2016. április 2., szombat

A legdurvább áprilisi tréfa

Tegnap volt ugyebár a bolondok napjaként nyilvántartott április 1., ki is szórakozták magukat ily dolgokkal a hontársak, oké. Az ilyeneket inkább egérgörgő segítségével szoktam kezelni, de egybe beleakadtam. Olyannyira durva, hogy cikket írok belőle.




Tessenek egy pillanatra elképzelni, hogy egy utas kiszáll az Őt fuvarozó autóból, szentségel egy nagyot, vagy inkább kettőt, handabandázik, hogy mily káros is az autózás az emberiségre, meg az egészségre, meg a fönntartható fejlődésre. Eddig oké, miért is ne. Csakhogy aztán szépen visszaszáll, és utazik tovább, mintha mi sem történt volna. Vagy egy másik hasonló példa: a feleség kijön a családi fészekből, ordibál, hogy ebből elég, férjurammal soha többé, mert amit tesz, ahogy él, az elviselhetetlen. Kitombolja magát, aztán szépen visszamegy a házba, csendben behúzva maga mögött az ajtót, és az élet megy tovább, folytatódik a házastársi béke, immár kevésbé látványosan, vagy épp hallványosan. Mindkét történet überciki, nemde. Ha valakinek gondja van, és komoly az autózással, akkor az a minimum, hogy többé nem jár autóval. Ha valaki nem bírja már elviselni a házastársát, akkor meg elválik, mert az ilyesminek meg ez a módja. De arról hőbörögni, aminek közben tevékeny részesei: ostoba, és hiteltelen dolog.


Aki ezekután azt hiszi, hogy ilyet úgysem csinál senki, mert túl átlátszó, max. mesében, vagy kamusztoriban képzelhető el, annak mondom: TÉVED. Van ilyen. Itt van hozzá a link, tessék jól megnézni: KATT IDE. Igen, ez egy tüntetési meghívó. Az a címe, hogy: VESSZEN A ZSARNOK! Ezzel önmagában persze nincs gond, vesszen hát, nem kérdés. A mesébe illő fordulat azonban itt kezdődik: ez egy Alaptörvény-ellenes tüntetés. Merthogy április 25-én lesz 5 éves a Rezsim Diktatúráját megalapozó Alaptörvény, melyre építkezve szisztematikusan verte szét a Felcsúti Maffia a Hazánkat. És ezen az ötödik évfordulón fognak a hangzatos címmel, és az Alaptörvény-ellenes tematikával a Várba vonulni a tüntetés szervezői. Ránézésre ez is rendben, kell is tüntetni ellene, és a cím sem túlzó. Csakhogy. Sőt, csupa nagybetűvel: CSAKHOGY. Ezt olyanok szervezik, akik letették 2014-ben az Alaptörvényre az esküt, annak okmányát szépen aláírták, és a cserébe megkapott parlamenti mandátumaikra gyönyörű summa érkezik havonta a bankszámlára. Azok Zsarnokoznak, akik parlamenti jelenlétükkel hazudják demokráciának nap mint nap a zsarnokságot, azok tüntetnének az Alaptörvény ellen, akik arra felesküdtek, és két éve az alapján kapják közszolgaként a fizetésüket.


Sok gyalogos, biciklis, környezetvédő tüntethet az autózás ellen, mert Ők valóban nem használják a nagyvasat. Sok elvált, és a válóperben tönkrement ember tüntethet a házasság intézménye ellen, mert abból Ő kilépett, és a kárára volt. 10 millió ember tüntethet az Alaptörvény ellen, mert Ők nem esküdtek föl rá. De 200 olyan ember biztosan van, aki NEM tüntethet ellene: ezek pedig a parlamenti képviselők, mert Ők bizony egzisztenciáért cserébe fölesküdtek rá, és be is tartják az esküjüket, békésen üldögélve a Diktátor demokrácia-biodíszleteként. Gyurcsány akar tüntetni a pártjával az Alaptörvény ellen. Biztos tüntethetnékje van, megértem, fokozódik a közhangulat, esik vissza a DK, mindenki a Tanárlázadás valós cselekedeteire figyel, nincs ideje foglalkozni azokkal a lufikkal, amiket a Műellenzék fújogat. De az már akkora pofátlanság, hogy az Alaptörvényre esküt tett emberek akarnak az Alaptörvény ellen tüntetni, hogy egyszerűen nem lehet komolyan venni. Profánabbul: mikor a görény beszél a bűzről. Tüntetnének az Alaptörvény ellen, aztán másnap visszaülnek az Alaptörvényre letett esküjük alapján megkapott parlamenti bársonyszékeikbe?

Feri, ugye ez tényleg csak áprilisi tréfa?


7 megjegyzés:

  1. Szia Gábor!
    Ehhez már nincs mit hozzáfűzni. Írd majd meg légyszi, hány órakkor kezdődik, és ha tudok ott leszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglesz, várunk kicsit, hátha olyan civil kezd szervezésbe, aki könnyebben átjut a médiablokádon, és csinálunk egy valódi Alaptörvény ellenes tüntetést, kollaboránsok nélkül ;)

      Törlés
  2. Ez egy áprilisi tréfa? Aki orbánc fő támasza az miért lázad,ha meg lázad miért fogad el júdás pénzt és miért csücsül a parlamentnek nevezett őregek napköziotthonában és nyomkodja a viktátor szavazógépét? Gyurcsány egy vicc,a DK egy vicc ez a felhívás meg ....

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nálam is verte a biztosítékot!

    VálaszTörlés
  4. Nálam is, de fordított előjellel! Gábor, Gábor!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fordított előjellel?
      mármint a "tokétísotzib"?
      És az mire is jó?

      Törlés