2015. május 17., vasárnap

Ami jó, az jobb

Nem politikai oldalakról beszélek, bal, jobb, miegymás, márcsak azért sem, mert Magyarország valóságában annak nem is lenne értelme. Van egy európai értelemben vett jobboldali párt, Bokros MoMája, aztán ennyi, akik még magukról rajta kívül jobboldaliságot állítanak, azok vagy nettó fasiszták, mint a Fidesz, vagy kisállatsimogatós nácik, mint  Jobbik.




Nem, itt a jobb, az minőségi kategória. Mégpedig egy írásé, ami egyszerűen annyira jó, hogy jobb, mintha ugyanebben a témában magam írtam volna. Az a helyzet ugyanis, hogy írtam én már a Kossuth téri elmúlt 9 hónapunkról sokat konkrét események kapcsán, de ideje lenne valami összefoglalót írni most, mikor nekivágunk az Országnak, Jobbikot megállítani. Úgyhogy törtem egy ideje ezen a buksimat, hogy a rengeteg történést és sajnálatos nemtörténést hogy is kéne jól megközelítenem, hogy röviden, érthetően és átélhetően adjam át mindazt, amin átmentünk eddig. Aztán tegnap egyik mozgalmi és párttársam fogta magát, és rittyentett pont ebben a témában egy olyat, ami egyszerűen jobb, mintha én írtam volna. És persze létezik írói hiúság, meg bloggerlélek, meg minden szirszar, de ha valami ennyire jó, akkor azt teszem közzé, nem pedig egy általam összehozandó rosszabbat. Tehát Bíbok Anikó írása következik, aminek azt a címet adtam - mert ezt az egyet elfelejtette hálisten, így legalább én is belekarcolgathattam valamit -: A velünk jövő történelem. És azért ez a cím, mert jövő vasárnap Győrben induló egészéves túránk alatt ennek a kilenc hónapnak a megélt eseményeit fogjuk megmutatni az Országnak, hogy lássák: vannak cselekvő, bátor, kockázatot vállaló demokraták is. Képanyag most ennek megfelelően a szerző, Bíbok Anikó fotóján kívül nem lesz, helyette lesznek videók. Azokról az Emberekről, akik saját bőrükön élték meg a diktatúra valóságát, és olyan dolgokat mertek megtenni, amiket rajtuk kívül nem sokan. És akkor...


Bíbok Anikó: A velünk jövő történelem





Ez a kép november 17-én készült. A fotós biztosan nem tartozik a közellenség kategóriájába, mert a Parlament épületéből fotózott. Ez volt az utolsó tüntetés, amikor valóban megtelt a Nemzet főtere. Azóta a különböző tüntetésszervezők sikeresen végrehajtották a kapott házi feladatot. Szétaprózták a sok kis tüntivel a népet.

A kép bal oldalán az a 2 db sátor, az Ország Gyűlése Mozgalom Demokrácia Erődjének a sátrai. A Parlamenthez közelebb álló sátor neve - Váradi András sátor. Ez a mozgalom 2014. augusztus 8-tól 2015. április 30-ig tüntetett Orbán Viktor tusványosi illiberális beszédén felháborodva. Folyamatos, állandó tüntetés volt.

A rendőrség, vagy a TEK, vagy a BRFK ötször bontotta le bírósági ítélet ellenére a sátrainkat. Mi meg ötször visszaépítettük! Oda a Nemzet Főterére! Az Országháza elé! Bele a hatalom képébe a Diktatúra, a fideszmaffia, az Orbán takarodj, meg a soha többé éhező gyermeket és hasonló tábláinkkal. És vártunk.


Vártunk arra a pillanatra, amikor a magukat ellenzékinek tituláló pártok észreveszik, hogy mi zajlik az országban. Felismerik a lopakodó diktatúrát, a fasizmus apró kis léptekkel történő hatalomba férkőzését. Ez a pillanat nem érkezett el.

Vagy nem látják, vagy nem tudják, hogy hazánkban a demokrácia építményének utolsó kis aprószegeit is kihúzgálják, vagy magasról nagy ívben tesznek rá. Közel 9 hónap alatt sajnos arra kellett rájönnünk, hogy a magát ellenzéknek nevező csoportosulások valójában nem ellenzékiek, hanem kollaboránsok.

Szépen, csendben, hogy a választóik észre se vegyék - megalkudtak a hatalommal. Közülük ki milyen indokkal, azt ő maga tudja. Mindenesetre a parlamenti fizetések azért nem olyan nagyon rosszak, meg a pártokat is el kell tartani valamiből - és ugye a parlamenti pártoknak azért több milliós támogatás jut.

Mi hiába vártuk, hogy megszólaljanak. Nem személy szerint értünk,hanem a demokratikus jogok sárba tiprásáért. Nem tették meg a magukat ellenzékinek tituláló pártok sem, sem a hozzájuk köthető sajtótermékek sem. Mélyen tisztelt házelnökünk végre nagy keservesen talált egy bírósági fogalmazót, aki megtiltotta a további tüntetést. Laca, legyen meg az örömöd!


Április 3o-án zenés sátorbontást tartottunk a téren. De előtte való napon megalakítottuk a Nincs Alku Pártot. Mert úgy érezzük, hogy ennek az országnak valóban nagy szüksége van egy olyan emberekből álló csapatra amelyik nem alkuszik meg! Nem alkuszik meg a korrupcióval, nem alkuszik meg a lopakodó fasizmussal, nem alkuszik meg az illiberalizmus néven kiépülő diktatúrával.

A Demokrácia Erődjének Váradi András sátra országjáró turnéra indul, a mozgalom és a párt legelkötelezettebb embereivel. Azokkal, akik hónapokon át ott voltak a Kossuth téren esőben, hóban, rendőrattakban. Azokkal, akik hónapokon át hallgatták az emberek panaszait, meg sokszor átkait. Az a majdnem 9 hónap felért egy alapos közvélemény kutatással.

Mi pontosan tudjuk, hogy mit akarnak az emberek - és még nemzeti konzultációt sem kellett tartanunk milliárdokért. El fogjuk mondani mindenkinek, hogy ez az ország demokráciát akar. El fogjuk mondani mindenkinek, hogy az embereknek elegük van a megosztottságból. El fogjuk mondani, hogy az emberek mélységesen megvetik a korrupt vezetőiket.

Tudjuk, hogy az emberek nem buták, nem rosszindulatúak, csak az elmúlt évtizedek politikusaiba vetett bizalmat vesztették el. Rajtuk múlik, hogy a saját környezetükben megtalálják azokat az embereket, akikben megbízhatnak, akikre rá merik bízni a gyermekiek jövőjét. A Váradi András sátor ehhez adja meg a kezdőlépést. Egy jó kis beszélgetőhely lesz - demokratáknak!

37 megjegyzés:

  1. No, hát derék,csak még midig ugyanaz a problémám,amire továbbra se kaptam választ; ha NAP, és nincs alku, és demokrata, akkor két alternatíva van. Vagy már a választásokon való indulást is kollaborációnak ítéli ebben a mocskos rendszerben, vagy ha elindul, akkor akár két képviselővel is bemegy az oroszlány barlangjába, és tovább képviseli konzekvensen ugyanezt. Ez utóbb esetben még szavazni is hajlamos lennék ide. Különben meg sehova. Nekem mán a Jobbik akárhány kisállatot végigsimogathat, ezek még csak nem is nácik, azaz nemzeti szocialisták, mert az ózdi cirkuszukból kiviláglik, hogy elmebeteg, szadista népnyúzók, hiába plebejuskodnak az elbizonytalanodott baloldali szavazók megnyerése érdekében. A fideszt meg mindennél jobban utálom, az egyetlen szimpi párt meg azt mondja nem fog be se menni a parlamentbe.-az elsöprő győzelem ugyanis még lányálomnak is rózsaszin...azé az a Varga Miki jueróp lemaradhatott volna, elég komolytalan

    VálaszTörlés
  2. Uhhhh. Tiszta ördögűző feeling. Kinyitja a száját és Szabó Gábor beszél belőle. Mint egy droid. Szép munka. Gratulálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. megint itt vagy?de minek?????

      Törlés
    2. Tündike, tegnap hány karton cigivel stafíroztátok ki a Vezírt? :D

      Törlés
    3. Irigykedsz, mint egy cigicsempész. ;)

      Törlés
    4. Nem. Émelygek, mint egy 8 hetes terhes. :)

      Törlés
    5. Akkor kevesebb butuskaságot feltételezz, nem fogsz émelyegni.

      Törlés
  3. A hölgy által írt sorok üzenetèt csak talàlgatom.Megyünk,mi demokratàkok,és hirdetjúk,mit kell utàlni.(faszisztàkokat,zsobbikosokat,korruptosokat,érdekfideszistákat,tolvajokat.)
    Rendben.
    Hogy válasszak meg mindenhol Bivalybasznàdon a saját képviselőiket,akik a fenti csoportot helyettük utálják,de kurvàra.
    És?
    Ezen kívúl nem szól az üzenet arról,mi a "kurva életet" (bocsànat,mi prolik így mondjuk) kellene képviselniük a híveink(!) által választott embereknek.
    Netán azt,amit még nem tudunk,de majd menetközben kitalàlunk?
    Miért nem nevezzúk Tanácshatalomnak,amit akarunk,amikor az is valami erőszakkal kényszerített akármi volt a buta népekre,az okosok(!) által?
    A klip a Varga Mikitöl giccses.Viszont remekül látszik,hogy törzskar ráérő (tehát nyugger) DE JÓLKINÉZŐ,màs pályàn méretes meglepetést okozni tudó hölgy!
    Faszi csak mutatóban.
    Hát ilyen pártot még nem làttunk.
    Remélvén,a 10 plusz olvasót sikerül "idevonzzani" és a program utáni vágyakozást nem titkolva várjuk a folytatást..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nézd meg a fideszeseket,kikből állnak ,mármint a "tábor"!!!!!!!!!!!

      Törlés
    2. Látsz majd férfiakat is szép számmal még, csak tudod nálunk a csajok is bátrabbak, mint Te, NZP :)

      Törlés
    3. Szia Tünde.
      Tudom.Ugyanaz az "érdekcsürhe",amint a nyolcvanas évek "érdekkommunistái".(gyakran az ő gyermekeik ma az "érdekfideszesek".)
      Mindegyik szervezet (sajnos) hasonló.
      Nèzd meg,milyen "arcok" voltak a Kóny féle "szolidaritásosok: és maga Kóny.
      Nézd meg a fèleszű Feri törzskaràt .
      Und so weiter..(poncichterül)
      Nincs remény..
      (egyenlőre)

      Törlés
    4. Szia Gábor.
      Nagy tisztelője vagyok (amúgy) a csajoknak.
      (mikor a fogtömést tanultad,már megszüntetett,de mèg szervezkedő(!) munkásőrökkel hadakoztam,akkor ők voltak a NAP.Falkányi besúgóval a nyakamon..)

      Törlés
    5. Nagy küzdelem lehetett a már föloszlatott munkásőrökkel "hadakozni". Mi az ilyesmit a rendszerváltás előtt csináltuk, abban még volt némi kihívás. ;)

      Törlés
    6. Ezek nem oszlottak fel-a fegyvereik egy részét ellopták(nem adták le).Itt voltak az oroszok,nem lehetett tudni (a nép szintjén) hogy nem lesz e visszfordulás.Voltak hívei egy "ellenforradalomnak"..90 előtt járunk ősszel..

      Törlés
    7. Ja, a Thürmer Gyula, meg 20 agyirokkant.

      Törlés
  4. Nyugi fiúk, lássuk először a folytatást. Addig tessék szépen szapulni, a rossz hír is hír. A többi meg jön magától...

    VálaszTörlés
  5. Miközben ezeket a sorokat olvasom, arra gondolok, hogy valójában, miről is szól ez a történet? Hát arról, hogy nekiálltunk a Szolidaritás Mozgalom után másodjára is, valami összefogást, egymás iránti szolidaritást kipréselni ebből a ’kurva országból’, hát nem megy! Annak ellenére nem, hogy voltak olyanok, akik a gyülekezéshez szükséges zászlót magasra emelték, és tartották is folyamatosan, csaknem egy évig... Persze, lehet itt mentségeket keresni, hogy elhallgatott a média és nem tudtunk róla, hogy így nem lehet, hogy azzal én nem közösködöm, és sorolhatnám a kifogásokat, az igazság mégis csak az, hogy úgy istenigazából még nem rúgtak belétek egyszerre. CSAK (!!) külön-külön vadászták le a különböző szakmák és társadalmi csoportok tagjait.
    Ne izguljatok, Ti is sorra kerültök!
    Ugyanúgy fogtok járni, mint a negyven éve üzemelő trafikos, akinek elvették az egyetlen megélhetését, ugyanúgy, mint az életétől és földjétől megfosztott Juhász, az ellátásból kipenderített rokkantnyugdíjas, a lakásából kiperelt devizahiteles…
    Soroljam, minek? Aki, ennyiből sem ért, az soha nem tanulja meg a történelmi leckét: az önkénnyel szemben, addig és azoknak kell ellenállni, amíg van erőd, és büszkeséged hozzá, hogy ember maradj, önálló gondolattal, függetlenséggel és tehetséggel bíró POLGÁR, a szó valódi értelme szerint. Ha már lerúgtak a porba, és egy kartonpapíron fekszel rongyokkal betakarva, vagy alamizsnáért állsz sorban, már késő! Hát ezért, ha semmiért sem, azért ahogyan Ők és Mi tesszük, állj ki magadért, és másokért, mert hiába vársz a megváltóra, és ahogyan a szlogen is sugallja: egy, aki mindent visz és hiába is reménykedsz, az az egy, nem Te leszel…

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. AZT A KVA! Jól látom, hogy kulcsszavakra, mint "munka", "keresni" a blogbeírásokban transzformáció történik, nagy betűssé válik, és kamu munkakereső spam oldalakra irányít?? MAGYARÁZAT?? Eladtad Magad, mi?

      Törlés
    2. Szegénykém, a bloggernek van keresője, nem a blognak. A blogger pedig a Gugli motorja, én is azt használom, miint a vilgában párszázezren. Tán reklamálj a Guglinál, én magam a keresőmotorjukhoz aligha férek hozzá. Találj ki mást, ez gyenguszra sikeredett. :)

      Törlés
    3. Ilyen eddig nem volt. Vmi változott. Tuti.

      Törlés
    4. Lehet, de nem nálam. Ha majd találok olyan reklámozót, aki nem akar beleszólni abba, hogy miről és hogyan írok, akkor azt meg fogom mondani, és föl is fogom vállalni. Nem szokásom sunyi bizniszeket kötni. ;)

      Törlés
  6. Caheszné Zsuzska miért nem szólal meg?
    Nagyi?
    nyuszika57?
    Nozticzius Judit?

    VálaszTörlés
  7. A "hőskorban" 90 -után a szadeszben,a Gábor eredeti pártjában a következő volt a helyzet.:
    Irt valaki valamilyen nekik nem tetsző "ellenvéleményt".
    (pl a Csoóriba Nappali Holdat)
    A "kemény mag" szervezetten -egymás utan-"megszólalt",fő műsoridőben.Aztán a "holdudvar"(filozófusok,Elet és irodalom,168 óra,magyar narancs,Vásárhelyi Mária,az "öfökös aláirók"stb stb.Majd végül,a "kegyelemdöfést" valamelyik "gyűlöltnagyágyú" adta meg.(Konrád,Iványi Gábor,Paul Lendvai,stb) adta meg,amit MINDEN CSATORNA átvett..(innen indultunk)
    Miért nem mádolod kicsiben,Gábor?
    (A delikvens porig alázva erkölcsileg megsemmisítve elhallgattatva(!) maradt a porondon.Ez volt a "demokrácia")

    VálaszTörlés
  8. Mostanában nem kértél kávécigire.Lett szponzor?
    (Lenint-(Vlagyimir Iljics Uljanov) -a forradalmi elődöt-például a német kémelháritàs látta el minden földi jóval Svájcban,és a "sátrának őrzőit" is..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel meglehetősen nomád lélek vagyok, elégséges az, amit az olvasóim küldenek. majd ha elfogy, akkor írok arról. NZP, Te állandóan íratni szeretnél velem. :D

      Törlés
  9. Múltkor dicsekedett, hogy az újságíró az aki megél abból amit ír. Napi 4000 olvasó, ha mindenki csak egy 100-ast dob át havonta..lehet hogy kubai szivarral öblíti le az import afrikai kévát :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem napi 4000.Óránként!Amihez mi "trollok" 10-et hozzàteszünk..

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  10. Gratulálok! A bajai gyöngyésznéni tényleg jobban ír mint Tuareg!
    http://kezmuves.sugovica.hu/expo/2005/muveszetekVolgye/pege_29.htm
    http://www.gyongyesz.hu/

    VálaszTörlés
  11. Emberek.
    Már megint ez a végtelen passzivitás!
    Hogy lesz ebből "kattintási díj",ha meg az nincs,kávécigi sincs!
    Hölgyek!
    Valamit!
    Das der Liebe Gott!(poncichterül..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Részemről +1 kattintás. Rajtunk nem múlt! ;)

      Törlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. http://www.stop.hu/belfold/schmuck-kulonbozo-partok-kozott-bujnak-meg-a-fehergalleros-nacik/1324675/#
    Aztán a történelem majd eldönti, hogyan hatékonyabb nácikat üldözni!
    Mozgalomból párttá alakulva vagy pártból mozgalommá!
    Érdekes, hogy oda-vissza megy az érvelés!

    VálaszTörlés