2015. május 7., csütörtök

NAPkitörés, avagy politikai stratégia

Persze az ilyen jellegű dolgokat szokták titokban tartani a politikai szervezetek, dehát ezen is változtatunk, semmi sem indokolja, hogy konkrét polgári engedetlenségi akciók megszervezésén túlmenően bármit is eltitkoljunk a nyilvánosság elől.




Minden törekvésünk ellenére egy perccel sem került közelebb Orbán megbuktatása, a parlamenti "ellenzék" oly sikeresen hűtötte le az őszi forradalmi hevületet, hogy teljesül is az akaratuk: 2018-ig itt Narancsbukta nem lesz. Nehéz volt elfogadni, hogy a pártszínű önérdek fontosabb, mint az Ország sorsa, dehát ez van, nem véletlenül van pont ugyanazon a szinten a Műellenzék, mint volt egy évvel ezelőtti választási agyonveretésekor. Egymás közt jól elvannak, ugyanazt az egymilliós szavazóbázist szeletelgetik újra, tele a balos sajtó az önfényező hadijelentéseikkel, a tízmilliós rögvalóságban meg a Jobbik percről percre erősödik. Csakhát pont ugyanúgy nem értik ezt a folyamatot, mint ahogy Orbán hatalmának forrását sem voltak képesek átlátni, és aszerint cselekedni, úgyhogy perpillanat ugorjunk is, de persze lesz majd róluk szó, nekrológok formájában. Szóval a Jobbik. Ők az igazi ellenfél, Orbánék már elvesztették a belső kohéziójukat, kiderült, hogy a Vezér nem tud vízen járni, illetve csak akkor, ha azt önmaga alatt jéggé fagyasztja. A Narancsszavazók fogyása megállíthatatlan, a normálisabbja már lelécelt - egymilliós szavazatvesztés - a maradékból a zsoldos-típusúak már a Jobbik felé mennek, és van kábé félmillió Viktoriánus szektaimádó, nagyjából Ők maradnak meg, aztán kalap-kabát.


Lesznek persze belvillongások a Jobbikban is, mert az őstagok nehezen fogadják el, hogy most egy ideig nem lehet zsidózni meg cigányozni, helyette mindenkinek be kell szerezni minimum egy kiskutyát, de az őzike mégjobb. De megoldják majd, Vona tudja, hogy el kell rejteniük a valós mivoltukat, mert az Ország hajlandó önbecsapni, de alapból sosem volt vevő a fasizmus különböző válfajaira. Úgyhogy húz is középre ezerrel, nála demokratábbat most majd jóideig találni sem lehet, annyira mosolygós lesz, mint Goebbels volt házibulikon. Vona politikai technokrata, személyesen neki mindegy, hogy épp milyen ideológiát képvisel, a lényeg a hatalomra kerülés, és ebben a játszmában ügyesen nyomja. Ha nem sikerül 2016 végéig megállítani, akkor tarolni fog 2018-ban, aztán előjön az igazi arca, valahogy ugyanis ki kell majd fizetnie őstámogatóit, Ők meg nem lóvét, hanem vért akarnak. A 2016 év vége egy tapasztalati időpont: ha akkor nem látszik hiteles és erősödő demokrata ellenzék, megkezdődik a szokásos erősebbhez húzás: egy magasan vezető Jobbik egyszercsak benyel még félmillió bizonytalant, aztán onnantól esélytelen mindenki, hogy legyőzze Őket.


A feladat ennek megfelelő: létrehozni egy olyan demokrata ellenzéket, amelyik a kulcsidőpontban minimum 20 százalékon áll, és ezt erősen növekvő trendben éri el. A Nincs Alku Párt (NAP) egy ilyen ellenzék motorja lesz, minden ponton segít azoknak, akik a politika teljes erkölcsi megújítását kívánják elérni, és Európa felé mennek, nem pedig az orosz, vagy épp a kádári nosztalgia felé. Ennek a feladatnak az első kulcsdátuma a NAP szempontjából ezév szilvesztere. El kell érnünk minimum 10%-os országos ismertséget és 1 százaléknyi támogatottságot a teljes népességen belül. Ez nem sok, de ahhoz elég, hogy átüssük az elhallgatás körénk épített falát, onnantól már kénytelenek lesznek hírt adni rólunk, és mehet a lavina. Ha pedig ez megvan, akkor a következő év, 2016 elég lesz arra, hogy annak végére saját erőnket 10% fölé, addigra szintén megerősödő potenciális szövetségeseinkkel együtt pedig összesen 20%-ra föltornásszuk. Ez kritikus érték, ez az a pont, ahol már a bizonytalanok is elgondolkodnak, hogy nem muszáj ám a Jobbikra szavazni, náculásmentesen is lehet cselekvő ellenzéket találni. És ez az a pont, aminél a jelenlegi Műellenzék egymilliós tábora is változtat eddigi "jobb híján" pártkötődésén, és inkább választja a frisset, mint a sokszorosan lejárt szavatosságút.


Az ezév végére elérendő céladatok tehát: 10% ismertség, 1% támogatottság. Ennek érdekében 12 nagyvárosban teszünk minimum egyhetes állandó látogatást a legforgalmasabb helyen: az adott város polgármesteri hivatalánál. A fővárosban még csak-csak találkoznak az emberek olyan szintű eltökéltséggel, mint egy sátrazós állandó tüntetés az ellenfél arcában, de vidéken nemigazán. Hát most majd fognak, és a kuriózum elég erős lesz ahhoz, hogy rengetegen megkérdezzék, kik is ezek a csodabogarak a főtéren. Mi pedig szépen el fogjuk mondani, mesélünk a 9 hónapnyi Kossuthról, a tüntetésekről, a rendőri akciókról, a Jobbik valódi arcáról, az "ellenzékiek" kollaborációiról. Mind a 12 városra egyenként fölkészülünk, helyi ügyekkel is foglalkozunk, ugyanis a legtöbb helyen épp az megy kicsiben, mint a Parlamentben nagyban. A polgármesteri iroda hátsó szobájában dumálják meg a Narancsok az "ellenzékiekkel", hogy ki nyerje a közbeszerzést, és ezért ki mennyit kap, akár készpénzben, akár úgy, hogy alvállalkozót jelöl a Narancscéghez. Mi ezeket a mutyikat szépen föltárjuk, és elmeséljük élőben a helyieknek.


Ebben az Országban per pillanat is ipari méretekben megy a lenyúlás: napi 5 milliárd forintnyi EU támogatás kerül közbeszerzésk útján Narancscégekhez megrendelésként, és a többsége önkormányzati szinten. Nem feltűnő, hogy ehhez képest sehol egy "ellenzéki" indíttatású feltáró botrány? Ilyen nagyságrendű szervezett lopásnál egy helyi képviselőnek néhány óránál több melójába nem kerülne beleásni akárcsak egy mutyiba, aztán megzengetni. De az egyszem Juhász Péteren kívül senki sem csinálja, pedighát sokszázan üldögélnek Műellenzékék mindenfelé. De nincs mondanivalójuk, a becsületesebbjének azért, mert ha beszélni kezdene, akkor borulna a jól olajozott rendszer, és akkor nemcsak a Narancsokat, de saját "ellenzéki" pártját is a nyakába kapná, a becstelenebbje meg azért, mert aktív résztvevője a mechanizmus olajozásának. Napi 5 milliárd forintot lopnak el, és ehhez képest mindenki úgy csinál, mintha ez normális lenne: ahelyett, hogy megpróbálnák megakadályozni, és földerítenék a mindent átszövő mutyihálót, inkább maguk is résztvesznek benne, aztán meg kimennek tüntetni az ellen, amit Ők maguk csinálnak.


Szóval ennek a mókának vége. Győrben kezdünk, megyünk utána Szombathelyre, aztán szépen sorban, év végéig 12 nagyvárosunkba, és mikor egy helyről továbbállunk, akkor ott már a NAP aktív helyi csoportjára hagyjuk a valódi ellenzéki politizálást. Kemény meló lesz, ellenséges környezetben, nézzük majd az arcokat, vajon a Narancsok utálják-e majd jobban az ottlétünket, vagy a Műellenzékiek, Kossuth téri tapasztalatunk alapján nem látunk majd ebben sem különbséget. De nincs más választás, egyszer valakiknek valóban el kell kezdeni az Ország erkölcsi fertőjének meggyógyítását, azt meg már a parlamentben lévők aligha fogják elvégezni, részükről ugyanis ez öngyilkosság lenne. A nagyvárosok pártépítési szempontból is a további terjeszkedés csomópontjai lesznek, de mégegy fontos érv van amellett, hogy ott kell indulnunk: ez pedig a Jobbik népszerűségének területi megoszlása. Falun már verhetetlenek, övék a kocsmáros, a tanító, az orvos, a pap, de a nagyvárosokba még kevésbé tudtak a kistelepülésekről beszivárogni. Ott kell Őket megállítani, ahol megállíthatók: a vidéki városokban. Na, akkor induljunk is Barátaim, Szép NAPot, demokraták.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



46 megjegyzés:

  1. Mindenki torkára fagyott vigyorral olvas. No comment.

    VálaszTörlés
  2. Nekem személyes tapasztalatom, hogy van kisebb falvakban is remény, bár a cél elérésének a sűrűbben lakott települések jól megfelelnek. Az általam jobban ismert pest megyei településen bizony elzavarták a fidess önkormányzatot és máris elkezdődött az újjáépítés. Mutyiháló nélkül bizony a kiskrályoskodó képviselők sem tudnak olyan erősek lenni. Szóval van 6 millió szavazó, akiket nem csak arra kell rávenni, hogy a NAP-ot támogassák, de azt is meg kell nekik mutatni, hogy igenis, el kell menni szavzni és van értelme "politizálni", nem csak otthon a sör mellett bubogni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem kell rávenni senkit a NAP támogatására, az embereknek nagyon hiányzik már egy tisztességen, valódi erkölcsi alapokon álló párt, örömmel csatlakoznak, ha megismerik a NAP-ot, maguktól is. Helyi tapasztalat.

      Törlés
    2. Azt, hogy rá kell venni, nem az átverés szintjén értettem. A rávétel azt jelenti nálam, hogy megismerteted, kiemeled az előnyeit és elmondod, hogyan támogasson. Szóval így érthető, mit értek "rávenni" alatt...

      Törlés
  3. Szép napot Mindenkinek!
    Gábor orvosi diagnózisa helytálló, már csak a gyógyításra kell elég időt fordítani A 12 kiemelt nagyvárosban lesznek követők és keményen harcba szállnak a helyi kiskirályokkal, utána már a városi agglomeráció is fogja látni a valós dolgokat.
    Ébresztő a NAP már mutatja a követendő utat (Nincs Alkú Párt)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát azért a program sem ártana.(Az nem program,hogy lemegyünk vidékre a pàncélvonattal papot akasztani,mega Tisza Istvànt agyonlőni.Oszt a hatalom a miènk lesz,mert ha egy disznó 10ellik,akkor egymillió disznó meg tízmilliót,és az mind a miénk lesz,mert RÁNK VÁRNAK a keményen dolgozó kisemberek.)Nos ,ebben tévedtek.Nem RÁTOK..Igennnnn!!!!!

      Törlés
    2. Rád biztos nem, NZP, a többi meg a jövő titka. Saját bukásod projektálása időpazarlás. ;)

      Törlés
    3. A saját (Dugovics Titusz szerű) sorsom tanulságait próbàltam itt a javadra fordítani.Itt Bivalybasznádon sok nekünk ez a tanácsköztársaságos (fegyverbe! fegyverbe! Uitz Bélás) tempó.Lehetnél kicsit demokratább.Pl kölcsönkérni a Bokros privatizációs és kritikus tömeges programjat,a Szöllösinével iratni egy oktatásit,ami
      valamit (még) próbál adni a tanároknak,mert most szarul érzik nagukat.Stb.Gyűjthetnèl aláiràst,mint volt gyerekkorunkban volt.(feedom for Angela Davis) Szóval nem elég demokratát mondani,annak is kéne lenni..

      Törlés
  4. Jó a pogromod! Egyetértek! "nincs választás"-od...
    Vagy kavarod keményen és hülyíted a "népes" sereged. Élsz az adományaikból ideig óráig..(max fél év!) vagy masírozol máris közmunkára....
    Napot lopni ott is lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Újságírásnak hívják azt, mikor valaki meg tud élni abból, hogy sokan olvassák. Én ezt teszem. Próbáld meg Te is, hátha sikerül ;)

      Törlés
    2. Akkor ezek szerint bejött a buli és fizetnek az agymenésedért a fiatalos nyugdíjas "csajok"? :DDD
      "Nem a saját nevemre nyitottam bankszámlát, gondolom Narancsisztánban érthető, hogy miért. A bankszámla:

      Számlatulajdonos: DR NAGY KRISZTINA
      Számlaszám: 11773054-00407531 Pénznem: HUF
      IBAN: HU64 1177 3054 0040 7531 0000 0000
      BIC (SWIFT) Kód: OTPVHUHB "


      Törlés
    3. Uhhhh. Lesújtó. Férfi az ilyen?

      Törlés
  5. Tuareg! Milyen kábszert szívsz? Mert abból én is kérnék! Hallod öregem, neked nem az utcákon, hanem a kereskedelmi tévék jósda műsoraiban lenne a helyed, kb. annyira jönnek be a számításaid... Na de mi van azzal, hogy Orbánnak a 2014-es volt az utolsó karácsonya? Hol van a 100 ezer ember a Kossuth térről, akik egyetértéssel ordítják a parlamentnek hogy "Szabó Tuareg Gábort a kormány élére"?
    Ha van valami jó programotok, talán még meg is szavaznám, talán... de azt tudnod kell, hogy Magyarországon a cigányság (lesz) a tű foka. Tehát ha azzal állsz majd elő, vidéken a keleti régiókban a bandáddal, hogy "szegény cigányok, így meg úgy", akkor ne számíts itt 10%-kal. Vidék =/= Budapest, ahol az emberek hírből sem ismerik a cigányokat. Vidéken bizony kőkemény az élet. Jobbikot akartok előzni? Akkor csak jobbról lehet, a magyarok már nem vevőek a liberalizmus, globalizmus=internacionalizmus nevezetű szélsőséges nézetekre. Ez van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok igazságot írsz búbárruha!
      A cikkben Tuareg által beillesztett Exodus vide is pont a cigányság ellen érvel! Érdemes megnézni a filmen kik dolgoznak és kik nem! A fiatalos nagyik keze alatt ég a munka, de az egyetlen cigány származású szereplő, - akiről gondolom, hogy ő lehet a Tuareg által többször emlegetett Indián - még egy csavart se tesz odébb, meg se próbál úgy mozogni mintha dolgozna, legtöbbször csak kényelmesen sétálgat míg a keményeb dolgozó kisemberek, idősek és nők dolgoznak, aztán mikor elfárad a sétában akkor megáll és karbatett kézzel nézelődik.
      Ebből gondolom, hogy Tuareg nem akar majd kampányolni a cigányokkal, mert egyébként ezt a videót nem tette volna ki bizonyítván azt hogy nem szeretnek dolgozni csak nézni azt ahogy a nem cigányok dolgoznak.

      Törlés
    2. Egyet értünk, a magarok már nem vevők az "izmusokra". Le is kell cserélni mondjuk: tisztesség, becsület, sajtószabadság, tisztes megélhetés, stb... Ha pedig most hirtelen nem lenne kormány, lehet jobban élnénk!

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Igen! Én is elgondolkodtam rajta, hogy Tuareg most tényleg ennyire nem látja az Őt körülvevő világot, vagy csak az olvasóit nézi tök hülyének!

      Törlés
    2. Az értő olvasás a titka kedves Joe. Meg kell próbálni, és lesz csoda!

      Törlés
    3. Igazad van! Elolvastam mégegyszer és már tudom a választ!
      Az olvasóit nézi tök hülyének!

      Törlés
  7. Nők helyett: NAP. http://negrosheep.com/hun//pdata/t/l-21.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó."Kik vagyunk mi? Nők! Mit akarunk? Nem tudjuk! Mikor akarjuk? Most!"
      Ez lesz Győrben?

      Törlés
    2. Nyugi NZP, ki fog derülni. Addig pedig csak tanítsatok, annyira jól teszitek!

      Törlés
  8. Az ellenzék már egyáltalán nem gyenge, de Gábor is mindenki ezt mondogatja, hogy a jóslat beteljesítse önmagát. Ez fidesz tempó!
    Az ügyeket pedig megoldják, akiknek van döntési jogkörük.
    Viszont a jobbik előretörésében Gábor egészen hatékony segítség .
    Lejáratja azokat, akik a parlamentális uton keresztül teszik a dolgukat.
    Mert teszik.
    A jobbik viszont sikeres, mert épít a magyarságtudatra, amely olyanféle, hogy mindegy, hogy elveszted is a fiad--bármid, ha a haza kéri--meg kell tenned. Büszke lehetsz, mert sikeres(bántott) néphez tartozol.
    Ez a kérdés a jobbik sikere! bölcsen hallgatsz erről. Ez a rasszizmus oka, és ez teszi elfogadhatóvá a jobbikot, meg azt is amit hirdet.

    Kár hogy felületes az egész hozzáállásod.
    A jelenséget az okkeresés nélkül tárod elő--ami féligazság, és tökéletesen félrevezet sokakat.

    Lehet erősíteni a parlamenti pártokat, de lejáratásukkal "műelenzéknek" titulálásuk bizony a fideszt erősíti. És Te ezt teszed!

    VálaszTörlés
  9. Hát ,Gábor,ez a fenti bíralat odabasz,nemúgy,mint az én jobbitó szàndékú "náci" megjegyzèseim.Pedig a féleszű Feri érdekében van,ha jól dekódoltam a hölgyet.Hat hogy lesz ez a típus a koalíciós partnered?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem még mindig magas, miért a nagyvárosokat célozza meg. Ott sehol sem erős a Jobbik. miért nem a közép, --és kisebbeket? S a nagyobb falvakat, községeket Borsodban, Hevesen, Szatmárban? Tapolcára, Devecserbe ( ha már a Dunántúlon vannak) miért nem mennek? Mert ott erős a Jobbik? A polgármesterek is azok. A romák létszáma is jelentős. Ráadásul Jobbik-pártiak ők is. Indiánnak velük kéne menni. Ezeken a helyeken lenne mit tenniük, s talán eredmény is volna. Igaz, egyedül nem menne. csak összefogva a baloldali " műellenzékkel". Csakhogy ezt nem akarja a NAP. ( Esetleg bebizonyosodna, hogy nem műellenzék a Műellenzék? Ezt, -- azt gondolom,-- nem kockáztatják.) A kérdés meg az, hogy melyik az a 12 nagyváros?? Milyen esélyük lesz a Dunántúlon a Jobbik ellen? Vagy pl. a szoci vezetésű Szegeden? Jó, Ajkán sem lenne. (Egy jobbikos a testületben, ő is listáról, s nem éppen az a nácifajta.) S nincs program. Az nem tekinthető annak, hogy " megyünk a nácik ellen." S nem tudom biztosan, de úgy gondolom, pár napos ott sátorozással nagyon kevés eredményt lehet elérni. . Lsd. a majd 9 hónapos Kossuth téri munka eredményét, ami azOGyM tagságnövekedését illeti. A téri "tömegesedésről" nem is szólva. A régiek közül alig vannak már. Vagy időben kiléptek, vagy kirakta őket. Akik maguktól léptek ki, azokra nagyon haragszik. Sok az új név, az új csápoló sereg. Valaki azt írta nekem, az alapító tagok közül már nincs több 30 főnél. Nos, ez nem jó. Véleményem szerint nagyon kellene a fiatalítás is. Szerintem. Régebben is ezt mondtam, no, ezért kaptam szárnyacskákat. :D Ez így volt jó. Úgyis kiléptem volna, mert nem lehettem a vasi barátnőmmel fék és ellensúly. :))

      Törlés
  10. Ilyen jobbító szándékú hormonzavaros "emberektől" kell távolmaradni minden józanul gondolkodó változást akaró embernek. Erröl az oldalról szépen leléphetsz és nyugodtan elbeszélgethetsz a családoddal ill. barátaiddal, ha vannak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hormonzavaros? Kifejtenéd? Elég lesz áltudomànyosan is. Csak, hogy értsük az agyfosásod. Köszi.

      Törlés
    2. Akkor üres lenne a blog kommentfelülete. Egyszer már letiltotta őket! Aztán amnesztiát kaptak. s ez nem volt ám véletlen. Nagyon egyoldalúak maradtak a hozzászólások .( Csupa "hurrá, remek, hajrá Gábor...") Tiltó listán voltam én is, pedig nem stílusom a durvaság, mint ez látszik is. De nem bólogattam mindenre. Nem beszélve arról, hogy a " hormonzavarosok" nem rosszindulatúak, hanem a humor, az irónia eszközeivel hívják fel a figyelmet a hiányosságokra, s azokra, amik elkerülték a figyelmét.

      Törlés
  11. A jobbik mindnyájunk ellenében sikeres, akkor is, ha nem tudunk róla! Megmérgezi a lelkünket gondolkodásunkat! és Gábor azt lelkesen erősíti! Pontosan azokat a kommunikációs eszközöket használja, amelyet a jobbik!
    Ezen eszközöket a "legimádottabb lelkesedője" alkalmazza még..egy másik térről.

    Az ellenzék pedig nem gyenge, de ezt annyiszor elmondták hivatásos ellenzőik, hogy már el is hiszik. Pedig minden parlamenti párt teszi a dolgát. A hibájuk csak annyi, hogy nem látják MÉG be , hogy csak egyeztetett programmal lehetnek sikeresek.Gábor éppen ez ellen beszél. Sajnos Így a jobbikot hozza a nyakunkra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ottilia, a mondandóddal egyetértek, de a vélelmezett hatásával nem!
      Abban Komiszárral értek egyet, azaz a NAPfogyatkozásnak anyi szerepe van a politikai életre mint amennyire a lepkefing meg tudja változtatni egy tornádó irányát.

      Törlés
  12. Hát Gabi feltette a lécet. Ugyan mi az a 80-90 ezer biztos szavazó amit össze kéne lapátolni. :D Beszarás. Ezt végignézem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van ideje 2018-ig. Közel 9 hónap alatt elérte a 200 főt a tömegesedés a téren a szombati seregszemléken. Hát, nem lesz könnyű. A vidéki városokban nem fognak sátrazni még nyáron sem. A fővárosban is úgy kellett SOS könyörögni Nagyi Tóth Évának, hogy meg legyen az előírt négy fő az ügyeletben. Szinte csak nyugdíjasok voltak. ( A "ráérő, jólkinéző nagyik", és pár nagypapa.) No, meglátjuk.

      Törlés
    2. Csókolom a kezed,Marika Anikó Benkő!
      Köszönjük a tárgyilagosságod!
      A jólkinéző,szereleméhes nagyik csodákra kèpesek..
      De nem mint lágerőrök.
      Ez olyan,mint versenylóval szántani.Mi itt Jászkarafaszán mindenkit arra használunk,amire való.A Szabó Gábor itt rendezhetné a kisebbségiek "mandibulàját"..

      Törlés
  13. Mily nagy is a trollok között az összhang, pont mint a lassan a pártjaitok által elkorhasztott országban. Jobbikos, fidesznyik, szoci, dékás, klassz, épp bemutatjátok, miért is kell azt tennünk, amit teszünk. Az aggódásotok jogos, van miért, vége lesz a biznisznek. ;)

    VálaszTörlés
  14. Kedves Mária...Benkő, NZP, de még Kommiszár is!... Elnézést ha valakit kihagytam...Hoppá! Anonym! ,

    NZPéter megnyilvánulásai szerint, Bivalybasznád nagyközség talán az egyetlen párszáz-párezer-fős település, ahol a lakosok virtigli ellenállók, lexarják a helyi hatalmasságokat, pofájába röhögnek/ (sőt) vernek a polgármestenek ha nem ad segélyt, közmunkát,... Szóval tökös legények akik nem restellik inkább a helyi hatalmasságok tökeit megszorongatni, mintsem hogy hagyják magukkal ugyanezt tenni.
    Csakhogy! Kistelepüléseink nagy részén, főleg É-Magyarországon, különösen ott Szob(d)körül, -forditott a helyzet. Az ott lakók meg vannak félemlitve, kiszolgáltatottak a helyi hatalmasságoknak. nemhogy utcára menni, véleményt nyilvánitani, de sajnos mukkanni sem mernek.
    Vélem Gábor ezért indit a nagyobb, vélhetően szabadabb levegőjü városokban.
    Meg lehet próbálni, de kevés az esélye hogy valaki helyből, páros lábbal 5 lépcsőfokot tud ugrani. A kormánytévék, a valóságsók, meg jobbikhadova által szellemi béklyóba szoritott kisfalvakben kezdeni esélytelen. 0-ról inditva, bárkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos aki(-k) a programot hiányolják talán beérhetné azzal a vállalással, hogy valakik ráirányítják a figyelmet az intézményesített lopásra olyan helyeken, ahol még van ember aki ki mer menni a térre meghallgatni e mondásokat. Az meg külön jó, hogy a témák a helyhez is kötöttek lesznek.
      Hallgatóságra meg pont "góbé" által írottak szerint lehet számítani.

      Törlés
    2. Ezen a módon mindenhol esélytelen.Szerintem.Síppal dobbal nádi hegedűvel nem lehet verebet fogni..Liberális dumával.Az már senkire nem hat a Körúton túl.

      Törlés
  15. Gábor, ha kifejtenés bővebben a programod homályos utalásait?
    "Gábor most megalakított pártja pártalkotmánya rettenetes! 1. pont: Melyik párt mond mást? alkotmány visszaállítás, (most az alaptörvény nemzetről és politikai nemzetről beszél az 5. sorában,már megkülönböztet) demokratikus magatartás(amely alatt civilizációs normákat értünk, mert a demokrácia = nem rasszizmus, azaz feltétlenül egy szavazati jog mindenkinek)
    2.Jogállam, Miféle? a liberális demokrácia? ahol a hatalmi ágak szét vannak választva? Melyek az eus értékek? A mindent átható politikia befolyás elleni küzdelem? Hogyan semmi konkrétum!
    3. Mit kell megalkuvás nélkül képviselni? Erkölcsi értékek közül, a politikai értékek közül, mi az a megalkuvás nélküli képviselet? Vagy Higgyük bartus László írásait? hogy nem ügyeket akarunk megoldani, mert a veszekedések alatt is élnek az emberek.
    4.Micsoda igéret az a válsztási igéretekkel? Szavaznak rá sokan, de ha nem elegen, akkor a szavazatuk eleve elveszett, mert ha a disznó választók nem látják benne a megváltót, akkor neki már nem is kell a kevés sem Rémes igéret!
    5. a jelöltállítás a helyiek dolga, és az elnökségŐ gábor nem szól bele, mert kedves rivális csoportja a másik térről azt elvárta volna, de aztán az országos politikai megfontolás némi belátást kért volna--no azt már nem!
    Mindezeket az utcáról nem lehet megváltoztatni semmiféle cselekvő demokratasággal sem, Gábor pedig vádol az ismert sztereotípiákkal, Méghogy a vezetőink nem a népet képviselik?! Megélhetésiek stb. Akik ott vannak ma megválasztásukkor még nem voltak egy...Bővebben
    Gábor és csapata bizony a demagógiája miatt erősen akadályozza azt, ráadásul a jobbik kirekesztésével csak jobban a nyakunkra hozza, mert ugyanazt a retorika eszközt használja , amit a jobbik, csak éppen a jobbik sikerének titkát nem érti. Sajnálom! NA...Bővebben
    Gábor a népet az (etnost= nemzeti közösséget) akarja felemelni, szemben a kívánatos demos-szal, ahol mindenkinek van egy azaz egy szavazati joga, és abból áll össze a köztársaság!"
    Szóval világítsd meg--hátha megértjük

    VálaszTörlés
  16. Ottilia!
    Ha ennyire nem értesz egyet velünk, akkor miért szenvedsz itt a kérdéseiddel. Egyébként, ami a pártprogramot illeti, a NAP nem készül kormányzásra, ezt Gábor világosan leírta, meg különben is, ez a párt, egy igazi nép pártnak indul és remélem az is marad. Mentes minden értelmiségi okoskodástól, inkább arra törekszik, hogy megfogalmazza, hogy mit vár a nép azoktól, akik az ország kormányzásának nehéz feladatára vállalkoznának. Tehát megfordítottuk a lovat, nem az értelmiség fogja megmondani, hogy merre az előre, hanem a nép, és aki ezt vállalja. Na, az fogja a nép kormányát megalakítani…
    Hajrá NAP!


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Definiálnád a "nép" fogalmàt?

      Törlés
    2. Definiálnád a "nép" fogalmàt?

      Törlés
    3. A nép fogalmát megtalálhatod bármelyik lexikonban, ezért felesleges ide idéznek. A kérdésedet igyekszem értelmezni,gondolom azt szereted volna kérdezni, hogy, hogyan lehet a népet képviselni,hogy jelenhet meg a népakarata, egypárban, egy állami irányításban, hogy működik, jelenhet meg a képviseleti demokráciában és hogyan érvényesül a közvetlen demokratikus intézményekben.
      Nos, ha ez érdekelne, erre lenél kíváncsi, felnilanthatók egy, vagy két példát neked, mert itt csak erre van lehetőség...
      Talán addig is olvass egy kicsit.
      https://www.facebook.com/notes/szak%C3%A1cs-mikl%C3%B3s/identit%C3%A1s-zavarral-k%C3%BCszk%C3%B6dnekerk%C3%B6lcsi-fert%C5%91ben-leledznek/915783831804962?pnref=lhc

      Törlés
    4. ÉS jé, a jelenlegi rendszert törvényes választáson az ország szabad polgárai legitimálták..kétszer is. Vox populi, vox de. Barátom.

      Törlés
  17. Hát az a hatalmas baj!
    A nép az (etnos) a magyarság , a magyar emberek érdekei bizony nem azonosak a demos az egy szavazati joggal rendelkezők érdekeivel.
    az egyik a jobbik, a másik a köztársaság!
    Az "etnos"nak mások az érdekei , mint a "demos"nak .Én maradok a liberális demokrácia konszenzusos változatánál.
    a szétválasztott hatalmi ágak rendszerénél.
    A fogalmakat pontosan kell használni.
    És nem szabad a civilizáció mai állását demokratikus értékeknek tekinteni, mert bár azok fedik egymást részben, de a demokratikus értékek mégis megállapodott szabályokat tartalmaznak a köz egészének működésére. A jövödelmi viszonyoktól függetlenül mindenkire! No ez az igazi lényeg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...hát az emberek már csak ilyenek :) az érdekeik nem azonosak, és nem csak a magyar embereké. Ezeknek a különböző érdekeknek az összefogása és megjelenítése lenne a pártok feladata, de nem azt teszik!!! A baj elsősorban ez! Van még ezen kívül is de a legfőbb baj az, hogy nem működik a polgári parlamentáris demokrácia és nem csak Magyarországon...

      Törlés