2014. április 25., péntek

Elválik a khmmm... hús a haltól

Írhattam volna persze durvábban is. Szóval itt van ez a parlamenti Jobbik invázió. Ők adhatják az Országgyűlés Alelnökét, meg az Oktatási és Kulturális Bizottság Elnökét. Nem írom túl, mert nincs miért: a helyzet ugyanis egyértelmű.




Alkudoznak a frakcióval rendelkező pártok a parlamenti helyekről. Innentől ez már önmagában necces. Ha a Szocialisták meg az LMP komolyan gondolta, hogy ez egy elcsalt választás, akkor bizottságban nem vesznek részt, nem állnak föl olyan dobogóra, amit manipulált verseny eredménye alapján állítanak. Az esküt le kell tenni, ebben nem értek egyet azokkal, akik a nemletétel mellett foglalnak állást, hisz ha a választásokon elindultunk, akkor azt képviselői székekre konvertálta 1,2 millió szavazó, Őket nem lehet semmibe venni.

De tevékeny részt vállalni a puszta képviselőségen túl a Fidesz antiparlamentáris látszatjátszmájában: ez gyomorforgató, és erkölcsileg elfogadhatatlan. Ez fizetős pozíciókat szétosztó mutyizás, semmi több. És ami igazán fölháborít, az egy MSZP közlemény, ami épp most kezd el terjedni a neten. Újhelyi István, a korábbi parlament alelnöke panaszos levelet írt Kövér Lászlónak, hogy vesse latba befolyását a Jobbik alelnöki pozíciójának megfúrására.

Nem Szocik, ne kamuzzatok. Elfogadtátok az alkut, kaptatok bizottságelnöki posztot, helyeket, mindent, a Fidesz megsimogatta a buksitokat, mert megint odatartottátok. És nem csak a buksitokat, szokás szerint. Nem levelezni kell a szoft diktatúra helytartóival, hanem nem kell velük alkudozni. De Ti persze jó MSZP szokás szerint elhelyezitek az apparatcsikokat, mindegy, hogy annak a demokrácia látja kárát, Ti már rég nem törődtök ilyen aprósággal.

Nem levelezni kell, píárakcióként, Tesókáim. Föl kell rúgni az asztalt. Otthagyni Őket a büdös francba, nem megszavazni semilyen pozíciót senkinek az alakuló ülésen. Megteszitek ezt? Na? Szerintem nem. Asszisztáltok a Fidesz további térnyeréséhez, megint fölhúznak Titeket kesztyűnek. Akkor meg ne nyavajogjatok.

Élvezzétek, amíg tehetitek.


16 megjegyzés:

  1. A fideszes Kocsis Máté viszont 40 milliót is törlesztett, ezzel 15 milliót nyert az ügyleten, ellentétben azokkal, akik nem tudván élni a lehetőséggel, a folyó árfolyamon fizették vissza az adósságukat.

    VálaszTörlés
  2. Az, hogy a jobbik parlamenti alelnök és a KULTURÁLIS bizottság elnöki posztja is az övé maga a csőd!
    A mi csődünk!
    Most aztán vigyázni kell, hogy ne járjon a dk is úgy az EP választásokon, ahogy a MoMa , hogy ezer szavazat híján lesz sikeres!
    Most arra kell koncentrálni--és tanulni az mszp eljárásából immár másodszor--Pedig ha nincs összefogás, akkor most a Simon ügy miatt, már nem lennének! a dk elvitte a kampányt és ismét méltánytalanok--nem csak az anyagialk miatt, hanem a lojalitás kinyilvánítása hiányában :(

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fals ez a cikk. Mi történt volna, ha a DK tud frakciót alakítani? Akkor is megíródott volna ez hangszerelés?
    Mi az hogy "esküt le kell tenni "???????????????????????
    Ez ugyanolyan megfelelés az Orbán diktatúrájának, mint az mszp-s törekvés a bizottsági helyekre!
    Amint az esküt leteszi a DK, nézzen szembe a következményekkel, hogy a józanabbik fele a tagságnak ki fog farolni a DK-ból! Ez pedig valós veszély!
    Az eskütétellel ugyanis a DK felzárkózik a hazaáruló pártok közé!
    Nem ezt ígérték! Nem azt mondták, hogy aláfekszenek a diktatúrának, hanem azt, hogy a diktatúra ellen, a demokráciáért mindent meg fognak tenni!
    Márpedig ha eskütétel lesz, Gyurcsány Ferenc örökre magára húzza a hazug politikus ódiumát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az eskü kötelező formai kelléke a képviselői mandátumnak, a választáson induló pártok és a rájuk szavazók ennek tudatában kampányoltak és szavaztak. Magyarul nincs új elem, utólag meg nem támasztunk újabb feltételeket nemdebár. A bizottságosdis szarkavarás viszont nem 1,2 millió választó felhatalmazásával történik. Alapvető különbség, ha nem érted, az nem az én problémám.

      Törlés
    2. Hülye! Miért csak a DK zárkózik föl a "hazaáruló pártok közé?!" És a többi?! Akkor ezek szerint bojkottálni kellett volna a választást? Különben meg miért nem mered vállalni magad?! Csak így a "partvonalról" mersz beledumálni ilyen hülyeségeket?

      Törlés
  4. Ha az MSZP nem a Fidesz tenyeréből enne, akkor átadott volna két listás helyet a partner pártoknak. Akkor 3 frakciója lenne a balodalnak. Akkor a jobbikot ki lehetne szorítani sok helyről. De nem....

    VálaszTörlés
  5. Kihagytam a legfontosabbat!
    A választásokon pont ezért volt alacsony a részvétel, mert nem láttak senkit, aki szembe menne a diktatúrával, inkább eljátszották az összefogunk a demokráciáért játékot! Már akkor látható volt, hogy ez a DK rovására fog menni!
    Gyurcsány Ferenc egyféleképpen tud ebből az aljas dologból kijönni, ha kiviszi a politikát az utcára eskü helyett, és kéri a csatlakozást a megalázottak tömegétől!Azokkal fogjon össze, ne a húsos fazék körül sündörgőkkel!Vagy új alapokra helyezik a politikát, vagy gyűjtőnévvel árulóként mennek a kukába! Nincs összhang okt.23.-a előtti, és a mostani politizálása között Gyurcsány Ferencnek, pedig rengetegen várták,hogy elindul a politikában a tisztulási folyamat. Ez az ígérvény sütött minden Gyurcsány beszédből, amikor a diktatúrát emlegette! Akik hittek neki,és csalódtak benne, azok csúnya ellenfelek lesznek. Mert kiközösítettek, megalázottak, és semmibe vették őket! A reményt vették el tőlük a jobb életre, a mai nyomorúságuk helyett!

    VálaszTörlés
  6. Valódi demokrata, nem teszi le az esküt!

    Nézd Gábor, nekem nagyon nem tetszik, hogy azt kiabálják a Fideszre, hogy diktatúra, közben pedig "ellenzékként" kapják a fizut orbántól! Vicc!

    Az elveimmel mentem szembe, amikor rászavaztam erre az "összefogásra, amiről akkor is tudtam, hogy hazugság, de napról, napra több jele van, hogy átverés volt az egész!

    Írtam, tudom nem egyezik a véleményünk, ha a DK képviselők leteszik az esküt, számomra a DK is megszűnik, mint ellenzéki párt.

    VálaszTörlés
  7. Ha bementél egy kocsmába és láttad milyen lepukkant, akkor ne méltatlankodj, ha meglátod, hogy koszos a pohár és randa a csapos!
    És ne rontsd a helyzeted azzal, hogy hangosan hőbörögsz, ne tedd magad a már elért szintnél nevetségesebbé, ne képzeld azt hogy a csapos majd téged nem ver fejbe, ha randalírozol, - idd meg a söröd és törd a fejed azon, hogy legközelebb hogyan tudsz egy jobb kocsmát találni.
    Hogy a Jobbik is kap pozíciókat?
    Miért is ne kapna, a választók azt üzenték, hogy kapjon!
    Mikor hatalmon voltunk, elő kellett volna kapni a Párizsi Békeszerződést, elolvasni, majd feloszlatni a náci pártot a csatolmányaival együtt.
    Határozottan, egyértelműen, végérvényesen, nem bújócskázni velük, meg idétlenkedni.
    Ők nem fognak ilyen pipogyák lenni - jó lenne, ha erre nem valami rámpán jönnél rá!
    Ha szükséges bezáratni Vonától Budaházyig mindenkit, nem szépelegni, meg szemforgatva áldemokratáskodni, ha fel akarnak robbantani, akkor sportszerűsködni, hanem becsukni mind, hogy rájuk rohadjon a műanyaglakat.
    Ha nem tetted, akkor most ne panaszkodj, szopjál csendesen és készülj a jövőre.
    A hiénával úgy kell bánni, mit ahogy egy hiénával kell, nem pedig simogatni, mint egy házimacskát.
    Hosszan lehetne sorolni a hibákat és bűnöket, melyek a mai helyzethez vezettek, de minek - viszont a tanulságokat le kell vonni és menni előre.
    Hogy piszkos a politika?
    Az hát, de ha egy politikus erre huszonöt év után jön csak rá, akkor az menjen szépen világgá...
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A poszt nem a Jobbikról szól, PuPu... ;)

      Törlés
    2. 1-et értek, de nagyon!!!! Azzal a kiegészítéssel, hogy most a 2/3-os felhatalmazás is megvan erre! Úgy tűnik, nem élnek vele....! Ezzel pedig elismerik, hogy lényegében egy cég! Úgy is kéne kezelni őket! A Jobbik csak az árnyék a falon! Az árnyjátékos a NagyTestvér! És ráadásul az ország minimum felének tetszik, amit mutogat! Ha tehát az árnyékot anyázzuk, magunkat alázzuk! Az ország felemelkedése pedig azokhoz kötődik majd, akik először mondják ki, hogy "a krumplileves legyen krumplileves!" És ennek megfelelően is fognak tevékenykedni!!!! Ha ugyanis a 30-as évek dzsentri-magyarországát akarják újrajátszani egyesek, akkor azt el kell utasítani! De tényleg! Parlamenti obstrukciók tömegével, kivonulásokkal, egyértelmű, világos beszéddel! Ellehetetleníteni a térnyerésüket minden módon! Negligálni a választásUKat, és ezzel tiszta helyzetet teremteni a választó számára! Nem legitimálni őket semmilyen formában! Ostobaság arra hivatkozni, hogy hány ember szavazott rájuk! Hi.lerre is elég sokan szavaztak! Csak az számít, hogy vannak-e elveink, és hajlandóak vagyunk-e politikusként kiállni melletük? Vagy csak szeretünk szerepelni...;)

      Törlés
  8. Már csak egy kérdésem van, mire esküsznek, mert jelenleg nincs esküszöveg, hisz azt töröltették a sarkalatos törvényből az alaptörvény által. Újat meg nem alkottak. Bármilyen HM-el BM-el kapcsolatos törvényt hoztak eddig, a ht állomány esküjének szövege benne volt.

    VálaszTörlés
  9. Gabi, úgy könnyű basztatni a szocikat, ha a DK nem alakíthat frakciót, tehát nem tudjuk mit tett volna, ha van. Bár még az ügy nincs lejátszva, his egy embert nem olyan nehéz szerezni. Kérdés, mi lesz ha meg van az egy fő? leget hogy a 2/3 felviszi 6-ra. Tudod ez olyan mint az önkori választás (ha jól emlékszem te is írtál róla), ha túl nyernénk valamilye oknál fogva, akkor sem képezhetünk ellensúlyt, netán féket, mert kurva könnyen eltörlik még az önkormányzatiságnak az irmagját is. Nem a helyek a legproblémásabbak (talán arra is jók, hogy több lehetőséged legyen a megszólalásra), hanem, hogy az egész elosztási játék, a demokrácia látszatát kelti kifelé (mit akarnak, hisz több helyet kaptak, mint azt a létszámuk megengedné). Ezek Nem Hornék, akik 4/5-re módosították az alkotmányozás lehetőségét (no itt b...k el), hogy a kisebbségnek is legyen beleszólása. Vissza is éltek vele rendesen. Új taktika kell, de ez egyedül nem fog menni, mert még így elegendő aláírást sem tudnak gyűjteni, ha valamit szeretnének csinálni. A jobbik fenn maradását még 2006-ban mi csesztük el, akkor még lett volna elegendő indok, most 1 milla szavazóval a háttérben nincs, vagy csak közösen lehetne a Fidesszel. Neki meg nem érdeke, a piszkos munkát elvégeztetik velük, s mellette kordában tartják, vagy jobbról megelőzi őket, kifogva így a szelet a vitorlájukból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem változtatna semmit a helyzeten, ha a DK-nak lenne frakciója. Képviselői mandátum+frakció és nulla bizottsági részvétel és a szavazásnál a nem gomb nyomása,

      Törlés
  10. Talán, Gyurcsánynak nem kellene beülni a parlamentbe. A pártot kintről is lehet irányítani, szervezni a jövőt. Így hitelesebb maradhatna a DK. Lehet, hogy rosszul látom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezzel nincs gond, egyrészt nem vesznek részt a bizottsági mutyiban, másrészt a választásokon sokan arra szavaztak, hogy bent legyen, Őket nem lehet semmibe venni, harmadrészt meg annak se nagyon lenne értelme, hogy kívülállót játsszon, ha vannak bent egyébként DK-sok.

      Törlés