2014. június 17., kedd

Vajon mi Tuareg titkos célja???

Mivel sok helyen mószerolnak azzal, hogy az egész bloggerkedésem nem más, mint hadművelet a Nyolcker polgármesterségének elnyeréséhez, ezért most pontosan elmondom, hogy mi köze e kettőnek egymáshoz, és mit fogok tenni az önkormányzati választáson.




Először is: pozícióéhségem nulla. Nem sok olyan politikus van az országban, aki elvi okokból, egzisztenciáját otthagyva mondott le vezető pozícióról. Én ezt két esetben megtettem: 2007 októberében önkormányzati képviselőségemről, és 2011-ben a Nyolcker legnagyobb intézményének vezetéséről. Ezek a TÉNYEK. A tevékenység mozgat, és mindig pont annyi pozíciót szerzek hozzá, ami annak elvégzéséhez szükséges. Bőven beértem a kerület szürke eminenciási szerepével, évtizeden át másokat toltam előre a reflektorfénybe, akik pedig beleláttak a valós vezetésbe, azok tudják, hogy ki mit tett le az asztalra a valóságban. 2002-ben lehettem volna MSZP-SZDSZ közös polgármesterjelölt, abban a 2002-ben, mikor a seprűnyél is megnyerte volna a polgármesterválasztást. Csak rajtam múlott a döntés, és én azt ELVI OKBÓL visszautasítottam. Most sem érdekel maga a polgármesteri poszt, csak a Kocsis Máté által elkövetett bűnöket és hibákat más pozícióból nem lehet orvosolni, mint a kerület egyszemélyi vezető pozíciójából. Ámde...


Én soproni gyerekként, fogorvosként nem azért választottam a nyolckeres politizálást, hogy elveket bármikor föladva a hitelességemet elveszítsem. A Lővérekben - Sopron gyönyörű fenyveserdeje - fölépített szokásos fogorvosi luxusvillából szemlélhetném, hogy küzdenek mások az ország megmentéséért, és nyaranként a Bahamákon lógathatnám a lábam a vízbe. Ehelyett itt küzdök immár 15 éve a Józsefvárosban, a legrosszabb hírű kerületben, hogy segítsek fölemelni annak jobb sorsra érdemes Népét. Nekem ez a küldetésem, ez a végzetem, és ezt is fogom tenni, a polgármesterséget meg, mint pozíciót, továbbra is magasról leszarom. Három egymást követő polgármester főembereként én voltam a város alatt a pizzatészta: összefogtam az eltérő akaratokat egy egységes egésszé, amivel sikerült is kihúzni a kerületet abból a kakiból, amiben a rendszerváltás idején volt. És mindegyik polgármester, tökmindegy milyen pártból, egy idő után elkurvult, és három ilyen tapasztalat elég ahhoz hogy tudjam: nem fogok mást elfogadni negyedikként, mint saját magamat, azon egyszerű oknál fogva, hogy csak magamról tudhatom biztosan, hogy nem válok politikai ribanccá.


Szóval a polgármesteri poszt egy cselekvési lehetőségekkel felruházott pozíció és semmi több. És én ráérek, a családom minden tagja rendkívül hosszú életkort ért meg, 46 évesen sietnem csak egy dolog miatt kell: a kerületem zuhanása miatt. De mondom: mivel a következő évtizedekben a Nyolckerrel nekem tennivalóm lesz, és sok, ezért a hitelességem megtartása mind a magam, mind a kerület szempontjából stratégiai, és nem taktikai kérdés. Magyarul: én ráérek, a kerület ugyan kevésbé, de rossz kompromisszumokat még időlegesen sem kötök. Tehát, akkor az egyes elképzelhető önkormányzati választási szitukra most KŐBE VÉSEM, mit fogok tenni. Szavamat meg soha nem szegem, aki már kötött velem megállapodást - párszázan ezt megtették már - azok tapasztalatukkal igazolják ezt. Tehát amit leírok, az ÚGY LESZ, és sehogy máshogy.

Hárompárti megállapodás - ezen a következőkben a DK-Együtt-MSZP hármast értem - esetén NEM INDULOK polgármesterjelöltként. Nem leszek bűnbak egy rettenetes vereségben, ha úgy tetszik nem leszek a kerület gyurcsányahibása. Nincs rajtam kívül olyan ember, aki Kocsist le tudná győzni, de erre majd az érintettek élesben rájönnek, nincs erről egyelőre több mondanivalóm. Nem fogok kampányolni sem pro, sem kontra, egyszerűen a választási kampány időszakában nem lesz nyolckeres politikai téma a Blogomban. Ha valami csoda folytán ez a hárompárti formáció engem kér föl polgármesterjelöltnek, azt NEM VÁLLALOM, ugyanis a helyi szocialistákkal nekem nincs közösködni valóm, ezt Olvasóimnak gondolom nem kell megindokolnom, miért. Tehát hárompárti indulás esetén NEM INDULOK el a választáson, nem kívánom a totál esélytelen meccset bűnbakként zárni. Foglalkozom majd más dolgokkal a kampány ideje alatt, aztán persze a választás másnapján majd a nyilvánosság számára levonom a történések konzekvenciáit.


Kétpárti - DK-Együtt - együttműködés fölkérését polgármesterjelöltségre VÁLLALOM, megverni Kocsist így sem fogjuk, egyszerűen az MSZP elmúlt évekbeli politikája a ballib szavazókkal megutáltatta a politikát, és még az én húzóerőm is kevés lenne a reális győzelemesélyhez. Megszorítani meg tudnánk Kocsist, elhoznánk pár önkormányzati képviselői egyéni helyet is a listások mellé, de a kerület kormányzása döntő eséllyel a Fidesz kezében maradna. Ez esetben erős ellenzék jönne létre, amelyik vezetésemmel nagyjából néhány hónap alatt sarokba tudná szorítani a kerületi Narancshatalmat.

Kétpárti - DK-Együtt - együttműködés által állított MÁS polgármesterjelölt esetén ugyancsak NEM INDULOK, nem fogom az esélyeiket csökkenteni. Passzív szemlélődéssel követem az eseményeket, és a választás után majd összefoglalom a tapasztalatokat.

A három párt önálló indulása esetén a DK fölkérését vállalom, más pártét nem. Amennyiben a DK MÁS polgármesterjelöltet állít, úgy NEM INDULOK, tekintettel arra, hogy saját szavazóbázisom épp miattam most is a DK mellett állt, és nem kívánom a DK mostani kerületi ellenzéki elsőségét elvenni. Kampányra ugyanaz, mint a többi esetben: passzív szemlélődés.


Magyarul: tessenek megnyugodni, nem fognak beletolni egy bűnbak szerepbe. A kisujjamat nem mozdítottam meg és nem is fogom, hogy bármiféle támogatást magam mögé megszerezzek, és korábbi szándékomat az egyedül indulásra épp emiatt VISSZAVONOM. A Nyolckerrel való dolgom régen kezdődött, és olyan szerelem ami egy életen át tart. Ráérek, mindenki döntsön ahogy jólesik, aztán mérkőzzön meg, aztán majd az eredmények ismeretében visszatérünk a mostani okoskodásokra meg okoskodókra. Nem fogok a DK ellen elindulni és kampányolni semilyen esetben, nyugi.

Na, akkor ennyit a mindenáron való polgármesteri ambícióimról...



29 megjegyzés:

  1. Itt az idő, hogy kötözködjem veled. Mit csinálsz ha Komássy (vagy embere) lesz a közös jelölt? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan eset nem fordulhat elő!

      Törlés
    2. Oké, de lássuk be (ahogy lejjebb írtam is), hogy előfordulhat, hogy olyan összefogós jelöltet indulna, amit a három ellenzéki bázis közül valamelyik nem fogadna el.
      És akkor a szimpatizánsokról/szimpatizánsaikról és pártokon kívül álló demokratikus szavazókról még nem is beszéltem...

      Törlés
    3. Normatív a döntésem, nem személyfüggő. Ha a DK hajlandó elfogadni egy Komássyt közös jelöltnek, ám tegye, nem szólok bele, a választás napjának végéig meg sem szólalok. :)

      Törlés
  2. Köszönöm, hogy leírtad, amit napok óta beszélek, és eddig szinte süket fülekre találtam! Remélem neked már elhiszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Természetesen úgy is fogalmazhattam volna, hogy "nem éppen hiteles" jelölt lenne a közös ló?
    Szóval előfordulhat, hogy túrós lesz a háta. :)

    VálaszTörlés
  4. Kösz Gábor, nagy segítség ez a pohár tiszta víz...

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük Gábor ez világos beszéd. Én örülnék, ha a DK jelöltje lennél.

    VálaszTörlés
  6. Szia Gábor! Köszi, világos. Ami nem világos most számomra, az az, hogy ezt már az új - aláírt - választás rendeszerben is így teszed? A új rendszerben megint minden kabát a fideszre van szabva. Nem kételkedésként kérdem, akkor is van esélyed, indulni, ha az ellítettt 3 párt valaki xy közös jelöltben megegyezik? S még egy kérdés: honnan tudná, tudhatná a DK, hogy te itt elindulnál a támogatásával, hisz nem vagy tag a DK-ban?
    Vagy egyéni jelöltként DK támoatással? Azt is honnan fogják tudni?
    Hülyék a kérdéseim? Akkor bocsánat, ha kézenfekfők a válaszok, csak számomra nem azok.Akkor tudd be, hogy még ez a reggeli első dolgom volt, hogy olvassalak!
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hárompárti indulásnál nem indulok, a DK meg tudja :)

      Törlés
  7. Engem meggyőztél, korrekt és egyenes! :) Sajnálom, hogy mindezeket nem kicsivel korábban raktad fel, mert a szokásos "tudálékosságommal" (:P) még kampányolhattam volna is az érdekedben Gábor, amikor a napokban egy kellemes vacsora közben az Elnök úr feltette a kérdést nekem, "konkrétan mit kell tennünk a "nyóckerben"? Persze mindezek ismerete nélkül is megtehettem volna.... elmulasztottam.... bánom...

    VálaszTörlés
  8. Gábor! Azért egy olyan kérdésre válaszolnál, hogy ha visszahívnánk Sopronba és a DK jelöltjeként, de az egész baloldali szavazótábor támogatásával vállalnád a polgármesteri jelölést? Vagy ez már örökre lekerült a lehetséges opciók listájáról?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon jólesik és megtisztelsz, de az én lelkem már a Mátyás téren ragadt örökre, A Deák térre csak mint egykori otthonomra gondolok. :)

      Törlés
  9. Nagyon egyenes és becsületes ember vagy Gábor. A DK-nak ha van esze nem lesz összefogás és én az ő helyükben téged választanálak a DK induló polgármester jelöltjévé. Nagyon drukkolunk neked. A te kezedben jó helyen lenne a nyócker. Ez amit leírtál nagyon tiszta beszéd volt és méltó hozzád.

    VálaszTörlés
  10. Jó reggelt Gábor! Nagyon tisztán és érhetően fogalmaztál. Tisztában voltam azzal, hogy nem minden áron akarsz polgármester lenni a nyóckerben. Sajnálom a méltatlan támadásokat amit folytattak ellened. Nem vagyok DK tag csak egy szimpatizáns. Akinek sok mindenben felnyitottad a szemét.

    VálaszTörlés
  11. Szerintem jó lesz ez így.
    Mozigépész

    VálaszTörlés
  12. Akkor gondolom azon ügyködsz, hogy a józsefvárosi DK-t ügynökeiddel elfoglald :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az én módszerem, nem Szoci voltam.

      Törlés
    2. Gábor ez jó:) )Amúgy drukkolok Neked mint már irtam, én más kerületben vagyok érdekelt.

      Törlés
  13. Klassz! Írtam, no nem dicséretet. Nem jelent meg az oldalon. Szelektálunk?? Szelektálunk??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem cenzúrázok, küldd el újra, van hogy a Gugli sem tökéletes.

      Törlés
  14. Névtelen, nem az Ő módszere, bár néha nem ártana.

    VálaszTörlés
  15. Az ilyen korrekt beszédet szeretem, az írás mint mindig, jó.

    VálaszTörlés
  16. Beszélgettünk itthon a párommal erről (is).
    Azon gondolkodtunk, hogy mi lesz a kerületek sorsa, ha a mi jelöltünk győz? Az országgyűlési választás, és a „közösködés” előtt a kerületünk,- Rákospalota- jelöltje Hajdu László volt, de az egyezkedés után már MSZP-s jelöltünk lett. Győzött pár szavazattal a fideszes polgármester. Most, az önkormányzati választások előtt, ha megint egyezkednek, tuti, hogy senki sem fog nyerni! Ha megint Hajdut jelölik, és győz, akkor mi lesz a kerületünkkel? Minden javaslatot, bármilyen jó, lesöpörnek az asztalról, és nem fejlődhet a kerületünk!
    Sajnos!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  17. Értem Önt, mivel minden egyes írását olvastam, tudom és értem ez az egész ügy miről is szól. Éppen ezért azt kívánom Önnek, elképzelései, céljai váljanak valóra mivel tudom, hogy az ország javát szolgálná. Ha egyet én is kívánhatnék a sorstól, azt kívánnám, hogy a 8.-ker polgármestere DK-ás legyen az őszi választás után. A jelenlegi meg kapja meg méltó büntetését. Üdv !

    VálaszTörlés
  18. Erős kétségeim vannak arról, hogy az E14PM elfogadna bármilyen jelöltet is, amit nem ő, hanem a másik két "bal oldali" ellenzéki párt javasolna. Ha pedig az E14PM külön jelöltet akar mindenhova, akkor feleslegessé válik egy DK-MSZP megállapodás. Így viszont pl. a nyóóóckerben is csak független tudná leváltani valamicske eséllyel a fidesz által támogatott jelöltet.

    VálaszTörlés
  19. Kedves Gábor!
    Örülnék,ha a DK támogatásával indulnál.

    VálaszTörlés
  20. Ahogy kinéz a dolog idén nem indulsz polgármesternek.

    VálaszTörlés