2017. április 15., szombat

Rendszerváltó buli

Sokan kritizálják a tüntetések jellegét. Pedig nincs igazuk. Elmondom, miért.




Nyolc éven át voltam az orvosegyetem koleszigazgatója, és öt éven át - míg Fideszék ki nem nyírták - Budapest legnagyobb egyetemi kocsmájának tulaja. Van némi képem az egyetemisták világáról. Korosztályos társaimat, és a nálam idősebbeket is arra kérem: emlékezzünk vissza saját diákkorunkra. Igen. A mi ifjúkorunknak is a legnagyobb közösségi élményei a bulik, kocsmák, koncertek voltak. Ott épültek a személyes kapcsolatok, a csoportkötődések. A sok egyén ott vált közösséggé. És ezzel ERŐVÉ.


Megérkeztek végre a fiatalok a politikába. Erre vártunk. Tudtuk, hogy itt Orbánűzés, rendszerváltás csak akkor lesz, ha ez megtörténik. Próbáltuk Őket ébresztgetni, bevonni, de nem kértek belőlünk. Töredéküket egy ügyes, szintén a közösségi élményre alapuló toborzási módszerrel a Jobbik megszerezte, és agymosta. De mint mondtamn: töredéküket. A valódi egyetemi fiatalság sehová sem kötelezte el magát. Egészen a CEU kinyírásának kezdetéig. És akkor hirtelen megjöttek.


És lőn világosság. Mindenki számára kiderült, hogy nagyon is képben vannak mind a világ, mind az ország történéseiben. Jobban, mint mi. És bátrabbak is, és nem kérdés számukra, hogy Nyugat vagy Kelet. Meglett volna a mi generációnknak is a lehetősége, hogy rendszert váltson 1989-ben. Mi NEM tettük. A megbocsájtás történelmi bűnét elkövetve a kádárista párt-, és KISZ-elitet sikerült újra hatalomba emelnünk. És azóta is ott van, különböző pártszínekbe csomagolva. Hát most megjöttek az ahhoz az érához már semmiféle kötődéssel nem rendelkező fiatalok, és megváltoztatják az országot. Hálisten.


És Ők pont ugyanúgy a bulizást emelik közösségépülésük módszerévé, mint mi tettük. Mindannyiunk szerencséjére ezeket a bulikat a közterekre szervezik, nem pedig koleszokba, kocsmákba, diszkókba. Így aztán soktízezres vidám tömegek járják Budapest utcáit esténként, és fújják ki a koszhadt bolsevikport közéletünk légteréből. Minél több hatalmas utcabál, annál nagyobb lesz a következő. És minél nagyobb a következő, annál hatalmasabb az ott kialakuló politikai akarat rendszerváltó ereje. JÓL csinálják. Épp birtokba veszik az országot, és azokat a tiszta, egyértelmű értékeket teszik előre, amiket a mi generációink elsumákoltak. Jobban csinálják, mint mi tettük, hát ne baszogassuk Őket. Segítsünk, ne ártsunk.

Jobbak, mint mi.

11 megjegyzés:

  1. Ja.
    És a "hangadóik " es a " szervezők" "szponzorok" ugyanazon "Bitó szalonbol" -amolyan mai "Metkeg utcábol" irányitódnak mint a "baràtaid" idején..
    Inkább 2 Nèmetszilàrd mint egy Koka..
    (Aki a Szandrocha Kamillàt izèlget,ami pedig neked járt volna..)
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mária Tasnádiné, Itt nem jönnek be ezek a fideszes hazugságok, ne erőltesd őket.

      Törlés
    2. Mária Tasnádiné ha neked a fidesz kell és annyira imádod őket, akkor neked Oroszország kell...mert a fidesz oda akarja az országot csatlakozni. Ha nem tetszik itt akkor ne irogass ide...ennyi. A német szilárdról meg ne beszélj...ő a disznó fejű nagy úr...sötét, bunkó, mint a többi a vezíreddel együtt.

      Törlés
    3. Maria Tasnadine! Keves vagy, mint mackosajtban a brummogas!!!!

      Törlés
    4. Mária Tasnádiné!
      Ön egyszerűen csak hazaáruló!
      Több szót kár önre pazarolni.

      Törlés
  2. They are the Word, they are our children!!!

    VálaszTörlés
  3. Az igazi rendszerváltáshoz a gondolkodásnak kell megváltoznia. A mi gondolkodásunkat még akkor is megfertőzte a proletárdiktatúra szelleme, ha kárvallottjai voltunk, vagy csak nem értettünk egyet vele. Talán a mi unokáink a 90-es évek vége után születettek le tudják vetkőzni ezt .

    VálaszTörlés
  4. https://www.facebook.com/slejmpolitika/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

    VálaszTörlés
  5. A pedagógus tüntetésnél többeket vitt az utcára
    kipiszkálta az öregek mellett az ifjakat
    és megszegte a szabályokat (M. Gandhi után szabadon)
    Polgári engedetlenségig vitte a legálisnak indult tüntetéseket.
    A lényeg a fejlődés.
    Lassú.
    2018-ra feltehetőleg nem készül el a nemzet, de hogy fejlődik, az biztos.

    VálaszTörlés
  6. Hogy hogy a Gábort nem engedték fel a szinpadra,amikor a buzeràns Gulyás gyereket ünnepelte a 'plebs'?
    Mivel ő nem ismeri a Gàbort-mèg ki sem ábrándulhatott belőle..
    :)

    VálaszTörlés