2015. május 9., szombat

A Nép Gyermeke

Váradi András, alcsúti juhász csütörtökön volt 51 éves. Nem élhette meg, mert meggyilkolták, de mindaddig nem fog meghalni, amíg a szellemiségét tovább viszik olyan emberek, akik értik, ki volt Ő, és miért épp Váradi András lehet az igazi rendszerváltás jelképe.




Éltem egy évig Alcsútdobozon, 2000 környékén, onnan jártam be a Nyolckerbe naponta képviselősködni, aztán persze ez így nem működött, vissza is költöztem a kedvenc kerületembe. Sokszor láttam Andrást, de sohasem beszélgettünk, a falu fölötti katonai lakótelepen laktam, nagyjából 2 kilométer a templomtól, és mindennap gyalog mentem le a kisboltba hajnalban, meg vissza. Olyankor meg aztán túl sok ember nincs erdőn-mezőn, Andráson kívül nagyjából senkivel sem találkoztam. Róla ez a kép él bennem, a természet embere, így aztán eleve nagyon szurkoltam, mikor megtudtam, hogy politizálni kezd. A demokrácia, a piacgazdaság ugyanis pont erről szól: lehetőséget ad minden más társadalmi rendszerrel szemben, hogy az egyén szabadon kibontakoztathassa képességeit. Nem kell senki fenekét kinyalni, nem kell szekértáborhoz csatlakozni: tehetség, bátorság, aztán hadd szóljon, induljon a móka. Ezért aztán az Ő sorsa számomra ennek az elcseszett rendszerváltásnak az igazi szimbóluma: az uralkodó kaszt nem engedte meg, hogy a Nép Gyermeke áttörje azt a falat, ami az "elitet" a közemberektől elválasztja. Az már más kérdés, hogy az "elit" épp regnáló narancsszínű része a legdurvább módszert választotta, de sok kétségem nincs afelől, hogy ha finomabb eszközökkel is, de a többi sem engedte volna, hogy küldetését végigvigye.


A "rendszerváltás" óta tömegnyi politikus tűnt föl a színen, de államférfinak nevezhető csak kettő volt: Göncz Árpád és Horn Gyula. Aligha kell indokolni, hogy miért is lóg ki magasan ez a két ember a többi közül, akinek meg mégis, az olvasson történelemkönyveket, Ők elég nagyok hozzá, hogy máris benne legyenek. Én egy szempontra hívom csak föl a figyelmet: mindketten egyszerű emberek voltak, semmi manír, allűr, ripacskodás, szerepjátszás, az Árpibácsi az pont olyan volt Köztársasági Elnökként, mint a címe nélkül, a Gyula, az meg Gyula volt Minelnökként is. Hiteles pedig csak olyan politikus lehet, akinek nincs két élete: otthon, a családja, barátai körében is pont úgy viselkedik, mint a nagyközönség előtt. Aki elkezd mást mutatni magáról, mint amilyen valójában, az már rá is lépett a hazugság semmibe vezető csigalépcsőjére, és közben észre sem veszi, hogyan alakítja át a személyiségét a felvett viselkedésmódja. Ma egy Árpibácsi, vagy egy Gyula már nem lehetne hatalmon, a "rendszerváltás" közelségében még nem vált el annyira az "elit" és a köznép, mint mostanra. Árpibácsit a maiak megpróbálnák rávenni, hogy ne elvieskedjen annyit, mint amennyit tette anno az Antall kormány kezdődő médialenyúlásaival szemben, ne dumáljon, inkább hallgasson, bólintson, írjon alá.


A Gyulát meg valszeg kitiltanák a Jókai utcából oda nem illő viselkedése miatt, az öltönyös középszer nehezen viseli az egyéniségeket. Mondjuk az már más kérdés, hogy ha a Gyula belépne oda, akkor aligha hinné el, hogy az amit, és akiket lát, az annak a valaminek a jogutódja, amit Ő teljesen másra hozott létre, nagyjából a semmiből. De a lényeg: volt az Árpibácsink, meg a Gyulánk, nem Politikusok voltak, hanem Emberek, oszt akkor ki is merítettük a "rendszerváltás" óta eltelt negyedszázad államférfiúi felhozatalát. És itt térek vissza Váradi Andrásra, mert ebben a sorban ki tudja, nem Ő lett volna-e a harmadik. Akik beleásták magukat az élettörténetébe, tudják, hogy micsoda küzdelmekben vett részt, milyen bonyolultságú és lehetetlennek tűnő harcokat vívott meg sikerrel csontprofi technokrata szarháziakkal szemben. Ehhez meg biz olyan képességek kellenek, amelyek csak igen kevesekben találhatók. Egy európai demokráciában Váradi András bármi lehetett volna, hazai állapotaink igazi fokmérője pedig éppen az, ahogy eltaposták, és ahogy kevés kivétellel - Juhász Péternek respekt - senkit nem zavar igazán a sorsa.


Hát engem speciel marhára zavar. Az OGYM András megölése után azonnal védnökséget ajánlott a családjának, Apollónia - András özvegye - a lányokkal együtt ezt elfogadta, és tartjuk is a szavunkat. Az eltelt idő alatt barátokká váltunk, ott voltunk Etyeken, a sírnál csütörtökön, a születésnapi megemlékezésen, és amúgyis, mikor csak tehetjük, járunk Alcsútra. Kossuth téri sátraink egyikét Váradi Andrásról neveztük el, és mi sem természetesebb, minthogy ezzel a sátorral megyünk országjárásra: ha vidéken elfelejtették volna, ki is az Alcsúti Juhász, és mit is jelképez, akkor mi majd fölmelegítjük ezt a keserűen gyönyörű történetet. Nem, nem a gyilkosság ebben a gyönyörű, hanem a kivételes emberi tartás, a rettenthetetlenség, az áldozatvállalás, a megalkuvásmentes tisztesség. Andrást üldözték azért, amit tett, és megölték azért, amit még tenni tudott volna. Beszélgettem az édesapjával, Ő elmondta, hogy András TUDTA, hogy valószínűleg megölik azért, amit képvisel. De vállalta, mert elkötelezett volt. És ennek az erkölcsileg kiüresedett országnak pont olyan jelképre van szüksége, hogy magához térjen, és lesöpörje a lassan rátelepedett mocskot, mint Váradi András. Fizikailag meghalt, szelleme azonban bennünk, velünk, általunk él tovább, és végül a helyére fog kerülni a magyar történelemben. A Legnagyobbak közt.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


68 megjegyzés:

  1. Váradi juhász politizált?
    Ilyen alapon a 84 éves Gizi néni is politikusi pályára lép, amikor mérgelődik, hogy emelték a tejföl árát "ezek a senkiháziak"! Igaz, őt nem használja ki egy törpe párt!

    Meggyilkolták!
    Nahát! Van új bizonyíték?! Mert eddig balesetről szóltak a hírek!
    Igaz, anno Gyulát is megmerényelték állítólag...azért került a fejére mászóka...

    Atyaég!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te meg ki vagy ,aki idetévedtél és semmit nem értessz,csak dobálod a sarat!

      Törlés
    2. Hogy a névrokonod túlórázzon rajtad, ahogy vezéred éppen intézni szeretné...

      Törlés
    3. Ó..csak nem a NAP-ra értette a "törpe pártot"?
      Én a Váradi Andrást ki- és felhasználókra gondoltam, nem az OGYM-ből kinőtt nano-pártra ;)

      Gábor Fekália!
      Te pedig édesanyádon túlórázz, amig kistesót nem szül neked!

      Törlés
    4. az nem politizálás, ha valaki Mészáros Lőrinc ellenében polgármesternek jelölteti magát?
      Ha már nem akarja tűrni, hogy sok sorstársával elszívják előle a levegőt, hogy nem tudja legeltetni az állatait, hogy ellopják a takarmányát, sőt az állatok trágyáját is? Halála szimbolikus, amivel azt akarta a gyilkosa(i) demonstrálni, hogy fideszes szél ellen nem lehet?

      Törlés
  2. Zoltán Bakó, a cinikusságod annyira undorító, hogy arra nincs szó. Az ilyen lényeknek köszönhető a mostani helyzet. Ember szót rád nem lehet alkalmazni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem gond, szólíts Uramnak :P
      Viszont én azt hittem - naivan -, hogy egy magát demokratának valló EMBER elfogadja a más véleményt íII. a másik véleményét!

      De akkor cinizmus nélkül...
      Váradi András nem volt egy percig sem politikus. Egyszerű juhász volt, akit csúnyán megkárosítottak.
      A már semmit sem veszthető ember dühével, dacával és elszántságával volt hangosabb, mint más csalódottak,
      Politikai bábot csináltak belőle, de politikus sosem volt!

      Törlés
    2. Egyetértve. S nem volt ellenfele Mészárosnak, ( lsd. választási eredmények), Orbánról nem is beszélve. :)) ( Miben is lett volna?) Éppen emiatt első perctől azt gondolom, szerencsétlen baleset volt. Akkor is hangot adtam ennek a véleményemnek. Nem is arattam vele osztatlan sikert az OGyM-ben. :) A baleseti jegyzőkönyvet, a halotti bizonyítványt a család biztosan megkapta. (Nem is hangzott el egyik családtag szájából sem, hogy megölték.) Rossz időben, rossz helyen volt. Nagyon sajnáltam. Az nem tetszett, hogy a halálát politikai célokból többen is fel akarták/ják használni. Ez visszataszítónak tartottam akkor is, most is.

      Törlés
    3. Első perctől azt gondolod, dehát téged sosem akadályoz meg semmi, hogy az elsőtől az utolsóig butaságot gondolj. :) Nulla infomációid van, nekünk viszont bőséggel. Tudod, aki még számtankönyvet sem látott, az ne szóljon hozzá a fraktálgeometriához.

      Törlés
    4. Olvasgass okoska, és ezek csak a nyilvánosan is ismert adatok...

      http://magyarnarancs.hu/belpol/tisztazatlan-korulmenyek-kozott-94629#

      Törlés
    5. A hozzászólásoddal csupán magad minősíted. Ezért nem zavar. :-) Az sem, hogy szerinted nem tudtam " szocializálódni, " pedig te megpróbáltad... :D ( Írta priviben az egyik OGyM-es barátnőm. Még ott van, de már nem sokáig lesz. :) Ő sem tud "szocializálódni,"-- a te értelmezésedben. S nem is óhajt. :)) Meg fogja várni, míg kidobod, alátámasztván a -- Szabó Gábor-féle értelmezésű,-- -"szocializációra" való képtelenségét. :D No, meg azért is, hogy megállapítsd róla is, milyen okoska. Itt én helyesen írtam, nekem viszont Te, hibásan! Így lett volna helyes: " Olvasgass, Okoska,...(Tudod, ha névként használod, akkor nagybetűvel kell írni. Bizony ám! ) A bőséges információidat nyugodtan megtarthatod. Nekem elég a magam józan paraszti esze. Magyar György is csendben van ezzel kapcsolatban jó ideje! Nagyon sajnálom Váradi András családját, mint írtam. Családapát. társat, rokont vesztettek el. Nem politikust. Sosem volt az, és nem is lehetett volna. Nem voltak meg hozzá a képességei. Láttam én is többször az atv-ben. Az igazáért harcoló kisember volt. Ezért tisztelet jár neki. Sok ilyen akad még az országban. Hagyd békében nyugodni. Nem kéne állandóan a családja sebét feltépned. Rájuk akaszkodtál a temetés után segítési ürüggyel. Azt gondolom, a felesége már százszor megbánhatta, hogy elfogadta az OGyM-től a segítséget. Ami szép volt, mert szükségük volt rá a trgédia miatt. Mégsem hangzott el a szájából, hogy megölték a férjét. Nehogy azt monnd, azért mert félt! Mitől, kitől is kellett volna? :-) Jó éjszakát!

      Törlés
    6. Melléknevet nem írsz nagybetűvel, hogy Apollónia miről mit gondol, arról meg aztán végképp semmi infód, nekem meg van. Naszeva. :)

      Törlés
    7. A te mondatodban főnév! Az " Anikó" név helyett írtad az okoska melléknevet. Így vált főnévvé! Tehát helyesen: " Olvasgass Okoska" :)) ( Hupikék törpikék: pl. Okoska, Hófehérke mese: Morgó... " Tovább is van, mondjam még? " Neked? Minek? Felesleges, mert nálad a " semmilyen " szó is "semilyen" a te, privát h.írási szabályzatodban. :-DD Szervusz! Jó munkát Győrben!

      Törlés
    8. Jobb ha nem nyelvészkedsz, az ugyanis egy logikus és nem túl egyszerű rendszer, nem Neked való. :) A nyelv élő valamicsoda, folyamatosan változik, egyszerre van benne jelen a megújulás és a tradíció. A semilyent mindig tudatosan írom így, ugyanis pusztán tradícióból írják két m-mel, logikailag hibás konstrukció, ugyanis nem a semmi a szótő, hanem a milyen, aminek a fosztóképzője a se, csakúgy mint a semikornál, vagy semennyinél. Majd ha az akadémia épp eljut idáig, akkor módosítja a helyesírási szabályokat, aztán nagyjából 50 év múlva majd mindenki egy m-mel írja. Ne okoskodj, nem áll jól. :)

      Törlés
    9. Azt a! Ez nem "semi " nyelvi logika! :D :D (Amikor egyszer már ezt a "szótövesdit" kifejtetted , s kiderült, hogy a hölgy nyelvész, nagyon jót nevettünk!.... Rajtad!

      Törlés
    10. Mikor és hol is volt ez, és ki az illető nyelvész? Ejejj, kis hamis, kevesebbet hazudj, kisebb lesz az égés. :D

      Törlés
  3. Már megint sikerúlt minket meglepni.
    A juhászt a vén osztrák nem vette észre a sötétben,akinek már nem lett volna szabad vezetnie.Ok.De EZT az Atv és a Klurádió legelvakultabb "gyűlöketponcihterei" sem merték gyilkosságnak nevezni.A Patkány fogdai besúgó volt.Előtte meg muszjavezető.Antall egyik megölőhe azáltal,Hogy a Haraszti Miki félék kesztyűbábjának állt..A Gyula valóban rendes ember volt. Zsiványbecsület.(a maiakban már ez sincs,ezért a kontraszt.)A karhatalmista múltja ki kellett volna zárja,amint a számos besúgó "képviselőtársunkat" is.Akiket a Gyula cimborái telepítettek közénk szemnek-fülnek..Ennek a levét isszuk ma is,és ennek a meghaladásáról szólt a Felcsuti Viktor "forradalma"-amiböl lett ami lett .(Apropos:Mit kerestél te Felcsuton?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a vén osztrákról kiderült, hogy évek óta halott....

      Törlés
    2. "És ez így hogy?"(by Tornóczky Anita)Ha halott a vén osztrák -akkor ki bújt a bőrébe felvállalván a balesetet?

      Törlés
    3. Látod NZP, ha hallgattál volna, tán valaki rádsüthetné hogy bölcs vagy. :)

      Törlés
    4. Csak egy fasz vagyok.Elismerem..

      Törlés
    5. "A férfiról egyébként „osztrák– magyar kettős állampolgárként” beszél a rendőrség. Az ausztriai jogszabályok nem teszik lehetővé a kettős állampolgárságot, ez alól csak az 1956-os menekültek jelenthetnek kivételt. M. Ferencről – akinek állandó lakhelye Felcsúton van, de Bécsben is van egy ingatlana – a környéken az is elterjedt, hogy már nem él. Ez téves híresztelés volt, amelynek az lehetett az alapja, hogy a férfit a baleset óta nem látták a felcsúti házában."

      Törlés
  4. Kedveseim, ki kell menni a helyszínre és a vak is látja, hogy ott embert véletlenül elütni nem lehet. Aztán jött a bravúros nyomozás és a létra kérdés, ami megint csak nem tisztázott. Szóval örülök, hogy itt emberek ennyire biztosak abban, hogy balesetvolt, de legalább annyira nem biztos...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt gondolod,valaki megkérte a vén osztrákot,hogy üsse el a merdzsóval,és a valaki elintézte,hogy a létra is ott essen le?En csípem az összeesküvéseket,de ez kicsit sok egy kicsinyt így.

      Törlés
    2. Nem, azt gondolom, hogy 1. nem ott ütötték el, 2. nem a vén osztrák volt, 3. nem ott ütötték el és nem a vén osztrák volt...

      Törlés
    3. Jó.Azért az nem életszerű,hogy egy vén osztrák felvállal egy gyilkosságot-no meg a merdzsón rajta az ütközés nyoma,ami" nem volt".Èn nagyon sajnálom a juhászt-és mindenkit,aki èrtelmetlen halàlt hal.Előrebocsájtva,hogy utálatosnak tartom a Viktor sleppjèt& strómanjsit-a juhasz NEM VETTE ÉSZRE,kiknek milyen jàtszmàjához asszisztal.(pl a bolond "tényfeltaró nő")+nem volt olyan fontos,hogy életszerű legyen egy gyilkosság.Esélye nem volt "legyőzni" a gudztustalan gázszerelőt..

      Törlés
    4. NZP, olyannyira nulla infód van erről, hogy azt hiszed, András a gázszerelővel szemben indult Felcsúton. Nem, Alcsúton indult, és mivel ennyire dunsztod nincs semmiről, így aztán azt sem mondom el, hogy miért is vágta ki ÉPP azzal a biztosítékot, hogy a szomszéd faluban indult el. Tudod, ezügyben mi nem a sajtóból tájékozódunk, és a megfelelő időben majd terítünk is.

      Törlés
    5. Jó.A juhászról csak annyit tudok-átlósan olvasva-ami a sajtóban megjelent.Nem sok.Viszont senki-senki nem próbált belőle összeesküvést építeni.Nem volt egy jelentős figura-(Isten nyugosztalja.).És akármilyen undorítóak az alvezérek-Orbán nem egy gyilkos típus.(Simicska részegen is csak gecinek nevezte,ami pl a kollégiumi vagy sorkatonai szlengben akár még pozitív jelző is-a gyilkos egy más kategória.)
      Alcsúti Felcsúti ügyekben ti tájékozottabbak lehettek-viszont a Godánét (aki olyan kövér,hogy lapjára tud az ajtón bemenni,a háziorvos asszonya) no meg a Berecz Botondot (aki a kutyákat oltja) jól ismerem..

      Törlés
    6. Simicska nem csak gecinek nevezte:)Mondott utána még valamit.....

      Törlés
  5. Váradi András juhász gazdálkodó volt 1200 juhot tartott a családja generációkon keresztül.
    A földmutyival azonban a legelő bérleti jogát megszüntették, az Mészáros Lőrinc kapta meg, aki fel is ajánlotta az ellehetetlenített vállalkozónak, hogy rabszolgaként folytathatja a munkát azon a földön, ahol eddig önállóan gazdálkodott.
    Váradi András a hozzá hasonló emberek kisemmizése elllen emelt szólt, kifejtette véleményét az ATV-ben is többször.
    Környezete tisztelte, becsülte, ezért is indukt az alcsúti polgármesteri választáson, amelynek előestéjén a halálos baleset érte.
    Váradi András a hatalom által kisemmizett emberek egyike volt, de egyben azon kevesek egyike is, aki bátran kiállt saját és sorstársai jogaiért, ezért vàlt szimbólummá.

    Váradi András temetése:
    http://youtu.be/I7KwwS7h8FA

    VálaszTörlés
  6. hm ... lankadsz, gyengülsz NagyZoltanPeter, háromnevű odabiggyesztő ... látod már anonym1990 sem ugrik rád csorgó nyállal ... 1. a felkonf utáni első mondat 4. szava "Alcsútdoboz" és nem Felcsút ... 2. vén osztrák: se autómárka, se név (mint gyanúsított kezdőbetű), nyomozás mielőbbi megszüntetése, választás előtti nap... ehhez nem kell összeesküvés elmélet, hogy látni lehessen ez tipikus 'assassination' volt, még ha nem is egy újabb Kennedyt sikerült eltenni a láb alól ... azért ennyire te sem lehetsz naív ... az meghogy az ATV mega Klubrádió ... ugyanmár, nevetséges ... ugyanúgy a regnáló hatalom gyermekei, csak a másik szélén -érv: mikor vitt bármelyik is 100e embert az utcára, ov. és bandája ellen? bármikor megtehették volna- ... szóval ez a "jobbítás" most annyira nem jött be :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én némán is tudok nyálat csorgatni. ;)

      Törlés
    2. Hát,kedves L.D.azt nem bánnám,ha anonym nyálcsorgatva reám ugrana,lévén az oralitásnak nagy barátja.A balesetet fentebb elemeztem.Amit a Klubiról +Szektatv írsz,abban egyetértünk.(Sőt én még a bolond Bartussal is a vonatkozásukban.)Viszont ismerd el-amikor "egymás között" "poncichterkednek" a nagyeszű megmondók (rajtuk),bizony a magyarellenes lenézés és gyűlölet kivillan,amiként a kábszeres kanalat melegítő öngyujtó a nyóckerben...(..bemondta a rádió,hogy a világ összes embere szégyellje.magát.És szégyenli is..kivéve a fasz magyarok,akik kikapcsolták a rádiót..stb stb..)

      Törlés
    3. A fenti baleset "elemzéseddel" tökhülyét csináltál magadból. :)

      Törlés
    4. NZP! Honnan veszed? Hogy én minek vagyok a nagy barátja?? Fekete pont.

      Törlés
    5. Alanyi összetett mondat helyett lemaradt a mondat második felèből az állítmány. Azaz részedről a "vagyok". Így teljesen más az értelme. Ne "szívass" ( :D :D ) ! Zavarba jövök.

      Törlés
    6. Szia.Rejtett állítmány.(a "lévén" regies szófordulattal teljesen korrekt.Szerintem.)

      Törlés
    7. Én kötőszónak véltem. :)

      Törlés
    8. NZP Te "tökhülye" vagya baleset-elemzéseddel, én meg " "Olvasgass okoska," -- így, megszólításként, de kisbetűvel,-- ami ugyebár ugyanazt jelenti. :D ( Feljebb van, meg a válaszom is. :D) Sebaj, szeretek nevetni. Tegnap este azt is megtudtam, hogy képtelen vagyok a szocializációra. :DD Igaz. Az ő értelmezésében képtelen is akarok maradni ! :DD

      Törlés
    9. Az én értelmezésemben az, aki fölállít egy bottal járó mozgássérültet egy székről egy sátorban, miközben 5 üres másik szék van, mondván az az Ő széke, az biz antiszociális.

      Törlés
    10. Good Morning Sunshine,good Morning Vietnam!A "forradalmárok " sosem alszanak,Gábor?( a szegény nő csak le akart ülni,a rokkant másik meg útban volt..Nagyügy.Lehet,a (kardos) Nagyi még pofán is veri a rokkantost..)

      Törlés
    11. NZP Ez tényleg megtörtént, annyi változtatással, hogy üres szék nem volt, hulla fáradt voltam, mert már a 2. nap álltam helyt őrzőként. Este volt, sátorban csak egy kis lámpa égett, nem láttam jól.De nem voltam durva, csak mondtam, hogy ki kellett mennem, visszaülhetnék-e. Amikor kiderült, ( Nagyi szólt úgy 10 perc múlva, visszamentem, és elnézést kértem tőle. ) Megbeszéltük, s után egy jót beszélgettünk más dolgokról. Ennyi volt. Hát, ezt Gábor kifelejtette, vagy Nagyi torzított, ki tudja, de nem is érdekel. Ennyire voltam " antiszociális".

      Törlés
    12. Én egyszer a metróban rohanva hátulról beelőztem egy vakot (nem láthattam), ahogy bevágtam elé kirúgtam a kezéből a botot. Nagyon ciki volt, de nem szándékos. Egyet meg átkísértem a zebrán, és mikor megköszönte azt mondtam viszlát.. Van ilyen. Nem EZ az antiszociális definíciója.

      Törlés
    13. Nem Anikó, szimplán hazudsz, a jelenlévők nemkicsit máshogy emlékeznek, azonkívül a sátor fizikai dimenziói is cáfolják a sztoridat. 8 széknél soha nem volt kevesebb egyszerre fölállítva, és mivel pislákolt a fény, tehát este volt, nem volt ötnél több személy, így aztán volt kellő mennyiségű üres hely, de Neked épp az kellett, jelezvén saját fontosságodat. Sokadik ilyen húzásod volt, többször kérték, hogy távolítsalak el, mert egyszerűen képtlen vagy közösség tagjaként viselkedni. Nem tettem, csak akkor, amikor direkt módon is bebizonyítottad számomra, hogy azt sem érted, mit jelent a közösség. Az OGYM zárt csoportjából kezdtél el ide kihozni kommenteket, és többszöri figyelmeztetésem dacára is folytattad. Hát, ennyire vagy antiszociális. Nagyon. Báj.

      Törlés
  7. NZP -bocs, de energiaspur lettem- terelsz, hárítasz, de rendesen ... ráadásul "bennfenteskedsz" hogy a pórnép ne értse ... GSZ hsz-e áll ... ráadásul anonym1990-d is kapkodva javít, mintha az iskolában javítana dolgozatot, és üzen a tudatalattijával ... enivéj gyerekek, egy garast sem érő hozzáírást nem olvastam még tőletek, csak a fika, fika, fika ... megtestesítitek a tegnapi és a mai, sajnos talán a holnapi magyar valóságot, miszerint két magyar a 3.nak döfi hátába a kést, utána egymásnak esnek ... ezt a hozzáállást soha nem értettem ... van módom tapasztalni más "nemzetállamok" -juteszembe ov. kijelentése megint csak elsikkadt a "HÚDENAGYparlamentiellenzékipártokvagyunk" fülei mellett- fiainak összefogását, egymás segítését ... mit írjak?! ... a hihetetlen nagymagyarvirtusos-egymásnakborúlós-urbánusnépiesálvitás-hortyapánkszűzanyánk népe elbújhat a pirosviganós náncsinénnye bugyogójába mind a 93e.nkm-n és azon kívül is ... és ez nem vagy nem csak ov. és bandája bűne ... sőt! ... tudjátok mit mondott jóanyám, aki ek. "népi" származású és soha semmi köze nem volt a politikához, amikor meghallotta, hogy a -szűztisztamakulátlansohamegnemtörtakomcsiknak" néhai Antal József került a főszékbe? nem szószerint: Na, AZurak visszaveszik a hatalmat a néptől! jön a kereszténykurzus ... hát ennyi ... remélem elég homályosan fogalmaztam az értelmiségi filoszoknak is ... pfff

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. .. eL Dè. Igyál valamit.

      Törlés
    2. Jelentem jöttünk ugyan 90-ben,pedigrés ősökkel Antallal stb-de a hatalmat nem tudtuk visszavenni..Nincs kereszténykurzus,régi 3/3as főpapok vannak,és futsalos szűknadrágos suhancok kavarnak a nevünkben.Nem vagyunk elégedettek.

      Törlés
  8. Gabi is próbál mítoszt építeni.Minden mozgalomnak kellenek a hősök meg a mártírok, mint SzG vagy ez a szerencsétlen Váradi.Nem picit populista hozzáállás.Persze az egész NAPos gittegylet kb a Júdea Népe Front komolyságával vetekszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhoz előbb megkő halni ;) De Ő annyira hiú, hogy nem mer, mert akkor nem láthatja a saját temetését! :D :D

      Törlés
  9. Mártír Ő már. Tudod tönkre tette a "rendszer". :)

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Demokraták!Ébresztő!Ma még senki nem akarta meggyilkolni Szabó Gábort!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem veszik még elég komolyan. ;) Majd, ha a 41 fős tömeg 8 millióra duzzad. :D

      Törlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. A nép fia, Váradi András örökkön tisztelt emlékére, aki elkötelezettsége és tragikus mártír-sorsa által ikonikus alakká nőtte ki magát mindazon vándorok közül, akik készek felvenni a kesztyűt a hatalom ellenében...

    VÁNDOR

    A szirtek fehéren izzottak a Nap fényözönében,
    A levegő vibrált a kietlen kőkatlan tikkasztó hevében.
    Csupán két dögkeselyű kiterjesztett szárnya
    Vetett komor árnyat a kopár, forró tájra.

    Körözve siklottak: lassú méltósággal –
    S értek mind közelebb a kősivatag félholt Vándorával...

    Kinek csapzott haja rátapadt izzadt homlokára,
    S megbarnult vércseppek száradtak cserepes ajkára.
    Az éles kövek róla ruháját és bőrét már régen lehántották –
    Ám megroggyant léptei elgyengült testét
    még egyre csak vonszolták.

    De hirtelen forrás hangja csobbant a ziháló csendben –
    S a víz tükre megcsillant vándorunk fénytelen szemében...

    Ám túl az ezüstszalag éltető sodrán
    Mozdulatlan őr állt egy vakító sziklán
    Szétvetett lábakkal, talpig feketében –
    Konok kegyetlenség ült sötét tekintetében.

    Alakja rémítőn vetült rá az azúrkék égre:
    Fegyverét rászegezte a Vándor ziháló mellére..

    Az döbbenten bámulta néma ellenfelét,
    Feszülten villanni várta fegyvere torkolattüzét.
    Könnytelen szemében megrebbent élet- s halálvágya –
    És feje lehanyatlott a forrás hűs habjába...
    - vándor -

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne irjàl több verset.Kb annyira kóser,mint a Faludi Györgyè 90 évesen,orgazmus utàn..

      Törlés
    2. :D :D Még!

      Törlés
    3. Vizuális tipus vagyok, ezért ezt a részt:

      "Mozdulatlan őr állt egy vakító sziklán
      Szétvetett lábakkal, talpig feketében –
      Konok kegyetlenség ült sötét tekintetében."

      Valahogy így képzelem el:
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/28/ff/54/28ff5425fb98c5ed10eda0bbe485255d.jpg

      Törlés
    4. "Alakja rémítőn vetült rá az azúrkék égre:
      Fegyverét rászegezte a Vándor ziháló mellére.." És ezt? ;)

      Törlés
    5. Ez már pornó! Be se linkelem mert tiltott tartalomért kimoderálnának!
      Szerintem itt van egy kis szerepcsere, mert itt mintha az őr venné elő a szerszámát és rázihálna egyet a Vándor mellére.

      Törlés
    6. ...vagy ha nincs szerepcsere akkor így néz ki az Őr:

      https://onthemeaningofadamlambert.files.wordpress.com/2010/03/mardi-gras-11.jpg

      Törlés
  14. Gyilkos egy vers!
    Szerintem NZP nem ennyire kegyetlen megoldásra gondolt mikor hiányolta,hogy Tuareg elvtársat már senki se akarja meggyilkolni!

    VálaszTörlés
  15. Jaj már, persze hogy meg akarják ölni, de már nem merik, mert be vannak szarva, hogy 100 ezres zokogó tömeg ostromolja meg végül a Parlamentet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az OK! De ennyire kegyetlenül? Ettől a verstől még a megkövezés is humánusabb! :-)

      Törlés
  16. Gábor Te ott sem voltál. :D Nagyiról meg már tudjuk, -- mert tapasztaltuk,-- hogy három Háry János, és öt Pinocchio elbújhat mögötte! A többiek meg...az asszonykórus. :D :D Tudod mit? Mondj, amit akarsz. :D :D Aki ismer engem, úgyis tudja, hogy nem mondasz igazat. :D Aki meg nem ismer engem, --és nem is tagja a csoportodnak, de olvasgatja a blogodat, kommenteket,--- annak a véleménye sem rád nézve kedvező. :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, van a netnek egy íratlan szabálya, mégpedig egyszerű pszichológia: aki állandóan telerakja vigyorokkal minden mondatát, annak valójában arcára fagyott a mosoly. Nagyit a legnagyobb szavazataránnyal választották meg az alapító gyűlésen a NAP alelnökének, gondolom nem azért, mert hazudós lenne, ellenben veled. Az asszonykórusozásod meg pont bemutatja, hogy miért is vagy antiszociális. Az olvasóim véleménytöbbségét meg aligha Te képviseled, tudod, ezt sem érted: nem az öt hasonszorű maradványhaverod az olvasótáborom. Dehát ez sem más, mint antiszociális mivoltod újabb nettó bizonyítéka. Fölszerelek ide balra egy poroltót, újabb és újabb égéseid közben használd bátran. Pápá.

      Törlés