2014. június 21., szombat

Szamizdat lettem

Sok helyen a Blogom már eddig is tiltott olvasmány volt, de azok többnyire olyan helyek, amikről úgysem gondolja senki, hogy közük lenne a demokráciához. Nem zavar, ha Fidesznyikek, vagy Jobbnyikok törlik azonnal az írásaimat, hozzátartozik a bloggerélet savaborsához.




Az viszont zavar, ha ezt magukat demokratának mondók teszik. Mint Olvasóim nyilván már látták, a demokrácia alapelveinek védelme esetén nem teszek senkivel kivételt, ott nincs Narancs, vagy Fekete, vagy Piros vagy Kék. Aki pedig nem érti, hogy a vélemény-, és a sajtószabadság mennyire a legalapvetőbb demokrata érték, annak javaslom elolvasni a 12 pontot, meg a Függetlenségi Nyilatkozatot. És annál veszélyesebb az Országunk jövője szempontjából nincs, mintha a magukat demokratáknak hazudókat nem szigeteljük el. Nem létezik kompromisszum demokraták és nemdemokraták között, a tűz meg a víz az nem keverhető össze, nem is szoktuk a hétköznapokban.

Személyemben ki lettem már tiltva sok helyről, beírásaimat törölték, aztán persze engem is. Ahol annak jelentősége volt, megtettem a szükséges lépéseket, hogy a vélemény-, és sajtószabadság védelmében legalább én lépjek, ha azt mások merő megalkuvásból nem merik megtenni. Ugyanis akik valóban értik, mit jelent a demokrácia, azok azt is tudják, hogy azt minden ponton és kímélet nélkül védeni kell, vagy pedig apró lépésenként elfogy. Pont így tesz Orbán is: szinte feltűnés nélkül, centiméterenként szívja el a szabad levegőt, és akik ilyen ügyben megkötik a maguk kis önmegnyugtató kompromisszumát, azok egyszer csak arra ébrednek, hogy eltűnt körülöttük a demokrácia.


Kocsis Mátétól le vagyok tiltva, Komássy Ákostól dettó, Fodor Gábortól szintén, tegnap óta netes hangja, Rózsamisi is letiltott, de ezek normális dolgok. Már annyiban azok, hogy egy percig nem gondolom Őket demokratáknak, így a meglepetésérték a viselkedésükben nulla. Kicsit meglepő egyébként, hogy az ELÉG! nevű félnarancs-féljobbik helyről nem tiltottak ki, pedighát az sok tízezres közönség, ahová a legkeményebb antifidesz cikkeket szoktam fölrakni. Szóval azért ciki a magukat demokratáknak habosító aczélgyörgyöknek, ha egy félszéljobber portál demokratább náluk, dehát ez legyen az Ő bajuk, meg persze az is, hogy én meg ezt folyamatosan napirenden tartom. És fogom is, senkinek ne legyen kétsége, az alapvető szabadságjogok, és egy blogger számára pedig különösen a szólás-, és sajtószabadság védelme állandó feladat.

Szóval sok nemdemokrata helyen lettem már szamizdat, ami azt jelenti, hogy az írásaim a Tiltott kategóriába esnek. Bárki teszi föl Őket, először magát a cikkemet törlik, aztán ha a fölrakó okoskodik, akkor Őt is. Nettó bolsevizmus, aki nincs velünk, az ellenünk van, ésatöbbi szép Rákosi hagyomány. Csakhogy most újabb helyen lettem szamizdat. Na, kitalálja a Kedves Olvasó, hogy hol? Segítek kicsit, bár szerintem sokaknak rögtön beugrott a helyes válasz. Van egy DK nevét viselő csoport, aminek Főadminja maga is DK Tag. Ott először cenzúrázgatva lettem, aztán meg kitiltva, ennek kapcsán a DK Etikai Bizottságához is fordultam, és az olvasottsági adatok alapján nagy vihart is kavart a dolog. De az egy dolog, hogy én ki vagyok tiltva személyemben, oké, várjuk meg, mit mond ebben az ügyben a DK etika. De már az írásaimat sem olvashatja ott senki. Mondom mégegyszer: a DK nevét viselő csoportban, amit DK Tag adminisztrál, nem jelenhetnek meg az írásaim. 3500 csoporttag bármelyike is megpróbálja ezt, azonnal törlik az írásomat, és rögtön elkezdik leárulózni és finoman fenyegetni azt a csoporttagot, aki ilyesmire vetemedett.


Nakérem, ez a helyzet. Tiltott olvasmánnyá vált a Blogom egy DK nevét viselő, DK tag által adminisztrált csoportban. 3500 ember egyike sem teheti meg, hogy a többi 3499 ember számára azt hozzáférhetővé tegye. Ezt hívják betiltásnak, nemde. A betiltott írást pedig szamizdatnak. Van a demokrata csoportokban egy olyan általánosan gyakorolt elv, hogy náci irodalmat törlünk. Magyarul a Mein Kampf-tól a kurucinfóig bámiféle behivatkozást az adminisztrátorok törölnek és a föltevőjét figyelmeztetik. És semilyen más alapelven írásokat nem tiltanak be semilyen demokrata csoportban. Illetve hát mostantól egy magát demokratának nevező helyen én is abba a kategóriába estem, mint a Mein Kampf, vagy a kurucinfó. Nem fedeztem föl magamon a náculás jeleit, meg szerintem senki más se, de abban a DK-s csoportban az a DK Tag adminisztrátor engem tulajdonképpen náci irodalomnak minősített. Gondolom azt mondanom sem kell, hogy betiltásom is megy a DK Etikai Bizottságához.

És akkor most várok...



37 megjegyzés:

  1. Facebook alapján:
    Kulcsár Marcsika szerint a DK-t támadod és lejáratod.
    Ezek szerint TP és/vagy csoportja lenne a DK számára/számukra?
    Vajon egy troll nálad való kitiltását megpróbálják majd összemosni ezzel az üggyel?

    VálaszTörlés
  2. Vannak emberek, akik demokratábbnak tartják magukat a demokratánál. A tiltó ilyen ember. Ha személyeskedésből teszi, az is baj, de ha meggyőződésből, akkor sokkal rosszabb a helyzet. A DK szokszínű párt a demokraták című elnevezés alatt. Sokan megférnek az ernyőjük alatt, még akkor is, ha kicsit másként látnak valamit, vagy másként próbálják elérni ugyanazt a célt, mert a céljuk nem különböző, az ugyanaz. S ők azt vallják, hogy legyen bár más az út (persze nem szélsőséges bármilyen tekintetben) a cél az egy! S ennek a célnak az érdekben tudnak alternatívákat fölmutatni, melyet meg is tudnak vitatni normálisan, emberhez méltón. Ez jó! A vita útja tisztítja meg a gondolatokat, majd a tetteket. Ezért DK, a DK, mert ezt meglehet tenni. A cél pedig az, hogy a kormányból mindenkit, aki nem becsülettel és alázattal (a választójának tartozva ezzel) tesz az ország érdekében, hogy végre tényleg demokrácia legyen ebben az országban, azt le KELL váltani, el kell küldeni még a korány közeléből is. Ha ez azzal jár, hogy a DK-ból is el kell küldeni embereket,akkor azt meg kell tenni a tisztesség, a becsület nevében. Kicsit rosszul esik, de később javára válik a pártnak, ettől csak erősebb lesz. Mindig van tisztulás, kell is, hogy legyen, másként nem megy. Egy sebből is eltávolítják a fertőzött részeket, itt is ezt kell tenni. Hogy megteszi-e ezt a DK??? Az majd kiderül a "vallatásnál". Én kívánom, hogy így legyen, Mert a szólásszabadság és a vélemnynyilvánítás egyik nagy alapköve a demokráciának, a helyes út megtalálásának, mely kormányváltáshoz vezet, melyet a DK képvisel számomra. Remélem megmarad ennél a "szokásjognál".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég jól van összefoglalva. Helyes, hogy TUAREG megírta ez a dolgot, mert erről is tudni kell. Egyébként úgy gondolom, hogy bármely csoport amalyben megjelentek írásai, és valakinek tetszett, az bárhol megtalálhatja, de jó ha tudja, hogy a saját csoportjából kitiltották és átjelentkezik oda, hol olvasható. Így múlik el a világ szépsége, hogy ki üresül a csoport ahol ilyesmik előfordulnak.
      Most látom hogy nem az én fészem van bekapcsolva, de azért elküldöm: Fodor György

      Törlés
  3. Gábor, nem gondolsz egy kicsit "sokat" magadról?
    Írásaidban először a VIII.ker problémáival foglalkoztál, majd áttértél annak politikai befolyással bíró vezetőire, azok viselt dolgaira, bemutatva a nagyközönség számára azok visszásságát. A magad "liberális" szemszögéből bemutattad a "demokrácia" féltésedet. Próbáltál elemzéseiddel "irányt mutatni" a DK vezetésének, (személy szerint az Elnöknek), hogy mit kellenének tenni a "továbblépést" illetően. Ebben a "tevékenységedben", így vagy úgy elmondtuk véleményünket.

    Azt viszont be kell látnod, (látnunk), hogy a másik félre tartozik, hogy az elmondottakból mit "fogad" meg és mit használ fel belőle. nekünk marad az a lehetőség, hogy saját magunk eldöntsük, hogy az a "tevékenység" tetszik, vagy elfogadható számunkra. Amennyiben nem tetszik, azt szóvá teszed és a saját értékrended alapján folytatod a munkád megvárva, hogy az élet kit igazol vissza.
    Megnyugtatlak, hogy a DK nem csak ebből a 3500 fős csoporttagból áll, sőt mivel írásaid nyilvánosak, így akit érdekel továbbra is olvassa azokat.

    Abból, hogy egyetlen csoport "kitiltott", még nem váltál szamizdattá!

    Igen rögös az út, de menni kell tovább.

    VálaszTörlés
  4. 3500 ember számára szamizdat lettem egy antidemokrata "demokrata" miatt. A szólásszabadság ügyében nincs pardon, nincs kis betiltás és nagy betiltás, csak betiltás van. És máris van hatása, valakik léptek, merthogy egy másik DK Tag Admin, akivel eddig sehol soha nem volt gond, sőt, saját maga tette föl a cikket az ominózus csoportba.

    VálaszTörlés
  5. Nem ide tartozik ugyan,de Sunival kapcsolatban rossz úton jártok.Amúgy ha a demokráciát megkérdőjelezed abban a csoportban,akkor a te csoportodban is meg lehetne kérdőjelezni a hangnem miatt,ahogy rászálltatok egy emberre...te nem,te csak kérdeztél,de a többiek viselkedése kritikán aluli volt.Ennyit a demokráciáról. :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy vita hevessége, vagy annak betiltása gyökeresen eltérő két valami.

      Törlés
    2. Suni-val kapcsolatosan mondanátok valamit, amit itt kiabáltak rá?

      Ez az általánosítás igazán nem teszik....."ahogy rászálltatok egy emberre...te nem,te csak kérdeztél,de a többiek viselkedése kritikán aluli volt....", mivel a többiek közé érzem magam a besorolásnál.

      Suni nem csinált mást, csak sumákolt, mismásolt, nem fejtette ki az egyenes véleményét, hanem köntörfalazott. Na ez ebben a csoportban nem divat. Beszéljük meg a dolgainkat és lépjünk tovább a közös utunkon haladva. Természetesen nem kötelező mindenkinek velünk jönni, de ez legyen mindenkinek a saját joga eldönteni, hogy jön, vagy más irányt vesz.
      Tudom, sarkosan fogalmazok, (egyesek szerint provokatívan), de a simogatás szembe, a háta mögött meg köpés, nem az én stílusom.:-)

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Suni megjött, örömmel fogadtuk. El kezdte a saját igazát osztani a tagoknak. Többször is kértük fejtse ki mit miért mond/ír. Erre nem volt hajlandó, csak folyamatosan szidta a csoport tagjait. Ebből lett vita a tagok és közötte. Szólás szabadság és tolerancia van a csoporton belül amit igyekszünk betartani. Nincs személyeskedés, trágár beszéd. Suni mindenkit egy kalap alá vett, mind a csoport adminjának a nickjei voltunk. Két estét tett tönkre. A kérdéseinkre nem válaszolt csak terelt. Nekem egy arctalan ember ne mondja meg hogy mit csináljak. Nálam az EMBER ott kezdődik,hogy arccal és névvel vállalja amit mond, illetve tesz. Nála ez nem működött.

      Törlés
  6. Egy facebook csoport moderálásának nincs köze a sajtószabadsághoz, te jó ég! Szerénység Szabó elvtárs, szerénység!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi az Névtelen T.P. elvtárs átküldött kioktatni Gábort. Mert nagyon szánalmas vagy. Inkább a csoportod vezetőjét intenéd egy kis szerénységre. Ráférne bőven.

      Törlés
    2. Kedves Névtelen - Tatabányáról ;) - még viccből sem vagyunk elvtársak, ugynis én demokrata vagyok :)

      Törlés
  7. Gábor drukkolok Neked, mert mint demokrata a DK mellett vagy, és nagy az igazságérzeted, amiért mindent meg is teszel. (Ez a cikked sem íródott volna meg, ha nem így lenne.) Remélem, a DK meghozza azt a döntést, aki nem alázattal, demokratikusan és tisztességgel végzi a dolgát attól megválik.

    VálaszTörlés
  8. Gábor mi mindenesetre melletted állunk. Ránk bármikor számíthatsz. Küzdeni fogunk hogy a mi kis igazi demokrata közösségünk továbbra is jól érezze magát itt.

    VálaszTörlés
  9. DeKa
    Van még ilyen MŰvészetiCSOPORT Zoltai, Szele, Szegő általvezetett tolerancia egylet.
    Kérdés Gábor: érdemes e ennyi energiát fektetni erre a témára? Szerintem neméri meg. Nincs és nem is lesz hozadéka.

    Magam részéről kerülöm az ilyen balettintézeteket, mint ördög a tömjént.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Máris van hozadéka, nem az adott csoport itt a lényeg, bár nyilván az sem maradhat így, amíg a DK nevét viseli - hanem széleskörűen és normatívan tisztáz alapelveket, és látható sikerrel.

      Törlés
  10. jóreggelt Gábor! én egy politikailag félművelt ember vagyok, hatalmas empatikus és igazságérzettel, és amióta élek baloldali értékek mentén próbálok haladni. blogod olvasása közben nagyon sok minden világosodik a fejemben. Gyurcsán párti vagyok és nekem mindegy milyen színekben vagy formákban képviseli az ÉRTÉKET. szerettem az MSZP-t és most a DK-t is miatta! lehet nem leszek DK tag, de szimpatizáns és szavazó mindig. nekem és szerintem sokunknak iránymutatást jelentenek az írásaid. és hogy ezek mennyire tetszenek másoknak az a kommentekből kiderül, csak annyit mondok írj tovább!

    VálaszTörlés
  11. heltai Zsuzsanna2014. június 21. 10:12

    Feltettem a szóban forgó DK oldalra. 8 percig volt fenn!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mivel helyette kitettek egy Tuareget alázó képet.

      Törlés
  12. Kedves Gábor!

    Liberálisnak tartom magam, és engem is sokszor moderáltak ki liberálinak mondott fórumokról - legtöbbszőr a 168 óra fórumáról.
    Csak most fedeztem fel blogodat, és csak most tudtam meg belőle, hogy Rózsamisi a Liberálisoknál a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagja.
    Sokáig rejtély volt számora, hogy egy olyan alak mint Rózsa hogyan lehet a 168 óra fórumának teljhatalmú ura és cenzora. 2008 óta mindenkit szó nélkül kivágtak erről a "liberális" fórumról, aki az SZDSZ-t, vagy Rózsamisit bírálni merte. Ugyanakkor Rózsa minden olyat megtehetett, ami minden más fórumon kizáró ok: trágárkodott, fenyegetőzött, gyalázott más fórumozókat stb. Hiába mentek a panaszlevelek a 168 óra online szerkesztőinek, vagy magának Mester Ákosnak, semmi sem történt. Mióta a Liberálisokhoz igazolt, mintha megszűnt volna befolyása a 168óra fórumára, bár lehet, hogy csak azért hanyagolja, mert a Facebookon nyomul.
    Te jobban rálátsz a politikára. Talán így utólag megtudhatom tőled, hogy mi volt az igazi oka a Rózsa Misi és Mester Ákos között dúló nagy szerelemnek. - Mert kizártnak tartom, hogy Mester Ákos személyes hozzájárulása nélkül folyhatott ez a gyalázat a lap fórumán.

    Végezetül egy, a 168 óra fórumán kitiltást érő, Rózsamisi ténykedésére hajazó poén a liberálisokról:
    - Hogy lehet, hogy ti városkátokban mindenki liberális?
    - Nagyon egyszerű. Aki nem volt liberális azt belőttük a Dunába.

    Snark

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) Bevallom, dunsztom nincs, magam csak a 2009-es időközi polgármester-választás kapcsán voltam a 168 óra fórumán, ott is csak a céltopikban. :)

      Törlés
  13. Meglepődnék ha a DK etikai bizottsága foglalkozna veled Gabi.

    VálaszTörlés
  14. Gábor! Nehogy fel add már! Írjál csak tovább,hiszen nagyon sokan olvassuk az írásaidat! Egyébként az a 3 500.tag-legalábbis nagyobb része- nemcsak annak az egy csoportnak a tagja ,éppen ezért van lehetőség más csoportokban is olvasni Téged!Ne pazarold az értékes idődet a T:P-re és a hozzá hasonlókra,mint pld.az itt névtelenül írogató! Ne foglalkozz velük,mert legjobban azzal lehet az ilyen embereket bosszantani,hogy figyelmen kívül hagyják a megjegyzéseiket!Ha nem is minden témádhoz szólik hozzá,az nem azt jelenti,hogy nem olvaslak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mama Szendreine, ezzel én is igy vagyok. Minden írsát elolvasom, én nagyra értékelem Gábor írásait. Akár milyen kevés időm is van az írásaidat olvasom.

      Törlés
  15. Gáborhoz képest az Energizer-nyuszi semmi. :)

    VálaszTörlés
  16. Szép estét mindenkinek---napok ota csak kapkodom a fejem az irások kozott-irtam már hogy valaki ismeri Gábort valaki nem-de az Ő általa irásokat ugyanugy elolvasom mint Bartusét és másét.Lehet szeretni egyiket vagy másikat DE szerintem a Demokratikus Koalicio égisze alatt és van boven beloluk elég -------nem tartom helyesnek hogy valaki a csoportok kozott hadakozzon.Annyira sok lett a csoportok száma hogy elvesznek a jo bejegyzések------a méreg az egészben az hogy az illető még ki is használja ezt és tuzeli az olvasokat ----innen uzenem az illetőnek fejezze be-----egyenlore mindenkinek megadatott azt olvassa amit akar és eldonti hogy az irás tetszett vagy nem-igy van ez az ujsággal elolvassuk a cikkeket és eldontjuk melyik tetszett és elgondolkozunk az iráson ---szomoru hogy ott tartunk hogy valaki felhivja a figyelmet ne menj arra az oldalra -ez szégyen a DK égisze alatt -ez azokra az emberekre is akik nem mennek bele a személyes vitákba de TAGOK és leendo szavazok,támogatok,barátok ezt kell
    olvasniuk----------

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szólsz egy rossz szót Tölgyesről és híveiről bármely más facebook csoportban, egyből kitiltanak onnan és demokrataként elfogadható ürügynek érzik ilyenért kitiltani embereket, akik csak a szólásszabadságért szólalnak fel.
      Vegyék le a Koalíció szót a csoport nevéből és lépjenek ki a DK-ból, aztán lehet elvtelenül viselkedniük ott, ahogy akarnak és akivel akarnak.
      Tölgyes Péter méltatlan a DK-tagságra, mivel sorozatosan leköpi a DK-elveit.
      Nagyon remélem, hogy a DK következetes lesz, ahogyan eddig is.

      Törlés
  17. Te, T.P. meg a demokrácia?
    Ugyan már, ne nevettess...
    Ti csak demokráciát játszotok egy diktatúrában.
    Ti nem vagytok különbek Orbántól és a fideszesektől, számotokra a demokrácia csak a saját hatalmatokat jelenti....
    Vagy nem látjátok a valóságot, vagy látjátok, de hazudtok....
    És ebben sajnos pont olyanok vagytok, mint amivé Gyurcsány lett az elmúlt 2 évben...:-(

    Valamikor "baloldali" proligyerek voltam, és Gyurcsány egyik legnagyobb támogatója.
    Amíg nem ismertem meg T.P-t és körét. Amíg IGAZÁN nem ismertem meg .....:-(
    Gyurcsány és a DK vesztett. Mert nem veszi észre, hogy kik veszik körül, és kik építik a pártját.
    (Bár szerintem okosabb annál, hogy ne lássa, mégis elfogadja...tehát vagy zsarolják, vagy olyan mélyre süllyedt, amilyen mélyre egy politikus báb csak süllyedhet)

    A "baloldali" "demokraták" velem is úgy kezdték, hogy elkezdtek tiltani. Ma már - amióta lelepleztük minden pártjukat és mozgalmukat, és bebizonyítottuk, hogy MINDANNYIAN (a DK és Gyurcsány is) Orbán diktatúráját támogatják - én tiltom őket.
    Tölgyessel az élen. (Tudnék róla mesélni...)
    És Te a klubjukba akarsz tartozni? Fájlalod, hogy tiltanak? És demokratának tartod magad?
    Ne nevettess....ezen inkább sírni kellene, hogy nem látod....:-((
    Én büszke vagyok rá, hogy egykori "baloldaliként", még a Galamusról is tiltva vagyok....

    Csak egy kérdés a végére.
    Melyik baloldali párt akar néphatalmat?
    Naugye....hogy egyik se.....
    Akkor mitől is lennétek Ti vagy ők demokraták????

    Ja, és akinek nem tetszik, hogy névtelen vagyok, vagy nem tetszik a Horváth Pista, az hívjon "Peacekeeper"-nek....
    Ha Te, Tuareg nem is tudod kiről van szó, T.P és barátai tudni fogják....;-)
    Gyurcsánytól - Vadai Ágnesen keresztül - Rózsa Misiig...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicces ez a jakobinus mentalitás cimbi :D

      Törlés
  18. Tölgyes Pétert (és közös, egykori "demokrata" barátaimat) ezen írásom után töröltem az ismerőseim közül...és az ÉLET visszaigazolta, hogy jól döntöttem....
    Ma mindannyian a diktatúrát támogatják....:-((
    https://www.facebook.com/notes/johnny-gary-lee/a-liber%C3%A1lis-demokr%C3%A1cia-v%C3%A9gnapjai/354701907942333

    "A liberális demokrácia végnapjai
    2012. augusztus 21., 10:17

    Válasz Tölgyes Péternek és minden egykori barátomnak, (akik NEM ÉRTIK a politikai rendszerek fejlődésének törvényszerűségeit, EZÉRT BUTASÁGOKAT IRKÁLNAK...."

    "peacekeeper"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak, akik szereptévesztésben vannak.
      Nem elég demokratának hinni magunkat. A demokrácia elveit is tiszteletben kell tartanunk hozzá.

      Törlés
    2. A szereptévesztést remélem nem rám érted.
      Én ugyanis pontosan tudom, hogy a demokrácia nem az, amit a hívei hisznek róla.
      Ugyanis a demokrácia 2300 éve a rossz kormányzási formák közé tartozik.
      (Lásd Arisztotelész Politika című műve alapján a kormányzati rendszerek csoportosítását.)
      A demokrácia néphatalom nélkül csak a (egy kisebbség által, a demokrácia jelzőjében megjelenő elv szerint, mesterségesen létrehozott) "többség diktatúrája" az egész társadalom felett. Lásd szocialista-, liberális-, konzervatív(keresztény)- demokrácia.

      Amiről Te akarsz beszélni az a liberális demokrácia. És amiről azt gondolod, hogy a demokrácia kelléke, azok nem a demokrácia, hanem az emberi jogok fejlődésének kellékei....
      De néphatalom nélkül az se működik.
      Mert ha az emberi jogok nem a néphatalom alapján álló, el nem vehető alkotmányos alapjogok, hanem a hatalmon levő jogalkotó többség "adománya", akkor bármelyik pillanatban elvehető. Ahogy Orbán képviselői alkotmányellenesen el is vették....

      Ha így nézed, a Magyarország nevű állam a saját demokráciájának (a törvényalkotó többség diktatúrájának) elveit tiszteletben tartja.
      Mert az ő "demokráciájának" alapelve, hogy a (mesterségesen létrehozott törvényhozói többség) saját állama és diktatúrája keretében azt tesz, amit akar.

      "peacekeeper"

      Törlés
  19. Ha mar a DK is ilyen kisstilu,mit varjunk "hatalmas"vezetonktol?Tuareg!Csak igy tovabb!!!!

    VálaszTörlés