy másik -, akkor a megfelelő pillanatban megkapjuk magunk mellé bónusznak a zsarukat is. Nem a levegőbe beszélek, és ha helyzet lesz, akkor éppúgy a saját bőrömön fogom bebizonyítani ezen tézisem igazát, mint legutóbb a Ligetben tettem. Itt változás csak akkor lesz, ha elegen ébrednek rá: nincs békés, választásos megoldás a Diktatúra felszámolására. Mintahogy a történelemben sem volt ilyen soha. A Gandhi-féle passzív agresszióval kiborítható a Rezsim, és akkor eljön az ütközés pillanata. És ha akkor elegen leszünk, mind mennyiségi, mind minőségi értelemben, akkor vége a Diktatúrának.

Mert a Zsaruk is demokraták.


5 megjegyzés:

  1. Csak már hallanám : Itt az idő!!!

    VálaszTörlés
  2. Ha , valaki(kik)nek , még ez sem elég világos-az vak, süket, és még festi is magát...

    VálaszTörlés
  3. Igaz, amit írsz!
    Nem találunk fogást rajtuk, rafináltak, mert az emberek egy részét megvásárolták, a másik részét megfélemlítették, a harmadik részét meg anyagilag és morálisan annyira lealázták, hogy ellenállásra képtelen. Igazi fasiszta módszerek!
    Nem találunk fogást rajtuk, mert semmink nincs ellenük, se pénzünk, se paripánk a háborúhoz, nem áll mellénk egyetlen parlamenti ellenzéki párt sem, a média sem, az értelmiség sem igazán. Az hogy, Kunhalmi Ágika, szolidaritása jeléül kilógat, hol egy fekete, hol egy uniós zászlót az MSZP parlamenti irodájának az ablakán, vaj mi kevés. Egyébként is, elég vaj van az ellenzék fején is ahhoz, hogy ők se jöjjenek ki a napra.
    Nemzetközi segítségre se számíthatunk, lássuk be, ezek egy húron pendülnek. Még ha meg is akarnának szabadulni, a számukra egyre kellemetlenebb orbáni politikától, nem hiányzik nekik egy bizonytalan kimenetelű népfelkelés Magyarországon. Szóval, az urak szorosra zárnak, ha az érdekeik fikarcnyit is sérülni látszanak, csak a népnek megy ez nehezen! Tudják ezt nagyon jól ők is, ezért is addig, míg nem jön létre egy vagy több szervezett erő a nép mellett, addig itt változás nem lesz. A változáshoz kellenek munkások, a bérből és fizetésből élők, tehát a szakszervezetek, és feltétlen kellene egy modern demokratikusan létrejövő nép párt, valódi tagsággal és megvalósítható programmal. Már most látható, hogy a felmutatott erőtől, beszart a hatalom, osztja a pénzt nővéreknek, a tanátoknak, csak remélni lehet, hogy a kormány aljas terve nem jön be, utólag nem lehet megvesztegetni őket.
    Ennek a velejéig romlott kormánynak mennie kell, mert elfertőz mindent, amihez csak hozzányúl!

    VálaszTörlés
  4. A Liget nem alkalmas/szimbolikus hely, cél és kezdet tömegesedésre?
    Budapestre figyel(ne) az ország.

    VálaszTörlés