2015. november 5., csütörtök

Kétszáz Hazafi

Ha van ma Hazánkban 200 olyan bátor demokrata, aki tettekben is kiáll elvei mellett, és ott lesz velünk Göncz Árpád pénteki temetésén, akkor sem a Diktátor, sem Áder nevű kesztyűbábja nem megy be a temetésre. Felmértük a terepet, ennyien kellünk.




Senkinek nincs fölhatalmazása, hogy a Halott végakaratát felülírja. Árpibácsink akarata pedig egyértelmű: ENNEK a kormánynak nevezett Gengszterbandának a képviseletében SENKI nem vehet részt a temetésén. De értsük meg: egyénként viszont bemehet. Ez pedig fontos momentum. Egyfajta kikacsintás Elnökünk részéről: ha a Diktátor hajlandó valóban magánemberként elvegyülni a Nép közé, mindenféle élő vagy technikai biztonsági kelléke nélkül, akkor megteheti. Álljon csak ott egyként a sok közül, emlékezzen pár órán át arra, hogy honnan is indult, és kik azok, akiket azóta elárult. Azért kezdtem ezzel a FONTOS momentummal, mert tisztáznunk kell: a Demokrata Ellenállás a Végakarat szellemében fog fellépni, azt tartja és tartatja be, NEM a saját feje után megy. Rögzítem tehát: ha Orbán Viktor és Áder János a temető főkapuján át, gyalog, mindenféle testőrség, meg fekete autó nélkül érkezik, nem fogjuk útjukat állni, mert ezzel megsértenénk Elnökünk rendelkezését. Ha azonban bármi olyan jelet észlelünk, ami nem magánemberi, akkor nem megy be.


Tegnap este kint voltunk Mécs Imre kéthete minden nap tartott forradalmi megemlékezésén a Kossuth téren, tisztelet mindazoknak, akik abban folyamatosan résztvettek. Mikor annak vége lett, kimentünk az Óbudai Temetőhöz, felmérni a terepet. A másik olyan elvi szempont ugyanis, amit természetesen betartunk: a temetőn belül nincs helye másnak, csak a gyásznak. Így aztán tapasztalt városi gerillákként megnéztük, hol vannak bejáratok, megközelítési útvonalak, mind március 15-i, mind augusztus 20-i akciónk a pontos tervezés miatt lehetett sikeres. Nemcsak főbejárat van, be lehet sunnyogni mindenféle egyéb helyeken is, úgyhogy azokat is blokkolni kell, ha kívül akarjuk tartani a Diktátort. Sokféle politikai, közéleti szereplőnek szabad az út, nem magánemberként is, de egy biztos: a Diktátor Bandájának ilyen lehetőséget Elnökünk végakarata nem biztosít. Mehetnek nyugodtan bármilyen minőségben és módon államelnökök, diplomaták, a Világ Demokráciáinak képviseletében, számukra szabad az út. De a Felcsútiaknak nem.


Magánemberek, olyanok mint bármelyikünk, kocsival, tömegközlekedéssel, gyalog mennek el a temetőig, majd ott a Főbejáraton besétálnak, egyedül, vagy barátaikkal. Testőrök nélkül. Ehhez mindenkinek joga van, ha ezt a lehetőséget is meg kívánta volna tagadni Göncz Árpád a Felcsútiaktól, akkor megteszi. De nem tette, és nyilván nem véletlenül. Menjen csak lehajtott fővel, egyként közülünk Orbán Viktor és Áder János állampolgár, szívja ugyanazt a levegőt, mint a Nép, akkor bemehet. De legyünk reálisak. Vajon ez a gyáva takony, aki testőrök és páncélautók nélkül még a lakásából sem mer kimozdulni, meg meri-e tenni, hogy elvegyüljön? Aligha. Ha mégis, ám legyen: ez esetben ugyanis a Halott még a sírban is erősebbnek bizonyult a Diktátornál, ugyanis akaratát rákényszerítette. A Felcsúti Geci akarnokságán pedig erős rés keletkezik, ha kénytelen alkalmazkodni bárkihez és bármihez. 


Szóval lássuk a medvét. Az Óbudai Temető főbejárata a Bécsi út sarkánál van. Tőle 50 méterre ott egy nagy Burger King, mikor a Diktátor március 15-i forradalomgyalázó beszédének megzavarására készültünk, akkor az Astoriánál levő Burger Kingnél gyülekeztünk, úgytűnik, ez jó ómen. Péntek délben ott leszünk, és ha leszünk kétszázan, akkor életbe léptetjük a Diktátorelhárító Tervet. Ha kevesebben vagyunk, akkor fizikailag nem kivitelezhető, annyi a kapu, és olyan távolságban vannak, hogy találhatnak szabad bejárást a TEK legények. A temetés délután 3-kor kezdődik, azért gyülekezünk délben, hogy megelőzzük Orbán korábbi besunnyogását. Aztán ha már délelőtt besompolyog, ám tegye, a fél világ ezen fog röhögni. Nincs mit túlírni, röviden: péntek délben találkozunk a temető főbejáratától 50 méterre levő Burger Kingnél, ha vagyunk 200-an, akkor blokkoljuk a kapukat, és csak akkor engedjük be Orbánt, meg a kesztyűbábját, ha valóban magánemberként jönnek. Ha nem, akkor jöjjön, aminek jönnie kell.

Mi ott leszünk.



DÖBBENETES!!!

Mécs Imre közleménye:

"Göncz Árpád barátom és küzdőtársam holnapi temetésén nem fogok beszédet mondani. A szervezők kérésére leírt beszédemben foglalkoztam - Göncz Árpád szellemében - égető nemzeti problémákkal is. Mivel a család közölte, hogy ez így nem hangozhat el, én pedig beszédem lényegén nem kívánok változtatni, visszavonták az örökhagyó végakaratán nyugvó felkérésüket. Tudomásul vettem. A végtisztességen családtagjaimmal részt veszek. A temetés után beszédem szövegét közzéteszem. Isten áldja Göncz Árpád emlékét."

Göncz Árpád végakaratát a családja felülírta. Árpibácsink maga ragaszkodott végrendeletében három személy felszólalásához, ezek egyike Mécs Imre. Mivel a végrendelet nyilvánvalóan politikai töltettel bírt - a jelenlegi hatalom távoltartása az egyik ilyen eleme -, ezért aztán BÁRKI, aki ezzel szembe megy, semmibe veszi a Halott végakaratát. Legyen az akár a saját családja.

Göncz Árpád politikai öröksége a Nemzeté, nem pedig a családé. mikor tisztelgünk előtte, akkor az Államférfi, a politikus előtt tesszük. Ezt az örökséget a család nem sajátíthatja ki, úgy meg aztán végképp nem, hogy annak módja ELLENTÉTES Göncz Árpád akaratával. A Demokrata Ellenállás Göncz Árpád, és nem a családja végakarata szellemében fog eljárni mindig, minden esetben. Mert ez a kötelességünk. Mécs Imre beszédét pedig minden rendelkezésünkre álló felületen terjeszteni fogjuk.

Dr. Szabó Gábor (Tuareg)
szóvivő
Demokrata Ellenállás - DE!



44 megjegyzés:

  1. Egyszer ennek a napnak is el kellett jönnie. Fenntartás nélkül egyetértek veled. :-)

    VálaszTörlés
  2. Kétlem......
    .... s talán nem épp a legalkalmasabb hely és idő a ribillióra!
    Inkább sétálgatni kellene egy kicsit megint Budapesten a bukarestiekhez hasonlóan.
    Vannak még súlyosabb problémáink is, mint az interadó.....
    Érdekes módon akkor és ezért nagyon mehetnékje volt mindenkinek, azóta se.....

    VálaszTörlés
  3. Mécs Imre nem mond beszédet (de családjával részt vesz a temetésen) mert a szövegben a családdal nem sikerült egyezségre jutni, bár erre ismert személyek kapacitálták a feleket.
    Orbán szelleme mindenesetre már jelen van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mécs Imre mégis mond beszédet ami valszeg a családdal létrejött egyezség folytán vált lehetségessé.
      A miniszterelnök és az államelnök jelenléte semmiképp nem lesz magán jellegű (bármennyire is álltja be bárki is annak).
      Nem tartom kizártnak, hogy az Elnök úr végakarata éppen Orbán politikai tevékenysége (a jogállamiság cinikus kiüresítése) miatt szól úgy ahogy. Ennek tartalmát és szellemét a család ismeri igazán, ezért ők tarthatják és ha kell tartsák is távol a két "magán"személyt még a környéktől is.
      Ha lett volna gyerekszobájuk talán megvárhatták volna, hogy invitációt kapjanak a szertartásra. Vagy lehet, hogy kaptak ilyet?

      Törlés
  4. A bolond Mècs sem mondhat "beszèdet" a Patkàny temetésèn..
    Majd neked elnézik a botrányt..
    Megéeheted,hogy a zsidó tiéid vernek pofán,nem csak a tekesek..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Patkány legfeljebb te vagy a szélsőjobbant fajtáddal együtt.

      Törlés
    2. Ez az igazi "polgári" (gy.k. útszéli proli) stílus. Megint sikerült demonstrálni.

      Törlés
    3. Tisztelt Mária Tasnádiné,
      igazán nem értem Önt. Legalább annyi tiszteletnek próbáljon helyet keresni a lelkében, hogy a temetés napjáig megpróbál úgy nyilatkozni egy halottról, ahogyan az illik. Megígérem Önnek, hogy a Kárpát-medence Törpe-Géniuszának temetésén nem fogom sem őt, sem a felszólalókat lepatkányozni, még akkor sem, ha egyébként annak tartanám a díszes kompániát. Ugyanis azon az egy napon, azon egy alkalommal MEGENGEDHETETLEN, ez a hozzáállás. Bármelyik politikai nézőpontból, bármilyen politikai ellenfél esetében.

      Ennek az országnak (nem a politikusainak, hanem a "népnek") rettentő sokat segítene, ha végre rájönnének, hogy a más értékrendben gondolkodók nem ellenségek, hanem csak másképpen gondolkodók.

      Utóirat: A köcsög "a tej tárolására szolgáló, cserépből készült edény, melyből egykor a szegényebb háztartások is 4 - 5 darabbal rendelkeztek"; tekintettel arra a nem elhanyagolható tényre, hogy az eredeti blog nem a tej tárolásáról szól nem értem a megjegyzését. Azt meg nem is feltételezem, hogy másra gondolt volna (lévén az nem lenne egy vitában illendő).

      Törlés
  5. Árpibácsi-Janibácsi-Matyibácsi.Ácsibácsi!

    VálaszTörlés
  6. És arra is számítotok, ha helikopterrel landol a ravatal mellett? A TEK-ekkel?

    VálaszTörlés
  7. Talan a budapesti setalgatas, meg a temeto bejaratok blokkolasa helyett kezdjetek el ateistakent is imadkozni! Ez sok,fontos teendotok eltakarja eloletek,hogy mi tortenik europaval,es maholnap ide is be fog ozonleni az a tobb millio migrans,akiket senki sem tud mar a haszajukban tartani. Jellemzo a gondolkodas modotokra a gyulolet keltes,amikor oriasi veszhelyzet van es az benneteket sem fog kikerulni! Arpi bacsitok biztos,hogy ezt akarna?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A menekültellenes uszítás az nem gyűlöletkeltés? Ezt itt jelenleg inkább te demonstrálod.

      Törlés
  8. Árpi bácsi senkit nem tiltott el végakaratában a temetéstől.
    Azt kérte, hogy ne legyen állami, protokolláris temetés, és senki (senki!!) ne mondjon politikai beszédet! Amikor Mécs Imrét felkérte, ő nem arra gondolt, hogy aktuálpolitikai problémákról beszéljen! Közös barátságuk, és néhány évtized biztosan adott volna annyi mondanivalót Mécsnek, hogy egy szép búcsúbeszédet mondjon, de neki fontosabb egy ilyen eseményen is az aktuálpolitizálás, Méltatlan a felkérésre, a család helyesen döntött, végre vannak, akik a kettős mércének nem engedtek!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha allami temetes lenne, kicsit hosszura nyulna a bucsubeszedek sora. Gonc Arpad koztarsasagi elnoksege tiz eve alatt 5 partbol allo formacio valltotta egymast,Nagyon helyesen es elore latoan rendelkezett ! Ne az o temetese legyen kulombozo politikai nezetek utkozesi helyszine.Jo lenne ha ezt mindenki tiszteletben tartana,es megprobalnanak meltosaggal bucsuzni tole minden politikai felhang nelkul!!!!!




      11111111111111111

      Törlés
  9. Én nem tiltakoznék, hogy OV elmegy, mint "magánember". Egyszerűen a tiltakozás legcsendesebb, legegyszerűbb módját választanám: Senki sem maradna a közelében. Jó 15-20 méteres körben. SENKI csak ő, meg a testőrei.Mintha valami kóros ragályt terjesztene, és tartanánk ettől. Üres területen állna egyszál magában (esetleg Jánossal együtt. ) Szép kép!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ezt kéne tenni. Elhúzódni mellőle mint egy leprástól. Botrányt nem szabad csinálni. Ez nem méltó.

      Törlés
    2. Aztán miért kéne elhúzódni ? Ne veszed észre, hogy a többség az országban nem elhúzódik Tőle ? Aki meg leprást, meg szitkozódást, meg egyéb gyalázkodást művel ebből az ügyböl is, az érdemel szánalmat. De akik szánnak benneteket intelligens módon csendben teszik, nem úgy ahogy Ti, akik csak gennyes szövegetekkel tűntök ki semmi mással ! Sajnálatos ez nagyon !

      Törlés
    3. Azért tényleg vannak szánni való emberek! Akik semmi mással nem tűnnek ki a tömegből mint a gennyes szüvegükkel ugye Kati Lehel ? Leprástól ? Még az a jó , hogy a többség büszke arra, hogy OV a Miniszterelnöke az országbank és Európában is egyre többen ! Akik meg nem büszkék , azok semmi mással nem tünnek ki, mint a szánalmas gennyes , undorító kommunikatív megnyilvánulásaikkal , mert mással sajnos nem tudnak. Sem érvük, sem megoldásuk nincs csak kritikájuk és alpári megnyilvánulásuk. Szégyenletes, hogy ilyen emberek húzzák le az ország színvonalát. Akik még egy temetésen sem tudnak békében lenni, akik itt is feltűnni próbálnak szánalmas módon. Tényleg gyalázat. Sajnálom, hogy ilyen emberek vannak ebben az országban!

      Törlés
    4. Elenyésző számú agyhalott birka minden országban van. Ne sajnáld!

      Törlés
    5. Szerintem inkább szégyenletes, hogy egy ilyen emberi kvalitásokkal rendelkező (vagy inkább azoknak híján levő) alak az ország miniszterelnöke lehet.

      Törlés
  10. Te egy elmebeteg barom vagy! Hivatásos provokátorrá léptél előre! Mégis mi a f@szt képzelsz! Ki vagy te?

    VálaszTörlés
  11. semmi, semmi, csupán egyetértés

    VálaszTörlés
  12. Göncz Árpád végakarata az volt, hogy állami beszéd ne legyen, állami temetés ne legyen. Arra nem tért ki tudomásom szerint, hogy ki mehet és milyen minőségben a temetésére.
    Nem kell ez a balhé. Nem itt, nem így és nem akkor.

    VálaszTörlés
  13. Ki a szardarab ez a tuereg remélem valaki belelép a szájába ennek ha kinyitja a pofáját egy ilyen eseményen erre csinálnál ilyet te

    VálaszTörlés
  14. Primitív, hülye emberek mindig voltak és mindig lesznek. Akik egy államférfi temetésére szerveznek balhét, azok arra sem méltóak, hogy egyáltalán véleményt mondjunk róluk!...és nem érik el azt a szintet sem, amit az első mondatban említettem! Megjegyzem, az is elgondolkodtató számomra, hogy a család dönti el, hogy mi legyen a búcsúbeszédben.....No comment!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére ritkán van a családban temetés de akkor még a pap beszédét is egyeztettük, hogy mit mondhat el. És ezt a pap maga kezdeményezte.

      Törlés
    2. Államférfi addig volt, míg élt. Holtában ugyan olyan ember, mint bárki más. Ezért elsődlegesen a család rendelkezik a temetés milyenségéről.
      Semmilyen temetésen nem illik balhét rendezni.

      Törlés
  15. Orbánéknak semmi keresnivalója ott. Mindenbe beletörlik a lábukat, amit Göncz Árpád megalkuvás nélkül képviselt.

    VálaszTörlés
  16. Dr Szabó Gábor! Gratulálok, hogy egy pártszimpátián felülemelkedő, és közmegbecsülésnek örvendő politikus temetését próbáljátok meg méltatlanná tenni. Göncz Árpád biztosan nem örült volna ennek, nem kérte volna ezt. A politikai véleményed a magánügyed, de senki nem hatalmazott fel arra, hogy egy család gyászába gázolj bele a magánakcióddal. Az ország, és a gyerekeim jövője érdekében remélem, hogy egy idő után találnak jogszerű megoldást arra, hogy a hozzátok hasonló félbolond balliberális provokátorok ne rendezhessenek ilyen ámokfutást városban. Milyen alapon nevezed ezt a rendszert diktatúrának, amikor indulhatsz a 2018-as választáson, és ha a választókat meg tudod győzni a nézeteidről, te lehetsz a következő miniszterelnök? Ha a mostani rendszert diktatúrának minősíted, akkor mit szóltál volna a korai Horthy rendszerhez, ahol a hozzád hasonló emberkéket időnként szögesdróttal összekötözve, a Dunában úszva találták meg? Nem mondom, hogy te ezt érdemled, csak azt, hogy szerintem fogalmi zavaraid vannak a diktatúrát illetően.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt komolyan gondoltad, hogy csak a választók meggyőzésén múlik?

      Törlés
  17. Göncz Árpád akaratával éppen Mécs Imre akart szembemenni, de szerencsére letett erről.
    Mert Göncz Árpád azt kérte, lehetőleg senki ne mondjon aktuálpolitikai beszédet a temetésén.
    Ennek fényében kérte a kormánypárti képviselőket, hogy ne mondjanak beszédet.
    Senkinek a távolmaradását nem kérte, mert tisztában volt azzal, hogy államfők és köztársasági elnökök sokasága akarja végső tiszteletét leróni elötte.
    Azzal is hogy az ország miniszterelnöke és köztársasági elnöke nem maradhat távol.

    Szóval mindenkinek aki botrányt, fütyülést tervez, jobb szólni, hogy éppen ő lesz az, aki Göncz Árpád végakaratával szembe fog menni.

    Valaki állítsa le a Szabó Gábor féle marhákat, mielőtt késő lesz !

    VálaszTörlés
  18. Én legalább ezt a napot kihagynám a balhézásból. Tiszteljük meg annyira Árpi bácsit, hogy csendben, a legnagyobb tisztelettel búcsúzunk el tőle.

    VálaszTörlés
  19. Egy temetes nem politikai vitákrol szol. Embernek lenni magasabb kategoria. Göncz Arpad ember volt elsősorban, nem azert nem akart politikai szinezetű temetest, mert az bármikyen pártot ki akart tiltani, meg ha politikailag különbözött is a jelenlegi országvezetéssel, hanem az összeset. Bármilyen erőszak méltatlan épp Göncz Árpád temetésén, a gyászoló család semmibevétele, akiknek egyedüli joga van megszabni, ki ne legyen jelen.

    VálaszTörlés
  20. Okulásul ma föltettem a háttérben rendszeresen menő trollkodásokat, amik miatt előmoderációval megy a blog. Aztán tessék eldönteni, melyik itt a balos, melyik a jobbos. Az ostoba gyűlölködés oldalsemleges. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár volt. Épp elég másutt látni ezen fröcsögőket.

      Törlés
    2. Igazad van, kár volt el hagyni az előmoderációt.Szőrnyú még itt is olvasni ezt a borzalmat.

      Törlés
  21. Erről Muszáj tudnod Gábor!!!!
    http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/11/06/kocsis_mate_app/

    VálaszTörlés
  22. Göncz nagy tisztelöje volt Orbánnak, miért ne mehetne a temetésére.

    VálaszTörlés