2014. április 10., csütörtök

Fodor Gábor - Egy politikai parazita anatómiája

Nos, ne is húzzuk az időt, kezdetnek egy laza kis csuklógyakorlatot végzünk, bemutatván Fodor "Igazmondó" Gábor valódi énjét. Nem fogom cifrázni, majd időnként írok az addig nyilvánosságra hozott tényekről egy-egy esszét, de most csak megnyitom a dossziét. Lássuk az első lapot.


I. Fejezet - Pártalapítás


Lássuk először mit mondott Fodor az alapításról szóló sajtótájékoztatón:

Fodor Gábor a pártalapítás időzítéséről szólva megjegyezte, az elmúlt három évben arra vártak, hogy valakik létrehozzanak egy liberális pártot, mivel a liberális szavazókat senki sem képviselte, a különböző ellenzéki formációk ugyanis mind inkább baloldalinak mondhatók.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

Kiemelte, tudatosan fiatalokat, politikai múlttal nem rendelkezőket keresett új szervezetéhez, mert ezzel is világossá szerette volna tenni: "ez itt a jövő".


Hát ezeket mondta. Csak egy a probléma: Fodor semmiféle új pártot nem alapított. A valóság az, hogy egy 2009 óta létező szolnoki alapítású pártot foglalt el pár emberével lassú beszivárgással, majd annak a nevét változtatta meg.

Az elfoglalt párt neve: Demokratikus Centrum Unió Párt, alakult 2009. XII. 22.-én, székhelye Szolnok, Tarló u. 14. I/3.

A párt elfogalalásában semmiféle új, friss csapat nem vett részt, azt az SZDSZ még akkor hivatalosan bejegyzett vezetői maguk csinálták Szabadai Viktor vezetésével. Talán azért volt ez egy sikeres einstand, mert a lenyúlásra ítélt párt egyik vezetőjét Szabadai Gabriellának hívták, nyilván véletlenül. Ő nyitotta meg az ajtót az SZDSZ vezérkarának, hogy azok sikerrel szoríthassák ki a létező párt tagságát és végül elnökké választathassák Fodor Gábort.

Még egyszer mondom: Fodornak az az állítása, mely szerint Ő egy új, fiatal csapattal pártot alapított, ez az állítás tételes hazugság. A maradék SZDSZ vezetői foglaltak el egy szolnoki pártot, és mikor sikerrel jártak átnevezték, átfestették, és bemutatták az új díszletet a publikumnak.

Nézzük Fodor Pártjának tisztségviselőit:

A párt elnökén kívül két ügyvivő van: Bősz Anett és Popper Gábor.
Pártigazgató: Boruzs András.
Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagjai: Gehér József elnök, Vékás Sándor és Rózsa Mihály.

Szegény Popper Gábor frissen hozott biodíszlet kivételével ezek a tisztségviselők közimert SZDSZ politikusok illetve háttéremberek. Mind, egytől egyig. Igen a névsorban föltűnő Rózsa Mihály, az biz a Rózsamisi fészbukhuszár.

Ja, apróság, ami persze nem az: a Fővárosi Törvényszék pár nappal ezelőtti hivatalos tájékoztatása szerint többen közülük még mindig az SZDSZ vezetői is.

Na, kezdetnek ennyi asszem elég Fodor "Igazmondó" Gáborról. Még saját új pártjával kapcsolatban sem sikerült egy igaz szót sem mondania. De egyet sem. Semmiféle új párt nincs, semmiféle friss tagság nincs, csupa maradék SZDSZ, több esetben kettős vezetői tagsággal.

Tessenek emészteni, jönnek majd az újabb finom falatok.



16 megjegyzés:

  1. Kár, hogy az SZDSZ-t már feloszlatták....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sverde: Nnna ez egy igen jó hír! Legalább tudjuk, hogy vannak örökösök, akik majd kifizetik az SZDSZ milliárdos tartozását.

      Törlés
  2. Gábor rossza az időzítés!
    a baloldalinak mondott formáció amúgy is szétesett!
    Minek tetézni és muníciót adni a hírtv-nek mno-nak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sajnos pont Fodor kapcsán untam bele abba, hogy mikor kinek milyen időpont kéne. :) Megírom az összes mocskot, Fideszét, MSZP-jét Fodorét, bárkiét, ugyanis a tisztulást nem lehet szőnyegalásepréssel elérni.

      Törlés
    2. Csak rajta, örülni fogok minden igaz információnak.
      Szerintem is megújulni kellene az ellenzéknek, de ehhez muszáj tiszta vizet önteni a pohárba, mindegyiküknél.

      Talán így kiemelkedhet valami tiszta és jó.

      Törlés
  3. http://www.dehir.hu/belfold/onmaga-feloszlatasat-keri-az-szdsz-az-ugyeszsegtol/2013/07/25/
    volt aki kérte? erre nem találtam adatot

    VálaszTörlés
  4. Inkább kérdés, mint megjegyzés.
    Érdemes? Fodor Egyszemélyes Gáborra lőni?
    Vagy valami olyan projekted van, hogy a saját oldalunkról le kéne vadászni a vállalhatatlanokat, (esetleges) ügynököket, a férgesét, mert csak sokkal tisztább csapattal lehet bármire esély?
    Vagy egyszerűen a választási kampány kényszer-öncenzúrája után kiengeded a gőzt?
    Vagy most nem politizálsz, hanem újságíróként viselkedsz (tudsz egy érdekes tényt, megírod, mert igaz, és nem foglalkozol azzal, kinek jó, kinek nem)?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sverde: Ferenc, kérdéseidben a válasz. Ezt várnánk el a választott politikusainktól. Képviselőinktől. Lehetetlen kérés ez? Tisztának, őszintének, becsületesnek, a többség jobbulását kívánni akarónak maradni?
      Nem gyorsan meggazdagodni akarni, plüss párnázott székekbe beleülni, belekényelemsedni.. Legalább a tuti méltatlanokat szelektáljuk ki.. Ha lehet.

      Törlés
    2. :)
      Szerintem jó az időzítés -- persze négy évvel ezelőtt még jobb lett volna...

      Roppant kíváncsi vagyok, hogy ha nem csak te csinálod, hanem mások is beszállnak, vajon hányan élik túl. Ha igaz az, amit szinte mindnyájan érzünk, legalábbis odáig visszamenőleg, amikor a szocialista nagymogulok kinyírták Gyurcsányt -- szóval, hogy nem csak a jobboldal velejéig rohadt, akkor kevesen.

      Törlés
    3. Nekem annyiban könnyebb másoknál, hogy gyakorló politikusként is, tereoen sokat harcoltam a sunyizások ellen, tudom mire kell figyelni, ha az ember el akarja kapni őket. És bizony ha a saját oldalunkat nem takarítjuk ki, akkor nem leszünk hitelesek a Fidesz lopőógépezettel szemben, mert könnyű lesz a két oldalt összemosni.

      Törlés
    4. Gábor teljesen igazad van. jók a blogjaid egyiket-másikat megosztottam.

      Törlés
  5. Nekem erről a klasszikus vicc jutott az eszembe:
    - Honnan tudjuk, hogy mikor hazudik egy politikus?
    - Onnan hogy mozog a szája!
    - Ha, ha, ha, ...

    Jó világ is lenne az amikor azon már meg kellene botránkozni, hogy kiderül nem is így hanem úgy lett az a párt alapítva!
    Várom a következő leckét mert ez még bemelegítésnek kevés volt!

    VálaszTörlés
  6. Kunczénak Fodor Gábortól lett tele a töke az SZDSZ-el. Kókával szemben is sportszerűtlenül kampányolt az emlékezetes többdöntetlenes szavazással járó küldöttértekezleten. Igaza van a bloggernek tartalmatlan ember,

    VálaszTörlés