2014. április 19., szombat

Húsvéti köszöntő - az Idősebbek dícsérete

Nem vagyok istenhívő, ne várjatok tőlem kenetteljes szöveget, inkább szokás szerint maradok a tényeknél. Azért is megtehetem ezt, mert vannak bőséggel, így aztán őszintén mondom: az Országot Ti, Idősebbek fogjátok megmenteni.




Politikus vagyok és nem hobbiból, hanem születési rendellenességem ez, így nem fogok és nem is akarok kibújni önmagamból. Nekem a Húsvét nem jelent mást, mint egy hosszabb, nyugisabb hétvégét, de tudom, hogy Sokatoknak ennél jóval többet. Ezért írom meg azt a pár gondolatot most, ebből az alkalomból, amiket úgyis mindenképp megírnék.

Ez az Ország akkor lesz rendben, ha a tisztesség a politikába is beférkőzik, és végül többségi elvvé válik. Orbán akkor fog veszteni, ha olyan ellenfelei lesznek, akiket nem lehet egy legyintéssel a korrupt lopógép kategóriába süllyeszteni. És olyan politikai erő fogja Őt a Felcsúti Mauzóleumba küldeni, amelyikben a becsület lesz és marad a mindenekfölötti érték.

Elanyagiasult világban élünk, ahol sokszor az egyenes gerinc tűnik fejlődési hibának, ahol a szavak is már aszerint jelentenek bármit, hogy azokat ki hogy akarja meghallani. A megalkuvás, a rövidtávú gondolkozás, az egyéni érdek közérdek fölé emelése szerte a világban egyre elfogadottabb viselkedési normává válik, és minden rossz tendencia Magyarországon fokozottan érvényesül.

A politikusok olyan közegben működnek, amelyik folyamatosan hazugságokra, elhallgatásokra, korrumpálódásra akarja Őket kényszeríteni. És sokan közülük kényelmi okokból még akkor is behódolnak a Sötét Oldalnak, ha egyébként valaha becsületes embernek indultak. Elég régóta látok rá a Demokratikus Koalíció normáira és működésére ahhoz, hogy hihessek benne: ez az a politikai erő, amelyik a tisztességet vissza tudja adni a politikának és ezzel Országnak, menesztve az Orbánbandát fizikailag és szellemileg.


És a DK főereje épp Ti vagytok, Kedves Idősebb Barátaim. Lelkesedésből teszitek azt, amit tesztek, nem vágytok politikai stallumokra, megedződtetek az elmúlt évtizedekben, végigéltétek gyermekeitek és unokáitok sorsának egyre nehezebbé válását. Ti nem karrierért harcoltok, hanem egy értékrendért: a demokráciáért, a jólétért, az igazságosságért, a humánum visszatéréséért. Ti vagytok azok, akik a barátaitokat meg tudjátok győzni, hogy érdemes időt és energiát fordítani a politikára, Miattatok sikerül a Demokratikus Koalíciónak viharos gyorsasággal az egész országban elterjednie.

És ami a legfontosabb: Ti vagytok a garanciája annak, hogy a tisztán induló DK majd akkor is az maradjon, hamár hatalomra tesz szert. Minden politikai erőnek ez a legnagyobb kihívás: mikor eléri azt a szintet, hogy egyre többen válnak belőle profi politikusokká, akkor a korrupciónak való kitettség radikálisan megnövekszik. De Ti, Idősebb Barátaim ezt meg tudjátok akadályozni.

Igazából a Demokratikus Koalíció általam megtapasztalt egyediségének az alapja Ti vagytok. Azt a jövőbe vetett tiszta hitet, amit magam is folyamatosan tapasztalok, Ti sugározzátok ki egyenként, hogy az végül a Közösség összefogó erejévé váljon. Poénkodjon csak a mindenoldali média azon, hogy a DK-ban az Idősebbek vannak többségben: legyintsetek rá. Ez ugyanis idővel változik majd, egy erős és sikeres párthoz mindig megérkeznek a fiatalok, nem kell emiatt aggódni.


De a Tiszta Út megtartása a Ti feladatotok, és az is lesz. Létrehoztatok egy pártot, megadtátok az alaplelkületét és szervezésetekkel sikeressé is teszitek. Meg kell majd védenetek, ami néha nehéz lesz. Mert az újonnan jövők közül sokakat meg fogtok szeretni, de lesz közöttük majd olyan is, akiről egyszercsak kiderül: nem volt méltó a szeretetre és megbecsülésre. És legyen majd akkor erőtök a helyükre rakni az érdemtelen embereket, mert ezt helyettetek más nem tudja majd megtenni.

Eddig is nehéz dolgokat vállaltatok Magatokra, de talán kezditek megérezni: nem volt hiábavaló az erőfeszítés. Igazából most kezd el beérni mindaz, amit apró momentumonként összeraktatok. És nem lesz később sem könnyebb, csak a feladatok jellege fog megváltozni, de a nehézségük nem. Úgyhogy Húsvét alkalmából ehhez kívánok Nektek további erőt, kitartást, bátorságot. Mert mindenek fölött megérdemlitek.

Boldog Húsvétot.


11 megjegyzés:

  1. Tökéletesen egyetértek! Ugyanezt látom én is, csak a tenni akarás hozott és vezet minden DK tagot. Érdekről szó sem eshet, hiszen tudtuk, h még nem győzhetünk, és 2 és fél éve pénz nélkül, saját anyagi áldozatot hozva működünk. Magunk készítünk táblákat, zászlókat, se iroda, se telefon, se...se.... Ezt tudtuk és természetesnek vesszük.

    VálaszTörlés
  2. JA : és minden öndicséret nélkül szeretném jelezni, mindenki azt mondja, h a dékások a legaktívabbak és a leginkább együttműködőek. ELNÉZÉST !!! nem akarok névtelenül, de kérek segítséget, a nevemhez az URL -t honnan kellene tudnom???? Előre is köszönöm a segítséget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom sajnos, a legegyszerűbb belépési mód egy gmail fiók megnyitása.

      Törlés
  3. heltai Zsuzsanna2014. április 19. 15:46

    Megvilágosodtam! Elég a nevemet beírni, akkor továbbenged. Azért érdekelne az URL -t honnan kéne tudnom, talán egy e téren okosabb majd eligazít. Egyébként az is visszás, h a baloldal brutális bukásáról beszél mindenki, pedig ez nem fekete-fehér. A DK és az Együtt -PM nélkül az mszp nem ért volna el 10 %-ot sem. Tudom, ez a volna kategória, de biztos vagyok benne.Pest megye 5 vk.-ban 2 fő élő mszp-sel találkoztam az egész kampányban. Az egyik maga a jelölt volt, akinek nagy csapat DK /15 fő / és 3 fős Együttös dolgozott. Nemcsak a kampányban , de még a szavazatszámlálóban nem kerültek elő mszp-sek. Ellenben bejuttattunk 29 képviselőjüket. Így az igazi " nyertes " itt az mszp lett......Egyszer kérdeztem is a : a ti aktivistáitok hol vannak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez bizony nálunk is így volt, szavazatszámlálók is ott voltak a szövetség részéről, ahová a DK tudott küldeni embert. Én egyedüli ellenzékiként voltam jelen a szavazókörben.

      Törlés
  4. Köszi Gábor az idősek nevében.:-) Legyen nagyon kellemes ez a hosszú hétvégéd.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Gábor ! Önnek is nyugodt hétvégét kívánok !

    VálaszTörlés
  6. Köszönet az elismerő szavakért, tettük a dolgunkat tisztességgel,- és sokunk nevében merem mondani, akik SOHA nem politizáltak "párt" szinten, itt a DK-ban megtalálták amit mindig is kerestek!!! Jó itt lenni!!! Szebb ajándékra nem is vágytam!!! Szép ünnepet kívánok!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket a sorokat akár én is írhattam volna. Piroska Neked is Kellemes Húsvéti Ünnepet.

      Törlés
  7. Dzsí! Te most végre megtaláltad a helyed! Ez a te pályád!
    Szerintem a Schmuck Andor már izgul is, hogy ráhajtottál az ő pozíciójára és fél év múlva már te leszel a Tiszetelet társaságának az elnöke! Hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megbecsült trollom, igazolatlanul voltál távol egy teljes hétig.

      Törlés