2016. augusztus 22., hétfő

Nulla

Mit tetszenek gondolni, hány önmagát ellenzékinek nevező önkormányzati képviselő írta eddig alá korrupcióellenes népszavazási kérdéseinket? Nos?




Győr, Szombathely, Pécs, Kaposvár, vagy Budapesten a Kossuth és Rákóczi terek: megannyi hely és alkalom, hogy akik kiállnak a fehérgalléros politikusbűnözés ellen, azt értelmes módon tehessék. Mindenütt több napon át vagyunk aláírásgyűjtő demonstrációs sátrunkkal, csak az nem veszi észre, aki nem akarja. Ráadásul a városokban olyan helyet választunk, amelyik közvetlenül a Polgármesteri Hivatal mellett van. A legnagyobb távolság az önkormányzat épülete, és nonstop tüntetésünk sátra között Szombathelyen volt: cirka 60 méter, Győrben 50, Pécsen 20, Kaposváron 10. A Nép a várt aránynál sokkal aktívabban jön hozzánk aláírni. Épp csak a politikai "elit" nem veszi észre, ami épp kiböki a szemét. És akkor itt a válasz a fenti kérdésre, és ez egyben cikkem címe is: NULLA magát ellenzékinek nevező önkormányzati képviselő írta alá korrupcióellenes kérdéseinket mindeddig.


Ismétlés a tudás anyja, itt a két kérdés:

1. Támogatod, hogy a korrupciós bűncselekmények elkövetőit élethosszig, elévülési idő nélkül büntetni lehessen?

2. Támogatod, hogy minden állami vagyonra és közpénzre vonatkozó szerződés kötelezően nyilvánosságra kerüljön?

Mielőtt nekivágtunk volna az országos turnénak, gondoltuk, hogy elég egyértelmű kérdések ezek, becsületes ember aláírja simán. Most már biztosan tudjuk: valóban egyértelműek, és valóban simán aláírhatók minden tisztességes honfitársunk részéről. Ugyanis aláírják, és tömegesen, az előzetes várakozás minimum duplájával haladunk.


Naivak persze nem vagyunk. Nem gondoltuk, hogy tolongani fognak a standjainknál az önkormányzati képviselők, ismerjük a háttérben összefonódott fehérgalléros gazemberhorda jellegét és kiterjedését. Ráadásul ugyanezen népszavazási kérdéseinket jogi nyelven beadtuk korábban a Nemzeti Választási Bizottsághoz, és ott elmeszelték azokat. Mégpedig egyhangúan. A kormánypárti, és a magukat ellenzékinek nevező delegáltak mindegyike szavazatával kinyilvánította: nem akarja, hogy egy életen át elkapható legyen a fehérgalléros bűnöző, és azt sem, hogy a közpénzek sorsát követni lehessen. Igazából csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy a rendszerszerűen egymással összefonódott mindenoldali politikai "eliten" belül vannak-e olyanok, akikben még él a becsület szikrája, és képes pártja csendes gyakorlatával szembefordulni, hogy egy pillanatra az Ország, és ne a pártkassza érdekeit képviselje. És mint mondtam, négy vidéki város, két budapesti kerület mindösszesen több mint 150 önkormányzati képviselőjéből eddig NULLA írta alá a korrupcióellenes gyűjtőíveket.


Tudom én, és egy határig meg is értem, hogy a magukat ellenzékinek nevező pártok szimpatizánsai hinni szeretnének abban, hogy pártjuk nem olyan, mint a többi. Hogy amikor az elszámoltatásról, a korrupció felszámolásáról beszél, akkor azt komolyan gondolja. Csakhát a VALÓSÁG meg mégiscsak az, hogy amikor TETTEKBEN kéne kiállni a fehérgalléros politikusbűnözés ellen, akkor mégsem mozdulnak. Ez meg, bár kétségkívül fájdalmas, de attól még TÉNY. Aki pedig vizet prédikál, közben pedig a sekrestye homályában vedeli a bort, az hamis. Az Orbán Rezsimet szavakkal nem lehet elüldözni, ahhoz tettek kellenek. Tisztességes, emberi társadalmat létrehozni a jelenlegi rothadó helyén: ahhoz is tettek kellenek. És tudtommal épp a magukat ellenzékinek nevező pártok mindenféle szintű embereit hatalmaztuk föl arra a választásokon, hogy ezt az akaratunkat képviseljék. Csakhát nem teszik. Ez meg megintcsak TÉNY. Ezért aztán, látva és a terepen átélve a Népharagot, annyit megígérhetek: lesz még valami, ami nulla lesz a Rezsimtakarítás idején.

Megbocsájtás.


4 megjegyzés:

  1. Hát, igen, ilyen a magyar ember többsége. Nagy szájuk van, kitátják, de hangja, tartalma értéktelen ! S, mi a teendő "Tisztességes, emberi társadalmat létrehozni a jelenlegi rothadó helyén" idéztem, nagy szükség lenne erre MINÉL ELŐBB !!!

    VálaszTörlés
  2. Megélhetési politikusok! :( Különben nem lennének bent a Parlamentben! Nem szavazták volna meg az alaptörvényt! Bizony itt az ideje párttól függetlenűl elszámoltatni őket!

    VálaszTörlés
  3. Egy Moldova megjegyzés. "Hajóskapitány, csak jó
    időben.

    VálaszTörlés
  4. Biztos, hogy mindenki tudott róla? :)
    Mármint erről az akcióról.
    Mert annak az esélye, hogy véletlenszerűen minden érintett arra jár, elég minimális... :)

    VálaszTörlés