2014. április 7., hétfő

Már holnap van - tények és tévedések

Először is erkölcsi kötelességemnek teszek eleget: megkövetem a közvéleménykutatókat - a Szondát és a Mediánt, a többiekkel kapcsolatban megfogalmazott kritikáim utólag elolvasva is helytállóak. A Szonda és a Medián jó közelítéssel találta el a végeredményt, ezért az Őket érintő negatív állításaimat visszavonom.

Ugyanilyen fontos annak nyilvános elismerése, hogy a választás végeredményének becslésénél alaposan mellélőttem. Mivel ilyesmi korábban soha nem fordult elő, ezért aztán különösen súlyos ez tévedés. Nyilván elsődleges feladat a magam számára, hogy megfejtsem e tévedés alapvető okait.



Néhány tényre azért föl kell hívni a figyelmet: a tegnapi nap igazi győztese a Fidesz által bevezetett választási törvény. A Felcsúti úgy tudott kétharmadot szerezni - a határán billeg, de mivel a Jobbik ott van tartalékerőnek, ezért aztán nagyjából mindegy, merre billen a mandátumszámuk -, hogy a legutóbbi választáshoz képest 600 ezer szavazatot vesztett.

A Jobbik úgy tudott látványosan megerősödni, hogy szavazatszámát mindösszesen 50 ezerrel növelte 2010-hez képest. Az LMP úgy tudott parlamenti párt lenni, hogy alig több mint feleannyi szavazatot szerzett, mint 2010-ben. A Kormányváltás 100 ezer fővel növelte a szavazatszámát 2010-hez képest, ezt is rögzítsük, bár nyilvánvaló, hogy mélyen el kell gondolkodni a kudarc okain, mert mindenért azért nem lehet a Fideszt felelőssé tenni.


Szóval nem az a helyzet, hogy az Országunkban van kétharmadnyi Fidesznyik, 20%-nyi náci, meg 5%-nyi Zöldnarancs. A fenét, az egész különböző színekbe öltöztetett brancs nem teszi ki a népünk egyharmadát. Más kérdés, hogy az ország kétharmada tegnap úgy döntött, hogy hagyja ezt az egyharmadot uralkodóosztályként rombolni. De ez utóbbi kérdésre kell majd igazán megtalálnunk a választ a következő időkben, kíméletlenül levonva minden szükséges konzekvenciát a jövendő újabb súlyos kudarcainak elkerülése érdekében.

Nem az élet ért véget, csak a Felcsútiék Bandája és Csendestársaik kaptak újabb négyévnyi őrjöngésre lehetőséget. Hogy ezzel olyan szabadon ne tudjanak élni, mint tették az előző négyévben, az már a mi feladatunk. Erős és harcos ellenzéket kell fölépítenünk ennek érdekében.

Mától kezdve.


32 megjegyzés:

  1. T. Szabó Gábor!
    Ekkorát még nem csalódtam.Átvertél.Szerintem valójában Te is a FideSS pályáján játszol.
    Milyen könnyen túlteszed magad a tévedéseden.
    Mit írtál a bojkott kapcsán...A "negatív" Bartus László kapcsán?
    A legitimmé (!) vált választási cunami után vállat rántva ugrasz 4 évet?
    Itt már jóval többről van szó!
    Szégyelld magad!
    Mano.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. haha... a szokásos másra mutogatás..... normális vagy te, mano? te a sok orbánra szavazó helyett Szabó Gábort hibáztatod? és most mi lesz? vesszen trianon, 114 év után is? a tévedést be kell ismerni, a vereséget tudomásul venni, a hozzá vezető okokat megvizsgálni és újra kell építkezni az alapoktól. ha nem emlékeznél jól: Szabó Gábor ellenezte a legjobban az összefogást az mszp-vel és meseházy vezető szerepét. az, hogy érvénytelen szavazás helyett sokan [többek között én is] mégis az összefogásra szavaztak, az legnagyobb részben Szabó Gábor érdeme. de ne is törődj vele: már Hofi is megmondta: bement a gól? hát ki a hibás? a kapus? á, dehogy. A KAPUFA!!!! AZ A HÜLYE AKÁC!

      Törlés
  2. Bojkott magyarországon kivitelezhetetlen már a rendszerváltás lázában is az volt, az MDF-nek sem jött be a Négyigenes népszavazásnál. Épp tegnap vált ismét bizonyossá, hogy a szavazók nagyobbik része nem követi a pártok akaratát. Mt érsz elé egy bojkottal? Hogy a szavazók fele betartja, fele meg nem. Ebből aztán lesz egy 50 %-os részvétel klassz orbáni 4/5-el. Ha Te engem fideszesnek gondolsz, az meg a magánügyed, tán olvass vissza pár dolgot az utóbbi időkből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na és ebben van TGM és Bartus bűne, ez utóbbié különösen súlyos, mert a következmények a mi hátunkon csattan, ő jól elvan amerikában

      Törlés
    2. Bartus sok szavazatot elvett, jó is, hogy eltűnik. Jó lett volna a DK részéről nem "összefogni". Többé ilyenre nem kerül sor szerintem.

      Törlés
  3. T Névtelen! 6:49-kor
    Először is jó reggelt, a tegnapi nap és éjszaka után! Másodszor! Te szégyeld magad! Tedd a kezedet a szívedre, állj a tükör elé és mondd bele a képedbe: Megtettem minden tőlem telhetőt! EGY embertől várni azt a csodát, amit a magyar emberek nem tettek meg? Ők szégyelljék magukat, hogy a seggüket nem emelték fel és mentek szavazni, csak előtte rinyálni és majd most is rinyálni fognak! Örülj akkor annak, hogy bejött Bartus álltal vízionált "győzelem"! Ahogy Gábor is írja NEM TUDOTT VOLNA létre jönni a bojkott, mert, ha csak egy ember nem tartja be, már nem bojkott! Nehéz 24 óra van mögöttünk, az elmúlt hónapokról, hetekről és napokról már nem is beszélve! Figyeld majd meg, hogy a következő 30 napban hányan fogják elhagyni az országot, gyáván elmenekülve, újból semmit nem téve azért, hogy a helyzet megváltozzon! Igen! Nézze a szülő, nagyszülő az utódait interneten keresztül továbbra is, de addig, amíg erre lesz lehetőség! Mert jegyezd meg, nem az a bátor, aki felmeri venni a nyúlcipőt, hanem azok, akik továbbra is itt maradnak, mert ez a Hazája, ezért él és majd ezért fog meghalni! Úgyhogy kösd fel a nyulcipőt és fuss! Én maradok és a tőlem telhetőt meg fogom tenni, már nem magamért, mert csak az életemet veheti el /mert akinek nincs semmije, az nem ér semmit/, de a gyerekeimért és az unokáimért be fogok állni azok mögé, mellé, akik mindezek ellenére tenni akarnak azért, hogy mégis legyen egyszer Magyar Köztársaság!!! /kiseve/

    VálaszTörlés
  4. "Nyilván elsődleges feladat a magam számára, hogy megfejtsem e tévedés alapvető okait."

    Segítek: Elfogult bérrettegő vagy aki végtelenül lenéz mindenkit a negyed agysejtjével, kb. ez lehet a gond :D
    Ideje visszamászni a kanálisba 17-ig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos ezért a magam számára feladat, mert beláthatod: Te ebben aligha lehetsz szellemi társ...

      Törlés
    2. bérrettegő, te szerencsétlen csökött agyú, aki csak bandában erős. majd meglátjuk, ki kerül a végén a kanálisba. tudod: "ne mosolyogj Iljics, nem tart ez örökké, 150 év alatt sem lettünk törökké" [ha túl fiatal lennél: a nyolcvanas évek közepén egy bátor ember ezt festette a ligeti Lenin szobor talpára]

      Törlés
  5. Még annyit az előzőekhez! Eddig mindig a lehetőségeimhez képest segítettem minden formában a szegényeken, az utcán ténfergőkön! Mától ezt beszüntetem és kezdem újból a mondókámat, amit a 2010-es győzelmük után mondtam! Kossuth tér, egy hatalmas nagy épület, lehet oda menni és ott kéregetni, kuncsorogni! Segítse meg őket az, akit segítettek azzal, hogy nem mentek el arra a fél órára, amit kutya kötelességük lett volna, hogy az életük megváltozhasson! Nem fogom a trafikjáért, földjéért, a magánnyugdíját és sorolhatnám napokig, hogy még milyen dolgaikat elvesztő ember tömeget sajnál! Megcsinálták! Nem kicsit, nagyon!!! /kiseve/

    VálaszTörlés
  6. Szabó Gábor!
    Szánalmas volt heteken keresztül, ahogy alul értékelted a Fidesz kampányát, ahogy bagatellizáltad a közvélemény kutatókat, nem létező jelekből olyan határozottsággal állítottál tényeket, hogy a televíziós kártyajósok hozzád mehetnének tanfolyamra a kamudumák megfogalmazásához.
    Még szerencse, hogy nem olvasták sokat ezt a rengeteg maszlagot amit itt összehordtál, mint „választási szakértő”, mert még ennyien se mentek volna el szavazni az emberek mert azt sugalltad, hogy a fidesz nem létezik, csak az ellenzék van a pályán, így már el se kell menni voksolni!
    Te most vagy tényleg a FideSS demoralizáló ügynöke vagy, vagy egyszerűen csak egy öntelt lúzer!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jópár ember miattam ment el szavazni, ugyanis a Ti otthontartó célú, "úgysincs senkinek esélye" típusú kampányotokat épp jól ellensúlyoztam. Az általam megírt tények tények maradtak: nincs 107 ezer aktivistátok, a tereprendezvényeken, standokon gyengébbek voltatok, mint a Kormányváltás. Erről csak párszázezer nyilvános térben keringő eredeti fotó van, melyeket nem én készítettem, így aztán kénytelen vagy valóságnak fölfogni. A tények tények voltak, azok is maradnak, a belőlük levont következtetéseim voltak hibásak.

      Törlés
    2. te DéKároly, a televíziós kártyajósokat talán a fideszhez kellene küldened tanfolyásra, akik szerint Magyarország jobban teljesít - na meg a sok idiótát, aki ezt el is hitte.

      Törlés
    3. A másodikra voksolok. EGOja végtelen. Legalább a szakértőket ne alàzta volna, így oda a maradék "szakmai" hitele.

      Törlés
    4. a szakértőket orbán már rég diszkvalifikálta minden területen. ott, ahol egy betanított esztergályosból lett ref. lelkész a humán-erőforrás minisztere lehet, ott már nehogy Szabó Gábor szakmai hitele kérdőjeleződjön meg.

      Törlés
  7. A LMP hihetetlenül aktívan kampányolt, állandóan az utcán voltak, még ha a legtöbben elkerülték is a standjukat. Meg a jobbik kitelepülései is állandóak voltak. A Jobbikra, én úgy tapasztaltam azok az elkeseredettek szavaztak, akik a többi politikust a haszonlesésük miatt már megutálták. Az egyik kutya, a másik eb -ezt gyakran hallottam.
    A Fidesznek nem kellett több a győzelemhez, mint időzítve előrángatni a Simon-ügyet- és minden nap szivárogtatni valamit hozzá (mint 4 éve a Zuchshlág ügy fél évig a topon volt a "rongyos" 75 milliójával milliárdos bűnesetekről tized annyi hír nem volt. Elég abszurd, most újra felhasználni Zusit, hat év börtön után az ő szavai kerültek a Fidi egyik főplakátjára. A 2006-os szemkilövetés is gyakori téma volt, meg a kommunistázás is előkerült, vagyis semmi újdonság, negyed gőzzel is nyertek.A legsúlyosabb a média totális elfoglalása volt a négy év alatt, gyakorlatilag mindent elhittek amit a Fidesz mondott. Hagyta az ellenzék, hogy "ők tematizálják a közéletet" vagyis arról beszéljen a média, amiről a Fidesz akart. Bármilyen botrányról pillanatok alatt leszáltak, ha egy újabb, sokkal jelentéktelenebb is történt. Prdig az igazán fontos dolgokat nem szabad levenni a napirendről, folyamatosan újabb oldalról kell megvilágítani. Túl sokba kerül az országnak, hogy az ellenzék ilyen lassan tanulja meg a mai médiatizált világképet használni. Vagyis gyors, pörgő érdekes híreket olvas el a magyar, meg amit sokszor hall, azt jegyzi meg. Az MSZP most is egy hótt unalmas pártként szerepelt, hiába cserélődtek ki annyian a vezetők közül. A szakszervezetekről nem lehetett semmit hallani, pedig fontos volna a kisember érdekvédelme(uram bocsá, még e témát is lehetne érdekesen elővezetni). Én, ami miatt nem szeretek nagyon kommentelni, hogy mindenkinek akkora egója van, mindenki "önmegvalósít" nem fígyel a másikra, csak mondja a magáét, nem egy célt szolgál, itt nevezetesen Magyarországot kihúzni a gödörből.A legfontosabb a médiaviszonyok megváltoztatása. Kész tényként emlegette mindenki, hogy rosszabbul éltünk az elmúlt 8 évben, az UD rt-botrányról is sokat kellett volna beszélnünk, amely segítségével eltávolította Orbán a közéletből fő ellenségét az MDF-et. A sógor falopásának is állandóan emlegetése se ártott volna. Egyáltalán a kormány jogsértéseit kitartóan emlegetni. Abszurd, hogy akinek példát kellett volna mutatni törvénytiszteletből, az folyamatosan megszegte a törvényt, az ellenzék egy napig puffogott rajtuk, aztán elfelejtette!

    VálaszTörlés
  8. Ugyan, Gábor, nincs szükség szabadkozásra. Eddig mindig pontosan eltaláltad a választások eredményét, most először becsúszott egy kis hiba, a legjobbakkal is előfordul. A gondolatmeneteid végső soron beigazolódtak, a FideSS eredménye messze elmaradt a "közvéleménykutatók" jóslataitól, a demokratikus ellenzék pedig várakozásokon felül teljesített.

    Azoknak akik pedig itt húzzák a szájukat: szégyelljétek magatokat! Szabó Gábor óriási mértékben hozzájárult a demokratikus erők sikeréhez (mert az bizony siker, hogy sikerült megakadályozni a 2/3-ot). A 2018-as korszakváltásnak Szabó Gábor ugyanolyan kulcsfigurája lehet, mint Gyurcsány Ferenc, akiről nyilvánvalóvá vált, hogy a demokratikus erők legtehetségesebb politikusa, és akinek a demokratikus oldal vezetőjévé kell válnia.

    VálaszTörlés
  9. sverde: Igen. Már tényleg Holnap van! :) http://index.hu/belfold/valasztas/2014/04/07/1998_ota_nem_szavaztak_ilyen_kevesen_a_fideszre/
    Azért, ha jól látom a Fővárosban "Magyarország nem teljesít jobban". Van erre valami magyarázat?

    VálaszTörlés
  10. Porig vagyok sújtva,és ebből az apátiából,nem tudom mi tudna kirángatni.Nem érdekel senki és semmi,szégyenlem,hogy ilyen emberek élnek az országban,és erről Gábor sem tehet. :-(

    VálaszTörlés
  11. sverde: Én köszönöm ezt a kitartó lelkesítést. Mert igaz, tényleg a remény hal meg utoljára. Nem érzem vesztesnek magam. Döntöttem, és szavaztam. Sokan ezt nem mondhatják el magukról.

    VálaszTörlés
  12. Két okát látom a vereségnek:
    1. az MSZP nem újult meg
    2. A média 95%-a a kormány kezében van A netet még kevesen olvassák, főleg vidéken a tévé az első (sok helyen az egyetlen hírforrás). Hiába szegényedik az ország, emelkedik a korrupció, beruházás az EU pénzeken kívül jószerével nincsen, ezekről hallgat a lakájmédia!

    VálaszTörlés
  13. 1., Fel a fejjel Gábor. Lesz ez még rosszabb is. :)
    2., Nem véletlenül választottam a Naív Demokrata nevet..
    3., Most meló, de majd én is leírnék pár gondolatot estig.

    VálaszTörlés
  14. Gábor tévedésének az lehetett a legfőbb oka, hogy nem mérte fel kellőképpen a nép idiotizmusát, szolgalelkűségét. Erre nézvést nincs elég tapasztalat, talán nem is képes a józan ész felfogni ilyen mértékű torzulást az emberi agyakban.

    VálaszTörlés
  15. Lehet, hogy a tévedés nem is olyan nagy, csak a most közölt számadatok a hamisak? Ha eddig minden ennek az ellenkezőjét igazolta, most mégis 24 óra alatt minden hirtelen megváltozott, akkor nem lehet, hogy a nyilvánosságra hozott adatok a manipuláltak? Mitől pont most lenne minden igaz, amit állítanak, amikor eddig mindenben hazudtak, és hazudnak nem kicsit, sokat és nagyokat, gátlástalanul, szégyentelenül! Vagy valóban ennyi rettegő birka él ebben az országban? Az utóbbi hetekben ez nem így látszott… .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sverde: a választás tisztaságát nem szabad megkérdőjelezni. Kínosan ügyeltek rá, hogy minden rendben zajolljon. El kell ismerni a vereséget, lehetőséget adni a győztesnek. Mától mi is tehénsz@rt eszünk. 2,1 millió légy nem tévedhet.. :)))))

      Törlés
    2. Korrektül zajlott a választási folyamat, közelről láttam.

      Törlés
  16. Gábor, ne haragudj hogy ezt írom, de amihez nyúlsz az szarrá válik a kezedben. A pártod eltűnt, a nyakunkra ültetted az elszabadult hajóágyú Kocsist, a kocsmád tönkrement és most meg egy csomó hülyeséget összebeszéltél a választás kapcsán. Nem lehet, hogy vissza kellene menned fogorvosnak - ha még tudsz egyáltalán? Bár nem kerülnék ott sem szívesen a kezeid közé... Kisember

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tévedsz, Kisember. Abszolúte fontos, hogy Gábor minél nagyobb szerepet kapjon a baloldal megújulása során. Stílusváltásra van szükség. A megújuló demokratikus ellenzéknek Gyurcsány vezetésével kell rendeznie a sorait, és olyan kommunikációs szakértőkre van szüksége, mint amilyen Gábor, aki hatalmas lelkesedést tudott csapni a blogján még egy elég reménytelen helyzetben is. Lendület kell az eddigi szürkeség és kedvetlenség helyett!

      Törlés
    2. Úristen!Hova keveredtem?Ö lenne az?

      http://magyarnarancs.hu/belpol/nemzeti_egyuttmukodes_a_jozsefvarosban_-_a_kocsmaasztal_lovagjai-76598
      "Az önkormányzati helyiséget jó áron bérlő cég ügyvezetője ma már nem az SZDSZ-es, hanem az utód fideszes polgármesternek ad tanácsokat: Szabó Gábor és Kocsis Máté mindennap egyeztet."

      http://8ker.blog.hu/2011/09/19/ki_az_a_szabo_gabor
      Nem gondoltam az első hozzászólásnál (április 7. 06:49):
      "Szerintem valójában Te is a FideSS pályáján játszol."
      Kisember (vagy bárki).Mondjátok, hogy NEM Ő az!
      Mano

      Törlés
  17. Követtem a blogot a kampány utolsó három hónapjában. Csak arról szólt, amit a közönsége olvasni szeretett volna. Pl. a taxis kövéleménykutatás nem folytatódott az alacsony kattintásszámok miatt, pedig ott már valami látszott...
    Hiányzott a realitásérzék, a blogíró és a közönsége részéről egyaránt. Utólag, hogy ez egyértelműen bebizonyosodott, egészen más megvilágítást ad az eddig és a jövőben leírtaknak, hogy finom legyek. Zuhanórepülés

    VálaszTörlés
  18. "A Szonda és a Medián jó közelítéssel találta el a végeredményt"

    Ez nem igaz. A Szonda csúnyán benézte az Összefogást és a Jobbikot is.

    VálaszTörlés