2016. július 3., vasárnap

Duma helyett

A becsületes hazánkfiai irigységgel nézik, ahogy a szomszéd országokban lassan lesittelik a fél politikai "elitet", mert közpénzt loptak. Úgy tűnik, rajtunk kívül mindenki megértette, hogy a korrupció a társadalom legsúlyosabb rákfenéje.




Valaha fölényesen röhögött a jómagyarembör a románon, meg a szlovákon, meg a többin. Hát azóta eltelt cseppnyi idő, és ami nálunk elmaradt, az náluk megtörtént. Eltakarították a hatalmát átmenteni akaró bolsevik bandát, a helyükre került újakat meg hozzászoktatják a Ne lopj! elvéhez. Karpereccel, rácsokkal, vagyonelkobzással, meg minden ilyesmivel, hogy érezzék a komoly törődést. Pedig ahogy a híradásokból kiderül, ott a nálunk szokványoshoz képest minimális összegek keringenek. A magyar "politikában" pártízezer euró nem tétel, a szomszédainknál meg főbenjáró bűn. Úgy tűnik, arra is rájöttek, hogy az egészséges társadalom felépítését bármekkora korrupció gátolja, nincs kis, meg nagy lopás, csak LOPÁS van, és az súlyosan büntetendő. Ja, és nincs én lopásom, Te lopásod sem, ahol mindenki csak a másikét veszi észre, a sajátjait meg körömszakadtáig védi.


Nálunk gyakran elhangzik az önmentegető érv: jójójó, oké, a mieink is loptak, de ez a Vérnarancs Banda, ez sokkal többet. Igaz. Ám a szomszédban ez csak annyit jelentene, hogy a kisebbet lopók 10 évet kapnak, a nagyobbat meg 20-at, és ücsizhetnek egymás mellett a cellában. Nálunk meg ez arra volna érv, hogy hatalomra juttassuk a kisebb rablót, merthát Ő kisebb. Aha. Javaslom még, hogy gyilkosok helyett alkalmazzunk biztonsági őröknek garázdákat, tolvajokat, satöbbiket, merthát Ők ugyebár a gyilkosokhoz képest mily jófejek is. Nem, nem azok. Ugyanúgy, ahogy magánviszonyainkban nem bízunk a kisebb bűnözőkben, pont ugyanúgy nem szabad ezt tennünk közviszonyainkban sem. És mindazon országok, amelyek ezt fölfogták, és komolyan be is tartják, minden tekintetben simán, és gyorsuló iramban hagynak minket állva, és zúgnak befelé Európába.


Szavakban persze senki nem lop. Orbánék a legharcosabb kommunikátorai a becsületnek, két százmilliárdos lenyúlás között elmondják, hogy levágják a tolvajok kezeit. A parlamentben üldögélő "ellenzékiek" is hatalomra kerülésük esetére elszámoltatást ígérnek, a baj akkor kezdődik, ha rákérdezünk: kiket és milyen módon. Mert akkor jön a hosszú, körmönfont melléduma, himihumi hablaty, Ők is tudják ugyanis, hogy egy teljes elszámoltatás a saját pártjaik apparatcsikjait is kivégezné. Merthát benne vannak nyakig, ha nem is látványosan, és nem is Ők viszik haza a legtöbbet. Úgyhogy duma az van, tettek meg nincsenek, mert azok a mai politikai "elitnél" felérnének egy öngyilkossággal. Ideje ezeket a dumákat mérlegre tenni, és betartatni az elmondóikkal. Ezért az a cím, ami. Ugyanis megvan a módszer, hogy szembesítsük a lopásellenes szövegek elmondóit valós cselekedeteikkel.


Beszámoltam róla korábban: indítottunk egy háromkérdéses, korrupcióellenes népszavazást. Most csak röviden, a lényeget, ismétlés gyanánt: a közvagyonra kötött szerződéseket ne lehessen titkosítani, minden közpénzre vonatkozó ügylet legyen nyilvános, és a korrupciós bűncselekmények SOHA ne évüljenek el: aki a társadalmat lopja meg, egy életen keresztül legyen ezért elkapható. Na, persze ezt a három kérdést a Nemzeti Választási Bizottságnak nevezett nemtommi kidobta, az érdekesség az volt, hogy az "ellenzék" is a Fidesznyikekkel együtt utasította el az ügyet. Megyünk jogorvoslatért a Kúriához, lássuk, a Bíróság képes lesz-e kiszakadni a politikai erőtérből, és a becsület és ráció mellett dönteni. Ám akármi is lesz a döntés, az Ügyet mindenképp továbbvisszük, bármeddig is kell elmennünk. Országjárásra fogunk indulni, aláírásokat gyűjteni, hogy szavazhasson a magyar a korrupciót roppant nehézzé tevő három kérdésről.


És az aláírásgyűjtő országjárást szembesítésekre fogjuk fölhasználni. Állandó, sátras tüntetéssel megyünk háromnaponta másik vidéki városba, és mielőtt egy adott helyre odaérünk, minden egyes ottani önkormányzati képviselőt személyesen értesíteni fogunk, és megkérjük, hogy írja alá a korrupció-ellenes csomagunkat. Fideszest, Jobbikost, Dékást, Szocit, Együttest, Elempést, Péemest. Mindenkit. És folyamatosan nyilvánosságra hozzuk mindazok neveit a választott közfunkciót ellátók közül, akik aláírták, és azokét is, akik meg nem. Aztán mikor a turnén végigmentünk, összesítjük az adatokat, és rögtön kiderül: melyik párt hivatalos emberei gondolják komolyan az elszámoltatásról szóló szövegeiket, és melyikek nem. Aztán megkérdezzük majd a pártelnököket is ugyanerről. Minden kristálytiszta lesz, vége a kamuhalmoknak. Szembesítés, tettek következnek.

Duma helyett.


15 megjegyzés:

  1. Bocsánat, a blogger írt korábban a Csécsei Béla józsefvárosi polgármester visszavonulását megelőző kifizetésről, amelyet közelről volt alkalma megfigyelni. A teljes történet publikálását ígérte, ami tudtommal azóta sem történt meg. Nem könnyű olyanokat számon kérni, akikkel közös titkaink vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Történt az elmúlt kétévben egysmás, ami a tézisedet cáfolja, olvass vissza kicsit ;)

      Törlés
    2. Szabó már elregélte a Dörgicsei út storyját.De tudjuk önfelmentésből mindig kitűnő volt. :D

      Törlés
    3. Kerületi ügyekben több bírósági eljárás, amelyekben helyt kellett állni, ami rengeteg időt és energiát igényel, különösen ha valaki egyedül (intézményi háttér nélkül) van.
      A más akciókkal azért nem foglalkozom, mert a kerület érdekel, és a félbehagyott ügyeket nem vitte előre.

      Törlés
  2. Új fogalom született: ALÁÍRÁSGYŰJTŐSZEMBESÍTÉS!! Arrogáns és visszataszító, pökhendi blog. A kutya se áll már Veled szóba! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csöppecske önellentmondás, nemde.

      Törlés
    2. Nem éppen. "Kutya sem áll Veled szóba = Senki sem ad hitelt a szavaidnak"

      Törlés
    3. Úgy látom a "kedves" hozzászóló sem fogja aláírni,vajon miért?!

      Törlés
  3. Pontosítanám az előttem szólót: csak a kutyák nem állnak veled szóba. Részemről hajrá! Hova küldhetek támogatást?

    VálaszTörlés
  4. Kedves tuareg!
    Jobban tetszett volna az írásod, ha a saját irányultságodat sem felejted ki belőle. Tavaly az ellenzéki támogatóid miatt nem kaptunk tőled lehetőséget a nyilvánosságra, pedig a Deviza Alapú Csalás az évezred tökéletes bűnténye a világon. Sajnos nem tudom kizárni, hogy az ellenzéki támogatottságod révén már te is a 2014-ben teljes erővel felállt magyar bankármaffia állam részévé váltál. Én kis csóró kisember a velem tartó mintegy 1600 Közösségi Feljelentővel lassan 3 éve harcolunk a magyar bűnöző ügyészség ellen, de minket egyetlen ellenzéki párt és szervezet sem lát szívesen. Sajnálom, a valóság az, hogy a főbűnöző csányi sándor, polt péter, matolcsy györgy, és marionett kiskutyáik az orbán-gyurcsány-vona-és a többi pártvezér között egyetlen egy sincs, aki tisztelné a magyar jogrendet, és legalább keresné az igazságot. Menyhért Péter DAC csoport

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves menyusp!
      Amilyen követelések elhangoztak, s amilyen szövegek a követelések mentén elhangoztak, abból adódóan nem csodálkozom, ha nem áll be mögé automatikusan bármelyik ellenzéki párt.
      A követelések egy része arra van kihegyezve, hogy az egész egy csalás, ezért vissza a pénzünket, de úgy, hogy (sarkítva írom) a ház, az autó, a .... azért maradjon.
      - Én is vettem fel kölcsönt, CHF-ben autóra, és amikor felvettem, akkor ésszerűen végiggondoltam, hogy mennyire tudom fizetni. Mivel jól kalkuláltam, ki is fizettem.
      - Aki rosszul kalkulált, az pórul járhatott.
      - Ha valaki elveszítette az állását, az pórul járhatott.
      Figyelembe kell venni, hogy alapjaiban a deviza alapú hitel nem lenne csalás, ha logikusan csak azt számítanák fel, amit szabadna. Nekem meghatározták, hogy mekkora összagű CHF kölcsönt vennék fel, majd azt az előre fixált kamattal kamatos kamattal kiszámolták, hogy a futamidő végéig mennyi CHF-et kell visszafizetnem. Ezt az összeget elosztották a futamidő hónapjainak számával, s máris tudtam, hogy mennyit kell fizetnem egy hónapban CHF-ben. Ebben az esetben már csak a CHF-HUF árfolyam játszott a forintban fizetendő összegnél. A felvételkor 173 HUF/CHF árfolyam a Lechmann Brothers bedőlésekor 200HUF/CHF-re ugrott egy hónap erejéig, majd visszatért 186 HUF/CHF-re. ERbből számításom szerint a többi kölcsömös törlesztő részlete sem szabadott, hogy nagyon megugorjom. Nekem a 35000 HUF-ról egy hónapra 50000 HUF-ra ugrott, majd 2010.07-ig a törlesztőm 40000 HUF volt. Ez arányaiban nem szabad, hogy ha nem veszítette el valaki az állását, akkor bajt okozzon.
      De mit vár az ellenzéki pártoktól, ha folyton azt skandálták, hogy a szocik, meg a Gyurcsány a hibás? Talán ha valakit bűnbaknak neveznek ki, akkor ne számítsanak túl sok empátiára tőle. A kapitalizmus szabályait, ha már rendszerváltás történt 1990-ben, nem fogják felrúgni, vagyis ha egy kölcsönfajta egyébként tisztességesen kiszámolt törlesztőkkel bírt, mint azt saját fent leírt példámban írtam, akkor azzal akkor van teendő, ha a bank simlis, és olyan költségeket is fel akar számolni, amit nem lenne szabad, vagy minden évben ide-oda átszámítja CHF-ből HUF-ra a fennálló tartozást, majd pedig amikor kiszámolta a kamatos kamatot, akkor simlisen visszaváltja CHF-re...stb. Ebben az esetben a mindenkori hatalomtól független PSZÁF-hoz kellett volna fordulni.(mert akkor még független volt a kormányzattól)
      Egyébként pénzügyi elemzők korábban is azt írták, hogy nem a kamat 1-2%-os trükközése, hanem a mindenkori árfolyam volt a domináns. Mint írtam, a Bajnai érában a törlesztőm 40000 HUF körül volt, míg a fent említett időponttól Kósa és Szíjártó urak hathatós segítségével az árfolyamok megugrottak, s a legalacsonyabb törlesztőm 50000 HUF volt. Ön és a többi károsul társa úgy látom sikeresen bevette a nagy O.(ndó) V. igéreteit, arra számítva, hogy majd elengednek a tartozásból valamennyit. (Naívság volt elhinni!) Azóta az árfolyam hol is tart? 290 HUF/CHF? Ja! Számolni is kellene egy kicsit, s nem csak a gexi-k által kakadu módra mantrázott hazugságokat benyalni, és másodszor is 2/3-ot adni neki. Vagyis nem azt kellene szapulni, aki minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy az árfolyam ne szálljon el a fellegekbe, hanem azt kellene elzavarni, aki az árfolyamot így az egekbe tolta, kárt okozva Önöknek, akik 1600-an harcolnak... de ki ellen is???. "Sajnálom, a valóság az, hogy a főbűnöző csányi sándor, polt péter, matolcsy györgy, és marionett kiskutyái" A felsoroltak mind az utóbbi marionett kategória!
      Az pedig, hogy "az orbán-gyurcsány-vona-és a többi pártvezér között egyetlen egy sincs, aki tisztelné a magyar jogrendet", szerintem tévedés, és káros összemosása a gexi hataloméhes, a jogrendet felrúgó populista, valamint a demokratikus jogrendet tisztelő, azt maga képére megváltoztatni nem akaró
      politikusoknak.

      Törlés
  5. Szép neved va és nagyon bátor is vagy "anonym1990". Apukádnak szobrot emeltek a városligetben a Mezőgazdasági múzeummal szemben. Gondolom nem véletlen!

    VálaszTörlés
  6. Privatizáció c. dokumentumfilm:
    https://www.youtube.com/watch?v=oCqxph1WdE4
    https://www.youtube.com/watch?v=PnzcpX9odsU

    VálaszTörlés
  7. Az államnál nincs nagyobb tolvaj:
    https://www.youtube.com/watch?v=liDrs2OeoB0

    VálaszTörlés
  8. A keleti(magyar) nép nem lát, nem hall, nem gondolkodik, Fő tevékenysége a többi ember gyülölése, irigykedés, kritizálás mindenki és minden oldal (párt) ellen. 10 millio footbal vezető lekicsinylése és jobban hozzáértés mindenhez, Csauceskui modszerek bevezetésére van szükség. Stadion helyett több börtön kell. Börtönbe az akármilyen ellenzékkel, És kilépni az unióból, ugy hogy egy fillér támogatást ne kapjunk többet. A nép nagy része nem mozdul meg amig géppisztollyal nem
    kényszerítik rá. Fotelfilozófusok elmélkedéseit kommentálja. Szomoru vagyok mert egy ocska másvallásu merénylőben több becsület és önfeláldozás van mint a legbátrabb magyarban.

    VálaszTörlés