2016. május 30., hétfő

Őszödözők

Na, vajon kik őszödöznek netszerte, meg minden médiában, amire csak befolyásuk van? Nem, nem a Fidesznyikek. Nem, nemis én. Tessenek belekapaszkodni jóerősen a karfába. A DK őszödözik.




Én meg visítva röhögök, má bocs. Okés, hogy egész szervezetek épülnek az emberek hülyének nézésére, és ideig-óráig sikeresen, de azért azt nem gondoltam, hogy ezek egyik mintaképe, a DK, akasztott ember házában rendez kötélkiállítást. Jó-jó, az értelmesebbje látja jóideje a kamuzást, a belterjességet, az erkölcsi és szellemi kiürülést, de valahogy mégis ott maradt a hátsóagyban: ennyire hülyék nem lehetnek. De, csókolom, azok. Valamiért arra jutott a Gréczy-Varjú Gyurcsánybaljobbkéz, hogy a DK azért képtelen erősödni, mert ott az őszödi beszéd réme, és ezt valahogy oldani kéne. Most tekintsünk el attól, hogy akinek ilyen közvetlen tanácsadói vannak, annak nem is kell ellenség, nézzük a dolgot magát. Az Őszödi Beszédet.


Mai napig több forgatókönyv van forgalomban arról, hogyan is jutott a sajtóhoz. Többnyire azt tekintjük valósnak, hogy pár Ősszoci fölvette, kiszivárogtatta a Fidesz felé. Ezzel azért van egy kis hiba: a kiszivárgott verzió nem kalózfelvétel, mobillal, vagy diktafonnal rögzítve, hanem az eredeti, amit maga az MSZP hivatalosan vett föl. Ahhoz meg pártelnökként Gyurcsánynak volt hozzáférése, úgyhogy benne van a pakliban, hogy kicsit elszámította a dolgot, és mégiscsak Ő juttatta ki. Látva elmúlt években tanúsított stratégiai képtelenségeit, erősödik a gyanú bennem, hogy egyszerűen elkúrta. De ugorjunk, majd egyszer kiderül minden, hajjajj, így az is, ki vitte ki a veretes szöveget. És akkor a lényegre. A tartalmára. A DK-sok szeretik azt mondani Főnökük szavajárása nyomán: az egy igazságbeszéd. Oké. Induljunk ki ebből. Rögzítsük tehát: igaznak tekintjük minden szavát, mert Ők azt állítják.


Hát, Pajtások. Épp ez a legnagyobb baj vele. Ugyanis ha igaz, hogy egy miniszterelnök két teljes éven át hazudott az általa vezetett állam minden hivatalos gazdasági adatáról, akkor az az ember köztörvényes bűnöző. Bármilyen más országban ezért lecsukják, pláne, ha olyan remek, részletes beismerő vallomást tesz az egyed, mint a Miferink. Szépen, remek szónoklattal kifejtette az általa irányított kétéves Népátverő Show minden elemét. Mindezt miért is tette két éven keresztül? Megintcsak azt idézem, amit Ő mondott erről. Hogy megakadályozza Orbán győzelmét. Hát, hogy is mondjam, nem sikerült. Vessük be titkos csodafegyverünket: a Józan Észt. Tételezzük fel, Miferink nem hazudja végig Miniszterelnökként a két évet 2004-től, hanem igazat mond. Elmondja, hogy a Medgyessy-féle ígérgetős-osztogatós gazdaságpolitka csődközelbe vitte az országot. Úgyhogy Ő most elkezd kormányozni, amúgy Horngyulásan, Bokrososan, oszt ha ezért veszít a választáson, nem gond. Az Ország érdeke az első, már egy Államférfinak, nemde.


Lett volna persze balhé, először az MSZP-ben, dehát az őszinteség, meg a tiszta moralitású cselekvések konfliktusokkal járnak. Két év alatt valszeg le lehetett volna vívni a meccseket párton belül, tisztult volna a Szocipárt, nem mellesleg meg befejeződött volna az a népbutító, gyáva, mellébeszélő, a nincsből adakozó osztogatós "politika", ami az országot gazdasági és erkölcsi romlásba döntötte a rendszerváltás óta. A gondolkodó emberek azt mondták volna: na, tökös gyerek ez a Feri, végre van valaki, aki a Horn-Bokros páros hagyományait hajlandó folytatni, és nem mellébeszél, és nem sunnyog, hanem teszi, amit tenni kell, akkor is, ha az jóideig nem népszerű. A választást persze elvesztette volna, Orbán nyer, de messze nem kétharmaddal. Anélkül meg nincs Alkotmány-lemészárlás, meg a többi, arra épülő önkényuralmi szabadrablás. Kományozniuk kellett volna Fideszéknek, demokratikus peremfeltételek között, abba meg belebuknak. Teljhatalom nélkül cselekvésképtelenek, ezt már megtapasztaltuk.


Legkésőbb 2010-re kiderült volna, hogy Gyurcsánynak mindenben igaza volt, és az országot kemény, megszorító gazdaságpolitikával lehet csak irányba rakni. Orbánék kapták volna arcba az akkori világgazdasági válságot, osztogatási ígérvényeik üres szavak maradnak, velük szemben meg ott az igazmondó Feri, egy addigra megtisztult MSZP élén. Simán kétharmaddal nyeri a választást, Fidesz összeomlik, ország hasít, csókolom. Na. Ez LEHETETT volna. De nem lett. És ez biz egy ember rossz döntésén múlt. Gyurcsányén. Nem vállalta föl az igazmondást, a konfliktusokat, a türelmes építkezést. Rögtönzött, kapkodott, sietett, rövidlátó taktikázás, hazudozás, stratégiai távlat nulla. Azóta persze kiderült, hogy azért döntött így, mert ilyen: nem a döntés volt a hibás, hanem az ember maga alkalmatlan egy ország vezetésére. Az őszödi beszéd örök hivatkozási alap lett Orbánnak, maga Gyurcsány pedig a csodafegyver, akinek emlegetésével Orbán össze tudja tartani széthulló táborát. Úgyhogy nem érdemes ostoba szerecsenmosdatással úgy tenni, mintha az a beszéd valami jódolog lett volna. Nem, az egy országgyilkos beszéd volt. Aki meg elmondta, annak csak ennyi jár:

Elkúrtad, Feri.


18 megjegyzés:

  1. Azért a Gyurcsány párt romlásában oroszlán részt kanyarított ki magának a Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Varju László, trió. Rengeteg vaj van mind a három füle mögött amiről hallgat a fáma.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mond kedves Báder Zoltán, had csöpögjön az a vaj! Vagy ez is egy : a szomszédom hallotta attól, aki valahol olvasta? Milyen emberek vagyunk? Ha tud valaki valamit, ne maszatoljon, ne játssza a jól informáltat, hanem elő a farbával!! Vagy ott állsz a senkik előtt kettővel?!

      Törlés
    2. Én Szabó Gáborról is hallottam, sőt saját magam olvastam ezt,Gábort innen ismerem, a felfogásunk a cél elérése érdekében különbözik. Nem sokban, volt kemény szóasszó, sőt minősítés is. De könyörgöm, NE MASZATOLJUNK! Kedves Zoltán Báder....azok nem érvek ugyanis!! Csak hangulatkeltésre, és megtévesztésre alkalmasak!

      Törlés
    3. Ne kíméld a DK t mond írd isszuk minden szavad betűd gyerünk elő a farbával. (ha van ) :)

      Törlés
  2. Jól összeszedted.
    Nagyjàból ez ès igy történt.
    Ügyes.
    :)

    VálaszTörlés
  3. Gábor! Amikor még kedveled Gyurcsányt,akkor hogy tudtál kibékülni az őszödi beszéd tartalmával?

    VálaszTörlés
  4. Gábor! Amikor mêg kedveled Gyurcsányi, hogy tudtál kibékülni az őszödi beszéd tartalmával?

    VálaszTörlés
  5. Na, ma megint bolondok napját tartok, kell az is időnként, beengedtem az előszűrőn pár DK fanatikus agyhalottat. ;)

    VálaszTörlés
  6. Hi ,Gabesz!
    Hol vannsk a DögKút fanatikus "agyhalottak"?
    :)

    VálaszTörlés
  7. Gábor, ezt a blogodat nem osztom meg, mert nem a mi dolgainkról beszélsz, hanem a magán vesszőparipádra ültél.

    VálaszTörlés
  8. "Ugyanis ha igaz, hogy egy miniszterelnök két teljes éven át hazudott az általa vezetett állam minden hivatalos gazdasági adatáról,..." Na ez nekem annyira új, hogy már már csúsztatás. Egyébként ma elég vicces - a nem nyilvánosságnak szánt - öszödi beszédet, mint országrontó beszédet emlegetni. Már bocsánat, de van ebben az országban 2 millió szavazó, aki aktívan tesz az országrontásért abból kiindulva, hogy a Gyurcsány azt mondta hazudtunk, az Orbán meg azt, hogy ő bizony soha.

    VálaszTörlés
  9. Tehát ki mond igazat? Nevetségesek vagytok,Még mindíg Gyurcsányt rugdaljátok? Vajon miért? Orbánon nemaláltok fogást? Vagy nem meritek piszkálni? Ez főképp Tuare re vonatkozik. Elég sok írását olvastam. Nemtudom eldönteni, hová is tartozik. Sok esetben úgy tűnik mint ha a fityesz bértollnoka lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vàrjuk a Gàbor reagàlàsát a Haraszti Miki felhivásàra,hogy a demokratákoknak a nàcikokkal együtt kell működni a "diktatúra" ellen!
      (A Schiffer màr ennek szellemèben tàvozik,mert ugye ő ebbe nem àllhat be..)
      :)

      Törlés
  10. http://tuaregblog.blogspot.hu/2016/05/egyesult-erovel.html " május 31-én fáklyás felvonulás lesz, Büki Zoli szervezésében, a Civil Ellenzéki Kerekasztal égisze alatt. A DE! miniszínpada és hangosítása lesz a Kossuthon, ahová a menet végül beér, Büki, Újhelyi és jómagam leszünk ott a három szónok. Aki teheti, este 8-ra menjen a Hősök terére, mert onnan jön át a menet a Kossuthra," No ez tetszik! Ezt az ünnaplést! Gyurcsány soha nem kapta meg tőled!

    VálaszTörlés
  11. Szia Gábor, megint én vagyok, a "DK-fanatikus agyhalott" (:DD). Amúgy nem vagyok DK-s, sőt! De ez mindegy, annyi a lényeg, hogy elég gyerekes gondolkodásmódra váll, hogy kérdezek tőled valamit, te meg válasz helyett elkezdesz minősítgetni. A kérdés tehát továbbra is fennáll: 2+ évvel ezelőtt hogy tudtál kibêkülni az őszödi beszéd tartalmával? Várom a válaszod. (Ha ezt nem engeded át az előszűrőn, az téged minősít, de ezt tudod.)

    VálaszTörlés
  12. hiába irogattok bármit, az tény, h Gyurcsány elkurta. És az is tény, h nem hiteles, stabil 6-7% on van, miközben a fidess szétlopja az országoit. Ebből induljatok ki. És mivel a DK/Mszp/LMP tudja, h igy is marad, a parlamenti székekhez ragaszkodnak, ezért mára akadályává váltak a hiteles ellenzék kialakulásának. Pl azzal is, h hitegetik a választót, h majd 2018-ban legyőzik Ondóbánt....Capisci? Ha nem, akkor tényleg agyhalottak egyesek...

    VálaszTörlés